Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
március
minden ami Siófok
Magyarország első Cars & Coffee luxusautó kiállítása Siófokon

Magazin

Magyarország első Cars & Coffee luxusautó...

Május 6-án délután 14 és 17 óra között közel 100 luxusautó lesz látható Siófok Főterén a Cars & Coffee első hazai kiállításán.

Mesés tavasz a KIKK-ben

Kultúra

Mesés tavasz a KIKK-ben

Tavaszi hangulatot varázsolt a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központba Török Júlia és Mizerák Beáta közös kiállítása, a Mesékbe...

Átadták a Siófok Kézilabda Club büszkeségét, a Kiss Szilárd Arénát

Sport

Átadták a Siófok Kézilabda Club...

Látványos show műsor keretében vehették birtokba a Siófok KC profi kézilabdásai, az utánpótlás nevelésben résztvevő több száz...

Magyar fejlesztés forradalmasíthatja a vízi közlekedést a Balatonon is

Balaton

Magyar fejlesztés forradalmasíthatja a vízi...

Az elektromos meghajtású járművek térhódítása a vizeket is elérte, és az elektromos hajók után most megszületett a világ első...

Hír 2017. 06. 02.

Indul a siófoki nyár

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Újdonságok a programokban, strandfejlesztések, még magasabb színvonalú közbiztonság – Siófok nyári pezsgésében meghatározó szerepet játszó szervezetek képviselői számoltak be arról, mire is számíthatunk idén nyáron a siófoki Balaton parton.

Június 1-én Siófok Város Önkormányzata a város nyári pezsgésében meghatározó szerepet játszó, a várossal szorosan együttműködő szervezetekkel közösen tartott nyárindító sajtótájékoztatót a Plázson.

- Siófok városa olyan irányba mozdult el az elmúlt időszakban, mely szerint nem csak kizárólag a nyári szezonról szól a város mindennapi élete, hanem Siófok négy évszakos várossá válik. 2015-ben és 2016-ban is 1 millió fölötti vendégéjszaka számot produkált városunk, amihez színes programok is hozzájárultak, valamint az a tény, hogy a város biztonságos. Azt gondolom, hogy jó irányba haladunk, ezen az úton kell menni tovább, ezen az úton kell tovább építeni Siófokot – hangsúlyozta megnyitójában Dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere.

Tavaly tavasszal készült el Siófok középtávú turisztikai koncepciója, a Siófok 2020 program, mely idegenforgalmi szempontból komplexen kezeli az egész várost, összehangolja a különböző turisztikai szereplők turizmus és marketing tevékenységét. Hegyi Károly, a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület elnökének beszámolója szerint Ha hétvége, akkor Siófok! szlogennel az 52 hétvége lesz Siófok új évszaka.

- A cél, hogy Siófok ne csak nyári főváros legyen, hanem egész évben népszerű úti céllá váljon. A program megvalósítására megalakult a Turizmus 2020 munkacsoport, elkészült Siófok új, egységes arculata, logója, szlogenjei, valamint az éves rendezvénynaptár. A város minden korosztály számára biztosít hétvégi kikapcsolódási lehetőséget. Az idei évben a város marketingkerete 90 millió forint lett, ami jelentős előrelépés az előző évekhez képest. Összességében egy tudatos és egységes, minden csatornát kihasználó marketingkommunikációval kívánja a Turisztikai Egyesület az Önkormányzattal és a munkacsoporttal közösen népszerűsíteni és a városmarketing versenyben előkelő helyre pozícionálni Siófokot – mondta el Hegyi Károly.

A sajtóeseményen a nyári kiemelt turisztikai és sporteseményekről számoltak be az érintett szakemberek. Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie szervezőbizottságának elnöke a Magyarországra idén több mint 30 országból érkező kerékpárverseny állomásait ismertette. A 132 fős mezőny június 29-én 18 óra körül érkezik majd a siófoki Petőfi sétányra. A Siófokon első alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi szatellit és ifjúsági olimpiai kvalifikációs strandröplabda-tornáról dr. Bánki Ágnes, a Magyar Röplabda Szövetség Strandröplabda Bizottságának elnöke számolt be. A Magyar Röplabda Szövetség Strandröplabda szakága a siófoki MLSZ Beach Arénában rendezi meg július 13. és 16. között a nemzetközi felnőtt pénzdíjas, és ezzel párhuzamosan futó ifjúsági olimpiai kvalifikációs strandröplabda-tornát. A 2017-es Európai strandlabdarúgó tornáról (Euro Beach Soccer League) Izsvák Zsolt, a Magyar Labdarúgó Szövetség, strandlabdarúgás szakágvezetője adott tájékoztatást.

- Az európai strandlabdarúgó torna ötödik alkalommal rendezzük meg Siófokon, az MLSZ arénában már jelenleg is zajlik a strandlabdarúgó diákolimpia, a Talent Cup versenyre idén már nyolc európai válogatott érkezik, és Európában egyedülálló módon egy U21-es tornát rendezünk. A Magyar Bajnoki sorozat mellett augusztus második hétvégéjén az Európai Strandlabdarúgó Liga egyik fordulójának helyszíne lesz Siófok – számolt be a várható sporteseményekről Izsvák Zsolt.

A Balaton-parti Kft. ügyvezetője, Pintér Tamás a siófoki strandfejlesztésekről, valamint a Kálmán Imre Szabadtéri Színpad programkínálatáról beszélt.

- Siófok szabad strandi szakaszai továbbra is ingyenesek, a fizetős strandok pedig idén már Szép kártya elfogadó helyek, ahol megvalósult az online jegyértékesítés is. A Magyar Turisztikai Ügynökséghez benyújtott pályázatunk jelenleg még elbírálás alatt áll. A pályázat által a Nagystrandon közel 50 millió forint értékű fejlesztés jöhet létre. 800 négyzetméteres gyermekjátszóteret és homokozót, valamint 200 négyzetméteres gyermekmedencét alakítanánk ki. 2017-től külön csapat foglalkozik a marketinggel, akik a szabadtéri színpad programját szervezik. A Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon június 24-től 29 esemény, köztük 9 gyermekrendezvény várja a közönséget. Az esti rendezvények közt musicalek, koncertek, játékszín előadások szerepelnek, például a Madách Színház, az Experidance előadásai, Miklósa Erika és Demjén Ferenc nagykoncert.

A nyár turisztikai attrakciójaként június 29-től a tavalyinál is magasabb, 40 méteres óriáskerék érkezik Siófokra – hívta fel az érdeklődők figyelmét Major Balázs, a Siófok Óriáskerék kommunikációs vezetője.

A sajtótájékoztató résztvevői a programokon túl a város közbiztonságát érintő kérdésekről is beszámoltak. Schőn Péter, a Nagystrand és a Petőfi sétány biztonsági vezetője a biztonsági rendszerek fejlesztését emelte ki.

- Az elmúlt évben jelentős fejlesztések történtek a biztonság terén mind technikai, mind szervezeti téren, mind jogszabályzatok újraértékelésében. Részben élőerős őrzéssel, részben a területen működő kamerarendszerek és egyéb biztonsági berendezések üzemeltetésével látjuk el a feladatokat. A kamerarendszer 20 új kamerával bővült, az elavultakat cseréltük, így a Nagystrand és a Petőfi sétány szinte teljes mértékben lefedett. A területen június 1-től a turisztikai szezonban irányító központ működik, a vagyonőri feladatokat biztonsági szolgálat látja el. A gépjármű szabályzat kialakítása által szigorúbb lett a beléptetési rendszer, a területre gépjárművel csak engedéllyel lehet behajtani, gyalogosan az információs pontokon át lehet bemenni a sétányra, ahol beléptetési szabályok vannak. A cél, hogy balesetmentes, a gyalogosok, kerékpárosok számára biztonságosabb legyen a sétány – mondta el Schőn Péter.

Annak érdekében, hogy a Petőfi sétány és a Nagystrand biztonsági szolgálata még magasabb színvonalon lássa el feladatát, a biztonsági őrök a Siófoki Rendőrkapitányság által szervezett képzésen vettek részt. A Rendőrkapitányság hasonló képzési lehetőséget biztosított a sétányon üzemelő szórakozóhelyek tulajdonosai számára is, amelyet nagy érdeklődés fogadott.

A Siófoki Rendőrkapitányság vezetője, Kasznár Gyula rendőr alezredes beszámolója szerint a nyári időszakban 8 járőrpár lesz Siófok területén, június 1-től a járőrök támogató egységeiként négy mikrobuszos egység szolgál a városban, június 2-től pedig megérkezik mind a bűnügyi, mind a rendészeti megerősítés.

- Előfordul, hogy a rendőrségnek más feladatok miatt át kell csoportosítani a rendőri erőket, azonban garantálni fogom, hogy az úgynevezett minimum szolgálatok a teljes idegenforgalmi szezonban működni fognak Siófok város területén – hangsúlyozta a rendőrkapitány.

A tavalyi évben a Petőfi sétányon bevezetett intézkedések meghozták az eredményt, 100 alá csökkent a bűnesetek száma. A rendőrkapitány tájékoztatása szerint idén megvalósulhat egy olyan, hétvégékre koncentráló járőrszolgálat a sétányon, melynek egyik tagja egy siófoki rendőr lesz, a másik tagja a sétányon szolgálatot teljesítő biztonsági őr.

A nyárindító sajtótájékoztatót a helyszínt biztosító Plázs képviselete zárta. Antonovits Dániel, Event manager az idei újdonságokat sorolta fel, mely szerint a Plázs területén megújul a Sky Bár VIP része, a medence új burkolatot kap, teljes körű felújítás valósul meg a sportrészen, és idén nyáron már két napozóstég várja a vendégeket. Siófok legnagyobb homokos strandjának nyitóbuliján, június 17-én a HalottPénz koncertezik. A nappali programok közt a nyáron lesz Fitbalance, Skitec Muscle Beach, Strandparty, az esti koncertek retro bulik, népszerű együttesek. A Plázs utolsó, augusztus 26-i nyárzáró TNT koncertje ismét a jótékonyság nevében zajlik majd.

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Erasmus hét a Gábor Dénes Főiskolán

2018. 04. 16.

Erasmus hét a Gábor Dénes Főiskolán
A Gábor Dénes Főiskolán április 9. és 13. között rendezték meg a Nemzetközi Erasmus hetet, amelyre különböző külföldi egyetemekről, Franciaországból, Finnországból, Görögországból, Litvániából, Portugáliából és Törökországból érkezett vendégelőadók és hallgatók.
Részletek »

Hajós képzés indul Siófokon

2018. 04. 15.

Hajós képzés indul Siófokon
A Siófoki Szakképzési Centrum és a Balatoni Hajózási Zrt. szakmai együttműködésével szeptembertől elindul az iskolarendszerű hajós technikus képzés Siófokon. A Siófoki SZC és a BAHART igazgatója a diákok számára megrendezett hajózási szakmai nap keretében írta alá az együttműködési megállapodást április 13-án.
Részletek »

Országos pénzügyi-számviteli verseny a Krúdyban

2018. 04. 13.

Siófokon rendezte meg a Nemzetgazdasági Minisztérium a Pénzügyi-számviteli ügyintéző Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt. Április 9. és 11. között három napon át mintegy 100 résztvevő versengett a Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában.
Részletek »

Az elit szakácsképzésre is alkalmas tanétteremmé alakul át a Szinbád

2018. 04. 12.

A Siófoki Szakképzési Centrum saját költségvetéséből, mintegy 40 millió forintból újítja fel a Szinbád éttermet, mely a Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának tanétterme lesz, és az elit szakácsképzés vidéki helyszíneként is szolgálhat majd.
Részletek »

Siófoki cukrász siker a Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai Versenyen

2018. 04. 11.

Lipics Martina, a Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának cukrász tanulója 3. helyezést ért el cukrász kategóriában a 38. Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai Versenyen.
Részletek »

Magyarország első Cars & Coffee luxusautó kiállítása Siófokon

2018. 04. 07.

Magyarország első Cars & Coffee luxusautó kiállítása Siófokon
Május 6-án délután 14 és 17 óra között közel 100 luxusautó lesz látható Siófok Főterén a Cars & Coffee első hazai kiállításán.
Részletek »

Lángeszű siófoki diákok

2018. 04. 05.

A Siófoki Beszédes József Általános Iskola Siófoki Lángőrök csapata második, a Siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola Fiatal Géniuszok Szövetsége nevű csapata negyedik helyezést ért el az FGSZ Földgázszállító Zrt. VIII. Lángész kerestetik! vetélkedőjén.
Részletek »

Próbára tették veszélyhelyzeti ismereteiket a Siófok környéki diákok

2018. 03. 29.

Próbára tették veszélyhelyzeti ismereteiket a Siófok környéki diákok
Nyolcvan diák lelkes versengésétől volt hangos március 22-én a siófoki tűzoltólaktanya. Az időjárásra tekintettel a laktanya falain belül állították fel azt a tizenkilenc állomást a Siófoki Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai, amelyek teljesítésével mérte össze katasztrófavédelmi ismereteit húsz csapat.
Részletek »
Még több magazin cikk

A magyar költészet napját ünnepelték Siófokon

2018. 04. 14.

A magyar költészet napját ünnepelték Siófokon
Siófokon a Kálmán Imre Kulturális Központ gálaműsorral, családi délutánnal és közös versszavalással, a Siófoki Önkormányzat koncerttel, a BRTK Könyvtár József Attila esttel ünnepelte a magyar költészet napját.
Részletek »

Várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak

2018. 03. 31.

Várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak
Siófoki általános iskolák csapatai bizonyították, mennyire jól ismerik Siófok múltját és jelenét a város 50. jubileuma alkalmából szervezett várostörténeti vetélkedőn.
Részletek »

Tavaszköszöntő koncert az Önkormányzatnál

2018. 03. 26.

Tavaszköszöntő koncert az Önkormányzatnál
A Siófoki Művészeti Iskola diákjai és művésztanárai igazi tavaszi hangulatot hoztak koncertjükkel a város Önkormányzatához.
Részletek »

Mesés tavasz a KIKK-ben

2018. 03. 21.

Mesés tavasz a KIKK-ben
Tavaszi hangulatot varázsolt a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központba Török Júlia és Mizerák Beáta közös kiállítása, a Mesékbe szőtt álmok. A KIKK Tavaszi Fesztivál című rendezvénysorozatának tárlatmegnyitójára színes akvarell és pasztell festményeket, mesebeli tündérházikókat hozott el a két siófoki alkotóművész.
Részletek »

„A félelem képes mind a két szélsőséget kihozni az emberből”

2018. 02. 26.

„A félelem képes mind a két szélsőséget kihozni az emberből”
Ismét Siófokra látogatott Al Ghaoui Hesna újságíró, riporter, aki elsősorban konfliktuszónákból adott tudósításai által vált ismertté. Február 26-án a közelmúltban megjelent Félj bátran című könyvét hozta el a siófoki KIKK Teátrum kávéházába, ahol könyvbemutatóval egybekötött előadással, beszélgetéssel várta az érdeklődőket.
Részletek »

Siófok 50 – ikonikus épületek

2018. 02. 21.

Siófok 50 – ikonikus épületek
A Siófok 50 - pillanatképek a város életéből című kiállítás-sorozat második rendezvényeként a város ikonikus épületeit idézhették fel az érdeklődők Tóth-Baranyi Antal képeslap-, plakát- és fotógyűjteménye által.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Még mindig teljes gőzzel eresztik a vizet, a Balaton vízállása 1 centiméterrel csökkent

2018. 04. 10.

Az elmúlt napokban 1 centiméterrel csökkent a Balaton vízállása, hétfőn 132 centiméter volt az átlagos vízszint a siófoki mércéhez képest, miközben a Sió-zsilipen továbbra is maximális sebességgel eresztik a tó vizét. A Sió-mentén március 14-e óta tart a harmadfokú belvízvédelmi készültség – a vizugy.hu adatai szerint.
Részletek »

Magyar fejlesztés forradalmasíthatja a vízi közlekedést a Balatonon is

2018. 04. 09.

Magyar fejlesztés forradalmasíthatja a vízi közlekedést a Balatonon is
Az elektromos meghajtású járművek térhódítása a vizeket is elérte, és az elektromos hajók után most megszületett a világ első electrojetje, a Narke. Jelenleg a balatonvilágosi központban zajlanak a további fejlesztések, valamint a sorozatgyártásra való előkészítés, hogy 2018 második negyedévében a nagyközönség előtt is bemutatkozhasson az electrojet.
Részletek »

Vasárnap elindult a viharjelzés

2018. 04. 04.

A téli leállást követően március 31-én éjfélkor újra üzembe helyezik a magyarországi tavak partjainál telepített viharjelzőrendszert. A katasztrófavédelem a Balaton, a Velencei-, a Fertő- és a Tisza-tavon működtet viharjelző állomásokat április elejétől október végéig. A viharjelzőrendszer évről évre százezrek nyaralását és szabadidejét teszi biztonságosabbá.
Részletek »

A BAHART Ügyfélközpont átadásával indult a 172. balatoni hajózási szezon

2018. 04. 02.

A Balatoni Hajózási Zrt. új Ügyfélközpontjának átadásával indult el Húsvétkor a 172. balatoni hajózási szezon. A modernizáció, az ügyfélközpontúság és a szolgáltatástartalom fejlesztése alapelvek mentén valósította meg újabb fejlesztéseit a BAHART.
Részletek »
Még több Balaton cikk

Átadták a Siófok Kézilabda Club büszkeségét, a Kiss Szilárd Arénát

2018. 03. 30.

Átadták a Siófok Kézilabda Club büszkeségét, a Kiss Szilárd Arénát
Látványos show műsor keretében vehették birtokba a Siófok KC profi kézilabdásai, az utánpótlás nevelésben résztvevő több száz gyerek és a szurkolók az 1500 fős Kiss Szilárd Arénát.
Részletek »

Vak Bottyános ritmikus sportgimnasztikásoké lett a Széchenyi Kupa

2018. 03. 06.

Vak Bottyános ritmikus sportgimnasztikásoké lett a Széchenyi Kupa
Március 2-án 14. alkalommal rendezték meg a siófoki Széchenyi István Általános Iskolában a Széchenyi Kupa ritmikus sportgimnasztika versenyt, melynek 120 indulója közül a Siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola sportolói nyerték el a vándorkupát.
Részletek »

Siófoki prológgal rajtol a Tour de Hongrie

2018. 03. 01.

Siófoki prológgal rajtol a Tour de Hongrie
A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie 2018-ban augusztus 14-én rajtol. A szervezők tájékoztatása szerint a nemzetközi mezőny 6 versenynap alatt, 10 megyét érintve összesen 800 kilométert tesz meg a siófoki prológtól a budapesti befutóig.
Részletek »

Sümegi Dalma, Siófok csigás íjász bajnoka

2018. 02. 06.

Sümegi Dalma, Siófok csigás íjász bajnoka
A siófoki születési Sümegi Dalma 12 éves korára már kétszeres pályaíjász országos bajnok lett csigás íjászatban. Két évvel ezelőtt születésnapjára lepte meg családja egy különleges íjjal, az úgynevezett csigás íjjal, majd Dalma sorra nyerte a különböző régiós és országos versenyeket.
Részletek »
Még több sport cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai