Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
július
minden ami Siófok
Határidőre elkészült a szabadstrand fejlesztés

Magazin

Határidőre elkészült a szabadstrand...

Átadták a felújított siófoki szabadstrandokat, 300 millió forintot költöttek rá, 21. századi körülmények várják a pihenni vágyókat.

Zene a Zöldben

Kultúra

Zene a Zöldben

A Zene a Zöldben programsorozat keretében a Melodika Projekt rendhagyó hangszeres felállásban, saját átdolgozott dallamokkal nyújtott...

Siófokon rajtolt a 40. Tour de Hongrie

Sport

Siófokon rajtolt a 40. Tour de Hongrie

Hat kontinens harmincegy országának 129 versenyzője állt rajthoz a 40. Tour de Hongrie siófoki prológján, köztük tizenhat hazai versenyző...

Siófok a Balaton Sportfővárosa

Balaton

Siófok a Balaton Sportfővárosa

Siófok a balatoni régió legnagyobb településeként nemcsak az egyik legtöbb sportegyesülettel és tömegsportolási lehetőséggel...

Hír 2018. 08. 17.

XIII. Gazdanap Siófokon

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A Siófok Térségi Gazdakör augusztus 11-én rendezte meg XIII. Gazdanapját a Kersák Lovastanyán, ahol kenyérszentelő ünnep, lovasjátékok, mezőgazdasági kiállítás és termelői vásár, valamint gazdák és vadászok találkozója várta a környékbeli gazdákat és az érdeklődőket.

A hagyományos Gazdanap megnyitóján a színpad elé felvonultak a lovasok és a kistraktorosok, és Dr. Nagy István agrárminiszter nevében Tarpataki Tamás mezőgazdaságért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg a rendezvényt.

- A magyar mezőgazdaság egyik aktuális feladata, hogy az együttműködéseket, az összefogást fokozzuk. Az ilyen események, mint a Gazdanap, kiválóan alkalmasak arra, hogy olyan emberek találkozzanak egymással, mint az idősebb és fiatalabb generáció gazdái, kapcsolódó ágazatok szakemberei, fogyasztók, érdeklődők, és ez a rendezvény megteremti a lehetőséget a jövőbeni együttműködésekre – hangsúlyozta a mezőgazdaságért felelős helyettes államtitkár. - Az európai mezőgazdaság az egész világon az egyik legversenyképesebb, legelőrehaladottabb, legfejlettebb mezőgazdaság. Ebben az európai mezőgazdaságban kell a magyar mezőgazdaságnak, a magyar gazdáknak is helytállni és versenyképességet produkálni. Sajnos nem vagyunk olyan tőkeerősek, mint más fejlettebb országok, éppen ezért olyan eszközöket is használnunk kell, amelyek kisebb beruházással is képesek növelni a hatékonyságot. Két fontos tárgyalás zajlik jelenleg Brüsszelben, az egyik az Európai Unió hét éves költségvetéséről szól, a másik a közös agrárpolitika jövőjéről. A hétéves költségvetésről szóló tárgyalások legfontosabb pontja, hogy valószínűleg az Európai Unió összes támogatása a következő időszakban, ha kis mértékben is, de csökkeni fog. Ennek egyik oka, hogy Nagy-Britannia kilépését tervezi és ez már folyamatban van, a másik, hogy az európai országok egy olyan költséggel szembesültek az elmúlt időszakban, amely eddig nem volt jelen, ez pedig a migráció megterhelő költsége. A két tényező miatt feltehetőleg minden ágazatban csökkennek a támogatások. Magyarország álláspontja az, hogy a közös agrárpolitikában nyújtott támogatások egy euróval se csökkenjenek, azonban még nem látható, hogy mi lesz a vita vége. A másik fontos tárgyalás a közös agrárpolitika megújulására irányuló tárgyalások. Ebben az Európai Bizottság, a javaslattevő deklarált célja, hogy modernizálja az európai mezőgazdaságot, olyan típusú támogatásokat nyújtson, amely a modernizációt, digitalizációt, precíziós gazdálkodást, a kisebb környezetterhelést és a fogyasztói igényeknek való jobb megfelelést szolgálja – mondta el az ünnepélyes megnyitón Tarpataki Tamás helyettes államtitkár.

Witzmann Mihály a térség országgyűlési képviselője, a rendezvény védnöke beszédében kiemelte, hogy nekünk, balatoniaknak, somogyiaknak a mezőgazdaság és a turizmus mindig is fontos húzóágazat volt az életünkben. - A Gazdanap sikerének az lehet a titka, hogy ezt a két ágazatot, ami az ország szempontjából is nagyon fontos, gazdasági fejlődésünk szempontjából is meghatározó nagyon jól tudja ötvözni immár 13. éve. Az a szaktudás, az a szorgalom és az a szakértelem, amit a mezőgazdaságban dolgozó magyar szakemberek évről évre produkálnak, lehetővé tette, nyilván megfelelő gazdasági környezet és politikai döntések mellett, hogy 2010-hez képest ez az ágazat egy húzóágazattá fejlődjön Magyarországon. A foglalkoztatásban betöltött szerepét tekintve több mint 50 ezerrel dolgoznak ma többen a mezőgazdasági szektorban, mint 2010-ben, a mezőgazdasági export 56 százalékkal növekedett az utóbbi években, a mezőgazdaság kibocsájtása 52 százalékkal növekedett. Ezek nagymértékben hozzájárulnak Magyarország gazdasági fejlődéséhez, a magyar GDP bővüléséhez. Somogy megyében összesen 56 ezer regisztrált vállalkozás van, ebből több mint 20 ezer mezőgazdasági profilú, vagy mezőgazdasággal érintett vállalkozás, ami azt jelenti, hogy a megyei vállalkozások 36-37 százaléka a mezőgazdaságból él és tartja fenn magát – sorolta a magyar mezőgazdaság helyzetével kapcsolatos adatokat az országgyűlési képviselő.

Dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere, a rendezvény védnöke idén ötödik alkalommal vett részt a Gazdanapon, és beszédében a magyar gazdákat méltatta.

- XIII. Gazdanap az idei, jómagam ötödik gazdanapon veszek részt, és azt gondolom, hogy a szervezők, az akkoriak, akik kitalálták ezt a rendezvényt, és azok, akik idén a szervezéshez a munkájukat adták, vagy anyagi támogatással tették lehetővé ennek a programnak a lebonyolítását, ismételten köszönetet érdemelnek. Ha egyszer Gazdanap, akkor én is szeretnék megemlékezni a gazdákról, azokról az emberekről, akik igen fáradtságos, kemény munkával az ország kenyerét megteremtik. Jómagam is gazdálkodó családból származom, már csak ezért is, mert van némi rálátásom ennek a munkának a keménységére, mindig csak a legnagyobb tisztelettel és elismeréssel szóltam, és a jövőben is így fogok tenni, ha a gazdákról, gazdálkodásról, mezőgazdálkodásról van vagy lesz szó – emelte ki a polgármester.

A Gazdanap megnyitóját követően elkezdődtek a különböző versenyszámok. Az akadálypályán a lovasjátékok résztvevői díjugratásban mérték össze tudásukat, közben a sátraknál a főzőversenyre benevezettek már bográcsban főzték a pörkölteket, gulyásokat, lecsókat. A csodaszép vadászkutyák gazdáikkal a vadászkutya bemutatóra készültek, a mezőgazdasági kiállítás és termelői vásár kiállítói egész nap várták az érdeklődőket. A gyerekek kipróbálhatták az íjászatot, lövészetet és a vidámparkot. Véradásra a Vadászok a Civilekért Véradó Mozgalom tagjai hívták az önkéntes véradókat.

A Gazdanapra elkészült az új kenyér is a siófoki gazdák által termelt búza lisztjéből, melyet hagyományosan Dr. Gárdonyi Máté katolikus plébános és Bozsoki Sólyom János református lelkipásztor szentelt meg. A megáldott új kenyeret Tarpataki Tamás mezőgazdaságért felelős helyettes államtitkár, Potocskáné Kőrösi Anita országgyűlési képviselő és dr. Lengyel Róbert polgármester szelte fel, majd a szervezők szétosztották a rendezvény résztvevői közt.

A délutáni programok egy különleges versenyszámmal, a kistraktoros ügyességi versennyel folytatódtak. A színpadon a legkisebbeknek Ringató foglalkozást tartottak, majd különböző fellépők szórakoztatták a közönséget. A rendezvény hagyományosan földműves utcabállal zárult.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Balaton-parti Kft.: A karaván halad!

2019. 06. 28.

Balaton-parti Kft.: A karaván halad!
Ingyenes wifi majd tízezer embernek, 21. századi játszóterek, új vizesblokkok és sportpályák. Ime néhány a Balaton-parti Kft. legutóbbi fejlesztései közül.
Részletek »

III. Egészségexpo Siófokon

2019. 06. 25.

Ingyenes szűrővizsgálatokon és véradáson is részt vettek a harmadik alkalommal megrendezett Egészségexpo látogatói június 23-án a siófoki Fő téren.
Részletek »

Hőshét – Siófoki Ünnepi Könyvhét másodszor

2019. 06. 19.

A 2019. évi Ünnepi Könyvhét egyik kulcsszava a HŐS. Igaz, a HŐSÉG szóban is benne foglaltatik a hős, én most inkább arra gondolok, hogy hősök voltak azok, akik e napokon birokra keltek a hőséggel. Hős volt az a szerző is, aki a nyitónapon enyhet adó árnyék nélkül beszélgetett az új könyvéről, másnap pedig nagy hőségben koordinálta, vezette, irányította a beszélgetéseket. De hősként tűrte, állta a csapásokat az a szerző is, akit Bereményi Géza után meghajóztattunk és kibeszéltettünk. Ám ahogy az lenni szokott: hőseinkről az írás végén emlékezünk meg. Addig is lássuk, a dolgok miként zajlottak.
Részletek »

Élményekkel vár a nagystrand és a Plázs!

2019. 06. 14.

Élményekkel vár a nagystrand és a Plázs!
Siófok 2019-es marketingstratégiájának fontos elemét képezi az aktív és sport-, valamint a családi élmények hangsúlyozása. A város tavaszi kommunikációs kampánya is ennek jegyében indult azzal a szlogennel, hogy Siófok a Balaton Sportfővárosa.
Részletek »

Ismét Siófokról rajtolt a Balaton Classic prológja

2019. 06. 12.

Ismét Siófokról rajtolt a Balaton Classic prológja
12. alkalommal rendezték meg idén a Balaton Classic veteránautó versenyt, melynek prológja május 31-én Siófok Fő teréről rajtolt.
Részletek »

Állati Jó Gyermeknap és Ezer Lámpás Éjszakája

2019. 05. 30.

Állati Jó Gyermeknap és Ezer Lámpás Éjszakája
Május utolsó hétvégéjén gyermeknap alkalmából állatos programok várták a kicsiket és nagyokat, és az Ezer Lámpás Éjszakáján közel ezer világító lufi ragyogta be a siófoki Fő teret.
Részletek »

III. Rendezvény a gyermekeltűnések megelőzésért

2019. 05. 29.

III. Rendezvény a gyermekeltűnések megelőzésért
A Nők Együtt Egyesület harmadik alkalommal szervezte meg rendezvényét a gyermekeltűnések megelőzésért, melynek kapcsán a siófoki általános- és középiskolás diákok egy szakpszichológus interaktív előadásán vehettek részt május 23-án Siófok Város Önkormányzatának házasságkötő termében.
Részletek »

Strand Szezonnyitó Siófokon

2019. 05. 24.

Strand Szezonnyitó Siófokon
Idén először Strand Szezonnyitóval nyitotta meg kapuit a siófoki Nagystrand. Május 17. és 19. között Király Viktor, a Magna Cum Laude és Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar koncertjeivel indult el a 2019-es nyári szezon Siófokon.
Részletek »
Még több magazin cikk

Zene a Zöldben

2019. 07. 02.

Zene a Zöldben
A Zene a Zöldben programsorozat keretében a Melodika Projekt rendhagyó hangszeres felállásban, saját átdolgozott dallamokkal nyújtott kellemes vasárnap esti kikapcsolódást a Jókai park árnyékot adó fái alatt összegyűlt közönségnek.
Részletek »

Belvárosi Zenei Estek

2019. 07. 01.

Belvárosi Zenei Estek
Igazi forró nyári hangulatot varázsolt a siófoki Fő térre a latin-amerikai cumbia együttes, a Los Orangutanes június 27-én a Kálmán Imre Kulturális Központ Belvárosi Zenei Estek programsorozatának első rendezvényén.
Részletek »

Belvárosi Néptánc Estek

2019. 06. 30.

Az Ördöngös Táncegyüttes néptánc műsorával és táncházával indult június 26-án a Kálmán Imre Kulturális Központ Belvárosi Néptánc Estek programsorozata.
Részletek »

Vakációs Gyermek Koncertek

2019. 06. 29.

Vakációs Gyermek Koncertek
A közel 10 éves Lóca Együttes néphagyományokat és népszokásokat felelevenítő zenés gyermekműsorát hozta el Siófokra június 25-én, a Vakációs Gyermek Koncertek programsorozat első előadására.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Siófok a Balaton Sportfővárosa

2019. 06. 11.

Siófok a Balaton Sportfővárosa
Siófok a balatoni régió legnagyobb településeként nemcsak az egyik legtöbb sportegyesülettel és tömegsportolási lehetőséggel rendelkező város, de számos színvonalas sportrendezvénynek is otthont ad, így egész évben várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat és a sportok iránt érdeklődőket.
Részletek »

Rengeteg vendég, élménydús programok és fantasztikus hangulat övezte a Nemzeti Regattát Siófokon

2019. 06. 03.

Megosztás  A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és szervezőtársai által immár 4. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzeti Regatta - Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja - hatalmas sikert aratott június első hétvégéjén, hiszen az ország különböző pontjairól 50 település 16 megyéből mutatkozott be a nagyközönségnek, mindemellett koncertek, különböző versenyek és rengeteg program várta az idelátogatókat.
Részletek »

Kerékpáros turisztikai fejlesztés indul a Balatonnál

2019. 04. 26.

Egész évben szolgáltatásokat és programokat kínáló kerékpáros turisztikai fejlesztések indulnak a Balaton térségében új útvonalak és kiszolgáló létesítmények kialakításával – közölte a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) elnöke a program pénteki, keszthelyi nyitórendezvényén.
Részletek »

Népszerűbbek lettek a négycsillagos hotelek

2019. 04. 23.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége által készített legfrissebb felmérés szerint a februári forgalom országos szinten 6,7 százalékkal, Budapesten négy százalékkal, a fővároson kívüli szállodákban kilenc százalékkal, a balatoni régióban pedig 19,4 százalékkal nőtt a múlt évhez képest.
Részletek »

BAHART: forrásokat várnak a tulajdonossá is vált államtól

2019. 04. 21.

BAHART: forrásokat várnak a tulajdonossá is vált államtól
A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) tulajdonos önkormányzatai és a cég vezetése is nagy reményeket fűz az állami tulajdonszerzéshez a társaságban – mondták el a 173. balatoni személyhajózási szezon alkalmából megrendezett ünnepségen Balatonfüreden.
Részletek »

Az új Balaton-törvényről: a part mindenkié, ezért a megközelíthetősége közérdek

2019. 03. 26.

Az új Balaton-törvényről: a part mindenkié, ezért a megközelíthetősége közérdek
„A Balaton-part mindenkié, ezért a megközelíthetősége közérdek” – került bele az új, március 15-én hatályba lépett Balaton-törvénybe, amely igény egységes volt a kormánypártiak és az ellenzékiek köreiben. Ennek az elvnek az érvényesülését az alacsonyabb szintű jogszabályokban, illetve a hamarosan elkészülő vízparti tervekben kell biztosítani.
Részletek »

Öt balatoni település szabad strandjai újulnak meg nyárig

2019. 03. 24.

A délnyugat Balaton öt települése 1,4 milliárd forintot támogatást nyert szabad strandjai fejlesztésére a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) pályázatán, amiből családbarát fejlesztések, vizesblokk- és világítás felújítások, utcabútor cserék valósulhatnak meg, és játszóterek mellett futó- és sportpálya is épül június végéig – hangzott el egy balatonboglári sajtótájékoztatón csütörtökön.
Részletek »

BAHART Regatta amatőr vitorlásverseny-sorozat

2019. 03. 14.

BAHART Regatta amatőr vitorlásverseny-sorozat
A Balatoni Hajózási Zrt. a Budapest Boat Show-n jelentette be, hogy az idén 16 éves BAHART Regatta versenysorozat számos újdonsággal várja a résztvevőket. Azonban van, ami az évek múlásával sem változik. A szervezők a 2019. évi vitorlás szezonban is öt alkalmas sorozatot hirdetnek a lelkes amatőr vitorlázóknak, hogy összemérjék felkészültségüket és tudásukat a Balatonon. A sorozat idei évada májustól szeptemberig élménydús küzdelmet kínál az érdeklődőknek.
Részletek »

Hárommilliárd forintból fejlesztik a balatoni szabadstrandokat

2019. 03. 01.

Folytatódik a strandfejlesztési program a Balatonnál. Idén három milliárd forintból korszerűsíthetik a szabadstrandokat a tóparti települések. A tervezet szerint a pályázati forrásból az infrastruktúra fejlesztése mellett jut családbarát vízi attrakciókra létrehozására is.
Részletek »

Nagy kitörési pont lehet az elektromos bicikli a bringaturizmusban

2019. 02. 28.

Nagy kitörési pont lehet az elektromos bicikli a bringaturizmusban
„Valószínű, amikor pár évtized múlva visszagondolunk erre az időszakra, azt fogjuk gondolni, hogy a bringaturizmusban a legnagyobb kitörési pont az e-bike, vagyis az elektromos bicikli volt” – nyilatkozta Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a hirbalaton.hu-nak.
Részletek »

Tavaszodik, egy órával tovább jár a balatoni komp

2019. 02. 24.

A tavasz közeledtének egyik biztos jele, hogy hosszabbodik a Szántód és Tihany között óránként közlekedő balatoni komp üzemelésének ideje. Az igazi tavasz a kompmenetrendben március 15-től kezdődik majd, amikor ismét 40 percenként indulnak a járatok.
Részletek »

Rekordév: tízmilliárdos bevétellel zártak a somogyi szállodák

2019. 02. 18.

Rekordév: tízmilliárdos bevétellel zártak a somogyi szállodák
Ismét jó évet tudhatnak maguk mögött a somogyi szállásadók, 2018-ban is százezrével fordultak meg a turisták a megyében. Tavaly is a nyári főszezon volt a legjobb a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint.
Részletek »

Téli kampánnyal is népszerűsítik a négy évszakos Balatont

2019. 01. 27.

Téli kampánnyal is népszerűsítik a négy évszakos Balatont
Helló tél! címmel forgalomélénkítő kampányt indított a Magyar Turisztikai Ügynökség: megyénkben hét szolgáltató – szálláshely, fürdő, kulturális központ – kapcsolódott a programba, országosan 177 helyen várják január közepétől február végéig speciális ajánlatokkal és kedvezményekkel a belföldi utazókat.
Részletek »
Még több Balaton cikk

Bajnoki ezüst

2019. 06. 27.

Bajnoki ezüst
Június 14-15-én Balatonfüred adott otthont a Nyíltvízi Úszás Országos Bajnokságának, illetve FiNA Nyíltvízi Világkupának. Az első napon a 15 éves siófoki Kersák Kristóf serdülő korcsoportban 5000 méteren bajnoki ezüstérmet szerzett, ezzel a korosztályos magyar válogatott sportolója lett.
Részletek »

Siófokon rajtolt a 40. Tour de Hongrie

2019. 06. 13.

Siófokon rajtolt a 40. Tour de Hongrie
Hat kontinens harmincegy országának 129 versenyzője állt rajthoz a 40. Tour de Hongrie siófoki prológján, köztük tizenhat hazai versenyző és három határon túlról érkező kerékpárosunk mutatkozott be a keddi prológon.
Részletek »

Első helyen végzett Siófok a Kihívás Napján

2019. 05. 31.

Első helyen végzett Siófok a Kihívás Napján
A települések versenyében kategóriájának első helyezettje lett a város a 2019-es Kihívás Napja országos sporteseményen.
Részletek »

Streetball pályák épülhetnek

2019. 05. 23.

Streetball pályák épülhetnek
Megérkeztek a látványtervek az épülő streetball pályákhoz.
Részletek »

Bajnokcsapat

2019. 05. 14.

Bajnokcsapat
Az elmúlt héten Fehérváron biztosította be a Siófok KC csapata a bronzérmet a női kézilabda liga 25. fordulójában. Ez volt a hatodik győzelem, amelyet zsinórban szerzett a csapat a bajnokságban, Estelle Nze Minko pedig pályafutása 500. gólját lőtte a találkozón SKC-mezben. Három nap múlva aztán ott folytatták a lányok, ahol abbahagyták, hazai pályán megnyerték az EHF-kupát, sport- és klubtörténelmet írtak.
Részletek »

Országos diákolimpiai arany

2019. 04. 22.

Országos diákolimpiai arany
Az elmúlt hétvégén rendezték Győrben az országos “A” kategóriás (versenyzői) úszás diákolimpiát.
Részletek »

Óriási országos csúcsot úszott Németh Nándor

2019. 04. 06.

Óriási országos csúcsot úszott Németh Nándor
Brutális országos csúccsal (48.17) nyerte meg a 100 méteres gyorsúszás döntőjét Németh Nándor, aki a világ idei negyedik legjobb idejét úszta.
Részletek »
Még több sport cikk