Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
január
minden ami Siófok
Rendhagyó irodalomóra Totth Benedekkel

Magazin

Rendhagyó irodalomóra Totth Benedekkel

A siófoki BRTK Könyvtár rendhagyó irodalomórára hívta a város középiskolás és gimnazista diákjait a Lógó Üveg Kult Kocsmába. A...

KIKK éjjel-nappal

Kultúra

KIKK éjjel-nappal

A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvény látogatói megtudhatták mi történik a Kálmán Imre Kulturális Központ kulisszái mögött, miután...

Sümegi Dalma, Siófok csigás íjász bajnoka

Sport

Sümegi Dalma, Siófok csigás íjász bajnoka

A siófoki születési Sümegi Dalma 12 éves korára már kétszeres pályaíjász országos bajnok lett csigás íjászatban. Két évvel...

Ördög Nóra harmadszor is háziasszony az ország seregszemléjén

Balaton

Ördög Nóra harmadszor is háziasszony az...

A Balatoni Hajózási Zrt. tavaly novemberben hivatalosan bejelentette, hogy idén is megszervezi a Nemzeti Regattát – Magyarország...

Hír 2017. 09. 08.

Jelentősen megnövekedett strandbevételek, programokban gazdag, biztonságos Siófok

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Programokban és vendégszámban egyaránt gazdag, a strandforgalom és a közbiztonság szempontjából is sikeres nyarat zárt idén Siófok.

- 2017 nyara Siófokon sok szempontból kiválóra értékelhető, de azt is üzenném, hogy az élet nem áll meg, folytatódik Siófokon. Feltett szándéka a városvezetésnek, hogy ne csak nyári időszakban gondolkodjunk, hanem az egész év során biztosítsunk, elsősorban a hétvégéken olyan programlehetőségeket, amelyek továbbra is turistákat vonzanak a városba. Szeretettel várunk Siófokra mindenkit, és nemcsak nyáron – hangsúlyozta Dr. Lengyel Róbert siófoki polgármester a szeptember 7-i nyárzáró sajtóeseményen.

Siófokon már az év első felében meglehetősen magas volt a szállásfoglalások száma, mely a korábbi év eredményeit is meghaladta.

- Az idei nyárra vonatkozó adataink még nincsenek a vendégéjszakák számával kapcsolatban, de az idei év első hét hónapja a tavalyihoz képest 3,2 százalékos növekedést mutat. Azt gondolom, hogy nincs szégyellnivalója a városunknak – mondta Dr. Lengyel Róbert.

A turizmus országosan növekvő tendenciája, a trópusi meleget idéző nyári napok, és Siófok városa is sokat adott a vendégéjszakák számának növekedéséhez. Dr. Lengyel Róbert kiemelte a nagyobb nyári sportrendezvényeket, mint például a Nemzeti Regatta, a Strandlabdarúgó Európa Bajnokság, a strandröplabda versenyek, a Tour de Pelso vagy a Tour de Hongrie kerékpárversenyek. A sportrendezvényeken túl rengeteg egyéb szórakoztató program is volt a városban, hangsúlyozta a polgármester. A Balaton-parti Kft. vette át a Kálmán Imre Szabadtéri Színpad üzemeltetését, és népszerű darabokat mutatott be a közönségnek. A Kálmán Imre Kulturális Központ is számtalan rendezvényt szervezett a nyáron, mint például a nagyszámú közönséget vonzó Belvárosi Zenei Estek, a Belvárosi Néptánc Estek és a Belvárosi Színházi Estek. Számos gyermekprogram, több jelentős kiállítás várta a vendégeket.

 

A siófoki polgármester a sajtótájékoztató előtt írásban kereste meg Somogy megye rendőrfőkapitányát, aki a következőképpen értékelte az idei siófoki nyarat bűnügyi szempontból: „A még nem hiteles előzetes adatok elemzése alapján látható, hogy jelentősen csökkent a Siófok városában regisztrált bűncselekmények száma, továbbá a köznyugalmat és közrendet sértő, jelentős közérdeklődésre számot tartó bűncselekmény sem történt a városban.”

Az elmúlt esztendőben és idén is jelentős összegeket szánt a város vezetése arra, hogy a Petőfi sétány biztonságosabbá váljon.

- A bűncselekmények száma jelentősen csökkent, és valóban biztonságban érezhette magát az, aki a Petőfi sétányra jött idén szórakozni. Ezt mi sem mutatja jobban, mint, hogy idén nyáron akár még az este 8-10 óra közötti időszakban is rengeteg gyerekes családot lehetett látni a sétányon. Ez a korábbi évekhez képest komoly eredmény – emelte ki Dr. Lengyel Róbert.

Az idei nyárra megvalósult jelentős informatikai beruházás által felmérték a strandok vendégkörét, mely alapján kiderült, hogy idén is az erős hétvégék és többségében belföldi turisták voltak jellemzőek. Pintér Tamás, a Balaton-parti Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a strandokon újításként karszalagos beléptető rendszert vezettek be, ez alapján könnyen kiszűrték azokat, akik jogtalanul tartózkodtak a strandon. A strandjárőrök naponta 60 és 100 közötti jogtalan belépőt azonosítottak. A siófoki strandok hivatalosan szeptember 17-ig tartanak nyitva, így végleges forgalmi adatok még nincsenek. A jelenlegi adatok szerint 28,8 százalékkal növelte a jegybevételt a Balaton-parti Kft. az eddigi legjobb évhez viszonyítva.

- Nem hiszem, hogy van jelenleg olyan iparág Magyarországon, amelyik 30 százalékos növekedést tud elérni – hangsúlyozta Pintér Tamás, aki arról is beszélt, az idén megoldódott az, hogy a Petőfi sétány nem volt szemetes az esti órákban sem.

A Balaton-parti Kft. vette át idén a Kálmán Imre Szabadtéri Színpad üzemeltetését, melyről Pintér Tamás ügyvezető kettős érzésekkel beszélt.

- Az alapvető célkitűzés az volt, hogy kulturális értéket adjunk a szabadtérinek, ezt megteremtettük, most már fontos lesz, hogy jövőre a gazdasági számok is emellé párosuljanak.

A jövő évi darabokról már elkezdődtek a tárgyalások, de Pintér Tamás megígérte, hogy ha a tárgyalások végére érnek, a jövő évi darabok nagyobbat fognak szólni, mint idén a Macskák.

A Balaton-parti Kft. idén a szabad strandokon három strandjátszóteret újított fel, illetve újakat telepített, és a fizetős strandokon három teljesen új játszótér valósul még meg az év végéig.

- A Gamászai strandon és a Sóstói strandon már elkészült egy-egy 160 négyzetméteres játszótér, a Nagystrandon szeptember 18-án indul el egy 800 négyzetméteres gyerekjátszótér építése. Az Újhelyi strandon új játékelemek, a Beszédes sétányon megvalósult lakossági felajánlásból egy bébijátszótér jött létre, az Ezüstparti szakaszon az önkormányzat támogatásával létesül egy újabb játszótér – számolt be a fejlesztésekről Pintér Tamás.

A sajtótájékoztatót Schőn Péter, a siófoki Nagystrand és a Petőfi sétány biztonsági vezetője zárta, aki a biztonság szempontjából is sikeresnek értékelte a nyarat.

- A biztonsági koncepció egyik kiemelkedő területe a biztonsági szolgálat volt, mely a Petőfi sétányon és Nagystrandon látta el feladatát. Több mint 650 intézkedést hajtottak végre, ezek jelentős részében nem volt szükség hatósági intézkedésre. A koncepció másik része a 24 órában működő irányító központ volt. Idén a nyugati kapunál egy negyedik szűrőpontot is felállítottunk, melyen keresztül közelíthették meg a területet a látogatók. A meglévő kamerarendszert tovább fejlesztettük, több mint 50 kamerával dolgozunk már a sétány és a Nagystrand területén, ezáltal nagyjából már a teljes terület kamerák által megfigyelt. Az egészségügyi szolgálat több mint 50 esetben látott el helyszíni intézkedést, 10-15 esetben volt szükség külső segítség igénybevételére. Kiemelt eset az idei évben nem történt. A biztonsági szolgálat, az egészségügyi szolgálat és a kamerarendszer idén nyáron kiemelkedő munkát végzett, sikeres nyarat tudhatunk magunk mögött. A városi és egyéb támogatások meghozták azt az eredményt, hogy az idei évben Siófokra látogatók biztonságos, nyugodt és kulturált környezetben tudjanak szórakozni, pihenni – összegezte nyarat közbiztonság szempontjából Schőn Péter.

A beszámolók végén a nyárzáró sajtótájékoztató keretében adták át hivatalosan is Siófok új turisztikai pontját, az  Isztria sétány strand felé eső részén található „Hello Siófok” selfie pontot.

 

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Krúdysok a Gasztroangyalban

2018. 02. 19.

Krúdysok a Gasztroangyalban
A Siófoki SzC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája diákjai kreatív ételkülönlegességeikkel szerepelhettek a Gasztroangyal című műsorban.
Részletek »

Rendhagyó irodalomóra Totth Benedekkel

2018. 02. 15.

Rendhagyó irodalomóra Totth Benedekkel
A siófoki BRTK Könyvtár rendhagyó irodalomórára hívta a város középiskolás és gimnazista diákjait a Lógó Üveg Kult Kocsmába. A február 15-i rendezvényen Totth Benedek író, műfordító könyvbemutatóval egybekötött kötetlen beszélgetéssel várta a fiatalokat.
Részletek »

Jótékonysági farsangi bál

2018. 02. 11.

Jótékonysági farsangi bál
A Siófoki Állatvédő Alapítvány javára szervezte meg idei Jótékonysági farsangi bálját a Nők Együtt Egyesület.
Részletek »

Busók Siófokon

2018. 01. 28.

Busók Siófokon
A Siófoki Szabadtéri Vendéglátók és Kézművesek Egyesületének januári rendezvényén a mohácsi busók, a kolbásztöltő verseny és a több száz méteres sültkolbász is rengeteg érdeklődött vonzott a hajóállomásra.
Részletek »

Pályaorientációs nap a Perczelben

2018. 01. 19.

Az ország népszerű egyetemeinek, főiskoláinak, valamint különböző szakmáknak a képviselői tartottak tájékoztatót a Siófoki Perczel Mór Gimnázium tanulói számára január 19-én, a pályaorientációs nap keretében.
Részletek »

Örökségünk-Somogyország Kincse elismerésben részesült a Siófoki Női Kar

2018. 01. 17.

Örökségünk-Somogyország Kincse kitüntető címet kapott a 2018-as Megyehéten a Siófoki Női Kar. Az 1971-ben alakult, arany minősítést és fesztiválkórus rangot elnyert siófoki kórus egyesületének elnökét, Soós Ferencnét és a kórus karnagyát, Bati Zoltánt kérdeztük interjúnkban a kitüntetés és a Női Kar eddig elért sikerei, munkássága kapcsán.
Részletek »
Még több magazin cikk

KIKK éjjel-nappal

2018. 02. 05.

KIKK éjjel-nappal
A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvény látogatói megtudhatták mi történik a Kálmán Imre Kulturális Központ kulisszái mögött, miután lekapcsolták a lámpákat és összehúzták a függönyöket.
Részletek »

Siófok 50 - pillanatképek a város életéből

2018. 01. 10.

Siófok 50 - pillanatképek a város életéből
Siófok várossá válásának 50. évfordulója alkalmából Siófok 50 - pillanatképek a város életéből címmel kiállítás sorozat indult a Kálmán Imre Kulturális Központban. Januártól egészen novemberig minden hónapban más és más témakörön keresztül ismerhetik meg az érdeklődők Siófok 50 évét.
Részletek »

Támogatás a Balaton Táncegyüttesnek

2017. 12. 02.

Az Egyesület vezetősége fontos lépésnek tatja a szakmai munka erősítését, hiszen jövőre a város 50. évfordulója alkalmából újabb koreográfiákkal, produkciókkal készülnek.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Nem minden balatoni hal lesz Balatoni hal

2018. 02. 18.

Nem minden balatoni hal lesz Balatoni hal, legalábbis, ha a fogassüllő és a ponty megkapja az uniós földrajzi árujelző oltalmat, amint azt az agrárminisztérium kezdeményezte – írja a hvg.hu.
Részletek »

Egész éves viharjelzést kér a Balatoni Szövetség

2018. 02. 17.

A Balatoni Szövetség a horgászok, vitorlázók biztonságáért kezdeményezi a Belügyminisztériumnál, hogy biztosítsák egész évben a jelenleg szezonálisan működő viharjelzést a Balatonon – közölte Balassa Balázs, a szervezet elnöke csütörtökön az MTI-vel.
Részletek »

Szállodaszövetség: 2017 minden mutatót érintően rekordév volt

2018. 02. 16.

A tavalyi év minden mutatót érintően rekordév volt a magyarországi szállodáknak – derül ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) legfrissebb, MTI-hez eljuttatott elemzéséből. A balatoni mutatók is igen kedvezőek, bár elmaradnak a fővárositól.
Részletek »

Megkezdték a halrács építését a Nyugati övcsatornán

2018. 02. 14.

Megkezdték a halrács építését a Balatonnál, a Nyugati övcsatornán. A 100 millió forint értékű beruházás célja, hogy megakadályozzák az idegen halfajok vándorlását a tó irányába, és korlátozzák a nagytestű, őshonos balatoni halak felúszását a csatornába.
Részletek »

Balatoni séf nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét

2018. 02. 12.

Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök Étterem séfhelyettese nyerte a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntőjét csütörtökön Budapesten, így ő képviselheti az országot az európai döntőn júniusban Torinóban.
Részletek »

Körtúra a téli Balatonon öt vitorlással négy nap alatt

2018. 02. 07.

Balatoni hajósok mintegy 20 fős csoportja úgy döntött, megfelelő felkészültség és átgondolt útvonal mentén, megállókkal és gasztro kalandokkal színesítve, 4 nap alatt körbetúrázzák 5 hajóval a Balatont február 4-8. között. “Idén már sok településen találni olyan helyeket, ahová télen is érdemes betérni, ha pedig kikötő is akad a közelben, miért ne hajóval tegyük ezt meg?” – tették fel a kérdést a résztvevők.
Részletek »

A Balaton a jövőben Közép-Európa egyedülálló turisztikai régiójává válhat

2018. 01. 21.

Módosult a turizmusfejlesztési törvény szerint a Balaton-régió területe. Néhány kisebb település ki-esett, viszont bekerült Veszprém városa, Eplény, Sümeg és a bakonyi területek.
Részletek »

A Balatoni Turizmus Szövetség csatlakozott a családok évéhez (mti)

2018. 01. 13.

A Balatoni Turizmus Szövetség csatlakozott a családok évéhez (mti)
Csatlakozott a kormány által meghirdetett családok évéhez a Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ), amely meghatározó szereplője lesz a balatoni turizmus irányítását végző, hamarosan megalakuló konzorciumnak – mondta Hoffmann Henrik, a szervezet csütörtökön újraválasztott elnöke Siófokon.
Részletek »

Ördög Nóra harmadszor is háziasszony az ország seregszemléjén

2018. 01. 08.

A Balatoni Hajózási Zrt. tavaly novemberben hivatalosan bejelentette, hogy idén is megszervezi a Nemzeti Regattát – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját. Kijelölésre került a kétnapos esemény időpontja: 2018. június 9-10-én várják a települési csapatokat, illetve a kilátogató érdeklődőket a jövőre várossá válásának 50. évfordulóját ünneplő Sófokra, a Balaton nyári fővárosába. Folyamatosan érkeznek a települési nevezések a kétnapos országos seregszemlére, melynek ismét Ördög Nóra lesz az egyik házigazdája.
Részletek »
Még több Balaton cikk

Sümegi Dalma, Siófok csigás íjász bajnoka

2018. 02. 06.

Sümegi Dalma, Siófok csigás íjász bajnoka
A siófoki születési Sümegi Dalma 12 éves korára már kétszeres pályaíjász országos bajnok lett csigás íjászatban. Két évvel ezelőtt születésnapjára lepte meg családja egy különleges íjjal, az úgynevezett csigás íjjal, majd Dalma sorra nyerte a különböző régiós és országos versenyeket.
Részletek »

Siófoki kapus a kanadai nemzetközi jégkorong tabella élén

2018. 01. 20.

Az U16-os magyar jégkorong válogatott megnyerte a kanadai Richmond International Bantam Midget elnevezésű korosztályos nemzetközi tornát. A csapat kapusa, Pesti József siófoki tanuló a kapus tabella első helyén végzett.
Részletek »

„A tenisz tudatos választás volt részemről”

2018. 01. 15.

Számos hazai és nemzetközi teniszbajnokságon ért el dobogós helyezéseket Balogh Bálint a Siófoki Perczel Mór Gimnázium 10. osztályos angol szakos tanulója, aki ötödik éve versenyszinten teniszezik a Siófoki Spartacus Sportegyesületnél.
Részletek »

Évértékelő a Gyarmati-Kocsis autóversenyző párostól

2018. 01. 07.

A 2017-es Országos Rally Challenge indulóinak sorában Siófok színeit képviselte Gyarmati Ariel és Kocsis György. A páros egy Mitsubishi Lancer Evo IX-essel szállt harcba a bajnoki pontokért 7 futamon. A siófoki autóversenyzők évértékelőjükben összegezték a tavalyi bajnokságokat.
Részletek »

2017 legjobb sportolói

2018. 01. 02.

2017 legjobb sportolói
Több száz Világbajnok, Európa Bajnok és országos bajnok siófoki sportoló, valamint edzőik vehették át elismerő okleveleiket, érmeiket 2017 legjobb sportolóinak díjátadó gáláján.
Részletek »
Még több sport cikk