Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
január
minden ami Siófok

Magazin

Az első magyar kutatónő, aki az Antarktiszon...

Csaknem ötven év után húzta haza a szíve Siófokra.

Kikről nevezte el Kálmán Imre a tacskóit?

Kultúra

Kikről nevezte el Kálmán Imre a tacskóit?

Kálmán Imre-fotókiállítás nyílt a világhírű operettkomponista születésnapján, október 24-én a KIKK előtti téren. November 26-ig...

Egyre feljebb lapátolnának

Sport

Egyre feljebb lapátolnának

Új elnökséget választott a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület.

Balaton

Még Füred az élen, végül Siófok nyerheti...

Turizmus, 2020: a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalma alapján Balatonfüred áll az élen, de ha a magánszálláshelyekét is...

Szerkesztői ajánlat

Hírek

A Szent Kiliti Római Katolikus Plébánia támogatása

2019. 02. 04.

Dr. Gárdonyi Máté plébános azzal a kéréssel fordult a testülethez, hogy segítse a parókia felújítását. Tavaly már egy energetikai korszerűsítés történt, melyet az önkormányzat támogatott.
Részletek »

A Fürdőegylet támogatása

2019. 02. 03.

A Fürdőegylet támogatása
Egy korábbi döntés értelmében a Fürdőegylet végzi a város turisztikai marketing, pr és az idegenforgalomhoz kapcsolódó feladatait, idén sem lesz ez másként.
Részletek »

Értéktár Siófokon is

2019. 02. 02.

A magyar nemzeti értékekről és hungarikumokról szóló törvény lehetőséget biztosít az önkormányzatoknak, hogy létrehozzanak egy értéktárat, melynek tartalommal való megtöltésének érdekében egy települési értéktár bizottságot hozhatnak létre.
Részletek »

Újra beszállt az állam a balatoni hajózásba

2019. 02. 01.

Újra beszállt az állam a balatoni hajózásba
Ismét a testületi ülést követő napon tartott sajtótájékoztatót Szajcz Adrián frakcióvezető, ahol az előző nap legfontosabb döntéseit mutatta be részletesen, köztük a Bahart ügyét is.
Részletek »

Tulajdont szerezhet az állam a Balatoni Hajózási Zrt-ben

2019. 01. 30.

Újra tulajdonos lehet az állam a Balatoni Hajózási Zrt-ben. A Magyar Közlöny január 25-i számában megjelent kormányhatározat szerint a társaság 1 milliárd 424 millió forint névértékű részvénycsomagja ingyenesen kerülhet át az önkormányzatoktól a magyar államhoz.
Részletek »

Somogyban is fertőz az influenza

2019. 01. 29.

Közepes intenzitású influenza járvány van Somogy megyében. A Somogy Megyei Kormányhivatal arról tájékoztatott, hogy mostanra a legtöbb járásban a járványküszöb értékét is meghaladta a betegek száma.
Részletek »

Nőtt a belföldi turizmus 2018-ban is – Siófok a legnépszerűbb vidéki úti cél

2019. 01. 24.

Mintegy 10 százalékkal nőtt a belföldi turizmus forgalma 2018-ban. Az 1-2 éjszakás foglalás volt továbbra is a sláger, utazásaink alkalmával jellemzően apartmanban, vendégházban vagy panzióban hajtottuk álomra a fejünket a Szallas.hu statisztikái szerint. Átlagosan 46 830 forintot fizettünk alkalmanként. Budapesten kívül Siófok, Eger és Hajdúszoboszló a legkeresettebb úti célok.
Részletek »

Hamvas Péter: Siófok, a nyár fővárosa nem lehet ellenzékben!

2019. 01. 20.

Hamvas Péter Siófok Város társadalmi megbízatású alpolgármestere bejelentette: belépett a helyi Fidesz csoportba, és a jövőben fideszes alpolgármesterként segíti a város munkáját.
Részletek »

Szalai István az év embere

2019. 01. 17.

A Somogyi Hírlap sajtófotó kiállításán átadták az Év somogyi embere díjat, melyet az idén Szalai István, siófoki közgazdász érdemelt ki példaértékű közösségi munkájával.
Részletek »

Távozik Siófokról a főépítészi iroda minden munkatársa

2019. 01. 14.

Információink szerint a főépítészi iroda vezetője és minden munkatársa beadta a felmondását Siófokon. Lapunk úgy tudja: Molnár Árpád főépítész mellett két okleveles építészmérnök kolléganője is távozik február közepén.
Részletek »