Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
július
minden ami Siófok
Tömeges izomnövekedés Siófokon

Magazin

Tömeges izomnövekedés Siófokon

Augusztus első hétvégéjén hetedik alkalommal rendezték meg a siófoki Plázson a nyár legizgalmasabb testépítő és fitness programját, a...

Kultúra

Káprázat a parkban

A szabadtéri színpadon a varázslat volt az úr július közepén, Magic showban lehetett része Siófok lakosainak.

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat

Sport

Országos második helyezést ért el a Siófok...

Siófok 60 év feletti labdarúgó csapata, a Siófok Senior a dobogó második fokára állhatott fel a X. Országos Veterán Labdarúgó...

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Balaton

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Somogy vizei fürdőzésre alkalmasak, kiváló minősítésűek. Ez derül ki a szezon előtti, illetve az azt követő első mintavétel...

Hír 2018. 03. 21.

„A választás tétje sokkal nagyobb, mint eddig bármikor, sorsdöntő Magyarország jövője szempontjából is…”

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A Magyar Országgyűlés elnökével, Kövér László házelnökkel tartott közös fórumot Witzmann Mihály, a Somogy 4-es választókerület országgyűlési képviselője Siófokon.

A március 20-i fórum előtt Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, a Fidesz alapító tagja és Witzmann Mihály, a Fidesz országgyűlési képviselője közös sajtótájékoztatót tartott, melyen az ellenzék helyzetéről, az elmúlt évek fejlesztéseiről és a választások sorsdöntő tétjéről is beszélt.

Witzmann Mihály a siófoki ellenzék állapotával kapcsolatban a Somogy 4-es választókerületet érintő aktualitással kezdte a sajtótájékoztatót:

- A tegnapi napon egy rendkívül megdöbbentő dolog történt a választókerületünkben, az egyik jelölttársam, az egyik kihívóm – a sajtóból értesültünk mi is arről -, hogy egy levelet írt az egyik, sajnos már 3 évvel ezelőtt elhunyt települési polgármesternek, és ebben a levélben személyes találkozót szeretett volna kezdeményezni az elhunyt polgármester úrral. Ez rendkívül megdöbbentő volt sokak számára a választókerületben, és arra számítottunk, hogy a mai nap a bocsánatkérésről fog szólni, hiszen rendkívüli tájékozatlanságra utal ez a fajta magatartás. A bocsánatkérés helyett jelölttársam a közösségi portálon, a saját oldalán elkezdte megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. Arról írt, hogy ezt egy szándékos cselnek, ahogy ő fogalmazott médiahacknek szánta, és megpróbálta a nyulat kiugrasztani a bokorból, hogy milyen reakciókat vált majd ki akár a jelölttársaiból, akár a sajtóból ez az akció. Én azt gondolom, hogy ha ez valóban nem hiba volt, akkor még súlyosabb a helyzet, ugyanis saját önnön politikai céljaira egy ember halálát felhasználni mélységesen megdöbbentő, ezt úgy szoktuk hívni, hogy kegyeletsértés – mondta el a Fidesz országgyűlési képviselője.

Witzmann Mihály elmondta, hogy ez a jelölt azt is nyilatkozta egy országos televízió csatornán, hogy az általa képviselni kívánt Somogy 4-es választókerület északi határa Balatonszabaditól Balatonszemesig tart, ezzel Balatonvilágost kihagyva.

- Azt hiszem, hogy az április 8-i választásokon a térségben élő embereknek, a siófokiaknak és a Somogy 4-es választókerület lakóinak arról is kell dönteni, hogy olyan képviselőt javasolnak e a parlamentbe, aki együtt élt velük az elmúlt években, osztozott a sikereikben, örömeikben, és próbált megoldásokat találni a problémáikra is – hangsúlyozta.

Az elmúlt évek fejlesztései kapcsán Witzmann Mihály kiemelte hogy arról is fog szólni a választás, hogy meg tudjuk e védeni a közös értékeinket, az emberekkel együtt közösen elért eredményeinket, mint az adócsökkentéseket, a béremeléseket, a családi- és otthonteremtési támogatásokat, a biztonságunkat, és azokat a fejlesztéseket, amiket itt a térségben is elértünk. - Van miért aggódnunk, hiszen az elmúlt esztendőkben, az általam képviselt Somogy 4-es választókerület 71 településére összességében több mint 150 milliárd forintnyi fejlesztés érkezett meg. Egy részük már megvalósult ezeknek a beruházásoknak, egy részük folyamatban van, előkészítés alatt áll. A siófoki fejlesztésekkel kapcsolatban nagyon sokszor hallhatjuk ezt elsősorban ellenzéki hangoktól, hogy mivel nem kormánypárti városvezető irányítja a várost, ezért büntetve volt az elmúlt években a kormány által. Soha ennyi forrás nem érkezett Siófokra, mint az elmúlt években. Összességében több mint 50 milliárd forintnyi forrás felhasználására kapott lehetőséget Siófok. Ezek közül szigorúan csak hazai és uniós pályázatokról beszélünk, amikor ezt az 50 milliárd forintot említjük. Szándékosan nem említem benne az Önkormányzat önerős fejlesztéseit. Azt gondolom, hogy ilyen rövid időn belül ennyi fejlesztés és ennyi támogatás Siófokra még soha nem érkezett – hangoztatta.

- Ha semmi más indoka nem lenne Magyarország választópolgárainak arra, hogy április 8-án miért szavazzanak a Fidesz-KDNP Pártszövetségének közös listájára és képviselőjelöltjeire, akkor önmagában már az is elegendő lenne, hogy számba vesszük azt, hogy milyen súlyú pártok, milyen hitelességű személyiségekkel, és milyen programmal próbálnak bizalmat szerezni a választási kampányban. Ilyen gyenge ellenzéke a magyar demokráciának még nem volt a rendszerváltozás kezdete óta. Ilyen gyenge szellemi, intellektuális, morális és szervezeti állapotú ellenzék még nem állt csatasorba hatalomért. Igaz az is, hogy ilyen agresszív és ilyen gátlástalan ellenzéke se volt még kormánynak 1990 óta, mint amilyen a mostani – kezdte nyilatkozatát Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke.

- Soha ilyen magas a jövedelmek vásárlóértékének növekedése nem volt, mint ebben a 4 esztendőben. Azt ígértük 2014-ben, hogy mindenki léphet egyet előre, ez nagyjából mindenkinek sikerült is, kinek kisebbet, kinek nagyobbat. Azon vagyunk, hogy ennek megfelelően cselekedjünk a következő 4 esztendőben is. A családok jövedelmének növekedésének a gazdasági növekedésben megteremtettük az alapját. A magyar gazdaság az elmúlt negyed évben 4,4 százalékos növekedést ért el, az egész tavalyi esztendőre visszavetítve 4 százalék gazdasági növekedést mondhatunk a magunkénak, és reális az a célkitűzés, hogy a következő 4 esztendőben, ezt az átlagban 4 százalékos ütemet tartsuk, és ezzel tovább zárkózzunk fel az Európai Unió átlagához – beszélt az elért eredményekről a házelnök. Kövér László szerint ma 28 százalékkal ér többet az átlagjövedelem egy családban, mint 7-8 évvel ezelőtt, mely az adócsökkentésnek, a családtámogatási rendszer kiépítésének, a rezsicsökkentésnek, a piaci béremelkedéseknek, az állami szférában az életpályamodellekkel összeköthető béremelkedéseknek egyaránt köszönhető.

Kövér László elmondása szerint a kormány legfontosabb, jövőt érintő stratégiai célja, hogy Magyarországon először meg kell fékezni a demográfiai lejtmenetet, utána e tekintetben is emelkedő pályára kell állítani az országot, el kell érni, hogy a magyar családokban a mostani statisztikailag 1,5 gyerek helyett több mint 2 gyermek szülessen.

- Ha ez a kormány elveszíti a cselekvés lehetőségét április 8. után, akkor nem lehet kétségünk, hogy az ellenzéki pártok mindegyike Soros György hálózatának zsebében van. Nyilatkozataikból, vagy akár a Magyar Parlamentben meghozott döntéseikből kiolvasható az, hogy ők gyakorlatilag ennek a globális migránspolitikának az engedelmes végrehajtói lennének. Ami azt jelenti, hogy Magyarország 10-15 év alatt elveszítené a jövőt, elveszítené saját keresztény kultúráját, elveszítené azt az esélyét, hogy Magyarország magyar ország maradhasson, hogy Magyarország a magyar embereké legyen még a gyerekeink, unokáink öregkorában is. Ennek a választásnak a tétje sokkal nagyobb, mint eddig bármikor, sorsdöntő Magyarország jövője szempontjából is, de miután Magyarország ebben a küzdelemben az élvonalban szerepel a Visegrádi országokkal együtt, ezért azt is mondhatnám, hogy ennek a választásnak nemcsak Magyarországra, hanem Európára történő kihatása is meglehetősen komoly – hívta fel a figyelmet az április 8-i választás fontosságára Kövér László.

 

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Újdonságok a jubileumi évben

2018. 08. 13.

A jubileumi év nem csak a rendezvényekben hoz sok újdonságot, de Siófok marketing kommunikációs felületei is megújulnak.
Részletek »

Tömeges izomnövekedés Siófokon

2018. 08. 06.

Tömeges izomnövekedés Siófokon
Augusztus első hétvégéjén hetedik alkalommal rendezték meg a siófoki Plázson a nyár legizgalmasabb testépítő és fitness programját, a Scitec Muscle Beach-et. A gyönyörű helyszín, a szikrázó napsütés és a Balaton mellett a Team Scitec tagjai és sztárvendégek várták három napon át a sport és a nyár szerelmeseit.
Részletek »

Emléktábla Latyinak

2018. 07. 18.

Emléktábla Latyinak
A Latabár család egykori házának falára került emléktábla mindenféle csinadratta nélkül. Mikor megnéztük, Latabár Katalinnal is összefutottunk.
Részletek »

Elsüllyedt hajó az Ezüstparton

2018. 07. 17.

Elsüllyedt hajó az Ezüstparton
Elkészült az új gyerekjátszótér az Ezüstparton és igencsak látványos lett.
Részletek »

Feléhez érkezett a jubileumi év

2018. 07. 10.

Feléhez érkezett a jubileumi év
Most, hogy már júliust írunk, és eltelt a 2018. év több mint fele, tekintsünk vissza kicsit a jubileumi ünnepsorozat eddig megvalósult programjaira, és lássuk, mi vár még ránk ebben a különleges évben!
Részletek »

Kárpátalján segítettek a perczeles tanárok

2018. 07. 03.

Kárpátalján segítettek a perczeles tanárok
A Határtalanul Kárpátaljai Akcióprogram keretében a Nagymuzsalyi Középiskolába vittek adományokat a Perczel Mór gimnázium tanárai.
Részletek »

Óriási óriáskerék

2018. 07. 01.

Óriási óriáskerék
Mától forog az 50 méteres kerék a siófoki nagystrandon.
Részletek »

Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését vette át a Siófoki Női Kar

2018. 06. 18.

Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését vette át a Siófoki Női Kar
Díjátadóval egybekötött kóruskoncerten vette át az Örökségünk - Somogyország Kincse kitüntetést a Siófoki Női Kar.
Részletek »

Old timerek a Fő téren

2018. 06. 12.

Old timerek a Fő téren
Idén is Siófokról indult a Balaton Classic, amelyen ez évben több rekord is született.
Részletek »
Még több magazin cikk

Swing a téren

2018. 07. 20.

Swing a téren
Siófokon élvezhettük a Magyarországon egyedülálló Gipsy Swing műfajt képviselő Canarro együttes koncertjét, akik – felidézve modern korunkban a 20-as 30-as évek zenei világát, a jazz-t vegyítve különböző zenei tradíciókkal - a Fő téren egészen varázslatos hangulatot teremtettek.
Részletek »

Táncos lábak az esőben

2018. 07. 19.

Táncos lábak az esőben
Siófok főterére látogatott a 33 éves Nagyatádi Fürjecske Néptánc Egyesület.
Részletek »

Jazz a Fő téren

2018. 07. 14.

Jazz a Fő téren
Javában zajlik a 15. New Orleans Jazz fesztivál a Fő téren. Ma este Hot Jazz Band.
Részletek »

Néptánccal és koncertekkel színesített Belvárosi Estek

2018. 07. 05.

Néptánccal és koncertekkel színesített Belvárosi Estek
Június végén elindultak a Kálmán Imre Kulturális Központ Belvárosi Néptánc Estek és Belvárosi Zenei Estek sorozatai.
Részletek »

Elindult a Zene a Zöldben!

2018. 07. 04.

Elindult a Zene a Zöldben!
A Zene a Zöldben komolyzenei koncertsorozat július 1-jei nyitórendezvényén Horgas Eszter - Falusi Mariann és a ClassJazz Band hozta el világslágereit a Jókai parkban összegyűlt több száz fős közönségnek.
Részletek »

A Gyöngyhajú lány balladája

2018. 06. 29.

A Gyöngyhajú lány balladája
Látványos produkció, szuper zene: az ExperiDance első musicalje a siófoki szabadtérin, az Omega életművéből.
Részletek »

Gondolatok a siófoki Ünnepi Könyvhétről

2018. 06. 19.

Minek is nevezzük a könyvheti rendezvényünket? Bemutatónak, összejövetelnek, bulinak, ismerkedési délutánnak vagy társas estnek? Talán nem is kell ezek közül választani, mert a siófoki Ünnepi Könyvhét mindegyik volt egyszerre.
Részletek »
Még több kultúra cikk

A félmilliomodik utas

2018. 08. 07.

A félmilliomodik utas
Siófokon köszöntötte a BAHART az idei félmilliomodik személyhajó utasát. A főidényi hajózási szezon idén egészen augusztus 26-ig tart a sűrített menetrendi járatokkal, valamint a színes séta- és programhajó kínálattal
Részletek »

Nyártól a kempingezők is wifizhetnek a Balatonnál

2018. 05. 24.

Nagy sávszélességű wifi-hálózatot telepítettek két népszerű balatoni kempingben. A siófoki Aranypart és a zamárdi Mirabella vendégei az idei szezontól kezdve használhatják a szolgáltatást.
Részletek »

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija

2018. 05. 18.

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija
A balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó Annabáli Csemege fagylaltkülönlegessége lett a 2018-as év Balaton fagyija. A Márton Sándor által megálmodott jeges édességet a gyerekek is tesztelték az ünnepélyes eredményhirdetésen május 16-án a Tünde személyhajó fedélzetén.
Részletek »

Idén másodjára indul útnak a Balaton Camino

2018. 04. 29.

A február helyett kellemesebb időben, májusban kezdődik a Balatont megkerülő séta, idén a MOL Nagyon Balaton támogatásával. A szervezők – Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna – a téli kabátot pólóra cserélik és felfedezik, milyen a szezonra készülő májusi Balaton. Az útról minden nap posztokban, bejelentkezésekben, képekben tudósítanak majd. A napi indulási helyszínek és időpontok nyilvánosak, csatlakozni ér, annál is inkább, mert 2 hétvégét, köztük egy hosszú hétvégét is magába foglal a 10 nap – tájékoztatták a Balaton Camino ötletgazdái a hirbalaton.hu-t.
Részletek »
Még több Balaton cikk

Grappling verseny a Beszédesben

2018. 06. 30.

Grappling verseny a Beszédesben
Idén már harmadik alkalommal került megrendezésre Siófokon a Global Grappling Liga versenye.
Részletek »

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat

2018. 06. 27.

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat
Siófok 60 év feletti labdarúgó csapata, a Siófok Senior a dobogó második fokára állhatott fel a X. Országos Veterán Labdarúgó Fesztiválon, ezzel hazánk második legjobb senior labdarúgó csapatává vált.
Részletek »

Spinning a Balatonon

2018. 06. 26.

Közel 250-en biciklizték át a Balatont a Badacsony katamarán fedélzetén az ötödik alkalommal megrendezett Tekerj Katamaránon sporteseményen.
Részletek »

Ritmikus gimnasztika országos döntő

2018. 06. 15.

Eredményesen szerepeltek a siófoki iskolák csapatai a június 8-ai, Kazincbarcikán megrendezett Ritmikus Gimnasztika Diákolimpia Országos Döntőjén.
Részletek »
Még több sport cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai