Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
december
minden ami Siófok
Megnyílt a Jégkikötő

Magazin

Megnyílt a Jégkikötő

Igazi jég, jégfolyosó, vagy ahogy hívják Jégkikötő a siófoki kikötőben.

„Mintha feléledtek volna a festmények”

Kultúra

„Mintha feléledtek volna a festmények”

December 7-én nyílt meg Démuth Réka Lilla festő, grafikus Siófoki arcok című kiállítása a siófoki Kálmán Imre Emlékházban.

Az év sportolói

Sport

Az év sportolói

A BÚÉK Siófok 2019 sportévzárón a hagyományokhoz híven díjátadó gálával, sportmérkőzésekkel, pezsgőfutással búcsúztatták a...

A BAHART adománygyűjtéssel csatlakozott a Mikulásgyárhoz

Balaton

A BAHART adománygyűjtéssel csatlakozott a...

A Balatoni Hajózási Zrt. kiemelt figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra, így az ünnepi időszakban egy nemes ügy mellé...

Hír 2018. 12. 01.

Jubileumi városnappal ünnepelte 50. születésnapját Siófok

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
2018 különleges év Siófok életében, idén ünnepli várossá nyilvánításának 50. évfordulóját a Balaton-parti település. A jeles alkalomból egész évben jubileumi programokat szerveztek, melyek fénypontját a november 30-ai városnap jelentette.

A siófoki városnapon hagyományosan megrendezték a jótékonysági vásárt, melyen helyi egyesületek, civil szervezetek jótékony céllal árusították kézzel készített termékeiket a Víztorony körül, és gyűjtötték az adományokat a vásár fő támogatottja, a Nyitnikék Óvoda számára. A Kálmán Imre Kulturális Központban vehették át kitüntetéseiket a város jó tanuló, jó sportoló diákjai, és a polgármesteri hivatalban díjazták a 2018. évi városi virágosítási verseny győzteseit. A kulturális központ több különböző témájú kiállításnak is otthont adott ezen a jeles napon.

Az emeleti galérián nyílt meg Karda Imre fazekas, népi iparművész emlékére a Kezünk nyomán című tárlat a HÉ! Helyi Érték Egyesület és a kultúrház szervezésében, melyen helyi kézművesek alkotásait tekinthették meg az érdeklődők. A Városnapon mutatták be Siófok kulturális folyóirata, a Siópart ünnepi számát, és a jubileumra készített mellékletét, a Somogyi Néplap 1968. december 29-i különkiadásának újranyomtatott változatát. Az előcsarnokban Balatonkiliti történetéről szóló tematikus kiállítás nyílt, és elindult a jótékonysági mézeskalácsváros aukció. A kreatív önkéntesek idén harmadik alkalommal építették fel mézeskalácsból Siófok emblematikus épületeit, melyekre a közösségi oldalon keresztül december 12-ig lehet majd licitálni. A Mézeskalácsváros Siófok 2018 jótékonysági akcióval egy hároméves kislányt, Vörös Zsófikát és a kis betegeket segítő Démétér Alapítványt támogathatják a licitálók. A városi ünnepség alkalmából hagyománnyá vált, hogy a siófoki képviselő-testület döntése értelmében azok a siófoki polgárok, jogi személyek és gazdasági társaságok, akik kimagasló közösségi munkájukkal hozzájárultak a város fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez, elismerő címet kapnak. A színházteremben megrendezett díjkiosztó gálán dr. Lengyel Róbert, Siófok város polgármestere köszöntötte a díjazottakat és a megjelenteket.

- Kiemelkedő esemény egy település életében, hogy várossá avatásának 50. évfordulóját ünnepeljük. Egy igazi történelmi esemény, aminek most mi a tanúi, egyben kiváltságos részesei lehetünk. Számomra pedig külön megtiszteltetés, hogy e jubileum időpontjában én lehetek ennek a gyönyörű városnak a polgármestere – hangzott a polgármester beszédében, aki történelmi visszatekintéssel emlékezett meg az 50 éves városról.

A jubileumi díjátadón Siófok Város Díszpolgára címet vehetett át dr. Farkas Sándor nyugalmazott sebész főorvos és dr. Kersák János nyugalmazott belgyógyász főorvos. Siófokért-érem kitüntetésben részesült Majoros János, Bartha Béla és Bartháné Tatár Imola. Polgármesteri elismerő oklevelet vehetett át Bohár Árpád, Fuxhoffer Zsolt, Nagy Ferenc, dr. Nemes Levente, Happiness TSE (Lóránth Éva és Hetei Fruzsina), C&M Dance Stúdió TSE (Fülöp Milán és Kovács Franciska). Siófok várossá válásának 50 éves évfordulója alkalmából dr. Lengyel Róbert polgármester emléktárgyat adott át: Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, dr. Kiss Pál, a Siófoki Járási Hivatal hivatalvezetője, Potocskáné Kőrösi Anita országgyűlési képviselő, Siófok város volt alpolgármestere, Witzmann Mihály országgyűlési képviselő, Hamvas Péter, Siófok város alpolgármestere, Csorba Ottó képviselő, Lapos Gábor képviselő, Mezőfi Józsefné képviselő, Nagy Sándorné képviselő, Orbánné Wald Marianna képviselő, dr. Safar Ahmed képviselő, Szajcz Adrián képviselő, Szamosi Lóránt képviselő, Ujvári István képviselő, Völgyi Lajos képviselő és Kónyáné dr. Zsarnovszky Judit, a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője részére. A színházteremben az ünnepi műsor Szulák Andrea és Elek Norbert előadásával zárult, majd a Fő téri színpadon Éliás Gyula Jr. és sztárvendégei nagykoncertjét élvezhették az érdeklődők.

A különleges jubileumi év alkalmából Siófok Város Önkormányzata egy egyedülálló programmal is kedveskedett a városlakóknak, akik a Kiss Szilárd Sportcsarnokban a Siófok50 Születésnapi Party keretében ünnepelhették meg az idén fél évszázados városunkat, Siófokot.

A városnapon a Somogyi Néplap 1968. december 29-i, vasárnapi különszámának újranyomtatott változatát is olvashatták az érdeklődők. A 12 oldalas különszámban a számos jegyzet, ünnepi köszöntő mellett a kiadvány mai szemmel nézve talán legérdekesebb része az az összeállítás, melyben a település akkori meghatározó közéleti szereplői a jövőről alkotott elképzeléseikről és elvárásaikról vallanak. „Még nagyobb fejlődést, még több szép épületet” – olvasható Angyal József, az OTP akkori vezetőjének fényképe alatt. Boa József, KISZ politikai munkatárs a sportélettel, stadionépítéssel kapcsolatos elgondolásait fogalmazta meg, míg Jenőfi Károly, a Hazafias Népfront titkára ekképp nyilatkozott: „...szeretném, ha Siófok nem csak a nyári, hanem a téli üdültetés városa is lenne. Téliesített szállodákat, üdülőket várok, ...”. Punyi István, a Kőolajvezeték Vállalat párttitkára saját kérdését így válaszolta meg: „Mit várok az új várostól? Gyorsabb ütemű közművesítést! Azt, hogy a város mindig tiszta és rendes legyen, vonzó, hogy az ország minden részéből ideérkező emberek a Balaton gyöngyszemét lássák benne.”

1988-ban az országban az elsők között indítottak Siófokon városi újságot. A Siófoki Városi Tanács V.B. lapja a Siófoki Hírek nevet kapta, ára 9,50 Ft. volt. A várossá válás 20. évfordulóján, decemberben az első évfolyam hetedik száma jelent meg, melyben dr. Gáti István tanácselnök így köszöntötte a város polgárait:

"Boldogít az a tudat, hogy a város minden lakója tudja, hogy a cím önmagában kevés. A tettek teremthetik meg városi jövőnket. Megértettük a korai felhívást, hogy legyünk büszkék, hogy hazánk egyik legszebb vidéke, fejlődő fiatal városának polgárai lehetünk. Büszkeségünk szavak helyett tettekben realizálódjon. Tennivaló pedig bőven akad. Más hasonló nagyságú településektől eltérően Siófok fejlesztésében a hagyományok szerepe kevéssé meghatározó. A siófoki arculat kialakításának felelőssége, új hagyományok megteremtése a mi feladatunk. Sok tényező a könnyebb megoldás felé csábít bennünket. Úgy kell mégis nekünk megtalálni a helyes arányokat, hogy néhány évtized múltán is merjük vállalni cselekedeteinkért a felelősséget. Köszöntöm a 20 éves város eredményeit létrehozó siófoki embereket, s bízom a további együttes munkánkban."

A lap a köszöntő mellett címlapon hozta, az akkor hatalmas hírnek számító eseményt, azaz, hogy televízió születik Siófokon "Keresztveve: TVSIÓ" címmel. Ugyancsak a címlapon jelent meg, hogy elkezdődött a Kele utcai iskola beruházása.

Hogy ne csak kerek évfordulókra tekintsünk vissza, úgy gondoltuk, az ezredforduló, azaz a 2000. év decemberi lapszámát nézzük meg, azonban ebben nem közöltek cikket a városnapról. Így ugrottunk egyet, és a 2001. év decemberi számát olvasgattuk, amiben a 10. oldalon meg is találtuk a kétoldalas beszámolót. Dr. Balázs Árpád, akkori polgármester is a siófoki polgárokat helyezte ünnepi beszéde középpontjába: "Fejlődésünk legfőbb pillére azonban továbbra is mi magunk vagyunk. Minden, ami itt létrejött, a siófoki polgár munkájának, szorgalmának, mindennapi küzdelmeinek emlékműve. Együttműködésünk, probléma-feloldó képességünk tanúbizonysága. Nem várhatunk senkire...Nekünk kell a családunkról gondoskodni, utakat, járdákat, iskolát építeni, időst, szegényt támogatni, apró gyereket nevelni...Siófok város napja a családjáért és a közösségért dolgozó tisztességes polgár ünnepe. Az advent, a reménykedés időszakának kezdetén őszinte elismeréssel szeretnék tisztelegni mindazok előtt, akik munkájukkal a város fejlődését biztosították."

Ebben a lapszámban olvashatjuk többek között, hogy a városnapon kötötte meg testvérvárosi szerződését a testület Parnu városával, elindult a főiskola, megújult a Sió-híd. A Siófokért emlékérem díjazottjai között pedig- csakúgy mint idén - dr. Kersák János is szerepelt.

A 2018. évi városi virágosítási verseny díjazottjai kategóriánként:

Családi ház

Zsiga Vilmosné I. helyezett
Körmendy Zoltánné II. helyezett
Balogh Ilona III. helyezett

Társasházi erkély:

Vörös Ferenc I. helyezett
Takács Zsuzsanna II. helyezett

Egyéb

Pitypang Óvoda I. helyezett

Különdíj

Török Julianna: évek óta végzetttársadalmi munkájáért

Lénárt Ferencné: évek óta kiemelkedő színvonalas kertfenntartási munkájáért

Szili Zsuzsanna: évek óta kiemelkedő színvonalas kertfenntartási munkájáért

Hauszgénusz Éva: évek óta kiemelkedő színvonalas kertfenntartási munkájáért

A Civil Egyesületek különdíjban részesítették a számukra emlékezetes kerteket:

Városvédő és Szépítő Egyesület díjazottja: Négy Évszak Kertészet

Nők a Balatonért Egyesület díjazottja:Gáspár Jánosné

Nyugdíjasok Siófoki Egyesülete díjazottja: Nyitnikék Óvoda

Siófoki Nőklub Egyesület díjazottja: Török Klára

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Hajósok töltik meg a szakképző fedélzetét

2019. 01. 05.

Hajózási technikus képzés indul Siófokon február negyedikétől. A Balatoni Hajózási Zrt. hajóin a gyakorlati képzést és a Siófoki Szakképzési Centrum Baross tagintézményében az elméleti ismereteket sajátítják el a tanulók.
Részletek »

Megnyílt a Jégkikötő

2018. 12. 21.

Megnyílt a Jégkikötő
Igazi jég, jégfolyosó, vagy ahogy hívják Jégkikötő a siófoki kikötőben.
Részletek »

Kézből kézbe jótékonysági hangverseny

2018. 12. 12.

Kézből kézbe jótékonysági hangverseny
December 8-án, szombaton ismét jótékonysági hangversenyt szervezett a Reménység Alapítvány a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központban.
Részletek »

A siófoki Kiserdő hóemberei várják a gyerekeket a Gáti gödörben

2018. 12. 11.

A siófoki Kiserdő hóemberei várják a gyerekeket a Gáti gödörben
A három hóember, Herby, Harry és Hugo várja a gyerekeket december 27-ig Siófok Fő terén, a Kiserdőben.
Részletek »

Tűzoltó segítséggel érkezett a Mikulás a kórházba

2018. 12. 10.

Tűzoltó segítséggel érkezett a Mikulás a kórházba
Idén sem feledkezett meg a siófoki kórházban lábadozó gyermekekről a Mikulás, aki ezúttal sem krampuszokkal, hanem szuperhősökkel érkezett a város tűzoltóinak köszönhetően.
Részletek »

Télapó ünnepség

2018. 12. 09.

Télapó ünnepség
A siófoki általános iskolák első és második osztályos tanulói részére Télapó ünnepséget szervezett a Nők a Balatonért Egyesület Siófoki Csoportja december 6-án a Kálmán Imre Kulturális Központban.
Részletek »

IV. Belvárosi Mikulásnap

2018. 12. 07.

IV. Belvárosi Mikulásnap
December 5-én a Víztorony melletti színpadon várta a gyerekeket a Mikulás a Nők Együtt Egyesület által szervezett IV. Belvárosi Mikulásnapon.
Részletek »

VII. Foki-hegyi játszónap

2018. 12. 06.

VII. Foki-hegyi játszónap
Közel 400-an látogattak el a Foki-hegyi Egyesület által szervezett VII. Foki-hegyi játszónapra a siófoki Beszédes Iskolába december első vasárnapján.
Részletek »

Kutatók Éjszakája a siófoki Gábor Dénes Főiskolán

2018. 11. 12.

Kutatók Éjszakája a siófoki Gábor Dénes Főiskolán
A tavalyi siófoki „Kutatók éjszakája” program azzal a mondattal zárult, hogy „Jövőre Veletek ugyanitt”. Azóta eltelt egy év, és szeptember 28-án délután immár második alkalommal csatlakozott a Gábor Dénes Főiskola Siófoki Campusa „Kutatók éjszakája”című programsorozathoz.
Részletek »

Siófok50 Születésnapi Party

2018. 11. 11.

Siófok várossá válásának jubileumi évi ünneplése még csak most kezdődik igazán! Az egész éves ünnepi programsorozat megkoronázása a város hivatalos születésnapi ünnepsége lesz, amit minden évben a november végi Városnap jelent. Idén nem csupán egy helyszínen tiszteljük meg Siófokot, hiszen az 50. születésnapot egy kiemelt rendezvénysorozat illeti meg.
Részletek »

Királyi lakomával készültek a Krúdy-napok versenyzői

2018. 10. 25.

Királyi lakomával készültek a Krúdy-napok versenyzői
A reneszánsz lakomák hangulatát, Mátyás király udvarát idézte az idei Krúdy-napok Siófokon, ahol másodszor tartották meg a Balatoni Gasztronómiai Versenyt. A bajnokságon a Balaton Fiatal Séfje, a Balaton Fiatal Cukrásza és a Balaton Fiatal Pincére elismerésért versengtek.
Részletek »

Jó éjt hölgyem, vagy verőfényes délutánt! - előadássorozat a változókorról

2018. 10. 18.

Elsősorban a változókorban lévő hölgyeknek szeretne segítséget, tanácsokat nyújtani a Reménység Alapítvány Jó éjt hölgyem, vagy verőfényes délutánt! című előadássorozata, melynek első részét szeptember 25-én rendezték meg a siófoki BRTK Könyvtárban.
Részletek »

Jubileumi évünk eseményei

2018. 10. 17.

Jubileumi évünk eseményei
Számtalan programmal találkozhattak idén Siófokon a helyi lakosok és az idelátogató vendégek, de még közel sem értünk a jubileumi programok végére. A Siófok várossá válásának 50. éve előtt tisztelgő Siófok50 rendezvénysorozat tovább folytatódik: az őszi és a téli szezonunk is tartogat még megannyi fantasztikus programot az érdeklődők számára.
Részletek »

Érzékenyítő programok a Fehér bot napja alkalmából

2018. 10. 15.

Érzékenyítő programok a Fehér bot napja alkalmából
A Fehér bot napja alkalmából a Látássérültek Siófoki Regionális Egyesülete érzékenyítő programokat szervez október 15. és 19. között a Kálmán Imre Kulturális Központban.
Részletek »

Egészséges táplálkozás az iskolákban

2018. 10. 14.

Egészséges táplálkozás az iskolákban
A Kiliti Pillangó Óvodáért Alapítvány egészséges táplálkozás népszerűsítése pályázatának keretében szeptember utolsó hetének négy délutánján az iskola alsó tagozatos tanulói interaktív foglalkozásokon vettek részt.
Részletek »

Több mint diákcsere

2018. 10. 09.

Több mint diákcsere
A Walnut Creek-i gyerekek látogatása mellett waldheimi diákok is a városba látogattak a múlt hónapban. A német testvérváros fiataljai nemcsak a szokásos cserediákprogramban vettek részt, hanem a Krúdy iskolában szakmai programokon is vendégeskedtek.
Részletek »

Street Food verseny a Halfesztiválon

2018. 10. 07.

Street Food verseny a Halfesztiválon
A Halfesztivál utolsó napján rendezik a már hagyományos Street Food versenyt ahol igazi halas különlegességekkel készülnek a versenyzők.
Részletek »

Halfesztivál

2018. 10. 06.

Halfesztivál
Október első hétvégéjén három napon át minden a halról szólt Siófokon. A Siófoki Halfesztivál gasztronómiai programjai, esti koncertjei hatalmas tömeget vonzottak a város Fő terére.
Részletek »
Még több magazin cikk

„Mintha feléledtek volna a festmények”

2019. 01. 08.

„Mintha feléledtek volna a festmények”
December 7-én nyílt meg Démuth Réka Lilla festő, grafikus Siófoki arcok című kiállítása a siófoki Kálmán Imre Emlékházban.
Részletek »

Sorsok, helyek, történetek a Balaton mellől

2018. 12. 24.

Sorsok, helyek, történetek a Balaton mellől
Két évtizede kutatja a Balaton történetét, három könyve jelent meg a tóról, most a Balatonról, a tóhoz kötődő személyekről, helyekről ír könyvet Kovács Emőke. A kaposvári származású író Balatoni impressziók című kötete 2019 májusában jelenik meg.
Részletek »

Zenés irodalmi est egy rendhagyó helyszínen

2018. 11. 01.

Zenés irodalmi est egy rendhagyó helyszínen
Gróf Tamás, költő és Kovács János, gitárművész egy különleges érzelmi utazásra hívta a közönséget október 25-i Poetry Night előadássorozat Az Utazás című előadóestjén a siófoki Lógó Üveg Kult Kocsmában.
Részletek »

Jajj cica...

2018. 10. 24.

Jajj cica...
Operettkiállítással indult a Kálmán Imre Emléknapok rendezvénysorozat.
Részletek »

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes

2018. 10. 10.

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes
A Rovinjban megrendezett Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte Siófokot és Magyarországot a Balaton Táncegyüttes szeptember végén.
Részletek »

Balatoni Népfőiskola

2018. 09. 30.

Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta előadásával indult újra szeptember 25-én a Kálmán Imre Kulturális Központ Balatoni Népfőiskola programsorozata.
Részletek »

Bérletvásárlás

2018. 09. 15.

Szeptember 24-től vásárolhatók bérletek a következő színházi évadra.
Részletek »

Tibet kincsei Siófokon

2018. 09. 14.

Élményekkel teli múzeumi tárlatvezetéssel, és a buddhizmus több ezer éves kultúrájának bemutatásával nyitotta meg kapuit a Tibet kincsei kiállítás a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ )KIKK) emeleti galériáján. A Tibet-Európa Alapítvány a szeptember 20-ig látogatható kiállítás mellett a meditációról, a karmáról és a buddhizmusról szóló előadásokkal várja az érdeklődőket a KIKK-ben.
Részletek »

Fűszerezett népzene

2018. 08. 05.

A népzene, a modern zene és a kelet-európai életérzés keveredett a Főtéren augusztus második estéjén, amikor is a Cimbaliband zenekar előadásában volt részünk.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Csobbanva és vitorlázva intenek búcsút az óévnek

2018. 12. 30.

Ma már nem csupán néhányak nem mindennapi szokása karácsonykor vagy szilveszterkor szállodában pihenni, egyre többen döntenek így. A somogyi szállodák telt házzal várták az év végi ünnepeket.
Részletek »

Idén is sok rekord született a somogyi katasztrófavédőknél

2018. 12. 29.

A legtöbb műszaki mentés, a leggyorsabb lépcsőfutó, a legtöbb tűzeset – a megyei katasztrófavédelem idén is egy csokorba gyűjtötte az ide év „leg”-jeit.
Részletek »

A BAHART adománygyűjtéssel csatlakozott a Mikulásgyárhoz

2018. 12. 08.

A BAHART adománygyűjtéssel csatlakozott a Mikulásgyárhoz
A Balatoni Hajózási Zrt. kiemelt figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra, így az ünnepi időszakban egy nemes ügy mellé állt, csatlakozott a Mikulásgyár által szervezett adománygyűjtő kezdeményezéshez. A rászoruló családok számára szánt adományokat advent első vasárnapján adták át a siófoki kikötőben a Mikuláshajó indulása előtt.
Részletek »

Siófok a legnépszerűbb turisztikai célpontok között

2018. 12. 05.

Különleges városnapi és születésnapi ajándékot kapott Siófok: az Év Turisztikai Települése versenyben Hajdúszoboszló és Eger mellett a legvonzóbb turisztikai célponttá választották a vendégek a várossá alapításának 50. évfordulóját ünneplő települést.
Részletek »

Már kétmillióan választották az idén a balatoni hajókat és kompokat!

2018. 12. 02.

November 14-én délelőtt a sajtó jelenlétében köszöntötte a Bahrt a 2018. évi kétmilliomodik utasát (személyhajó és komp együttes utasszám). Csak a helyszínen, a Széchenyi István komp fedélzetén derült fény a szerencsés utas kilétére, akinek bizalmát értékes nyereménnyel jutalmazta a társaság.
Részletek »

Folyamatos a kontroll az M7-es autópályán

2018. 10. 20.

Összehangolt ellenőrzések az autópálya somogyi szakaszán.
Részletek »

Átadták a balatonszéplaki vízmű megújult ülepítőtavát

2018. 10. 19.

Átadták a balatonszéplaki vízmű megújult ülepítőtavát
Ünnepélyes keretek között adták át október 18-án a megújult zagyvíz-tározót Balatonszéplak-alsón. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) együttműködésével, valamint a Magyar Víziközmű Szövetség közreműködésével megújult a Siófok teljes körű vízellátásáért felelős felszíni vízmű ülepítőtó. A közel 100 millió forint értékű rekonstrukciós projekt eredményeként környezettudatosabbá, hatékonyabbá és szabályozhatóbbá vált a zagyvíz ülepítő-tároló működése, így a víztisztítási folyamat.
Részletek »

Késő őszi menetrendre váltanak a balatoni hajók, kompok

2018. 09. 29.

Október 1. napjától életbe lép a késő őszi menetrend, amely szerint a balatoni hajók és kompok október 23-ig közlekednek majd.
Részletek »

A Balaton módosított vízszint-szabályozási szintjének hatásai

2018. 09. 27.

A „Balaton levezető rendszerérének korszerűsítése” című projekt kedvezményezettje, az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép- dunántúli Vízügyi Igazgatóság Konzorciuma szeptember elején, a siófoki Hotel Azúrban tartott lakossági rendezvényt. A fórum előadói elsősorban a szélsőséges időjárás változások, vízszintingadozások következményeiről, valamint a Balaton módosított vízszint-szabályozási szintjének hatásairól adtak tájékoztatást.
Részletek »

Sokak vágya, hogy négy évszakossá váljék a Balaton

2018. 09. 24.

A balatoni főszezon meghosszabbításával mindenki jól járna. Az emberek minőségi szolgáltatásokat kapnának, a vendéglátóhelyeknek, panzióknak, szállodáknak pedig könnyebb lenne megtartaniuk a vendéglátásban dolgozókat, és nem kellene évről évre küzdeniük a munkaerőhiánnyal. A következő években jelentős mértékű fejlesztések lesznek a Balatonnál, elsősorban olyanok, amelyek a tavaszi és az őszi időszakban, sőt, télen is vonzó, minőségi programkínálattal színes úti céllá teszik a tó térségét.
Részletek »

Kiemelkedő évre számít a BAHART az idén

2018. 09. 22.

Kiemelkedő forgalomra számít az idén a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART), a személyhajózásban az utasok száma szeptember 9-ig, az utószezon végéig meghaladta a 717 ezer főt, ami magasabb, mint a 2017. évi teljes utasforgalom – közölte Kollár József, a társaság vezérigazgatója egy ünnepi rendezvényen pénteken Tihanyban.
Részletek »

A Balaton és a Velencei-tó lehetnek egy világtrend legnagyobb magyar nyertesei

2018. 09. 19.

A világ egyik megatrendje, a városokba költözés, a következő évtizedekben Magyarországon is folytatódhat, de közben a távmunka lehetőségek terjedése, mint másik megatrend, fékezi ezt és a kettő együtt oda vezet, hogy olyan élhető térségek lesznek a legnagyobb nyertesek, mint például a Balaton, vagy a Velencei-tó – vetítette előre a következő évtizedek egyik lényeges fejlesztéspolitikai szempontját a Közgazdász-vándorgyűlés egyik panelbeszélgetésében a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója.
Részletek »

Megkapta a hatósági engedélyt a Balaton nyári vízszintemelése

2018. 09. 18.

Megkapta a hatósági engedélyt a Balaton nyári szabályozási vízszint-maximumának 110 centiméterről 120 centiméterre emelésének projektje a Veszprém Megyei Kormányhivataltól, a határozat még nem jogerős - értesült az MTI kedden.
Részletek »
Még több Balaton cikk

IV. Mikulásfutás és Motoros Mikulás felvonulás

2019. 01. 11.

Motoros Mikulások felvezetésével rajtolt el a IV. Mikulásfutás közel 200 résztvevője december 8-án, a siófoki Fő téren.
Részletek »

Kerékpárral tekertek át az új évbe

2019. 01. 10.

Kerékpárral tekertek át az új évbe
A Siófoki Kerékpáros Sport Club hagyományteremtő céllal és Siófok születésnapja alkalmából szervezte meg a „Tekerjünk át együtt az új évbe!” elnevezésű rendezvényét.
Részletek »

Az év sportolói

2019. 01. 09.

Az év sportolói
A BÚÉK Siófok 2019 sportévzárón a hagyományokhoz híven díjátadó gálával, sportmérkőzésekkel, pezsgőfutással búcsúztatták a 2018-as évet a sportos siófokiak.
Részletek »

Cipőosztás a Kosársulinál

2018. 11. 24.

Cipőosztás a Kosársulinál
Több mint kétmillió forint értékben ajándékozott sportcipőket játékosainak a Siófoki Kosársuli Egyesület. A fiatalok emellett kiváló minőségű melegítőket is kaptak, szintén ingyen.
Részletek »

Elkezdődött a szezon a kosarasoknak is

2018. 11. 13.

Elkezdődött a szezon a kosarasoknak is
A sikeres nyári kosártáborok után elkezdődött a bajnokság a kosarasoknak is. A Kosársuli csapatai a Somogy megyei illetve a Fejér megyei bajnokságokban érdekeltek.
Részletek »

Cél a Grand Slam

2018. 10. 30.

Cél a Grand Slam
Több ízben írtunk már fiatal siófoki tehetségekről, szerepelt már nálunk többek között úszó, íjász, kerékpárversenyző, most egy fiatal teniszezőt mutatunk be.
Részletek »

A Gyarmati-Kocsis páros képviselte Siófok színeit az Ózd Rallyn

2018. 10. 12.

Magasról a mélybe. Röviden így lehetne megfogalmazni a siófoki versenyzőpáros, Gyarmati Ariel és Kocsis György legutóbbi versenyét. A Steelvent Ózd-Salgó Rallyra a fiúk azzal a céllal érkeztek, hogy egy jó helyezéssel – futamgyőzelemmel – megerősítsék vezető helyüket a bajnokságban. Erre minden esélyük megvolt, sőt, vezették is az ORC abszolút és a kategória értékelést egyaránt. Azonban jött a fekete leves, Fortuna ismét hátat fordított nekik.
Részletek »

Strandfoci sikerek

2018. 10. 11.

Strandfoci sikerek
Légiósok nélkül, helyi nevelésű játékosokkal küzdött a csapat a nemzeti bajnokságban.
Részletek »
Még több sport cikk