Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
május
minden ami Siófok
Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését vette át a Siófoki Női Kar

Magazin

Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését...

Díjátadóval egybekötött kóruskoncerten vette át az Örökségünk - Somogyország Kincse kitüntetést a Siófoki Női Kar.

Nosztalgikus múlt és félelmet keltő jövőkép extrém szobrok formájában

Kultúra

Nosztalgikus múlt és félelmet keltő...

„Halálra szórakoztatva” címmel nyílt meg Csiszár Zsolt siófoki alkotóművész extrém szobrainak kiállítása a Régi Könyvtár...

Alakreform és sportprogramok a Kihívás Napján

Sport

Alakreform és sportprogramok a Kihívás Napján

Rubint Rékával edzettek a siófokiak a 2018-as Kihívás Napján május 30-án.

Találd meg álmaid balatoni állását egyetlen nap alatt!

Balaton

Találd meg álmaid balatoni állását...

Idén először rendhagyó állásbörzén vehetnek részt azok a fiatalok, akik nyáron a Balatonnál szeretnének dolgozni a turizmusban vagy a...

Hír 2017. 09. 08.

Jelentősen megnövekedett strandbevételek, programokban gazdag, biztonságos Siófok

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Programokban és vendégszámban egyaránt gazdag, a strandforgalom és a közbiztonság szempontjából is sikeres nyarat zárt idén Siófok.

- 2017 nyara Siófokon sok szempontból kiválóra értékelhető, de azt is üzenném, hogy az élet nem áll meg, folytatódik Siófokon. Feltett szándéka a városvezetésnek, hogy ne csak nyári időszakban gondolkodjunk, hanem az egész év során biztosítsunk, elsősorban a hétvégéken olyan programlehetőségeket, amelyek továbbra is turistákat vonzanak a városba. Szeretettel várunk Siófokra mindenkit, és nemcsak nyáron – hangsúlyozta Dr. Lengyel Róbert siófoki polgármester a szeptember 7-i nyárzáró sajtóeseményen.

Siófokon már az év első felében meglehetősen magas volt a szállásfoglalások száma, mely a korábbi év eredményeit is meghaladta.

- Az idei nyárra vonatkozó adataink még nincsenek a vendégéjszakák számával kapcsolatban, de az idei év első hét hónapja a tavalyihoz képest 3,2 százalékos növekedést mutat. Azt gondolom, hogy nincs szégyellnivalója a városunknak – mondta Dr. Lengyel Róbert.

A turizmus országosan növekvő tendenciája, a trópusi meleget idéző nyári napok, és Siófok városa is sokat adott a vendégéjszakák számának növekedéséhez. Dr. Lengyel Róbert kiemelte a nagyobb nyári sportrendezvényeket, mint például a Nemzeti Regatta, a Strandlabdarúgó Európa Bajnokság, a strandröplabda versenyek, a Tour de Pelso vagy a Tour de Hongrie kerékpárversenyek. A sportrendezvényeken túl rengeteg egyéb szórakoztató program is volt a városban, hangsúlyozta a polgármester. A Balaton-parti Kft. vette át a Kálmán Imre Szabadtéri Színpad üzemeltetését, és népszerű darabokat mutatott be a közönségnek. A Kálmán Imre Kulturális Központ is számtalan rendezvényt szervezett a nyáron, mint például a nagyszámú közönséget vonzó Belvárosi Zenei Estek, a Belvárosi Néptánc Estek és a Belvárosi Színházi Estek. Számos gyermekprogram, több jelentős kiállítás várta a vendégeket.

 

A siófoki polgármester a sajtótájékoztató előtt írásban kereste meg Somogy megye rendőrfőkapitányát, aki a következőképpen értékelte az idei siófoki nyarat bűnügyi szempontból: „A még nem hiteles előzetes adatok elemzése alapján látható, hogy jelentősen csökkent a Siófok városában regisztrált bűncselekmények száma, továbbá a köznyugalmat és közrendet sértő, jelentős közérdeklődésre számot tartó bűncselekmény sem történt a városban.”

Az elmúlt esztendőben és idén is jelentős összegeket szánt a város vezetése arra, hogy a Petőfi sétány biztonságosabbá váljon.

- A bűncselekmények száma jelentősen csökkent, és valóban biztonságban érezhette magát az, aki a Petőfi sétányra jött idén szórakozni. Ezt mi sem mutatja jobban, mint, hogy idén nyáron akár még az este 8-10 óra közötti időszakban is rengeteg gyerekes családot lehetett látni a sétányon. Ez a korábbi évekhez képest komoly eredmény – emelte ki Dr. Lengyel Róbert.

Az idei nyárra megvalósult jelentős informatikai beruházás által felmérték a strandok vendégkörét, mely alapján kiderült, hogy idén is az erős hétvégék és többségében belföldi turisták voltak jellemzőek. Pintér Tamás, a Balaton-parti Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a strandokon újításként karszalagos beléptető rendszert vezettek be, ez alapján könnyen kiszűrték azokat, akik jogtalanul tartózkodtak a strandon. A strandjárőrök naponta 60 és 100 közötti jogtalan belépőt azonosítottak. A siófoki strandok hivatalosan szeptember 17-ig tartanak nyitva, így végleges forgalmi adatok még nincsenek. A jelenlegi adatok szerint 28,8 százalékkal növelte a jegybevételt a Balaton-parti Kft. az eddigi legjobb évhez viszonyítva.

- Nem hiszem, hogy van jelenleg olyan iparág Magyarországon, amelyik 30 százalékos növekedést tud elérni – hangsúlyozta Pintér Tamás, aki arról is beszélt, az idén megoldódott az, hogy a Petőfi sétány nem volt szemetes az esti órákban sem.

A Balaton-parti Kft. vette át idén a Kálmán Imre Szabadtéri Színpad üzemeltetését, melyről Pintér Tamás ügyvezető kettős érzésekkel beszélt.

- Az alapvető célkitűzés az volt, hogy kulturális értéket adjunk a szabadtérinek, ezt megteremtettük, most már fontos lesz, hogy jövőre a gazdasági számok is emellé párosuljanak.

A jövő évi darabokról már elkezdődtek a tárgyalások, de Pintér Tamás megígérte, hogy ha a tárgyalások végére érnek, a jövő évi darabok nagyobbat fognak szólni, mint idén a Macskák.

A Balaton-parti Kft. idén a szabad strandokon három strandjátszóteret újított fel, illetve újakat telepített, és a fizetős strandokon három teljesen új játszótér valósul még meg az év végéig.

- A Gamászai strandon és a Sóstói strandon már elkészült egy-egy 160 négyzetméteres játszótér, a Nagystrandon szeptember 18-án indul el egy 800 négyzetméteres gyerekjátszótér építése. Az Újhelyi strandon új játékelemek, a Beszédes sétányon megvalósult lakossági felajánlásból egy bébijátszótér jött létre, az Ezüstparti szakaszon az önkormányzat támogatásával létesül egy újabb játszótér – számolt be a fejlesztésekről Pintér Tamás.

A sajtótájékoztatót Schőn Péter, a siófoki Nagystrand és a Petőfi sétány biztonsági vezetője zárta, aki a biztonság szempontjából is sikeresnek értékelte a nyarat.

- A biztonsági koncepció egyik kiemelkedő területe a biztonsági szolgálat volt, mely a Petőfi sétányon és Nagystrandon látta el feladatát. Több mint 650 intézkedést hajtottak végre, ezek jelentős részében nem volt szükség hatósági intézkedésre. A koncepció másik része a 24 órában működő irányító központ volt. Idén a nyugati kapunál egy negyedik szűrőpontot is felállítottunk, melyen keresztül közelíthették meg a területet a látogatók. A meglévő kamerarendszert tovább fejlesztettük, több mint 50 kamerával dolgozunk már a sétány és a Nagystrand területén, ezáltal nagyjából már a teljes terület kamerák által megfigyelt. Az egészségügyi szolgálat több mint 50 esetben látott el helyszíni intézkedést, 10-15 esetben volt szükség külső segítség igénybevételére. Kiemelt eset az idei évben nem történt. A biztonsági szolgálat, az egészségügyi szolgálat és a kamerarendszer idén nyáron kiemelkedő munkát végzett, sikeres nyarat tudhatunk magunk mögött. A városi és egyéb támogatások meghozták azt az eredményt, hogy az idei évben Siófokra látogatók biztonságos, nyugodt és kulturált környezetben tudjanak szórakozni, pihenni – összegezte nyarat közbiztonság szempontjából Schőn Péter.

A beszámolók végén a nyárzáró sajtótájékoztató keretében adták át hivatalosan is Siófok új turisztikai pontját, az  Isztria sétány strand felé eső részén található „Hello Siófok” selfie pontot.

 

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését vette át a Siófoki Női Kar

2018. 06. 18.

Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését vette át a Siófoki Női Kar
Díjátadóval egybekötött kóruskoncerten vette át az Örökségünk - Somogyország Kincse kitüntetést a Siófoki Női Kar.
Részletek »

Old timerek a Fő téren

2018. 06. 12.

Old timerek a Fő téren
Idén is Siófokról indult a Balaton Classic, amelyen ez évben több rekord is született.
Részletek »

50 település csapata versenyez a Nemzeti Regattán

2018. 06. 10.

50 település csapata versenyez a Nemzeti Regattán
Siófok város 50. jubileumi évében 50 település csapata nevezett a Nemzeti Regatta vitorlásfesztiválra. Június 9-én és 10-én a siófoki kikötőből rajtolnak a vitorlások Magyarország településeinek vitorlás fesztiválján, a Sió-csatorna vizén sárkányhajók versenyeznek, a szárazföldön a települések főzőversenye és színpadi programok színesítik a rendezvényt.
Részletek »

Itt a nyár, nyit a PLÁZS

2018. 06. 09.

Itt a nyár, nyit a PLÁZS
A nyári ellazulás epicentrumaként elhíresült siófoki PLÁZS hamarosan megnyitja kapuit. A nappali lazulós és esti bulizós programok kedvelt helyszíne szebb lesz, mint valaha. Június 16-án egy fergeteges Punnany koncerttel nyit a hely, de már 14-én ott ülhetünk az óriáskivetítő előtt, nézve a foci VB nyitómeccsét.
Részletek »

Vak Bottyános diákok amerikai élményei

2018. 06. 08.

Siófok amerikai testvérvárosába, Walnut Creekbe látogatott el tizenegy általános iskolás és három kísérőjük a Vak Bottyán János Általános Iskolából. Az amerikai cserediákok őszi látogatása után már ismerősökhöz érkeztek a magyar tanulók, Amerika csodás városai azonban számtalan új élményt tartogattak a fiatal utazók számára.
Részletek »

A Siófoki Szakképzési Centrum Kiváló Tanulója díjátadó ünnepély

2018. 06. 07.

A Siófoki Szakképzési Centrum intézményeiben hagyomány, hogy a tanév végén díjátadó ünnepély keretében a példamutató szorgalommal rendelkező kitűnő tanulókat, a versenyeken kimagasló eredményt elérő diákokat és a kiemelkedő közösségi munkát végző fiatalokat Szamosi Lóránt főigazgató az iskola legmagasabb fokú elismerésével, a Siófoki Szakképzési Centrum Kiváló Tanulója oklevéllel jutalmazza. Az intézmény vezetése a diákok, az őket felkészítő tanárok, valamint a jubiláló pedagógusok szakmai munkáját a június 5-i átadóünnepség keretei között ismerte el.
Részletek »

Gyereknap a Pillangó Oviban

2018. 05. 31.

Gyereknap a Pillangó Oviban
A Pillangó Óvodában a május 25-i gyermeknapon igazi, önfeledt szórakozás várta a gyerekeket, akik számára változatos, érdekes meglepetéssel készült a Kiliti Pillangó Óvodáért Alapítvány.
Részletek »
Még több magazin cikk

Gondolatok a siófoki Ünnepi Könyvhétről

2018. 06. 19.

Minek is nevezzük a könyvheti rendezvényünket? Bemutatónak, összejövetelnek, bulinak, ismerkedési délutánnak vagy társas estnek? Talán nem is kell ezek közül választani, mert a siófoki Ünnepi Könyvhét mindegyik volt egyszerre.
Részletek »

Nosztalgikus múlt és félelmet keltő jövőkép extrém szobrok formájában

2018. 06. 13.

Nosztalgikus múlt és félelmet keltő jövőkép extrém szobrok formájában
„Halálra szórakoztatva” címmel nyílt meg Csiszár Zsolt siófoki alkotóművész extrém szobrainak kiállítása a Régi Könyvtár emeletén.
Részletek »

Balatoni alkotóművészek tárlata

2018. 05. 22.

Balatoni alkotóművészek tárlata
A Balaton térségében élő kiváló szobrász, textil, üveg, porcelán és belsőépítész művészek alkotásait mutatja be Siófokon a II. Balaton Szalon.
Részletek »

Síkból a térbe

2018. 05. 10.

Síkból a térbe
A vakok és gyengénlátók számára is felejthetetlen művészeti élményt nyújt a Kálmán Imre Kulturális Központban május 8-án nyílt tapintható tárlat, melyen Bodrogi Éva alkotásai láthatóak.
Részletek »

Zenés irodalmi est

2018. 04. 29.

Zenés irodalmi est
Az Egerszegi Akusztik zenekar zenés irodalmi estet szervezett április 23-án a siófoki BackStage étterem és kávézóban.
Részletek »

A magyar költészet napját ünnepelték Siófokon

2018. 04. 14.

A magyar költészet napját ünnepelték Siófokon
Siófokon a Kálmán Imre Kulturális Központ gálaműsorral, családi délutánnal és közös versszavalással, a Siófoki Önkormányzat koncerttel, a BRTK Könyvtár József Attila esttel ünnepelte a magyar költészet napját.
Részletek »

Várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak

2018. 03. 31.

Várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak
Siófoki általános iskolák csapatai bizonyították, mennyire jól ismerik Siófok múltját és jelenét a város 50. jubileuma alkalmából szervezett várostörténeti vetélkedőn.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Nyártól a kempingezők is wifizhetnek a Balatonnál

2018. 05. 24.

Nagy sávszélességű wifi-hálózatot telepítettek két népszerű balatoni kempingben. A siófoki Aranypart és a zamárdi Mirabella vendégei az idei szezontól kezdve használhatják a szolgáltatást.
Részletek »

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija

2018. 05. 18.

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija
A balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó Annabáli Csemege fagylaltkülönlegessége lett a 2018-as év Balaton fagyija. A Márton Sándor által megálmodott jeges édességet a gyerekek is tesztelték az ünnepélyes eredményhirdetésen május 16-án a Tünde személyhajó fedélzetén.
Részletek »

Idén másodjára indul útnak a Balaton Camino

2018. 04. 29.

A február helyett kellemesebb időben, májusban kezdődik a Balatont megkerülő séta, idén a MOL Nagyon Balaton támogatásával. A szervezők – Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna – a téli kabátot pólóra cserélik és felfedezik, milyen a szezonra készülő májusi Balaton. Az útról minden nap posztokban, bejelentkezésekben, képekben tudósítanak majd. A napi indulási helyszínek és időpontok nyilvánosak, csatlakozni ér, annál is inkább, mert 2 hétvégét, köztük egy hosszú hétvégét is magába foglal a 10 nap – tájékoztatták a Balaton Camino ötletgazdái a hirbalaton.hu-t.
Részletek »
Még több Balaton cikk

Ritmikus gimnasztika országos döntő

2018. 06. 15.

Eredményesen szerepeltek a siófoki iskolák csapatai a június 8-ai, Kazincbarcikán megrendezett Ritmikus Gimnasztika Diákolimpia Országos Döntőjén.
Részletek »

Asztalitenisz verseny

2018. 06. 14.

Asztalitenisz verseny
Június 9-10-én rendezték meg Siófokon a Nyugat-Magyarországi 2018. évi újonc és serdülő Területi ranglista versenyt, a MOATSZ és a Siófoki Asztalitenisz Klub szervezésével a Siófoki Beszédes József Általános Iskolában.
Részletek »

Siófokról rajtolt a Tour de Pelso

2018. 06. 03.

Siófokról rajtolt a Tour de Pelso
Mintegy 1500-1600 kerékpáros rajtolt el a siófoki hajóállomástól a XVII. Tour de Pelso öt különböző távú mezőnyében június 2-án.
Részletek »

Alakreform és sportprogramok a Kihívás Napján

2018. 06. 01.

Alakreform és sportprogramok a Kihívás Napján
Rubint Rékával edzettek a siófokiak a 2018-as Kihívás Napján május 30-án.
Részletek »

II. Siófoki Sakkfesztivál

2018. 05. 23.

II. Siófoki Sakkfesztivál
A Pünkösdi Szezonnyitó keretében május 19-én, a Nagystrandon rendezte meg a Sió-sakk SC a II. Siófoki Sakkfesztivált, amely a Nemzeti Diákverseny Sorozat délnyugat-magyarországi sakk elődöntője, a Somogy megyei ifjúsági Grand Prix versenysorozat siófoki fordulója és egyben Siófok város 52. sakkbajnoksága is volt.
Részletek »

A siófoki ritmikus gimnasztikások regionális versenyeredményei

2018. 05. 09.

A siófoki iskolák a következő eredményeket érték el Somogyjádon a Ritmikus Gimnasztika Diákolimpia Nyugat-Magyarországi Regionális Döntőjének 1-5. korcsoportos versenyén:
Részletek »

Mazsorettek XIV. Siófoki Vándorkupa versenye

2018. 04. 25.

Mazsorettek XIV. Siófoki Vándorkupa versenye
31 település mazsorettjei 5 korcsoportban, 20 kategóriában neveztek az április 14. és 15. között lezajlott „Mazsorettek XIV. Siófoki Vándorkupa” versenyére, mely a siófoki tavasz egyik kiemelkedő rendezvénye.
Részletek »

Bejutott az országos döntőbe a Perczel ritmikus gimnasztika csapata

2018. 04. 19.

A Siófoki Perczel Mór Gimnázium ritmikus gimnasztika csapata első helyen végzett a Ritmikus Gimnasztika Diákolimpia Nyugat-Magyarországi Regionális Döntőjében, így továbbjutott az országos fordulóba.
Részletek »
Még több sport cikk