Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
augusztus
minden ami Siófok
A véradással életeket menthetsz!

Magazin

A véradással életeket menthetsz!

A Magyar Vöröskereszt Siófoki Területi Irodája a Városi Kórház Vérellátó Osztályával együttműködve rendszeresen szervez...

Fantasztikus előadások a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon

Kultúra

Fantasztikus előadások a Kálmán Imre...

Igazi nagy durranásként robbant be a siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpadra a Madách Színház Macskák című musicalje augusztusban. A...

A Scitec Fitt Plázs legszebb hölgyei

Sport

A Scitec Fitt Plázs legszebb hölgyei

Hétvégén nyárbúcsúztató fitt őrülettel várta a Scitec a sport és az egészséges életmód szerelmeseit a Plázson.

Hóesés nyáron? A Balatonnál ez is lehetséges!

Balaton

Hóesés nyáron? A Balatonnál ez is lehetséges!

Érdekes légköri jelenséget figyeltek meg az Országos Metorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának munkatársai augusztus 15-én a...

Hír 2017. 06. 21.

Visszakerülhet a Hajóállomásra a Bor és Kenyér Ünnepe

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Rendkívüli képviselő-testületi ülésen tárgyalták kedden Siófokon a városi rendezvények körül kialakult helyzetet. Az eredmény: visszahelyezik a kikötőbe a rendezvényeket.

A június 20-i rendkívüli testületi ülés kezdetén Szajcz Adrián frakcióvezető ismertette, hogy a szezonra való felkészülés során új koncepciót fogadott el a testület, ami szerint az idei rendezvényeket a Fő térre helyezik át. A Pünkösdi Szezonnyitó után azonban kiderült, hogy ez az elképzelt koncepció nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ezeknek a rendezvényeknek a nyári szezonban a Hajóállomáson lenne a helyük, még akkor is, ha ehhez bizonyos változtatásokra van szükség, melyeket a városnak meg kell tennie. A frakcióvezető szerint a Pünkösdi Szezonnyitó bebizonyította, hogy a valóságban nem működőképes az elképzelés, a Nemzeti Regatta sikere pedig azt mutatja, hogy a Hajóállomás megfelelő rendezvénytérnek. A Szajcz Adrián által tett határozati javaslat lényege, hogy a Bor és Kenyér Ünnepe kerüljön vissza a Hajóállomásra, és a szükséges minimális műszaki beruházásokat, felújításokat augusztusig valósítsa meg a város.  

 

Kónyáné Zsarnovszky Judit jegyző a korábbi testületi üléseken a témával kapcsolatban elhangzott véleményeket sorolta fel, a gyakorlati tapasztalatok a szezonnyitó után azonban egy más helyzetet teremtettek. Azt a jegyző is elismerte, hogy egy rendeleten lehet változtatni, ha a tapasztalatok azt hozzák. A Fő tér felosztása Kónyáné Zsarnovszky Judit szerint a gazdaságosság, a tér takarítása, terhelése szempontjából lett kialakítva.

- A beterjesztett határozat nem a rendeletalkotás körülményeit, a megelőző indokait, valamint a hivatal és a szakma munkáját firtatta, nem keres okokat, hanem a kialakult helyzetre egy megoldást, egy megoldási alternatívát kínál. Született egy döntés, amit az élet nem igazol vissza, próbáljunk ezen változtatni, úgy, hogy az jó legyen a városlakóknak, az ide látogatóknak és a vállalkozóknak is – hívta fel az ülésen résztvevők figyelmét Csorba Ottó képviselő.

A beruházási osztály vezetőjének beszámolója szerint elindultak az egyeztetések a fejlesztési irányokról a Bahart, a Balaton-parti Kft. és a Termofok, valamint az önkormányzat és a Kálmán Imre Kulturális Központ részvételével, ugyanis a Hajóállomás területének tulajdonosi joga nemcsak az önkormányzatot, hanem például a Bahartot is érinti.

 

Dr. Lengyel Róbert polgármester véleménye megegyezett a Szajcz Adrián által beterjesztett határozati javaslatban foglaltakkal, mely szerint a Hajóállomást olyan állapotba kell hozni, hogy megszűnjenek a felmerült problémák, majd a terület komplex felújítását a jövőben pályázati források segítségével kellene megvalósítani. A polgármester elmondása szerint egyetért a frakcióvezetővel abban, hogy a Hajóállomás, mint rendezvényhelyszín jó, de ellentmondásos a helyzet, mert egy szakvélemény szerint balesetveszélyes a helyszín, a Bahart szakértője szerint pedig állítólag nincsenek problémák.

- A területen érintett tulajdonosokkal megkezdődtek az egyeztetések, el kéne arra jutni, hogy méressük fel, mik azok a minimális beruházások, amik ahhoz kellenének, hogy az oda érkező emberek biztonságát szavatolni tudjuk. Nyilván ezeket a közös munka során feltárandó hiányosságokat forintosítani kell. A következő lépés az lenne, hogy költségeljük be, a város a rá eső részét finanszírozza meg. Egy más kérdés, hogy a többi partner nélkül ez nem fog menni – mondta el dr. Lengyel Róbert, és hozzátette, arra lát reális esélyt, hogy belátható időn belül a minimális biztonsági szabályoknak megfelelő állapotba lehessen hozni a Hajóállomást.

- Arra kell törekedni, hogy a Bor és Kenyér Ünnepét a Fő térről vissza kell vinni a Hajóállomásra, ennek a lehetőségeit, körülményeit meg kell teremteni – hangoztatta Szajcz Adrián is.

A testület álláspontja szerint a munkálatok ütemezését, lehetséges költségvetését a Pénzügyi és Tulajdonosi Bizottság következő ülésén, valamint a júniusi testületi ülésen is tárgyalják. A Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület által szervezett következő rendezvényről, a Borpart és Fröccsfesztről, a területengedélyezési kérelmet szintén a PTB soron következő bizottsági ülésén és a testületi ülésen tárgyalják. A beruházási osztályvezető megjegyezte, hogy a Hajóállomás mellett a Fő tér terhelhetőségét, a villamos energia kiépítését is ki kell vizsgálni.

 

A városban kialakult helyzetre és a további rendezvények sikeressége érdekében a következő javaslatokat tette Szajcz Adrián frakcióvezető: szükségessé vált a közterületekről szóló rendelet rendezvényekre vonatkozó részének a módosítása. Erre vonatkozólag a Bor és Kenyér Ünnepe kerüljön vissza a Hajóállomásra, a többi rendezvény pedig ne a Gáti gödörben kerüljön megrendezésre, hanem vagy a Fő téren, vagy pedig a Hajóállomáson. A Hajóállomáson kerüljenek kialakításra azok a műszaki feltételek, amik feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy a még jobb feltételeket lehessen biztosítani a rendezvényekhez.

A képviselő-testület a beterjesztett határozati javaslatot módosítással egyhangúan elfogadta.

A rendeletmódosítás azon részéről, mely szerint a Fő téri rendezvények két szektora, az A (víztorony körül) és B (Gáti-gödör) szektor között a vállalkozóknak biztosítson a rendelet átjárhatóságot, a Fő tér műszaki paramétereit figyelembe véve, ezzel nem veszélyeztetve a tér terhelhetőségét, szeptemberben szavaz a testület.  

- Azt gondolom, hogy mivel a Fidesz frakciónak fontosak a siófoki polgárok, a siófoki vállalkozók és vállalkozások, a siófokra érkező vendégek. Ezért a mai rendkívüli képviselő-testületi ülésen olyan megoldási javaslatokkal éltünk, amelyek megnyugtatóan tudnák rendezni a kialakult helyzetet. Úgy gondolom, hogy konstruktívra sikerült a mai ülés, hiszen az általunk javasolt megoldások a képviselő-testület által elfogadásra kerültek. Véleményem szerint már az idei nyárra vonatkozóan is visszakerülhetnek a rendezvények méltó helyükre, a tradicionális siófoki hajóállomásra, hiszen ha valaki Siófokra érkezik, mindenképpen a Balatonra kíváncsi – mondta Szajcz Adrián a rendkívüli testületi ülés utáni sajtótájékoztatón.

A közelmúltban rendezte meg a Bahart a II. Nemzeti Regattát, amelyet Siófok Város Önkormányzata 17 millió forint támogatásban részesített.

- Két nappal a rendezvény előtt a polgármester kiadott egy olyan közleményt, melyben a hajóállomást gyakorlatilag baleset- és életveszélyesnek nyilvánított. Ez egy városvezetőtől felelőtlenség, ilyet egy felelős városvezető nem mondhat. Szeretném kiemelni azt, hogy a Bahart munkatársai a II. Nemzeti Regattát a lehető legmagasabb színvonalon tudták megrendezni, ezzel bizonyosságot adtak arról is, hogy a hajóállomás jelenlegi állapotában is alkalmas rendezvény szervezésére, nem beszélve arról, ha problémák vannak azokat egy kis munkával és időráfordítással orvosolni lehet, csak megfelelő szakmai munka szükséges ehhez – mondta Szajcz Adrián.
 

Hoffmann Henrik, a Balatoni Szövetség elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a turizmus egy végtelenül érzékeny iparág, mérlegelni kell, főleg a turisztikai szezon előtt, hogy az ember milyen tartalmú nyilatkozatokat tesz közzé. A Nagyon Balaton ötödik éve indult el a Balatonnál, szervezői azok a profik, akik a Szigetet, a Balaton Soundot vagy a Volt fesztivált csinálják. Aki egy kicsit is ért hozzá, tudja, hogy bármilyen területen megszervezhető rendezvény, hiszen infrastruktúrát lehet telepíteni, a vendégek ellátását, útvonalát meg lehet szervezni egy pusztaságban is, vagy éppen a zamárdi szabad strandon. Egy ilyen negatív tartalmú nyilatkozattal, ami megjelent akár tönkre lehet tenni egy egész szezont is, és annak a sok ezer családnak a megélhetését, akik ebből igyekeznek megélni. Másrészt azt is érdemes figyelembe venni egy rendezvény szervezésénél, hogy az elsődleges vonzerő maga a Balaton. A siófoki városi rendezvényeket tematikában is érdemes elválasztani egymástól, vannak, amik a Fő térre valók, a nyári rendezvények azonban az árnyék nélküli Fő téren nehezen rendezhetőek meg, főleg úgy, hogy a vendégek a csodálatos Balaton látványáért is érkeznek a településre.

- Azt gondoltam, hogy az az idő elmúlt, amikor a turisztikai szereplők és városi vezetők egymással szemben állnak, nem közösen tolják a turizmus szekerét, hanem egymást gyengítik. Bízom benne, hogy ennek az eseménynek a kapcsán is sikerül majd túllépni ezen. Nem vagyok abban sem biztos, hogy egy teljes koncepciótlanságot fed el ezzel a polgármester, vagy az alpolgármester asszony a turizmussal kapcsolatosan, de mindenképpen az érzéketlenségüket mutatják. Felmerült a 370 milliárdos forrás, érdemes megemlíteni, hogy nem látjuk azt sem, hogy Siófok városa ezekhez a programokhoz hogyan csatlakozik, hogyan csatlakozik a Balaton rehabilitációjához, és hogyan tehetjük még sikeresebbé együtt, közösen a vállalkozásokkal a várost. Úgy érzem, hogy Siófokon a mai napig a múlt eredményeiből élünk, a mai napig az a fajta országos turisztikai növekedési tendencia az, ami a településen megjelenik. Az elmúlt 3 évben, miután a jelenlegi városvezetés fennáll, nem láttunk olyan koncepciót, ami akár közép, akár hosszú távon a turizmus ügyét előrébb vihetné. Ha igaz az a hír, hogy önkormányzati alkalmazottak a városvezető parancsára vállalkozásokat fenyegetnek meg, és egzisztenciális félelemben tartanak, mert esetleg egy más koncepciót képviselnek, vagy más a szakmai hozzáállásuk egy rendezvénykoncepcióhoz, akkor itt óriási a baj- mondta Hoffmann Henrik
E  feltevésről Lengyel Róbert polgármester is értesült és jelezte: ismeretlen tettes ellen rágalmazás miatt tesz feljelentést.

