Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
július
minden ami Siófok
Tömeges izomnövekedés Siófokon

Magazin

Tömeges izomnövekedés Siófokon

Augusztus első hétvégéjén hetedik alkalommal rendezték meg a siófoki Plázson a nyár legizgalmasabb testépítő és fitness programját, a...

Kultúra

Káprázat a parkban

A szabadtéri színpadon a varázslat volt az úr július közepén, Magic showban lehetett része Siófok lakosainak.

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat

Sport

Országos második helyezést ért el a Siófok...

Siófok 60 év feletti labdarúgó csapata, a Siófok Senior a dobogó második fokára állhatott fel a X. Országos Veterán Labdarúgó...

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Balaton

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Somogy vizei fürdőzésre alkalmasak, kiváló minősítésűek. Ez derül ki a szezon előtti, illetve az azt követő első mintavétel...

Hír 2018. 05. 20.

Pünkösdi Szezonnyitó a Siófoki Plázson

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Az 50 éves Siófok a hagyományokhoz híven az idei évben is a Pünkösdi hétvégén nyitotta meg a nyári szezont a Nyár Fővárosa Kulcsának átadásával, a Kálmán Imre Emlékplakett és a Pro Turismo díjak kiosztásával. A rendezvény azonban új helyszínt kapott, a Siófoki Plázson négy napon át programok, koncertek és gasztronómiai élmények színesítik a szezonnyitót.

Hosszú évek óta hagyomány, hogy Siófok városa a Pünkösdi Szezonnyitó alkalmával adja át a Kálmán Imre Emlékplaketteket a Kálmán Imre kultusz népszerűsítése céljából, a művész iránti tisztelet és elkötelezettség bizonyítékaként. A díjat idén Lehoczky Zsuzsa színművésznő vehette át, posztumusz Kálmán Imre Emlékplakettet kapott Honthy Hanna Kossuth-díjas művésznő, operettprimadonna.

Lehoczky Zsuzsa színművésznő élete összefonódott az operettel, a műfaj egyik nagyasszonya lett. Együtt lehetett a színpadon az operett csillagaival Honthy Hannával, Teleki Kamillal, Latabár Kálmánnal. Még 82 évesen is a színpadon van. A siófoki közönség a Csárdáskirálynő, a bárónő és a Mágnás Miska darabokban ismerhette meg. A művészt 2004-ben Kossuth-díjjal tüntették ki. A legrangosabb művészi díjon kívül két részben kapott Jászai Mari díjat, érdemes és kiváló művész. Átvehette a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét, és örökös tag a Halhatatlanok Társulatában. A Budapesti Operettszínház örökös tagja, 2007-ben életműdíjat vehetett át.

Fotók: Gáti Kornél

Az idén 50 éves Siófok Város Kálmán Imre Emlékplakettet adományozott Honthy Hanna Kossuth-díjas művésznőnek, az operettprimadonna, érdemes és kiváló művész születésének 125. évfordulója alkalmából.

Honthy Hannát már 10 éves korában felvették az Operaház balettiskolájába, de testalkatát mesterei alkalmatlannak találták komolyabb kihívásokra. 14 évesen beiratkozott Rákosi Szidi színiiskolájába, 19 éves végzős hallgatóként az Elvált asszony című operettben olyan sikeresen vizsgázott, hogy a Népopera szerződtette. A Vígszínház tagja lett, majd a főváros különböző színházaiban kapott szerződést. 1922-ben, A bajadér című Kálmán Imre-operett Király színházi előadásán mérte össze tudását, tehetségét a kor ünnepelt, nála 14 évvel idősebb primadonnájával, Fedák Sárival. Neve ettől kezdve vált igazán ismertté Budapesten. Később a Fővárosi Operettszínházhoz szerződött. Honthy Hanna csak a színháznak élt, még 70 éves korában is énekórákra járt. 80. születésnapja alkalmából jutalomjátékot szerveztek számára a Csárdáskirálynő díszelőadásában, melyben még egyszer, utoljára fellépett.

A Kálmán Imre Emlékplaketteket a díjazottak nevében Lőrinczy György, a Budapesti Operettszínház főigazgatója vette át a díjátadó ünnepségen, melyen a Budapesti Operettszínház két művészének ünnepi műsorát is megtekinthette a közönség.

Az 50 éves Siófok Pünkösdi Szezonnyitójának különlegességeként az ünnepi menet a Millennium parktól a Siófoki Plázsig vonult, ahol a nagyszínpadon átadták a Nyár Fővárosa Kulcsát és a Pro Turismo díjat.

A szezonnyitó vendégeit Dr. Lengyel Róbert, Siófok város polgármestere köszöntötte, aki a város vendégéjszaka számának növekedését emelte ki, mely már 2015-ben átlépte a bűvös egymilliót.

- A 2018-as nyár kezdetén megint csak azt kell, hogy mondjam, hogy legyünk optimisták, és nem alap nélkül. Országos tendencia, hogy a turizmusmutató számai folyamatosan és meredeken nőnek. Lehetünk optimisták, mert az ez évi nyári szálláshelyfoglalások Siófokon a tavalyi rekordévhez képest is magasabban állnak jelenleg. Lehetünk optimisták, hiszen Magyarország biztonságos ország, és a mi szempontunkból legalább ennyire fontos, hogy Siófok is egy biztonságos város. Nagyon sok színvonalas program lesz idén nyáron is Siófokon, és az évekkel ezelőtt elkezdett szemléletváltás kezd beérni. Siófok népszerűsége töretlen. A hivatalos statisztikák szerint a pünkösdi hétvégén Siófok országosan első a szálláshelyfoglalások tekintetében – hangsúlyozta beszédében a polgármester.

Dr. Lengyel Róbert idén Keszthely város polgármesterét kérte fel a Nyár Fővárosa Kulcsának átadására, és elmondása szerint nem véletlen, hogy az elmúlt években csak balatoni polgármestereket, a Balatonhoz kötődő szervezetek vezetőit kérte fel erre a posztra.

- Egy csónakban evezünk, egy irányba kell, hogy menjünk, azonosak az érdekeink. Ha a Balaton régió jól működik, az mindannyiunk dicsősége, ha valamit elbaltázunk, az mindannyiunk felelőssége – fejtette ki a kulcsátadók kiválasztásának szimbolikáját a polgármester.

A Nyár Fővárosa Kulcsának átadása után Siófok Pro Turismo díját az idén Kovács János (jobb oldali képünkön), a siófoki János vendéglő tulajdonosa vehette át.
A János vendéglőnek sikerült megteremtenie saját magyaros konyháját, hagyományos ételek előtérbe helyezésével, és a környékbeli termelők friss alapanyagainak felhasználásával, melyeket a Balaton boraival kínálnak. Az étterem évről évre fejlődik, és ma már egész évben nyitva van és várja vendégeit.

A Pünkösdi Szezonnyitó ünnepi programjai után a Plázson Food Truck Show, óriáskerék, színpadi programok és esti nagykoncertek várják a vendégeket egészen Pünkösd Hétfőig, amikor egy különleges Csíkünneppel zárulnak a programok.

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Újdonságok a jubileumi évben

2018. 08. 13.

A jubileumi év nem csak a rendezvényekben hoz sok újdonságot, de Siófok marketing kommunikációs felületei is megújulnak.
Részletek »

Tömeges izomnövekedés Siófokon

2018. 08. 06.

Tömeges izomnövekedés Siófokon
Augusztus első hétvégéjén hetedik alkalommal rendezték meg a siófoki Plázson a nyár legizgalmasabb testépítő és fitness programját, a Scitec Muscle Beach-et. A gyönyörű helyszín, a szikrázó napsütés és a Balaton mellett a Team Scitec tagjai és sztárvendégek várták három napon át a sport és a nyár szerelmeseit.
Részletek »

Emléktábla Latyinak

2018. 07. 18.

Emléktábla Latyinak
A Latabár család egykori házának falára került emléktábla mindenféle csinadratta nélkül. Mikor megnéztük, Latabár Katalinnal is összefutottunk.
Részletek »

Elsüllyedt hajó az Ezüstparton

2018. 07. 17.

Elsüllyedt hajó az Ezüstparton
Elkészült az új gyerekjátszótér az Ezüstparton és igencsak látványos lett.
Részletek »

Feléhez érkezett a jubileumi év

2018. 07. 10.

Feléhez érkezett a jubileumi év
Most, hogy már júliust írunk, és eltelt a 2018. év több mint fele, tekintsünk vissza kicsit a jubileumi ünnepsorozat eddig megvalósult programjaira, és lássuk, mi vár még ránk ebben a különleges évben!
Részletek »

Kárpátalján segítettek a perczeles tanárok

2018. 07. 03.

Kárpátalján segítettek a perczeles tanárok
A Határtalanul Kárpátaljai Akcióprogram keretében a Nagymuzsalyi Középiskolába vittek adományokat a Perczel Mór gimnázium tanárai.
Részletek »

Óriási óriáskerék

2018. 07. 01.

Óriási óriáskerék
Mától forog az 50 méteres kerék a siófoki nagystrandon.
Részletek »

Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését vette át a Siófoki Női Kar

2018. 06. 18.

Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését vette át a Siófoki Női Kar
Díjátadóval egybekötött kóruskoncerten vette át az Örökségünk - Somogyország Kincse kitüntetést a Siófoki Női Kar.
Részletek »

Old timerek a Fő téren

2018. 06. 12.

Old timerek a Fő téren
Idén is Siófokról indult a Balaton Classic, amelyen ez évben több rekord is született.
Részletek »
Még több magazin cikk

Swing a téren

2018. 07. 20.

Swing a téren
Siófokon élvezhettük a Magyarországon egyedülálló Gipsy Swing műfajt képviselő Canarro együttes koncertjét, akik – felidézve modern korunkban a 20-as 30-as évek zenei világát, a jazz-t vegyítve különböző zenei tradíciókkal - a Fő téren egészen varázslatos hangulatot teremtettek.
Részletek »

Táncos lábak az esőben

2018. 07. 19.

Táncos lábak az esőben
Siófok főterére látogatott a 33 éves Nagyatádi Fürjecske Néptánc Egyesület.
Részletek »

Jazz a Fő téren

2018. 07. 14.

Jazz a Fő téren
Javában zajlik a 15. New Orleans Jazz fesztivál a Fő téren. Ma este Hot Jazz Band.
Részletek »

Néptánccal és koncertekkel színesített Belvárosi Estek

2018. 07. 05.

Néptánccal és koncertekkel színesített Belvárosi Estek
Június végén elindultak a Kálmán Imre Kulturális Központ Belvárosi Néptánc Estek és Belvárosi Zenei Estek sorozatai.
Részletek »

Elindult a Zene a Zöldben!

2018. 07. 04.

Elindult a Zene a Zöldben!
A Zene a Zöldben komolyzenei koncertsorozat július 1-jei nyitórendezvényén Horgas Eszter - Falusi Mariann és a ClassJazz Band hozta el világslágereit a Jókai parkban összegyűlt több száz fős közönségnek.
Részletek »

A Gyöngyhajú lány balladája

2018. 06. 29.

A Gyöngyhajú lány balladája
Látványos produkció, szuper zene: az ExperiDance első musicalje a siófoki szabadtérin, az Omega életművéből.
Részletek »

Gondolatok a siófoki Ünnepi Könyvhétről

2018. 06. 19.

Minek is nevezzük a könyvheti rendezvényünket? Bemutatónak, összejövetelnek, bulinak, ismerkedési délutánnak vagy társas estnek? Talán nem is kell ezek közül választani, mert a siófoki Ünnepi Könyvhét mindegyik volt egyszerre.
Részletek »
Még több kultúra cikk

A félmilliomodik utas

2018. 08. 07.

A félmilliomodik utas
Siófokon köszöntötte a BAHART az idei félmilliomodik személyhajó utasát. A főidényi hajózási szezon idén egészen augusztus 26-ig tart a sűrített menetrendi járatokkal, valamint a színes séta- és programhajó kínálattal
Részletek »

Nyártól a kempingezők is wifizhetnek a Balatonnál

2018. 05. 24.

Nagy sávszélességű wifi-hálózatot telepítettek két népszerű balatoni kempingben. A siófoki Aranypart és a zamárdi Mirabella vendégei az idei szezontól kezdve használhatják a szolgáltatást.
Részletek »

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija

2018. 05. 18.

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija
A balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó Annabáli Csemege fagylaltkülönlegessége lett a 2018-as év Balaton fagyija. A Márton Sándor által megálmodott jeges édességet a gyerekek is tesztelték az ünnepélyes eredményhirdetésen május 16-án a Tünde személyhajó fedélzetén.
Részletek »

Idén másodjára indul útnak a Balaton Camino

2018. 04. 29.

A február helyett kellemesebb időben, májusban kezdődik a Balatont megkerülő séta, idén a MOL Nagyon Balaton támogatásával. A szervezők – Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna – a téli kabátot pólóra cserélik és felfedezik, milyen a szezonra készülő májusi Balaton. Az útról minden nap posztokban, bejelentkezésekben, képekben tudósítanak majd. A napi indulási helyszínek és időpontok nyilvánosak, csatlakozni ér, annál is inkább, mert 2 hétvégét, köztük egy hosszú hétvégét is magába foglal a 10 nap – tájékoztatták a Balaton Camino ötletgazdái a hirbalaton.hu-t.
Részletek »
Még több Balaton cikk

Grappling verseny a Beszédesben

2018. 06. 30.

Grappling verseny a Beszédesben
Idén már harmadik alkalommal került megrendezésre Siófokon a Global Grappling Liga versenye.
Részletek »

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat

2018. 06. 27.

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat
Siófok 60 év feletti labdarúgó csapata, a Siófok Senior a dobogó második fokára állhatott fel a X. Országos Veterán Labdarúgó Fesztiválon, ezzel hazánk második legjobb senior labdarúgó csapatává vált.
Részletek »

Spinning a Balatonon

2018. 06. 26.

Közel 250-en biciklizték át a Balatont a Badacsony katamarán fedélzetén az ötödik alkalommal megrendezett Tekerj Katamaránon sporteseményen.
Részletek »

Ritmikus gimnasztika országos döntő

2018. 06. 15.

Eredményesen szerepeltek a siófoki iskolák csapatai a június 8-ai, Kazincbarcikán megrendezett Ritmikus Gimnasztika Diákolimpia Országos Döntőjén.
Részletek »
Még több sport cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai