Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
január
minden ami Siófok
Rendhagyó irodalomóra Totth Benedekkel

Magazin

Rendhagyó irodalomóra Totth Benedekkel

A siófoki BRTK Könyvtár rendhagyó irodalomórára hívta a város középiskolás és gimnazista diákjait a Lógó Üveg Kult Kocsmába. A...

KIKK éjjel-nappal

Kultúra

KIKK éjjel-nappal

A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvény látogatói megtudhatták mi történik a Kálmán Imre Kulturális Központ kulisszái mögött, miután...

Sümegi Dalma, Siófok csigás íjász bajnoka

Sport

Sümegi Dalma, Siófok csigás íjász bajnoka

A siófoki születési Sümegi Dalma 12 éves korára már kétszeres pályaíjász országos bajnok lett csigás íjászatban. Két évvel...

Ördög Nóra harmadszor is háziasszony az ország seregszemléjén

Balaton

Ördög Nóra harmadszor is háziasszony az...

A Balatoni Hajózási Zrt. tavaly novemberben hivatalosan bejelentette, hogy idén is megszervezi a Nemzeti Regattát – Magyarország...

Hír 2017. 06. 02.

Indul a siófoki nyár

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Újdonságok a programokban, strandfejlesztések, még magasabb színvonalú közbiztonság – Siófok nyári pezsgésében meghatározó szerepet játszó szervezetek képviselői számoltak be arról, mire is számíthatunk idén nyáron a siófoki Balaton parton.

Június 1-én Siófok Város Önkormányzata a város nyári pezsgésében meghatározó szerepet játszó, a várossal szorosan együttműködő szervezetekkel közösen tartott nyárindító sajtótájékoztatót a Plázson.

- Siófok városa olyan irányba mozdult el az elmúlt időszakban, mely szerint nem csak kizárólag a nyári szezonról szól a város mindennapi élete, hanem Siófok négy évszakos várossá válik. 2015-ben és 2016-ban is 1 millió fölötti vendégéjszaka számot produkált városunk, amihez színes programok is hozzájárultak, valamint az a tény, hogy a város biztonságos. Azt gondolom, hogy jó irányba haladunk, ezen az úton kell menni tovább, ezen az úton kell tovább építeni Siófokot – hangsúlyozta megnyitójában Dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere.

Tavaly tavasszal készült el Siófok középtávú turisztikai koncepciója, a Siófok 2020 program, mely idegenforgalmi szempontból komplexen kezeli az egész várost, összehangolja a különböző turisztikai szereplők turizmus és marketing tevékenységét. Hegyi Károly, a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület elnökének beszámolója szerint Ha hétvége, akkor Siófok! szlogennel az 52 hétvége lesz Siófok új évszaka.

- A cél, hogy Siófok ne csak nyári főváros legyen, hanem egész évben népszerű úti céllá váljon. A program megvalósítására megalakult a Turizmus 2020 munkacsoport, elkészült Siófok új, egységes arculata, logója, szlogenjei, valamint az éves rendezvénynaptár. A város minden korosztály számára biztosít hétvégi kikapcsolódási lehetőséget. Az idei évben a város marketingkerete 90 millió forint lett, ami jelentős előrelépés az előző évekhez képest. Összességében egy tudatos és egységes, minden csatornát kihasználó marketingkommunikációval kívánja a Turisztikai Egyesület az Önkormányzattal és a munkacsoporttal közösen népszerűsíteni és a városmarketing versenyben előkelő helyre pozícionálni Siófokot – mondta el Hegyi Károly.

A sajtóeseményen a nyári kiemelt turisztikai és sporteseményekről számoltak be az érintett szakemberek. Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie szervezőbizottságának elnöke a Magyarországra idén több mint 30 országból érkező kerékpárverseny állomásait ismertette. A 132 fős mezőny június 29-én 18 óra körül érkezik majd a siófoki Petőfi sétányra. A Siófokon első alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi szatellit és ifjúsági olimpiai kvalifikációs strandröplabda-tornáról dr. Bánki Ágnes, a Magyar Röplabda Szövetség Strandröplabda Bizottságának elnöke számolt be. A Magyar Röplabda Szövetség Strandröplabda szakága a siófoki MLSZ Beach Arénában rendezi meg július 13. és 16. között a nemzetközi felnőtt pénzdíjas, és ezzel párhuzamosan futó ifjúsági olimpiai kvalifikációs strandröplabda-tornát. A 2017-es Európai strandlabdarúgó tornáról (Euro Beach Soccer League) Izsvák Zsolt, a Magyar Labdarúgó Szövetség, strandlabdarúgás szakágvezetője adott tájékoztatást.

- Az európai strandlabdarúgó torna ötödik alkalommal rendezzük meg Siófokon, az MLSZ arénában már jelenleg is zajlik a strandlabdarúgó diákolimpia, a Talent Cup versenyre idén már nyolc európai válogatott érkezik, és Európában egyedülálló módon egy U21-es tornát rendezünk. A Magyar Bajnoki sorozat mellett augusztus második hétvégéjén az Európai Strandlabdarúgó Liga egyik fordulójának helyszíne lesz Siófok – számolt be a várható sporteseményekről Izsvák Zsolt.

A Balaton-parti Kft. ügyvezetője, Pintér Tamás a siófoki strandfejlesztésekről, valamint a Kálmán Imre Szabadtéri Színpad programkínálatáról beszélt.

- Siófok szabad strandi szakaszai továbbra is ingyenesek, a fizetős strandok pedig idén már Szép kártya elfogadó helyek, ahol megvalósult az online jegyértékesítés is. A Magyar Turisztikai Ügynökséghez benyújtott pályázatunk jelenleg még elbírálás alatt áll. A pályázat által a Nagystrandon közel 50 millió forint értékű fejlesztés jöhet létre. 800 négyzetméteres gyermekjátszóteret és homokozót, valamint 200 négyzetméteres gyermekmedencét alakítanánk ki. 2017-től külön csapat foglalkozik a marketinggel, akik a szabadtéri színpad programját szervezik. A Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon június 24-től 29 esemény, köztük 9 gyermekrendezvény várja a közönséget. Az esti rendezvények közt musicalek, koncertek, játékszín előadások szerepelnek, például a Madách Színház, az Experidance előadásai, Miklósa Erika és Demjén Ferenc nagykoncert.

A nyár turisztikai attrakciójaként június 29-től a tavalyinál is magasabb, 40 méteres óriáskerék érkezik Siófokra – hívta fel az érdeklődők figyelmét Major Balázs, a Siófok Óriáskerék kommunikációs vezetője.

A sajtótájékoztató résztvevői a programokon túl a város közbiztonságát érintő kérdésekről is beszámoltak. Schőn Péter, a Nagystrand és a Petőfi sétány biztonsági vezetője a biztonsági rendszerek fejlesztését emelte ki.

- Az elmúlt évben jelentős fejlesztések történtek a biztonság terén mind technikai, mind szervezeti téren, mind jogszabályzatok újraértékelésében. Részben élőerős őrzéssel, részben a területen működő kamerarendszerek és egyéb biztonsági berendezések üzemeltetésével látjuk el a feladatokat. A kamerarendszer 20 új kamerával bővült, az elavultakat cseréltük, így a Nagystrand és a Petőfi sétány szinte teljes mértékben lefedett. A területen június 1-től a turisztikai szezonban irányító központ működik, a vagyonőri feladatokat biztonsági szolgálat látja el. A gépjármű szabályzat kialakítása által szigorúbb lett a beléptetési rendszer, a területre gépjárművel csak engedéllyel lehet behajtani, gyalogosan az információs pontokon át lehet bemenni a sétányra, ahol beléptetési szabályok vannak. A cél, hogy balesetmentes, a gyalogosok, kerékpárosok számára biztonságosabb legyen a sétány – mondta el Schőn Péter.

Annak érdekében, hogy a Petőfi sétány és a Nagystrand biztonsági szolgálata még magasabb színvonalon lássa el feladatát, a biztonsági őrök a Siófoki Rendőrkapitányság által szervezett képzésen vettek részt. A Rendőrkapitányság hasonló képzési lehetőséget biztosított a sétányon üzemelő szórakozóhelyek tulajdonosai számára is, amelyet nagy érdeklődés fogadott.

A Siófoki Rendőrkapitányság vezetője, Kasznár Gyula rendőr alezredes beszámolója szerint a nyári időszakban 8 járőrpár lesz Siófok területén, június 1-től a járőrök támogató egységeiként négy mikrobuszos egység szolgál a városban, június 2-től pedig megérkezik mind a bűnügyi, mind a rendészeti megerősítés.

- Előfordul, hogy a rendőrségnek más feladatok miatt át kell csoportosítani a rendőri erőket, azonban garantálni fogom, hogy az úgynevezett minimum szolgálatok a teljes idegenforgalmi szezonban működni fognak Siófok város területén – hangsúlyozta a rendőrkapitány.

A tavalyi évben a Petőfi sétányon bevezetett intézkedések meghozták az eredményt, 100 alá csökkent a bűnesetek száma. A rendőrkapitány tájékoztatása szerint idén megvalósulhat egy olyan, hétvégékre koncentráló járőrszolgálat a sétányon, melynek egyik tagja egy siófoki rendőr lesz, a másik tagja a sétányon szolgálatot teljesítő biztonsági őr.

A nyárindító sajtótájékoztatót a helyszínt biztosító Plázs képviselete zárta. Antonovits Dániel, Event manager az idei újdonságokat sorolta fel, mely szerint a Plázs területén megújul a Sky Bár VIP része, a medence új burkolatot kap, teljes körű felújítás valósul meg a sportrészen, és idén nyáron már két napozóstég várja a vendégeket. Siófok legnagyobb homokos strandjának nyitóbuliján, június 17-én a HalottPénz koncertezik. A nappali programok közt a nyáron lesz Fitbalance, Skitec Muscle Beach, Strandparty, az esti koncertek retro bulik, népszerű együttesek. A Plázs utolsó, augusztus 26-i nyárzáró TNT koncertje ismét a jótékonyság nevében zajlik majd.

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Krúdysok a Gasztroangyalban

2018. 02. 19.

Krúdysok a Gasztroangyalban
A Siófoki SzC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája diákjai kreatív ételkülönlegességeikkel szerepelhettek a Gasztroangyal című műsorban.
Részletek »

Rendhagyó irodalomóra Totth Benedekkel

2018. 02. 15.

Rendhagyó irodalomóra Totth Benedekkel
A siófoki BRTK Könyvtár rendhagyó irodalomórára hívta a város középiskolás és gimnazista diákjait a Lógó Üveg Kult Kocsmába. A február 15-i rendezvényen Totth Benedek író, műfordító könyvbemutatóval egybekötött kötetlen beszélgetéssel várta a fiatalokat.
Részletek »

Jótékonysági farsangi bál

2018. 02. 11.

Jótékonysági farsangi bál
A Siófoki Állatvédő Alapítvány javára szervezte meg idei Jótékonysági farsangi bálját a Nők Együtt Egyesület.
Részletek »

Busók Siófokon

2018. 01. 28.

Busók Siófokon
A Siófoki Szabadtéri Vendéglátók és Kézművesek Egyesületének januári rendezvényén a mohácsi busók, a kolbásztöltő verseny és a több száz méteres sültkolbász is rengeteg érdeklődött vonzott a hajóállomásra.
Részletek »

Pályaorientációs nap a Perczelben

2018. 01. 19.

Az ország népszerű egyetemeinek, főiskoláinak, valamint különböző szakmáknak a képviselői tartottak tájékoztatót a Siófoki Perczel Mór Gimnázium tanulói számára január 19-én, a pályaorientációs nap keretében.
Részletek »

Örökségünk-Somogyország Kincse elismerésben részesült a Siófoki Női Kar

2018. 01. 17.

Örökségünk-Somogyország Kincse kitüntető címet kapott a 2018-as Megyehéten a Siófoki Női Kar. Az 1971-ben alakult, arany minősítést és fesztiválkórus rangot elnyert siófoki kórus egyesületének elnökét, Soós Ferencnét és a kórus karnagyát, Bati Zoltánt kérdeztük interjúnkban a kitüntetés és a Női Kar eddig elért sikerei, munkássága kapcsán.
Részletek »
Még több magazin cikk

KIKK éjjel-nappal

2018. 02. 05.

KIKK éjjel-nappal
A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvény látogatói megtudhatták mi történik a Kálmán Imre Kulturális Központ kulisszái mögött, miután lekapcsolták a lámpákat és összehúzták a függönyöket.
Részletek »

Siófok 50 - pillanatképek a város életéből

2018. 01. 10.

Siófok 50 - pillanatképek a város életéből
Siófok várossá válásának 50. évfordulója alkalmából Siófok 50 - pillanatképek a város életéből címmel kiállítás sorozat indult a Kálmán Imre Kulturális Központban. Januártól egészen novemberig minden hónapban más és más témakörön keresztül ismerhetik meg az érdeklődők Siófok 50 évét.
Részletek »

Támogatás a Balaton Táncegyüttesnek

2017. 12. 02.

Az Egyesület vezetősége fontos lépésnek tatja a szakmai munka erősítését, hiszen jövőre a város 50. évfordulója alkalmából újabb koreográfiákkal, produkciókkal készülnek.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Nem minden balatoni hal lesz Balatoni hal

2018. 02. 18.

Nem minden balatoni hal lesz Balatoni hal, legalábbis, ha a fogassüllő és a ponty megkapja az uniós földrajzi árujelző oltalmat, amint azt az agrárminisztérium kezdeményezte – írja a hvg.hu.
Részletek »

Egész éves viharjelzést kér a Balatoni Szövetség

2018. 02. 17.

A Balatoni Szövetség a horgászok, vitorlázók biztonságáért kezdeményezi a Belügyminisztériumnál, hogy biztosítsák egész évben a jelenleg szezonálisan működő viharjelzést a Balatonon – közölte Balassa Balázs, a szervezet elnöke csütörtökön az MTI-vel.
Részletek »

Szállodaszövetség: 2017 minden mutatót érintően rekordév volt

2018. 02. 16.

A tavalyi év minden mutatót érintően rekordév volt a magyarországi szállodáknak – derül ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) legfrissebb, MTI-hez eljuttatott elemzéséből. A balatoni mutatók is igen kedvezőek, bár elmaradnak a fővárositól.
Részletek »

Megkezdték a halrács építését a Nyugati övcsatornán

2018. 02. 14.

Megkezdték a halrács építését a Balatonnál, a Nyugati övcsatornán. A 100 millió forint értékű beruházás célja, hogy megakadályozzák az idegen halfajok vándorlását a tó irányába, és korlátozzák a nagytestű, őshonos balatoni halak felúszását a csatornába.
Részletek »

Balatoni séf nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét

2018. 02. 12.

Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök Étterem séfhelyettese nyerte a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntőjét csütörtökön Budapesten, így ő képviselheti az országot az európai döntőn júniusban Torinóban.
Részletek »

Körtúra a téli Balatonon öt vitorlással négy nap alatt

2018. 02. 07.

Balatoni hajósok mintegy 20 fős csoportja úgy döntött, megfelelő felkészültség és átgondolt útvonal mentén, megállókkal és gasztro kalandokkal színesítve, 4 nap alatt körbetúrázzák 5 hajóval a Balatont február 4-8. között. “Idén már sok településen találni olyan helyeket, ahová télen is érdemes betérni, ha pedig kikötő is akad a közelben, miért ne hajóval tegyük ezt meg?” – tették fel a kérdést a résztvevők.
Részletek »

A Balaton a jövőben Közép-Európa egyedülálló turisztikai régiójává válhat

2018. 01. 21.

Módosult a turizmusfejlesztési törvény szerint a Balaton-régió területe. Néhány kisebb település ki-esett, viszont bekerült Veszprém városa, Eplény, Sümeg és a bakonyi területek.
Részletek »

A Balatoni Turizmus Szövetség csatlakozott a családok évéhez (mti)

2018. 01. 13.

A Balatoni Turizmus Szövetség csatlakozott a családok évéhez (mti)
Csatlakozott a kormány által meghirdetett családok évéhez a Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ), amely meghatározó szereplője lesz a balatoni turizmus irányítását végző, hamarosan megalakuló konzorciumnak – mondta Hoffmann Henrik, a szervezet csütörtökön újraválasztott elnöke Siófokon.
Részletek »

Ördög Nóra harmadszor is háziasszony az ország seregszemléjén

2018. 01. 08.

A Balatoni Hajózási Zrt. tavaly novemberben hivatalosan bejelentette, hogy idén is megszervezi a Nemzeti Regattát – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját. Kijelölésre került a kétnapos esemény időpontja: 2018. június 9-10-én várják a települési csapatokat, illetve a kilátogató érdeklődőket a jövőre várossá válásának 50. évfordulóját ünneplő Sófokra, a Balaton nyári fővárosába. Folyamatosan érkeznek a települési nevezések a kétnapos országos seregszemlére, melynek ismét Ördög Nóra lesz az egyik házigazdája.
Részletek »
Még több Balaton cikk

Sümegi Dalma, Siófok csigás íjász bajnoka

2018. 02. 06.

Sümegi Dalma, Siófok csigás íjász bajnoka
A siófoki születési Sümegi Dalma 12 éves korára már kétszeres pályaíjász országos bajnok lett csigás íjászatban. Két évvel ezelőtt születésnapjára lepte meg családja egy különleges íjjal, az úgynevezett csigás íjjal, majd Dalma sorra nyerte a különböző régiós és országos versenyeket.
Részletek »

Siófoki kapus a kanadai nemzetközi jégkorong tabella élén

2018. 01. 20.

Az U16-os magyar jégkorong válogatott megnyerte a kanadai Richmond International Bantam Midget elnevezésű korosztályos nemzetközi tornát. A csapat kapusa, Pesti József siófoki tanuló a kapus tabella első helyén végzett.
Részletek »

„A tenisz tudatos választás volt részemről”

2018. 01. 15.

Számos hazai és nemzetközi teniszbajnokságon ért el dobogós helyezéseket Balogh Bálint a Siófoki Perczel Mór Gimnázium 10. osztályos angol szakos tanulója, aki ötödik éve versenyszinten teniszezik a Siófoki Spartacus Sportegyesületnél.
Részletek »

Évértékelő a Gyarmati-Kocsis autóversenyző párostól

2018. 01. 07.

A 2017-es Országos Rally Challenge indulóinak sorában Siófok színeit képviselte Gyarmati Ariel és Kocsis György. A páros egy Mitsubishi Lancer Evo IX-essel szállt harcba a bajnoki pontokért 7 futamon. A siófoki autóversenyzők évértékelőjükben összegezték a tavalyi bajnokságokat.
Részletek »

2017 legjobb sportolói

2018. 01. 02.

2017 legjobb sportolói
Több száz Világbajnok, Európa Bajnok és országos bajnok siófoki sportoló, valamint edzőik vehették át elismerő okleveleiket, érmeiket 2017 legjobb sportolóinak díjátadó gáláján.
Részletek »
Még több sport cikk