 

Gigler Anikó, a Siófoki Szabadtéri Vendéglátók és Kézművesek Egyesületének elnöke arról számolt be, hogy egy petíciót adtak be az önkormányzatnak.

- Ez azt eredményezte, hogy a kereskedők attól félnek, hogy ki lesznek zárva a siófoki rendezvényekről. Mi részt szeretnénk venni a siófoki rendezvényeken, mivel itt lakunk, itt dolgozunk, ide fizetünk adót és szeretnénk a városért dolgozni továbbra is. Összefogtunk, és csak azt szeretnénk, hogy az eredeti helyükre kerüljenek vissza a rendezvények. Sajnos a Pünkösdi Szezonnyitón elkeserítő volt a helyzet, nincs arra se pénzünk, se időnk, hogy próbálkozzunk, hogy melyik helyszín lesz a jó, melyik nem. Szeretnénk együtt dolgozni a turizmusban, a kereskedőkkel összefogva olyan rendezvényeken részt venni, ami működik, és eddig is működött- mondta Gigler Anikó

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

TeSzedd! akció Siófoktól Kilitiig

2017. 09. 19.

A Balatonkiliti KÖR Egyesület idén negyedik alkalommal csatlakozott az országosan meghirdetett önkéntes szemétgyűjtő akcióhoz, a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért mozgalomhoz szeptember 15-én.
Részletek »

Kutyás Nap

2017. 09. 18.

Egy délutánon át kutyás programokkal, bemutatókkal, játékokkal, vetélkedőkkel várta a gazdikat, kedvenceiket és minden kutyabarátot a Siófoki Állatvédő Alapítvány.
Részletek »

II. Pelso Kupa Országos Keresztrejtvényfejtő Verseny

2017. 08. 26.

II. Pelso Kupa Országos Keresztrejtvényfejtő Verseny
Kezdő, haladó, mesterjelölt és mester kategóriákban több mint száz versenyző vett részt augusztus 26-án a siófoki Vak Bottyán János Általános Iskolában megrendezett II. Pelso Kupa Országos Keresztrejtvényfejtő Versenyen.
Részletek »

A véradással életeket menthetsz!

2017. 08. 24.

A véradással életeket menthetsz!
A Magyar Vöröskereszt Siófoki Területi Irodája a Városi Kórház Vérellátó Osztályával együttműködve rendszeresen szervez véradásokat az országos vérellátás biztosításának érdekében a siófoki járás 24 településén. A terv szerinti véradásokat a nyár folyamán számos sikeres kitelepülésessel egészítették ki, melyekről Varga Lászlót, a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Siófoki Területi Szervezetének területi munkatársát kérdeztük.
Részletek »

Jótékonysági gálaest a Ments-Vár Alapítvány gyermekeiért

2017. 08. 14.

Közel 800 ezer forint gyűlt össze a Ments-Vár Alapítvány gyermekeinek támogatására az I. Nathifa Jótékonysági Gálaesten.
Részletek »

Utasbiztonsági kampány a vasúti balesetek megelőzéséért

2017. 08. 09.

Utasbiztonsági kampány a vasúti balesetek megelőzéséért
Kétnapos utasbiztonsági kampányt tartott augusztusban a siófoki vasútállomáson a MÁV, a MÁV-START és a balatonfüredi rendőrkapitányság.
Részletek »
Még több magazin cikk

Muzsinszki Nagy Endre emlékkiállítás

2017. 09. 20.

Koszorúzással és emlékkiállítással tisztelegtek Siófokon a város díszpolgára, Muzsinszki Nagy Endre festőművész munkássága előtt.
Részletek »

Made in Hungária a siófoki Hajóállomáson

2017. 08. 23.

Made in Hungária a siófoki Hajóállomáson
A siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ nyári Belvárosi Színházi Estek sorozatának záró darabját, a Made in Hungáriát új helyszínen, a Hajóállomáson tekinthette meg a közönség.
Részletek »

Fantasztikus előadások a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon

2017. 08. 17.

Fantasztikus előadások a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon
Igazi nagy durranásként robbant be a siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpadra a Madách Színház Macskák című musicalje augusztusban. A Szabadtéri új üzemeltetője, a Balaton-parti Kft. ügyvezetőjét, Pintér Tamást a darab fogadtatásáról, valamint az idei nyári évadról kérdeztük.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Kampány a horgászokért

2017. 09. 22.

A mentőmellény nem a büntetéstől, hanem az értelmetlen haláltól véd! A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata az őszi horgász szezon elején, a csónakból horgászók életének védelme érdekében kampányt indít.
Részletek »

Dél-Balaton: kisvállalkozói nyárértékelő

2017. 09. 11.

Dél-Balaton: kisvállalkozói nyárértékelő
A tavalyi évhez hasonló, jó forgalmat ért el ezen a nyáron a dél-balatoni vendéglátó és kiskereskedelmi, mikro- és családi vállalkozások többsége. A vállalkozók remélik, hogy nem emelkedik a szakmunkás garantált bérminimum, és a piacra bízzák ezt a kérdést a döntéshozók. Jelentős gond maradt a munkaerőhiány.
Részletek »

90 éves a Balatoni Limnológiai Intézet

2017. 09. 10.

A Balatoni Limnológiai Intézet megalapításának évfordulója alkalmából tudományos ülést tartottak Tihanyban, pénteken, a Klebelsberg Kuno vallás- és közoktatásügyi miniszter által alapított intézmény kilencven esztendeje kezdte meg a tudományos kutatásokat a tóparti településen.
Részletek »

Három komoly hőségperiódus volt a nyáron

2017. 09. 03.

Három komoly hőségperiódussal, több új napi melegrekorddal, olykor heves zivatarokkal a sokéves átlaghoz képest több mint 1,5 fokkal melegebb, és némileg szárazabb volt az idei nyár – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-nek készített elemzéséből. Az idei legmagasabb széllökést a Balatonnál mérték.
Részletek »

Nem hibáztak a balatoni vízi rendészek

2017. 09. 02.

Nem hibáztak a balatoni vízi rendészek
Kérdésekkel fordult a belügyminiszterhez Kepli Lajos jobbikos országgyűlési képviselő annak kapcsán, hogy 10 éve nem fulladtak annyian a Balatonba, mint az idén. Levelében többek között a balatoni vízi­rendészet fogyatkozó állományáról érdeklődött – írja a Magyar Idők.
Részletek »

Augusztus végéig egymillió utas vette igénybe idén a balatoni kompokat

2017. 09. 01.

Augusztus végéig egymillió utas vette igénybe idén a balatoni kompokat
A sajtó jelenlétében köszöntötte a BAHART a 2017. évi egymilliomodik komputasát augusztus 31-én délelőtt. A szerencsés utas kilétére csak a helyszínen derült fény, ahol értékes nyereménnyel jutalmazta bizalmát a Társaság.
Részletek »

Két huszonéves a Balaton újabb áldozata

2017. 08. 28.

Két huszonéves fulladt a Balatonba augusztus 26-án délután Siófoknál. A két fiatal férfi holttestét a parttól kb 250 méterre, 2-2,20 méter mély vízben találták meg a Búvárszolgálat munkatársai – tudta meg a hirbalaton.hu Tar Mihálytól, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivőjétől.
Részletek »

BESZ: egy életmentés és közel háromezer szakszerűen ellátott sérülés a Balatonnál

2017. 08. 25.

Az idei nyáron 12 Balaton-parti település 18 strandján látta el a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat (BESZ) 231 fiatal önkéntese a strandolók vízben és vízparton szerzett sérüléseit. A Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtói egy sikeres újraélesztést is végrehajtottak, és közel háromezer sérülést láttak el szakszerűen, melyek többségét kagylók okozták.
Részletek »

90 éves a Csobánc nosztalgiahajó

2017. 08. 20.

90 éves a Csobánc nosztalgiahajó
Különleges tortával köszöntötte a Bahart a 90 éves Csobánc nosztalgiahajót a balatonalmádi kikötőben augusztus 16-án.
Részletek »

Hóesés nyáron? A Balatonnál ez is lehetséges!

2017. 08. 16.

Hóesés nyáron? A Balatonnál ez is lehetséges!
Érdekes légköri jelenséget figyeltek meg az Országos Metorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának munkatársai augusztus 15-én a Balaton felett. A magasban szokatlan jellegű felhőzet alakult ki, és a sivatagi homokra kicsapódó nedvesség hó formájában hullott ki a felhőből.
Részletek »

Nem jogszabály, “csak” józan ész szabályozza a vízibiciklizést

2017. 08. 10.

„A vízibicikli ugyanolyan, mint a gumimatrac, és ezzel mindent elmondtam” – rövid és tömör volt a beszélgetés Tar Mihállyal, a Magyarországi Vízimentők Szakszolgálatának (VMSZ) szóvivőjével. De ezzel az egy mondattal nagyjából valóban elmondta a lényeget.
Részletek »

Félmilliomodik személyhajó utasát köszöntötte a Bahart

2017. 08. 10.

Félmilliomodik személyhajó utasát köszöntötte a Bahart
Az előzetes prognózis alapján és köszönhetően a hét eleji hűvösebb kirándulóidő hatására megnövekedett utasforgalomnak, a BAHART 2017. augusztus 9-én délelőtt köszöntötte FÉLMILLIOMODIK személyhajó utasát, akit a sajtó és a hajón utazók jelenlétében értékes nyereménnyel ajándékozott meg.
Részletek »

Elégedettek lehetnek a vendéglátók és a szállásadók a Balatonnál

2017. 08. 08.

Elégedettek lehetnek a vendéglátók és a szállásadók a Balatonnál
Az idei balatoni forgalommal mindenki elégedett lehet, a strandi büféstől a szálláshely szolgáltatókig, a nyári szezonon kívüli időszakok is kifejezetten jól sikerültek, idén településtől függően várhatóan 2-10 százalékkal emelkedik a vendégforgalom, az általános turistaforgalom pedig 5 százalékkal - mondta Hoffmann Henrik, a Balaton Turizmus Szövetség (BTSZ) elnöke augusztus elején az M1 aktuális csatornának.
Részletek »

Speciális gyermekrohamkocsi is segít a Balatonnál

2017. 08. 07.

A Balaton északi partján június közepétől augusztus 20-ig teljesít szolgálatot a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat mentőautója. Az Országos Mentőszolgálat kötelékébe tartozó speciális csapatnak átlagosan napi egy-két riasztása van – mondta el a hirbalaton.hu kérdésére Dr. Goschler Ádám orvos igazgató.
Részletek »

Ünnepélyesen felavatta a BAHART a felújított Kossuth kompot!

2017. 08. 03.

Ünnepélyesen felavatta a BAHART a felújított Kossuth kompot!
A közel 150 millió Forintos saját beruházás keretében felújított Kossuth Lajos kompot ünnepélyes szalagátvágással és pezsgős koccintással szimbolikusan a Balaton közepén avatta fel Witzmann Mihály Somogy megyei országgyűlési képviselő, Dr. Bóka István a BFT elnöke, Vízvári Attila, Szántód és Tósoki Imre, Tihany települések polgármestereinek közreműködésével.
Részletek »
Még több Balaton cikk

A Scitec Fitt Plázs legszebb hölgyei

2017. 08. 22.

A Scitec Fitt Plázs legszebb hölgyei
Hétvégén nyárbúcsúztató fitt őrülettel várta a Scitec a sport és az egészséges életmód szerelmeseit a Plázson.
Részletek »

EBSL-torna – Tornagyőztesként jutott tovább a magyar strandlabdarúgó-válogatott

2017. 08. 19.

A magyar strandlabdarúgó-válogatott bejutott az Európai Strandlabdarúgó Liga (EBSL) B-divíziójának nyolcas döntőjébe, miután a siófoki torna zárónapján négy góllal legyőzte Bulgáriát.
Részletek »

Szerb, francia és román válogatottat is igazolt a Siófok KC

2017. 08. 06.

Szerb, francia és román válogatott játékost is igazolt a Siófok KC női kézilabda-együttese, amely új szakvezetővel, a dán Lars Rasmussennel kezdi a 2017/18-as bajnokságot, a cél pedig az első öt közé kerülés.
Részletek »

Nemzetközi strandröplabda-versenyeknek adott otthont Siófok

2017. 08. 05.

Nemzetközi strandröplabda-versenyeknek adott otthont Siófok
Magyarországon először Siófok adott otthont a Magyar Röplabda Szövetség által megrendezett eddigi legnagyobb szabású, nemzetközi strandröplabda-versenyeknek, melyeken magyar párosoknak is szurkolhatott a közönség.
Részletek »

Siófoki bronzérmes a világbajnokságon

2017. 07. 27.

Siófoki bronzérmes a világbajnokságon
Bronzérmet nyert a Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd összeállítású 4x100 méteres férfi gyorsváltó az úszó-világbajnokságon a Duna Arénában vasárnap, megszerezve Magyarország első érmét a 17. vizes vb-n.
Részletek »

Tour de Hongrie Siófokon

2017. 07. 02.

Tour de Hongrie Siófokon
A Tour de Hongrie magyar dobogósát ünnepelhették Siófokon, ahol a nemzetközi kerékpárverseny útvonalán egy helyi bringás csapat is tett néhány kilométert, így üdvözölve a legnagyobb magyar kerékpárverseny mezőnyét.
Részletek »

Ifi Európa Bajnok úszó

2017. 07. 01.

Ifi Európa Bajnok úszó
A siófoki Németh Nándor 100 méter gyorson megnyerte az Ifjúsági Úszó Európa Bajnokságot, és továbbjutott az Ifi Világbajnokságra.
Részletek »

Bekerült az NBI-be a Siófoki Bányász SE U14-es csapata

2017. 06. 30.

Bekerült az NBI-be a Siófoki Bányász SE U14-es csapata
A Siófoki Bányász SE U14-es csapata az NBII-es bajnokság közép-nyugati csoportjában első helyen végzett, és a bajnoki cím megszerzésével feljutott az első osztályban szereplő 16 bajnokcsapat közé.
Részletek »

Külföldi edzők és játékosok erősítik a siófoki strandlabdarúgó csapatot

2017. 06. 26.

A Magyar Strandlabdarúgó Bajnokságon egy Brazíliából és egy Egyesült Arab Emirátusokból érkezett edző, valamint két Emirátusokból érkezett játékos erősíti a siófoki csapatot. A strandlabdarúgókat és az új játékosokat Siófok polgármestere, Dr. Lengyel Róbert köszöntötte az önkormányzatnál június 26-án.
Részletek »
Még több sport cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

A Balaton Táncegyüttes karácsonyi műsora

A Balaton Táncegyüttes karácsonyi műsora