Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
április
minden ami Siófok
Elkészült az új gyermekmedence a siófoki Nagystrandon

Magazin

Elkészült az új gyermekmedence a siófoki...

Május 18-tól, a strandok hivatalos nyitásának napjától vehetik birtokba a gyerekek a Nagystrand új gyermekmedencéjét.

Síkból a térbe

Kultúra

Síkból a térbe

A vakok és gyengénlátók számára is felejthetetlen művészeti élményt nyújt a Kálmán Imre Kulturális Központban május 8-án nyílt...

Mazsorettek XIV. Siófoki Vándorkupa versenye

Sport

Mazsorettek XIV. Siófoki Vándorkupa versenye

31 település mazsorettjei 5 korcsoportban, 20 kategóriában neveztek az április 14. és 15. között lezajlott „Mazsorettek XIV. Siófoki...

Balaton

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija

A balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó Annabáli Csemege fagylaltkülönlegessége lett a 2018-as év Balaton fagyija. A Márton Sándor által...

Hír 2018. 03. 21.

„A választás tétje sokkal nagyobb, mint eddig bármikor, sorsdöntő Magyarország jövője szempontjából is…”

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A Magyar Országgyűlés elnökével, Kövér László házelnökkel tartott közös fórumot Witzmann Mihály, a Somogy 4-es választókerület országgyűlési képviselője Siófokon.

A március 20-i fórum előtt Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, a Fidesz alapító tagja és Witzmann Mihály, a Fidesz országgyűlési képviselője közös sajtótájékoztatót tartott, melyen az ellenzék helyzetéről, az elmúlt évek fejlesztéseiről és a választások sorsdöntő tétjéről is beszélt.

Witzmann Mihály a siófoki ellenzék állapotával kapcsolatban a Somogy 4-es választókerületet érintő aktualitással kezdte a sajtótájékoztatót:

- A tegnapi napon egy rendkívül megdöbbentő dolog történt a választókerületünkben, az egyik jelölttársam, az egyik kihívóm – a sajtóból értesültünk mi is arről -, hogy egy levelet írt az egyik, sajnos már 3 évvel ezelőtt elhunyt települési polgármesternek, és ebben a levélben személyes találkozót szeretett volna kezdeményezni az elhunyt polgármester úrral. Ez rendkívül megdöbbentő volt sokak számára a választókerületben, és arra számítottunk, hogy a mai nap a bocsánatkérésről fog szólni, hiszen rendkívüli tájékozatlanságra utal ez a fajta magatartás. A bocsánatkérés helyett jelölttársam a közösségi portálon, a saját oldalán elkezdte megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. Arról írt, hogy ezt egy szándékos cselnek, ahogy ő fogalmazott médiahacknek szánta, és megpróbálta a nyulat kiugrasztani a bokorból, hogy milyen reakciókat vált majd ki akár a jelölttársaiból, akár a sajtóból ez az akció. Én azt gondolom, hogy ha ez valóban nem hiba volt, akkor még súlyosabb a helyzet, ugyanis saját önnön politikai céljaira egy ember halálát felhasználni mélységesen megdöbbentő, ezt úgy szoktuk hívni, hogy kegyeletsértés – mondta el a Fidesz országgyűlési képviselője.

Witzmann Mihály elmondta, hogy ez a jelölt azt is nyilatkozta egy országos televízió csatornán, hogy az általa képviselni kívánt Somogy 4-es választókerület északi határa Balatonszabaditól Balatonszemesig tart, ezzel Balatonvilágost kihagyva.

- Azt hiszem, hogy az április 8-i választásokon a térségben élő embereknek, a siófokiaknak és a Somogy 4-es választókerület lakóinak arról is kell dönteni, hogy olyan képviselőt javasolnak e a parlamentbe, aki együtt élt velük az elmúlt években, osztozott a sikereikben, örömeikben, és próbált megoldásokat találni a problémáikra is – hangsúlyozta.

Az elmúlt évek fejlesztései kapcsán Witzmann Mihály kiemelte hogy arról is fog szólni a választás, hogy meg tudjuk e védeni a közös értékeinket, az emberekkel együtt közösen elért eredményeinket, mint az adócsökkentéseket, a béremeléseket, a családi- és otthonteremtési támogatásokat, a biztonságunkat, és azokat a fejlesztéseket, amiket itt a térségben is elértünk. - Van miért aggódnunk, hiszen az elmúlt esztendőkben, az általam képviselt Somogy 4-es választókerület 71 településére összességében több mint 150 milliárd forintnyi fejlesztés érkezett meg. Egy részük már megvalósult ezeknek a beruházásoknak, egy részük folyamatban van, előkészítés alatt áll. A siófoki fejlesztésekkel kapcsolatban nagyon sokszor hallhatjuk ezt elsősorban ellenzéki hangoktól, hogy mivel nem kormánypárti városvezető irányítja a várost, ezért büntetve volt az elmúlt években a kormány által. Soha ennyi forrás nem érkezett Siófokra, mint az elmúlt években. Összességében több mint 50 milliárd forintnyi forrás felhasználására kapott lehetőséget Siófok. Ezek közül szigorúan csak hazai és uniós pályázatokról beszélünk, amikor ezt az 50 milliárd forintot említjük. Szándékosan nem említem benne az Önkormányzat önerős fejlesztéseit. Azt gondolom, hogy ilyen rövid időn belül ennyi fejlesztés és ennyi támogatás Siófokra még soha nem érkezett – hangoztatta.

- Ha semmi más indoka nem lenne Magyarország választópolgárainak arra, hogy április 8-án miért szavazzanak a Fidesz-KDNP Pártszövetségének közös listájára és képviselőjelöltjeire, akkor önmagában már az is elegendő lenne, hogy számba vesszük azt, hogy milyen súlyú pártok, milyen hitelességű személyiségekkel, és milyen programmal próbálnak bizalmat szerezni a választási kampányban. Ilyen gyenge ellenzéke a magyar demokráciának még nem volt a rendszerváltozás kezdete óta. Ilyen gyenge szellemi, intellektuális, morális és szervezeti állapotú ellenzék még nem állt csatasorba hatalomért. Igaz az is, hogy ilyen agresszív és ilyen gátlástalan ellenzéke se volt még kormánynak 1990 óta, mint amilyen a mostani – kezdte nyilatkozatát Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke.

- Soha ilyen magas a jövedelmek vásárlóértékének növekedése nem volt, mint ebben a 4 esztendőben. Azt ígértük 2014-ben, hogy mindenki léphet egyet előre, ez nagyjából mindenkinek sikerült is, kinek kisebbet, kinek nagyobbat. Azon vagyunk, hogy ennek megfelelően cselekedjünk a következő 4 esztendőben is. A családok jövedelmének növekedésének a gazdasági növekedésben megteremtettük az alapját. A magyar gazdaság az elmúlt negyed évben 4,4 százalékos növekedést ért el, az egész tavalyi esztendőre visszavetítve 4 százalék gazdasági növekedést mondhatunk a magunkénak, és reális az a célkitűzés, hogy a következő 4 esztendőben, ezt az átlagban 4 százalékos ütemet tartsuk, és ezzel tovább zárkózzunk fel az Európai Unió átlagához – beszélt az elért eredményekről a házelnök. Kövér László szerint ma 28 százalékkal ér többet az átlagjövedelem egy családban, mint 7-8 évvel ezelőtt, mely az adócsökkentésnek, a családtámogatási rendszer kiépítésének, a rezsicsökkentésnek, a piaci béremelkedéseknek, az állami szférában az életpályamodellekkel összeköthető béremelkedéseknek egyaránt köszönhető.

Kövér László elmondása szerint a kormány legfontosabb, jövőt érintő stratégiai célja, hogy Magyarországon először meg kell fékezni a demográfiai lejtmenetet, utána e tekintetben is emelkedő pályára kell állítani az országot, el kell érni, hogy a magyar családokban a mostani statisztikailag 1,5 gyerek helyett több mint 2 gyermek szülessen.

- Ha ez a kormány elveszíti a cselekvés lehetőségét április 8. után, akkor nem lehet kétségünk, hogy az ellenzéki pártok mindegyike Soros György hálózatának zsebében van. Nyilatkozataikból, vagy akár a Magyar Parlamentben meghozott döntéseikből kiolvasható az, hogy ők gyakorlatilag ennek a globális migránspolitikának az engedelmes végrehajtói lennének. Ami azt jelenti, hogy Magyarország 10-15 év alatt elveszítené a jövőt, elveszítené saját keresztény kultúráját, elveszítené azt az esélyét, hogy Magyarország magyar ország maradhasson, hogy Magyarország a magyar embereké legyen még a gyerekeink, unokáink öregkorában is. Ennek a választásnak a tétje sokkal nagyobb, mint eddig bármikor, sorsdöntő Magyarország jövője szempontjából is, de miután Magyarország ebben a küzdelemben az élvonalban szerepel a Visegrádi országokkal együtt, ezért azt is mondhatnám, hogy ennek a választásnak nemcsak Magyarországra, hanem Európára történő kihatása is meglehetősen komoly – hívta fel a figyelmet az április 8-i választás fontosságára Kövér László.

 

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Elkészült az új gyermekmedence a siófoki Nagystrandon

2018. 05. 08.

Elkészült az új gyermekmedence a siófoki Nagystrandon
Május 18-tól, a strandok hivatalos nyitásának napjától vehetik birtokba a gyerekek a Nagystrand új gyermekmedencéjét.
Részletek »

Álláskereső RapidRandi

2018. 05. 06.

Álláskereső RapidRandi
Konkrét állásajánlatokkal térhettek haza azok a fiatalok, akik részt vettek a siófoki Plázson megrendezett Álláskereső RapidRandin. 300 nyitott pozíció várta a vendéglátásban és turizmusban elhelyezkedni vágyókat.
Részletek »

Hétköznapi hőseink képekben

2018. 04. 28.

A tűzoltók és a rendőrök munkáját, valamint Siófok 50. évfordulója alkalmából a város nevezetességeit ábrázolták alkotásaikon azok a gyerekek, akik részt vettek a Siófoki Rendőrkapitányság Nyugdíjas Egyesületének II. Gyermekrajz pályázatán.
Részletek »

Nosztalgikus klubtalálkozó

2018. 04. 26.

Nosztalgikus klubtalálkozó
Egykori kórházi és MAHART-os klubtagok emlékeztek vissza az 1970-es évektől a ’80-as évek végéig tartó sokrétű, változatos programokban gazdag klubéletre.
Részletek »
Még több magazin cikk

Síkból a térbe

2018. 05. 10.

Síkból a térbe
A vakok és gyengénlátók számára is felejthetetlen művészeti élményt nyújt a Kálmán Imre Kulturális Központban május 8-án nyílt tapintható tárlat, melyen Bodrogi Éva alkotásai láthatóak.
Részletek »

Zenés irodalmi est

2018. 04. 29.

Zenés irodalmi est
Az Egerszegi Akusztik zenekar zenés irodalmi estet szervezett április 23-án a siófoki BackStage étterem és kávézóban.
Részletek »

A magyar költészet napját ünnepelték Siófokon

2018. 04. 14.

A magyar költészet napját ünnepelték Siófokon
Siófokon a Kálmán Imre Kulturális Központ gálaműsorral, családi délutánnal és közös versszavalással, a Siófoki Önkormányzat koncerttel, a BRTK Könyvtár József Attila esttel ünnepelte a magyar költészet napját.
Részletek »

Várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak

2018. 03. 31.

Várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak
Siófoki általános iskolák csapatai bizonyították, mennyire jól ismerik Siófok múltját és jelenét a város 50. jubileuma alkalmából szervezett várostörténeti vetélkedőn.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija

2018. 05. 18.

A balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó Annabáli Csemege fagylaltkülönlegessége lett a 2018-as év Balaton fagyija. A Márton Sándor által megálmodott jeges édességet a gyerekek is tesztelték az ünnepélyes eredményhirdetésen május 16-án a Tünde személyhajó fedélzetén.
Részletek »

Idén másodjára indul útnak a Balaton Camino

2018. 04. 29.

A február helyett kellemesebb időben, májusban kezdődik a Balatont megkerülő séta, idén a MOL Nagyon Balaton támogatásával. A szervezők – Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna – a téli kabátot pólóra cserélik és felfedezik, milyen a szezonra készülő májusi Balaton. Az útról minden nap posztokban, bejelentkezésekben, képekben tudósítanak majd. A napi indulási helyszínek és időpontok nyilvánosak, csatlakozni ér, annál is inkább, mert 2 hétvégét, köztük egy hosszú hétvégét is magába foglal a 10 nap – tájékoztatták a Balaton Camino ötletgazdái a hirbalaton.hu-t.
Részletek »

Negyedmillió kiscsukával gyarapszik a Balaton halállománya

2018. 04. 28.

Kétszázötvenezer kiscsuka kezdheti meg új életét ezekben a napokban a Balatonban – mondta el a hirbalaton.hu kérdésére Nagy Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászati ágazatvezetője.
Részletek »

Találd meg álmaid balatoni állását egyetlen nap alatt!

2018. 04. 27.

Találd meg álmaid balatoni állását egyetlen nap alatt!
Idén először rendhagyó állásbörzén vehetnek részt azok a fiatalok, akik nyáron a Balatonnál szeretnének dolgozni a turizmusban vagy a vendéglátásban. Az Álláskereső RapidRandi összehozza a munkaadókat a leendő munkavállalókkal, így akár egyetlen nap alatt megoldódhat a nyári munka kérdése.
Részletek »

Nyitott Balaton: Boldog Békeidők, Piknik a Parton, pecsételés két keréken

2018. 04. 27.

Április 27-e és május 27-e között rendezik meg az idei Nyitott Balaton akciót, ahol rengeteg izgalmas kalanddal, például vártámadással várják az érdeklődőket, de a nyugalmasabb időtöltésre vágyók is találnak maguknak programot, például a Boldog Békeidők rendezvényen. A haspártiak Palacsintafesztiválon vagy a Piknik a Parton rendezvényen töltődhetnek fel élményekkel és kalóriákkal.
Részletek »

Ingatlan.com: 15-20 százalékot drágultak a Balaton környéki ingatlanok

2018. 04. 22.

Körülbelül 15-20 százalékot drágultak a Balaton környékén található ingatlanok – mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője kedd reggel az M1 aktuális csatornán.
Részletek »

A Balaton közepére is épül viharjelző

2018. 04. 21.

A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület (RSOE) nyílt közbeszerzésen keres szállítót 22 balatoni viharjelző berendezésre, ezek közül három a tó közepén működik majd – a felhívás a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
Részletek »

A Balatonon tesztelik az első sorozatgyártásra szánt elektromos jet-skit

2018. 04. 20.

A Balatonon tesztelik az első sorozatgyártásra szánt elektromos jet-skit
Az e-autók után itt a magyar e-jetski. Már a Balaton tesztelik a Narke Electrojet prototípusát, amely a világ első sorozatgyártásra fejlesztett, elektromos meghajtású jet-skije.
Részletek »
Még több Balaton cikk

A siófoki ritmikus gimnasztikások regionális versenyeredményei

2018. 05. 09.

A siófoki iskolák a következő eredményeket érték el Somogyjádon a Ritmikus Gimnasztika Diákolimpia Nyugat-Magyarországi Regionális Döntőjének 1-5. korcsoportos versenyén:
Részletek »

Mazsorettek XIV. Siófoki Vándorkupa versenye

2018. 04. 25.

Mazsorettek XIV. Siófoki Vándorkupa versenye
31 település mazsorettjei 5 korcsoportban, 20 kategóriában neveztek az április 14. és 15. között lezajlott „Mazsorettek XIV. Siófoki Vándorkupa” versenyére, mely a siófoki tavasz egyik kiemelkedő rendezvénye.
Részletek »

Bejutott az országos döntőbe a Perczel ritmikus gimnasztika csapata

2018. 04. 19.

A Siófoki Perczel Mór Gimnázium ritmikus gimnasztika csapata első helyen végzett a Ritmikus Gimnasztika Diákolimpia Nyugat-Magyarországi Regionális Döntőjében, így továbbjutott az országos fordulóba.
Részletek »
Még több sport cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai