Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
szeptember
minden ami Siófok
Látványos képek a Samsara fesztiválról

Magazin

Látványos képek a Samsara fesztiválról

Augusztus 6-12 között negyedik alkalommal rendezték meg a Samsara FesztiváltSiófokon. A korábbi évekhez képest sok újdonságot hozott az...

Swing a téren

Kultúra

Swing a téren

Siófokon élvezhettük a Magyarországon egyedülálló Gipsy Swing műfajt képviselő Canarro együttes koncertjét, akik – felidézve modern...

Kosártábor

Sport

Kosártábor

Második alkalommal rendezték meg ezen a nyáron a Siófoki Kosársuli Egyesület szervezésében az immár hagyománnyá vált kosártábort.

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Balaton

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Somogy vizei fürdőzésre alkalmasak, kiváló minősítésűek. Ez derül ki a szezon előtti, illetve az azt követő első mintavétel...

Kultúra 2013. 09. 18.

A Páratlan párossal indul az ismét páratlan évad

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Neves társulatokkal, a színházi világ húzóneveivel hívja a nézőközönség soraiba a színházkedvelőket a Kálmán Imre Kulturális Központ. A 2013/2014-es évad november elején indul, és a megszokottak szerint nem csak a felnőttekre koncentrál, hanem a gyerekekre is.

Básti Juli, Gálvölgyi János, Hernádi Judit, Kern András, Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter, Udvaros Dorottya, Szerednyey Béla, Pápay Erika, Hegyi Barbara. A teljesség igénye nélkül ők azok a jól ismert színművészek, akik késő ősztől kora tavaszig a Kálmán Imre Kulturális Központ színpadán lesznek láthatók. – Összesen 30 alkalommal, 20 különféle színházi produkció 5 bérletkonstrukcióban várja a nézőket az ország különböző részeiről érkező, új és visszatérő színházi társulatok előadásában a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében – mondta Györkös Marianna, a KIKK igazgatója, akitől azt is megtudtuk: az elmúlt évad sikerét a megszokottak szerint kérdőíves felméréssel igyekeztek mérni. A felmérés természetesen az igényekre is kiterjedt, így az idei évadot is igyekeztek olyan előadásokkal megtölteni, amelyek a közönség ízlését is tükrözik. Az országos színházi trendeknek megfelelően Siófokon is kedveltek a filmadaptációk, amelyeket az egyes társulatok is szívesen visznek színpadra. Nehéz választani a sok jó előadás közül, mivel a siófoki színházi évad 2013/2014-es bérleteinek repertoárja ismét igényes színházi időtöltést kínál a régi és az új bérletes közönségnek, valamint az alkalmanként jegyet váltó színházszerető nézőknek.

 

A felnőtteknek összeállított Jókai és Karinthy bérlet 5-5 előadása ezúttal is változatos darabokat sorakoztat fel olyan színművekkel, mint Woody Allen Central Park West-je, vagy a Szív hídjai című előadás, amelynek filmes változatában Meryl Streep és Clint Eastwood nyújtott felejthetetlen alakítást. A bérletes előadások között a filmvásznon ugyancsak legendássá vált Római vakáció színpadi változata is megtekinthető lesz. A női lélek titkaiba az Acélmagnóliák című színmű vezeti be a férfi közönséget is, és egy igazi klasszikust is láthat a közönség, ha beül Moliere Mizantrópjára. A siófoki színházi évadot idén is neves társulatok előadásai fémjelzik, így a Vígszínház, a Madách, a Centrál-, a Jászai Mari és a Veszprémi Petőfi Színház művészei mellett a Katona József Színház, a Játékszín, a Turay Ida Színház, illetve az Orlai Produkció művészei egyaránt eljönnek a városba. A siófoki és a környéken élő gyermekeknek korosztályok szerint 5 különböző bérletet állítottak össze a KIKK munkatársai, darabonként 4-4 előadással. Az ifjú közönséget többek között a Hattyúk tava, az Emil és a detektívek szereplői vagy éppen Lúdas Matyi igyekszik a nézőközönség soraiba csábítani. A színházterem földszinti soraiba 13.500, az erkélyre 11.000 forintért vásárolhatnak bérletet az érdeklődők, míg a gyermek és ifjúsági bérletek árai 2800 és 4200 forint között mozognak. Mivel a bérletek kedvezményes konstrukciónak számítanak, így ezekre a Siófok-kártya nyújtotta kedvezményt a nézőközönség nem tudja igénybe venni. A visszatérő bérleteseknek jó tudniuk, hogy október 12-ig van lehetőségük arra, hogy megújítsák bérleteiket a KIKK jegyirodájában, míg az új bérletek árusítása október 14-től indul.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Bérletvásárlás

2018. 09. 15.

Szeptember 24-től vásárolhatók bérletek a következő színházi évadra.
Részletek »

Tibet kincsei Siófokon

2018. 09. 14.

Élményekkel teli múzeumi tárlatvezetéssel, és a buddhizmus több ezer éves kultúrájának bemutatásával nyitotta meg kapuit a Tibet kincsei kiállítás a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ )KIKK) emeleti galériáján. A Tibet-Európa Alapítvány a szeptember 20-ig látogatható kiállítás mellett a meditációról, a karmáról és a buddhizmusról szóló előadásokkal várja az érdeklődőket a KIKK-ben.
Részletek »

Fűszerezett népzene

2018. 08. 05.

A népzene, a modern zene és a kelet-európai életérzés keveredett a Főtéren augusztus második estéjén, amikor is a Cimbaliband zenekar előadásában volt részünk.
Részletek »

Eső nélkül nincsen tánc

2018. 08. 04.

A Belvárosi Néptánc Estek programsorozat alkalmából a Balaton Táncegyüttes produkcióját láthattuk a Főtéren.
Részletek »

Handabanda a téren

2018. 08. 02.

Siófok Főterére érkezett a Handabanda zenekar július utolsó napján. A koncert 19.00 – kor kezdődött, ennek ellenére már 18.00 - tól színes programokkal, kézműves foglalkozással, népi játszótérrel várták a játékos gyermekeket.
Részletek »

Káprázat a parkban

2018. 08. 01.

A szabadtéri színpadon a varázslat volt az úr július közepén, Magic showban lehetett része Siófok lakosainak.
Részletek »

Csukott szemmel

2018. 07. 31.

Vasárnap a Jókai Parkot elárasztotta a nyugalom. Cséry Zoltán zongorista, zeneszerző érkezett hozzánk, aki szólóban élete során második alkalommal kápráztatta el közönségét.
Részletek »

Majestic Sounds orgonakoncertek

2018. 07. 29.

Teleki Miklós Artisjus-díjas orgonaművész koncertjével indult a Majestic Sounds című orgonakoncert sorozat július 16-án a Siófoki Római Katolikus Plébániatemplomban.
Részletek »

Vissza a Múltba

2018. 07. 26.

Vissza a Múltba
Kálmán Imre és Lehár Ferenc műveiből összeállított operett gála került megrendezésre a Dunakeszi Szimfonikus zenekar előadásában a Fő téren.
Részletek »

Swing a téren

2018. 07. 20.

Swing a téren
Siófokon élvezhettük a Magyarországon egyedülálló Gipsy Swing műfajt képviselő Canarro együttes koncertjét, akik – felidézve modern korunkban a 20-as 30-as évek zenei világát, a jazz-t vegyítve különböző zenei tradíciókkal - a Fő téren egészen varázslatos hangulatot teremtettek.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai