Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
október
minden ami Siófok
Kézből kézbe jótékonysági hangverseny

Magazin

Kézből kézbe jótékonysági hangverseny

December 8-án, szombaton ismét jótékonysági hangversenyt szervezett a Reménység Alapítvány a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központban.

Zenés irodalmi est egy rendhagyó helyszínen

Kultúra

Zenés irodalmi est egy rendhagyó helyszínen

Gróf Tamás, költő és Kovács János, gitárművész egy különleges érzelmi utazásra hívta a közönséget október 25-i Poetry Night...

Cipőosztás a Kosársulinál

Sport

Cipőosztás a Kosársulinál

Több mint kétmillió forint értékben ajándékozott sportcipőket játékosainak a Siófoki Kosársuli Egyesület. A fiatalok emellett kiváló...

A BAHART adománygyűjtéssel csatlakozott a Mikulásgyárhoz

Balaton

A BAHART adománygyűjtéssel csatlakozott a...

A Balatoni Hajózási Zrt. kiemelt figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra, így az ünnepi időszakban egy nemes ügy mellé...

Kultúra 2013. 09. 18.

A Páratlan párossal indul az ismét páratlan évad

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Neves társulatokkal, a színházi világ húzóneveivel hívja a nézőközönség soraiba a színházkedvelőket a Kálmán Imre Kulturális Központ. A 2013/2014-es évad november elején indul, és a megszokottak szerint nem csak a felnőttekre koncentrál, hanem a gyerekekre is.

Básti Juli, Gálvölgyi János, Hernádi Judit, Kern András, Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter, Udvaros Dorottya, Szerednyey Béla, Pápay Erika, Hegyi Barbara. A teljesség igénye nélkül ők azok a jól ismert színművészek, akik késő ősztől kora tavaszig a Kálmán Imre Kulturális Központ színpadán lesznek láthatók. – Összesen 30 alkalommal, 20 különféle színházi produkció 5 bérletkonstrukcióban várja a nézőket az ország különböző részeiről érkező, új és visszatérő színházi társulatok előadásában a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében – mondta Györkös Marianna, a KIKK igazgatója, akitől azt is megtudtuk: az elmúlt évad sikerét a megszokottak szerint kérdőíves felméréssel igyekeztek mérni. A felmérés természetesen az igényekre is kiterjedt, így az idei évadot is igyekeztek olyan előadásokkal megtölteni, amelyek a közönség ízlését is tükrözik. Az országos színházi trendeknek megfelelően Siófokon is kedveltek a filmadaptációk, amelyeket az egyes társulatok is szívesen visznek színpadra. Nehéz választani a sok jó előadás közül, mivel a siófoki színházi évad 2013/2014-es bérleteinek repertoárja ismét igényes színházi időtöltést kínál a régi és az új bérletes közönségnek, valamint az alkalmanként jegyet váltó színházszerető nézőknek.

 

A felnőtteknek összeállított Jókai és Karinthy bérlet 5-5 előadása ezúttal is változatos darabokat sorakoztat fel olyan színművekkel, mint Woody Allen Central Park West-je, vagy a Szív hídjai című előadás, amelynek filmes változatában Meryl Streep és Clint Eastwood nyújtott felejthetetlen alakítást. A bérletes előadások között a filmvásznon ugyancsak legendássá vált Római vakáció színpadi változata is megtekinthető lesz. A női lélek titkaiba az Acélmagnóliák című színmű vezeti be a férfi közönséget is, és egy igazi klasszikust is láthat a közönség, ha beül Moliere Mizantrópjára. A siófoki színházi évadot idén is neves társulatok előadásai fémjelzik, így a Vígszínház, a Madách, a Centrál-, a Jászai Mari és a Veszprémi Petőfi Színház művészei mellett a Katona József Színház, a Játékszín, a Turay Ida Színház, illetve az Orlai Produkció művészei egyaránt eljönnek a városba. A siófoki és a környéken élő gyermekeknek korosztályok szerint 5 különböző bérletet állítottak össze a KIKK munkatársai, darabonként 4-4 előadással. Az ifjú közönséget többek között a Hattyúk tava, az Emil és a detektívek szereplői vagy éppen Lúdas Matyi igyekszik a nézőközönség soraiba csábítani. A színházterem földszinti soraiba 13.500, az erkélyre 11.000 forintért vásárolhatnak bérletet az érdeklődők, míg a gyermek és ifjúsági bérletek árai 2800 és 4200 forint között mozognak. Mivel a bérletek kedvezményes konstrukciónak számítanak, így ezekre a Siófok-kártya nyújtotta kedvezményt a nézőközönség nem tudja igénybe venni. A visszatérő bérleteseknek jó tudniuk, hogy október 12-ig van lehetőségük arra, hogy megújítsák bérleteiket a KIKK jegyirodájában, míg az új bérletek árusítása október 14-től indul.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Zenés irodalmi est egy rendhagyó helyszínen

2018. 11. 01.

Zenés irodalmi est egy rendhagyó helyszínen
Gróf Tamás, költő és Kovács János, gitárművész egy különleges érzelmi utazásra hívta a közönséget október 25-i Poetry Night előadássorozat Az Utazás című előadóestjén a siófoki Lógó Üveg Kult Kocsmában.
Részletek »

Jajj cica...

2018. 10. 24.

Jajj cica...
Operettkiállítással indult a Kálmán Imre Emléknapok rendezvénysorozat.
Részletek »

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes

2018. 10. 10.

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes
A Rovinjban megrendezett Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte Siófokot és Magyarországot a Balaton Táncegyüttes szeptember végén.
Részletek »

Balatoni Népfőiskola

2018. 09. 30.

Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta előadásával indult újra szeptember 25-én a Kálmán Imre Kulturális Központ Balatoni Népfőiskola programsorozata.
Részletek »

Bérletvásárlás

2018. 09. 15.

Szeptember 24-től vásárolhatók bérletek a következő színházi évadra.
Részletek »

Tibet kincsei Siófokon

2018. 09. 14.

Élményekkel teli múzeumi tárlatvezetéssel, és a buddhizmus több ezer éves kultúrájának bemutatásával nyitotta meg kapuit a Tibet kincsei kiállítás a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ )KIKK) emeleti galériáján. A Tibet-Európa Alapítvány a szeptember 20-ig látogatható kiállítás mellett a meditációról, a karmáról és a buddhizmusról szóló előadásokkal várja az érdeklődőket a KIKK-ben.
Részletek »

Fűszerezett népzene

2018. 08. 05.

A népzene, a modern zene és a kelet-európai életérzés keveredett a Főtéren augusztus második estéjén, amikor is a Cimbaliband zenekar előadásában volt részünk.
Részletek »
Még több kultúra cikk