Magazin
Az első magyar kutatónő, aki az Antarktiszon...
Csaknem ötven év után húzta haza a szíve Siófokra.
Csaknem ötven év után húzta haza a szíve Siófokra.
Kálmán Imre-fotókiállítás nyílt a világhírű operettkomponista születésnapján, október 24-én a KIKK előtti téren. November 26-ig...
Turizmus, 2020: a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalma alapján Balatonfüred áll az élen, de ha a magánszálláshelyekét is...
A Krúdy napok idei gasztronómiai versenye a „Helyben termett, vegyed s egyed!” mottót viselte, és a megmérettetés céljaként a helyben termett-termelt élelmiszer alapanyagok felhasználásának népszerűsítését, előtérbe helyezését tűzte ki az intézmény. Az ország számos városából érkezett hazai diákcsapatok, valamint a Krúdy testvériskolája, a Hotelová Akadémia Nitra csapata október 14-én készítette el, majd tálalta fel a zsűrinek és a rendezvény meghívott vendégeinek harcsából készült előételét, és fehérpecsenyéből készült főételét. A csapatok cukrászai a menühöz illő hideg vagy meleg tányérdesszertet alkottak.
A házigazda, a Siófoki SzC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának csapata előételnek citromfüves harcsafilét készített mézen futtatott sütőtökkel, fekete sóval ízesített zeller chipssel. Főételként fehérpecsenyét szolgáltak fel bordával rakott burgonyákkal, otellóval illatosított almával és répafőzelékkel. A Krúdy cukrásza „vörös túróálom” desszertjét kínálta a vendégeknek erdei gyümölcsökkel.
- A Krúdy napok szellemisége és a hagyományok követése mellett idei rendezvényünkön megújulva, más szemléletben mutatkoztunk be – nyilatkozta Tóth Krisztina, a Siófoki SzC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának tagintézmény-vezetője.
- A gasztronómiai versenyen két szakács, két pincér és egy cukrász alkotott egy-egy csapatot. A pincérek reggel egy interaktív teremben az étel- és itallap elkészítésével kezdték a napot. A szakácsok számára kialakítottunk egy „piacot”, ahol helyi termelők alapanyagaiból válogathattak ételeikhez. Elsődleges szempontnak tartottuk a kreativitást. Úgy gondolom, hogy a mai világban azok tudnak jobban érvényesülni, akik nem csak a megadott séma szerint gondolkoznak, hanem saját ötleteiket, kreativitásukat is belecsempészik munkájukba. A tálalásnál Csapody Balázs, a Kistücsök Étterem vezetője által felajánlott borokat kínálták a pincérek, hiszen ma már a borok és az ételek együttesen tartoznak hozzá a szakmához. A tálalás végén a cukrászok az elő- és főétel után mutatták be desszertjüket. A csomagolóverseny idén helyben zajlott, az iskola által biztosított alapanyagokból helyben készítették el a diákok az ősz hangulatát idéző bemutató asztalaikat – számolt be a rendezvény második napjának versenyeiről Tóth Krisztina.
A Krúdy napok a szakmai versenyek mellett a diákokról is szól, így ebben az évben az iskola vezetősége a versenyzők mellett a tanulók számára is érdekes, színes programokat szervezett. Az intézmény udvarán Bogrács-street food verseny zajlott, a termekben drámapedagógiai játékokkal ismerkedhettek meg az érdeklődők, a tornateremben pedig a Gasztrofalu várta a látogatókat, ahol baristák, mixerek, réteshúzók, bogyószörp-készítők, kekszfestők mutatkoztak be, és a rendezvényre természetes, bio alapanyagokkal, termékekkel érkeztek a meghívott helyi kereskedők, pékségek is.
2021. 01. 23.
2021. 01. 12.
2020. 12. 24.
2020. 12. 20.
2020. 12. 06.
2020. 11. 11.
2020. 10. 04.
2020. 09. 12.
2020. 08. 16.
2020. 07. 25.
2020. 06. 25.
2020. 05. 10.
2020. 04. 05.
2020. 02. 24.
2020. 02. 23.
2020. 02. 21.
2020. 01. 31.
2020. 01. 27.
2020. 01. 11.
2019. 12. 27.
2019. 12. 14.
2019. 12. 14.
2019. 11. 11.
2019. 10. 28.
2019. 10. 26.
2019. 10. 25.
2019. 10. 21.
2019. 10. 12.
2019. 10. 08.
2019. 10. 06.
2019. 10. 04.
2019. 10. 03.
2019. 10. 01.
2019. 09. 23.
2019. 09. 20.
2019. 09. 19.
2019. 09. 18.
2019. 09. 16.
2019. 09. 15.
2019. 09. 08.
2019. 09. 02.
2020. 10. 29.
2020. 07. 09.
2020. 05. 06.
2020. 02. 19.
2020. 01. 29.
2020. 01. 28.
2020. 01. 18.
2019. 12. 18.
2019. 12. 14.
2019. 10. 27.
2019. 10. 22.
2019. 10. 11.
2019. 10. 10.
2019. 09. 26.
2019. 09. 25.
2019. 09. 24.
2019. 09. 22.
2019. 09. 21.
2019. 09. 17.
2019. 09. 13.
2019. 09. 12.
2019. 09. 09.
2021. 01. 23.
2020. 11. 30.
2020. 08. 31.
2020. 03. 10.
2020. 03. 03.
2020. 02. 07.
2020. 01. 19.
2019. 11. 10.
2019. 11. 06.
2019. 11. 05.
2019. 11. 03.
2019. 11. 02.
2019. 10. 29.
2019. 10. 19.
2019. 10. 05.
2019. 09. 14.
2019. 09. 11.
2019. 09. 07.
2019. 08. 30.
2019. 08. 23.
2019. 08. 22.
2019. 08. 15.
2019. 08. 14.
2021. 01. 11.
2020. 12. 13.
2020. 10. 29.
2020. 10. 17.
2020. 09. 27.
2020. 09. 13.
2020. 08. 26.
2020. 08. 24.
2020. 08. 16.
2020. 08. 09.
2020. 08. 02.
2020. 07. 23.
2020. 07. 11.
2020. 06. 22.
2020. 05. 04.
2020. 04. 09.
2020. 03. 17.
2020. 03. 07.
2020. 02. 18.
2020. 02. 09.
2020. 02. 02.
2020. 01. 26.
2020. 01. 22.
2020. 01. 21.
2020. 01. 12.
2020. 01. 10.
2020. 01. 09.
2020. 01. 05.
2019. 12. 14.
2019. 11. 07.
2019. 10. 23.
2019. 10. 20.
2019. 08. 25.
2019. 08. 06.
2019. 07. 31.
2019. 07. 28.
2019. 06. 27.
2019. 06. 13.
2019. 05. 31.
2019. 05. 23.
2019. 05. 14.
2019. 04. 22.
2019. 04. 06.