Magazin
Az első magyar kutatónő, aki az Antarktiszon...
Csaknem ötven év után húzta haza a szíve Siófokra.
Csaknem ötven év után húzta haza a szíve Siófokra.
Kálmán Imre-fotókiállítás nyílt a világhírű operettkomponista születésnapján, október 24-én a KIKK előtti téren. November 26-ig...
Turizmus, 2020: a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalma alapján Balatonfüred áll az élen, de ha a magánszálláshelyekét is...
Nemrég a siófoki Rózsás Biobolttal közösen szervezett kóstolópartit, ahol a bioboltban kapható termékekből készítettek házias jellegű különlegességeket. „Ilyen például a kölesgolyó, a vegán hortobágyi palacsinta, a hajdinasaláta, vagy a cowboy kaviár, ami grillhúsok mellé is tökéletes – magyarázta Leányvári Krisztina, ki jelenleg a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium cukrász szakoktatója.. – Az egészséges étkezés kapcsán fontos, hogy próbáljunk meg változatosan étkezni, hiszen a változatosság gyönyörködtet. Ehhez az itt kapható hozzávalók mind tökéletesek, csak sokszor nem tudjuk, hogyan használjuk fel őket. A hasonló kóstolópartikon az érdeklődők megismerhetnek olyan alapanyagokat, és a felhasználásukat, mint például a chiamag”.
Tanítványai is gyakran elkísérik a rendezvényekre és kóstolókra. „A Halfesztiválon minden évben indulunk tanítványaimmal a street food versenyen. Tavalyelőtt például egy túrós, kapros lángos-tésztába töltött harcsapaprikást készítettünk el, ezt a HarCSAVARázst frissen, helyben sütöttük. Tavaly pedig fagylalt formában kínált halasrétessel indultunk.”
Leányvári Krisztina a torták terén szintén különlegességet alkotott Siófok számára, ő álmodta meg az 50 éves város születésnapi tortáját. A 2 méter 10 centi magas, 350 szeletes Víztornyot formázó tortacsodát a felnőttoktatásban résztvevő cukrász tanulók segítségével készítette el.
Néhány éve egy 1 négyzetméteres, Balatont formázó tortát sütött, melyre egy kerékpár és a Nyitott Balaton akció programjainak jelképei is felkerültek. „Az ilyen különleges torták elkészítése közel áll a szívemhez, ahogyan a főzés is. A sütés, főzés lételemem. Amint megengedték, hogy gyerekkoromban begyújtsam a gáztűzhelyt, egyedül készítettem el a süteményeket.”
Saját terméket is létrehozott, melynek logóját szabadalmaztatta. „A CupCup egyszerűsége a nagyszerűsége” – vallja a gasztroblogger-szakoktató. Ez egy házi piskótából készülő krémes, tejszínes sütemény, mely idénygyümölcsökkel keverve kerül a kis poharakba. A pohárdesszert cukormentes, gluténmentes változata is elérhető.
Milei Barbara
2021. 01. 23.
2021. 01. 12.
2020. 12. 24.
2020. 12. 20.
2020. 12. 06.
2020. 11. 11.
2020. 10. 04.
2020. 09. 12.
2020. 07. 25.
2020. 06. 25.
2020. 05. 10.
2020. 04. 05.
2020. 02. 24.
2020. 02. 23.
2020. 02. 21.
2020. 01. 31.
2020. 01. 27.
2020. 01. 11.
2019. 12. 27.
2019. 12. 14.
2019. 12. 14.
2019. 11. 11.
2019. 10. 28.
2019. 10. 26.
2019. 10. 25.
2019. 10. 21.
2019. 10. 12.
2019. 10. 08.
2019. 10. 06.
2019. 10. 04.
2019. 10. 03.
2019. 10. 01.
2019. 09. 23.
2019. 09. 20.
2019. 09. 19.
2019. 09. 18.
2019. 09. 16.
2019. 09. 15.
2019. 09. 08.
2019. 09. 02.
2020. 10. 29.
2020. 07. 09.
2020. 05. 06.
2020. 02. 19.
2020. 01. 29.
2020. 01. 28.
2020. 01. 18.
2019. 12. 18.
2019. 12. 14.
2019. 10. 27.
2019. 10. 22.
2019. 10. 11.
2019. 10. 10.
2019. 09. 26.
2019. 09. 25.
2019. 09. 24.
2019. 09. 22.
2019. 09. 21.
2019. 09. 17.
2019. 09. 13.
2019. 09. 12.
2019. 09. 09.
2021. 01. 23.
2020. 11. 30.
2020. 08. 31.
2020. 03. 10.
2020. 03. 03.
2020. 02. 07.
2020. 01. 19.
2019. 11. 10.
2019. 11. 06.
2019. 11. 05.
2019. 11. 03.
2019. 11. 02.
2019. 10. 29.
2019. 10. 19.
2019. 10. 05.
2019. 09. 14.
2019. 09. 11.
2019. 09. 07.
2019. 08. 30.
2019. 08. 23.
2019. 08. 22.
2019. 08. 15.
2019. 08. 14.
2021. 01. 11.
2020. 12. 13.
2020. 10. 29.
2020. 10. 17.
2020. 09. 27.
2020. 09. 13.
2020. 08. 26.
2020. 08. 24.
2020. 08. 16.
2020. 08. 09.
2020. 08. 02.
2020. 07. 23.
2020. 07. 11.
2020. 06. 22.
2020. 05. 04.
2020. 04. 09.
2020. 03. 17.
2020. 03. 07.
2020. 02. 18.
2020. 02. 09.
2020. 02. 02.
2020. 01. 26.
2020. 01. 22.
2020. 01. 21.
2020. 01. 12.
2020. 01. 10.
2020. 01. 09.
2020. 01. 05.
2019. 12. 14.
2019. 11. 07.
2019. 10. 23.
2019. 10. 20.
2019. 08. 25.
2019. 08. 06.
2019. 07. 31.
2019. 07. 28.
2019. 06. 27.
2019. 06. 13.
2019. 05. 31.
2019. 05. 23.
2019. 05. 14.
2019. 04. 22.
2019. 04. 06.