Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
május
minden ami Siófok
Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését vette át a Siófoki Női Kar

Magazin

Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését...

Díjátadóval egybekötött kóruskoncerten vette át az Örökségünk - Somogyország Kincse kitüntetést a Siófoki Női Kar.

Nosztalgikus múlt és félelmet keltő jövőkép extrém szobrok formájában

Kultúra

Nosztalgikus múlt és félelmet keltő...

„Halálra szórakoztatva” címmel nyílt meg Csiszár Zsolt siófoki alkotóművész extrém szobrainak kiállítása a Régi Könyvtár...

Alakreform és sportprogramok a Kihívás Napján

Sport

Alakreform és sportprogramok a Kihívás Napján

Rubint Rékával edzettek a siófokiak a 2018-as Kihívás Napján május 30-án.

Találd meg álmaid balatoni állását egyetlen nap alatt!

Balaton

Találd meg álmaid balatoni állását...

Idén először rendhagyó állásbörzén vehetnek részt azok a fiatalok, akik nyáron a Balatonnál szeretnének dolgozni a turizmusban vagy a...

Balaton

Ördög Nóra harmadszor is háziasszony az ország seregszemléjén

2018. 01. 08.

A Balatoni Hajózási Zrt. tavaly novemberben hivatalosan bejelentette, hogy idén is megszervezi a Nemzeti Regattát – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját. Kijelölésre került a kétnapos esemény időpontja: 2018. június 9-10-én várják a települési csapatokat, illetve a kilátogató érdeklődőket a jövőre várossá válásának 50. évfordulóját ünneplő Sófokra, a Balaton nyári fővárosába. Folyamatosan érkeznek a települési nevezések a kétnapos országos seregszemlére, melynek ismét Ördög Nóra lesz az egyik házigazdája.
Részletek »

Minőségi magyar hal a Balatoni Halgazdálkodás tógazdaságaiban

2018. 01. 03.

Védjegy tanúsítja, hogy a Buzsákon termelt ponty, valamint a Balatonlelle-Irmapusztai tógazdaságunkban termelt ponty és fogassüllő minőségi magyar hal. A tanúsító védjegyet decemberben Budapesten vette át Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől Szári Zsolt vezérigazgató – írja honlapján a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
Részletek »

2018-as változások az autópályás díjfizetésben

2018. 01. 01.

Az újév az autópálya díjak fizetése terén is változásokat hozott, amelyekkel a Balatonra érkezőknek is érdemes tisztában lenniük.
Részletek »

Elkészült a fejlesztések nagy része, véget ért a teljes kizárásos vágányzár a dél-balatoni vasútvonalon

2017. 12. 12.

A beruházás befejezéséig várhatóan már nem lesz szükség a nappali, teljes vonalat érintő kizárásra a Szántód-Kőröshegy–Balatonszentgyörgy, illetve Fonyód–Kaposvár közötti vasútvonali szakasz fejlesztésének befejező munkálatai során – tájékoztatott a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.
Részletek »

Balaton Konzílium: „Ma még magányos hősök tartják életben a négy évszakos Balatont”

2017. 12. 11.

„Ma még magányos hősök tartják életben a négy évszakos Balatont” – hangzott el 3. Balaton Konzíliumon, amelynek fő témája a négy évszakos Balaton megteremtése volt. Egységesített legyen a kínálat, vagy mindenki igyekezzen valami egyedit, speciálisat nyújtani? – merült fel a kérdés.
Részletek »

"Közös harcot folytatunk az emberi élet védelmében"

2017. 11. 16.

Így volt ez idén, a júliusi vihart követően is, amikor a Karád-Siófok-Balatonvilágos pusztító szélvihar után egy héten át dolgoztak a tűzoltó egységek a károk felszámolásán, s a beavatkozó állomány ellátásában a karitatív szervezetek segítséget nyújtottak – hangzott el a Somogy Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság november 16-i egyeztetésén.
Részletek »

A balatonföldvári kikötőfejlesztésről

2017. 11. 12.

Az elmúlt hetekben a médiában és különféle internetes fórumokon, portálokon megjelent sokszor téves, vagy csúsztatásokkal tűzdelt információkkal összefüggésben a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) az alábbi sajtóközleményében foglalja össze a balatonföldvári kikötő fejlesztését érintő tényeket.
Részletek »

A balatoni halakról

2017. 11. 08.

A balatoni halakról
A Balaton halállományáról, haltelepítésekről, élőhely fejlesztésről, a Halgazdálkodás munkásságáról számolt be előadásában Nagy Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászati ágazatvezetője.
Részletek »

Négylábú kadétok

2017. 11. 06.

Négylábú kadétok
Újabb rendőrkutyák segítik majd a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkáját.
Részletek »

November 1-től tilos az éjszakai horgászat és a halradar használata a Balatonon

2017. 11. 05.

Véget ér a viharjelzés, életbe lép a szonár (halradar) használati tilalom és vízi járműből már nem lehet horgászni egész éjszaka a Balatonon november 1-től – a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. honlapjának tájékoztatása szerint.
Részletek »