Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
május
minden ami Siófok
Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését vette át a Siófoki Női Kar

Magazin

Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését...

Díjátadóval egybekötött kóruskoncerten vette át az Örökségünk - Somogyország Kincse kitüntetést a Siófoki Női Kar.

Nosztalgikus múlt és félelmet keltő jövőkép extrém szobrok formájában

Kultúra

Nosztalgikus múlt és félelmet keltő...

„Halálra szórakoztatva” címmel nyílt meg Csiszár Zsolt siófoki alkotóművész extrém szobrainak kiállítása a Régi Könyvtár...

Alakreform és sportprogramok a Kihívás Napján

Sport

Alakreform és sportprogramok a Kihívás Napján

Rubint Rékával edzettek a siófokiak a 2018-as Kihívás Napján május 30-án.

Találd meg álmaid balatoni állását egyetlen nap alatt!

Balaton

Találd meg álmaid balatoni állását...

Idén először rendhagyó állásbörzén vehetnek részt azok a fiatalok, akik nyáron a Balatonnál szeretnének dolgozni a turizmusban vagy a...

Kultúra 2013. 09. 18.

A Páratlan párossal indul az ismét páratlan évad

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Neves társulatokkal, a színházi világ húzóneveivel hívja a nézőközönség soraiba a színházkedvelőket a Kálmán Imre Kulturális Központ. A 2013/2014-es évad november elején indul, és a megszokottak szerint nem csak a felnőttekre koncentrál, hanem a gyerekekre is.

Básti Juli, Gálvölgyi János, Hernádi Judit, Kern András, Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter, Udvaros Dorottya, Szerednyey Béla, Pápay Erika, Hegyi Barbara. A teljesség igénye nélkül ők azok a jól ismert színművészek, akik késő ősztől kora tavaszig a Kálmán Imre Kulturális Központ színpadán lesznek láthatók. – Összesen 30 alkalommal, 20 különféle színházi produkció 5 bérletkonstrukcióban várja a nézőket az ország különböző részeiről érkező, új és visszatérő színházi társulatok előadásában a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében – mondta Györkös Marianna, a KIKK igazgatója, akitől azt is megtudtuk: az elmúlt évad sikerét a megszokottak szerint kérdőíves felméréssel igyekeztek mérni. A felmérés természetesen az igényekre is kiterjedt, így az idei évadot is igyekeztek olyan előadásokkal megtölteni, amelyek a közönség ízlését is tükrözik. Az országos színházi trendeknek megfelelően Siófokon is kedveltek a filmadaptációk, amelyeket az egyes társulatok is szívesen visznek színpadra. Nehéz választani a sok jó előadás közül, mivel a siófoki színházi évad 2013/2014-es bérleteinek repertoárja ismét igényes színházi időtöltést kínál a régi és az új bérletes közönségnek, valamint az alkalmanként jegyet váltó színházszerető nézőknek.

 

A felnőtteknek összeállított Jókai és Karinthy bérlet 5-5 előadása ezúttal is változatos darabokat sorakoztat fel olyan színművekkel, mint Woody Allen Central Park West-je, vagy a Szív hídjai című előadás, amelynek filmes változatában Meryl Streep és Clint Eastwood nyújtott felejthetetlen alakítást. A bérletes előadások között a filmvásznon ugyancsak legendássá vált Római vakáció színpadi változata is megtekinthető lesz. A női lélek titkaiba az Acélmagnóliák című színmű vezeti be a férfi közönséget is, és egy igazi klasszikust is láthat a közönség, ha beül Moliere Mizantrópjára. A siófoki színházi évadot idén is neves társulatok előadásai fémjelzik, így a Vígszínház, a Madách, a Centrál-, a Jászai Mari és a Veszprémi Petőfi Színház művészei mellett a Katona József Színház, a Játékszín, a Turay Ida Színház, illetve az Orlai Produkció művészei egyaránt eljönnek a városba. A siófoki és a környéken élő gyermekeknek korosztályok szerint 5 különböző bérletet állítottak össze a KIKK munkatársai, darabonként 4-4 előadással. Az ifjú közönséget többek között a Hattyúk tava, az Emil és a detektívek szereplői vagy éppen Lúdas Matyi igyekszik a nézőközönség soraiba csábítani. A színházterem földszinti soraiba 13.500, az erkélyre 11.000 forintért vásárolhatnak bérletet az érdeklődők, míg a gyermek és ifjúsági bérletek árai 2800 és 4200 forint között mozognak. Mivel a bérletek kedvezményes konstrukciónak számítanak, így ezekre a Siófok-kártya nyújtotta kedvezményt a nézőközönség nem tudja igénybe venni. A visszatérő bérleteseknek jó tudniuk, hogy október 12-ig van lehetőségük arra, hogy megújítsák bérleteiket a KIKK jegyirodájában, míg az új bérletek árusítása október 14-től indul.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Gondolatok a siófoki Ünnepi Könyvhétről

2018. 06. 19.

Minek is nevezzük a könyvheti rendezvényünket? Bemutatónak, összejövetelnek, bulinak, ismerkedési délutánnak vagy társas estnek? Talán nem is kell ezek közül választani, mert a siófoki Ünnepi Könyvhét mindegyik volt egyszerre.
Részletek »

Nosztalgikus múlt és félelmet keltő jövőkép extrém szobrok formájában

2018. 06. 13.

Nosztalgikus múlt és félelmet keltő jövőkép extrém szobrok formájában
„Halálra szórakoztatva” címmel nyílt meg Csiszár Zsolt siófoki alkotóművész extrém szobrainak kiállítása a Régi Könyvtár emeletén.
Részletek »

Balatoni alkotóművészek tárlata

2018. 05. 22.

Balatoni alkotóművészek tárlata
A Balaton térségében élő kiváló szobrász, textil, üveg, porcelán és belsőépítész művészek alkotásait mutatja be Siófokon a II. Balaton Szalon.
Részletek »

Síkból a térbe

2018. 05. 10.

Síkból a térbe
A vakok és gyengénlátók számára is felejthetetlen művészeti élményt nyújt a Kálmán Imre Kulturális Központban május 8-án nyílt tapintható tárlat, melyen Bodrogi Éva alkotásai láthatóak.
Részletek »

Zenés irodalmi est

2018. 04. 29.

Zenés irodalmi est
Az Egerszegi Akusztik zenekar zenés irodalmi estet szervezett április 23-án a siófoki BackStage étterem és kávézóban.
Részletek »

A magyar költészet napját ünnepelték Siófokon

2018. 04. 14.

A magyar költészet napját ünnepelték Siófokon
Siófokon a Kálmán Imre Kulturális Központ gálaműsorral, családi délutánnal és közös versszavalással, a Siófoki Önkormányzat koncerttel, a BRTK Könyvtár József Attila esttel ünnepelte a magyar költészet napját.
Részletek »

Várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak

2018. 03. 31.

Várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak
Siófoki általános iskolák csapatai bizonyították, mennyire jól ismerik Siófok múltját és jelenét a város 50. jubileuma alkalmából szervezett várostörténeti vetélkedőn.
Részletek »
Még több kultúra cikk