Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
augusztus
minden ami Siófok
A véradással életeket menthetsz!

Magazin

A véradással életeket menthetsz!

A Magyar Vöröskereszt Siófoki Területi Irodája a Városi Kórház Vérellátó Osztályával együttműködve rendszeresen szervez...

Fantasztikus előadások a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon

Kultúra

Fantasztikus előadások a Kálmán Imre...

Igazi nagy durranásként robbant be a siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpadra a Madách Színház Macskák című musicalje augusztusban. A...

A Scitec Fitt Plázs legszebb hölgyei

Sport

A Scitec Fitt Plázs legszebb hölgyei

Hétvégén nyárbúcsúztató fitt őrülettel várta a Scitec a sport és az egészséges életmód szerelmeseit a Plázson.

Hóesés nyáron? A Balatonnál ez is lehetséges!

Balaton

Hóesés nyáron? A Balatonnál ez is lehetséges!

Érdekes légköri jelenséget figyeltek meg az Országos Metorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának munkatársai augusztus 15-én a...

Hír 2017. 09. 08.

Jelentősen megnövekedett strandbevételek, programokban gazdag, biztonságos Siófok

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Programokban és vendégszámban egyaránt gazdag, a strandforgalom és a közbiztonság szempontjából is sikeres nyarat zárt idén Siófok.

- 2017 nyara Siófokon sok szempontból kiválóra értékelhető, de azt is üzenném, hogy az élet nem áll meg, folytatódik Siófokon. Feltett szándéka a városvezetésnek, hogy ne csak nyári időszakban gondolkodjunk, hanem az egész év során biztosítsunk, elsősorban a hétvégéken olyan programlehetőségeket, amelyek továbbra is turistákat vonzanak a városba. Szeretettel várunk Siófokra mindenkit, és nemcsak nyáron – hangsúlyozta Dr. Lengyel Róbert siófoki polgármester a szeptember 7-i nyárzáró sajtóeseményen.

Siófokon már az év első felében meglehetősen magas volt a szállásfoglalások száma, mely a korábbi év eredményeit is meghaladta.

- Az idei nyárra vonatkozó adataink még nincsenek a vendégéjszakák számával kapcsolatban, de az idei év első hét hónapja a tavalyihoz képest 3,2 százalékos növekedést mutat. Azt gondolom, hogy nincs szégyellnivalója a városunknak – mondta Dr. Lengyel Róbert.

A turizmus országosan növekvő tendenciája, a trópusi meleget idéző nyári napok, és Siófok városa is sokat adott a vendégéjszakák számának növekedéséhez. Dr. Lengyel Róbert kiemelte a nagyobb nyári sportrendezvényeket, mint például a Nemzeti Regatta, a Strandlabdarúgó Európa Bajnokság, a strandröplabda versenyek, a Tour de Pelso vagy a Tour de Hongrie kerékpárversenyek. A sportrendezvényeken túl rengeteg egyéb szórakoztató program is volt a városban, hangsúlyozta a polgármester. A Balaton-parti Kft. vette át a Kálmán Imre Szabadtéri Színpad üzemeltetését, és népszerű darabokat mutatott be a közönségnek. A Kálmán Imre Kulturális Központ is számtalan rendezvényt szervezett a nyáron, mint például a nagyszámú közönséget vonzó Belvárosi Zenei Estek, a Belvárosi Néptánc Estek és a Belvárosi Színházi Estek. Számos gyermekprogram, több jelentős kiállítás várta a vendégeket.

 

A siófoki polgármester a sajtótájékoztató előtt írásban kereste meg Somogy megye rendőrfőkapitányát, aki a következőképpen értékelte az idei siófoki nyarat bűnügyi szempontból: „A még nem hiteles előzetes adatok elemzése alapján látható, hogy jelentősen csökkent a Siófok városában regisztrált bűncselekmények száma, továbbá a köznyugalmat és közrendet sértő, jelentős közérdeklődésre számot tartó bűncselekmény sem történt a városban.”

Az elmúlt esztendőben és idén is jelentős összegeket szánt a város vezetése arra, hogy a Petőfi sétány biztonságosabbá váljon.

- A bűncselekmények száma jelentősen csökkent, és valóban biztonságban érezhette magát az, aki a Petőfi sétányra jött idén szórakozni. Ezt mi sem mutatja jobban, mint, hogy idén nyáron akár még az este 8-10 óra közötti időszakban is rengeteg gyerekes családot lehetett látni a sétányon. Ez a korábbi évekhez képest komoly eredmény – emelte ki Dr. Lengyel Róbert.

Az idei nyárra megvalósult jelentős informatikai beruházás által felmérték a strandok vendégkörét, mely alapján kiderült, hogy idén is az erős hétvégék és többségében belföldi turisták voltak jellemzőek. Pintér Tamás, a Balaton-parti Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a strandokon újításként karszalagos beléptető rendszert vezettek be, ez alapján könnyen kiszűrték azokat, akik jogtalanul tartózkodtak a strandon. A strandjárőrök naponta 60 és 100 közötti jogtalan belépőt azonosítottak. A siófoki strandok hivatalosan szeptember 17-ig tartanak nyitva, így végleges forgalmi adatok még nincsenek. A jelenlegi adatok szerint 28,8 százalékkal növelte a jegybevételt a Balaton-parti Kft. az eddigi legjobb évhez viszonyítva.

- Nem hiszem, hogy van jelenleg olyan iparág Magyarországon, amelyik 30 százalékos növekedést tud elérni – hangsúlyozta Pintér Tamás, aki arról is beszélt, az idén megoldódott az, hogy a Petőfi sétány nem volt szemetes az esti órákban sem.

A Balaton-parti Kft. vette át idén a Kálmán Imre Szabadtéri Színpad üzemeltetését, melyről Pintér Tamás ügyvezető kettős érzésekkel beszélt.

- Az alapvető célkitűzés az volt, hogy kulturális értéket adjunk a szabadtérinek, ezt megteremtettük, most már fontos lesz, hogy jövőre a gazdasági számok is emellé párosuljanak.

A jövő évi darabokról már elkezdődtek a tárgyalások, de Pintér Tamás megígérte, hogy ha a tárgyalások végére érnek, a jövő évi darabok nagyobbat fognak szólni, mint idén a Macskák.

A Balaton-parti Kft. idén a szabad strandokon három strandjátszóteret újított fel, illetve újakat telepített, és a fizetős strandokon három teljesen új játszótér valósul még meg az év végéig.

- A Gamászai strandon és a Sóstói strandon már elkészült egy-egy 160 négyzetméteres játszótér, a Nagystrandon szeptember 18-án indul el egy 800 négyzetméteres gyerekjátszótér építése. Az Újhelyi strandon új játékelemek, a Beszédes sétányon megvalósult lakossági felajánlásból egy bébijátszótér jött létre, az Ezüstparti szakaszon az önkormányzat támogatásával létesül egy újabb játszótér – számolt be a fejlesztésekről Pintér Tamás.

A sajtótájékoztatót Schőn Péter, a siófoki Nagystrand és a Petőfi sétány biztonsági vezetője zárta, aki a biztonság szempontjából is sikeresnek értékelte a nyarat.

- A biztonsági koncepció egyik kiemelkedő területe a biztonsági szolgálat volt, mely a Petőfi sétányon és Nagystrandon látta el feladatát. Több mint 650 intézkedést hajtottak végre, ezek jelentős részében nem volt szükség hatósági intézkedésre. A koncepció másik része a 24 órában működő irányító központ volt. Idén a nyugati kapunál egy negyedik szűrőpontot is felállítottunk, melyen keresztül közelíthették meg a területet a látogatók. A meglévő kamerarendszert tovább fejlesztettük, több mint 50 kamerával dolgozunk már a sétány és a Nagystrand területén, ezáltal nagyjából már a teljes terület kamerák által megfigyelt. Az egészségügyi szolgálat több mint 50 esetben látott el helyszíni intézkedést, 10-15 esetben volt szükség külső segítség igénybevételére. Kiemelt eset az idei évben nem történt. A biztonsági szolgálat, az egészségügyi szolgálat és a kamerarendszer idén nyáron kiemelkedő munkát végzett, sikeres nyarat tudhatunk magunk mögött. A városi és egyéb támogatások meghozták azt az eredményt, hogy az idei évben Siófokra látogatók biztonságos, nyugodt és kulturált környezetben tudjanak szórakozni, pihenni – összegezte nyarat közbiztonság szempontjából Schőn Péter.

A beszámolók végén a nyárzáró sajtótájékoztató keretében adták át hivatalosan is Siófok új turisztikai pontját, az  Isztria sétány strand felé eső részén található „Hello Siófok” selfie pontot.

 

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

TeSzedd! akció Siófoktól Kilitiig

2017. 09. 19.

A Balatonkiliti KÖR Egyesület idén negyedik alkalommal csatlakozott az országosan meghirdetett önkéntes szemétgyűjtő akcióhoz, a TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért mozgalomhoz szeptember 15-én.
Részletek »

Kutyás Nap

2017. 09. 18.

Egy délutánon át kutyás programokkal, bemutatókkal, játékokkal, vetélkedőkkel várta a gazdikat, kedvenceiket és minden kutyabarátot a Siófoki Állatvédő Alapítvány.
Részletek »

II. Pelso Kupa Országos Keresztrejtvényfejtő Verseny

2017. 08. 26.

II. Pelso Kupa Országos Keresztrejtvényfejtő Verseny
Kezdő, haladó, mesterjelölt és mester kategóriákban több mint száz versenyző vett részt augusztus 26-án a siófoki Vak Bottyán János Általános Iskolában megrendezett II. Pelso Kupa Országos Keresztrejtvényfejtő Versenyen.
Részletek »

A véradással életeket menthetsz!

2017. 08. 24.

A véradással életeket menthetsz!
A Magyar Vöröskereszt Siófoki Területi Irodája a Városi Kórház Vérellátó Osztályával együttműködve rendszeresen szervez véradásokat az országos vérellátás biztosításának érdekében a siófoki járás 24 településén. A terv szerinti véradásokat a nyár folyamán számos sikeres kitelepülésessel egészítették ki, melyekről Varga Lászlót, a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Siófoki Területi Szervezetének területi munkatársát kérdeztük.
Részletek »

Jótékonysági gálaest a Ments-Vár Alapítvány gyermekeiért

2017. 08. 14.

Közel 800 ezer forint gyűlt össze a Ments-Vár Alapítvány gyermekeinek támogatására az I. Nathifa Jótékonysági Gálaesten.
Részletek »

Utasbiztonsági kampány a vasúti balesetek megelőzéséért

2017. 08. 09.

Utasbiztonsági kampány a vasúti balesetek megelőzéséért
Kétnapos utasbiztonsági kampányt tartott augusztusban a siófoki vasútállomáson a MÁV, a MÁV-START és a balatonfüredi rendőrkapitányság.
Részletek »
Még több magazin cikk

Muzsinszki Nagy Endre emlékkiállítás

2017. 09. 20.

Koszorúzással és emlékkiállítással tisztelegtek Siófokon a város díszpolgára, Muzsinszki Nagy Endre festőművész munkássága előtt.
Részletek »

Made in Hungária a siófoki Hajóállomáson

2017. 08. 23.

Made in Hungária a siófoki Hajóállomáson
A siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ nyári Belvárosi Színházi Estek sorozatának záró darabját, a Made in Hungáriát új helyszínen, a Hajóállomáson tekinthette meg a közönség.
Részletek »

Fantasztikus előadások a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon

2017. 08. 17.

Fantasztikus előadások a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon
Igazi nagy durranásként robbant be a siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpadra a Madách Színház Macskák című musicalje augusztusban. A Szabadtéri új üzemeltetője, a Balaton-parti Kft. ügyvezetőjét, Pintér Tamást a darab fogadtatásáról, valamint az idei nyári évadról kérdeztük.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Kampány a horgászokért

2017. 09. 22.

A mentőmellény nem a büntetéstől, hanem az értelmetlen haláltól véd! A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata az őszi horgász szezon elején, a csónakból horgászók életének védelme érdekében kampányt indít.
Részletek »

Dél-Balaton: kisvállalkozói nyárértékelő

2017. 09. 11.

Dél-Balaton: kisvállalkozói nyárértékelő
A tavalyi évhez hasonló, jó forgalmat ért el ezen a nyáron a dél-balatoni vendéglátó és kiskereskedelmi, mikro- és családi vállalkozások többsége. A vállalkozók remélik, hogy nem emelkedik a szakmunkás garantált bérminimum, és a piacra bízzák ezt a kérdést a döntéshozók. Jelentős gond maradt a munkaerőhiány.
Részletek »

90 éves a Balatoni Limnológiai Intézet

2017. 09. 10.

A Balatoni Limnológiai Intézet megalapításának évfordulója alkalmából tudományos ülést tartottak Tihanyban, pénteken, a Klebelsberg Kuno vallás- és közoktatásügyi miniszter által alapított intézmény kilencven esztendeje kezdte meg a tudományos kutatásokat a tóparti településen.
Részletek »

Három komoly hőségperiódus volt a nyáron

2017. 09. 03.

Három komoly hőségperiódussal, több új napi melegrekorddal, olykor heves zivatarokkal a sokéves átlaghoz képest több mint 1,5 fokkal melegebb, és némileg szárazabb volt az idei nyár – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-nek készített elemzéséből. Az idei legmagasabb széllökést a Balatonnál mérték.
Részletek »

Nem hibáztak a balatoni vízi rendészek

2017. 09. 02.

Nem hibáztak a balatoni vízi rendészek
Kérdésekkel fordult a belügyminiszterhez Kepli Lajos jobbikos országgyűlési képviselő annak kapcsán, hogy 10 éve nem fulladtak annyian a Balatonba, mint az idén. Levelében többek között a balatoni vízi­rendészet fogyatkozó állományáról érdeklődött – írja a Magyar Idők.
Részletek »

Augusztus végéig egymillió utas vette igénybe idén a balatoni kompokat

2017. 09. 01.

Augusztus végéig egymillió utas vette igénybe idén a balatoni kompokat
A sajtó jelenlétében köszöntötte a BAHART a 2017. évi egymilliomodik komputasát augusztus 31-én délelőtt. A szerencsés utas kilétére csak a helyszínen derült fény, ahol értékes nyereménnyel jutalmazta bizalmát a Társaság.
Részletek »

Két huszonéves a Balaton újabb áldozata

2017. 08. 28.

Két huszonéves fulladt a Balatonba augusztus 26-án délután Siófoknál. A két fiatal férfi holttestét a parttól kb 250 méterre, 2-2,20 méter mély vízben találták meg a Búvárszolgálat munkatársai – tudta meg a hirbalaton.hu Tar Mihálytól, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivőjétől.
Részletek »

BESZ: egy életmentés és közel háromezer szakszerűen ellátott sérülés a Balatonnál

2017. 08. 25.

Az idei nyáron 12 Balaton-parti település 18 strandján látta el a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat (BESZ) 231 fiatal önkéntese a strandolók vízben és vízparton szerzett sérüléseit. A Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtói egy sikeres újraélesztést is végrehajtottak, és közel háromezer sérülést láttak el szakszerűen, melyek többségét kagylók okozták.
Részletek »

90 éves a Csobánc nosztalgiahajó

2017. 08. 20.

90 éves a Csobánc nosztalgiahajó
Különleges tortával köszöntötte a Bahart a 90 éves Csobánc nosztalgiahajót a balatonalmádi kikötőben augusztus 16-án.
Részletek »

Hóesés nyáron? A Balatonnál ez is lehetséges!

2017. 08. 16.

Hóesés nyáron? A Balatonnál ez is lehetséges!
Érdekes légköri jelenséget figyeltek meg az Országos Metorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának munkatársai augusztus 15-én a Balaton felett. A magasban szokatlan jellegű felhőzet alakult ki, és a sivatagi homokra kicsapódó nedvesség hó formájában hullott ki a felhőből.
Részletek »

Nem jogszabály, “csak” józan ész szabályozza a vízibiciklizést

2017. 08. 10.

„A vízibicikli ugyanolyan, mint a gumimatrac, és ezzel mindent elmondtam” – rövid és tömör volt a beszélgetés Tar Mihállyal, a Magyarországi Vízimentők Szakszolgálatának (VMSZ) szóvivőjével. De ezzel az egy mondattal nagyjából valóban elmondta a lényeget.
Részletek »

Félmilliomodik személyhajó utasát köszöntötte a Bahart

2017. 08. 10.

Félmilliomodik személyhajó utasát köszöntötte a Bahart
Az előzetes prognózis alapján és köszönhetően a hét eleji hűvösebb kirándulóidő hatására megnövekedett utasforgalomnak, a BAHART 2017. augusztus 9-én délelőtt köszöntötte FÉLMILLIOMODIK személyhajó utasát, akit a sajtó és a hajón utazók jelenlétében értékes nyereménnyel ajándékozott meg.
Részletek »

Elégedettek lehetnek a vendéglátók és a szállásadók a Balatonnál

2017. 08. 08.

Elégedettek lehetnek a vendéglátók és a szállásadók a Balatonnál
Az idei balatoni forgalommal mindenki elégedett lehet, a strandi büféstől a szálláshely szolgáltatókig, a nyári szezonon kívüli időszakok is kifejezetten jól sikerültek, idén településtől függően várhatóan 2-10 százalékkal emelkedik a vendégforgalom, az általános turistaforgalom pedig 5 százalékkal - mondta Hoffmann Henrik, a Balaton Turizmus Szövetség (BTSZ) elnöke augusztus elején az M1 aktuális csatornának.
Részletek »

Speciális gyermekrohamkocsi is segít a Balatonnál

2017. 08. 07.

A Balaton északi partján június közepétől augusztus 20-ig teljesít szolgálatot a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat mentőautója. Az Országos Mentőszolgálat kötelékébe tartozó speciális csapatnak átlagosan napi egy-két riasztása van – mondta el a hirbalaton.hu kérdésére Dr. Goschler Ádám orvos igazgató.
Részletek »

Ünnepélyesen felavatta a BAHART a felújított Kossuth kompot!

2017. 08. 03.

Ünnepélyesen felavatta a BAHART a felújított Kossuth kompot!
A közel 150 millió Forintos saját beruházás keretében felújított Kossuth Lajos kompot ünnepélyes szalagátvágással és pezsgős koccintással szimbolikusan a Balaton közepén avatta fel Witzmann Mihály Somogy megyei országgyűlési képviselő, Dr. Bóka István a BFT elnöke, Vízvári Attila, Szántód és Tósoki Imre, Tihany települések polgármestereinek közreműködésével.
Részletek »
Még több Balaton cikk

A Scitec Fitt Plázs legszebb hölgyei

2017. 08. 22.

A Scitec Fitt Plázs legszebb hölgyei
Hétvégén nyárbúcsúztató fitt őrülettel várta a Scitec a sport és az egészséges életmód szerelmeseit a Plázson.
Részletek »

EBSL-torna – Tornagyőztesként jutott tovább a magyar strandlabdarúgó-válogatott

2017. 08. 19.

A magyar strandlabdarúgó-válogatott bejutott az Európai Strandlabdarúgó Liga (EBSL) B-divíziójának nyolcas döntőjébe, miután a siófoki torna zárónapján négy góllal legyőzte Bulgáriát.
Részletek »

Szerb, francia és román válogatottat is igazolt a Siófok KC

2017. 08. 06.

Szerb, francia és román válogatott játékost is igazolt a Siófok KC női kézilabda-együttese, amely új szakvezetővel, a dán Lars Rasmussennel kezdi a 2017/18-as bajnokságot, a cél pedig az első öt közé kerülés.
Részletek »

Nemzetközi strandröplabda-versenyeknek adott otthont Siófok

2017. 08. 05.

Nemzetközi strandröplabda-versenyeknek adott otthont Siófok
Magyarországon először Siófok adott otthont a Magyar Röplabda Szövetség által megrendezett eddigi legnagyobb szabású, nemzetközi strandröplabda-versenyeknek, melyeken magyar párosoknak is szurkolhatott a közönség.
Részletek »

Siófoki bronzérmes a világbajnokságon

2017. 07. 27.

Siófoki bronzérmes a világbajnokságon
Bronzérmet nyert a Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd összeállítású 4x100 méteres férfi gyorsváltó az úszó-világbajnokságon a Duna Arénában vasárnap, megszerezve Magyarország első érmét a 17. vizes vb-n.
Részletek »

Tour de Hongrie Siófokon

2017. 07. 02.

Tour de Hongrie Siófokon
A Tour de Hongrie magyar dobogósát ünnepelhették Siófokon, ahol a nemzetközi kerékpárverseny útvonalán egy helyi bringás csapat is tett néhány kilométert, így üdvözölve a legnagyobb magyar kerékpárverseny mezőnyét.
Részletek »

Ifi Európa Bajnok úszó

2017. 07. 01.

Ifi Európa Bajnok úszó
A siófoki Németh Nándor 100 méter gyorson megnyerte az Ifjúsági Úszó Európa Bajnokságot, és továbbjutott az Ifi Világbajnokságra.
Részletek »

Bekerült az NBI-be a Siófoki Bányász SE U14-es csapata

2017. 06. 30.

Bekerült az NBI-be a Siófoki Bányász SE U14-es csapata
A Siófoki Bányász SE U14-es csapata az NBII-es bajnokság közép-nyugati csoportjában első helyen végzett, és a bajnoki cím megszerzésével feljutott az első osztályban szereplő 16 bajnokcsapat közé.
Részletek »

Külföldi edzők és játékosok erősítik a siófoki strandlabdarúgó csapatot

2017. 06. 26.

A Magyar Strandlabdarúgó Bajnokságon egy Brazíliából és egy Egyesült Arab Emirátusokból érkezett edző, valamint két Emirátusokból érkezett játékos erősíti a siófoki csapatot. A strandlabdarúgókat és az új játékosokat Siófok polgármestere, Dr. Lengyel Róbert köszöntötte az önkormányzatnál június 26-án.
Részletek »
Még több sport cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

A Balaton Táncegyüttes karácsonyi műsora

A Balaton Táncegyüttes karácsonyi műsora