Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
december
minden ami Siófok
Megnyílt a Jégkikötő

Magazin

Megnyílt a Jégkikötő

Igazi jég, jégfolyosó, vagy ahogy hívják Jégkikötő a siófoki kikötőben.

„Mintha feléledtek volna a festmények”

Kultúra

„Mintha feléledtek volna a festmények”

December 7-én nyílt meg Démuth Réka Lilla festő, grafikus Siófoki arcok című kiállítása a siófoki Kálmán Imre Emlékházban.

Az év sportolói

Sport

Az év sportolói

A BÚÉK Siófok 2019 sportévzárón a hagyományokhoz híven díjátadó gálával, sportmérkőzésekkel, pezsgőfutással búcsúztatták a...

A BAHART adománygyűjtéssel csatlakozott a Mikulásgyárhoz

Balaton

A BAHART adománygyűjtéssel csatlakozott a...

A Balatoni Hajózási Zrt. kiemelt figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra, így az ünnepi időszakban egy nemes ügy mellé...

Hír 2018. 05. 14.

Siófoki Rendőrkapitányság beszámoló a szezonfelkészülésről

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A Siófoki Rendőrkapitányság 2018. évre kitűzött legfőbb stratégiai célja a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének további növelése, amelyet fokozott, koncentrált közterületi jelenléttel, a társhatóságok (városőrség, polgárőrség) intenzívebb bevonásával, a rendészeti és bűnügyi szolgálati ágak szorosabb együttműködésével, a bűncselekmények elkövetésének megelőzésével, azon belül is a közterületen elkövetett és a kiemelt bűncselekmények számának további csökkentésével kíván biztosítani.

Stratégiai cél a vagyon elleni bűncselekmények - főként a betöréses lopás, lakásbetörés, besurranás, strandlopás, zseblopás bűncselekmények - elkövetőivel szembeni hatékonyabb fellépés. 2018. évben Siófok városában továbbra is kihasználva a térfigyelő kamerarendszer előnyeit, a rendőrség fokozni kívánja a bűncselekmények megelőzését, az elkövetők kiszűrését, elfogását, a közterület nagyobb hatásfokú védelmét.

- Rendőr szakmai szemmel azt mondom, hogy Siófok városa nem keveset tett a biztonság érdekében. Erre a rendőrség egyedül nem képes. Ezzel a térfigyelő rendszerrel az ügyészség és a bíróság véleménye szerint kristálytiszta minőségű felvételeket tudnak a tárgyalásokon bemutatni, gyorsabban, hatékonyabban tudják az itt bűncselekményt elkövető személyeket elítélni. Azt gondolom, hogy egy ilyen fejlesztésnek soha nem lehet vége, de ha visszatekintünk pár évre visszamenőleg jelen pillanatban olyan szinten lezártuk a várost és olyan szinten látunk mindent, hogy szinte majdnem minden esetben használjuk a térfigyelő kamera képeket és elemzéseket. Pozitív hozzáállást látunk a város részéről a kamerák karbantartásával, áthelyezésével kapcsolatban is – mondta el az áprilisi képviselő testületi ülésen Szijártó István ezredes, a Somogy Megyei rendőrfőkapitány helyettese.

A Siófoki Rendőrkapitányság éves beszámolója alapján 2017. évben is igyekezett fenntartani a város területén és az illetékességi terület két járásának összes településén a közrendet és a közbiztonságot, aminek köszönhetően szélsőséges közbiztonsági esemény, büntetőjogi és morális szempontból kiemelt súlyúnak tekinthető bűncselekmény nem történt. A város közbiztonsági helyzete nagymértékben javult, nem volt bűnözési hullám, nem voltak kimagasló bűnügyi eseményeket mutató időszakok, és nem történt olyan bűncselekmény, ami a lakosság körében indokoltan riadalmat, félelmet, vagy a közösségek közötti feszültséget okozhatott volna.

2017. évben a rendőrkapitányság területén a rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények száma jelentősen, 23 százalékkal csökkent az előző évhez képest. Siófok város vonatkozásában a rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények száma tavaly 964 volt, amely az előző évhez viszonyítva csökkenő tendenciát mutat.

A rendőri eljárásban regisztrált közterületen elkövetett bűncselekmények száma, valamint a kiemelten kezelt bűncselekmények száma Siófok város területén emelkedést mutat. A rablás bűncselekmény száma nőtt, garázdaság bűncselekmények száma a korábbi évhez viszonyítva csökkent. A vagyon elleni bűncselekmények közül kiemelendő a lopás bűncselekmény 2017. évi alakulása, melynek száma a tavalyi évhez képest emelkedett, a lakásbetörések száma azonban csökkent.

- Tavaly ősszel a helyi lakásbetöréssel foglalkozó személyeket sikerült kivonni a területről, így egy kicsi előnnyel tudjuk kezdeni a nyarat – tette hozzá a beszámolóhoz Szijártó István ezredes.

A rendőrfőkapitány helyettes szerint a legnehezebb terület és a legkomolyabb kihívás a jövőben a közlekedési balesetek visszaszorítása lesz.

A rendőrkapitányság illetékességi területén 2017. évben 141 személyi sérüléses baleset történt, amely 34,28%-os emelkedést jelent a 2016. évben bekövetkezett 105 esettel szemben. Ezek közül halálos kimenetelű baleset 2 volt, az előző év 4 hasonló balesetével szemben.

A személyi sérüléses balesetekben megsérült személyek száma 29,14 százalékkal növekedett. Az ittasan balesetet okozók aránya csökkent, 2017-ben 141 balesetből 13 személy volt ittasan balesetet okozó. A balesetek legfőbb oka továbbra is az elsőbbségi joggal kapcsolatos szabályok megszegése, a gyorshajtás, a kanyarodási szabályok figyelmen kívül hagyása, követési távolság be nem tartása és az előzés szabályainak be nem tartása. A rendőrkapitányság illetékességi területének járásait összehasonlítva a személyi serüléses balesetek megoszlását tekintve, a Siófoki Járásban 112, míg a Tabi Járásban 29 ilyen típusú baleset történt. Baleseti gócpontok nem alakultak ki, de balesetveszélyes útszakasznak tekinthető a 65-ös számú főútvonal, a 7-es számú főútvonal, illetve a 6505-ös útszakasz.

Az illegális migráció visszaszorítása érdekében a veszélyes útvonalakon folyamatos ellenőrzést hajtott végre a rendőrség, melynek köszönhetően tavaly szeptemberben a NAV munkatársai az M7-es autópályán 10 fő illegális bevándorlót fogtak el.

A közterületek rendje és biztonsága - szakmai, lakossági, önkormányzati visszajelzések alapján - az értékelt időszakban kiegyensúlyozott, szélsőségektől mentes volt. A Siófoki Rendőrkapitányság 2017-ben is törekedett a „Látható Rendőrség” kialakítására, így rendszeresen vezényeltek gyalogos járőr szolgálatot a nagyobb tömegeket vonzó bevásárlóközpontok környékére, valamint a sűrűn látogatott, forgalmasabb város- és településrészekre. Siófokon 2017-ben mozgóőri szolgálatot nem szerveztek, mivel a nyári idegenforgalmi szezonban a turisták által közkedvelt és előszeretettel látogatott területek védelmét a saját, vagy a kapitányságra átrendelt megerősítő erők, a városőrség és a polgárőrség visszatérő járőrözésével biztosították, ezzel is növelve a szórakozni vágyók szubjektív biztonságérzetét.

2017-ben a rendőrkapitányság fő célja volt a lakossági bejelentésekre a lehető legrövidebb időn belüli reagálás, valamint a közterületen szolgálatot ellátó rendészeti, és bűnügyi szolgálati ág szoros együttműködésével a Siófoki Rendőrkapitányság illetékességi területén elkövetett bűncselekmények számának jelentős csökkentése, továbbá a bűncselekmények elkövetőinek minél rövidebb időn belül történő elfogása.

A korábbi évek gyakorlata alapján a nyári idegenforgalmi szezonban jelentős mértékben növelték a közterületi jelenlétet.

A rendőrfőkapitány helyettes a Petőfi sétány helyzetéről is beszámolt, ahol csak a tavalyi idegenforgalmi szezonban 620 ezer ember szórakozott.

- Én nem hallottam olyan bulinegyedről az országban, amely ilyen szintű lefedettségű kamerarendszerrel rendelkezne, mint a siófoki Petőfi sétány. Nem nagyon tapasztaltam még olyan bűncselekményszám esést ilyen típusú tömegrendezvényeknél, amit itt Siófokon közös erővel sikerült megoldani. A tavalyi évre 59-es számra tudtuk minimalizálni a Petőfi sétányon a bűncselekmények számát. A rendőrség ebben csak egy részt vállalt. A tavalyi évben egy eddig nem látott hozzáállást és együttműködést tapasztaltam a szórakozóhely tulajdonosokkal. Idén a teljes idegenforgalmi szezonra a Városőrséggel kiegészülve egy úgynevezett mozgóőr, gyalogos járőr lesz a sétányon, aki a délelőtt 10 és este 10 óra közötti időszakban minden nap a Hajóállomástól az Európa Hotelig fog járőrözni. Gyakorlatilag állandó rendőri jelenlétet fogunk prezentálni, hacsak egy fővel is, a Petőfi sétányra. Péntek és szombat esténként a négyszer két fő nyomozó továbbra is szolgálatot fog teljesíteni – mondta el Szijártó István ezredes.

Tavaly a strandlopások terén is megszűnt az a fajta tömeges elkövetési forma, ami korábban volt. A közrendvédelmi szolgálatteljesítés során a sikeres elővezetések végrehajtásában folyamatos emelkedés tapasztalható, 2017. évben 76,5%-os eredményességet értek el. Tavaly is kiemelt feladat volt a rendezvények biztosítása, melyek során rendkívüli esemény nem történt. Siófok város területén katasztrófa, illetve veszélyhelyzet sem történt.

- Nagyon fontos, hogy a nyár végével sem hagyjuk abba a munkát, hiszen sok nyaraló marad itt ellenőrizetlenül. Erre egy komoly programot dolgoztunk ki nemcsak Siófokon, hanem az összes Balaton parti településen. Volt olyan eset, hogy akár 50 rendőr velem együtt kint volt a közterületen és a nyaralóövezeteket ellenőrizte. Nemcsak autóból és nemcsak gyalogosan, hanem az itt élő külföldi, vagy ide nyugdíjba vonuló állampolgárokat is felkerestük, folyamatosan kapcsolatban álltunk velük. Minden évben változik a bűnözés ezen a területen is. 1-2 évvel ezelőtt minden tavasz úgy kezdődött, hogy sorban álltak a nyaralótulajdonosok az őket ért károk miatt, ez a fajta roham a tavalyi évben csökkent, idén pedig szinte elenyésző volt – hangsúlyozta Szijártó István ezredes.

A bűn- és balesetmegelőzési munka hatékonyabbá tétele érdekében a rendőrkapitányság „COoPeration” névvel kombinált programot indított, melynek sarokpontja a bűn- és balesetmegelőzési feladatok kombinált ellátása az új eszközök használata mellett. Jó tapasztalatot hoztak az újonnan alkalmazott technikai eszközök, a nagyobb létszámú rendezvényekre való alkalmi kitelepülésekről érkezett visszajelzések, valamint a bűnmegelőzési tábornak a hatása a rendőrség tudomására jutott bűncselekmények alacsony szinten való tartásában, mely a 2017-es esztendő leginkább kedvező hatású bűnmegelőzési munkavégzésének bizonyult.

A Siófoki Rendőrkapitányság öt óvodával együttműködve kezdte meg az Ovizsaru program végrehajtását. Az alap és középfokú oktatási intézményekben megtartott növekvő számú előadásokon, kitelepüléseken a balesetmegelőzés ügye minden alkalommal helyt kapott, ahogyan a több korosztályt elérni tudó nagyobb programjaikon is, mint a Denso családi napon, a Balaton Sound fesztiválon, a Nemzeti Regatta Vitorlásversenyen, a Strand fesztiválon vagy a pünkösdi fesztiválon történt kitelepülés alkalmával. A Siófoki Rendőrkapitányság a 2016/17-es és a 2017/18-as tanévben is részt vett „Az iskola rendőre program” végrehajtásában.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Hajósok töltik meg a szakképző fedélzetét

2019. 01. 05.

Hajózási technikus képzés indul Siófokon február negyedikétől. A Balatoni Hajózási Zrt. hajóin a gyakorlati képzést és a Siófoki Szakképzési Centrum Baross tagintézményében az elméleti ismereteket sajátítják el a tanulók.
Részletek »

Megnyílt a Jégkikötő

2018. 12. 21.

Megnyílt a Jégkikötő
Igazi jég, jégfolyosó, vagy ahogy hívják Jégkikötő a siófoki kikötőben.
Részletek »

Kézből kézbe jótékonysági hangverseny

2018. 12. 12.

Kézből kézbe jótékonysági hangverseny
December 8-án, szombaton ismét jótékonysági hangversenyt szervezett a Reménység Alapítvány a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központban.
Részletek »

A siófoki Kiserdő hóemberei várják a gyerekeket a Gáti gödörben

2018. 12. 11.

A siófoki Kiserdő hóemberei várják a gyerekeket a Gáti gödörben
A három hóember, Herby, Harry és Hugo várja a gyerekeket december 27-ig Siófok Fő terén, a Kiserdőben.
Részletek »

Tűzoltó segítséggel érkezett a Mikulás a kórházba

2018. 12. 10.

Tűzoltó segítséggel érkezett a Mikulás a kórházba
Idén sem feledkezett meg a siófoki kórházban lábadozó gyermekekről a Mikulás, aki ezúttal sem krampuszokkal, hanem szuperhősökkel érkezett a város tűzoltóinak köszönhetően.
Részletek »

Télapó ünnepség

2018. 12. 09.

Télapó ünnepség
A siófoki általános iskolák első és második osztályos tanulói részére Télapó ünnepséget szervezett a Nők a Balatonért Egyesület Siófoki Csoportja december 6-án a Kálmán Imre Kulturális Központban.
Részletek »

IV. Belvárosi Mikulásnap

2018. 12. 07.

IV. Belvárosi Mikulásnap
December 5-én a Víztorony melletti színpadon várta a gyerekeket a Mikulás a Nők Együtt Egyesület által szervezett IV. Belvárosi Mikulásnapon.
Részletek »

VII. Foki-hegyi játszónap

2018. 12. 06.

VII. Foki-hegyi játszónap
Közel 400-an látogattak el a Foki-hegyi Egyesület által szervezett VII. Foki-hegyi játszónapra a siófoki Beszédes Iskolába december első vasárnapján.
Részletek »

Kutatók Éjszakája a siófoki Gábor Dénes Főiskolán

2018. 11. 12.

Kutatók Éjszakája a siófoki Gábor Dénes Főiskolán
A tavalyi siófoki „Kutatók éjszakája” program azzal a mondattal zárult, hogy „Jövőre Veletek ugyanitt”. Azóta eltelt egy év, és szeptember 28-án délután immár második alkalommal csatlakozott a Gábor Dénes Főiskola Siófoki Campusa „Kutatók éjszakája”című programsorozathoz.
Részletek »

Siófok50 Születésnapi Party

2018. 11. 11.

Siófok várossá válásának jubileumi évi ünneplése még csak most kezdődik igazán! Az egész éves ünnepi programsorozat megkoronázása a város hivatalos születésnapi ünnepsége lesz, amit minden évben a november végi Városnap jelent. Idén nem csupán egy helyszínen tiszteljük meg Siófokot, hiszen az 50. születésnapot egy kiemelt rendezvénysorozat illeti meg.
Részletek »

Királyi lakomával készültek a Krúdy-napok versenyzői

2018. 10. 25.

Királyi lakomával készültek a Krúdy-napok versenyzői
A reneszánsz lakomák hangulatát, Mátyás király udvarát idézte az idei Krúdy-napok Siófokon, ahol másodszor tartották meg a Balatoni Gasztronómiai Versenyt. A bajnokságon a Balaton Fiatal Séfje, a Balaton Fiatal Cukrásza és a Balaton Fiatal Pincére elismerésért versengtek.
Részletek »

Jó éjt hölgyem, vagy verőfényes délutánt! - előadássorozat a változókorról

2018. 10. 18.

Elsősorban a változókorban lévő hölgyeknek szeretne segítséget, tanácsokat nyújtani a Reménység Alapítvány Jó éjt hölgyem, vagy verőfényes délutánt! című előadássorozata, melynek első részét szeptember 25-én rendezték meg a siófoki BRTK Könyvtárban.
Részletek »

Jubileumi évünk eseményei

2018. 10. 17.

Jubileumi évünk eseményei
Számtalan programmal találkozhattak idén Siófokon a helyi lakosok és az idelátogató vendégek, de még közel sem értünk a jubileumi programok végére. A Siófok várossá válásának 50. éve előtt tisztelgő Siófok50 rendezvénysorozat tovább folytatódik: az őszi és a téli szezonunk is tartogat még megannyi fantasztikus programot az érdeklődők számára.
Részletek »

Érzékenyítő programok a Fehér bot napja alkalmából

2018. 10. 15.

Érzékenyítő programok a Fehér bot napja alkalmából
A Fehér bot napja alkalmából a Látássérültek Siófoki Regionális Egyesülete érzékenyítő programokat szervez október 15. és 19. között a Kálmán Imre Kulturális Központban.
Részletek »

Egészséges táplálkozás az iskolákban

2018. 10. 14.

Egészséges táplálkozás az iskolákban
A Kiliti Pillangó Óvodáért Alapítvány egészséges táplálkozás népszerűsítése pályázatának keretében szeptember utolsó hetének négy délutánján az iskola alsó tagozatos tanulói interaktív foglalkozásokon vettek részt.
Részletek »

Több mint diákcsere

2018. 10. 09.

Több mint diákcsere
A Walnut Creek-i gyerekek látogatása mellett waldheimi diákok is a városba látogattak a múlt hónapban. A német testvérváros fiataljai nemcsak a szokásos cserediákprogramban vettek részt, hanem a Krúdy iskolában szakmai programokon is vendégeskedtek.
Részletek »

Street Food verseny a Halfesztiválon

2018. 10. 07.

Street Food verseny a Halfesztiválon
A Halfesztivál utolsó napján rendezik a már hagyományos Street Food versenyt ahol igazi halas különlegességekkel készülnek a versenyzők.
Részletek »

Halfesztivál

2018. 10. 06.

Halfesztivál
Október első hétvégéjén három napon át minden a halról szólt Siófokon. A Siófoki Halfesztivál gasztronómiai programjai, esti koncertjei hatalmas tömeget vonzottak a város Fő terére.
Részletek »
Még több magazin cikk

„Mintha feléledtek volna a festmények”

2019. 01. 08.

„Mintha feléledtek volna a festmények”
December 7-én nyílt meg Démuth Réka Lilla festő, grafikus Siófoki arcok című kiállítása a siófoki Kálmán Imre Emlékházban.
Részletek »

Sorsok, helyek, történetek a Balaton mellől

2018. 12. 24.

Sorsok, helyek, történetek a Balaton mellől
Két évtizede kutatja a Balaton történetét, három könyve jelent meg a tóról, most a Balatonról, a tóhoz kötődő személyekről, helyekről ír könyvet Kovács Emőke. A kaposvári származású író Balatoni impressziók című kötete 2019 májusában jelenik meg.
Részletek »

Zenés irodalmi est egy rendhagyó helyszínen

2018. 11. 01.

Zenés irodalmi est egy rendhagyó helyszínen
Gróf Tamás, költő és Kovács János, gitárművész egy különleges érzelmi utazásra hívta a közönséget október 25-i Poetry Night előadássorozat Az Utazás című előadóestjén a siófoki Lógó Üveg Kult Kocsmában.
Részletek »

Jajj cica...

2018. 10. 24.

Jajj cica...
Operettkiállítással indult a Kálmán Imre Emléknapok rendezvénysorozat.
Részletek »

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes

2018. 10. 10.

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes
A Rovinjban megrendezett Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte Siófokot és Magyarországot a Balaton Táncegyüttes szeptember végén.
Részletek »

Balatoni Népfőiskola

2018. 09. 30.

Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta előadásával indult újra szeptember 25-én a Kálmán Imre Kulturális Központ Balatoni Népfőiskola programsorozata.
Részletek »

Bérletvásárlás

2018. 09. 15.

Szeptember 24-től vásárolhatók bérletek a következő színházi évadra.
Részletek »

Tibet kincsei Siófokon

2018. 09. 14.

Élményekkel teli múzeumi tárlatvezetéssel, és a buddhizmus több ezer éves kultúrájának bemutatásával nyitotta meg kapuit a Tibet kincsei kiállítás a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ )KIKK) emeleti galériáján. A Tibet-Európa Alapítvány a szeptember 20-ig látogatható kiállítás mellett a meditációról, a karmáról és a buddhizmusról szóló előadásokkal várja az érdeklődőket a KIKK-ben.
Részletek »

Fűszerezett népzene

2018. 08. 05.

A népzene, a modern zene és a kelet-európai életérzés keveredett a Főtéren augusztus második estéjén, amikor is a Cimbaliband zenekar előadásában volt részünk.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Csobbanva és vitorlázva intenek búcsút az óévnek

2018. 12. 30.

Ma már nem csupán néhányak nem mindennapi szokása karácsonykor vagy szilveszterkor szállodában pihenni, egyre többen döntenek így. A somogyi szállodák telt házzal várták az év végi ünnepeket.
Részletek »

Idén is sok rekord született a somogyi katasztrófavédőknél

2018. 12. 29.

A legtöbb műszaki mentés, a leggyorsabb lépcsőfutó, a legtöbb tűzeset – a megyei katasztrófavédelem idén is egy csokorba gyűjtötte az ide év „leg”-jeit.
Részletek »

A BAHART adománygyűjtéssel csatlakozott a Mikulásgyárhoz

2018. 12. 08.

A BAHART adománygyűjtéssel csatlakozott a Mikulásgyárhoz
A Balatoni Hajózási Zrt. kiemelt figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra, így az ünnepi időszakban egy nemes ügy mellé állt, csatlakozott a Mikulásgyár által szervezett adománygyűjtő kezdeményezéshez. A rászoruló családok számára szánt adományokat advent első vasárnapján adták át a siófoki kikötőben a Mikuláshajó indulása előtt.
Részletek »

Siófok a legnépszerűbb turisztikai célpontok között

2018. 12. 05.

Különleges városnapi és születésnapi ajándékot kapott Siófok: az Év Turisztikai Települése versenyben Hajdúszoboszló és Eger mellett a legvonzóbb turisztikai célponttá választották a vendégek a várossá alapításának 50. évfordulóját ünneplő települést.
Részletek »

Már kétmillióan választották az idén a balatoni hajókat és kompokat!

2018. 12. 02.

November 14-én délelőtt a sajtó jelenlétében köszöntötte a Bahrt a 2018. évi kétmilliomodik utasát (személyhajó és komp együttes utasszám). Csak a helyszínen, a Széchenyi István komp fedélzetén derült fény a szerencsés utas kilétére, akinek bizalmát értékes nyereménnyel jutalmazta a társaság.
Részletek »

Folyamatos a kontroll az M7-es autópályán

2018. 10. 20.

Összehangolt ellenőrzések az autópálya somogyi szakaszán.
Részletek »

Átadták a balatonszéplaki vízmű megújult ülepítőtavát

2018. 10. 19.

Átadták a balatonszéplaki vízmű megújult ülepítőtavát
Ünnepélyes keretek között adták át október 18-án a megújult zagyvíz-tározót Balatonszéplak-alsón. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) együttműködésével, valamint a Magyar Víziközmű Szövetség közreműködésével megújult a Siófok teljes körű vízellátásáért felelős felszíni vízmű ülepítőtó. A közel 100 millió forint értékű rekonstrukciós projekt eredményeként környezettudatosabbá, hatékonyabbá és szabályozhatóbbá vált a zagyvíz ülepítő-tároló működése, így a víztisztítási folyamat.
Részletek »

Késő őszi menetrendre váltanak a balatoni hajók, kompok

2018. 09. 29.

Október 1. napjától életbe lép a késő őszi menetrend, amely szerint a balatoni hajók és kompok október 23-ig közlekednek majd.
Részletek »

A Balaton módosított vízszint-szabályozási szintjének hatásai

2018. 09. 27.

A „Balaton levezető rendszerérének korszerűsítése” című projekt kedvezményezettje, az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép- dunántúli Vízügyi Igazgatóság Konzorciuma szeptember elején, a siófoki Hotel Azúrban tartott lakossági rendezvényt. A fórum előadói elsősorban a szélsőséges időjárás változások, vízszintingadozások következményeiről, valamint a Balaton módosított vízszint-szabályozási szintjének hatásairól adtak tájékoztatást.
Részletek »

Sokak vágya, hogy négy évszakossá váljék a Balaton

2018. 09. 24.

A balatoni főszezon meghosszabbításával mindenki jól járna. Az emberek minőségi szolgáltatásokat kapnának, a vendéglátóhelyeknek, panzióknak, szállodáknak pedig könnyebb lenne megtartaniuk a vendéglátásban dolgozókat, és nem kellene évről évre küzdeniük a munkaerőhiánnyal. A következő években jelentős mértékű fejlesztések lesznek a Balatonnál, elsősorban olyanok, amelyek a tavaszi és az őszi időszakban, sőt, télen is vonzó, minőségi programkínálattal színes úti céllá teszik a tó térségét.
Részletek »

Kiemelkedő évre számít a BAHART az idén

2018. 09. 22.

Kiemelkedő forgalomra számít az idén a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART), a személyhajózásban az utasok száma szeptember 9-ig, az utószezon végéig meghaladta a 717 ezer főt, ami magasabb, mint a 2017. évi teljes utasforgalom – közölte Kollár József, a társaság vezérigazgatója egy ünnepi rendezvényen pénteken Tihanyban.
Részletek »

A Balaton és a Velencei-tó lehetnek egy világtrend legnagyobb magyar nyertesei

2018. 09. 19.

A világ egyik megatrendje, a városokba költözés, a következő évtizedekben Magyarországon is folytatódhat, de közben a távmunka lehetőségek terjedése, mint másik megatrend, fékezi ezt és a kettő együtt oda vezet, hogy olyan élhető térségek lesznek a legnagyobb nyertesek, mint például a Balaton, vagy a Velencei-tó – vetítette előre a következő évtizedek egyik lényeges fejlesztéspolitikai szempontját a Közgazdász-vándorgyűlés egyik panelbeszélgetésében a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója.
Részletek »

Megkapta a hatósági engedélyt a Balaton nyári vízszintemelése

2018. 09. 18.

Megkapta a hatósági engedélyt a Balaton nyári szabályozási vízszint-maximumának 110 centiméterről 120 centiméterre emelésének projektje a Veszprém Megyei Kormányhivataltól, a határozat még nem jogerős - értesült az MTI kedden.
Részletek »
Még több Balaton cikk

IV. Mikulásfutás és Motoros Mikulás felvonulás

2019. 01. 11.

Motoros Mikulások felvezetésével rajtolt el a IV. Mikulásfutás közel 200 résztvevője december 8-án, a siófoki Fő téren.
Részletek »

Kerékpárral tekertek át az új évbe

2019. 01. 10.

Kerékpárral tekertek át az új évbe
A Siófoki Kerékpáros Sport Club hagyományteremtő céllal és Siófok születésnapja alkalmából szervezte meg a „Tekerjünk át együtt az új évbe!” elnevezésű rendezvényét.
Részletek »

Az év sportolói

2019. 01. 09.

Az év sportolói
A BÚÉK Siófok 2019 sportévzárón a hagyományokhoz híven díjátadó gálával, sportmérkőzésekkel, pezsgőfutással búcsúztatták a 2018-as évet a sportos siófokiak.
Részletek »

Cipőosztás a Kosársulinál

2018. 11. 24.

Cipőosztás a Kosársulinál
Több mint kétmillió forint értékben ajándékozott sportcipőket játékosainak a Siófoki Kosársuli Egyesület. A fiatalok emellett kiváló minőségű melegítőket is kaptak, szintén ingyen.
Részletek »

Elkezdődött a szezon a kosarasoknak is

2018. 11. 13.

Elkezdődött a szezon a kosarasoknak is
A sikeres nyári kosártáborok után elkezdődött a bajnokság a kosarasoknak is. A Kosársuli csapatai a Somogy megyei illetve a Fejér megyei bajnokságokban érdekeltek.
Részletek »

Cél a Grand Slam

2018. 10. 30.

Cél a Grand Slam
Több ízben írtunk már fiatal siófoki tehetségekről, szerepelt már nálunk többek között úszó, íjász, kerékpárversenyző, most egy fiatal teniszezőt mutatunk be.
Részletek »

A Gyarmati-Kocsis páros képviselte Siófok színeit az Ózd Rallyn

2018. 10. 12.

Magasról a mélybe. Röviden így lehetne megfogalmazni a siófoki versenyzőpáros, Gyarmati Ariel és Kocsis György legutóbbi versenyét. A Steelvent Ózd-Salgó Rallyra a fiúk azzal a céllal érkeztek, hogy egy jó helyezéssel – futamgyőzelemmel – megerősítsék vezető helyüket a bajnokságban. Erre minden esélyük megvolt, sőt, vezették is az ORC abszolút és a kategória értékelést egyaránt. Azonban jött a fekete leves, Fortuna ismét hátat fordított nekik.
Részletek »

Strandfoci sikerek

2018. 10. 11.

Strandfoci sikerek
Légiósok nélkül, helyi nevelésű játékosokkal küzdött a csapat a nemzeti bajnokságban.
Részletek »
Még több sport cikk