Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
február
minden ami Siófok
Jótékonysági koncert a siófoki rászoruló gyerekek javára

Magazin

Jótékonysági koncert a siófoki rászoruló...

Példaértékű összefogás eredményeként 700 ezer forinttal tudta támogatni a Siófoki Férfi Dalkör a Beszédes József Általános Iskola...

Siófok 50 – ikonikus épületek

Kultúra

Siófok 50 – ikonikus épületek

A Siófok 50 - pillanatképek a város életéből című kiállítás-sorozat második rendezvényeként a város ikonikus épületeit...

Vak Bottyános ritmikus sportgimnasztikásoké lett a Széchenyi Kupa

Sport

Vak Bottyános ritmikus sportgimnasztikásoké...

Március 2-án 14. alkalommal rendezték meg a siófoki Széchenyi István Általános Iskolában a Széchenyi Kupa ritmikus sportgimnasztika...

Ördög Nóra harmadszor is háziasszony az ország seregszemléjén

Balaton

Ördög Nóra harmadszor is háziasszony az...

A Balatoni Hajózási Zrt. tavaly novemberben hivatalosan bejelentette, hogy idén is megszervezi a Nemzeti Regattát – Magyarország...

Kultúra 2013. 09. 18.

A Páratlan párossal indul az ismét páratlan évad

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Neves társulatokkal, a színházi világ húzóneveivel hívja a nézőközönség soraiba a színházkedvelőket a Kálmán Imre Kulturális Központ. A 2013/2014-es évad november elején indul, és a megszokottak szerint nem csak a felnőttekre koncentrál, hanem a gyerekekre is.

Básti Juli, Gálvölgyi János, Hernádi Judit, Kern András, Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter, Udvaros Dorottya, Szerednyey Béla, Pápay Erika, Hegyi Barbara. A teljesség igénye nélkül ők azok a jól ismert színművészek, akik késő ősztől kora tavaszig a Kálmán Imre Kulturális Központ színpadán lesznek láthatók. – Összesen 30 alkalommal, 20 különféle színházi produkció 5 bérletkonstrukcióban várja a nézőket az ország különböző részeiről érkező, új és visszatérő színházi társulatok előadásában a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében – mondta Györkös Marianna, a KIKK igazgatója, akitől azt is megtudtuk: az elmúlt évad sikerét a megszokottak szerint kérdőíves felméréssel igyekeztek mérni. A felmérés természetesen az igényekre is kiterjedt, így az idei évadot is igyekeztek olyan előadásokkal megtölteni, amelyek a közönség ízlését is tükrözik. Az országos színházi trendeknek megfelelően Siófokon is kedveltek a filmadaptációk, amelyeket az egyes társulatok is szívesen visznek színpadra. Nehéz választani a sok jó előadás közül, mivel a siófoki színházi évad 2013/2014-es bérleteinek repertoárja ismét igényes színházi időtöltést kínál a régi és az új bérletes közönségnek, valamint az alkalmanként jegyet váltó színházszerető nézőknek.

 

A felnőtteknek összeállított Jókai és Karinthy bérlet 5-5 előadása ezúttal is változatos darabokat sorakoztat fel olyan színművekkel, mint Woody Allen Central Park West-je, vagy a Szív hídjai című előadás, amelynek filmes változatában Meryl Streep és Clint Eastwood nyújtott felejthetetlen alakítást. A bérletes előadások között a filmvásznon ugyancsak legendássá vált Római vakáció színpadi változata is megtekinthető lesz. A női lélek titkaiba az Acélmagnóliák című színmű vezeti be a férfi közönséget is, és egy igazi klasszikust is láthat a közönség, ha beül Moliere Mizantrópjára. A siófoki színházi évadot idén is neves társulatok előadásai fémjelzik, így a Vígszínház, a Madách, a Centrál-, a Jászai Mari és a Veszprémi Petőfi Színház művészei mellett a Katona József Színház, a Játékszín, a Turay Ida Színház, illetve az Orlai Produkció művészei egyaránt eljönnek a városba. A siófoki és a környéken élő gyermekeknek korosztályok szerint 5 különböző bérletet állítottak össze a KIKK munkatársai, darabonként 4-4 előadással. Az ifjú közönséget többek között a Hattyúk tava, az Emil és a detektívek szereplői vagy éppen Lúdas Matyi igyekszik a nézőközönség soraiba csábítani. A színházterem földszinti soraiba 13.500, az erkélyre 11.000 forintért vásárolhatnak bérletet az érdeklődők, míg a gyermek és ifjúsági bérletek árai 2800 és 4200 forint között mozognak. Mivel a bérletek kedvezményes konstrukciónak számítanak, így ezekre a Siófok-kártya nyújtotta kedvezményt a nézőközönség nem tudja igénybe venni. A visszatérő bérleteseknek jó tudniuk, hogy október 12-ig van lehetőségük arra, hogy megújítsák bérleteiket a KIKK jegyirodájában, míg az új bérletek árusítása október 14-től indul.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

„A félelem képes mind a két szélsőséget kihozni az emberből”

2018. 02. 26.

„A félelem képes mind a két szélsőséget kihozni az emberből”
Ismét Siófokra látogatott Al Ghaoui Hesna újságíró, riporter, aki elsősorban konfliktuszónákból adott tudósításai által vált ismertté. Február 26-án a közelmúltban megjelent Félj bátran című könyvét hozta el a siófoki KIKK Teátrum kávéházába, ahol könyvbemutatóval egybekötött előadással, beszélgetéssel várta az érdeklődőket.
Részletek »

Siófok 50 – ikonikus épületek

2018. 02. 21.

Siófok 50 – ikonikus épületek
A Siófok 50 - pillanatképek a város életéből című kiállítás-sorozat második rendezvényeként a város ikonikus épületeit idézhették fel az érdeklődők Tóth-Baranyi Antal képeslap-, plakát- és fotógyűjteménye által.
Részletek »

KIKK éjjel-nappal

2018. 02. 05.

KIKK éjjel-nappal
A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvény látogatói megtudhatták mi történik a Kálmán Imre Kulturális Központ kulisszái mögött, miután lekapcsolták a lámpákat és összehúzták a függönyöket.
Részletek »

Siófok 50 - pillanatképek a város életéből

2018. 01. 10.

Siófok 50 - pillanatképek a város életéből
Siófok várossá válásának 50. évfordulója alkalmából Siófok 50 - pillanatképek a város életéből címmel kiállítás sorozat indult a Kálmán Imre Kulturális Központban. Januártól egészen novemberig minden hónapban más és más témakörön keresztül ismerhetik meg az érdeklődők Siófok 50 évét.
Részletek »

Támogatás a Balaton Táncegyüttesnek

2017. 12. 02.

Az Egyesület vezetősége fontos lépésnek tatja a szakmai munka erősítését, hiszen jövőre a város 50. évfordulója alkalmából újabb koreográfiákkal, produkciókkal készülnek.
Részletek »
Még több kultúra cikk