Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
január
minden ami Siófok
Rendhagyó irodalomóra Totth Benedekkel

Magazin

Rendhagyó irodalomóra Totth Benedekkel

A siófoki BRTK Könyvtár rendhagyó irodalomórára hívta a város középiskolás és gimnazista diákjait a Lógó Üveg Kult Kocsmába. A...

KIKK éjjel-nappal

Kultúra

KIKK éjjel-nappal

A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvény látogatói megtudhatták mi történik a Kálmán Imre Kulturális Központ kulisszái mögött, miután...

Sümegi Dalma, Siófok csigás íjász bajnoka

Sport

Sümegi Dalma, Siófok csigás íjász bajnoka

A siófoki születési Sümegi Dalma 12 éves korára már kétszeres pályaíjász országos bajnok lett csigás íjászatban. Két évvel...

Ördög Nóra harmadszor is háziasszony az ország seregszemléjén

Balaton

Ördög Nóra harmadszor is háziasszony az...

A Balatoni Hajózási Zrt. tavaly novemberben hivatalosan bejelentette, hogy idén is megszervezi a Nemzeti Regattát – Magyarország...

Kultúra 2017. 02. 08.

A Balaton festményeken, versekben

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Garai István, Balatonhoz kötődő költő verseit a tó festőinek alkotásai társaságában állították ki a siófoki Kálmán Imre Emlékházban.

Garai István, a 20. század kiemelkedő költőjének művei ezúttal festmények társaságában láthatóak Siófokon. A Kálmán Imre Emlékház falain kiállított festmények hangulatához egy-egy Garai verset párosítottak az Emlékház és a BRTK Könyvtár munkatársai. Január 23-án, a Balaton, Pannónia ékköve című tárlat megnyitóján Nagy Franciska, a Perczel Mór Gimnázium diákja szavalt a költő verseiből, a kiállítást Bartusz-Dobosi László író, kritikus, irodalomtörténész és Hamvas Péter siófoki alpolgármester nyitotta meg.

Garai Istvánról a következőképpen ír a kiállítást megnyitó Bartusz-Dobosi László A sáncokon kívül című könyvében:

„Tanított Dunaszerdahelyen, Ipolyságon, majd a délvidéki Bács-Petrőcön, Békéscsabán, dolgozott Esztergomban, Kőszegen, Budapesten, míg végül Siófokra került. Kezdetben kályhafűtőként, dekádelelszámolóként és bérelszámolóként dolgozott, egészen 1964-es rehabilitálásig. Csak ekkor térhetett vissza a katedrához. A siófoki Perczel Mór Gimnázium magyar-latin szakos tanára lett egészen 1977-es nyugdíjba vonulásáig. A nagy tótól soha többé nem tudott szabadulni. Bár 1984-ben családjával Budapestre költözött, a Balatont és Siófokot mindvégig élete legfontosabb állomásának tekintette. A kényszer-állomásból így lett egy életre szóló kötődés.”

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

KIKK éjjel-nappal

2018. 02. 05.

KIKK éjjel-nappal
A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvény látogatói megtudhatták mi történik a Kálmán Imre Kulturális Központ kulisszái mögött, miután lekapcsolták a lámpákat és összehúzták a függönyöket.
Részletek »

Siófok 50 - pillanatképek a város életéből

2018. 01. 10.

Siófok 50 - pillanatképek a város életéből
Siófok várossá válásának 50. évfordulója alkalmából Siófok 50 - pillanatképek a város életéből címmel kiállítás sorozat indult a Kálmán Imre Kulturális Központban. Januártól egészen novemberig minden hónapban más és más témakörön keresztül ismerhetik meg az érdeklődők Siófok 50 évét.
Részletek »

Támogatás a Balaton Táncegyüttesnek

2017. 12. 02.

Az Egyesület vezetősége fontos lépésnek tatja a szakmai munka erősítését, hiszen jövőre a város 50. évfordulója alkalmából újabb koreográfiákkal, produkciókkal készülnek.
Részletek »
Még több kultúra cikk