Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
szeptember
minden ami Siófok
Látványos képek a Samsara fesztiválról

Magazin

Látványos képek a Samsara fesztiválról

Augusztus 6-12 között negyedik alkalommal rendezték meg a Samsara FesztiváltSiófokon. A korábbi évekhez képest sok újdonságot hozott az...

Swing a téren

Kultúra

Swing a téren

Siófokon élvezhettük a Magyarországon egyedülálló Gipsy Swing műfajt képviselő Canarro együttes koncertjét, akik – felidézve modern...

Kosártábor

Sport

Kosártábor

Második alkalommal rendezték meg ezen a nyáron a Siófoki Kosársuli Egyesület szervezésében az immár hagyománnyá vált kosártábort.

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Balaton

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Somogy vizei fürdőzésre alkalmasak, kiváló minősítésűek. Ez derül ki a szezon előtti, illetve az azt követő első mintavétel...

Kultúra 2013. 11. 14.

A „látott hal” és társai

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Új rendezvénnyel gyarapodott Siófok amúgy is gazdag programkínálata: októberben a balatoni halak kaptak bemutatkozási lehetőséget. A hétvége hatalmas sikere azt bizonyítja, hogy a fesztivál a gasztronómia és kultúra misztikus útjainak kereszteződésében, illetve a megújult Fő téren igazi otthonra talált.

Zenei élmények

Október 11. és 13. között a sült keszeg finom illata és a változatos dallamok lágy csengése járta be a városközpontot. Utóbbiról többek között a Kowalsky meg a Vega, a Bergendy Zenekar és a péntek esti fellépő, a Budapest Bár gondoskodott, akiknek koncertjét szerencsére nem mosta el a hirtelen jött eső. Kitűnő zene, minőségi szórakoztató muzsika ígérkezett, már az első szám elhangzása előtt taps és hangos ováció fogadta a színpadra lépő zenekart. Örökzöld táncdalok, elfelejtett filmslágerek, kuplék következtek, az előadóknak sikerült visszahozni a dalok korának hangulatát. A Budapest Bárt alapító Farkas Róbert célja a kávéházi cigányzene frissítése volt. Az egyetlen lemezre szerveződött csapat már öt éve együtt van, időközben újabb albumok készültek, és hatalmas sikerrel lépnek fel színházakban, fesztiválokon, koncertpódiumokon Közönségüket a mai hangzással sikerült meghódítani, produkcióikban számos kor, kultúra és generáció találkozik, így a fiatalabb és az idősebb korosztály is lelkes rajongójuk. Az újszerűen, kiváló ízléssel átdolgozott cigányzenei háttérrel megszólaló tangók, rumbák, régi magyar slágerek sorába még Liszt II. magyar rapszódiája is belefért.

Középpontban a gyerekek

A zenés szórakozásból a kisgyermekes szülők is kivehették a részüket: minden napra jutott a kicsik érdeklődését felkeltő koncert és műsor. De a színpad mellett is találhattak maguknak elfoglaltságot az óvodások, iskolások: megismerkedhettek a balatoni halakkal a Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet könyvtárában vagy éppen a rendezvénysátor akváriumaiban. Saját készítésű rajzokért cserében a Sió mozi– természetesen halakról szóló – animációs filmekkel várta a gyerekeket, de halakkal kapcsolatos kézműves foglalkozás is hívta az ifjú érdeklődőket. A Siófoki Horgász Egyesület jóvoltából pedig a horgászkészségek összeállításáról, etetőanyagok keveréséről kaphattak hasznos tanácsokat a kíváncsi ifjak.

Halételek kavalkádja

A klasszikus ízek kedvelői a Balatoni Halgazdálkodási Zrt.-nek köszönhetően halászlét és sült keszeget fogyaszthattak a rendezvénysátorban, de a cég halsütője egyéb finomságokkal is várta a látogatókat. Ezek közül is ki kell emelni a sült gardát, a Balaton egyik emblematikus, szebb időket is látott „látott halát”. A kifejezés, azaz a látott hal a régi idők halászati szokásaira utal: miután a magaslatokon posztoló őrszem észrevette, meglátta a csapatokba verődött gardákat, jelzett a halászoknak, akik így már pontos iránymutatás birtokában eredhettek a zsákmány nyomába. A garda egyébként jó eséllyel pályázik a 2014. év hala címre is, a Magyar Haltani Társaság honlapján lehet leadni a szavazatokat az év végéig.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Bérletvásárlás

2018. 09. 15.

Szeptember 24-től vásárolhatók bérletek a következő színházi évadra.
Részletek »

Tibet kincsei Siófokon

2018. 09. 14.

Élményekkel teli múzeumi tárlatvezetéssel, és a buddhizmus több ezer éves kultúrájának bemutatásával nyitotta meg kapuit a Tibet kincsei kiállítás a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ )KIKK) emeleti galériáján. A Tibet-Európa Alapítvány a szeptember 20-ig látogatható kiállítás mellett a meditációról, a karmáról és a buddhizmusról szóló előadásokkal várja az érdeklődőket a KIKK-ben.
Részletek »

Fűszerezett népzene

2018. 08. 05.

A népzene, a modern zene és a kelet-európai életérzés keveredett a Főtéren augusztus második estéjén, amikor is a Cimbaliband zenekar előadásában volt részünk.
Részletek »

Eső nélkül nincsen tánc

2018. 08. 04.

A Belvárosi Néptánc Estek programsorozat alkalmából a Balaton Táncegyüttes produkcióját láthattuk a Főtéren.
Részletek »

Handabanda a téren

2018. 08. 02.

Siófok Főterére érkezett a Handabanda zenekar július utolsó napján. A koncert 19.00 – kor kezdődött, ennek ellenére már 18.00 - tól színes programokkal, kézműves foglalkozással, népi játszótérrel várták a játékos gyermekeket.
Részletek »

Káprázat a parkban

2018. 08. 01.

A szabadtéri színpadon a varázslat volt az úr július közepén, Magic showban lehetett része Siófok lakosainak.
Részletek »

Csukott szemmel

2018. 07. 31.

Vasárnap a Jókai Parkot elárasztotta a nyugalom. Cséry Zoltán zongorista, zeneszerző érkezett hozzánk, aki szólóban élete során második alkalommal kápráztatta el közönségét.
Részletek »

Majestic Sounds orgonakoncertek

2018. 07. 29.

Teleki Miklós Artisjus-díjas orgonaművész koncertjével indult a Majestic Sounds című orgonakoncert sorozat július 16-án a Siófoki Római Katolikus Plébániatemplomban.
Részletek »

Vissza a Múltba

2018. 07. 26.

Vissza a Múltba
Kálmán Imre és Lehár Ferenc műveiből összeállított operett gála került megrendezésre a Dunakeszi Szimfonikus zenekar előadásában a Fő téren.
Részletek »

Swing a téren

2018. 07. 20.

Swing a téren
Siófokon élvezhettük a Magyarországon egyedülálló Gipsy Swing műfajt képviselő Canarro együttes koncertjét, akik – felidézve modern korunkban a 20-as 30-as évek zenei világát, a jazz-t vegyítve különböző zenei tradíciókkal - a Fő téren egészen varázslatos hangulatot teremtettek.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai