Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
november
minden ami Siófok
Megnyílt a JátékKuckó

Magazin

Megnyílt a JátékKuckó

A siófoki ovisok boldogan vették birtokba a város új JátékKuckóját az élményház november 20-i megnyitóján.

Siófokra érkeztek „Makovecz angyalai”

Kultúra

Siófokra érkeztek „Makovecz angyalai”

A Makovecz Imre Kossuth-díjas építész által tervezett épületekben, templomokban zajló Héttorony Fesztivál a zenei programok mellett a...

Városi sakkbajnokság

Sport

Városi sakkbajnokság

20 felnőtt és 24 általános iskolás mérte össze erejét villámsakkban Siófok Város 51. Sakkbajnokságán.

Négylábú kadétok

Balaton

Négylábú kadétok

Újabb rendőrkutyák segítik majd a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkáját.

Hír 2017. 09. 08.

Jelentősen megnövekedett strandbevételek, programokban gazdag, biztonságos Siófok

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Programokban és vendégszámban egyaránt gazdag, a strandforgalom és a közbiztonság szempontjából is sikeres nyarat zárt idén Siófok.

- 2017 nyara Siófokon sok szempontból kiválóra értékelhető, de azt is üzenném, hogy az élet nem áll meg, folytatódik Siófokon. Feltett szándéka a városvezetésnek, hogy ne csak nyári időszakban gondolkodjunk, hanem az egész év során biztosítsunk, elsősorban a hétvégéken olyan programlehetőségeket, amelyek továbbra is turistákat vonzanak a városba. Szeretettel várunk Siófokra mindenkit, és nemcsak nyáron – hangsúlyozta Dr. Lengyel Róbert siófoki polgármester a szeptember 7-i nyárzáró sajtóeseményen.

Siófokon már az év első felében meglehetősen magas volt a szállásfoglalások száma, mely a korábbi év eredményeit is meghaladta.

- Az idei nyárra vonatkozó adataink még nincsenek a vendégéjszakák számával kapcsolatban, de az idei év első hét hónapja a tavalyihoz képest 3,2 százalékos növekedést mutat. Azt gondolom, hogy nincs szégyellnivalója a városunknak – mondta Dr. Lengyel Róbert.

A turizmus országosan növekvő tendenciája, a trópusi meleget idéző nyári napok, és Siófok városa is sokat adott a vendégéjszakák számának növekedéséhez. Dr. Lengyel Róbert kiemelte a nagyobb nyári sportrendezvényeket, mint például a Nemzeti Regatta, a Strandlabdarúgó Európa Bajnokság, a strandröplabda versenyek, a Tour de Pelso vagy a Tour de Hongrie kerékpárversenyek. A sportrendezvényeken túl rengeteg egyéb szórakoztató program is volt a városban, hangsúlyozta a polgármester. A Balaton-parti Kft. vette át a Kálmán Imre Szabadtéri Színpad üzemeltetését, és népszerű darabokat mutatott be a közönségnek. A Kálmán Imre Kulturális Központ is számtalan rendezvényt szervezett a nyáron, mint például a nagyszámú közönséget vonzó Belvárosi Zenei Estek, a Belvárosi Néptánc Estek és a Belvárosi Színházi Estek. Számos gyermekprogram, több jelentős kiállítás várta a vendégeket.

 

A siófoki polgármester a sajtótájékoztató előtt írásban kereste meg Somogy megye rendőrfőkapitányát, aki a következőképpen értékelte az idei siófoki nyarat bűnügyi szempontból: „A még nem hiteles előzetes adatok elemzése alapján látható, hogy jelentősen csökkent a Siófok városában regisztrált bűncselekmények száma, továbbá a köznyugalmat és közrendet sértő, jelentős közérdeklődésre számot tartó bűncselekmény sem történt a városban.”

Az elmúlt esztendőben és idén is jelentős összegeket szánt a város vezetése arra, hogy a Petőfi sétány biztonságosabbá váljon.

- A bűncselekmények száma jelentősen csökkent, és valóban biztonságban érezhette magát az, aki a Petőfi sétányra jött idén szórakozni. Ezt mi sem mutatja jobban, mint, hogy idén nyáron akár még az este 8-10 óra közötti időszakban is rengeteg gyerekes családot lehetett látni a sétányon. Ez a korábbi évekhez képest komoly eredmény – emelte ki Dr. Lengyel Róbert.

Az idei nyárra megvalósult jelentős informatikai beruházás által felmérték a strandok vendégkörét, mely alapján kiderült, hogy idén is az erős hétvégék és többségében belföldi turisták voltak jellemzőek. Pintér Tamás, a Balaton-parti Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a strandokon újításként karszalagos beléptető rendszert vezettek be, ez alapján könnyen kiszűrték azokat, akik jogtalanul tartózkodtak a strandon. A strandjárőrök naponta 60 és 100 közötti jogtalan belépőt azonosítottak. A siófoki strandok hivatalosan szeptember 17-ig tartanak nyitva, így végleges forgalmi adatok még nincsenek. A jelenlegi adatok szerint 28,8 százalékkal növelte a jegybevételt a Balaton-parti Kft. az eddigi legjobb évhez viszonyítva.

- Nem hiszem, hogy van jelenleg olyan iparág Magyarországon, amelyik 30 százalékos növekedést tud elérni – hangsúlyozta Pintér Tamás, aki arról is beszélt, az idén megoldódott az, hogy a Petőfi sétány nem volt szemetes az esti órákban sem.

A Balaton-parti Kft. vette át idén a Kálmán Imre Szabadtéri Színpad üzemeltetését, melyről Pintér Tamás ügyvezető kettős érzésekkel beszélt.

- Az alapvető célkitűzés az volt, hogy kulturális értéket adjunk a szabadtérinek, ezt megteremtettük, most már fontos lesz, hogy jövőre a gazdasági számok is emellé párosuljanak.

A jövő évi darabokról már elkezdődtek a tárgyalások, de Pintér Tamás megígérte, hogy ha a tárgyalások végére érnek, a jövő évi darabok nagyobbat fognak szólni, mint idén a Macskák.

A Balaton-parti Kft. idén a szabad strandokon három strandjátszóteret újított fel, illetve újakat telepített, és a fizetős strandokon három teljesen új játszótér valósul még meg az év végéig.

- A Gamászai strandon és a Sóstói strandon már elkészült egy-egy 160 négyzetméteres játszótér, a Nagystrandon szeptember 18-án indul el egy 800 négyzetméteres gyerekjátszótér építése. Az Újhelyi strandon új játékelemek, a Beszédes sétányon megvalósult lakossági felajánlásból egy bébijátszótér jött létre, az Ezüstparti szakaszon az önkormányzat támogatásával létesül egy újabb játszótér – számolt be a fejlesztésekről Pintér Tamás.

A sajtótájékoztatót Schőn Péter, a siófoki Nagystrand és a Petőfi sétány biztonsági vezetője zárta, aki a biztonság szempontjából is sikeresnek értékelte a nyarat.

- A biztonsági koncepció egyik kiemelkedő területe a biztonsági szolgálat volt, mely a Petőfi sétányon és Nagystrandon látta el feladatát. Több mint 650 intézkedést hajtottak végre, ezek jelentős részében nem volt szükség hatósági intézkedésre. A koncepció másik része a 24 órában működő irányító központ volt. Idén a nyugati kapunál egy negyedik szűrőpontot is felállítottunk, melyen keresztül közelíthették meg a területet a látogatók. A meglévő kamerarendszert tovább fejlesztettük, több mint 50 kamerával dolgozunk már a sétány és a Nagystrand területén, ezáltal nagyjából már a teljes terület kamerák által megfigyelt. Az egészségügyi szolgálat több mint 50 esetben látott el helyszíni intézkedést, 10-15 esetben volt szükség külső segítség igénybevételére. Kiemelt eset az idei évben nem történt. A biztonsági szolgálat, az egészségügyi szolgálat és a kamerarendszer idén nyáron kiemelkedő munkát végzett, sikeres nyarat tudhatunk magunk mögött. A városi és egyéb támogatások meghozták azt az eredményt, hogy az idei évben Siófokra látogatók biztonságos, nyugodt és kulturált környezetben tudjanak szórakozni, pihenni – összegezte nyarat közbiztonság szempontjából Schőn Péter.

A beszámolók végén a nyárzáró sajtótájékoztató keretében adták át hivatalosan is Siófok új turisztikai pontját, az  Isztria sétány strand felé eső részén található „Hello Siófok” selfie pontot.

 

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Hazajáró közönségtalálkozó Siófokon

2017. 11. 15.

A Hazajáró közönségtalálkozó körútjának egyik állomásaként Siófokra érkezett a turisztikai-honismereti magazinműsor-sorozat két szereplője, Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor.
Részletek »

Razzia Siófokon

2017. 11. 13.

A szabályos közlekedésre hívták fel a figyelmet a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai november 8-án, Siófokon. A közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében több mint száz autóst igazoltattak – számolt be sajtóközleményben a rendőrség.
Részletek »

Kistermelők és gazdák segítője

2017. 11. 11.

Kistermelők és gazdák segítője
A siófoki és tabi járás kistermelői, családi gazdaságai számára nyújtott segítő hatósági munkája elismeréseként az Év Segítő Hatósági Szakembere kitüntetésben részesült Dr. Kovács Péter, Siófok hatósági állatorvosa.
Részletek »

Diákhét a Perczelben

2017. 11. 10.

Diákhét a Perczelben
Retrobuli, casino, western hősök és rendőrök - a végzős gimnazisták idén is kitettek magukért a Perczel-napokon.
Részletek »

Bezárt a legendás Ezüstpart

2017. 11. 07.

Bezárt a legendás Ezüstpart
Nemrégiben egy Facebook-üzenetben elbúcsúzott vendégeitől Siófok és az egész Balaton egyik legismertebb szállodája
Részletek »

Elismerő szavak a Krúdy versenyzőinek

2017. 11. 02.

Elismerő szavak a Krúdy versenyzőinek
A Krúdy-napokon megtartott, immár hagyományos, de idén új köntöeben jelentkező gasztronómia versenyen elismerően nyilatkoztak a versenyzőkről a zsűri tagjai.
Részletek »

Siófokon tartotta éves nagygyűlését a világ második legnagyobb önkéntes szervezete, az AFS

2017. 11. 01.

Siófok adott otthont a nemzetközi diákcsereprogramok szervezésével foglalkozó AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvány éves nagygyűlésének, amelyre a hétvégén az alapítvány több mint 130 önkéntese és fogadó családja sereglett össze hazánk minden tájáról.
Részletek »

Őszi-téli immunerősítés sütőtökkel

2017. 10. 29.

A vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, sokak által kedvelt étel, a sütőtök felhasználási módjairól és kiváló immunerősítő hatásáról tájékozódhattak a siófoki gimnazisták és szakközépiskolás diákok az októberi Tökös napokon.
Részletek »

I. Balatoni Gasztronómiai Verseny a Krúdy napokon

2017. 10. 27.

I. Balatoni Gasztronómiai Verseny a Krúdy napokon
A Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának szakács tanulója, Márta Richárd lett az Év Innovatív Séfje a Krúdy napok keretében megrendezett I. Balatoni Gasztronómiai Versenyen.
Részletek »

Állami támogatásból fejlődik a siófoki állatmenhely

2017. 10. 12.

A Siófoki Állatvédő Alapítvány a Földművelésügyi Minisztérium állatmenhelyek, illetve ebrendészeti telepek korszerűsítésére kiírt pályázatán 1,7 millió forint állami támogatást nyert, melyet a menhely külső kerítésének felújítására fordít.
Részletek »

Látogatók Walnut Creek-ből

2017. 10. 08.

Látogatók Walnut Creek-ből
A magyar kultúra, országunk látnivalói, gasztronómiája, a siófoki vendégszeretet és a siófoki Vak Bottyán Iskolás diákok angol nyelvtudása egyaránt lenyűgözte a Siófok amerikai testvérvárosából, Walnut Creekből érkezett cserediákokat és kísérőiket.
Részletek »

Jótékonysági Mézeskalácsváros felhívás

2017. 10. 05.

Jótékonysági Mézeskalácsváros felhívás
Tavaly iskolák, óvodák segítségével építettük fel siófok városát mézeskalácsból. Idén folytatjuk jótékonysági kezdeményezésünket, szeretnénk, ha bővülne az „építkezők” tábora.
Részletek »

Idén már két helyszínen zajlott Siófokon a Kutatók Éjszakája

2017. 10. 01.

Idén már két helyszínen zajlott Siófokon a Kutatók Éjszakája
A Siófoki Perczel Mór Gimnázium és a Gábor Dénes Főiskola Siófoki Campusa is csatlakozott idén a Kutatók Éjszakája országos rendezvényhez, szeptember 29-én délutántól késő estig előadásokkal, laborkísérletekkel és sok érdekes programmal vártak minden korosztályt.
Részletek »
Még több magazin cikk

A Lángoló Tűz-Zománc Attribútumai

2017. 10. 28.

A Lángoló Tűz-Zománc Attribútumai
Glatz Marietta tervező grafikus színes tűzzománc képeiből nyílt kiállítás a siófoki Kálmán Imre Emlékházban a Kálmán Imre Emléknapok alkalmából.
Részletek »

Jubileumi Kálmán Imre Emléknapok

2017. 10. 24.

Jubileumi Kálmán Imre Emléknapok
Hangszer és jelmezkiállítással, kávéházi operettel, operett gálaműsorral, gyermek operett előadással tiszteleg a siófoki születésű világhírű operett szerző, Kálmán Imre munkássága előtt a zeneszerzőről elnevezett siófoki kulturális központ a X. Kálmán Imre Emléknapokon október 24. és 29. között.
Részletek »

„Pécsi szál avagy vissza a kezdetekhez” a Magyar Festészet Napján

2017. 10. 22.

A Magyar Festészet Napján nyílt meg Démuth Réka Lilla festő grafikus és G.Lantos Judit festő ötvös közös kiállítása a siófoki Lógó Üveg Galériában. A tárlat a Pécsi Tudományegyetem Művészeti karán végzett siófoki képzőművészek alkotói tevékenységét mutatja be a kezdetektől napjainkig.
Részletek »

50 éves a Siófoki Rádióklub

2017. 10. 11.

50 éves a Siófoki Rádióklub
Kiállítás megnyitóval és elismerések átadásával ünnepelte megalapításának 50. jubileumát a Siófoki Rádióklub október 9-én a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központban.
Részletek »

Görögországi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a siófoki Balaton Táncegyüttes

2017. 10. 07.

Görögországi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a siófoki Balaton Táncegyüttes
Nemcsak Siófokot, hanem Magyarországot és a magyar folklórt is képviselte a görögországi nemzetközi folklórfesztiválon a Balaton Táncegyüttes. A több évtizedes múltra visszatekintő siófoki néptánc társulat táncbemutatóival és a Magyar Táncházzal is hatalmas sikert aratott a görög Tánc Arisztotelész Földjén Fesztiválon.
Részletek »
Még több kultúra cikk

A balatonföldvári kikötőfejlesztésről

2017. 11. 12.

Az elmúlt hetekben a médiában és különféle internetes fórumokon, portálokon megjelent sokszor téves, vagy csúsztatásokkal tűzdelt információkkal összefüggésben a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) az alábbi sajtóközleményében foglalja össze a balatonföldvári kikötő fejlesztését érintő tényeket.
Részletek »

A balatoni halakról

2017. 11. 08.

A balatoni halakról
A Balaton halállományáról, haltelepítésekről, élőhely fejlesztésről, a Halgazdálkodás munkásságáról számolt be előadásában Nagy Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászati ágazatvezetője.
Részletek »

Négylábú kadétok

2017. 11. 06.

Négylábú kadétok
Újabb rendőrkutyák segítik majd a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkáját.
Részletek »

November 1-től tilos az éjszakai horgászat és a halradar használata a Balatonon

2017. 11. 05.

Véget ér a viharjelzés, életbe lép a szonár (halradar) használati tilalom és vízi járműből már nem lehet horgászni egész éjszaka a Balatonon november 1-től – a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. honlapjának tájékoztatása szerint.
Részletek »

A tavalyinál jóval több erős vihar csapott le idén a Balatonra

2017. 11. 04.

Október 31-én véget ért a szezonális viharjelzés a Balatonnál, a Velencei-tónál és a Tisza-tónál, a tavalyi adatokhoz képest idén sokkal több vihart jeleztek tavainkon.
Részletek »

Elemezték a Balatonra nagy erővel lecsapó vihart (met.hu)

2017. 11. 03.

Elemezték a Balatonra nagy erővel lecsapó vihart (met.hu)
2017. október 29-én egy nagyon erős hidegfront vonult végig Közép-Európa, majd a Balkán-félsziget fölött. A vihar Németországban, Csehországban és Lengyelországban emberéleteket is követelt, Magyarországon alig három óra alatt rohant végig – áll abban a tanulmányban, amelyet a siófoki obszervatórium vezetője, Horváth Ákos készített a Balatonnál is sok kárt okozó szélviharról.
Részletek »

Szálláshelyfejlesztés a Kisfaludy programmal

2017. 10. 31.

A Kisfaludy program állami szálláshely fejlesztési pályázata fellendíti a szálláshelyek előrelépését a Balatonnál is.
Részletek »

Drasztikusan nőtt a vízbefulladások száma (mti.hu)

2017. 10. 21.

Somogy megyében öt év alatt kevesebb mint felére csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma, a Balatonba fulladtaké viszont drasztikusan emelkedett – számolt be Piros Attila megyei rendőrfőkapitány pénteken Siófokon a térség polgármestereinek.
Részletek »

Sikeres szezont zárt a Balatoni Hajózási Zrt.

2017. 09. 30.

Szeptember végére elkészültek az előzetes elemzések az első nyolc hónap teljesítményéről, melyek alapján kijelenthető, hogy a rekordokat hozó 2016-os évhez hasonlóan, idén is sikeres és eredményes főszezonon van túl a BAHART.
Részletek »

Három komoly hőségperiódus volt a nyáron

2017. 09. 03.

Három komoly hőségperiódussal, több új napi melegrekorddal, olykor heves zivatarokkal a sokéves átlaghoz képest több mint 1,5 fokkal melegebb, és némileg szárazabb volt az idei nyár – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-nek készített elemzéséből. Az idei legmagasabb széllökést a Balatonnál mérték.
Részletek »
Még több Balaton cikk

Mazsorett sikerek

2017. 10. 21.

Mazsorett sikerek
A siófoki Napsugár Mazsorett csoport és a Laguna Mazsorett csoport számos aranyéremmel tért haza az „I. Bakony Kupa Mazsorett Kisbér Open 2017” országos-nemzetközi versenyről.
Részletek »

Sikert sikerre halmoz a siófoki bringáslány

2017. 10. 09.

Sikert sikerre halmoz a siófoki bringáslány
Károlyi Natália 12 évesen kezdett triatlonozni Mészáros András edző irányításával. Két éven keresztül csak kedvtelésből edzett, majd edzője javaslatára egy versenyen is megmérettette magát a 2015 évi diákoloimpián. Ez jó döntésnek bizonyult.
Részletek »

A Scitec Fitt Plázs legszebb hölgyei

2017. 08. 22.

A Scitec Fitt Plázs legszebb hölgyei
Hétvégén nyárbúcsúztató fitt őrülettel várta a Scitec a sport és az egészséges életmód szerelmeseit a Plázson.
Részletek »

EBSL-torna – Tornagyőztesként jutott tovább a magyar strandlabdarúgó-válogatott

2017. 08. 19.

A magyar strandlabdarúgó-válogatott bejutott az Európai Strandlabdarúgó Liga (EBSL) B-divíziójának nyolcas döntőjébe, miután a siófoki torna zárónapján négy góllal legyőzte Bulgáriát.
Részletek »

Szerb, francia és román válogatottat is igazolt a Siófok KC

2017. 08. 06.

Szerb, francia és román válogatott játékost is igazolt a Siófok KC női kézilabda-együttese, amely új szakvezetővel, a dán Lars Rasmussennel kezdi a 2017/18-as bajnokságot, a cél pedig az első öt közé kerülés.
Részletek »
Még több sport cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai