Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
július
minden ami Siófok
Tömeges izomnövekedés Siófokon

Magazin

Tömeges izomnövekedés Siófokon

Augusztus első hétvégéjén hetedik alkalommal rendezték meg a siófoki Plázson a nyár legizgalmasabb testépítő és fitness programját, a...

Kultúra

Káprázat a parkban

A szabadtéri színpadon a varázslat volt az úr július közepén, Magic showban lehetett része Siófok lakosainak.

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat

Sport

Országos második helyezést ért el a Siófok...

Siófok 60 év feletti labdarúgó csapata, a Siófok Senior a dobogó második fokára állhatott fel a X. Országos Veterán Labdarúgó...

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Balaton

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Somogy vizei fürdőzésre alkalmasak, kiváló minősítésűek. Ez derül ki a szezon előtti, illetve az azt követő első mintavétel...

Hír 2018. 05. 14.

Siófoki Rendőrkapitányság beszámoló a szezonfelkészülésről

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A Siófoki Rendőrkapitányság 2018. évre kitűzött legfőbb stratégiai célja a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének további növelése, amelyet fokozott, koncentrált közterületi jelenléttel, a társhatóságok (városőrség, polgárőrség) intenzívebb bevonásával, a rendészeti és bűnügyi szolgálati ágak szorosabb együttműködésével, a bűncselekmények elkövetésének megelőzésével, azon belül is a közterületen elkövetett és a kiemelt bűncselekmények számának további csökkentésével kíván biztosítani.

Stratégiai cél a vagyon elleni bűncselekmények - főként a betöréses lopás, lakásbetörés, besurranás, strandlopás, zseblopás bűncselekmények - elkövetőivel szembeni hatékonyabb fellépés. 2018. évben Siófok városában továbbra is kihasználva a térfigyelő kamerarendszer előnyeit, a rendőrség fokozni kívánja a bűncselekmények megelőzését, az elkövetők kiszűrését, elfogását, a közterület nagyobb hatásfokú védelmét.

- Rendőr szakmai szemmel azt mondom, hogy Siófok városa nem keveset tett a biztonság érdekében. Erre a rendőrség egyedül nem képes. Ezzel a térfigyelő rendszerrel az ügyészség és a bíróság véleménye szerint kristálytiszta minőségű felvételeket tudnak a tárgyalásokon bemutatni, gyorsabban, hatékonyabban tudják az itt bűncselekményt elkövető személyeket elítélni. Azt gondolom, hogy egy ilyen fejlesztésnek soha nem lehet vége, de ha visszatekintünk pár évre visszamenőleg jelen pillanatban olyan szinten lezártuk a várost és olyan szinten látunk mindent, hogy szinte majdnem minden esetben használjuk a térfigyelő kamera képeket és elemzéseket. Pozitív hozzáállást látunk a város részéről a kamerák karbantartásával, áthelyezésével kapcsolatban is – mondta el az áprilisi képviselő testületi ülésen Szijártó István ezredes, a Somogy Megyei rendőrfőkapitány helyettese.

A Siófoki Rendőrkapitányság éves beszámolója alapján 2017. évben is igyekezett fenntartani a város területén és az illetékességi terület két járásának összes településén a közrendet és a közbiztonságot, aminek köszönhetően szélsőséges közbiztonsági esemény, büntetőjogi és morális szempontból kiemelt súlyúnak tekinthető bűncselekmény nem történt. A város közbiztonsági helyzete nagymértékben javult, nem volt bűnözési hullám, nem voltak kimagasló bűnügyi eseményeket mutató időszakok, és nem történt olyan bűncselekmény, ami a lakosság körében indokoltan riadalmat, félelmet, vagy a közösségek közötti feszültséget okozhatott volna.

2017. évben a rendőrkapitányság területén a rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények száma jelentősen, 23 százalékkal csökkent az előző évhez képest. Siófok város vonatkozásában a rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények száma tavaly 964 volt, amely az előző évhez viszonyítva csökkenő tendenciát mutat.

A rendőri eljárásban regisztrált közterületen elkövetett bűncselekmények száma, valamint a kiemelten kezelt bűncselekmények száma Siófok város területén emelkedést mutat. A rablás bűncselekmény száma nőtt, garázdaság bűncselekmények száma a korábbi évhez viszonyítva csökkent. A vagyon elleni bűncselekmények közül kiemelendő a lopás bűncselekmény 2017. évi alakulása, melynek száma a tavalyi évhez képest emelkedett, a lakásbetörések száma azonban csökkent.

- Tavaly ősszel a helyi lakásbetöréssel foglalkozó személyeket sikerült kivonni a területről, így egy kicsi előnnyel tudjuk kezdeni a nyarat – tette hozzá a beszámolóhoz Szijártó István ezredes.

A rendőrfőkapitány helyettes szerint a legnehezebb terület és a legkomolyabb kihívás a jövőben a közlekedési balesetek visszaszorítása lesz.

A rendőrkapitányság illetékességi területén 2017. évben 141 személyi sérüléses baleset történt, amely 34,28%-os emelkedést jelent a 2016. évben bekövetkezett 105 esettel szemben. Ezek közül halálos kimenetelű baleset 2 volt, az előző év 4 hasonló balesetével szemben.

A személyi sérüléses balesetekben megsérült személyek száma 29,14 százalékkal növekedett. Az ittasan balesetet okozók aránya csökkent, 2017-ben 141 balesetből 13 személy volt ittasan balesetet okozó. A balesetek legfőbb oka továbbra is az elsőbbségi joggal kapcsolatos szabályok megszegése, a gyorshajtás, a kanyarodási szabályok figyelmen kívül hagyása, követési távolság be nem tartása és az előzés szabályainak be nem tartása. A rendőrkapitányság illetékességi területének járásait összehasonlítva a személyi serüléses balesetek megoszlását tekintve, a Siófoki Járásban 112, míg a Tabi Járásban 29 ilyen típusú baleset történt. Baleseti gócpontok nem alakultak ki, de balesetveszélyes útszakasznak tekinthető a 65-ös számú főútvonal, a 7-es számú főútvonal, illetve a 6505-ös útszakasz.

Az illegális migráció visszaszorítása érdekében a veszélyes útvonalakon folyamatos ellenőrzést hajtott végre a rendőrség, melynek köszönhetően tavaly szeptemberben a NAV munkatársai az M7-es autópályán 10 fő illegális bevándorlót fogtak el.

A közterületek rendje és biztonsága - szakmai, lakossági, önkormányzati visszajelzések alapján - az értékelt időszakban kiegyensúlyozott, szélsőségektől mentes volt. A Siófoki Rendőrkapitányság 2017-ben is törekedett a „Látható Rendőrség” kialakítására, így rendszeresen vezényeltek gyalogos járőr szolgálatot a nagyobb tömegeket vonzó bevásárlóközpontok környékére, valamint a sűrűn látogatott, forgalmasabb város- és településrészekre. Siófokon 2017-ben mozgóőri szolgálatot nem szerveztek, mivel a nyári idegenforgalmi szezonban a turisták által közkedvelt és előszeretettel látogatott területek védelmét a saját, vagy a kapitányságra átrendelt megerősítő erők, a városőrség és a polgárőrség visszatérő járőrözésével biztosították, ezzel is növelve a szórakozni vágyók szubjektív biztonságérzetét.

2017-ben a rendőrkapitányság fő célja volt a lakossági bejelentésekre a lehető legrövidebb időn belüli reagálás, valamint a közterületen szolgálatot ellátó rendészeti, és bűnügyi szolgálati ág szoros együttműködésével a Siófoki Rendőrkapitányság illetékességi területén elkövetett bűncselekmények számának jelentős csökkentése, továbbá a bűncselekmények elkövetőinek minél rövidebb időn belül történő elfogása.

A korábbi évek gyakorlata alapján a nyári idegenforgalmi szezonban jelentős mértékben növelték a közterületi jelenlétet.

A rendőrfőkapitány helyettes a Petőfi sétány helyzetéről is beszámolt, ahol csak a tavalyi idegenforgalmi szezonban 620 ezer ember szórakozott.

- Én nem hallottam olyan bulinegyedről az országban, amely ilyen szintű lefedettségű kamerarendszerrel rendelkezne, mint a siófoki Petőfi sétány. Nem nagyon tapasztaltam még olyan bűncselekményszám esést ilyen típusú tömegrendezvényeknél, amit itt Siófokon közös erővel sikerült megoldani. A tavalyi évre 59-es számra tudtuk minimalizálni a Petőfi sétányon a bűncselekmények számát. A rendőrség ebben csak egy részt vállalt. A tavalyi évben egy eddig nem látott hozzáállást és együttműködést tapasztaltam a szórakozóhely tulajdonosokkal. Idén a teljes idegenforgalmi szezonra a Városőrséggel kiegészülve egy úgynevezett mozgóőr, gyalogos járőr lesz a sétányon, aki a délelőtt 10 és este 10 óra közötti időszakban minden nap a Hajóállomástól az Európa Hotelig fog járőrözni. Gyakorlatilag állandó rendőri jelenlétet fogunk prezentálni, hacsak egy fővel is, a Petőfi sétányra. Péntek és szombat esténként a négyszer két fő nyomozó továbbra is szolgálatot fog teljesíteni – mondta el Szijártó István ezredes.

Tavaly a strandlopások terén is megszűnt az a fajta tömeges elkövetési forma, ami korábban volt. A közrendvédelmi szolgálatteljesítés során a sikeres elővezetések végrehajtásában folyamatos emelkedés tapasztalható, 2017. évben 76,5%-os eredményességet értek el. Tavaly is kiemelt feladat volt a rendezvények biztosítása, melyek során rendkívüli esemény nem történt. Siófok város területén katasztrófa, illetve veszélyhelyzet sem történt.

- Nagyon fontos, hogy a nyár végével sem hagyjuk abba a munkát, hiszen sok nyaraló marad itt ellenőrizetlenül. Erre egy komoly programot dolgoztunk ki nemcsak Siófokon, hanem az összes Balaton parti településen. Volt olyan eset, hogy akár 50 rendőr velem együtt kint volt a közterületen és a nyaralóövezeteket ellenőrizte. Nemcsak autóból és nemcsak gyalogosan, hanem az itt élő külföldi, vagy ide nyugdíjba vonuló állampolgárokat is felkerestük, folyamatosan kapcsolatban álltunk velük. Minden évben változik a bűnözés ezen a területen is. 1-2 évvel ezelőtt minden tavasz úgy kezdődött, hogy sorban álltak a nyaralótulajdonosok az őket ért károk miatt, ez a fajta roham a tavalyi évben csökkent, idén pedig szinte elenyésző volt – hangsúlyozta Szijártó István ezredes.

A bűn- és balesetmegelőzési munka hatékonyabbá tétele érdekében a rendőrkapitányság „COoPeration” névvel kombinált programot indított, melynek sarokpontja a bűn- és balesetmegelőzési feladatok kombinált ellátása az új eszközök használata mellett. Jó tapasztalatot hoztak az újonnan alkalmazott technikai eszközök, a nagyobb létszámú rendezvényekre való alkalmi kitelepülésekről érkezett visszajelzések, valamint a bűnmegelőzési tábornak a hatása a rendőrség tudomására jutott bűncselekmények alacsony szinten való tartásában, mely a 2017-es esztendő leginkább kedvező hatású bűnmegelőzési munkavégzésének bizonyult.

A Siófoki Rendőrkapitányság öt óvodával együttműködve kezdte meg az Ovizsaru program végrehajtását. Az alap és középfokú oktatási intézményekben megtartott növekvő számú előadásokon, kitelepüléseken a balesetmegelőzés ügye minden alkalommal helyt kapott, ahogyan a több korosztályt elérni tudó nagyobb programjaikon is, mint a Denso családi napon, a Balaton Sound fesztiválon, a Nemzeti Regatta Vitorlásversenyen, a Strand fesztiválon vagy a pünkösdi fesztiválon történt kitelepülés alkalmával. A Siófoki Rendőrkapitányság a 2016/17-es és a 2017/18-as tanévben is részt vett „Az iskola rendőre program” végrehajtásában.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Újdonságok a jubileumi évben

2018. 08. 13.

A jubileumi év nem csak a rendezvényekben hoz sok újdonságot, de Siófok marketing kommunikációs felületei is megújulnak.
Részletek »

Tömeges izomnövekedés Siófokon

2018. 08. 06.

Tömeges izomnövekedés Siófokon
Augusztus első hétvégéjén hetedik alkalommal rendezték meg a siófoki Plázson a nyár legizgalmasabb testépítő és fitness programját, a Scitec Muscle Beach-et. A gyönyörű helyszín, a szikrázó napsütés és a Balaton mellett a Team Scitec tagjai és sztárvendégek várták három napon át a sport és a nyár szerelmeseit.
Részletek »

Emléktábla Latyinak

2018. 07. 18.

Emléktábla Latyinak
A Latabár család egykori házának falára került emléktábla mindenféle csinadratta nélkül. Mikor megnéztük, Latabár Katalinnal is összefutottunk.
Részletek »

Elsüllyedt hajó az Ezüstparton

2018. 07. 17.

Elsüllyedt hajó az Ezüstparton
Elkészült az új gyerekjátszótér az Ezüstparton és igencsak látványos lett.
Részletek »

Feléhez érkezett a jubileumi év

2018. 07. 10.

Feléhez érkezett a jubileumi év
Most, hogy már júliust írunk, és eltelt a 2018. év több mint fele, tekintsünk vissza kicsit a jubileumi ünnepsorozat eddig megvalósult programjaira, és lássuk, mi vár még ránk ebben a különleges évben!
Részletek »

Kárpátalján segítettek a perczeles tanárok

2018. 07. 03.

Kárpátalján segítettek a perczeles tanárok
A Határtalanul Kárpátaljai Akcióprogram keretében a Nagymuzsalyi Középiskolába vittek adományokat a Perczel Mór gimnázium tanárai.
Részletek »

Óriási óriáskerék

2018. 07. 01.

Óriási óriáskerék
Mától forog az 50 méteres kerék a siófoki nagystrandon.
Részletek »

Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését vette át a Siófoki Női Kar

2018. 06. 18.

Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését vette át a Siófoki Női Kar
Díjátadóval egybekötött kóruskoncerten vette át az Örökségünk - Somogyország Kincse kitüntetést a Siófoki Női Kar.
Részletek »

Old timerek a Fő téren

2018. 06. 12.

Old timerek a Fő téren
Idén is Siófokról indult a Balaton Classic, amelyen ez évben több rekord is született.
Részletek »
Még több magazin cikk

Swing a téren

2018. 07. 20.

Swing a téren
Siófokon élvezhettük a Magyarországon egyedülálló Gipsy Swing műfajt képviselő Canarro együttes koncertjét, akik – felidézve modern korunkban a 20-as 30-as évek zenei világát, a jazz-t vegyítve különböző zenei tradíciókkal - a Fő téren egészen varázslatos hangulatot teremtettek.
Részletek »

Táncos lábak az esőben

2018. 07. 19.

Táncos lábak az esőben
Siófok főterére látogatott a 33 éves Nagyatádi Fürjecske Néptánc Egyesület.
Részletek »

Jazz a Fő téren

2018. 07. 14.

Jazz a Fő téren
Javában zajlik a 15. New Orleans Jazz fesztivál a Fő téren. Ma este Hot Jazz Band.
Részletek »

Néptánccal és koncertekkel színesített Belvárosi Estek

2018. 07. 05.

Néptánccal és koncertekkel színesített Belvárosi Estek
Június végén elindultak a Kálmán Imre Kulturális Központ Belvárosi Néptánc Estek és Belvárosi Zenei Estek sorozatai.
Részletek »

Elindult a Zene a Zöldben!

2018. 07. 04.

Elindult a Zene a Zöldben!
A Zene a Zöldben komolyzenei koncertsorozat július 1-jei nyitórendezvényén Horgas Eszter - Falusi Mariann és a ClassJazz Band hozta el világslágereit a Jókai parkban összegyűlt több száz fős közönségnek.
Részletek »

A Gyöngyhajú lány balladája

2018. 06. 29.

A Gyöngyhajú lány balladája
Látványos produkció, szuper zene: az ExperiDance első musicalje a siófoki szabadtérin, az Omega életművéből.
Részletek »

Gondolatok a siófoki Ünnepi Könyvhétről

2018. 06. 19.

Minek is nevezzük a könyvheti rendezvényünket? Bemutatónak, összejövetelnek, bulinak, ismerkedési délutánnak vagy társas estnek? Talán nem is kell ezek közül választani, mert a siófoki Ünnepi Könyvhét mindegyik volt egyszerre.
Részletek »
Még több kultúra cikk

A félmilliomodik utas

2018. 08. 07.

A félmilliomodik utas
Siófokon köszöntötte a BAHART az idei félmilliomodik személyhajó utasát. A főidényi hajózási szezon idén egészen augusztus 26-ig tart a sűrített menetrendi járatokkal, valamint a színes séta- és programhajó kínálattal
Részletek »

Nyártól a kempingezők is wifizhetnek a Balatonnál

2018. 05. 24.

Nagy sávszélességű wifi-hálózatot telepítettek két népszerű balatoni kempingben. A siófoki Aranypart és a zamárdi Mirabella vendégei az idei szezontól kezdve használhatják a szolgáltatást.
Részletek »

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija

2018. 05. 18.

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija
A balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó Annabáli Csemege fagylaltkülönlegessége lett a 2018-as év Balaton fagyija. A Márton Sándor által megálmodott jeges édességet a gyerekek is tesztelték az ünnepélyes eredményhirdetésen május 16-án a Tünde személyhajó fedélzetén.
Részletek »

Idén másodjára indul útnak a Balaton Camino

2018. 04. 29.

A február helyett kellemesebb időben, májusban kezdődik a Balatont megkerülő séta, idén a MOL Nagyon Balaton támogatásával. A szervezők – Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna – a téli kabátot pólóra cserélik és felfedezik, milyen a szezonra készülő májusi Balaton. Az útról minden nap posztokban, bejelentkezésekben, képekben tudósítanak majd. A napi indulási helyszínek és időpontok nyilvánosak, csatlakozni ér, annál is inkább, mert 2 hétvégét, köztük egy hosszú hétvégét is magába foglal a 10 nap – tájékoztatták a Balaton Camino ötletgazdái a hirbalaton.hu-t.
Részletek »
Még több Balaton cikk

Grappling verseny a Beszédesben

2018. 06. 30.

Grappling verseny a Beszédesben
Idén már harmadik alkalommal került megrendezésre Siófokon a Global Grappling Liga versenye.
Részletek »

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat

2018. 06. 27.

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat
Siófok 60 év feletti labdarúgó csapata, a Siófok Senior a dobogó második fokára állhatott fel a X. Országos Veterán Labdarúgó Fesztiválon, ezzel hazánk második legjobb senior labdarúgó csapatává vált.
Részletek »

Spinning a Balatonon

2018. 06. 26.

Közel 250-en biciklizték át a Balatont a Badacsony katamarán fedélzetén az ötödik alkalommal megrendezett Tekerj Katamaránon sporteseményen.
Részletek »

Ritmikus gimnasztika országos döntő

2018. 06. 15.

Eredményesen szerepeltek a siófoki iskolák csapatai a június 8-ai, Kazincbarcikán megrendezett Ritmikus Gimnasztika Diákolimpia Országos Döntőjén.
Részletek »
Még több sport cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai