Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
december
minden ami Siófok
Megnyílt a Jégkikötő

Magazin

Megnyílt a Jégkikötő

Igazi jég, jégfolyosó, vagy ahogy hívják Jégkikötő a siófoki kikötőben.

„Mintha feléledtek volna a festmények”

Kultúra

„Mintha feléledtek volna a festmények”

December 7-én nyílt meg Démuth Réka Lilla festő, grafikus Siófoki arcok című kiállítása a siófoki Kálmán Imre Emlékházban.

Az év sportolói

Sport

Az év sportolói

A BÚÉK Siófok 2019 sportévzárón a hagyományokhoz híven díjátadó gálával, sportmérkőzésekkel, pezsgőfutással búcsúztatták a...

A BAHART adománygyűjtéssel csatlakozott a Mikulásgyárhoz

Balaton

A BAHART adománygyűjtéssel csatlakozott a...

A Balatoni Hajózási Zrt. kiemelt figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra, így az ünnepi időszakban egy nemes ügy mellé...

Hír 2018. 03. 24.

50 éves a Siófoki Kórház-Rendelőintézet

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
„Soha nem akartunk nagyobbak lenni, mint szükséges, és nem akartunk többet tenni, mint lehetséges” – fogalmazta meg az idei évben 50. évfordulóját ünneplő Siófoki Kórház-Rendelőintézet küldetését az intézmény főigazgatója, dr. Inczeffy István. A jeles jubileum alkalmából március 24-én ünnepi előadást, díjátadót és az elmúlt 50 év emlékeiből nyílt fotókiállítást tekinthettek meg a kórház egykori és jelenlegi dolgozói a Kálmán Imre Kulturális Központban.

A Siófoki Kórház-Rendelőintézet fennállásának 50. évfordulója alkalmából az ünnepségen két olyan dolgozót köszöntöttek, akik közel öt évtizede lépték át a Kórház bejáratát. Dr. Inczeffy István főigazgató díszoklevelet és kitüntetést adott át Lengyelné Bencze Zsuzsannának a kórház és a betegek érdekében tanúsított munkájáért. Lengyelné Bencze Zsuzsanna 1968-tól dolgozott a városi ügyeleten, majd a bőr- és nemi beteg gondozóban, később a fizioterápián. 1982-ben az Egészségügyi Főiskola intézetvezető képző szakán szerzett oklevelet. 1984-96 között a Bányász Szanatórium vezető ápolója volt, majd a foglalkozás-egészségügyi szakrendelésen dolgozott.

A Siófoki Kórház-Rendelőintézet fennállásának 50. évfordulója alkalmából az ünnepségen elismerésben részesült dr. Tivadar János. A Pécsi Orvosi Egyetem általános orvostudományi karán végzett orvosdoktor első munkahelye az egyetem elvégzése után 1969. október 1-jén a Siófoki Kórház szülészeti- nőgyógyászati osztálya lett. Dr. Tivadar János 1973-ban szakvizsgázott, és több mint tíz éven keresztül osztályvezető helyettesi feladatokat látott el. 50 éve áll szó szerint éjjel-nappal osztálya és a betegek rendelkezésére.

Az elismerések átadása előtt a jubileumi ünnepségen dr. Inczeffy István, a Siófoki Kórház-Rendelőintézet főigazgatója köszöntötte a megjelent egykori és jelenlegi kórházi dolgozókat, vendégeket.

- Napjainkban meghatározó helyet foglal el a terület betegeinek gyógyításában az 1968-ban létesült intézményünk, mely egy idős Siófok várossá avatásával. Kórházunk 50 éve végzi a Balaton déli partjának Balatonvilágostól Fonyódig terjedő szakaszán, és Somogy megye további hozzárendelt településein élőknek, valamint a szabadságukat itt töltő turisták és idényjellegű munkavállalók egészségügyi ellátását. A kórház osztálystruktúrája, ágyszáma, diagnosztikus szolgáltatásai, a járóbeteg-szakrendelések rendelkezésre állása leképezi a terület lakosságának szükségleteit, biztosítja a nyári időszakban ideiglenesen itt tartózkodó bel- és külföldi turisták magas színvonalú szakmai ellátását. Jelenleg 327 ágyon, több mint 700 dolgozóval, 9 fekvőbeteg osztályon, 15 szakmában, illetve 787 heti szakorvosi és 180 heti nem szakorvosi óraszámmal biztosítja a térség lakosai részére a fekvő- és járóbeteg-ellátást – számolt be a kórház jelenlegi helyzetéről a főigazgató, aki az elmúlt 50 év fejlesztéseiről, az osztályok korszerűsítéseiről, új osztályok kialakításáról is beszélt.  

2005-ben Siófok Város Kórház-Rendelőintézete elnyerte „Az év kórháza” címet. 2006-ban az intézmény a déli Balaton-part és észak Somogy lakosságának folyamatos ellátását biztosító súlyponti kórháza lett. 2012-ben megkezdődött az egészségügy rendszerszintű átalakítása. A struktúraátalakítás a Siófoki Kórházat is érintette. 2012. május 1. napjától az intézmény állami tulajdonba került, fenntartója a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Szervezeti- és Minőségfejlesztési Intézet lett, amely a tulajdonosi jogokat gyakorolja. A kórház neve 2012. május 1. napjától Siófoki Kórház-Rendelőintézet, melynek a struktúrája is megváltozott.

Dr. Inczeffy István 2013-ban került egy elhivatott menedzsment élére azzal a céllal, hogy elődei eredményeit tisztelve egy biztos szakmai és gazdasági alapokon álló, fejlődésorientált, beteg-centrikus egészségügyi ellátást biztosítsanak itt, a Balaton déli partján, Siófokon.

- 50 év alatt a kórház dolgozóinak elhivatottsága példaértékű volt, szakmai felkészültségük és hivatástudatuk segítségével felépült egy magas színvonalú beteg-centrikus ellátás, melynek alapját a stabilitás, a kiszámíthatóság és a hitelesség alkotja. Ezt hozták létre elődeink, ezt szilárdítjuk mi, akik most dolgozunk, tettük ezt azért, hogy utódaink olyan tisztelettel emlékezzenek ránk, mint ahogy mi tesszük ezt a mai napon. Hogy is lehetne összefoglalni az elmúlt évtizedeket? Miért tudott a Siófoki Kórház megmaradni, fejlődni, mindig megvalósítható célokat kitűzni? Miért tudtunk a magyar egészségügyi ellátás palettáján stratégiailag meghatározó szerepet vállalni? Mert soha nem akartunk nagyobbak lenni, mint szükséges, és nem akartunk többet tenni, mint lehetséges. Ez a kórházunk küldetése. Tudjuk, hogy még rengeteg tennivalónk van, tisztán látjuk feladatainkat, és megteszünk mindent, hogy továbbra is a térség meghatározó intézménye maradjunk – mondta el dr. Inczeffy István.

Dr. Gajdácsi József az Egészségbiztosítási Alap működtetéséért felelős helyettes államtitkár arról beszélt, hogy az elmúlt 50 évben a kórház jelentős fejlődésen ment keresztül, és egyre inkább megtalálta szerepét a hazai egészségügyi ellátásban.

- A Siófoki Kórháznak meghatározó funkciója van a megyei integrált egészségügyi ellátásban, a járó-beteg szakellátás és a fekvőbeteg szakellátás biztosításában is. 2012 májusa óta állami fenntartásban van, és így állami garanciával, stabil háttérrel működik. Ennek bizonyítéka, hogy a szerződésben foglalt finanszírozáson felül a szaktárca az elmúlt ciklusban a kórház kiegyensúlyozott működésére 265 millió forintot, vis major keretből közel 57 millió forintot, év végi extra támogatásból több mint 96 millió forintot, azaz összesen közel 1 milliárd forintot fordított. Az elmúlt ciklus eredményeit tekintve a korszerű ellátási feltételek megvalósítására, a sürgősségi ellátás fejlesztésére, energetikai fejlesztésekre, illetve a humán erőforrás továbbképzésre 8 sikeres uniós pályázat keretein belül közel 4,3 milliárd forint forrást fordított – A helyettes államtitkár az infrastrukturális fejlesztések mellett a felkészült orvosokat, ápolókat és kórházi dolgozókat is kiemelte, akik számára elindította a kormány a béremelési folyamatot.

- Egy olyan intézményt ünnepelhetünk a mai napon, amely az elmúlt 50 esztendőben bizonyította azt, hogy megérte a sok küzdelem, megérte a mindennapi kitartás, a kihívásokkal való szembenézés. 5 évtizeddel a megalapítása óta kijelenthetjük, hogy egy hiánypótló szolgáltatásokat nyújtó egészségügyi intézményként, a Balaton déli partjának egészségügyi bástyájaként funkcionál – hangzott Witzmann Mihály országgyűlési képviselő beszéde, aki szerint a jubileum a számvetésre is alkalmas, hogy értékeljük, vizsgáljuk a múltat, elemezzük a jelen lehetőségeit és új célokat tűzzünk ki.

- 1980. október 1-jével kineveztek a Siófoki Kórház sebészeti osztályának élére. Jól működő intézménybe kerültem, ahol nagyszerű, elkötelezett emberekkel találkoztam – emlékezett vissza dr. Farkas Sándor nyugalmazott sebész főorvos a Siófoki Kórházban eltöltött éveire, majd olyan dokumentumokból idézett, melyek az egykori állapotokat, a fejlesztések igényét mutatták be, melyek eredményei ma is látszódnak. A nyugalmazott sebész főorvos kinevezése után a kórház akkori igazgatójának írt leveléből például kiemelte, a traumatológia vonatkozásában Siófok az ország legexponáltabb helye volt. Dr. Farkas Sándor fogalmazta meg azt az igényt, hogy a sebészeti ambulancia számára biztosítsanak a mentők által jól megközelíthető helyiséget az intézmény földszintjén. 13 év múlva teljesült ez az igény, és az akkor létrejött sebészeti ambulancia lett a csírája a múlt évben átadott sürgősségi osztálynak.

A sebész főorvos az intenzív osztály halaszthatatlan kialakítására is kérvényt nyújtott be, melynek megindulásával a halálozás száma is csökkent.

„1981-ben a kórház ágyainak száma télen elegendő, nyáron jellemző a túlzsúfoltság” – idézte dr. Farkas Sándor, aki szerint a problémák akkor oldódtak meg, amikor megépült a kórház új szárnya, melyben a sebészeti osztálynak is jutott hely, és ez az ágyszám bővülés tette lehetővé a traumatológia részleg kialakítását 1991-ben.

A traumatológia műszerpark felújítása és fejlesztése stratégiai kérdés volt.

- Külön öröm a számomra, amikor manapság az egykor általam valósággal kierőszakolt artroszkópos eszköztár mindennapos használatát látom a központi műtőben. Ez a műszerpark ma a központi műtő leggyakrabban használt műszerparkjának számít. Ugyanez az érzés fog el a baleseti sebészek folyamatos jelenlétének láttán, illetve a nagyszerű sportsebészeten járva is.

Az általam szükségesnek tartott endoszkópia szintén méltó helyet kapott a kórházban – emelte ki dr. Farkas Sándor.  

Az 50. jubileumát ünneplő Siófoki Kórház-Rendelőintézet egykori és jelenlegi dolgozóit a Balaton Táncegyüttes ünnepi műsorával köszöntötte. A Siófok 50 – Pillanatképek a város életéből című kiállítás sorozat részeként a Siófoki Kórház elmúlt 50 évét bemutató fotókiállítás nyílt a Kálmán Imre Kulturális Központ előcsarnokában.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Hajósok töltik meg a szakképző fedélzetét

2019. 01. 05.

Hajózási technikus képzés indul Siófokon február negyedikétől. A Balatoni Hajózási Zrt. hajóin a gyakorlati képzést és a Siófoki Szakképzési Centrum Baross tagintézményében az elméleti ismereteket sajátítják el a tanulók.
Részletek »

Megnyílt a Jégkikötő

2018. 12. 21.

Megnyílt a Jégkikötő
Igazi jég, jégfolyosó, vagy ahogy hívják Jégkikötő a siófoki kikötőben.
Részletek »

Kézből kézbe jótékonysági hangverseny

2018. 12. 12.

Kézből kézbe jótékonysági hangverseny
December 8-án, szombaton ismét jótékonysági hangversenyt szervezett a Reménység Alapítvány a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központban.
Részletek »

A siófoki Kiserdő hóemberei várják a gyerekeket a Gáti gödörben

2018. 12. 11.

A siófoki Kiserdő hóemberei várják a gyerekeket a Gáti gödörben
A három hóember, Herby, Harry és Hugo várja a gyerekeket december 27-ig Siófok Fő terén, a Kiserdőben.
Részletek »

Tűzoltó segítséggel érkezett a Mikulás a kórházba

2018. 12. 10.

Tűzoltó segítséggel érkezett a Mikulás a kórházba
Idén sem feledkezett meg a siófoki kórházban lábadozó gyermekekről a Mikulás, aki ezúttal sem krampuszokkal, hanem szuperhősökkel érkezett a város tűzoltóinak köszönhetően.
Részletek »

Télapó ünnepség

2018. 12. 09.

Télapó ünnepség
A siófoki általános iskolák első és második osztályos tanulói részére Télapó ünnepséget szervezett a Nők a Balatonért Egyesület Siófoki Csoportja december 6-án a Kálmán Imre Kulturális Központban.
Részletek »

IV. Belvárosi Mikulásnap

2018. 12. 07.

IV. Belvárosi Mikulásnap
December 5-én a Víztorony melletti színpadon várta a gyerekeket a Mikulás a Nők Együtt Egyesület által szervezett IV. Belvárosi Mikulásnapon.
Részletek »

VII. Foki-hegyi játszónap

2018. 12. 06.

VII. Foki-hegyi játszónap
Közel 400-an látogattak el a Foki-hegyi Egyesület által szervezett VII. Foki-hegyi játszónapra a siófoki Beszédes Iskolába december első vasárnapján.
Részletek »

Kutatók Éjszakája a siófoki Gábor Dénes Főiskolán

2018. 11. 12.

Kutatók Éjszakája a siófoki Gábor Dénes Főiskolán
A tavalyi siófoki „Kutatók éjszakája” program azzal a mondattal zárult, hogy „Jövőre Veletek ugyanitt”. Azóta eltelt egy év, és szeptember 28-án délután immár második alkalommal csatlakozott a Gábor Dénes Főiskola Siófoki Campusa „Kutatók éjszakája”című programsorozathoz.
Részletek »

Siófok50 Születésnapi Party

2018. 11. 11.

Siófok várossá válásának jubileumi évi ünneplése még csak most kezdődik igazán! Az egész éves ünnepi programsorozat megkoronázása a város hivatalos születésnapi ünnepsége lesz, amit minden évben a november végi Városnap jelent. Idén nem csupán egy helyszínen tiszteljük meg Siófokot, hiszen az 50. születésnapot egy kiemelt rendezvénysorozat illeti meg.
Részletek »

Királyi lakomával készültek a Krúdy-napok versenyzői

2018. 10. 25.

Királyi lakomával készültek a Krúdy-napok versenyzői
A reneszánsz lakomák hangulatát, Mátyás király udvarát idézte az idei Krúdy-napok Siófokon, ahol másodszor tartották meg a Balatoni Gasztronómiai Versenyt. A bajnokságon a Balaton Fiatal Séfje, a Balaton Fiatal Cukrásza és a Balaton Fiatal Pincére elismerésért versengtek.
Részletek »

Jó éjt hölgyem, vagy verőfényes délutánt! - előadássorozat a változókorról

2018. 10. 18.

Elsősorban a változókorban lévő hölgyeknek szeretne segítséget, tanácsokat nyújtani a Reménység Alapítvány Jó éjt hölgyem, vagy verőfényes délutánt! című előadássorozata, melynek első részét szeptember 25-én rendezték meg a siófoki BRTK Könyvtárban.
Részletek »

Jubileumi évünk eseményei

2018. 10. 17.

Jubileumi évünk eseményei
Számtalan programmal találkozhattak idén Siófokon a helyi lakosok és az idelátogató vendégek, de még közel sem értünk a jubileumi programok végére. A Siófok várossá válásának 50. éve előtt tisztelgő Siófok50 rendezvénysorozat tovább folytatódik: az őszi és a téli szezonunk is tartogat még megannyi fantasztikus programot az érdeklődők számára.
Részletek »

Érzékenyítő programok a Fehér bot napja alkalmából

2018. 10. 15.

Érzékenyítő programok a Fehér bot napja alkalmából
A Fehér bot napja alkalmából a Látássérültek Siófoki Regionális Egyesülete érzékenyítő programokat szervez október 15. és 19. között a Kálmán Imre Kulturális Központban.
Részletek »

Egészséges táplálkozás az iskolákban

2018. 10. 14.

Egészséges táplálkozás az iskolákban
A Kiliti Pillangó Óvodáért Alapítvány egészséges táplálkozás népszerűsítése pályázatának keretében szeptember utolsó hetének négy délutánján az iskola alsó tagozatos tanulói interaktív foglalkozásokon vettek részt.
Részletek »

Több mint diákcsere

2018. 10. 09.

Több mint diákcsere
A Walnut Creek-i gyerekek látogatása mellett waldheimi diákok is a városba látogattak a múlt hónapban. A német testvérváros fiataljai nemcsak a szokásos cserediákprogramban vettek részt, hanem a Krúdy iskolában szakmai programokon is vendégeskedtek.
Részletek »

Street Food verseny a Halfesztiválon

2018. 10. 07.

Street Food verseny a Halfesztiválon
A Halfesztivál utolsó napján rendezik a már hagyományos Street Food versenyt ahol igazi halas különlegességekkel készülnek a versenyzők.
Részletek »

Halfesztivál

2018. 10. 06.

Halfesztivál
Október első hétvégéjén három napon át minden a halról szólt Siófokon. A Siófoki Halfesztivál gasztronómiai programjai, esti koncertjei hatalmas tömeget vonzottak a város Fő terére.
Részletek »
Még több magazin cikk

„Mintha feléledtek volna a festmények”

2019. 01. 08.

„Mintha feléledtek volna a festmények”
December 7-én nyílt meg Démuth Réka Lilla festő, grafikus Siófoki arcok című kiállítása a siófoki Kálmán Imre Emlékházban.
Részletek »

Sorsok, helyek, történetek a Balaton mellől

2018. 12. 24.

Sorsok, helyek, történetek a Balaton mellől
Két évtizede kutatja a Balaton történetét, három könyve jelent meg a tóról, most a Balatonról, a tóhoz kötődő személyekről, helyekről ír könyvet Kovács Emőke. A kaposvári származású író Balatoni impressziók című kötete 2019 májusában jelenik meg.
Részletek »

Zenés irodalmi est egy rendhagyó helyszínen

2018. 11. 01.

Zenés irodalmi est egy rendhagyó helyszínen
Gróf Tamás, költő és Kovács János, gitárművész egy különleges érzelmi utazásra hívta a közönséget október 25-i Poetry Night előadássorozat Az Utazás című előadóestjén a siófoki Lógó Üveg Kult Kocsmában.
Részletek »

Jajj cica...

2018. 10. 24.

Jajj cica...
Operettkiállítással indult a Kálmán Imre Emléknapok rendezvénysorozat.
Részletek »

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes

2018. 10. 10.

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes
A Rovinjban megrendezett Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte Siófokot és Magyarországot a Balaton Táncegyüttes szeptember végén.
Részletek »

Balatoni Népfőiskola

2018. 09. 30.

Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta előadásával indult újra szeptember 25-én a Kálmán Imre Kulturális Központ Balatoni Népfőiskola programsorozata.
Részletek »

Bérletvásárlás

2018. 09. 15.

Szeptember 24-től vásárolhatók bérletek a következő színházi évadra.
Részletek »

Tibet kincsei Siófokon

2018. 09. 14.

Élményekkel teli múzeumi tárlatvezetéssel, és a buddhizmus több ezer éves kultúrájának bemutatásával nyitotta meg kapuit a Tibet kincsei kiállítás a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ )KIKK) emeleti galériáján. A Tibet-Európa Alapítvány a szeptember 20-ig látogatható kiállítás mellett a meditációról, a karmáról és a buddhizmusról szóló előadásokkal várja az érdeklődőket a KIKK-ben.
Részletek »

Fűszerezett népzene

2018. 08. 05.

A népzene, a modern zene és a kelet-európai életérzés keveredett a Főtéren augusztus második estéjén, amikor is a Cimbaliband zenekar előadásában volt részünk.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Csobbanva és vitorlázva intenek búcsút az óévnek

2018. 12. 30.

Ma már nem csupán néhányak nem mindennapi szokása karácsonykor vagy szilveszterkor szállodában pihenni, egyre többen döntenek így. A somogyi szállodák telt házzal várták az év végi ünnepeket.
Részletek »

Idén is sok rekord született a somogyi katasztrófavédőknél

2018. 12. 29.

A legtöbb műszaki mentés, a leggyorsabb lépcsőfutó, a legtöbb tűzeset – a megyei katasztrófavédelem idén is egy csokorba gyűjtötte az ide év „leg”-jeit.
Részletek »

A BAHART adománygyűjtéssel csatlakozott a Mikulásgyárhoz

2018. 12. 08.

A BAHART adománygyűjtéssel csatlakozott a Mikulásgyárhoz
A Balatoni Hajózási Zrt. kiemelt figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra, így az ünnepi időszakban egy nemes ügy mellé állt, csatlakozott a Mikulásgyár által szervezett adománygyűjtő kezdeményezéshez. A rászoruló családok számára szánt adományokat advent első vasárnapján adták át a siófoki kikötőben a Mikuláshajó indulása előtt.
Részletek »

Siófok a legnépszerűbb turisztikai célpontok között

2018. 12. 05.

Különleges városnapi és születésnapi ajándékot kapott Siófok: az Év Turisztikai Települése versenyben Hajdúszoboszló és Eger mellett a legvonzóbb turisztikai célponttá választották a vendégek a várossá alapításának 50. évfordulóját ünneplő települést.
Részletek »

Már kétmillióan választották az idén a balatoni hajókat és kompokat!

2018. 12. 02.

November 14-én délelőtt a sajtó jelenlétében köszöntötte a Bahrt a 2018. évi kétmilliomodik utasát (személyhajó és komp együttes utasszám). Csak a helyszínen, a Széchenyi István komp fedélzetén derült fény a szerencsés utas kilétére, akinek bizalmát értékes nyereménnyel jutalmazta a társaság.
Részletek »

Folyamatos a kontroll az M7-es autópályán

2018. 10. 20.

Összehangolt ellenőrzések az autópálya somogyi szakaszán.
Részletek »

Átadták a balatonszéplaki vízmű megújult ülepítőtavát

2018. 10. 19.

Átadták a balatonszéplaki vízmű megújult ülepítőtavát
Ünnepélyes keretek között adták át október 18-án a megújult zagyvíz-tározót Balatonszéplak-alsón. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) együttműködésével, valamint a Magyar Víziközmű Szövetség közreműködésével megújult a Siófok teljes körű vízellátásáért felelős felszíni vízmű ülepítőtó. A közel 100 millió forint értékű rekonstrukciós projekt eredményeként környezettudatosabbá, hatékonyabbá és szabályozhatóbbá vált a zagyvíz ülepítő-tároló működése, így a víztisztítási folyamat.
Részletek »

Késő őszi menetrendre váltanak a balatoni hajók, kompok

2018. 09. 29.

Október 1. napjától életbe lép a késő őszi menetrend, amely szerint a balatoni hajók és kompok október 23-ig közlekednek majd.
Részletek »

A Balaton módosított vízszint-szabályozási szintjének hatásai

2018. 09. 27.

A „Balaton levezető rendszerérének korszerűsítése” című projekt kedvezményezettje, az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép- dunántúli Vízügyi Igazgatóság Konzorciuma szeptember elején, a siófoki Hotel Azúrban tartott lakossági rendezvényt. A fórum előadói elsősorban a szélsőséges időjárás változások, vízszintingadozások következményeiről, valamint a Balaton módosított vízszint-szabályozási szintjének hatásairól adtak tájékoztatást.
Részletek »

Sokak vágya, hogy négy évszakossá váljék a Balaton

2018. 09. 24.

A balatoni főszezon meghosszabbításával mindenki jól járna. Az emberek minőségi szolgáltatásokat kapnának, a vendéglátóhelyeknek, panzióknak, szállodáknak pedig könnyebb lenne megtartaniuk a vendéglátásban dolgozókat, és nem kellene évről évre küzdeniük a munkaerőhiánnyal. A következő években jelentős mértékű fejlesztések lesznek a Balatonnál, elsősorban olyanok, amelyek a tavaszi és az őszi időszakban, sőt, télen is vonzó, minőségi programkínálattal színes úti céllá teszik a tó térségét.
Részletek »

Kiemelkedő évre számít a BAHART az idén

2018. 09. 22.

Kiemelkedő forgalomra számít az idén a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART), a személyhajózásban az utasok száma szeptember 9-ig, az utószezon végéig meghaladta a 717 ezer főt, ami magasabb, mint a 2017. évi teljes utasforgalom – közölte Kollár József, a társaság vezérigazgatója egy ünnepi rendezvényen pénteken Tihanyban.
Részletek »

A Balaton és a Velencei-tó lehetnek egy világtrend legnagyobb magyar nyertesei

2018. 09. 19.

A világ egyik megatrendje, a városokba költözés, a következő évtizedekben Magyarországon is folytatódhat, de közben a távmunka lehetőségek terjedése, mint másik megatrend, fékezi ezt és a kettő együtt oda vezet, hogy olyan élhető térségek lesznek a legnagyobb nyertesek, mint például a Balaton, vagy a Velencei-tó – vetítette előre a következő évtizedek egyik lényeges fejlesztéspolitikai szempontját a Közgazdász-vándorgyűlés egyik panelbeszélgetésében a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója.
Részletek »

Megkapta a hatósági engedélyt a Balaton nyári vízszintemelése

2018. 09. 18.

Megkapta a hatósági engedélyt a Balaton nyári szabályozási vízszint-maximumának 110 centiméterről 120 centiméterre emelésének projektje a Veszprém Megyei Kormányhivataltól, a határozat még nem jogerős - értesült az MTI kedden.
Részletek »
Még több Balaton cikk

IV. Mikulásfutás és Motoros Mikulás felvonulás

2019. 01. 11.

Motoros Mikulások felvezetésével rajtolt el a IV. Mikulásfutás közel 200 résztvevője december 8-án, a siófoki Fő téren.
Részletek »

Kerékpárral tekertek át az új évbe

2019. 01. 10.

Kerékpárral tekertek át az új évbe
A Siófoki Kerékpáros Sport Club hagyományteremtő céllal és Siófok születésnapja alkalmából szervezte meg a „Tekerjünk át együtt az új évbe!” elnevezésű rendezvényét.
Részletek »

Az év sportolói

2019. 01. 09.

Az év sportolói
A BÚÉK Siófok 2019 sportévzárón a hagyományokhoz híven díjátadó gálával, sportmérkőzésekkel, pezsgőfutással búcsúztatták a 2018-as évet a sportos siófokiak.
Részletek »

Cipőosztás a Kosársulinál

2018. 11. 24.

Cipőosztás a Kosársulinál
Több mint kétmillió forint értékben ajándékozott sportcipőket játékosainak a Siófoki Kosársuli Egyesület. A fiatalok emellett kiváló minőségű melegítőket is kaptak, szintén ingyen.
Részletek »

Elkezdődött a szezon a kosarasoknak is

2018. 11. 13.

Elkezdődött a szezon a kosarasoknak is
A sikeres nyári kosártáborok után elkezdődött a bajnokság a kosarasoknak is. A Kosársuli csapatai a Somogy megyei illetve a Fejér megyei bajnokságokban érdekeltek.
Részletek »

Cél a Grand Slam

2018. 10. 30.

Cél a Grand Slam
Több ízben írtunk már fiatal siófoki tehetségekről, szerepelt már nálunk többek között úszó, íjász, kerékpárversenyző, most egy fiatal teniszezőt mutatunk be.
Részletek »

A Gyarmati-Kocsis páros képviselte Siófok színeit az Ózd Rallyn

2018. 10. 12.

Magasról a mélybe. Röviden így lehetne megfogalmazni a siófoki versenyzőpáros, Gyarmati Ariel és Kocsis György legutóbbi versenyét. A Steelvent Ózd-Salgó Rallyra a fiúk azzal a céllal érkeztek, hogy egy jó helyezéssel – futamgyőzelemmel – megerősítsék vezető helyüket a bajnokságban. Erre minden esélyük megvolt, sőt, vezették is az ORC abszolút és a kategória értékelést egyaránt. Azonban jött a fekete leves, Fortuna ismét hátat fordított nekik.
Részletek »

Strandfoci sikerek

2018. 10. 11.

Strandfoci sikerek
Légiósok nélkül, helyi nevelésű játékosokkal küzdött a csapat a nemzeti bajnokságban.
Részletek »
Még több sport cikk