Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
július
minden ami Siófok
Határidőre elkészült a szabadstrand fejlesztés

Magazin

Határidőre elkészült a szabadstrand...

Átadták a felújított siófoki szabadstrandokat, 300 millió forintot költöttek rá, 21. századi körülmények várják a pihenni vágyókat.

Zene a Zöldben

Kultúra

Zene a Zöldben

A Zene a Zöldben programsorozat keretében a Melodika Projekt rendhagyó hangszeres felállásban, saját átdolgozott dallamokkal nyújtott...

Siófokon rajtolt a 40. Tour de Hongrie

Sport

Siófokon rajtolt a 40. Tour de Hongrie

Hat kontinens harmincegy országának 129 versenyzője állt rajthoz a 40. Tour de Hongrie siófoki prológján, köztük tizenhat hazai versenyző...

Siófok a Balaton Sportfővárosa

Balaton

Siófok a Balaton Sportfővárosa

Siófok a balatoni régió legnagyobb településeként nemcsak az egyik legtöbb sportegyesülettel és tömegsportolási lehetőséggel...

Hír 2018. 08. 18.

Szezon

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Harmadik hete tombol a kánikula, úgy tűnik, megtelt a város, nehezen találni parkolóhelyet nemcsak a városban, hanem a parton is, és például az újhelyi strandon egy törölközőt sem lehet letenni a tömegben. A kérdés csak az, hogy a júniusi változékony időjárás rányomta-e a bélyegét a teljes szezonra.

Több vendéglátós állította lapunknak, hogy jelenleg egész nap megállás nélkül dolgoznak, sok helyen asztalt kell foglalnia a vendégnek, de a szezon azoknak kedvezett, akik korábban kinyitottak. Májusban meleg volt, de nem kánikula, fürdeni lehetett a Balatonban, és az aktív kikapcsolódást kedvelők is megtalálták számításaikat, így azok a vendéglátósok jártak jól, akik már ekkor teljes gőzzel üzemeltek. A júniusi változékony időjárást, a hétvégi hidegfrontokat csak azok „élhették túl”, akik fedett kerthelyiséggel (is) rendelkeznek. Egy vendéglátós úgy fogalmazott, hogy sajnos nem „büfésbarát volt az időjárás”. Persze nem szabad elfelejteni azt sem, hogy ha rossz az idő, elmarad a vendég, az nemcsak a büfésnek, éttermesnek rossz, hanem azoknak is, akik valamilyen módon kapcsolódnak a turizmushoz. Ide sorolhatjuk a beszállítókat, a termelőket, a mosodásokat, a kertészeket, a medence- karbantartókat is, persze a teljesség igénye nélkül.

Fazekas Gábor, a Tourinform iroda munkatársa kérdésünkre elmondta, hogy az irodát június végéig 15 187 érdeklődő kereste fel, júniusban 9 800, júliusban 7 302 vendég tért be hozzájuk, legtöbbjük belföldről és Lengyelországból érkezett.

- Természetesen, a tapasztalatok alapján, az augusztusi számaink a legmagasabbak, most is ezt várjuk. A főszezonban szinte minden korosztállyal találkozunk, de jellemzően a fiatal családosokkal. Az utószezonban inkább az idősebb korosztály dominál. Korábban jelentősen csökkent a német vendégek száma, idén májustól egy kis emelkedés volt megfigyelhető a számukban. Gyakoriak a hollandok, csehek és lengyelek, ez utóbbiak inkább, és az elmúlt pár évben az oroszok - mondta Fazekas Gábor.

A Tourinform irodába szabadidő-eltöltési tippek miatt térnek be leginkább a látogatók, valamint látnivalókat, rendezvényeket keresnek. A környék felfedezése húsz kilométeres körzetre korlátozódik, folyamatos az érdeklődés a zamárdi kalandpark, a Bella lovasudvar, a hajózás, a városnéző kisvonat iránt, a programok közül a szabadtéri színpad és a Zene a zöldben koncertjeit keresik a legtöbben.

A szállodákban nehéz szabad szobát találni, a legtöbb hotelben kilencven százalék körüli a telítettség. A legkeresettebbek a saját balatoni parttal rendelkező szállodák, és azok, amelyekben animáció is van.

- Kilencven százalékos a kihasználtságunk a nyáron. Kevesebb a német vendég, de több szlovák, cseh és lengyel érkezik hozzánk, a forgalmunk legnagyobb részét a hazai vendégek adják, a belföldi vendégforgalom erősödött is, ennek kétharmadát a családok jelentik. Ami szembetűnő, hogy az átlagos tartózkodási idő öt napra csökkent- mondta lapunknak Sternócky Balázs, a Hotel Azúr értékesítési igazgatója.

- A balatoni viszonylatban jónak mondható hetven százalékos a kihasználtságunk éves szinten, nyáron közel kilencven százalék. Vendégeink nyolcvan százaléka belföldi, emellett német, lengyel, cseh, osztrák, svájci és szlovák vendégek érkeznek - mondta Geiger Violetta, a Hotel Residence igazgatója, aki hozzátette - és ezzel több, az általunk megkérdezett szállodaiparban dolgozó szakember is egyetértett -, hogy a vendégek keresik a programokat, az idei évben a Siófok 50 programsorozat miatt több pénz jut a rendezvényekre, több a program, ez lenne kívánatos minden évben és egész évben, nem csak a szezonban.

Ha már megemlítettük, a hajós programokat, szót kell ejtenünk a Balatoni Hajózási Zrt.-ről is, főleg, hogy idén a társaság a tavalyinál egy héttel előbb, július 17- én köszöntötte a komp félmilliomodik utasát. Dobos Döniz, pr-munkatárs elmondta, hogy az azóta eltelt két hét változékony időjárásának köszönhetően továbbra is növekszik az utasszám. Július 29-ig több, mint 710 ezer utast szállítottak a balatoni kompok, ami nagyságrendileg 11%-os növekedés 2017. év azonos időszakához viszonyítva. Az előző két év forgalmi tapasztalataiból kiindulva, az előzetes kalkulációk azt mutatják, hogy az egymilliós utasszámot akár már augusztusban elérheti a Bahart.

- A személyhajózás tekintetében egyelőre a tervezetthez képest is kedvezőbben alakulnak a 2018-as utasszámok. A szezonkezdés, 2018. március 31. óta július 29-ig bezárólag 430 ezer fő vette igénybe a személyhajózási lehetőségeinket. Menetrendi hajójáratainkon nagyságrendileg 300 ezer fő utazott, a sétahajó szolgáltatásunkat pedig több mint 87 ezer fő vette igénybe. Ez a 2017-es évhez képest 8,8%-os növekedést jelent. Rendkívül népszerűek és kedveltek a társaság további hajózási lehetőségei is. A legtöbben a bulihajóra (10 ezer fő) váltottak jegyet a július 7-e óta tartó hajózási főidényben, de közel 10 ezren választották az élményt, kalandot és gyorsaságot gyorshajónk és vízitaxink fedélzetén. A programhajó-kínálat összeállításakor természetesen idén is gondoltunk a kisgyermekes családokra is. Július végéig több mint 3 ezren váltottak jegyet a 10 kikötőnkből induló Mastercard varázshajókra. Szolgáltatásaink között meghatározó jelentőséggel bír még a rendezvényhajózás is, az idei évben több mint 16 ezer vendéget regisztráltunk már hajóbérléseinken. Ez az utasszám az elmúlt időszakhoz képest szintén növekvő tendenciát mutat. A rendezvényhajózás „főszezonja”– eltérően a többi szolgáltatásunktól – nem a nyári időszak, hanem sokkal inkább a tavasz és az ősz. Örömünkre szolgál, hogy már most nagy számban érkeztek hozzánk az őszi időszakra esküvők, céges rendezvények és születésnapi partik megrendezésére vonatkozó hajóbérlési kérelmek - részletezte Dobos Döniz.

Azt is megtudtuk, hogy az utazóközönség hetvenöt százaléka hazai, ezen belül is a családok vannak többségben, és az idei évben kiugróan nagy számban vannak jelen a szlovákok, szlovének és lengyelek.

A siófoki partokról is megcsodálható volt az idei Kékszalag mezőnye. A versennyel kapcsolatban Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke elmondta, hogy a vitorlássport, a vitorlázás a Balatonon még mindig kevéssé kihasznált. Emlékeztetett arra, hogy a vitorlázók csak télen nincsenek a tavon, és külföldön, kisebb tavakon is több vitorlást látni, mint a Balatonon. Ezzel egybecseng Kollár Józsefnek, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatójának lapunknak adott nyilatkozata is:

- Én úgy látom, hogy a vitorlássport tudna fejlődni a Balatonon, sokan azt mondják, hogy sok a vitorlás a tavon, de ez nem így van, abszolút elbír többet is a tó. Jelenleg a Balatonnál kevés a kikötői hely, kihalásos alapon lehet hozzájutni egyhez. A déli parton egyáltalán nincs szabad kikötőhely, az északin Szigligeten és Badacsonyban van egy-két szabad hely. Egy új vitorláskikötő építése komoly forrásokat igényel, férőhelytől függően 300-500 millió forintba is kerülhet - mondta a vezérigazgató.

A Balatoni Hajózási Zrt.-nek 2 projektje lenne, az első Tihanyban egy új kikötő építése, a második pedig Balatonföldváron a meglévő bővítése.

A siófoki strandok kihasználtságáról elmondható, hogy hétköznapokon 50-60 %-os telítettséggel működnek, míg a hétvégén megközelítőleg teljes a kihasználtságuk. Természetesen ezek az adatok akkor igazak, amikor az időjárás strandolásra alkalmas. Sajnálatos módon június végétől július közepéig az időjárási viszonyok ritkán voltak megfelelőek a fürdőzésre. Ez meg is látszik a strandok látogatottságán.

- A helyi lakosok körében továbbra is a szabadstrandok preferáltak, különösképpen az újhelyi strand. Az ide érkező turisták közül a prémium szolgáltatást kedvelők a siófoki nagystrandot részesítik előnyben, továbbá megfigyelhető, hogy a fejlesztések következtében a kisgyermekes családok száma megnövekedett a siófoki nagystrandon - mondta Pintér Tamás a Balatonparti Kft. ügyvezetője.

Siófok 17 km partszakasszal rendelkezik, melynek nagy része szabadstrand. A gamászai strand, a sóstói strand és a siófoki nagystrand belépőjegy ellenében látogathatók. A fizetőstrandokon növekedett a családosok száma a belépőjegyet váltók körében. A strandokkal kapcsolatban olyan információt is kaptunk, hogy minden évben vannak rongálások a területükön, legtöbbször a vizesblokkokat, öltözőcsigákat és a strandbejárókat teszik tönkre, minden esetben az éjszakai órákban.

Úgy tűnt, idén megússzuk. De nem. Minden évben a szezon kezdetekor menetrendszerűek a rémhírek, fals információk a Balatonról, Siófokról, ezekről már többször írtunk. Úgy tűnt, ebben az évben elmaradnak a hasonló, az egész országon végigsöprő álhírek, de aztán jött a július közepe. Egy országos tévéadón jelent meg a helyszíni riport, Siófok több pontjáról jelentkezett be a riporter. Persze arról volt szó, hogy a Balaton milyen drága. A sajtómunkás elmondta, hogy felderítette a legolcsóbb helyeket, de így is 250 000 forintért talált szállást hotelben, és 10 000 forintot hagytak hárman egy étteremben. A konklúzió: egy nyaralás 320 000 forintnál kezdődik. Ezzel csak az a gond, hogy nagyon felemás képet fest a városról, hiszen nem csak hotel létezik, és nem csak drága étterem. Egy gyors internetes keresés után találtunk 1750 Ft/fő áron apartmant reggelivel - nyilván ez egy szélsőséges példa - , de több oldalnyi találatot kaptunk 3000 forintos apartmanárakról, mely átlagosnak mondható. Így egy négyfős család, ha a gyerekek nem kapnak kedvezményt, 72 000 forintot fizet. Találni a városban és környékén olyan kisvendéglőket is, ahol egy főétel körettel, üdítővel 2000 forint (és van ennél olcsóbb is). Az négy embernek 8000, nem ám háromnak 10 000! De több olyan étterem van Siófokon, ahol 1000 forint körüli összegért minőségi ebédet lehet kapni, és eleve készülnek a nyaralókra, kiszállítás is van. Az már csak hab a tortán, hogy mindenki a balatoni büfék csillagászati árait emlegeti. Múlt héten egy videóriportban látható volt, hogy egy budapesti strandon 800 forint a sima lángos és 1100 a sajtos-tejfölös. Nyilván itt nagy a szórás, de például az újhelyi strandon - ahol szerintünk a déli part egyik legjobb lángosa kapható - 500 forint a sima lángos és 800 a sajtos-tejfölös.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Balaton-parti Kft.: A karaván halad!

2019. 06. 28.

Balaton-parti Kft.: A karaván halad!
Ingyenes wifi majd tízezer embernek, 21. századi játszóterek, új vizesblokkok és sportpályák. Ime néhány a Balaton-parti Kft. legutóbbi fejlesztései közül.
Részletek »

III. Egészségexpo Siófokon

2019. 06. 25.

Ingyenes szűrővizsgálatokon és véradáson is részt vettek a harmadik alkalommal megrendezett Egészségexpo látogatói június 23-án a siófoki Fő téren.
Részletek »

Hőshét – Siófoki Ünnepi Könyvhét másodszor

2019. 06. 19.

A 2019. évi Ünnepi Könyvhét egyik kulcsszava a HŐS. Igaz, a HŐSÉG szóban is benne foglaltatik a hős, én most inkább arra gondolok, hogy hősök voltak azok, akik e napokon birokra keltek a hőséggel. Hős volt az a szerző is, aki a nyitónapon enyhet adó árnyék nélkül beszélgetett az új könyvéről, másnap pedig nagy hőségben koordinálta, vezette, irányította a beszélgetéseket. De hősként tűrte, állta a csapásokat az a szerző is, akit Bereményi Géza után meghajóztattunk és kibeszéltettünk. Ám ahogy az lenni szokott: hőseinkről az írás végén emlékezünk meg. Addig is lássuk, a dolgok miként zajlottak.
Részletek »

Élményekkel vár a nagystrand és a Plázs!

2019. 06. 14.

Élményekkel vár a nagystrand és a Plázs!
Siófok 2019-es marketingstratégiájának fontos elemét képezi az aktív és sport-, valamint a családi élmények hangsúlyozása. A város tavaszi kommunikációs kampánya is ennek jegyében indult azzal a szlogennel, hogy Siófok a Balaton Sportfővárosa.
Részletek »

Ismét Siófokról rajtolt a Balaton Classic prológja

2019. 06. 12.

Ismét Siófokról rajtolt a Balaton Classic prológja
12. alkalommal rendezték meg idén a Balaton Classic veteránautó versenyt, melynek prológja május 31-én Siófok Fő teréről rajtolt.
Részletek »

Állati Jó Gyermeknap és Ezer Lámpás Éjszakája

2019. 05. 30.

Állati Jó Gyermeknap és Ezer Lámpás Éjszakája
Május utolsó hétvégéjén gyermeknap alkalmából állatos programok várták a kicsiket és nagyokat, és az Ezer Lámpás Éjszakáján közel ezer világító lufi ragyogta be a siófoki Fő teret.
Részletek »

III. Rendezvény a gyermekeltűnések megelőzésért

2019. 05. 29.

III. Rendezvény a gyermekeltűnések megelőzésért
A Nők Együtt Egyesület harmadik alkalommal szervezte meg rendezvényét a gyermekeltűnések megelőzésért, melynek kapcsán a siófoki általános- és középiskolás diákok egy szakpszichológus interaktív előadásán vehettek részt május 23-án Siófok Város Önkormányzatának házasságkötő termében.
Részletek »

Strand Szezonnyitó Siófokon

2019. 05. 24.

Strand Szezonnyitó Siófokon
Idén először Strand Szezonnyitóval nyitotta meg kapuit a siófoki Nagystrand. Május 17. és 19. között Király Viktor, a Magna Cum Laude és Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar koncertjeivel indult el a 2019-es nyári szezon Siófokon.
Részletek »
Még több magazin cikk

Zene a Zöldben

2019. 07. 02.

Zene a Zöldben
A Zene a Zöldben programsorozat keretében a Melodika Projekt rendhagyó hangszeres felállásban, saját átdolgozott dallamokkal nyújtott kellemes vasárnap esti kikapcsolódást a Jókai park árnyékot adó fái alatt összegyűlt közönségnek.
Részletek »

Belvárosi Zenei Estek

2019. 07. 01.

Belvárosi Zenei Estek
Igazi forró nyári hangulatot varázsolt a siófoki Fő térre a latin-amerikai cumbia együttes, a Los Orangutanes június 27-én a Kálmán Imre Kulturális Központ Belvárosi Zenei Estek programsorozatának első rendezvényén.
Részletek »

Belvárosi Néptánc Estek

2019. 06. 30.

Az Ördöngös Táncegyüttes néptánc műsorával és táncházával indult június 26-án a Kálmán Imre Kulturális Központ Belvárosi Néptánc Estek programsorozata.
Részletek »

Vakációs Gyermek Koncertek

2019. 06. 29.

Vakációs Gyermek Koncertek
A közel 10 éves Lóca Együttes néphagyományokat és népszokásokat felelevenítő zenés gyermekműsorát hozta el Siófokra június 25-én, a Vakációs Gyermek Koncertek programsorozat első előadására.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Siófok a Balaton Sportfővárosa

2019. 06. 11.

Siófok a Balaton Sportfővárosa
Siófok a balatoni régió legnagyobb településeként nemcsak az egyik legtöbb sportegyesülettel és tömegsportolási lehetőséggel rendelkező város, de számos színvonalas sportrendezvénynek is otthont ad, így egész évben várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat és a sportok iránt érdeklődőket.
Részletek »

Rengeteg vendég, élménydús programok és fantasztikus hangulat övezte a Nemzeti Regattát Siófokon

2019. 06. 03.

Megosztás  A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és szervezőtársai által immár 4. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzeti Regatta - Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja - hatalmas sikert aratott június első hétvégéjén, hiszen az ország különböző pontjairól 50 település 16 megyéből mutatkozott be a nagyközönségnek, mindemellett koncertek, különböző versenyek és rengeteg program várta az idelátogatókat.
Részletek »

Kerékpáros turisztikai fejlesztés indul a Balatonnál

2019. 04. 26.

Egész évben szolgáltatásokat és programokat kínáló kerékpáros turisztikai fejlesztések indulnak a Balaton térségében új útvonalak és kiszolgáló létesítmények kialakításával – közölte a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) elnöke a program pénteki, keszthelyi nyitórendezvényén.
Részletek »

Népszerűbbek lettek a négycsillagos hotelek

2019. 04. 23.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége által készített legfrissebb felmérés szerint a februári forgalom országos szinten 6,7 százalékkal, Budapesten négy százalékkal, a fővároson kívüli szállodákban kilenc százalékkal, a balatoni régióban pedig 19,4 százalékkal nőtt a múlt évhez képest.
Részletek »

BAHART: forrásokat várnak a tulajdonossá is vált államtól

2019. 04. 21.

BAHART: forrásokat várnak a tulajdonossá is vált államtól
A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) tulajdonos önkormányzatai és a cég vezetése is nagy reményeket fűz az állami tulajdonszerzéshez a társaságban – mondták el a 173. balatoni személyhajózási szezon alkalmából megrendezett ünnepségen Balatonfüreden.
Részletek »

Az új Balaton-törvényről: a part mindenkié, ezért a megközelíthetősége közérdek

2019. 03. 26.

Az új Balaton-törvényről: a part mindenkié, ezért a megközelíthetősége közérdek
„A Balaton-part mindenkié, ezért a megközelíthetősége közérdek” – került bele az új, március 15-én hatályba lépett Balaton-törvénybe, amely igény egységes volt a kormánypártiak és az ellenzékiek köreiben. Ennek az elvnek az érvényesülését az alacsonyabb szintű jogszabályokban, illetve a hamarosan elkészülő vízparti tervekben kell biztosítani.
Részletek »

Öt balatoni település szabad strandjai újulnak meg nyárig

2019. 03. 24.

A délnyugat Balaton öt települése 1,4 milliárd forintot támogatást nyert szabad strandjai fejlesztésére a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) pályázatán, amiből családbarát fejlesztések, vizesblokk- és világítás felújítások, utcabútor cserék valósulhatnak meg, és játszóterek mellett futó- és sportpálya is épül június végéig – hangzott el egy balatonboglári sajtótájékoztatón csütörtökön.
Részletek »

BAHART Regatta amatőr vitorlásverseny-sorozat

2019. 03. 14.

BAHART Regatta amatőr vitorlásverseny-sorozat
A Balatoni Hajózási Zrt. a Budapest Boat Show-n jelentette be, hogy az idén 16 éves BAHART Regatta versenysorozat számos újdonsággal várja a résztvevőket. Azonban van, ami az évek múlásával sem változik. A szervezők a 2019. évi vitorlás szezonban is öt alkalmas sorozatot hirdetnek a lelkes amatőr vitorlázóknak, hogy összemérjék felkészültségüket és tudásukat a Balatonon. A sorozat idei évada májustól szeptemberig élménydús küzdelmet kínál az érdeklődőknek.
Részletek »

Hárommilliárd forintból fejlesztik a balatoni szabadstrandokat

2019. 03. 01.

Folytatódik a strandfejlesztési program a Balatonnál. Idén három milliárd forintból korszerűsíthetik a szabadstrandokat a tóparti települések. A tervezet szerint a pályázati forrásból az infrastruktúra fejlesztése mellett jut családbarát vízi attrakciókra létrehozására is.
Részletek »

Nagy kitörési pont lehet az elektromos bicikli a bringaturizmusban

2019. 02. 28.

Nagy kitörési pont lehet az elektromos bicikli a bringaturizmusban
„Valószínű, amikor pár évtized múlva visszagondolunk erre az időszakra, azt fogjuk gondolni, hogy a bringaturizmusban a legnagyobb kitörési pont az e-bike, vagyis az elektromos bicikli volt” – nyilatkozta Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a hirbalaton.hu-nak.
Részletek »

Tavaszodik, egy órával tovább jár a balatoni komp

2019. 02. 24.

A tavasz közeledtének egyik biztos jele, hogy hosszabbodik a Szántód és Tihany között óránként közlekedő balatoni komp üzemelésének ideje. Az igazi tavasz a kompmenetrendben március 15-től kezdődik majd, amikor ismét 40 percenként indulnak a járatok.
Részletek »

Rekordév: tízmilliárdos bevétellel zártak a somogyi szállodák

2019. 02. 18.

Rekordév: tízmilliárdos bevétellel zártak a somogyi szállodák
Ismét jó évet tudhatnak maguk mögött a somogyi szállásadók, 2018-ban is százezrével fordultak meg a turisták a megyében. Tavaly is a nyári főszezon volt a legjobb a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint.
Részletek »

Téli kampánnyal is népszerűsítik a négy évszakos Balatont

2019. 01. 27.

Téli kampánnyal is népszerűsítik a négy évszakos Balatont
Helló tél! címmel forgalomélénkítő kampányt indított a Magyar Turisztikai Ügynökség: megyénkben hét szolgáltató – szálláshely, fürdő, kulturális központ – kapcsolódott a programba, országosan 177 helyen várják január közepétől február végéig speciális ajánlatokkal és kedvezményekkel a belföldi utazókat.
Részletek »
Még több Balaton cikk

Bajnoki ezüst

2019. 06. 27.

Bajnoki ezüst
Június 14-15-én Balatonfüred adott otthont a Nyíltvízi Úszás Országos Bajnokságának, illetve FiNA Nyíltvízi Világkupának. Az első napon a 15 éves siófoki Kersák Kristóf serdülő korcsoportban 5000 méteren bajnoki ezüstérmet szerzett, ezzel a korosztályos magyar válogatott sportolója lett.
Részletek »

Siófokon rajtolt a 40. Tour de Hongrie

2019. 06. 13.

Siófokon rajtolt a 40. Tour de Hongrie
Hat kontinens harmincegy országának 129 versenyzője állt rajthoz a 40. Tour de Hongrie siófoki prológján, köztük tizenhat hazai versenyző és három határon túlról érkező kerékpárosunk mutatkozott be a keddi prológon.
Részletek »

Első helyen végzett Siófok a Kihívás Napján

2019. 05. 31.

Első helyen végzett Siófok a Kihívás Napján
A települések versenyében kategóriájának első helyezettje lett a város a 2019-es Kihívás Napja országos sporteseményen.
Részletek »

Streetball pályák épülhetnek

2019. 05. 23.

Streetball pályák épülhetnek
Megérkeztek a látványtervek az épülő streetball pályákhoz.
Részletek »

Bajnokcsapat

2019. 05. 14.

Bajnokcsapat
Az elmúlt héten Fehérváron biztosította be a Siófok KC csapata a bronzérmet a női kézilabda liga 25. fordulójában. Ez volt a hatodik győzelem, amelyet zsinórban szerzett a csapat a bajnokságban, Estelle Nze Minko pedig pályafutása 500. gólját lőtte a találkozón SKC-mezben. Három nap múlva aztán ott folytatták a lányok, ahol abbahagyták, hazai pályán megnyerték az EHF-kupát, sport- és klubtörténelmet írtak.
Részletek »

Országos diákolimpiai arany

2019. 04. 22.

Országos diákolimpiai arany
Az elmúlt hétvégén rendezték Győrben az országos “A” kategóriás (versenyzői) úszás diákolimpiát.
Részletek »

Óriási országos csúcsot úszott Németh Nándor

2019. 04. 06.

Óriási országos csúcsot úszott Németh Nándor
Brutális országos csúccsal (48.17) nyerte meg a 100 méteres gyorsúszás döntőjét Németh Nándor, aki a világ idei negyedik legjobb idejét úszta.
Részletek »
Még több sport cikk