Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
április
minden ami Siófok
40 fát ültettek

Magazin

40 fát ültettek

A Foki-hegyi Egyesület és a Siófoki Kosársuli Egyesület tagjai 3 helyszínen 40 darab fát ültettek.

Anne Frank kiállítás

Kultúra

Anne Frank kiállítás

A Siófoki Perczel Mór Gimnázium tanulóinak tárlatvezetésével tekinthető meg áprilisban, a gimnázium aulájában az amszterdami Anne Frank...

Bajnokcsapat

Sport

Bajnokcsapat

Az elmúlt héten Fehérváron biztosította be a Siófok KC csapata a bronzérmet a női kézilabda liga 25. fordulójában. Ez volt a hatodik...

BAHART: forrásokat várnak a tulajdonossá is vált államtól

Balaton

BAHART: forrásokat várnak a tulajdonossá is...

A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) tulajdonos önkormányzatai és a cég vezetése is nagy reményeket fűz az állami tulajdonszerzéshez a...

Hír 2018. 12. 01.

Jubileumi városnappal ünnepelte 50. születésnapját Siófok

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
2018 különleges év Siófok életében, idén ünnepli várossá nyilvánításának 50. évfordulóját a Balaton-parti település. A jeles alkalomból egész évben jubileumi programokat szerveztek, melyek fénypontját a november 30-ai városnap jelentette.

A siófoki városnapon hagyományosan megrendezték a jótékonysági vásárt, melyen helyi egyesületek, civil szervezetek jótékony céllal árusították kézzel készített termékeiket a Víztorony körül, és gyűjtötték az adományokat a vásár fő támogatottja, a Nyitnikék Óvoda számára. A Kálmán Imre Kulturális Központban vehették át kitüntetéseiket a város jó tanuló, jó sportoló diákjai, és a polgármesteri hivatalban díjazták a 2018. évi városi virágosítási verseny győzteseit. A kulturális központ több különböző témájú kiállításnak is otthont adott ezen a jeles napon.

Az emeleti galérián nyílt meg Karda Imre fazekas, népi iparművész emlékére a Kezünk nyomán című tárlat a HÉ! Helyi Érték Egyesület és a kultúrház szervezésében, melyen helyi kézművesek alkotásait tekinthették meg az érdeklődők. A Városnapon mutatták be Siófok kulturális folyóirata, a Siópart ünnepi számát, és a jubileumra készített mellékletét, a Somogyi Néplap 1968. december 29-i különkiadásának újranyomtatott változatát. Az előcsarnokban Balatonkiliti történetéről szóló tematikus kiállítás nyílt, és elindult a jótékonysági mézeskalácsváros aukció. A kreatív önkéntesek idén harmadik alkalommal építették fel mézeskalácsból Siófok emblematikus épületeit, melyekre a közösségi oldalon keresztül december 12-ig lehet majd licitálni. A Mézeskalácsváros Siófok 2018 jótékonysági akcióval egy hároméves kislányt, Vörös Zsófikát és a kis betegeket segítő Démétér Alapítványt támogathatják a licitálók. A városi ünnepség alkalmából hagyománnyá vált, hogy a siófoki képviselő-testület döntése értelmében azok a siófoki polgárok, jogi személyek és gazdasági társaságok, akik kimagasló közösségi munkájukkal hozzájárultak a város fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez, elismerő címet kapnak. A színházteremben megrendezett díjkiosztó gálán dr. Lengyel Róbert, Siófok város polgármestere köszöntötte a díjazottakat és a megjelenteket.

- Kiemelkedő esemény egy település életében, hogy várossá avatásának 50. évfordulóját ünnepeljük. Egy igazi történelmi esemény, aminek most mi a tanúi, egyben kiváltságos részesei lehetünk. Számomra pedig külön megtiszteltetés, hogy e jubileum időpontjában én lehetek ennek a gyönyörű városnak a polgármestere – hangzott a polgármester beszédében, aki történelmi visszatekintéssel emlékezett meg az 50 éves városról.

A jubileumi díjátadón Siófok Város Díszpolgára címet vehetett át dr. Farkas Sándor nyugalmazott sebész főorvos és dr. Kersák János nyugalmazott belgyógyász főorvos. Siófokért-érem kitüntetésben részesült Majoros János, Bartha Béla és Bartháné Tatár Imola. Polgármesteri elismerő oklevelet vehetett át Bohár Árpád, Fuxhoffer Zsolt, Nagy Ferenc, dr. Nemes Levente, Happiness TSE (Lóránth Éva és Hetei Fruzsina), C&M Dance Stúdió TSE (Fülöp Milán és Kovács Franciska). Siófok várossá válásának 50 éves évfordulója alkalmából dr. Lengyel Róbert polgármester emléktárgyat adott át: Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, dr. Kiss Pál, a Siófoki Járási Hivatal hivatalvezetője, Potocskáné Kőrösi Anita országgyűlési képviselő, Siófok város volt alpolgármestere, Witzmann Mihály országgyűlési képviselő, Hamvas Péter, Siófok város alpolgármestere, Csorba Ottó képviselő, Lapos Gábor képviselő, Mezőfi Józsefné képviselő, Nagy Sándorné képviselő, Orbánné Wald Marianna képviselő, dr. Safar Ahmed képviselő, Szajcz Adrián képviselő, Szamosi Lóránt képviselő, Ujvári István képviselő, Völgyi Lajos képviselő és Kónyáné dr. Zsarnovszky Judit, a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője részére. A színházteremben az ünnepi műsor Szulák Andrea és Elek Norbert előadásával zárult, majd a Fő téri színpadon Éliás Gyula Jr. és sztárvendégei nagykoncertjét élvezhették az érdeklődők.

A különleges jubileumi év alkalmából Siófok Város Önkormányzata egy egyedülálló programmal is kedveskedett a városlakóknak, akik a Kiss Szilárd Sportcsarnokban a Siófok50 Születésnapi Party keretében ünnepelhették meg az idén fél évszázados városunkat, Siófokot.

A városnapon a Somogyi Néplap 1968. december 29-i, vasárnapi különszámának újranyomtatott változatát is olvashatták az érdeklődők. A 12 oldalas különszámban a számos jegyzet, ünnepi köszöntő mellett a kiadvány mai szemmel nézve talán legérdekesebb része az az összeállítás, melyben a település akkori meghatározó közéleti szereplői a jövőről alkotott elképzeléseikről és elvárásaikról vallanak. „Még nagyobb fejlődést, még több szép épületet” – olvasható Angyal József, az OTP akkori vezetőjének fényképe alatt. Boa József, KISZ politikai munkatárs a sportélettel, stadionépítéssel kapcsolatos elgondolásait fogalmazta meg, míg Jenőfi Károly, a Hazafias Népfront titkára ekképp nyilatkozott: „...szeretném, ha Siófok nem csak a nyári, hanem a téli üdültetés városa is lenne. Téliesített szállodákat, üdülőket várok, ...”. Punyi István, a Kőolajvezeték Vállalat párttitkára saját kérdését így válaszolta meg: „Mit várok az új várostól? Gyorsabb ütemű közművesítést! Azt, hogy a város mindig tiszta és rendes legyen, vonzó, hogy az ország minden részéből ideérkező emberek a Balaton gyöngyszemét lássák benne.”

1988-ban az országban az elsők között indítottak Siófokon városi újságot. A Siófoki Városi Tanács V.B. lapja a Siófoki Hírek nevet kapta, ára 9,50 Ft. volt. A várossá válás 20. évfordulóján, decemberben az első évfolyam hetedik száma jelent meg, melyben dr. Gáti István tanácselnök így köszöntötte a város polgárait:

"Boldogít az a tudat, hogy a város minden lakója tudja, hogy a cím önmagában kevés. A tettek teremthetik meg városi jövőnket. Megértettük a korai felhívást, hogy legyünk büszkék, hogy hazánk egyik legszebb vidéke, fejlődő fiatal városának polgárai lehetünk. Büszkeségünk szavak helyett tettekben realizálódjon. Tennivaló pedig bőven akad. Más hasonló nagyságú településektől eltérően Siófok fejlesztésében a hagyományok szerepe kevéssé meghatározó. A siófoki arculat kialakításának felelőssége, új hagyományok megteremtése a mi feladatunk. Sok tényező a könnyebb megoldás felé csábít bennünket. Úgy kell mégis nekünk megtalálni a helyes arányokat, hogy néhány évtized múltán is merjük vállalni cselekedeteinkért a felelősséget. Köszöntöm a 20 éves város eredményeit létrehozó siófoki embereket, s bízom a további együttes munkánkban."

A lap a köszöntő mellett címlapon hozta, az akkor hatalmas hírnek számító eseményt, azaz, hogy televízió születik Siófokon "Keresztveve: TVSIÓ" címmel. Ugyancsak a címlapon jelent meg, hogy elkezdődött a Kele utcai iskola beruházása.

Hogy ne csak kerek évfordulókra tekintsünk vissza, úgy gondoltuk, az ezredforduló, azaz a 2000. év decemberi lapszámát nézzük meg, azonban ebben nem közöltek cikket a városnapról. Így ugrottunk egyet, és a 2001. év decemberi számát olvasgattuk, amiben a 10. oldalon meg is találtuk a kétoldalas beszámolót. Dr. Balázs Árpád, akkori polgármester is a siófoki polgárokat helyezte ünnepi beszéde középpontjába: "Fejlődésünk legfőbb pillére azonban továbbra is mi magunk vagyunk. Minden, ami itt létrejött, a siófoki polgár munkájának, szorgalmának, mindennapi küzdelmeinek emlékműve. Együttműködésünk, probléma-feloldó képességünk tanúbizonysága. Nem várhatunk senkire...Nekünk kell a családunkról gondoskodni, utakat, járdákat, iskolát építeni, időst, szegényt támogatni, apró gyereket nevelni...Siófok város napja a családjáért és a közösségért dolgozó tisztességes polgár ünnepe. Az advent, a reménykedés időszakának kezdetén őszinte elismeréssel szeretnék tisztelegni mindazok előtt, akik munkájukkal a város fejlődését biztosították."

Ebben a lapszámban olvashatjuk többek között, hogy a városnapon kötötte meg testvérvárosi szerződését a testület Parnu városával, elindult a főiskola, megújult a Sió-híd. A Siófokért emlékérem díjazottjai között pedig- csakúgy mint idén - dr. Kersák János is szerepelt.

A 2018. évi városi virágosítási verseny díjazottjai kategóriánként:

Családi ház

Zsiga Vilmosné I. helyezett
Körmendy Zoltánné II. helyezett
Balogh Ilona III. helyezett

Társasházi erkély:

Vörös Ferenc I. helyezett
Takács Zsuzsanna II. helyezett

Egyéb

Pitypang Óvoda I. helyezett

Különdíj

Török Julianna: évek óta végzetttársadalmi munkájáért

Lénárt Ferencné: évek óta kiemelkedő színvonalas kertfenntartási munkájáért

Szili Zsuzsanna: évek óta kiemelkedő színvonalas kertfenntartási munkájáért

Hauszgénusz Éva: évek óta kiemelkedő színvonalas kertfenntartási munkájáért

A Civil Egyesületek különdíjban részesítették a számukra emlékezetes kerteket:

Városvédő és Szépítő Egyesület díjazottja: Négy Évszak Kertészet

Nők a Balatonért Egyesület díjazottja:Gáspár Jánosné

Nyugdíjasok Siófoki Egyesülete díjazottja: Nyitnikék Óvoda

Siófoki Nőklub Egyesület díjazottja: Török Klára

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Állati Jó Gyermeknap és Ezer Lámpás Éjszakája

2019. 05. 30.

Állati Jó Gyermeknap és Ezer Lámpás Éjszakája
Május utolsó hétvégéjén gyermeknap alkalmából állatos programok várták a kicsiket és nagyokat, és az Ezer Lámpás Éjszakáján közel ezer világító lufi ragyogta be a siófoki Fő teret.
Részletek »

III. Rendezvény a gyermekeltűnések megelőzésért

2019. 05. 29.

III. Rendezvény a gyermekeltűnések megelőzésért
A Nők Együtt Egyesület harmadik alkalommal szervezte meg rendezvényét a gyermekeltűnések megelőzésért, melynek kapcsán a siófoki általános- és középiskolás diákok egy szakpszichológus interaktív előadásán vehettek részt május 23-án Siófok Város Önkormányzatának házasságkötő termében.
Részletek »

Strand Szezonnyitó Siófokon

2019. 05. 24.

Strand Szezonnyitó Siófokon
Idén először Strand Szezonnyitóval nyitotta meg kapuit a siófoki Nagystrand. Május 17. és 19. között Király Viktor, a Magna Cum Laude és Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar koncertjeivel indult el a 2019-es nyári szezon Siófokon.
Részletek »

Beszédes-napok a környezetvédelem jegyében

2019. 04. 30.

Beszédes-napok a környezetvédelem jegyében
A Beszédes József Általános Iskola idén, névadójához méltóan, a környezetvédelmet, vizeink védelmét helyezte középpontba a már hagyományosan megrendezett Beszédes-napokon.
Részletek »

Kedvezményes virágvásár és virágosítási verseny 2019. május 2-15.

2019. 04. 25.

Kedvezményes virágvásár és virágosítási verseny 2019. május 2-15.
Siófok Város Önkormányzata évente meghirdeti ezt a kezdeményezést, mely során az érvényes Siófok kártyával rendelkezők részére 3.500 forintnak megfelelő pontot tölt fel. Az érvényes kártyával rendelkezők kártyájára a feltöltés automatikus, külön nyomtatvány kitöltésére nincs szükség, május 2-től a kedvezményt a kertészetekben igénybe vehetik.
Részletek »

40 fát ültettek

2019. 04. 19.

40 fát ültettek
A Foki-hegyi Egyesület és a Siófoki Kosársuli Egyesület tagjai 3 helyszínen 40 darab fát ültettek.
Részletek »

Tavaszi vendéglátós verseny a Krúdyban

2019. 04. 12.

Tavaszi vendéglátós verseny a Krúdyban
A Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája április 11-én első alkalommal rendezte meg tavaszi vendéglátós versenyét, melyen a legfiatalabb tanulók mérhették össze szakmai tudásukat.
Részletek »

Születésnapi köszöntő

2019. 04. 01.

Születésnapi köszöntő
80. születésnapja alkalmából köszöntötte Turjányi Józsefet a Siófoki Rádióklub.
Részletek »

Halak Napja

2019. 03. 28.

A különböző halfajtákkal, a horgászattal és a halfogyasztás előnyeivel ismerkedtek meg a siófoki diákok a Halak Napján.
Részletek »

Százak ünnepelték a víz világnapját a DRV-vel Siófokon

2019. 03. 27.

Százak ünnepelték a víz világnapját a DRV-vel Siófokon
Az idén 110 esztendős Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) által szervezett március 22-i víz világnapi rendezvényen óvodások, iskolások és kísérőik százai töltötték meg a siófoki Fő teret, akik gyermekkoncerten, vízzel kapcsolatos ügyességi és oktató jellegű játékokon, kézműves foglalkozásokon, valamint színes és izgalmas bemutatókon vehettek részt. A társaság által szervezett véradáson rekordszámú véradó jelent meg és segített önként a rászorulóknak. A programsorozat részeként meghirdetett Nyílt Napok keretében pedig 15 vízmű- és szennyvíztelep fogadta a több mint 400 látogatót a víz világnapjának hetében.
Részletek »

Márciusi Gasztro Mustra

2019. 03. 20.

Márciusi Gasztro Mustra
A Siófoki Szabadtéri Vendéglátók és Kézművesek Egyesülete második alkalommal rendezte meg a Márciusi Gasztro Mustrát és kézműves vásárt a március 15-i hosszú hétvégén, a siófoki hajóállomáson.
Részletek »

21. századi körülmények a Szindbádban

2019. 03. 16.

21. századi körülmények a Szindbádban
Megújult a Szindbád tanétterem. A Siófoki Szakképzési Centrum csaknem 40 millió forintot költött arra, hogy a Krúdy diákjai még magasabb szinten sajátíthassák el a gasztronómiai fogásokat.
Részletek »

Nőnapi lélekápolás

2019. 03. 12.

Nőnapi lélekápolás
Minden NŐ hercegnő címmel intenzív lélekápolással várta a hölgyeket március 8-án nőnap alkalmából a Kálmán Imre Kulturális Központ.
Részletek »

Zöld környezet és kék Balaton

2019. 03. 10.

Zöld környezet és kék Balaton
Földi, vízi és levegőbeli értékeink védelmében február 19-én egy találkozót szervezett a siófoki BRTK Könyvtár a környék, az ország könyvtárai és mindenki más számára, aki fontosnak tartotta a témát.
Részletek »
Még több magazin cikk

„Honismeretből jeles!”

2019. 04. 29.

„Honismeretből jeles!”
Idén is folytatta immár hagyományos szép szereplését a Siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola és AMI hetedikes csapata a Marcaliban megrendezett megyei honismereti versenyen.
Részletek »

Anne Frank kiállítás

2019. 04. 18.

Anne Frank kiállítás
A Siófoki Perczel Mór Gimnázium tanulóinak tárlatvezetésével tekinthető meg áprilisban, a gimnázium aulájában az amszterdami Anne Frank Ház által összeállított Anne Frank – történelem a mának című kiállítás.
Részletek »

A magyar költészet napja

2019. 04. 13.

A magyar költészet napja
Versmondó versennyel, gálaműsorral, gyermekműsorral és megzenésített versekkel ünnepelte április 11-én a magyar költészet napját Siófok.
Részletek »

Bach Mindenkinek Fesztivál

2019. 03. 31.

A Siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola művésztanárai, növendékei és gyermekkórusának koncertjével csatlakozott Siófok a Bach Mindenkinek Fesztiválhoz.
Részletek »

Siófoki Tavaszi Fesztivál

2019. 03. 25.

Siófoki Tavaszi Fesztivál
„A kavicsok titkos világa” tárult fel a Tavaszi Fesztivált megnyitó kiállításon március 19-én a Kálmán Imre Kulturális Központban.
Részletek »

Alkotó Kezek

2019. 03. 23.

Alkotó Kezek
V. alkalommal került megrendezésre a Kilitiért Egyesület szervezésében a Kiliti Alkotó Kezek képzőművészeti kiállítás.
Részletek »

Kiállítás az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére

2019. 03. 19.

Kiállítás az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére nyílt kiállítás március 13-án a siófoki BRTK Könyvtárban.
Részletek »

A csillagos égbolt és a kultúrház titkai

2019. 02. 21.

A csillagos égbolt és a kultúrház titkai
A Kálmán Imre Kulturális Központ munkatársainak segítségével a kultúrház, az Utazó Planetárium csapata által pedig a Naprendszer rejtelmeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők a Kultúrházak éjjel-nappal című rendezvényen.
Részletek »

Muzsinszki kiállítás Siófokon

2019. 02. 20.

Muzsinszki kiállítás Siófokon
A napokban nyílt meg a Muzsinszki Nagy Endre magángyűjtemény festményeiből álló kiállítás a siófoki Kálmán Imre Emlékházban. Idén a Siófokhpz kötődő művész nem vallási témájú festményeit állították ki, melyeket április 27-ig lehet megtekinteni.
Részletek »

Egy csepp természet a KIKK-ben

2019. 02. 15.

Egy csepp természet a KIKK-ben
Egy csepp természet címmel nyílt meg Gazdagné Varga Judit és Ráczi Zoltán fotókiállítása február 7-én a Kálmán Imre Kulturális Központ galériáján.
Részletek »

A Seuso-kincs – Vagyon, műveltség, hatalom

2019. 01. 31.

A Seuso-kincs – Vagyon, műveltség, hatalom
A Seuso-kincs ezüstedényeinek történetéről tartott előadást Mráv Zsolt, a Magyar Nemzeti Múzeum régésze január 24-én a siófoki BRTK Könyvtárban.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Rengeteg vendég, élménydús programok és fantasztikus hangulat övezte a Nemzeti Regattát Siófokon

2019. 06. 03.

Megosztás  A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és szervezőtársai által immár 4. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzeti Regatta - Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja - hatalmas sikert aratott június első hétvégéjén, hiszen az ország különböző pontjairól 50 település 16 megyéből mutatkozott be a nagyközönségnek, mindemellett koncertek, különböző versenyek és rengeteg program várta az idelátogatókat.
Részletek »

Kerékpáros turisztikai fejlesztés indul a Balatonnál

2019. 04. 26.

Egész évben szolgáltatásokat és programokat kínáló kerékpáros turisztikai fejlesztések indulnak a Balaton térségében új útvonalak és kiszolgáló létesítmények kialakításával – közölte a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) elnöke a program pénteki, keszthelyi nyitórendezvényén.
Részletek »

Népszerűbbek lettek a négycsillagos hotelek

2019. 04. 23.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége által készített legfrissebb felmérés szerint a februári forgalom országos szinten 6,7 százalékkal, Budapesten négy százalékkal, a fővároson kívüli szállodákban kilenc százalékkal, a balatoni régióban pedig 19,4 százalékkal nőtt a múlt évhez képest.
Részletek »

BAHART: forrásokat várnak a tulajdonossá is vált államtól

2019. 04. 21.

BAHART: forrásokat várnak a tulajdonossá is vált államtól
A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) tulajdonos önkormányzatai és a cég vezetése is nagy reményeket fűz az állami tulajdonszerzéshez a társaságban – mondták el a 173. balatoni személyhajózási szezon alkalmából megrendezett ünnepségen Balatonfüreden.
Részletek »

Az új Balaton-törvényről: a part mindenkié, ezért a megközelíthetősége közérdek

2019. 03. 26.

Az új Balaton-törvényről: a part mindenkié, ezért a megközelíthetősége közérdek
„A Balaton-part mindenkié, ezért a megközelíthetősége közérdek” – került bele az új, március 15-én hatályba lépett Balaton-törvénybe, amely igény egységes volt a kormánypártiak és az ellenzékiek köreiben. Ennek az elvnek az érvényesülését az alacsonyabb szintű jogszabályokban, illetve a hamarosan elkészülő vízparti tervekben kell biztosítani.
Részletek »

Öt balatoni település szabad strandjai újulnak meg nyárig

2019. 03. 24.

A délnyugat Balaton öt települése 1,4 milliárd forintot támogatást nyert szabad strandjai fejlesztésére a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) pályázatán, amiből családbarát fejlesztések, vizesblokk- és világítás felújítások, utcabútor cserék valósulhatnak meg, és játszóterek mellett futó- és sportpálya is épül június végéig – hangzott el egy balatonboglári sajtótájékoztatón csütörtökön.
Részletek »

BAHART Regatta amatőr vitorlásverseny-sorozat

2019. 03. 14.

BAHART Regatta amatőr vitorlásverseny-sorozat
A Balatoni Hajózási Zrt. a Budapest Boat Show-n jelentette be, hogy az idén 16 éves BAHART Regatta versenysorozat számos újdonsággal várja a résztvevőket. Azonban van, ami az évek múlásával sem változik. A szervezők a 2019. évi vitorlás szezonban is öt alkalmas sorozatot hirdetnek a lelkes amatőr vitorlázóknak, hogy összemérjék felkészültségüket és tudásukat a Balatonon. A sorozat idei évada májustól szeptemberig élménydús küzdelmet kínál az érdeklődőknek.
Részletek »

Hárommilliárd forintból fejlesztik a balatoni szabadstrandokat

2019. 03. 01.

Folytatódik a strandfejlesztési program a Balatonnál. Idén három milliárd forintból korszerűsíthetik a szabadstrandokat a tóparti települések. A tervezet szerint a pályázati forrásból az infrastruktúra fejlesztése mellett jut családbarát vízi attrakciókra létrehozására is.
Részletek »

Nagy kitörési pont lehet az elektromos bicikli a bringaturizmusban

2019. 02. 28.

Nagy kitörési pont lehet az elektromos bicikli a bringaturizmusban
„Valószínű, amikor pár évtized múlva visszagondolunk erre az időszakra, azt fogjuk gondolni, hogy a bringaturizmusban a legnagyobb kitörési pont az e-bike, vagyis az elektromos bicikli volt” – nyilatkozta Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a hirbalaton.hu-nak.
Részletek »

Tavaszodik, egy órával tovább jár a balatoni komp

2019. 02. 24.

A tavasz közeledtének egyik biztos jele, hogy hosszabbodik a Szántód és Tihany között óránként közlekedő balatoni komp üzemelésének ideje. Az igazi tavasz a kompmenetrendben március 15-től kezdődik majd, amikor ismét 40 percenként indulnak a járatok.
Részletek »

Rekordév: tízmilliárdos bevétellel zártak a somogyi szállodák

2019. 02. 18.

Rekordév: tízmilliárdos bevétellel zártak a somogyi szállodák
Ismét jó évet tudhatnak maguk mögött a somogyi szállásadók, 2018-ban is százezrével fordultak meg a turisták a megyében. Tavaly is a nyári főszezon volt a legjobb a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint.
Részletek »

Téli kampánnyal is népszerűsítik a négy évszakos Balatont

2019. 01. 27.

Téli kampánnyal is népszerűsítik a négy évszakos Balatont
Helló tél! címmel forgalomélénkítő kampányt indított a Magyar Turisztikai Ügynökség: megyénkben hét szolgáltató – szálláshely, fürdő, kulturális központ – kapcsolódott a programba, országosan 177 helyen várják január közepétől február végéig speciális ajánlatokkal és kedvezményekkel a belföldi utazókat.
Részletek »
Még több Balaton cikk

Első helyen végzett Siófok a Kihívás Napján

2019. 05. 31.

Első helyen végzett Siófok a Kihívás Napján
A települések versenyében kategóriájának első helyezettje lett a város a 2019-es Kihívás Napja országos sporteseményen.
Részletek »

Streetball pályák épülhetnek

2019. 05. 23.

Streetball pályák épülhetnek
Megérkeztek a látványtervek az épülő streetball pályákhoz.
Részletek »

Bajnokcsapat

2019. 05. 14.

Bajnokcsapat
Az elmúlt héten Fehérváron biztosította be a Siófok KC csapata a bronzérmet a női kézilabda liga 25. fordulójában. Ez volt a hatodik győzelem, amelyet zsinórban szerzett a csapat a bajnokságban, Estelle Nze Minko pedig pályafutása 500. gólját lőtte a találkozón SKC-mezben. Három nap múlva aztán ott folytatták a lányok, ahol abbahagyták, hazai pályán megnyerték az EHF-kupát, sport- és klubtörténelmet írtak.
Részletek »

Országos diákolimpiai arany

2019. 04. 22.

Országos diákolimpiai arany
Az elmúlt hétvégén rendezték Győrben az országos “A” kategóriás (versenyzői) úszás diákolimpiát.
Részletek »

Óriási országos csúcsot úszott Németh Nándor

2019. 04. 06.

Óriási országos csúcsot úszott Németh Nándor
Brutális országos csúccsal (48.17) nyerte meg a 100 méteres gyorsúszás döntőjét Németh Nándor, aki a világ idei negyedik legjobb idejét úszta.
Részletek »

Torna Diákolimpia Országos Elődöntő

2019. 04. 05.

Siófokon rendezte meg a „Piruett” Közhasznú Sportegyesület a Torna Diákolimpia Leány Országos Elődöntőjét, melyen közel 300 tornász vett részt.
Részletek »

Elrajtolt a 12. Spuri Balaton Szupermaraton

2019. 03. 22.

Elrajtolt a 12. Spuri Balaton Szupermaraton
Elkezdődött a maratoni idény a Balatonon! A Budapest Sporiroda (BSI) 12. alkalommal rendezte meg a Spuri Balaton Szupermaratont.
Részletek »

Siófoki ritmikus gimnasztika győzelem

2019. 03. 21.

Siófoki ritmikus gimnasztika győzelem
Első helyen végzett a siófoki Vak Bottyán csapata a ritmikus gimnasztika diákolimpia regionális döntőjén.
Részletek »

Tour de Hongrie – Siófokról rajtol, Székesfehérváron zárul a körverseny

2019. 03. 13.

Tour de Hongrie – Siófokról rajtol, Székesfehérváron zárul a körverseny
Siófoki prológgal kezdődik és székesfehérvári befutóval zárul júniusban a 40. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny. A viadal keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a nyitány után az első szakaszra Velence és Esztergom között kerül sor, majd a Balassagyarmat és Miskolc közötti táv vár a versenyzőkre. Ezt követően két félszakaszt rendeznek: Kazincbarcikáról Tiszafüredre, majd onnan Hajdúszoboszlóra teker a mezőny, mielőtt sor kerül a királyetapra, amely Karcagról indulva a Kékestetőn ér véget. A vasárnapi záró szakaszt Kecskemét és Székesfehérvár között rendezik.
Részletek »

Idegenben verték a címvédőt a Kosársulisok

2019. 03. 03.

Idegenben verték a címvédőt a Kosársulisok
Az utóbbi időszakban hármas győzelmi sorozaton van túl a Siófoki Kosársuli Egyesület. A legutóbbi rangadón Kaposváron 14 ponttal verték a címvédőt. A csapat jelenleg a második helyen áll.
Részletek »

Siófoki asztaliteniszezők sikerei

2019. 02. 23.

Siófoki asztaliteniszezők sikerei
Február 14-17. között rendezték a 2018/2019-es tanév Asztalitenisz Országos Döntőjét, Karcagon, melyen a siófoki diákok kiemelkedő eredményeket értek el.
Részletek »

Távírász bajnokságot nyert a Siófoki Rádióklub csapata

2019. 02. 22.

Távírász bajnokságot nyert a Siófoki Rádióklub csapata
Február elején rendezték meg a Puskás Tivadar Budapest távírász bajnokságot a Távközlési Technikumban Budapesten. Mint több évtizede, a Siófoki Rádióklub csapata lett az első.
Részletek »

Országos döntőbe jutott a siófoki csapat

2019. 02. 10.

Országos döntőbe jutott a siófoki csapat
A B33 Kosárlabda Diákolimpia Somogy megyei döntőjében diadalmaskodott a siófoki csapat Kaposváron.
Részletek »

Két saját nevelésű fiatal is a felnőtt kerettel készül tavasszal

2019. 02. 09.

A Siófoki Bányász SE U19-es csapatának két tehetsége, Lapos Máté és Török Dávid a felnőttekkel edz majd a tavasz folyamán. Mindkettőjüknek ki lett váltva a kettős versenyengedély, így akár be is mutatkozhatnak NB II-ben!
Részletek »

Csoportelsők a lányok

2019. 02. 08.

Csoportelsők a lányok
Csoportelső a Siófok KC, miután az EHF-kupában legyőzte idegenben 12 góllal a dán Herning-Ikast.
Részletek »

Siófok KC: már háromból három!

2019. 01. 22.

Nem fékeznek a Siófokiak; az Ikast és a Metzingen után a svéd bajnok Sävenhofot is legyőzték az EHF kupa csoportkörének harmadik fordulójában! Dedu ellenállhatatlan volt a kapuban, a Böhme, Aoustin duó pedig tizennégy góllal „kedveskedett” a vendégeknek.
Részletek »
Még több sport cikk