Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
február
minden ami Siófok
Hol állt a foki török vár?

Magazin

Hol állt a foki török vár?

A Granárium-dombon? Vagy valahol a mai tab-kaposvári vasútvonal közelében? Esetleg itt is, ott is?

Zseblámpával a KIKK-ben

Kultúra

Zseblámpával a KIKK-ben

Benéztünk a nézőtér alá, felmentünk a színpad fölé. A Siófoki Hírek is ott volt a Kálmán Imre Kulturális Központ zseblámpás...

Az év meccsét is megnyerte a Siófok KC!

Sport

Az év meccsét is megnyerte a Siófok KC!

A Győr után a Fradit is legyőzték Kobeticék, irány a Bajnokok Ligája!

Aláírásgyűjtés a Balatonért

Balaton

Aláírásgyűjtés a Balatonért

Célja a Balaton-part további beépítésének leállítása, a tóparti részek védettségének megőrzése.

Szerkesztői ajánlat

Balaton

Kékszalag a Balatonon

2018. 07. 25.

Idén rendezik az 50. Kékszalag tókerülő vitorlásversenyt, amelyen előreláthatólag több, mint 500-an vesznek részt.
Részletek »

Új viharjelző állomást létesítettek Siófokon

2018. 07. 24.

Nyolc új viharjelző állomást létesít a katasztrófavédelem a balatoni régióban, Siófok mellett még Balatonszepezdre, Balatonedericsre, Fenékpusztára, Balatonszárszóra, Tihanyba, Szigligetre és Keszthelyre.
Részletek »

Már több mint 500.000 fő utazott idén a balatoni kompokkal

2018. 07. 23.

Már több mint 500.000 fő utazott idén a balatoni kompokkal
A sajtó és az utazóközönség jelenlétében köszöntötte az idei félmilliomodik komputasát a Balatoni Hajózási Zrt. a nyár derekán, július 17-én délelőtt. A szerencsés utas kilétére csak a Balaton közepén, a Baross Gábor komp fedélzetén derült fény.
Részletek »

Sikeres újraélesztés Balatonfenyvesen

2018. 07. 22.

Pár perccel hat óra után a balatonfenyvesi szabad strandon szolgálatát éppen befejező vízimentőnk értesítette a központot, hogy egy férfi rosszul lett a parton. Egy laikus már akkor megkezdte az újraélesztést, miután a férfinek ekkor már sem keringése, sem légzése nem volt.
Részletek »

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

2018. 06. 23.

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei
Somogy vizei fürdőzésre alkalmasak, kiváló minősítésűek. Ez derül ki a szezon előtti, illetve az azt követő első mintavétel kiértékeléséből, melyet a szakemberei végeznek a strandüzemeltetők által összeállított, és a járási hivatalok által jóváhagyott ütemterv szerint.
Részletek »

Több vonat közlekedik nyáron a Balatonhoz

2018. 06. 22.

A MÁV-Start több járatot és korszerűbb szerelvényeket közlekedtet az utazási igényekhez igazodó nyári vasúti menetrendben a megnövekedő utasforgalom kiszolgálására főleg a Balaton és a Velencei-tó térségében. A Siófok és Budapest között például hétvégenként 90 darab személyszállító vonat közlekedik majd átlagosan 30 percenkénti indulással. A MÁV-Start augusztus 26-áig érvényes nyári menetrendje június 16-án lép életbe.
Részletek »

“TAVIHAR” vízi viharjelző alkalmazás okostelefonra

2018. 06. 21.

A változó klímaviszonyok miatt még nagyobb szerepe lehet a Balatonnál élők, vagy ott időzők számára, hogy a tó viharjelző-rendszerének információi elérhetők a “TAVIHAR” elnevezésű, mobileszközökön használható Widget alkalmazással is. Az ingyenesen letölthető program jelenleg Android alapú okostelefonokra és tabletekre optimalizált – olvasható a katasztrófavédelem honlapján, ahol részletes útmutató is található az alkalmazás letöltéséhez.
Részletek »

Határszemlén ellenőrzik a parlagfű elleni védekezést is

2018. 05. 29.

A Somogy Megyei Kormányhivatal felhívja a földhasználók, illetve a földtulajdonosok figyelmét, hogy a hasznosítási, valamint a parlagfű elleni védekezési kötelezettségüknek szíveskedjenek eleget tenni.
Részletek »

Utolsó szakaszába ért a dél-balatoni vasútvonal fejlesztése

2018. 05. 25.

A nyári menetrendváltásig befejeződnek a nagyobb munkálatok a Szántód-Kőröshegy – Balatonszentgyörgy és a Fonyód – Kaposvár vonalszakaszon. A projekt őszi, teljes befejezéséig menetrendi korlátozások, zajjal és porral járó munkálatok már nem várhatóak- írja közleményében a Nemzeti Infrastruktúra fejlesztő Zrt.
Részletek »

Nyártól a kempingezők is wifizhetnek a Balatonnál

2018. 05. 24.

Nagy sávszélességű wifi-hálózatot telepítettek két népszerű balatoni kempingben. A siófoki Aranypart és a zamárdi Mirabella vendégei az idei szezontól kezdve használhatják a szolgáltatást.
Részletek »