Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
október
minden ami Siófok
Érzékenyítő programok a Fehér bot napja alkalmából

Magazin

Érzékenyítő programok a Fehér bot napja...

A Fehér bot napja alkalmából a Látássérültek Siófoki Regionális Egyesülete érzékenyítő programokat szervez október 15. és 19....

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes

Kultúra

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte...

A Rovinjban megrendezett Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte Siófokot és Magyarországot a Balaton Táncegyüttes szeptember végén.

Strandfoci sikerek

Sport

Strandfoci sikerek

Légiósok nélkül, helyi nevelésű játékosokkal küzdött a csapat a nemzeti bajnokságban.

Átadták a balatonszéplaki vízmű megújult ülepítőtavát

Balaton

Átadták a balatonszéplaki vízmű megújult...

Ünnepélyes keretek között adták át október 18-án a megújult zagyvíz-tározót Balatonszéplak-alsón. Az Országos Vízügyi...

Hír 2018. 03. 21.

„A választás tétje sokkal nagyobb, mint eddig bármikor, sorsdöntő Magyarország jövője szempontjából is…”

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A Magyar Országgyűlés elnökével, Kövér László házelnökkel tartott közös fórumot Witzmann Mihály, a Somogy 4-es választókerület országgyűlési képviselője Siófokon.

A március 20-i fórum előtt Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, a Fidesz alapító tagja és Witzmann Mihály, a Fidesz országgyűlési képviselője közös sajtótájékoztatót tartott, melyen az ellenzék helyzetéről, az elmúlt évek fejlesztéseiről és a választások sorsdöntő tétjéről is beszélt.

Witzmann Mihály a siófoki ellenzék állapotával kapcsolatban a Somogy 4-es választókerületet érintő aktualitással kezdte a sajtótájékoztatót:

- A tegnapi napon egy rendkívül megdöbbentő dolog történt a választókerületünkben, az egyik jelölttársam, az egyik kihívóm – a sajtóból értesültünk mi is arről -, hogy egy levelet írt az egyik, sajnos már 3 évvel ezelőtt elhunyt települési polgármesternek, és ebben a levélben személyes találkozót szeretett volna kezdeményezni az elhunyt polgármester úrral. Ez rendkívül megdöbbentő volt sokak számára a választókerületben, és arra számítottunk, hogy a mai nap a bocsánatkérésről fog szólni, hiszen rendkívüli tájékozatlanságra utal ez a fajta magatartás. A bocsánatkérés helyett jelölttársam a közösségi portálon, a saját oldalán elkezdte megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. Arról írt, hogy ezt egy szándékos cselnek, ahogy ő fogalmazott médiahacknek szánta, és megpróbálta a nyulat kiugrasztani a bokorból, hogy milyen reakciókat vált majd ki akár a jelölttársaiból, akár a sajtóból ez az akció. Én azt gondolom, hogy ha ez valóban nem hiba volt, akkor még súlyosabb a helyzet, ugyanis saját önnön politikai céljaira egy ember halálát felhasználni mélységesen megdöbbentő, ezt úgy szoktuk hívni, hogy kegyeletsértés – mondta el a Fidesz országgyűlési képviselője.

Witzmann Mihály elmondta, hogy ez a jelölt azt is nyilatkozta egy országos televízió csatornán, hogy az általa képviselni kívánt Somogy 4-es választókerület északi határa Balatonszabaditól Balatonszemesig tart, ezzel Balatonvilágost kihagyva.

- Azt hiszem, hogy az április 8-i választásokon a térségben élő embereknek, a siófokiaknak és a Somogy 4-es választókerület lakóinak arról is kell dönteni, hogy olyan képviselőt javasolnak e a parlamentbe, aki együtt élt velük az elmúlt években, osztozott a sikereikben, örömeikben, és próbált megoldásokat találni a problémáikra is – hangsúlyozta.

Az elmúlt évek fejlesztései kapcsán Witzmann Mihály kiemelte hogy arról is fog szólni a választás, hogy meg tudjuk e védeni a közös értékeinket, az emberekkel együtt közösen elért eredményeinket, mint az adócsökkentéseket, a béremeléseket, a családi- és otthonteremtési támogatásokat, a biztonságunkat, és azokat a fejlesztéseket, amiket itt a térségben is elértünk. - Van miért aggódnunk, hiszen az elmúlt esztendőkben, az általam képviselt Somogy 4-es választókerület 71 településére összességében több mint 150 milliárd forintnyi fejlesztés érkezett meg. Egy részük már megvalósult ezeknek a beruházásoknak, egy részük folyamatban van, előkészítés alatt áll. A siófoki fejlesztésekkel kapcsolatban nagyon sokszor hallhatjuk ezt elsősorban ellenzéki hangoktól, hogy mivel nem kormánypárti városvezető irányítja a várost, ezért büntetve volt az elmúlt években a kormány által. Soha ennyi forrás nem érkezett Siófokra, mint az elmúlt években. Összességében több mint 50 milliárd forintnyi forrás felhasználására kapott lehetőséget Siófok. Ezek közül szigorúan csak hazai és uniós pályázatokról beszélünk, amikor ezt az 50 milliárd forintot említjük. Szándékosan nem említem benne az Önkormányzat önerős fejlesztéseit. Azt gondolom, hogy ilyen rövid időn belül ennyi fejlesztés és ennyi támogatás Siófokra még soha nem érkezett – hangoztatta.

- Ha semmi más indoka nem lenne Magyarország választópolgárainak arra, hogy április 8-án miért szavazzanak a Fidesz-KDNP Pártszövetségének közös listájára és képviselőjelöltjeire, akkor önmagában már az is elegendő lenne, hogy számba vesszük azt, hogy milyen súlyú pártok, milyen hitelességű személyiségekkel, és milyen programmal próbálnak bizalmat szerezni a választási kampányban. Ilyen gyenge ellenzéke a magyar demokráciának még nem volt a rendszerváltozás kezdete óta. Ilyen gyenge szellemi, intellektuális, morális és szervezeti állapotú ellenzék még nem állt csatasorba hatalomért. Igaz az is, hogy ilyen agresszív és ilyen gátlástalan ellenzéke se volt még kormánynak 1990 óta, mint amilyen a mostani – kezdte nyilatkozatát Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke.

- Soha ilyen magas a jövedelmek vásárlóértékének növekedése nem volt, mint ebben a 4 esztendőben. Azt ígértük 2014-ben, hogy mindenki léphet egyet előre, ez nagyjából mindenkinek sikerült is, kinek kisebbet, kinek nagyobbat. Azon vagyunk, hogy ennek megfelelően cselekedjünk a következő 4 esztendőben is. A családok jövedelmének növekedésének a gazdasági növekedésben megteremtettük az alapját. A magyar gazdaság az elmúlt negyed évben 4,4 százalékos növekedést ért el, az egész tavalyi esztendőre visszavetítve 4 százalék gazdasági növekedést mondhatunk a magunkénak, és reális az a célkitűzés, hogy a következő 4 esztendőben, ezt az átlagban 4 százalékos ütemet tartsuk, és ezzel tovább zárkózzunk fel az Európai Unió átlagához – beszélt az elért eredményekről a házelnök. Kövér László szerint ma 28 százalékkal ér többet az átlagjövedelem egy családban, mint 7-8 évvel ezelőtt, mely az adócsökkentésnek, a családtámogatási rendszer kiépítésének, a rezsicsökkentésnek, a piaci béremelkedéseknek, az állami szférában az életpályamodellekkel összeköthető béremelkedéseknek egyaránt köszönhető.

Kövér László elmondása szerint a kormány legfontosabb, jövőt érintő stratégiai célja, hogy Magyarországon először meg kell fékezni a demográfiai lejtmenetet, utána e tekintetben is emelkedő pályára kell állítani az országot, el kell érni, hogy a magyar családokban a mostani statisztikailag 1,5 gyerek helyett több mint 2 gyermek szülessen.

- Ha ez a kormány elveszíti a cselekvés lehetőségét április 8. után, akkor nem lehet kétségünk, hogy az ellenzéki pártok mindegyike Soros György hálózatának zsebében van. Nyilatkozataikból, vagy akár a Magyar Parlamentben meghozott döntéseikből kiolvasható az, hogy ők gyakorlatilag ennek a globális migránspolitikának az engedelmes végrehajtói lennének. Ami azt jelenti, hogy Magyarország 10-15 év alatt elveszítené a jövőt, elveszítené saját keresztény kultúráját, elveszítené azt az esélyét, hogy Magyarország magyar ország maradhasson, hogy Magyarország a magyar embereké legyen még a gyerekeink, unokáink öregkorában is. Ennek a választásnak a tétje sokkal nagyobb, mint eddig bármikor, sorsdöntő Magyarország jövője szempontjából is, de miután Magyarország ebben a küzdelemben az élvonalban szerepel a Visegrádi országokkal együtt, ezért azt is mondhatnám, hogy ennek a választásnak nemcsak Magyarországra, hanem Európára történő kihatása is meglehetősen komoly – hívta fel a figyelmet az április 8-i választás fontosságára Kövér László.

 

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Jó éjt hölgyem, vagy verőfényes délutánt! - előadássorozat a változókorról

2018. 10. 18.

Elsősorban a változókorban lévő hölgyeknek szeretne segítséget, tanácsokat nyújtani a Reménység Alapítvány Jó éjt hölgyem, vagy verőfényes délutánt! című előadássorozata, melynek első részét szeptember 25-én rendezték meg a siófoki BRTK Könyvtárban.
Részletek »

Jubileumi évünk eseményei

2018. 10. 17.

Jubileumi évünk eseményei
Számtalan programmal találkozhattak idén Siófokon a helyi lakosok és az idelátogató vendégek, de még közel sem értünk a jubileumi programok végére. A Siófok várossá válásának 50. éve előtt tisztelgő Siófok50 rendezvénysorozat tovább folytatódik: az őszi és a téli szezonunk is tartogat még megannyi fantasztikus programot az érdeklődők számára.
Részletek »

Érzékenyítő programok a Fehér bot napja alkalmából

2018. 10. 15.

Érzékenyítő programok a Fehér bot napja alkalmából
A Fehér bot napja alkalmából a Látássérültek Siófoki Regionális Egyesülete érzékenyítő programokat szervez október 15. és 19. között a Kálmán Imre Kulturális Központban.
Részletek »

Egészséges táplálkozás az iskolákban

2018. 10. 14.

Egészséges táplálkozás az iskolákban
A Kiliti Pillangó Óvodáért Alapítvány egészséges táplálkozás népszerűsítése pályázatának keretében szeptember utolsó hetének négy délutánján az iskola alsó tagozatos tanulói interaktív foglalkozásokon vettek részt.
Részletek »

Több mint diákcsere

2018. 10. 09.

Több mint diákcsere
A Walnut Creek-i gyerekek látogatása mellett waldheimi diákok is a városba látogattak a múlt hónapban. A német testvérváros fiataljai nemcsak a szokásos cserediákprogramban vettek részt, hanem a Krúdy iskolában szakmai programokon is vendégeskedtek.
Részletek »

Street Food verseny a Halfesztiválon

2018. 10. 07.

Street Food verseny a Halfesztiválon
A Halfesztivál utolsó napján rendezik a már hagyományos Street Food versenyt ahol igazi halas különlegességekkel készülnek a versenyzők.
Részletek »

Halfesztivál

2018. 10. 06.

Halfesztivál
Október első hétvégéjén három napon át minden a halról szólt Siófokon. A Siófoki Halfesztivál gasztronómiai programjai, esti koncertjei hatalmas tömeget vonzottak a város Fő terére.
Részletek »
Még több magazin cikk

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes

2018. 10. 10.

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes
A Rovinjban megrendezett Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte Siófokot és Magyarországot a Balaton Táncegyüttes szeptember végén.
Részletek »

Balatoni Népfőiskola

2018. 09. 30.

Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta előadásával indult újra szeptember 25-én a Kálmán Imre Kulturális Központ Balatoni Népfőiskola programsorozata.
Részletek »

Bérletvásárlás

2018. 09. 15.

Szeptember 24-től vásárolhatók bérletek a következő színházi évadra.
Részletek »

Tibet kincsei Siófokon

2018. 09. 14.

Élményekkel teli múzeumi tárlatvezetéssel, és a buddhizmus több ezer éves kultúrájának bemutatásával nyitotta meg kapuit a Tibet kincsei kiállítás a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ )KIKK) emeleti galériáján. A Tibet-Európa Alapítvány a szeptember 20-ig látogatható kiállítás mellett a meditációról, a karmáról és a buddhizmusról szóló előadásokkal várja az érdeklődőket a KIKK-ben.
Részletek »

Fűszerezett népzene

2018. 08. 05.

A népzene, a modern zene és a kelet-európai életérzés keveredett a Főtéren augusztus második estéjén, amikor is a Cimbaliband zenekar előadásában volt részünk.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Folyamatos a kontroll az M7-es autópályán

2018. 10. 20.

Összehangolt ellenőrzések az autópálya somogyi szakaszán.
Részletek »

Átadták a balatonszéplaki vízmű megújult ülepítőtavát

2018. 10. 19.

Átadták a balatonszéplaki vízmű megújult ülepítőtavát
Ünnepélyes keretek között adták át október 18-án a megújult zagyvíz-tározót Balatonszéplak-alsón. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) együttműködésével, valamint a Magyar Víziközmű Szövetség közreműködésével megújult a Siófok teljes körű vízellátásáért felelős felszíni vízmű ülepítőtó. A közel 100 millió forint értékű rekonstrukciós projekt eredményeként környezettudatosabbá, hatékonyabbá és szabályozhatóbbá vált a zagyvíz ülepítő-tároló működése, így a víztisztítási folyamat.
Részletek »

Késő őszi menetrendre váltanak a balatoni hajók, kompok

2018. 09. 29.

Október 1. napjától életbe lép a késő őszi menetrend, amely szerint a balatoni hajók és kompok október 23-ig közlekednek majd.
Részletek »

A Balaton módosított vízszint-szabályozási szintjének hatásai

2018. 09. 27.

A „Balaton levezető rendszerérének korszerűsítése” című projekt kedvezményezettje, az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép- dunántúli Vízügyi Igazgatóság Konzorciuma szeptember elején, a siófoki Hotel Azúrban tartott lakossági rendezvényt. A fórum előadói elsősorban a szélsőséges időjárás változások, vízszintingadozások következményeiről, valamint a Balaton módosított vízszint-szabályozási szintjének hatásairól adtak tájékoztatást.
Részletek »

Sokak vágya, hogy négy évszakossá váljék a Balaton

2018. 09. 24.

A balatoni főszezon meghosszabbításával mindenki jól járna. Az emberek minőségi szolgáltatásokat kapnának, a vendéglátóhelyeknek, panzióknak, szállodáknak pedig könnyebb lenne megtartaniuk a vendéglátásban dolgozókat, és nem kellene évről évre küzdeniük a munkaerőhiánnyal. A következő években jelentős mértékű fejlesztések lesznek a Balatonnál, elsősorban olyanok, amelyek a tavaszi és az őszi időszakban, sőt, télen is vonzó, minőségi programkínálattal színes úti céllá teszik a tó térségét.
Részletek »

Kiemelkedő évre számít a BAHART az idén

2018. 09. 22.

Kiemelkedő forgalomra számít az idén a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART), a személyhajózásban az utasok száma szeptember 9-ig, az utószezon végéig meghaladta a 717 ezer főt, ami magasabb, mint a 2017. évi teljes utasforgalom – közölte Kollár József, a társaság vezérigazgatója egy ünnepi rendezvényen pénteken Tihanyban.
Részletek »

A Balaton és a Velencei-tó lehetnek egy világtrend legnagyobb magyar nyertesei

2018. 09. 19.

A világ egyik megatrendje, a városokba költözés, a következő évtizedekben Magyarországon is folytatódhat, de közben a távmunka lehetőségek terjedése, mint másik megatrend, fékezi ezt és a kettő együtt oda vezet, hogy olyan élhető térségek lesznek a legnagyobb nyertesek, mint például a Balaton, vagy a Velencei-tó – vetítette előre a következő évtizedek egyik lényeges fejlesztéspolitikai szempontját a Közgazdász-vándorgyűlés egyik panelbeszélgetésében a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója.
Részletek »

Megkapta a hatósági engedélyt a Balaton nyári vízszintemelése

2018. 09. 18.

Megkapta a hatósági engedélyt a Balaton nyári szabályozási vízszint-maximumának 110 centiméterről 120 centiméterre emelésének projektje a Veszprém Megyei Kormányhivataltól, a határozat még nem jogerős - értesült az MTI kedden.
Részletek »
Még több Balaton cikk

A Gyarmati-Kocsis páros képviselte Siófok színeit az Ózd Rallyn

2018. 10. 12.

Magasról a mélybe. Röviden így lehetne megfogalmazni a siófoki versenyzőpáros, Gyarmati Ariel és Kocsis György legutóbbi versenyét. A Steelvent Ózd-Salgó Rallyra a fiúk azzal a céllal érkeztek, hogy egy jó helyezéssel – futamgyőzelemmel – megerősítsék vezető helyüket a bajnokságban. Erre minden esélyük megvolt, sőt, vezették is az ORC abszolút és a kategória értékelést egyaránt. Azonban jött a fekete leves, Fortuna ismét hátat fordított nekik.
Részletek »

Strandfoci sikerek

2018. 10. 11.

Strandfoci sikerek
Légiósok nélkül, helyi nevelésű játékosokkal küzdött a csapat a nemzeti bajnokságban.
Részletek »

Látványos prológgal rajtolt Siófokon a Tour de Hongrie

2018. 08. 22.

Augusztus 14-én Siófokon rendezték meg a 39. Tour de Hongrie nemzetközi országúti kerékpárverseny látványos prológját.
Részletek »

Megyei strandfoci bajnokság

2018. 08. 19.

Megyei strandfoci bajnokság
Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a siófoki MLSZ Beach Arénában a leány U16-os megyei bajnokság, 5 csapat részvételével.
Részletek »

Balaton-trófea

2018. 08. 19.

Balaton-trófea
Siófok adott otthont június 25. és 29. között a Balaton-trófea elnevezésű nemzetközi ifjúsági labdarúgó bajnokságsorozatnak, melynek keretében 13 országból mintegy 2500 fiatal sportoló érkezett a városba.
Részletek »

Kosártábor

2018. 08. 18.

Kosártábor
Második alkalommal rendezték meg ezen a nyáron a Siófoki Kosársuli Egyesület szervezésében az immár hagyománnyá vált kosártábort.
Részletek »

Balaton Trófea

2018. 07. 28.

Siófok adott otthont június 25. és 29. között a Balaton Trófea elnevezésű nemzetközi ifjúsági labdarúgó bajnokságsorozatnak, melynek keretében 13 országból mintegy 2500 fiatal sportoló érkezett a városba.
Részletek »
Még több sport cikk