Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
február
minden ami Siófok
Siófok a turisztikai élvonalban

Magazin

Siófok a turisztikai élvonalban

A jubileumi programoknak és az intenzív marketingkommunikációnak köszönhetően 2018 kiemelkedően sikeres éve volt a városnak....

Muzsinszki kiállítás Siófokon

Kultúra

Muzsinszki kiállítás Siófokon

A napokban nyílt meg a Muzsinszki Nagy Endre magángyűjtemény festményeiből álló kiállítás a siófoki Kálmán Imre Emlékházban. Idén...

Siófoki asztaliteniszezők sikerei

Sport

Siófoki asztaliteniszezők sikerei

Február 14-17. között rendezték a 2018/2019-es tanév Asztalitenisz Országos Döntőjét, Karcagon, melyen a siófoki diákok kiemelkedő...

Nagy kitörési pont lehet az elektromos bicikli a bringaturizmusban

Balaton

Nagy kitörési pont lehet az elektromos...

„Valószínű, amikor pár évtized múlva visszagondolunk erre az időszakra, azt fogjuk gondolni, hogy a bringaturizmusban a legnagyobb...

Hír 2018. 08. 31.

Hamarosan kezdődik a Városház tér felújítása

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Zöldterületek, szökőkút, új utca, új elrendezésű, térköves parkolók, és ez csak néhány újdonság a Városház tér, vagy, ahogy a köznyelv ismeri, a hivatali parkoló új arculatából.

Persze nem csak a parkolóhelyek és környékük újulnak meg, hanem a környező utcák is, jelzi ezt az is, hogy a beruházás bruttó 250 millió forintba fog kerülni a tervek szerint.  

- Mint a Belváros városrész önkormányzati képviselője úgy gondoltam, hogy nem aprózom el az évről évre rendelkezésre álló fejlesztési forrást, hanem egy nagy beruházásra fogom összpontosítani ezt az összeget. Olyan beruházásra, amely minél több embert érint, de fontos és régi kívánsága volt már az itt élőknek is. A projektet 2015-ben kezdtem el terveztetni a Hivatallal, és most értünk oda, hogy megtörténhet az első kapavágás. Sokan úgy vélik, hogy az új Fő tér elkészültével befejeződtek a Belváros rekonstrukciós, megújítási munkái. Ez sajnos koránt sincs így. A Városház tér, a Tanácsház és Sió utcák kereszteződésében lévő 4 tízemeletes épület, a Szűcs Menyhért utca, illetve a Sió utca Fő utca és Tanácsház utca közötti szakasza a város közlekedési, de inkább lakossági ügyintézési, kereskedelmi értelemben vett legterheltebb része. A felújításokból ez rész eddig kimaradt. Ki nem bosszankodott már azon, hogy egy-egy kiadósabb eső után szó szerint egy kisebb tó van a Városház téri parkolóban, vagy azon, hogy mondjuk a babakocsikat már egyáltalán nem lehet eltolni a 4 tízemeletes előtti járdaszakaszokon? Hepehupás, töredezett a Sió utca aszfaltjának érintett szakasza, nem beszélve a Szűcs utca mély gödreiről! Bőven megérett a helyzet a belváros ezen igen forgalmas és terhelt közterületének a rendbetételére- mondta kérdésünkre a Szamosi Lóránt a terület képviselője.

Ilyen lesz az új parkolók burkolata

A beruházás három ütemben fog megvalósulni, és nem csak a Város ház teret érinti. Nem csak új aszfaltréteget kap a tér, teljesen új burkolatot a parkoló, hanem parkosítani-virágosítani, akadálymentesíteni fognak a szakemberek, kerékpártárolók épülnek, és még szökőkutat is kap a terület. Mindezeken kívül közműáthelyezések is lesznek, nagyon komplex munka vár az építőkre.

 

I. ütem

Városház tér - önkormányzati parkoló teljes megújítása, zöldfelület, kerékpártároló megépítése. Ennek várható befejezése 2018. szeptember - 2019. március vége. Az első ütemben a Tanácsház utca felől a parkolóhoz vezető út és a Városháza épülete közötti részen új térköves járdaburkolat, parkolási lehetőség és zöldfelület kialakítása tervezett. A tízemeletes lakóépület mellett átalakul a jelenlegi terület, más elrendezésű parkoló, gyalogos járda és fedett kerékpártároló készül, zöldfelülettel. A Városház tér keleti részét elfoglaló parkoló teljes burkolata megújul, a parkoló elrendezése és forgalmi rendje is megváltozik. A parkoló és a Spar áruház közötti rész egészen a Fő térig új burkolatot kap, párhuzamos parkolóval, zöldfelületekkel. Fontos megjegyezni, hogy a munkákat szakaszosan végzik, azaz nem lesz lezárva az egész terület, hiszen a közlekedést biztosítani kell. (br. 114.300.000.- forint)

II. ütem 

A 4 tízemeletes közötti és az áruház melletti valamennyi közterület felújítási munkálata. Ennek várható befejezése 2019 ősz-tél (br. 130.000.000.- forint)

III. ütem

Közútcsatlakozás megépítése az Áruház és a Sió u. 21. sz. ház között. Ennek várható befejezése 2019 vége, 2020 eleje (br. 6.000.000.- forint)

Ahogy a térképünkön is látszik, az Üzletek Háza mögött új utcát nyitnak a Sió utca felé, így nem kell majd a Spar parkolóján keresztül a Szücs utcára, majd onnan a Sió utcára kanyarogni. Térképünk bal oldalán látszik egy nagyobb zöldfelület szökőkúttal, az a mostani tízemeletesek előtti tés a kereszteződénél. Természetesen itt a járdák is megújulnak. A tízemeletesek körül minden terület megújul, még egy kis játszótér is tervben van, ha lesz rá pénz.

g.k.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Zöld környezet és kék Balaton

2019. 03. 10.

Zöld környezet és kék Balaton
Földi, vízi és levegőbeli értékeink védelmében február 19-én egy találkozót szervezett a siófoki BRTK Könyvtár a környék, az ország könyvtárai és mindenki más számára, aki fontosnak tartotta a témát.
Részletek »

Téli Portya

2019. 02. 17.

Téli Portya
A 466. számú Magyar Tenger Cserkészcsapat február első hétvégéjén megtartotta évkezdő programját, a Téli Portyát Nagyberényben.
Részletek »

Siófok a turisztikai élvonalban

2019. 02. 11.

Siófok a turisztikai élvonalban
A jubileumi programoknak és az intenzív marketingkommunikációnak köszönhetően 2018 kiemelkedően sikeres éve volt a városnak. Egymilliónál több látogató, tizenkét nagyrendezvény és egy 50 éves születésnap – mozgalmas év áll mögöttünk. A Balaton legnagyobb városa a fiatalok mellett egyre több családot vonzott, hiszen az egész évben zajló programokkal mindenkit igyekezett megszólítani Siófok. Az idei évben is új rendezvényekkel, és a már megszokott színvonalú programokkal várjuk látogatóinkat, hogy továbbra is minden korosztály számára vonzó úti cél legyen városunk.
Részletek »

Születésnapi köszöntő

2019. 02. 07.

Születésnapi köszöntő
100. születésnapja alkalmából köszöntötte a városvezetés Varga Jánosnét (született Seer Magdolna).
Részletek »

Busókkal töltöttek kolbászt a siófoki kikötőben

2019. 01. 28.

Busókkal töltöttek kolbászt a siófoki kikötőben
Mindent bevetnek Siófokon, hogy elűzzék a telet. A II. Siófoki Toros Partyra újra meghívták a mohácsi busókat, és a biztonság kedvéért kiszebábot is égetnek, ami vasárnap a Balaton jegén végzi, hátha az megolvad.
Részletek »

Pályaorientációs nap a siófoki gimnáziumban

2019. 01. 21.

Közel 20 egyetem és főiskola, valamint különböző szakmák képviselői tartottak előadásokat a Siófoki Perczel Mór Gimnázium pályaorientációs napján a gimnázium diákjainak január 21-én.
Részletek »

Reflektorfényben az Anyukák

2019. 01. 19.

Családias, oldott hangulatban zajlott a Sió Paktum Foglalkoztatási Projekt 3. „Anya Ügyes!” workshopja! A Siófok és térsége Paktumirodában ezen a napon az anyukák szó szerint is reflektorfénybe kerülhettek egy-egy önéletrajzba kerülő jó minőségű fotó elkészülése erejéig.
Részletek »
Még több magazin cikk

A csillagos égbolt és a kultúrház titkai

2019. 02. 21.

A csillagos égbolt és a kultúrház titkai
A Kálmán Imre Kulturális Központ munkatársainak segítségével a kultúrház, az Utazó Planetárium csapata által pedig a Naprendszer rejtelmeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők a Kultúrházak éjjel-nappal című rendezvényen.
Részletek »

Muzsinszki kiállítás Siófokon

2019. 02. 20.

Muzsinszki kiállítás Siófokon
A napokban nyílt meg a Muzsinszki Nagy Endre magángyűjtemény festményeiből álló kiállítás a siófoki Kálmán Imre Emlékházban. Idén a Siófokhpz kötődő művész nem vallási témájú festményeit állították ki, melyeket április 27-ig lehet megtekinteni.
Részletek »

Egy csepp természet a KIKK-ben

2019. 02. 15.

Egy csepp természet a KIKK-ben
Egy csepp természet címmel nyílt meg Gazdagné Varga Judit és Ráczi Zoltán fotókiállítása február 7-én a Kálmán Imre Kulturális Központ galériáján.
Részletek »

A Seuso-kincs – Vagyon, műveltség, hatalom

2019. 01. 31.

A Seuso-kincs – Vagyon, műveltség, hatalom
A Seuso-kincs ezüstedényeinek történetéről tartott előadást Mráv Zsolt, a Magyar Nemzeti Múzeum régésze január 24-én a siófoki BRTK Könyvtárban.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Hárommilliárd forintból fejlesztik a balatoni szabadstrandokat

2019. 03. 01.

Folytatódik a strandfejlesztési program a Balatonnál. Idén három milliárd forintból korszerűsíthetik a szabadstrandokat a tóparti települések. A tervezet szerint a pályázati forrásból az infrastruktúra fejlesztése mellett jut családbarát vízi attrakciókra létrehozására is.
Részletek »

Nagy kitörési pont lehet az elektromos bicikli a bringaturizmusban

2019. 02. 28.

Nagy kitörési pont lehet az elektromos bicikli a bringaturizmusban
„Valószínű, amikor pár évtized múlva visszagondolunk erre az időszakra, azt fogjuk gondolni, hogy a bringaturizmusban a legnagyobb kitörési pont az e-bike, vagyis az elektromos bicikli volt” – nyilatkozta Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a hirbalaton.hu-nak.
Részletek »

Tavaszodik, egy órával tovább jár a balatoni komp

2019. 02. 24.

A tavasz közeledtének egyik biztos jele, hogy hosszabbodik a Szántód és Tihany között óránként közlekedő balatoni komp üzemelésének ideje. Az igazi tavasz a kompmenetrendben március 15-től kezdődik majd, amikor ismét 40 percenként indulnak a járatok.
Részletek »

Rekordév: tízmilliárdos bevétellel zártak a somogyi szállodák

2019. 02. 18.

Rekordév: tízmilliárdos bevétellel zártak a somogyi szállodák
Ismét jó évet tudhatnak maguk mögött a somogyi szállásadók, 2018-ban is százezrével fordultak meg a turisták a megyében. Tavaly is a nyári főszezon volt a legjobb a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint.
Részletek »

Téli kampánnyal is népszerűsítik a négy évszakos Balatont

2019. 01. 27.

Téli kampánnyal is népszerűsítik a négy évszakos Balatont
Helló tél! címmel forgalomélénkítő kampányt indított a Magyar Turisztikai Ügynökség: megyénkben hét szolgáltató – szálláshely, fürdő, kulturális központ – kapcsolódott a programba, országosan 177 helyen várják január közepétől február végéig speciális ajánlatokkal és kedvezményekkel a belföldi utazókat.
Részletek »
Még több Balaton cikk

Idegenben verték a címvédőt a Kosársulisok

2019. 03. 03.

Idegenben verték a címvédőt a Kosársulisok
Az utóbbi időszakban hármas győzelmi sorozaton van túl a Siófoki Kosársuli Egyesület. A legutóbbi rangadón Kaposváron 14 ponttal verték a címvédőt. A csapat jelenleg a második helyen áll.
Részletek »

Siófoki asztaliteniszezők sikerei

2019. 02. 23.

Siófoki asztaliteniszezők sikerei
Február 14-17. között rendezték a 2018/2019-es tanév Asztalitenisz Országos Döntőjét, Karcagon, melyen a siófoki diákok kiemelkedő eredményeket értek el.
Részletek »

Távírász bajnokságot nyert a Siófoki Rádióklub csapata

2019. 02. 22.

Távírász bajnokságot nyert a Siófoki Rádióklub csapata
Február elején rendezték meg a Puskás Tivadar Budapest távírász bajnokságot a Távközlési Technikumban Budapesten. Mint több évtizede, a Siófoki Rádióklub csapata lett az első.
Részletek »

Országos döntőbe jutott a siófoki csapat

2019. 02. 10.

Országos döntőbe jutott a siófoki csapat
A B33 Kosárlabda Diákolimpia Somogy megyei döntőjében diadalmaskodott a siófoki csapat Kaposváron.
Részletek »

Két saját nevelésű fiatal is a felnőtt kerettel készül tavasszal

2019. 02. 09.

A Siófoki Bányász SE U19-es csapatának két tehetsége, Lapos Máté és Török Dávid a felnőttekkel edz majd a tavasz folyamán. Mindkettőjüknek ki lett váltva a kettős versenyengedély, így akár be is mutatkozhatnak NB II-ben!
Részletek »

Csoportelsők a lányok

2019. 02. 08.

Csoportelsők a lányok
Csoportelső a Siófok KC, miután az EHF-kupában legyőzte idegenben 12 góllal a dán Herning-Ikast.
Részletek »

Siófok KC: már háromból három!

2019. 01. 22.

Nem fékeznek a Siófokiak; az Ikast és a Metzingen után a svéd bajnok Sävenhofot is legyőzték az EHF kupa csoportkörének harmadik fordulójában! Dedu ellenállhatatlan volt a kapuban, a Böhme, Aoustin duó pedig tizennégy góllal „kedveskedett” a vendégeknek.
Részletek »
Még több sport cikk