Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
július
minden ami Siófok
A mesebeli Fok folyó története

Magazin

A mesebeli Fok folyó története

Faragó Sándor nyugalmazott térképész mérnök 1978-ban Siófok újfelmérésének előkészítése során talált rá az ősi Fok folyó...

„A szegények szolgálatában”

Kultúra

„A szegények szolgálatában”

A Ferences Szegénygondozó Nővérek Közössége megalakulásának 90. évfordulója alkalmából nyílt kiállítás a Kálmán Imre Kulturális...

Ifi Európa Bajnok úszó

Sport

Ifi Európa Bajnok úszó

A siófoki Németh Nándor 100 méter gyorson megnyerte az Ifjúsági Úszó Európa Bajnokságot, és továbbjutott az Ifi Világbajnokságra.

Négycsillagos lett a Siófoki Nagystrand

Balaton

Négycsillagos lett a Siófoki Nagystrand

33 strand kapta meg a Kék Hullám Zászló minősítést, köztük a Siófoki Nagystrand, amely négy csillagot érdemelt ki idén.

Hír 2017. 06. 02.

Indul a siófoki nyár

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Újdonságok a programokban, strandfejlesztések, még magasabb színvonalú közbiztonság – Siófok nyári pezsgésében meghatározó szerepet játszó szervezetek képviselői számoltak be arról, mire is számíthatunk idén nyáron a siófoki Balaton parton.

Június 1-én Siófok Város Önkormányzata a város nyári pezsgésében meghatározó szerepet játszó, a várossal szorosan együttműködő szervezetekkel közösen tartott nyárindító sajtótájékoztatót a Plázson.

- Siófok városa olyan irányba mozdult el az elmúlt időszakban, mely szerint nem csak kizárólag a nyári szezonról szól a város mindennapi élete, hanem Siófok négy évszakos várossá válik. 2015-ben és 2016-ban is 1 millió fölötti vendégéjszaka számot produkált városunk, amihez színes programok is hozzájárultak, valamint az a tény, hogy a város biztonságos. Azt gondolom, hogy jó irányba haladunk, ezen az úton kell menni tovább, ezen az úton kell tovább építeni Siófokot – hangsúlyozta megnyitójában Dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere.

Tavaly tavasszal készült el Siófok középtávú turisztikai koncepciója, a Siófok 2020 program, mely idegenforgalmi szempontból komplexen kezeli az egész várost, összehangolja a különböző turisztikai szereplők turizmus és marketing tevékenységét. Hegyi Károly, a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület elnökének beszámolója szerint Ha hétvége, akkor Siófok! szlogennel az 52 hétvége lesz Siófok új évszaka.

- A cél, hogy Siófok ne csak nyári főváros legyen, hanem egész évben népszerű úti céllá váljon. A program megvalósítására megalakult a Turizmus 2020 munkacsoport, elkészült Siófok új, egységes arculata, logója, szlogenjei, valamint az éves rendezvénynaptár. A város minden korosztály számára biztosít hétvégi kikapcsolódási lehetőséget. Az idei évben a város marketingkerete 90 millió forint lett, ami jelentős előrelépés az előző évekhez képest. Összességében egy tudatos és egységes, minden csatornát kihasználó marketingkommunikációval kívánja a Turisztikai Egyesület az Önkormányzattal és a munkacsoporttal közösen népszerűsíteni és a városmarketing versenyben előkelő helyre pozícionálni Siófokot – mondta el Hegyi Károly.

A sajtóeseményen a nyári kiemelt turisztikai és sporteseményekről számoltak be az érintett szakemberek. Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie szervezőbizottságának elnöke a Magyarországra idén több mint 30 országból érkező kerékpárverseny állomásait ismertette. A 132 fős mezőny június 29-én 18 óra körül érkezik majd a siófoki Petőfi sétányra. A Siófokon első alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi szatellit és ifjúsági olimpiai kvalifikációs strandröplabda-tornáról dr. Bánki Ágnes, a Magyar Röplabda Szövetség Strandröplabda Bizottságának elnöke számolt be. A Magyar Röplabda Szövetség Strandröplabda szakága a siófoki MLSZ Beach Arénában rendezi meg július 13. és 16. között a nemzetközi felnőtt pénzdíjas, és ezzel párhuzamosan futó ifjúsági olimpiai kvalifikációs strandröplabda-tornát. A 2017-es Európai strandlabdarúgó tornáról (Euro Beach Soccer League) Izsvák Zsolt, a Magyar Labdarúgó Szövetség, strandlabdarúgás szakágvezetője adott tájékoztatást.

- Az európai strandlabdarúgó torna ötödik alkalommal rendezzük meg Siófokon, az MLSZ arénában már jelenleg is zajlik a strandlabdarúgó diákolimpia, a Talent Cup versenyre idén már nyolc európai válogatott érkezik, és Európában egyedülálló módon egy U21-es tornát rendezünk. A Magyar Bajnoki sorozat mellett augusztus második hétvégéjén az Európai Strandlabdarúgó Liga egyik fordulójának helyszíne lesz Siófok – számolt be a várható sporteseményekről Izsvák Zsolt.

A Balaton-parti Kft. ügyvezetője, Pintér Tamás a siófoki strandfejlesztésekről, valamint a Kálmán Imre Szabadtéri Színpad programkínálatáról beszélt.

- Siófok szabad strandi szakaszai továbbra is ingyenesek, a fizetős strandok pedig idén már Szép kártya elfogadó helyek, ahol megvalósult az online jegyértékesítés is. A Magyar Turisztikai Ügynökséghez benyújtott pályázatunk jelenleg még elbírálás alatt áll. A pályázat által a Nagystrandon közel 50 millió forint értékű fejlesztés jöhet létre. 800 négyzetméteres gyermekjátszóteret és homokozót, valamint 200 négyzetméteres gyermekmedencét alakítanánk ki. 2017-től külön csapat foglalkozik a marketinggel, akik a szabadtéri színpad programját szervezik. A Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon június 24-től 29 esemény, köztük 9 gyermekrendezvény várja a közönséget. Az esti rendezvények közt musicalek, koncertek, játékszín előadások szerepelnek, például a Madách Színház, az Experidance előadásai, Miklósa Erika és Demjén Ferenc nagykoncert.

A nyár turisztikai attrakciójaként június 29-től a tavalyinál is magasabb, 40 méteres óriáskerék érkezik Siófokra – hívta fel az érdeklődők figyelmét Major Balázs, a Siófok Óriáskerék kommunikációs vezetője.

A sajtótájékoztató résztvevői a programokon túl a város közbiztonságát érintő kérdésekről is beszámoltak. Schőn Péter, a Nagystrand és a Petőfi sétány biztonsági vezetője a biztonsági rendszerek fejlesztését emelte ki.

- Az elmúlt évben jelentős fejlesztések történtek a biztonság terén mind technikai, mind szervezeti téren, mind jogszabályzatok újraértékelésében. Részben élőerős őrzéssel, részben a területen működő kamerarendszerek és egyéb biztonsági berendezések üzemeltetésével látjuk el a feladatokat. A kamerarendszer 20 új kamerával bővült, az elavultakat cseréltük, így a Nagystrand és a Petőfi sétány szinte teljes mértékben lefedett. A területen június 1-től a turisztikai szezonban irányító központ működik, a vagyonőri feladatokat biztonsági szolgálat látja el. A gépjármű szabályzat kialakítása által szigorúbb lett a beléptetési rendszer, a területre gépjárművel csak engedéllyel lehet behajtani, gyalogosan az információs pontokon át lehet bemenni a sétányra, ahol beléptetési szabályok vannak. A cél, hogy balesetmentes, a gyalogosok, kerékpárosok számára biztonságosabb legyen a sétány – mondta el Schőn Péter.

Annak érdekében, hogy a Petőfi sétány és a Nagystrand biztonsági szolgálata még magasabb színvonalon lássa el feladatát, a biztonsági őrök a Siófoki Rendőrkapitányság által szervezett képzésen vettek részt. A Rendőrkapitányság hasonló képzési lehetőséget biztosított a sétányon üzemelő szórakozóhelyek tulajdonosai számára is, amelyet nagy érdeklődés fogadott.

A Siófoki Rendőrkapitányság vezetője, Kasznár Gyula rendőr alezredes beszámolója szerint a nyári időszakban 8 járőrpár lesz Siófok területén, június 1-től a járőrök támogató egységeiként négy mikrobuszos egység szolgál a városban, június 2-től pedig megérkezik mind a bűnügyi, mind a rendészeti megerősítés.

- Előfordul, hogy a rendőrségnek más feladatok miatt át kell csoportosítani a rendőri erőket, azonban garantálni fogom, hogy az úgynevezett minimum szolgálatok a teljes idegenforgalmi szezonban működni fognak Siófok város területén – hangsúlyozta a rendőrkapitány.

A tavalyi évben a Petőfi sétányon bevezetett intézkedések meghozták az eredményt, 100 alá csökkent a bűnesetek száma. A rendőrkapitány tájékoztatása szerint idén megvalósulhat egy olyan, hétvégékre koncentráló járőrszolgálat a sétányon, melynek egyik tagja egy siófoki rendőr lesz, a másik tagja a sétányon szolgálatot teljesítő biztonsági őr.

A nyárindító sajtótájékoztatót a helyszínt biztosító Plázs képviselete zárta. Antonovits Dániel, Event manager az idei újdonságokat sorolta fel, mely szerint a Plázs területén megújul a Sky Bár VIP része, a medence új burkolatot kap, teljes körű felújítás valósul meg a sportrészen, és idén nyáron már két napozóstég várja a vendégeket. Siófok legnagyobb homokos strandjának nyitóbuliján, június 17-én a HalottPénz koncertezik. A nappali programok közt a nyáron lesz Fitbalance, Skitec Muscle Beach, Strandparty, az esti koncertek retro bulik, népszerű együttesek. A Plázs utolsó, augusztus 26-i nyárzáró TNT koncertje ismét a jótékonyság nevében zajlik majd.

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

A mesebeli Fok folyó története

2017. 07. 16.

A mesebeli Fok folyó története
Faragó Sándor nyugalmazott térképész mérnök 1978-ban Siófok újfelmérésének előkészítése során talált rá az ősi Fok folyó nyomaira. Kutatásait tavaly elkészült Tézisek a Fok folyóról és Siófok történelméről című munkájában összegezte. A köztudatban az él, hogy a Fok folyó a mai Sió-csatorna medrével azonos, azonban a térképész kutatásai alapján Fok folyó volt az egyetlen lefolyása az Ős-Balatonnak, melynek tölcsértorkolata, majd deltatorkolata alakult ki, fő medervonala, lefolyása a mai zsidó temetőnél található.
Részletek »

Építészeti értékeink

2017. 06. 23.

Építészeti értékeink
39 pályamű érkezett be a „Siófok településképi értékeinek feltárása„ című városi fotópályázatra, melynek célja, a város építészeti értékeinek feltárása és bemutatása volt.
Részletek »

Egészségnap a Véradás Világnapja alkalmából

2017. 06. 19.

„Retro véradás”, szűrővizsgálatok, egészséges életmóddal kapcsolatos bemutatók várták az érdeklődőket a siófoki Egészségnapon, melyet hagyományteremtő szándékkal szervezett meg a Magyar Vöröskereszt Siófoki Szervezete több helyi egyesülettel együttműködve június 18-án a Véradás Világnapja alkalmából.
Részletek »

Szoptatni trendi kiállítás és Baba-mama szoba nyílt a KIKK-ben

2017. 06. 16.

Szoptatni trendi kiállítás és Baba-mama szoba nyílt a KIKK-ben
A Szoptatni trendi kampány második magyarországi állomásaként Siófokon nyílt fotókiállítás, melynek alkalmával a Kálmán Imre Kulturális Központ ünnepélyesen átadta új Baba-mama szobáját.
Részletek »

A Széchenyi iskola legeredményesebb tanulója

2017. 06. 14.

Szülei, tanárai és osztálytársai is lehetnek büszkék Borsos Barnára, a Siófoki Széchenyi István Általános Iskola 5. osztályos tanulójára, aki számos megyei és országos magyar, valamint matematika versenyen ért el kiemelkedő sikereket az idei tanévben.
Részletek »

Új dallal érkezik a Halott Pénz a PLÁZSra

2017. 06. 12.

Végre nemcsak a naptár, de a hőmérő higanyszála szerint is itt a nyár, ha pedig nyár, akkor irány a vízpart és a szabadtéri koncertek. A siófoki PLÁZS mindkettőt ötvözi, ahol a pihenés és a szórakozás is a legmagasabb fokon pörög. A PLÁZS idén is garancia a feledhetetlen estékhez és már az indítás is igen erős: június 17-én az új dalával érkező Halott Pénz és a Nagy-Szín-Pad! győztes Lóci játszik nyitja a koncertek sorát.
Részletek »

Alsóörs nyerte a II. Nemzeti Regattát

2017. 06. 11.

A vitorlásfesztivál összesített fődíját Baja vihette haza. Eredmények.
Részletek »
Még több magazin cikk

„A szegények szolgálatában”

2017. 07. 17.

„A szegények szolgálatában”
A Ferences Szegénygondozó Nővérek Közössége megalakulásának 90. évfordulója alkalmából nyílt kiállítás a Kálmán Imre Kulturális Központban.
Részletek »

Vasárnaponként ismét Zene a zöldben!

2017. 07. 04.

Vasárnaponként ismét Zene a zöldben!
A Sturcz vonósnégyes koncertjével indult el július 2-án a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ komolyzenei sorozata, a Zene a zöldben.
Részletek »

Arany dicséretben részesült a Siófoki Női Kar

2017. 07. 03.

Arany dicséretben részesült a Siófoki Női Kar
Arany dicsérettel fokozatot ért el a Siófoki Női Kar Egyesület Bati Zoltán karnagy vezetésével az Éneklő Magyarország minősítő hangversenyen.
Részletek »

Jubileumi Happiness Gála

2017. 06. 28.

Jubileumi Happiness Gála
Idén ünnepli 15. évfordulóját Siófok harmadik legrégebben fennálló táncegyesülete, a Happiness TSE. Az egyesület tánccsoportjai, szólótáncosai, versenytáncos párosai június 24-én a 15. Jubileumi nyárindító táncgálán mutatták meg tehetségüket a Kálmán Imre Kulturális Központ színpadán.
Részletek »

Miniatűr művészet

2017. 06. 27.

Siófoki alkotóművészek pályamunkái is megtekinthetőek a Szín-Folt Galéria 22. nemzetközi miniatűr kiállításán a Kálmán Imre Emlékházban.
Részletek »

Múzeumok Éjszakája az Emlékházban és a Könyvtárban

2017. 06. 26.

Idén két helyszínnel is csatlakozott Siófok a Múzeumok Éjszakájához. Június 24-én a Kálmán Imre Emlékház kiállításokkal, gyermekprogramokkal, a BRTK Könyvtár „Könyvtári Éjszakával” várta a látogatókat.
Részletek »

Fölszállott a páva: a Balaton Táncegyüttes ifjú tehetsége a legjobbak közt szerepelt

2017. 06. 25.

A területi válogató után akár a Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató-verseny televíziós műsorába is bekerülhet a siófoki Balaton Táncegyüttes fiatal néptáncosa, Csuti Péter.
Részletek »

Anconai szerelmesek

2017. 06. 25.

Az Anconai szerelmesek című könnyed nyári musicallel nyitotta meg idei évadát a siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpad.
Részletek »

Rendhagyó irodalomóra a siófoki Könyvhéten

2017. 06. 09.

Az Ünnepi Könyvhéthez csatlakozva a siófoki BRTK Könyvtár egy rendhagyó, interaktív irodalomórát szervezett a város középiskolás diákjai számára a Lógó Üveg Kultkocsmában június 7-én.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Négycsillagos lett a Siófoki Nagystrand

2017. 07. 09.

Négycsillagos lett a Siófoki Nagystrand
33 strand kapta meg a Kék Hullám Zászló minősítést, köztük a Siófoki Nagystrand, amely négy csillagot érdemelt ki idén.
Részletek »

90 éves a TÜNDE

2017. 06. 05.

90 éves a TÜNDE
Tortával és sétahajózási kedvezménnyel ünnepelték szombaton a siófoki hajóállomáson a Tünde nosztalgiahajó 90. születésnapját. A Balatoni Hajózási Zrt. minden arra járót megvendégelt egy szelet tortára, és a hajóra 90 százalékos áron lehetett jegyet váltani.
Részletek »

Újabb fejlesztésekkel indult a 171. hajózási szezon

2017. 05. 21.

Újabb fejlesztésekkel indult a 171. hajózási szezon
A BAHART saját forrásból közel 1,5 milliárd forint beruházást valósít meg két év alatt a Balaton régióban. A május 18-i közgyűléssel lezárt eredményes és kiemelkedő 2016-os év után a Társaság további fejlesztésekkel, beruházásokkal, a regionális kapcsolatok bővítésével és a szolgáltatáskínálat további szélesítésével kezdte meg a 171. hajózási szezont.
Részletek »

Nemzeti konzultáció

2017. 05. 02.

Május 20-ig lehet visszaküldeni a nemzeti konzultáció kérdőívét, melynek kitöltése által a magyar emberek kinyilváníthatják véleményüket a rezsicsökkentés védelme, a bevándorlás politika, a külföldi forrásokból finanszírozott migráns párti szervezetek és a munkahelyteremtő, adócsökkentő intézkedések védelmének kérdésében.
Részletek »

Ne csak nézd, próbáld is ki! Szakmák Éjszakája a Siófoki Szakképzési Centrum tagintézményeiben

2017. 04. 19.

Ne csak nézd, próbáld is ki! Szakmák Éjszakája a Siófoki Szakképzési Centrum tagintézményeiben
Az idei évben a Siófoki Szakképzési Centrum mind az öt tagintézménye csatlakozott a Szakmák Éjszakája országos rendezvényhez, így április 21-én este 18 órától 22 óráig Siófoktól Marcaliig a Siófoki SZC szakközépiskolái látványos szakmabemutatókkal várják az érdeklődőket.
Részletek »

A Balatont érintő kormányzati fejlesztések

2017. 04. 16.

A Balatont érintő kormányzati fejlesztések
A felújított Nemzeti Regatta motoros átadásával nyitotta meg az idei hajózási szezont a Balatoni Hajózási Zrt. A hajót ünnepélyesen átadó Dr. Mosóczi László, a Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára az eseményen a Balaton régiót érintő kormányzati fejlesztésekről számolt be.
Részletek »

A felújított Nemzeti Regatta motoros átadásával indult el a balatoni hajózási szezon

2017. 04. 15.

A felújított Nemzeti Regatta motoros átadásával indult el a balatoni hajózási szezon
Idén már nagypénteken kezdetét vette a 171. hajózási szezon, melyet az új, Nemzeti Regatta névre keresztelt motoros hajó ünnepélyes vízre bocsátásával ünnepelt a Balatoni Hajózási Zrt.
Részletek »

Kigyulladt hajót oltottak a Balatonon

2017. 04. 06.

Kigyulladt hajót oltottak a Balatonon
Látványos tűzvédelmi gyakorlattal készült fel a szezonra a Balatoni Hajózási Zrt. az érintett rendvédelmi szervek közreműködésével. A szimulált hajótűz során a katasztófavédelem és a balatoni vízirendészet szakemberei felkészülten és hatékonyan végezték el a mentési gyakorlatot.
Részletek »

Vihar idején is felkészülten

2017. 03. 29.

Április 1-jén indul el az országos viharjelző rendszer hazánk nagy tavain, melynek megfelelő működését a szezon előtt tesztelték a szakemberek.
Részletek »

Búcsúzott a Révfülöp, szolgálatba áll a Nemzeti Regatta és a Kossuth komp

2017. 03. 13.

Búcsúzott a Révfülöp, szolgálatba áll a Nemzeti Regatta és a Kossuth komp
A Balatoni Hajózási Zrt. Révfülöp nevű vízibuszától búcsúzott március elején. A társaság az idei hajózási szezont újabb felújított hajóval, a Nemzeti Regattával indítja, és a főidényre szolgálatba áll a megújult Kossuth komp is.
Részletek »
Még több Balaton cikk

Tour de Hongrie Siófokon

2017. 07. 02.

Tour de Hongrie Siófokon
A Tour de Hongrie magyar dobogósát ünnepelhették Siófokon, ahol a nemzetközi kerékpárverseny útvonalán egy helyi bringás csapat is tett néhány kilométert, így üdvözölve a legnagyobb magyar kerékpárverseny mezőnyét.
Részletek »

Ifi Európa Bajnok úszó

2017. 07. 01.

Ifi Európa Bajnok úszó
A siófoki Németh Nándor 100 méter gyorson megnyerte az Ifjúsági Úszó Európa Bajnokságot, és továbbjutott az Ifi Világbajnokságra.
Részletek »

Bekerült az NBI-be a Siófoki Bányász SE U14-es csapata

2017. 06. 30.

Bekerült az NBI-be a Siófoki Bányász SE U14-es csapata
A Siófoki Bányász SE U14-es csapata az NBII-es bajnokság közép-nyugati csoportjában első helyen végzett, és a bajnoki cím megszerzésével feljutott az első osztályban szereplő 16 bajnokcsapat közé.
Részletek »

Külföldi edzők és játékosok erősítik a siófoki strandlabdarúgó csapatot

2017. 06. 26.

A Magyar Strandlabdarúgó Bajnokságon egy Brazíliából és egy Egyesült Arab Emirátusokból érkezett edző, valamint két Emirátusokból érkezett játékos erősíti a siófoki csapatot. A strandlabdarúgókat és az új játékosokat Siófok polgármestere, Dr. Lengyel Róbert köszöntötte az önkormányzatnál június 26-án.
Részletek »
Még több sport cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

A Balaton Táncegyüttes karácsonyi műsora

A Balaton Táncegyüttes karácsonyi műsora