Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
március
minden ami Siófok
Magyarország első Cars & Coffee luxusautó kiállítása Siófokon

Magazin

Magyarország első Cars & Coffee luxusautó...

Május 6-án délután 14 és 17 óra között közel 100 luxusautó lesz látható Siófok Főterén a Cars & Coffee első hazai kiállításán.

Mesés tavasz a KIKK-ben

Kultúra

Mesés tavasz a KIKK-ben

Tavaszi hangulatot varázsolt a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központba Török Júlia és Mizerák Beáta közös kiállítása, a Mesékbe...

Átadták a Siófok Kézilabda Club büszkeségét, a Kiss Szilárd Arénát

Sport

Átadták a Siófok Kézilabda Club...

Látványos show műsor keretében vehették birtokba a Siófok KC profi kézilabdásai, az utánpótlás nevelésben résztvevő több száz...

Magyar fejlesztés forradalmasíthatja a vízi közlekedést a Balatonon is

Balaton

Magyar fejlesztés forradalmasíthatja a vízi...

Az elektromos meghajtású járművek térhódítása a vizeket is elérte, és az elektromos hajók után most megszületett a világ első...

Hír 2018. 03. 21.

„A választás tétje sokkal nagyobb, mint eddig bármikor, sorsdöntő Magyarország jövője szempontjából is…”

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A Magyar Országgyűlés elnökével, Kövér László házelnökkel tartott közös fórumot Witzmann Mihály, a Somogy 4-es választókerület országgyűlési képviselője Siófokon.

A március 20-i fórum előtt Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, a Fidesz alapító tagja és Witzmann Mihály, a Fidesz országgyűlési képviselője közös sajtótájékoztatót tartott, melyen az ellenzék helyzetéről, az elmúlt évek fejlesztéseiről és a választások sorsdöntő tétjéről is beszélt.

Witzmann Mihály a siófoki ellenzék állapotával kapcsolatban a Somogy 4-es választókerületet érintő aktualitással kezdte a sajtótájékoztatót:

- A tegnapi napon egy rendkívül megdöbbentő dolog történt a választókerületünkben, az egyik jelölttársam, az egyik kihívóm – a sajtóból értesültünk mi is arről -, hogy egy levelet írt az egyik, sajnos már 3 évvel ezelőtt elhunyt települési polgármesternek, és ebben a levélben személyes találkozót szeretett volna kezdeményezni az elhunyt polgármester úrral. Ez rendkívül megdöbbentő volt sokak számára a választókerületben, és arra számítottunk, hogy a mai nap a bocsánatkérésről fog szólni, hiszen rendkívüli tájékozatlanságra utal ez a fajta magatartás. A bocsánatkérés helyett jelölttársam a közösségi portálon, a saját oldalán elkezdte megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. Arról írt, hogy ezt egy szándékos cselnek, ahogy ő fogalmazott médiahacknek szánta, és megpróbálta a nyulat kiugrasztani a bokorból, hogy milyen reakciókat vált majd ki akár a jelölttársaiból, akár a sajtóból ez az akció. Én azt gondolom, hogy ha ez valóban nem hiba volt, akkor még súlyosabb a helyzet, ugyanis saját önnön politikai céljaira egy ember halálát felhasználni mélységesen megdöbbentő, ezt úgy szoktuk hívni, hogy kegyeletsértés – mondta el a Fidesz országgyűlési képviselője.

Witzmann Mihály elmondta, hogy ez a jelölt azt is nyilatkozta egy országos televízió csatornán, hogy az általa képviselni kívánt Somogy 4-es választókerület északi határa Balatonszabaditól Balatonszemesig tart, ezzel Balatonvilágost kihagyva.

- Azt hiszem, hogy az április 8-i választásokon a térségben élő embereknek, a siófokiaknak és a Somogy 4-es választókerület lakóinak arról is kell dönteni, hogy olyan képviselőt javasolnak e a parlamentbe, aki együtt élt velük az elmúlt években, osztozott a sikereikben, örömeikben, és próbált megoldásokat találni a problémáikra is – hangsúlyozta.

Az elmúlt évek fejlesztései kapcsán Witzmann Mihály kiemelte hogy arról is fog szólni a választás, hogy meg tudjuk e védeni a közös értékeinket, az emberekkel együtt közösen elért eredményeinket, mint az adócsökkentéseket, a béremeléseket, a családi- és otthonteremtési támogatásokat, a biztonságunkat, és azokat a fejlesztéseket, amiket itt a térségben is elértünk. - Van miért aggódnunk, hiszen az elmúlt esztendőkben, az általam képviselt Somogy 4-es választókerület 71 településére összességében több mint 150 milliárd forintnyi fejlesztés érkezett meg. Egy részük már megvalósult ezeknek a beruházásoknak, egy részük folyamatban van, előkészítés alatt áll. A siófoki fejlesztésekkel kapcsolatban nagyon sokszor hallhatjuk ezt elsősorban ellenzéki hangoktól, hogy mivel nem kormánypárti városvezető irányítja a várost, ezért büntetve volt az elmúlt években a kormány által. Soha ennyi forrás nem érkezett Siófokra, mint az elmúlt években. Összességében több mint 50 milliárd forintnyi forrás felhasználására kapott lehetőséget Siófok. Ezek közül szigorúan csak hazai és uniós pályázatokról beszélünk, amikor ezt az 50 milliárd forintot említjük. Szándékosan nem említem benne az Önkormányzat önerős fejlesztéseit. Azt gondolom, hogy ilyen rövid időn belül ennyi fejlesztés és ennyi támogatás Siófokra még soha nem érkezett – hangoztatta.

- Ha semmi más indoka nem lenne Magyarország választópolgárainak arra, hogy április 8-án miért szavazzanak a Fidesz-KDNP Pártszövetségének közös listájára és képviselőjelöltjeire, akkor önmagában már az is elegendő lenne, hogy számba vesszük azt, hogy milyen súlyú pártok, milyen hitelességű személyiségekkel, és milyen programmal próbálnak bizalmat szerezni a választási kampányban. Ilyen gyenge ellenzéke a magyar demokráciának még nem volt a rendszerváltozás kezdete óta. Ilyen gyenge szellemi, intellektuális, morális és szervezeti állapotú ellenzék még nem állt csatasorba hatalomért. Igaz az is, hogy ilyen agresszív és ilyen gátlástalan ellenzéke se volt még kormánynak 1990 óta, mint amilyen a mostani – kezdte nyilatkozatát Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke.

- Soha ilyen magas a jövedelmek vásárlóértékének növekedése nem volt, mint ebben a 4 esztendőben. Azt ígértük 2014-ben, hogy mindenki léphet egyet előre, ez nagyjából mindenkinek sikerült is, kinek kisebbet, kinek nagyobbat. Azon vagyunk, hogy ennek megfelelően cselekedjünk a következő 4 esztendőben is. A családok jövedelmének növekedésének a gazdasági növekedésben megteremtettük az alapját. A magyar gazdaság az elmúlt negyed évben 4,4 százalékos növekedést ért el, az egész tavalyi esztendőre visszavetítve 4 százalék gazdasági növekedést mondhatunk a magunkénak, és reális az a célkitűzés, hogy a következő 4 esztendőben, ezt az átlagban 4 százalékos ütemet tartsuk, és ezzel tovább zárkózzunk fel az Európai Unió átlagához – beszélt az elért eredményekről a házelnök. Kövér László szerint ma 28 százalékkal ér többet az átlagjövedelem egy családban, mint 7-8 évvel ezelőtt, mely az adócsökkentésnek, a családtámogatási rendszer kiépítésének, a rezsicsökkentésnek, a piaci béremelkedéseknek, az állami szférában az életpályamodellekkel összeköthető béremelkedéseknek egyaránt köszönhető.

Kövér László elmondása szerint a kormány legfontosabb, jövőt érintő stratégiai célja, hogy Magyarországon először meg kell fékezni a demográfiai lejtmenetet, utána e tekintetben is emelkedő pályára kell állítani az országot, el kell érni, hogy a magyar családokban a mostani statisztikailag 1,5 gyerek helyett több mint 2 gyermek szülessen.

- Ha ez a kormány elveszíti a cselekvés lehetőségét április 8. után, akkor nem lehet kétségünk, hogy az ellenzéki pártok mindegyike Soros György hálózatának zsebében van. Nyilatkozataikból, vagy akár a Magyar Parlamentben meghozott döntéseikből kiolvasható az, hogy ők gyakorlatilag ennek a globális migránspolitikának az engedelmes végrehajtói lennének. Ami azt jelenti, hogy Magyarország 10-15 év alatt elveszítené a jövőt, elveszítené saját keresztény kultúráját, elveszítené azt az esélyét, hogy Magyarország magyar ország maradhasson, hogy Magyarország a magyar embereké legyen még a gyerekeink, unokáink öregkorában is. Ennek a választásnak a tétje sokkal nagyobb, mint eddig bármikor, sorsdöntő Magyarország jövője szempontjából is, de miután Magyarország ebben a küzdelemben az élvonalban szerepel a Visegrádi országokkal együtt, ezért azt is mondhatnám, hogy ennek a választásnak nemcsak Magyarországra, hanem Európára történő kihatása is meglehetősen komoly – hívta fel a figyelmet az április 8-i választás fontosságára Kövér László.

 

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Erasmus hét a Gábor Dénes Főiskolán

2018. 04. 16.

Erasmus hét a Gábor Dénes Főiskolán
A Gábor Dénes Főiskolán április 9. és 13. között rendezték meg a Nemzetközi Erasmus hetet, amelyre különböző külföldi egyetemekről, Franciaországból, Finnországból, Görögországból, Litvániából, Portugáliából és Törökországból érkezett vendégelőadók és hallgatók.
Részletek »

Hajós képzés indul Siófokon

2018. 04. 15.

Hajós képzés indul Siófokon
A Siófoki Szakképzési Centrum és a Balatoni Hajózási Zrt. szakmai együttműködésével szeptembertől elindul az iskolarendszerű hajós technikus képzés Siófokon. A Siófoki SZC és a BAHART igazgatója a diákok számára megrendezett hajózási szakmai nap keretében írta alá az együttműködési megállapodást április 13-án.
Részletek »

Országos pénzügyi-számviteli verseny a Krúdyban

2018. 04. 13.

Siófokon rendezte meg a Nemzetgazdasági Minisztérium a Pénzügyi-számviteli ügyintéző Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt. Április 9. és 11. között három napon át mintegy 100 résztvevő versengett a Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában.
Részletek »

Az elit szakácsképzésre is alkalmas tanétteremmé alakul át a Szinbád

2018. 04. 12.

A Siófoki Szakképzési Centrum saját költségvetéséből, mintegy 40 millió forintból újítja fel a Szinbád éttermet, mely a Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának tanétterme lesz, és az elit szakácsképzés vidéki helyszíneként is szolgálhat majd.
Részletek »

Siófoki cukrász siker a Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai Versenyen

2018. 04. 11.

Lipics Martina, a Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának cukrász tanulója 3. helyezést ért el cukrász kategóriában a 38. Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai Versenyen.
Részletek »

Magyarország első Cars & Coffee luxusautó kiállítása Siófokon

2018. 04. 07.

Magyarország első Cars & Coffee luxusautó kiállítása Siófokon
Május 6-án délután 14 és 17 óra között közel 100 luxusautó lesz látható Siófok Főterén a Cars & Coffee első hazai kiállításán.
Részletek »

Lángeszű siófoki diákok

2018. 04. 05.

A Siófoki Beszédes József Általános Iskola Siófoki Lángőrök csapata második, a Siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola Fiatal Géniuszok Szövetsége nevű csapata negyedik helyezést ért el az FGSZ Földgázszállító Zrt. VIII. Lángész kerestetik! vetélkedőjén.
Részletek »

Próbára tették veszélyhelyzeti ismereteiket a Siófok környéki diákok

2018. 03. 29.

Próbára tették veszélyhelyzeti ismereteiket a Siófok környéki diákok
Nyolcvan diák lelkes versengésétől volt hangos március 22-én a siófoki tűzoltólaktanya. Az időjárásra tekintettel a laktanya falain belül állították fel azt a tizenkilenc állomást a Siófoki Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai, amelyek teljesítésével mérte össze katasztrófavédelmi ismereteit húsz csapat.
Részletek »
Még több magazin cikk

A magyar költészet napját ünnepelték Siófokon

2018. 04. 14.

A magyar költészet napját ünnepelték Siófokon
Siófokon a Kálmán Imre Kulturális Központ gálaműsorral, családi délutánnal és közös versszavalással, a Siófoki Önkormányzat koncerttel, a BRTK Könyvtár József Attila esttel ünnepelte a magyar költészet napját.
Részletek »

Várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak

2018. 03. 31.

Várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak
Siófoki általános iskolák csapatai bizonyították, mennyire jól ismerik Siófok múltját és jelenét a város 50. jubileuma alkalmából szervezett várostörténeti vetélkedőn.
Részletek »

Tavaszköszöntő koncert az Önkormányzatnál

2018. 03. 26.

Tavaszköszöntő koncert az Önkormányzatnál
A Siófoki Művészeti Iskola diákjai és művésztanárai igazi tavaszi hangulatot hoztak koncertjükkel a város Önkormányzatához.
Részletek »

Mesés tavasz a KIKK-ben

2018. 03. 21.

Mesés tavasz a KIKK-ben
Tavaszi hangulatot varázsolt a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központba Török Júlia és Mizerák Beáta közös kiállítása, a Mesékbe szőtt álmok. A KIKK Tavaszi Fesztivál című rendezvénysorozatának tárlatmegnyitójára színes akvarell és pasztell festményeket, mesebeli tündérházikókat hozott el a két siófoki alkotóművész.
Részletek »

„A félelem képes mind a két szélsőséget kihozni az emberből”

2018. 02. 26.

„A félelem képes mind a két szélsőséget kihozni az emberből”
Ismét Siófokra látogatott Al Ghaoui Hesna újságíró, riporter, aki elsősorban konfliktuszónákból adott tudósításai által vált ismertté. Február 26-án a közelmúltban megjelent Félj bátran című könyvét hozta el a siófoki KIKK Teátrum kávéházába, ahol könyvbemutatóval egybekötött előadással, beszélgetéssel várta az érdeklődőket.
Részletek »

Siófok 50 – ikonikus épületek

2018. 02. 21.

Siófok 50 – ikonikus épületek
A Siófok 50 - pillanatképek a város életéből című kiállítás-sorozat második rendezvényeként a város ikonikus épületeit idézhették fel az érdeklődők Tóth-Baranyi Antal képeslap-, plakát- és fotógyűjteménye által.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Még mindig teljes gőzzel eresztik a vizet, a Balaton vízállása 1 centiméterrel csökkent

2018. 04. 10.

Az elmúlt napokban 1 centiméterrel csökkent a Balaton vízállása, hétfőn 132 centiméter volt az átlagos vízszint a siófoki mércéhez képest, miközben a Sió-zsilipen továbbra is maximális sebességgel eresztik a tó vizét. A Sió-mentén március 14-e óta tart a harmadfokú belvízvédelmi készültség – a vizugy.hu adatai szerint.
Részletek »

Magyar fejlesztés forradalmasíthatja a vízi közlekedést a Balatonon is

2018. 04. 09.

Magyar fejlesztés forradalmasíthatja a vízi közlekedést a Balatonon is
Az elektromos meghajtású járművek térhódítása a vizeket is elérte, és az elektromos hajók után most megszületett a világ első electrojetje, a Narke. Jelenleg a balatonvilágosi központban zajlanak a további fejlesztések, valamint a sorozatgyártásra való előkészítés, hogy 2018 második negyedévében a nagyközönség előtt is bemutatkozhasson az electrojet.
Részletek »

Vasárnap elindult a viharjelzés

2018. 04. 04.

A téli leállást követően március 31-én éjfélkor újra üzembe helyezik a magyarországi tavak partjainál telepített viharjelzőrendszert. A katasztrófavédelem a Balaton, a Velencei-, a Fertő- és a Tisza-tavon működtet viharjelző állomásokat április elejétől október végéig. A viharjelzőrendszer évről évre százezrek nyaralását és szabadidejét teszi biztonságosabbá.
Részletek »

A BAHART Ügyfélközpont átadásával indult a 172. balatoni hajózási szezon

2018. 04. 02.

A Balatoni Hajózási Zrt. új Ügyfélközpontjának átadásával indult el Húsvétkor a 172. balatoni hajózási szezon. A modernizáció, az ügyfélközpontúság és a szolgáltatástartalom fejlesztése alapelvek mentén valósította meg újabb fejlesztéseit a BAHART.
Részletek »
Még több Balaton cikk

Átadták a Siófok Kézilabda Club büszkeségét, a Kiss Szilárd Arénát

2018. 03. 30.

Átadták a Siófok Kézilabda Club büszkeségét, a Kiss Szilárd Arénát
Látványos show műsor keretében vehették birtokba a Siófok KC profi kézilabdásai, az utánpótlás nevelésben résztvevő több száz gyerek és a szurkolók az 1500 fős Kiss Szilárd Arénát.
Részletek »

Vak Bottyános ritmikus sportgimnasztikásoké lett a Széchenyi Kupa

2018. 03. 06.

Vak Bottyános ritmikus sportgimnasztikásoké lett a Széchenyi Kupa
Március 2-án 14. alkalommal rendezték meg a siófoki Széchenyi István Általános Iskolában a Széchenyi Kupa ritmikus sportgimnasztika versenyt, melynek 120 indulója közül a Siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola sportolói nyerték el a vándorkupát.
Részletek »

Siófoki prológgal rajtol a Tour de Hongrie

2018. 03. 01.

Siófoki prológgal rajtol a Tour de Hongrie
A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie 2018-ban augusztus 14-én rajtol. A szervezők tájékoztatása szerint a nemzetközi mezőny 6 versenynap alatt, 10 megyét érintve összesen 800 kilométert tesz meg a siófoki prológtól a budapesti befutóig.
Részletek »

Sümegi Dalma, Siófok csigás íjász bajnoka

2018. 02. 06.

Sümegi Dalma, Siófok csigás íjász bajnoka
A siófoki születési Sümegi Dalma 12 éves korára már kétszeres pályaíjász országos bajnok lett csigás íjászatban. Két évvel ezelőtt születésnapjára lepte meg családja egy különleges íjjal, az úgynevezett csigás íjjal, majd Dalma sorra nyerte a különböző régiós és országos versenyeket.
Részletek »
Még több sport cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai