Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
január
minden ami Siófok
Rendhagyó irodalomóra Totth Benedekkel

Magazin

Rendhagyó irodalomóra Totth Benedekkel

A siófoki BRTK Könyvtár rendhagyó irodalomórára hívta a város középiskolás és gimnazista diákjait a Lógó Üveg Kult Kocsmába. A...

KIKK éjjel-nappal

Kultúra

KIKK éjjel-nappal

A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvény látogatói megtudhatták mi történik a Kálmán Imre Kulturális Központ kulisszái mögött, miután...

Sümegi Dalma, Siófok csigás íjász bajnoka

Sport

Sümegi Dalma, Siófok csigás íjász bajnoka

A siófoki születési Sümegi Dalma 12 éves korára már kétszeres pályaíjász országos bajnok lett csigás íjászatban. Két évvel...

Ördög Nóra harmadszor is háziasszony az ország seregszemléjén

Balaton

Ördög Nóra harmadszor is háziasszony az...

A Balatoni Hajózási Zrt. tavaly novemberben hivatalosan bejelentette, hogy idén is megszervezi a Nemzeti Regattát – Magyarország...

Hírek

Február végére nem lesz adóssága Siófoknak

2013. 11. 12.

A maradék 1,6 milliárd forint adósságától is megszabadul Siófok annak a november elején bejelentett intézkedésnek köszönhetően, amelynek keretében a kormány vállalta, hogy február 28-ig valamennyi hazai település hátramaradt adósságát átvállalja. A konszolidációnak ez már a második üteme. Az év elején bejelentett átvállalás során Siófok közel 3 milliárd forintnyi adósságtól szabadult meg.
Részletek »

Régiós szakmai tanévnyitót tartottak Siófokon

2013. 09. 12.

Somogy, Tolna és Baranya megye intézményigazgatóinak részvételével Siófokon tartotta dél-dunántúli szakmai tanévnyitóját a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. Az, hogy a régiós értekezlet helyszíne Siófok lehetett, jelzésértékű, a KLIK elnöke pedig elismerően nyilatkozott a tankerület munkájáról.
Részletek »

Járdák, utak újulnak meg az előttünk álló hónapokban

2013. 09. 02.

Utak, járdák újulnak meg az elkövetkező hónapokban. A munkálatok egyes helyeken már elkezdődtek és folyamatosan zajlanak majd. Ahogy azt az év elején, a 2013-as városi költségvetés elfogadásakor megírtuk: az idei esztendőben a lakókörnyezet további fejlesztését célozta meg a város vezetése. A következőkben összegeztük, hogy 2014 első félévéig mely siófoki utcákban várhatók felújítási, javítási munkálatok.
Részletek »

Megtelt a város

2013. 08. 01.

Trópusi hőség, forgalmas utcák és strandok. Hála az időjárásnak, igazi nyaralóváros képét mutatja Siófok július közepe óta. A július utolsó és augusztus első napjaiban megélt hőségnek köszönhetően, aki csak tehette, a vízparton keresett enyhülést.
Részletek »

Kék autók zöld meghajtással

2013. 08. 01.

A környezettudatos közlekedés kapcsán úgy tűnik, a nagy autógyártóknak Siófok jut eszébe. Júliusban két jelentős eseménynek is otthont adott a város. A Nissan elektromos töltőállomást telepített a Városháza térre, míg a Toyota nálunk mutatta be legújabb hibrid autóját.
Részletek »

Siófok strandjai több értékelés szerint is az élen járnak

2013. 06. 28.

Siófok strandjai több értékelés szerint is az élen járnak
Siófok strandjai kiváló besorolást kaptak a hazai szabadvízi fürdőhelyek uniós minősítése során, míg a Balatoni Szövetség Kék Hullám Zászlóval jutalmazta a nagystrandot és a Hotel Móló strandját.
Részletek »

Lóháton és helikopteren – megérkezett az erősítés

2013. 06. 12.

Július első hétvégéjén már feltűntek a városban és a parton is az idevezényelt lovas rendőrök, miközben a rendőrségi helikopter a hirtelen támadt szélviharban „zavarta ki” a vízből a fürdőzőket.
Részletek »

Itt a nyár: Siófok ismét „fővárosi” rangot kapott

2013. 06. 01.

Itt a nyár: Siófok ismét „fővárosi” rangot kapott
Pünkösd óta Siófok az ország fővárosa. A hagyományos szezonnyitó ünnepségen Tarlós István, Budapest főpolgármestere nyújtotta át Balázs Árpádnak a nyári főváros kulcsát. E jelképes átadás a két város egyesülését is szimbolizálta.
Részletek »

Segítség a bajban

2013. 03. 22.

A nyári főváros a téli tavaszban is gondoskodó vendégfogadónak bizonyult. A március 14-én Magyarországot elért ítéletidőben több száz bajba jutott kapott segítséget és ételt Siófokon.
Részletek »

Vendégforgalom: hatalmas statisztikai különbség

2013. 03. 20.

Siófok tartja kiemelkedő helyét a KSH adatsorában. A statisztikai hivatal 2012-re vonatkozó előzetes adatai szerint a kereskedelmi szálláshelyeken regisztrált összes vendégforgalom tekintetében a nyári főváros az 5. helyen szerepel, ezzel a legnépszerűbb Balaton-parti településnek számít.
Részletek »