Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
január
minden ami Siófok

Magazin

Az első magyar kutatónő, aki az Antarktiszon...

Csaknem ötven év után húzta haza a szíve Siófokra.

Kikről nevezte el Kálmán Imre a tacskóit?

Kultúra

Kikről nevezte el Kálmán Imre a tacskóit?

Kálmán Imre-fotókiállítás nyílt a világhírű operettkomponista születésnapján, október 24-én a KIKK előtti téren. November 26-ig...

Egyre feljebb lapátolnának

Sport

Egyre feljebb lapátolnának

Új elnökséget választott a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület.

Balaton

Még Füred az élen, végül Siófok nyerheti...

Turizmus, 2020: a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalma alapján Balatonfüred áll az élen, de ha a magánszálláshelyekét is...

Szerkesztői ajánlat

Hírek

Siófok tovább növelte részesedését a hajózási cégben

2014. 01. 15.

Siófok tovább növelte részesedését a hajózási cégben
Siófok egy 53 millió forintos részvénycsomagot vásárolt, ezzel 41,1 százalékra növelte tulajdoni hányadát a Balatoni Hajózási Zrt.-ben, amiről a város képviselőtestülete a tavalyi év utolsó testületi ülésén hozott határozatot.
Részletek »

Szemétből nyernek pénzt

2014. 01. 15.

Szemétből nyernek pénzt
Európa egyik legkorszerűbb hulladékkezelő üzemének építése kezdődik meg tavasszal Somban, ahol egy számítógép vezérelt hulladék-előválogató gép kezd működni. A gépsor a vegyes hulladékból kiválogatja az összes olyan anyagot, ami újrahasznosítható, így hamarosan felére csökken annak a szemétnek a mennyisége, amit végérvényesen a földnek kell elrejtenie.
Részletek »

SIÓKOM - Az ismert név újra a hulladékpiacon

2014. 01. 08.

SIÓKOM - Az ismert név újra a hulladékpiacon
A SIÓKOM Nonprofit Kft. Siófok hulladékszállítási közszolgáltatója január 1-jétől az AVE Zöldfok Zrt. helyett. Mindez a szemétszállítást nem befolyásolja, a hulladékot továbbra is a megszokott napokon és gyakorisággal szállítják el.
Részletek »

Ápolt lakókörnyezettől függ az önkormányzati segélyezés

2014. 01. 08.

Lakókörnyezetükről, egészen pontosan annak rendezettségétől is függ, hogy kaphatnak-e önkormányzati segélyt azok, akik aktív korúak ellátására vagy lakásfenntartási támogatásra nyújtanak be kérelmet Siófokon.
Részletek »

Lendület és sokszínűség - városnap Siófokon

2013. 12. 03.

Lendület és sokszínűség - városnap Siófokon
45 éve város, 150 éve fürdőváros Siófok – többszörös jubileumot ünnepelhetnek idén Siófok lakói. A városnap ebben az évben is kiváló alkalmat nyújtott az eddig elért eredmények bemutatására, a kiváló teljesítmények elismerésére és a jövő terveinek áttekintésére.
Részletek »

Február végére nem lesz adóssága Siófoknak

2013. 11. 12.

A maradék 1,6 milliárd forint adósságától is megszabadul Siófok annak a november elején bejelentett intézkedésnek köszönhetően, amelynek keretében a kormány vállalta, hogy február 28-ig valamennyi hazai település hátramaradt adósságát átvállalja. A konszolidációnak ez már a második üteme. Az év elején bejelentett átvállalás során Siófok közel 3 milliárd forintnyi adósságtól szabadult meg.
Részletek »

Régiós szakmai tanévnyitót tartottak Siófokon

2013. 09. 12.

Somogy, Tolna és Baranya megye intézményigazgatóinak részvételével Siófokon tartotta dél-dunántúli szakmai tanévnyitóját a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. Az, hogy a régiós értekezlet helyszíne Siófok lehetett, jelzésértékű, a KLIK elnöke pedig elismerően nyilatkozott a tankerület munkájáról.
Részletek »

Járdák, utak újulnak meg az előttünk álló hónapokban

2013. 09. 02.

Utak, járdák újulnak meg az elkövetkező hónapokban. A munkálatok egyes helyeken már elkezdődtek és folyamatosan zajlanak majd. Ahogy azt az év elején, a 2013-as városi költségvetés elfogadásakor megírtuk: az idei esztendőben a lakókörnyezet további fejlesztését célozta meg a város vezetése. A következőkben összegeztük, hogy 2014 első félévéig mely siófoki utcákban várhatók felújítási, javítási munkálatok.
Részletek »

Megtelt a város

2013. 08. 01.

Trópusi hőség, forgalmas utcák és strandok. Hála az időjárásnak, igazi nyaralóváros képét mutatja Siófok július közepe óta. A július utolsó és augusztus első napjaiban megélt hőségnek köszönhetően, aki csak tehette, a vízparton keresett enyhülést.
Részletek »

Kék autók zöld meghajtással

2013. 08. 01.

A környezettudatos közlekedés kapcsán úgy tűnik, a nagy autógyártóknak Siófok jut eszébe. Júliusban két jelentős eseménynek is otthont adott a város. A Nissan elektromos töltőállomást telepített a Városháza térre, míg a Toyota nálunk mutatta be legújabb hibrid autóját.
Részletek »