Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
szeptember
minden ami Siófok
Látványos képek a Samsara fesztiválról

Magazin

Látványos képek a Samsara fesztiválról

Augusztus 6-12 között negyedik alkalommal rendezték meg a Samsara FesztiváltSiófokon. A korábbi évekhez képest sok újdonságot hozott az...

Swing a téren

Kultúra

Swing a téren

Siófokon élvezhettük a Magyarországon egyedülálló Gipsy Swing műfajt képviselő Canarro együttes koncertjét, akik – felidézve modern...

Kosártábor

Sport

Kosártábor

Második alkalommal rendezték meg ezen a nyáron a Siófoki Kosársuli Egyesület szervezésében az immár hagyománnyá vált kosártábort.

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Balaton

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Somogy vizei fürdőzésre alkalmasak, kiváló minősítésűek. Ez derül ki a szezon előtti, illetve az azt követő első mintavétel...

Hír 2018. 08. 17.

XIII. Gazdanap Siófokon

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A Siófok Térségi Gazdakör augusztus 11-én rendezte meg XIII. Gazdanapját a Kersák Lovastanyán, ahol kenyérszentelő ünnep, lovasjátékok, mezőgazdasági kiállítás és termelői vásár, valamint gazdák és vadászok találkozója várta a környékbeli gazdákat és az érdeklődőket.

A hagyományos Gazdanap megnyitóján a színpad elé felvonultak a lovasok és a kistraktorosok, és Dr. Nagy István agrárminiszter nevében Tarpataki Tamás mezőgazdaságért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg a rendezvényt.

- A magyar mezőgazdaság egyik aktuális feladata, hogy az együttműködéseket, az összefogást fokozzuk. Az ilyen események, mint a Gazdanap, kiválóan alkalmasak arra, hogy olyan emberek találkozzanak egymással, mint az idősebb és fiatalabb generáció gazdái, kapcsolódó ágazatok szakemberei, fogyasztók, érdeklődők, és ez a rendezvény megteremti a lehetőséget a jövőbeni együttműködésekre – hangsúlyozta a mezőgazdaságért felelős helyettes államtitkár. - Az európai mezőgazdaság az egész világon az egyik legversenyképesebb, legelőrehaladottabb, legfejlettebb mezőgazdaság. Ebben az európai mezőgazdaságban kell a magyar mezőgazdaságnak, a magyar gazdáknak is helytállni és versenyképességet produkálni. Sajnos nem vagyunk olyan tőkeerősek, mint más fejlettebb országok, éppen ezért olyan eszközöket is használnunk kell, amelyek kisebb beruházással is képesek növelni a hatékonyságot. Két fontos tárgyalás zajlik jelenleg Brüsszelben, az egyik az Európai Unió hét éves költségvetéséről szól, a másik a közös agrárpolitika jövőjéről. A hétéves költségvetésről szóló tárgyalások legfontosabb pontja, hogy valószínűleg az Európai Unió összes támogatása a következő időszakban, ha kis mértékben is, de csökkeni fog. Ennek egyik oka, hogy Nagy-Britannia kilépését tervezi és ez már folyamatban van, a másik, hogy az európai országok egy olyan költséggel szembesültek az elmúlt időszakban, amely eddig nem volt jelen, ez pedig a migráció megterhelő költsége. A két tényező miatt feltehetőleg minden ágazatban csökkennek a támogatások. Magyarország álláspontja az, hogy a közös agrárpolitikában nyújtott támogatások egy euróval se csökkenjenek, azonban még nem látható, hogy mi lesz a vita vége. A másik fontos tárgyalás a közös agrárpolitika megújulására irányuló tárgyalások. Ebben az Európai Bizottság, a javaslattevő deklarált célja, hogy modernizálja az európai mezőgazdaságot, olyan típusú támogatásokat nyújtson, amely a modernizációt, digitalizációt, precíziós gazdálkodást, a kisebb környezetterhelést és a fogyasztói igényeknek való jobb megfelelést szolgálja – mondta el az ünnepélyes megnyitón Tarpataki Tamás helyettes államtitkár.

Witzmann Mihály a térség országgyűlési képviselője, a rendezvény védnöke beszédében kiemelte, hogy nekünk, balatoniaknak, somogyiaknak a mezőgazdaság és a turizmus mindig is fontos húzóágazat volt az életünkben. - A Gazdanap sikerének az lehet a titka, hogy ezt a két ágazatot, ami az ország szempontjából is nagyon fontos, gazdasági fejlődésünk szempontjából is meghatározó nagyon jól tudja ötvözni immár 13. éve. Az a szaktudás, az a szorgalom és az a szakértelem, amit a mezőgazdaságban dolgozó magyar szakemberek évről évre produkálnak, lehetővé tette, nyilván megfelelő gazdasági környezet és politikai döntések mellett, hogy 2010-hez képest ez az ágazat egy húzóágazattá fejlődjön Magyarországon. A foglalkoztatásban betöltött szerepét tekintve több mint 50 ezerrel dolgoznak ma többen a mezőgazdasági szektorban, mint 2010-ben, a mezőgazdasági export 56 százalékkal növekedett az utóbbi években, a mezőgazdaság kibocsájtása 52 százalékkal növekedett. Ezek nagymértékben hozzájárulnak Magyarország gazdasági fejlődéséhez, a magyar GDP bővüléséhez. Somogy megyében összesen 56 ezer regisztrált vállalkozás van, ebből több mint 20 ezer mezőgazdasági profilú, vagy mezőgazdasággal érintett vállalkozás, ami azt jelenti, hogy a megyei vállalkozások 36-37 százaléka a mezőgazdaságból él és tartja fenn magát – sorolta a magyar mezőgazdaság helyzetével kapcsolatos adatokat az országgyűlési képviselő.

Dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere, a rendezvény védnöke idén ötödik alkalommal vett részt a Gazdanapon, és beszédében a magyar gazdákat méltatta.

- XIII. Gazdanap az idei, jómagam ötödik gazdanapon veszek részt, és azt gondolom, hogy a szervezők, az akkoriak, akik kitalálták ezt a rendezvényt, és azok, akik idén a szervezéshez a munkájukat adták, vagy anyagi támogatással tették lehetővé ennek a programnak a lebonyolítását, ismételten köszönetet érdemelnek. Ha egyszer Gazdanap, akkor én is szeretnék megemlékezni a gazdákról, azokról az emberekről, akik igen fáradtságos, kemény munkával az ország kenyerét megteremtik. Jómagam is gazdálkodó családból származom, már csak ezért is, mert van némi rálátásom ennek a munkának a keménységére, mindig csak a legnagyobb tisztelettel és elismeréssel szóltam, és a jövőben is így fogok tenni, ha a gazdákról, gazdálkodásról, mezőgazdálkodásról van vagy lesz szó – emelte ki a polgármester.

A Gazdanap megnyitóját követően elkezdődtek a különböző versenyszámok. Az akadálypályán a lovasjátékok résztvevői díjugratásban mérték össze tudásukat, közben a sátraknál a főzőversenyre benevezettek már bográcsban főzték a pörkölteket, gulyásokat, lecsókat. A csodaszép vadászkutyák gazdáikkal a vadászkutya bemutatóra készültek, a mezőgazdasági kiállítás és termelői vásár kiállítói egész nap várták az érdeklődőket. A gyerekek kipróbálhatták az íjászatot, lövészetet és a vidámparkot. Véradásra a Vadászok a Civilekért Véradó Mozgalom tagjai hívták az önkéntes véradókat.

A Gazdanapra elkészült az új kenyér is a siófoki gazdák által termelt búza lisztjéből, melyet hagyományosan Dr. Gárdonyi Máté katolikus plébános és Bozsoki Sólyom János református lelkipásztor szentelt meg. A megáldott új kenyeret Tarpataki Tamás mezőgazdaságért felelős helyettes államtitkár, Potocskáné Kőrösi Anita országgyűlési képviselő és dr. Lengyel Róbert polgármester szelte fel, majd a szervezők szétosztották a rendezvény résztvevői közt.

A délutáni programok egy különleges versenyszámmal, a kistraktoros ügyességi versennyel folytatódtak. A színpadon a legkisebbeknek Ringató foglalkozást tartottak, majd különböző fellépők szórakoztatták a közönséget. A rendezvény hagyományosan földműves utcabállal zárult.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

50 éves a Széchenyi komp

2018. 09. 21.

A Balatoni Hajózási Zrt. által üzemeltetett Széchenyi István komp 2018-ban ünnepli 50. születésnapját. A BAHART 2018. szeptember 21-én Tihanyrévben emlékezett meg e jeles évfordulóról.
Részletek »

Minden út Siófokra vezet

2018. 09. 12.

Minden út Siófokra vezet
„Szombat este, hogyha leszáll a szép nyári est, Készülődik a víkendre, Aki nem rest. Kora reggel randevú az állomás előtt, Visz a vonat Balatonra, Sok édes kis nőt. [...] „
Részletek »

Kutatók éjszakája a Perczelben

2018. 09. 11.

Szeptember 28. 1800 – „minden, ami víz”
Részletek »

Kúrszalonoktól a szabadtéri színpadig

2018. 09. 10.

Kúrszalonoktól a szabadtéri színpadig
Pillanatképek a fürdőváros szórakozási, kulturális életéből, avagy hogyan épült szabadtéri színpad sóderért és lisztért.
Részletek »

Ember a kennelben

2018. 09. 07.

Mozgalmas nyarat tudhat maga mögött a Siófoki Állatvédő Alapítvány. Emberkennel projekt, nyárzáró jótékonyság koncert és segítőkész emberek színezték a meleg napokat.
Részletek »

A remény szigete

2018. 09. 06.

Ha van lehetőség a segítésre, keress arra érdemes csoportot, adj hozzá néhány ötletet, hogy megvalósuljon sokak vágya.
Részletek »

A főidény vége előtt túl az egymillión

2018. 08. 26.

A főidény vége előtt túl az egymillión
Augusztus 23-án délelőtt a sajtó jelenlétében köszöntötte a BAHART a 2018. évi egymilliomodik komputasát, bő egy héttel korábban, mint tavaly, amikor is augusztus 31-én került sor a hasonló ünnepségre.
Részletek »

Újdonságok a jubileumi évben

2018. 08. 25.

A jubileumi év nem csak a rendezvényekben hoz sok újdonságot, de Siófok marketing kommunikációs felületei is megújulnak.
Részletek »

Sosem volt még ilyen meleg a Balaton augusztusban

2018. 08. 22.

Az OMSZ Siófoki Viharjelző Obszervatóriumának munkatársai a Balatoni Vízirendézet segítségével keresztirányban, 2 méter mélységben végigmérték a Balaton keleti medencéjének vízhőmérsékletét. A mérések alapján a vízhőmérséklet mindenütt 27,4 fok felett volt- számol be honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Részletek »

Olvasókuckó a Siófok katamaránon

2018. 08. 20.

Balatonról szóló könyveket népszerűsítenek a Siófok – Balatonfüred útvonalon közlekedő BAHART hajón, még olvasói sarkot is berendeztek. Az akciótól azt várják, hogy az utazás alatt elolvasott mesék segítenek majd abban, hogy újabb és újabb helyeket keressenek fel az utazók a parton is.
Részletek »

Látványos képek a Samsara fesztiválról

2018. 08. 20.

Látványos képek a Samsara fesztiválról
Augusztus 6-12 között negyedik alkalommal rendezték meg a Samsara FesztiváltSiófokon. A korábbi évekhez képest sok újdonságot hozott az idei rendezvény, miközben a lényeg változatlan maradt.
Részletek »

Tömeges izomnövekedés Siófokon

2018. 08. 06.

Tömeges izomnövekedés Siófokon
Augusztus első hétvégéjén hetedik alkalommal rendezték meg a siófoki Plázson a nyár legizgalmasabb testépítő és fitness programját, a Scitec Muscle Beach-et. A gyönyörű helyszín, a szikrázó napsütés és a Balaton mellett a Team Scitec tagjai és sztárvendégek várták három napon át a sport és a nyár szerelmeseit.
Részletek »
Még több magazin cikk

Bérletvásárlás

2018. 09. 15.

Szeptember 24-től vásárolhatók bérletek a következő színházi évadra.
Részletek »

Tibet kincsei Siófokon

2018. 09. 14.

Élményekkel teli múzeumi tárlatvezetéssel, és a buddhizmus több ezer éves kultúrájának bemutatásával nyitotta meg kapuit a Tibet kincsei kiállítás a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ )KIKK) emeleti galériáján. A Tibet-Európa Alapítvány a szeptember 20-ig látogatható kiállítás mellett a meditációról, a karmáról és a buddhizmusról szóló előadásokkal várja az érdeklődőket a KIKK-ben.
Részletek »

Fűszerezett népzene

2018. 08. 05.

A népzene, a modern zene és a kelet-európai életérzés keveredett a Főtéren augusztus második estéjén, amikor is a Cimbaliband zenekar előadásában volt részünk.
Részletek »

Eső nélkül nincsen tánc

2018. 08. 04.

A Belvárosi Néptánc Estek programsorozat alkalmából a Balaton Táncegyüttes produkcióját láthattuk a Főtéren.
Részletek »

Handabanda a téren

2018. 08. 02.

Siófok Főterére érkezett a Handabanda zenekar július utolsó napján. A koncert 19.00 – kor kezdődött, ennek ellenére már 18.00 - tól színes programokkal, kézműves foglalkozással, népi játszótérrel várták a játékos gyermekeket.
Részletek »

Káprázat a parkban

2018. 08. 01.

A szabadtéri színpadon a varázslat volt az úr július közepén, Magic showban lehetett része Siófok lakosainak.
Részletek »

Csukott szemmel

2018. 07. 31.

Vasárnap a Jókai Parkot elárasztotta a nyugalom. Cséry Zoltán zongorista, zeneszerző érkezett hozzánk, aki szólóban élete során második alkalommal kápráztatta el közönségét.
Részletek »

Majestic Sounds orgonakoncertek

2018. 07. 29.

Teleki Miklós Artisjus-díjas orgonaművész koncertjével indult a Majestic Sounds című orgonakoncert sorozat július 16-án a Siófoki Római Katolikus Plébániatemplomban.
Részletek »

Vissza a Múltba

2018. 07. 26.

Vissza a Múltba
Kálmán Imre és Lehár Ferenc műveiből összeállított operett gála került megrendezésre a Dunakeszi Szimfonikus zenekar előadásában a Fő téren.
Részletek »

Swing a téren

2018. 07. 20.

Swing a téren
Siófokon élvezhettük a Magyarországon egyedülálló Gipsy Swing műfajt képviselő Canarro együttes koncertjét, akik – felidézve modern korunkban a 20-as 30-as évek zenei világát, a jazz-t vegyítve különböző zenei tradíciókkal - a Fő téren egészen varázslatos hangulatot teremtettek.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Sokak vágya, hogy négy évszakossá váljék a Balaton

2018. 09. 24.

A balatoni főszezon meghosszabbításával mindenki jól járna. Az emberek minőségi szolgáltatásokat kapnának, a vendéglátóhelyeknek, panzióknak, szállodáknak pedig könnyebb lenne megtartaniuk a vendéglátásban dolgozókat, és nem kellene évről évre küzdeniük a munkaerőhiánnyal. A következő években jelentős mértékű fejlesztések lesznek a Balatonnál, elsősorban olyanok, amelyek a tavaszi és az őszi időszakban, sőt, télen is vonzó, minőségi programkínálattal színes úti céllá teszik a tó térségét.
Részletek »

Kiemelkedő évre számít a BAHART az idén

2018. 09. 22.

Kiemelkedő forgalomra számít az idén a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART), a személyhajózásban az utasok száma szeptember 9-ig, az utószezon végéig meghaladta a 717 ezer főt, ami magasabb, mint a 2017. évi teljes utasforgalom – közölte Kollár József, a társaság vezérigazgatója egy ünnepi rendezvényen pénteken Tihanyban.
Részletek »

A Balaton és a Velencei-tó lehetnek egy világtrend legnagyobb magyar nyertesei

2018. 09. 19.

A világ egyik megatrendje, a városokba költözés, a következő évtizedekben Magyarországon is folytatódhat, de közben a távmunka lehetőségek terjedése, mint másik megatrend, fékezi ezt és a kettő együtt oda vezet, hogy olyan élhető térségek lesznek a legnagyobb nyertesek, mint például a Balaton, vagy a Velencei-tó – vetítette előre a következő évtizedek egyik lényeges fejlesztéspolitikai szempontját a Közgazdász-vándorgyűlés egyik panelbeszélgetésében a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója.
Részletek »

Megkapta a hatósági engedélyt a Balaton nyári vízszintemelése

2018. 09. 18.

Megkapta a hatósági engedélyt a Balaton nyári szabályozási vízszint-maximumának 110 centiméterről 120 centiméterre emelésének projektje a Veszprém Megyei Kormányhivataltól, a határozat még nem jogerős - értesült az MTI kedden.
Részletek »

Eredményes volt a rendőrség együttműködése a társszervezetekkel a Balatonnál

2018. 09. 17.

Eredményesnek értékelte a rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes a rendőrség együttműködését a polgárőrökkel, civil szervezetekkel, önkormányzatokkal a Balatonnál a nyári szezonban csütörtökön Fonyódon újságírók előtt. A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) szezonzáró sajtótájékoztatóján Halmosi Zsolt kiemelte, több ezer ember dolgozott a szezon közbiztonságának garantálásán.
Részletek »

Közös kincsünk a Balaton

2018. 09. 16.

Kettőszázharminc, a turizmusban dolgozó szakemberrel a fedélzetén futott ki a balatonföldvári kikötőből a Somogyi Hírlap I. Balatoni Médiahajója pénteken. A tanácskozás témája a Balaton jövője volt.
Részletek »

Állami ingatlanhoz juthatnak balatoni önkormányzatok

2018. 08. 27.

Példaértékű tárgyalások kezdődtek a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) és a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) között a kiemelt üdülőövezetben található 95 állami ingatlanról, amelyre szükségük lenne a helyi önkormányzatoknak fejlesztéseikhez - tájékoztatta Molnár Gábor, a BFT munkaszervezetének igazgatója az MTI-t kedden.
Részletek »

Jövőre elkezdődik a balatoni kerékpáros körút átfogó fejlesztése

2018. 08. 21.

Jövőre elkezdődik a balatoni kerékpáros körút átfogó fejlesztése, amelynek eredményét 2021-től szinte minden érintett településen érezhetik majd a bringások.
Részletek »

Balatoni Ebike Töltőhálózat

2018. 08. 21.

Balatoni Ebike Töltőhálózat
Országosan is egyedülálló szolgáltatásként ebike, azaz elektromos kerékpár töltőhálózat indult a Balatonnál a Balatontipp.hu kezdeményezésére és koordinálásával. A hálózatba olyan éttermek, büfék és más szolgáltatók kapcsolódtak be, melyek a kerékpárosoknak és biciklijük akkumulátorának egyaránt töltődési lehetőséget kínálnak.
Részletek »

Kimerült kajakost kellett menteniük a vízirendőröknek

2018. 08. 09.

A siófoki vízirendőrök segítettek partra egy kimerült kajakost július utolsó hétvégéjén.
Részletek »

Diákok segítik a rendőrök munkáját

2018. 08. 08.

Hosszú évek óta üzemelnek nyáron a bűnmegelőzési centrumok, ahol diákok teljesítenek szolgálatot. Ebben az évben július 2. és augusztus 21. között öt turnusban vesznek részt a táborban középiskolások, akik strandokon és parkolókban végzik prevenciós tevékenységüket – áll a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóanyagában.
Részletek »

A félmilliomodik utas

2018. 08. 07.

A félmilliomodik utas
Siófokon köszöntötte a BAHART az idei félmilliomodik személyhajó utasát. A főidényi hajózási szezon idén egészen augusztus 26-ig tart a sűrített menetrendi járatokkal, valamint a színes séta- és programhajó kínálattal
Részletek »
Még több Balaton cikk

Látványos prológgal rajtolt Siófokon a Tour de Hongrie

2018. 08. 22.

Augusztus 14-én Siófokon rendezték meg a 39. Tour de Hongrie nemzetközi országúti kerékpárverseny látványos prológját.
Részletek »

Megyei strandfoci bajnokság

2018. 08. 19.

Megyei strandfoci bajnokság
Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a siófoki MLSZ Beach Arénában a leány U16-os megyei bajnokság, 5 csapat részvételével.
Részletek »

Balaton-trófea

2018. 08. 19.

Balaton-trófea
Siófok adott otthont június 25. és 29. között a Balaton-trófea elnevezésű nemzetközi ifjúsági labdarúgó bajnokságsorozatnak, melynek keretében 13 országból mintegy 2500 fiatal sportoló érkezett a városba.
Részletek »

Kosártábor

2018. 08. 18.

Kosártábor
Második alkalommal rendezték meg ezen a nyáron a Siófoki Kosársuli Egyesület szervezésében az immár hagyománnyá vált kosártábort.
Részletek »

Balaton Trófea

2018. 07. 28.

Siófok adott otthont június 25. és 29. között a Balaton Trófea elnevezésű nemzetközi ifjúsági labdarúgó bajnokságsorozatnak, melynek keretében 13 országból mintegy 2500 fiatal sportoló érkezett a városba.
Részletek »
Még több sport cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai