Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
november
minden ami Siófok
Megnyílt a JátékKuckó

Magazin

Megnyílt a JátékKuckó

A siófoki ovisok boldogan vették birtokba a város új JátékKuckóját az élményház november 20-i megnyitóján.

Siófokra érkeztek „Makovecz angyalai”

Kultúra

Siófokra érkeztek „Makovecz angyalai”

A Makovecz Imre Kossuth-díjas építész által tervezett épületekben, templomokban zajló Héttorony Fesztivál a zenei programok mellett a...

Városi sakkbajnokság

Sport

Városi sakkbajnokság

20 felnőtt és 24 általános iskolás mérte össze erejét villámsakkban Siófok Város 51. Sakkbajnokságán.

Négylábú kadétok

Balaton

Négylábú kadétok

Újabb rendőrkutyák segítik majd a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkáját.

Hír 2017. 06. 02.

Indul a siófoki nyár

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Újdonságok a programokban, strandfejlesztések, még magasabb színvonalú közbiztonság – Siófok nyári pezsgésében meghatározó szerepet játszó szervezetek képviselői számoltak be arról, mire is számíthatunk idén nyáron a siófoki Balaton parton.

Június 1-én Siófok Város Önkormányzata a város nyári pezsgésében meghatározó szerepet játszó, a várossal szorosan együttműködő szervezetekkel közösen tartott nyárindító sajtótájékoztatót a Plázson.

- Siófok városa olyan irányba mozdult el az elmúlt időszakban, mely szerint nem csak kizárólag a nyári szezonról szól a város mindennapi élete, hanem Siófok négy évszakos várossá válik. 2015-ben és 2016-ban is 1 millió fölötti vendégéjszaka számot produkált városunk, amihez színes programok is hozzájárultak, valamint az a tény, hogy a város biztonságos. Azt gondolom, hogy jó irányba haladunk, ezen az úton kell menni tovább, ezen az úton kell tovább építeni Siófokot – hangsúlyozta megnyitójában Dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere.

Tavaly tavasszal készült el Siófok középtávú turisztikai koncepciója, a Siófok 2020 program, mely idegenforgalmi szempontból komplexen kezeli az egész várost, összehangolja a különböző turisztikai szereplők turizmus és marketing tevékenységét. Hegyi Károly, a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület elnökének beszámolója szerint Ha hétvége, akkor Siófok! szlogennel az 52 hétvége lesz Siófok új évszaka.

- A cél, hogy Siófok ne csak nyári főváros legyen, hanem egész évben népszerű úti céllá váljon. A program megvalósítására megalakult a Turizmus 2020 munkacsoport, elkészült Siófok új, egységes arculata, logója, szlogenjei, valamint az éves rendezvénynaptár. A város minden korosztály számára biztosít hétvégi kikapcsolódási lehetőséget. Az idei évben a város marketingkerete 90 millió forint lett, ami jelentős előrelépés az előző évekhez képest. Összességében egy tudatos és egységes, minden csatornát kihasználó marketingkommunikációval kívánja a Turisztikai Egyesület az Önkormányzattal és a munkacsoporttal közösen népszerűsíteni és a városmarketing versenyben előkelő helyre pozícionálni Siófokot – mondta el Hegyi Károly.

A sajtóeseményen a nyári kiemelt turisztikai és sporteseményekről számoltak be az érintett szakemberek. Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie szervezőbizottságának elnöke a Magyarországra idén több mint 30 országból érkező kerékpárverseny állomásait ismertette. A 132 fős mezőny június 29-én 18 óra körül érkezik majd a siófoki Petőfi sétányra. A Siófokon első alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi szatellit és ifjúsági olimpiai kvalifikációs strandröplabda-tornáról dr. Bánki Ágnes, a Magyar Röplabda Szövetség Strandröplabda Bizottságának elnöke számolt be. A Magyar Röplabda Szövetség Strandröplabda szakága a siófoki MLSZ Beach Arénában rendezi meg július 13. és 16. között a nemzetközi felnőtt pénzdíjas, és ezzel párhuzamosan futó ifjúsági olimpiai kvalifikációs strandröplabda-tornát. A 2017-es Európai strandlabdarúgó tornáról (Euro Beach Soccer League) Izsvák Zsolt, a Magyar Labdarúgó Szövetség, strandlabdarúgás szakágvezetője adott tájékoztatást.

- Az európai strandlabdarúgó torna ötödik alkalommal rendezzük meg Siófokon, az MLSZ arénában már jelenleg is zajlik a strandlabdarúgó diákolimpia, a Talent Cup versenyre idén már nyolc európai válogatott érkezik, és Európában egyedülálló módon egy U21-es tornát rendezünk. A Magyar Bajnoki sorozat mellett augusztus második hétvégéjén az Európai Strandlabdarúgó Liga egyik fordulójának helyszíne lesz Siófok – számolt be a várható sporteseményekről Izsvák Zsolt.

A Balaton-parti Kft. ügyvezetője, Pintér Tamás a siófoki strandfejlesztésekről, valamint a Kálmán Imre Szabadtéri Színpad programkínálatáról beszélt.

- Siófok szabad strandi szakaszai továbbra is ingyenesek, a fizetős strandok pedig idén már Szép kártya elfogadó helyek, ahol megvalósult az online jegyértékesítés is. A Magyar Turisztikai Ügynökséghez benyújtott pályázatunk jelenleg még elbírálás alatt áll. A pályázat által a Nagystrandon közel 50 millió forint értékű fejlesztés jöhet létre. 800 négyzetméteres gyermekjátszóteret és homokozót, valamint 200 négyzetméteres gyermekmedencét alakítanánk ki. 2017-től külön csapat foglalkozik a marketinggel, akik a szabadtéri színpad programját szervezik. A Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon június 24-től 29 esemény, köztük 9 gyermekrendezvény várja a közönséget. Az esti rendezvények közt musicalek, koncertek, játékszín előadások szerepelnek, például a Madách Színház, az Experidance előadásai, Miklósa Erika és Demjén Ferenc nagykoncert.

A nyár turisztikai attrakciójaként június 29-től a tavalyinál is magasabb, 40 méteres óriáskerék érkezik Siófokra – hívta fel az érdeklődők figyelmét Major Balázs, a Siófok Óriáskerék kommunikációs vezetője.

A sajtótájékoztató résztvevői a programokon túl a város közbiztonságát érintő kérdésekről is beszámoltak. Schőn Péter, a Nagystrand és a Petőfi sétány biztonsági vezetője a biztonsági rendszerek fejlesztését emelte ki.

- Az elmúlt évben jelentős fejlesztések történtek a biztonság terén mind technikai, mind szervezeti téren, mind jogszabályzatok újraértékelésében. Részben élőerős őrzéssel, részben a területen működő kamerarendszerek és egyéb biztonsági berendezések üzemeltetésével látjuk el a feladatokat. A kamerarendszer 20 új kamerával bővült, az elavultakat cseréltük, így a Nagystrand és a Petőfi sétány szinte teljes mértékben lefedett. A területen június 1-től a turisztikai szezonban irányító központ működik, a vagyonőri feladatokat biztonsági szolgálat látja el. A gépjármű szabályzat kialakítása által szigorúbb lett a beléptetési rendszer, a területre gépjárművel csak engedéllyel lehet behajtani, gyalogosan az információs pontokon át lehet bemenni a sétányra, ahol beléptetési szabályok vannak. A cél, hogy balesetmentes, a gyalogosok, kerékpárosok számára biztonságosabb legyen a sétány – mondta el Schőn Péter.

Annak érdekében, hogy a Petőfi sétány és a Nagystrand biztonsági szolgálata még magasabb színvonalon lássa el feladatát, a biztonsági őrök a Siófoki Rendőrkapitányság által szervezett képzésen vettek részt. A Rendőrkapitányság hasonló képzési lehetőséget biztosított a sétányon üzemelő szórakozóhelyek tulajdonosai számára is, amelyet nagy érdeklődés fogadott.

A Siófoki Rendőrkapitányság vezetője, Kasznár Gyula rendőr alezredes beszámolója szerint a nyári időszakban 8 járőrpár lesz Siófok területén, június 1-től a járőrök támogató egységeiként négy mikrobuszos egység szolgál a városban, június 2-től pedig megérkezik mind a bűnügyi, mind a rendészeti megerősítés.

- Előfordul, hogy a rendőrségnek más feladatok miatt át kell csoportosítani a rendőri erőket, azonban garantálni fogom, hogy az úgynevezett minimum szolgálatok a teljes idegenforgalmi szezonban működni fognak Siófok város területén – hangsúlyozta a rendőrkapitány.

A tavalyi évben a Petőfi sétányon bevezetett intézkedések meghozták az eredményt, 100 alá csökkent a bűnesetek száma. A rendőrkapitány tájékoztatása szerint idén megvalósulhat egy olyan, hétvégékre koncentráló járőrszolgálat a sétányon, melynek egyik tagja egy siófoki rendőr lesz, a másik tagja a sétányon szolgálatot teljesítő biztonsági őr.

A nyárindító sajtótájékoztatót a helyszínt biztosító Plázs képviselete zárta. Antonovits Dániel, Event manager az idei újdonságokat sorolta fel, mely szerint a Plázs területén megújul a Sky Bár VIP része, a medence új burkolatot kap, teljes körű felújítás valósul meg a sportrészen, és idén nyáron már két napozóstég várja a vendégeket. Siófok legnagyobb homokos strandjának nyitóbuliján, június 17-én a HalottPénz koncertezik. A nappali programok közt a nyáron lesz Fitbalance, Skitec Muscle Beach, Strandparty, az esti koncertek retro bulik, népszerű együttesek. A Plázs utolsó, augusztus 26-i nyárzáró TNT koncertje ismét a jótékonyság nevében zajlik majd.

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Hazajáró közönségtalálkozó Siófokon

2017. 11. 15.

A Hazajáró közönségtalálkozó körútjának egyik állomásaként Siófokra érkezett a turisztikai-honismereti magazinműsor-sorozat két szereplője, Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor.
Részletek »

Razzia Siófokon

2017. 11. 13.

A szabályos közlekedésre hívták fel a figyelmet a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai november 8-án, Siófokon. A közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében több mint száz autóst igazoltattak – számolt be sajtóközleményben a rendőrség.
Részletek »

Kistermelők és gazdák segítője

2017. 11. 11.

Kistermelők és gazdák segítője
A siófoki és tabi járás kistermelői, családi gazdaságai számára nyújtott segítő hatósági munkája elismeréseként az Év Segítő Hatósági Szakembere kitüntetésben részesült Dr. Kovács Péter, Siófok hatósági állatorvosa.
Részletek »

Diákhét a Perczelben

2017. 11. 10.

Diákhét a Perczelben
Retrobuli, casino, western hősök és rendőrök - a végzős gimnazisták idén is kitettek magukért a Perczel-napokon.
Részletek »

Bezárt a legendás Ezüstpart

2017. 11. 07.

Bezárt a legendás Ezüstpart
Nemrégiben egy Facebook-üzenetben elbúcsúzott vendégeitől Siófok és az egész Balaton egyik legismertebb szállodája
Részletek »

Elismerő szavak a Krúdy versenyzőinek

2017. 11. 02.

Elismerő szavak a Krúdy versenyzőinek
A Krúdy-napokon megtartott, immár hagyományos, de idén új köntöeben jelentkező gasztronómia versenyen elismerően nyilatkoztak a versenyzőkről a zsűri tagjai.
Részletek »

Siófokon tartotta éves nagygyűlését a világ második legnagyobb önkéntes szervezete, az AFS

2017. 11. 01.

Siófok adott otthont a nemzetközi diákcsereprogramok szervezésével foglalkozó AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvány éves nagygyűlésének, amelyre a hétvégén az alapítvány több mint 130 önkéntese és fogadó családja sereglett össze hazánk minden tájáról.
Részletek »

Őszi-téli immunerősítés sütőtökkel

2017. 10. 29.

A vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, sokak által kedvelt étel, a sütőtök felhasználási módjairól és kiváló immunerősítő hatásáról tájékozódhattak a siófoki gimnazisták és szakközépiskolás diákok az októberi Tökös napokon.
Részletek »

I. Balatoni Gasztronómiai Verseny a Krúdy napokon

2017. 10. 27.

I. Balatoni Gasztronómiai Verseny a Krúdy napokon
A Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának szakács tanulója, Márta Richárd lett az Év Innovatív Séfje a Krúdy napok keretében megrendezett I. Balatoni Gasztronómiai Versenyen.
Részletek »

Állami támogatásból fejlődik a siófoki állatmenhely

2017. 10. 12.

A Siófoki Állatvédő Alapítvány a Földművelésügyi Minisztérium állatmenhelyek, illetve ebrendészeti telepek korszerűsítésére kiírt pályázatán 1,7 millió forint állami támogatást nyert, melyet a menhely külső kerítésének felújítására fordít.
Részletek »

Látogatók Walnut Creek-ből

2017. 10. 08.

Látogatók Walnut Creek-ből
A magyar kultúra, országunk látnivalói, gasztronómiája, a siófoki vendégszeretet és a siófoki Vak Bottyán Iskolás diákok angol nyelvtudása egyaránt lenyűgözte a Siófok amerikai testvérvárosából, Walnut Creekből érkezett cserediákokat és kísérőiket.
Részletek »

Jótékonysági Mézeskalácsváros felhívás

2017. 10. 05.

Jótékonysági Mézeskalácsváros felhívás
Tavaly iskolák, óvodák segítségével építettük fel siófok városát mézeskalácsból. Idén folytatjuk jótékonysági kezdeményezésünket, szeretnénk, ha bővülne az „építkezők” tábora.
Részletek »

Idén már két helyszínen zajlott Siófokon a Kutatók Éjszakája

2017. 10. 01.

Idén már két helyszínen zajlott Siófokon a Kutatók Éjszakája
A Siófoki Perczel Mór Gimnázium és a Gábor Dénes Főiskola Siófoki Campusa is csatlakozott idén a Kutatók Éjszakája országos rendezvényhez, szeptember 29-én délutántól késő estig előadásokkal, laborkísérletekkel és sok érdekes programmal vártak minden korosztályt.
Részletek »
Még több magazin cikk

A Lángoló Tűz-Zománc Attribútumai

2017. 10. 28.

A Lángoló Tűz-Zománc Attribútumai
Glatz Marietta tervező grafikus színes tűzzománc képeiből nyílt kiállítás a siófoki Kálmán Imre Emlékházban a Kálmán Imre Emléknapok alkalmából.
Részletek »

Jubileumi Kálmán Imre Emléknapok

2017. 10. 24.

Jubileumi Kálmán Imre Emléknapok
Hangszer és jelmezkiállítással, kávéházi operettel, operett gálaműsorral, gyermek operett előadással tiszteleg a siófoki születésű világhírű operett szerző, Kálmán Imre munkássága előtt a zeneszerzőről elnevezett siófoki kulturális központ a X. Kálmán Imre Emléknapokon október 24. és 29. között.
Részletek »

„Pécsi szál avagy vissza a kezdetekhez” a Magyar Festészet Napján

2017. 10. 22.

A Magyar Festészet Napján nyílt meg Démuth Réka Lilla festő grafikus és G.Lantos Judit festő ötvös közös kiállítása a siófoki Lógó Üveg Galériában. A tárlat a Pécsi Tudományegyetem Művészeti karán végzett siófoki képzőművészek alkotói tevékenységét mutatja be a kezdetektől napjainkig.
Részletek »

50 éves a Siófoki Rádióklub

2017. 10. 11.

50 éves a Siófoki Rádióklub
Kiállítás megnyitóval és elismerések átadásával ünnepelte megalapításának 50. jubileumát a Siófoki Rádióklub október 9-én a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központban.
Részletek »

Görögországi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a siófoki Balaton Táncegyüttes

2017. 10. 07.

Görögországi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a siófoki Balaton Táncegyüttes
Nemcsak Siófokot, hanem Magyarországot és a magyar folklórt is képviselte a görögországi nemzetközi folklórfesztiválon a Balaton Táncegyüttes. A több évtizedes múltra visszatekintő siófoki néptánc társulat táncbemutatóival és a Magyar Táncházzal is hatalmas sikert aratott a görög Tánc Arisztotelész Földjén Fesztiválon.
Részletek »
Még több kultúra cikk

A balatonföldvári kikötőfejlesztésről

2017. 11. 12.

Az elmúlt hetekben a médiában és különféle internetes fórumokon, portálokon megjelent sokszor téves, vagy csúsztatásokkal tűzdelt információkkal összefüggésben a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) az alábbi sajtóközleményében foglalja össze a balatonföldvári kikötő fejlesztését érintő tényeket.
Részletek »

A balatoni halakról

2017. 11. 08.

A balatoni halakról
A Balaton halállományáról, haltelepítésekről, élőhely fejlesztésről, a Halgazdálkodás munkásságáról számolt be előadásában Nagy Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászati ágazatvezetője.
Részletek »

Négylábú kadétok

2017. 11. 06.

Négylábú kadétok
Újabb rendőrkutyák segítik majd a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkáját.
Részletek »

November 1-től tilos az éjszakai horgászat és a halradar használata a Balatonon

2017. 11. 05.

Véget ér a viharjelzés, életbe lép a szonár (halradar) használati tilalom és vízi járműből már nem lehet horgászni egész éjszaka a Balatonon november 1-től – a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. honlapjának tájékoztatása szerint.
Részletek »

A tavalyinál jóval több erős vihar csapott le idén a Balatonra

2017. 11. 04.

Október 31-én véget ért a szezonális viharjelzés a Balatonnál, a Velencei-tónál és a Tisza-tónál, a tavalyi adatokhoz képest idén sokkal több vihart jeleztek tavainkon.
Részletek »

Elemezték a Balatonra nagy erővel lecsapó vihart (met.hu)

2017. 11. 03.

Elemezték a Balatonra nagy erővel lecsapó vihart (met.hu)
2017. október 29-én egy nagyon erős hidegfront vonult végig Közép-Európa, majd a Balkán-félsziget fölött. A vihar Németországban, Csehországban és Lengyelországban emberéleteket is követelt, Magyarországon alig három óra alatt rohant végig – áll abban a tanulmányban, amelyet a siófoki obszervatórium vezetője, Horváth Ákos készített a Balatonnál is sok kárt okozó szélviharról.
Részletek »

Szálláshelyfejlesztés a Kisfaludy programmal

2017. 10. 31.

A Kisfaludy program állami szálláshely fejlesztési pályázata fellendíti a szálláshelyek előrelépését a Balatonnál is.
Részletek »

Drasztikusan nőtt a vízbefulladások száma (mti.hu)

2017. 10. 21.

Somogy megyében öt év alatt kevesebb mint felére csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma, a Balatonba fulladtaké viszont drasztikusan emelkedett – számolt be Piros Attila megyei rendőrfőkapitány pénteken Siófokon a térség polgármestereinek.
Részletek »

Sikeres szezont zárt a Balatoni Hajózási Zrt.

2017. 09. 30.

Szeptember végére elkészültek az előzetes elemzések az első nyolc hónap teljesítményéről, melyek alapján kijelenthető, hogy a rekordokat hozó 2016-os évhez hasonlóan, idén is sikeres és eredményes főszezonon van túl a BAHART.
Részletek »

Három komoly hőségperiódus volt a nyáron

2017. 09. 03.

Három komoly hőségperiódussal, több új napi melegrekorddal, olykor heves zivatarokkal a sokéves átlaghoz képest több mint 1,5 fokkal melegebb, és némileg szárazabb volt az idei nyár – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-nek készített elemzéséből. Az idei legmagasabb széllökést a Balatonnál mérték.
Részletek »
Még több Balaton cikk

Mazsorett sikerek

2017. 10. 21.

Mazsorett sikerek
A siófoki Napsugár Mazsorett csoport és a Laguna Mazsorett csoport számos aranyéremmel tért haza az „I. Bakony Kupa Mazsorett Kisbér Open 2017” országos-nemzetközi versenyről.
Részletek »

Sikert sikerre halmoz a siófoki bringáslány

2017. 10. 09.

Sikert sikerre halmoz a siófoki bringáslány
Károlyi Natália 12 évesen kezdett triatlonozni Mészáros András edző irányításával. Két éven keresztül csak kedvtelésből edzett, majd edzője javaslatára egy versenyen is megmérettette magát a 2015 évi diákoloimpián. Ez jó döntésnek bizonyult.
Részletek »

A Scitec Fitt Plázs legszebb hölgyei

2017. 08. 22.

A Scitec Fitt Plázs legszebb hölgyei
Hétvégén nyárbúcsúztató fitt őrülettel várta a Scitec a sport és az egészséges életmód szerelmeseit a Plázson.
Részletek »

EBSL-torna – Tornagyőztesként jutott tovább a magyar strandlabdarúgó-válogatott

2017. 08. 19.

A magyar strandlabdarúgó-válogatott bejutott az Európai Strandlabdarúgó Liga (EBSL) B-divíziójának nyolcas döntőjébe, miután a siófoki torna zárónapján négy góllal legyőzte Bulgáriát.
Részletek »

Szerb, francia és román válogatottat is igazolt a Siófok KC

2017. 08. 06.

Szerb, francia és román válogatott játékost is igazolt a Siófok KC női kézilabda-együttese, amely új szakvezetővel, a dán Lars Rasmussennel kezdi a 2017/18-as bajnokságot, a cél pedig az első öt közé kerülés.
Részletek »
Még több sport cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai