Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
május
minden ami Siófok
Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését vette át a Siófoki Női Kar

Magazin

Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését...

Díjátadóval egybekötött kóruskoncerten vette át az Örökségünk - Somogyország Kincse kitüntetést a Siófoki Női Kar.

Nosztalgikus múlt és félelmet keltő jövőkép extrém szobrok formájában

Kultúra

Nosztalgikus múlt és félelmet keltő...

„Halálra szórakoztatva” címmel nyílt meg Csiszár Zsolt siófoki alkotóművész extrém szobrainak kiállítása a Régi Könyvtár...

Alakreform és sportprogramok a Kihívás Napján

Sport

Alakreform és sportprogramok a Kihívás Napján

Rubint Rékával edzettek a siófokiak a 2018-as Kihívás Napján május 30-án.

Találd meg álmaid balatoni állását egyetlen nap alatt!

Balaton

Találd meg álmaid balatoni állását...

Idén először rendhagyó állásbörzén vehetnek részt azok a fiatalok, akik nyáron a Balatonnál szeretnének dolgozni a turizmusban vagy a...

Kultúra 2017. 03. 03.

Divatkollekció és képzőművészeti alkotások a KIKK-ben

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A WHYNOT menswear férfi divatkollekció darabjai mellett festményekkel, grafikákkal, kerámiamunkákkal mutatkozott be Barabás Ildikó rajztanárnő egykori tanítványaival a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ emeleti galériáján.

Az „Egyedül állók” címmel március 2-án nyílt tárlaton Barabás Ildikó az egykori Dél-Balatoni Kulturális Központ rajz-szakkörének vezetője és néhány tanítványa hozta el az érdeklődőknek művészeti alkotásait:

Barabás Ildikó a Pécsi Tudományegyetem Tanárképző Kar rajz-földrajzszakos tanáraként végzett. Siófokon rajzszakkört vezetett, számos kiállításon mutatta be festményeit, textil szövéseit.

Ella Kekezovits pályakezdő designer, művész, hobby fotós és blogger a kaposvári Zichy Mihály Iparművészeti Szakközépiskolában végzett textilrajzoló és modelltervező szakon. 2016 végén a Mod’Art International Hungary divattervező szakán diplomázott, megálmodta saját márkáját, a WHYNOT menswear férfiak számára készült kapszula-kollekciót, mely sajátos, alternatív látásmódjának és világának külső kivetülése. Számára a divat művészet és önkifejezés egyben, szeret a klasszikus sémákkal szembe menni, közel állnak hozzá a formabontó és szokatlan megoldások.

Hetényi Zsuzsanna nyugdíjas pedagógus, a siófoki Vak Bottyán János Általános Iskolában tanított, kézműves szakkört vezetett. Jelenleg kerti kerámiákkal kísérletezik, érdekli a kerámia, mint térplasztika.

Séllei Nóra a Zichy Mihály Iparművészeti Szakközépiskolában érettségizett. A Budapesti Metropolitan Egyetem képi ábrázolás alapszakán végzett, ahol jelenleg tervezőgrafika szakon folytatja tanulmányait, főként a könyvillusztráció területe érdekli.

Katona Márton a Konzervatórium Jazz Tanszékén végzett, a zene mellett az olajfestészetben fejezi ki önmagát.

A márciusi tárlatot Dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere nyitotta meg, a művészek személyes bemutatkozása mellett a Siófoki Művészeti Iskola diákjainak műsora és Németh Gábor zongora előadása színesítette a rendezvényt.

- Akinek van kedve, leülhet közénk, megmutatjuk mi az a művészet, amivel mi foglalkozunk – invitálta vendégeit a szövés és a kerámiai alapjainak kipróbálására Barabás Ildikó. Az interaktív kiállítás megnyitót követően március végéig megtekinthetőek a KIKK galériáján a „Siófoki Egyedülállók”.

 

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Gondolatok a siófoki Ünnepi Könyvhétről

2018. 06. 19.

Minek is nevezzük a könyvheti rendezvényünket? Bemutatónak, összejövetelnek, bulinak, ismerkedési délutánnak vagy társas estnek? Talán nem is kell ezek közül választani, mert a siófoki Ünnepi Könyvhét mindegyik volt egyszerre.
Részletek »

Nosztalgikus múlt és félelmet keltő jövőkép extrém szobrok formájában

2018. 06. 13.

Nosztalgikus múlt és félelmet keltő jövőkép extrém szobrok formájában
„Halálra szórakoztatva” címmel nyílt meg Csiszár Zsolt siófoki alkotóművész extrém szobrainak kiállítása a Régi Könyvtár emeletén.
Részletek »

Balatoni alkotóművészek tárlata

2018. 05. 22.

Balatoni alkotóművészek tárlata
A Balaton térségében élő kiváló szobrász, textil, üveg, porcelán és belsőépítész művészek alkotásait mutatja be Siófokon a II. Balaton Szalon.
Részletek »

Síkból a térbe

2018. 05. 10.

Síkból a térbe
A vakok és gyengénlátók számára is felejthetetlen művészeti élményt nyújt a Kálmán Imre Kulturális Központban május 8-án nyílt tapintható tárlat, melyen Bodrogi Éva alkotásai láthatóak.
Részletek »

Zenés irodalmi est

2018. 04. 29.

Zenés irodalmi est
Az Egerszegi Akusztik zenekar zenés irodalmi estet szervezett április 23-án a siófoki BackStage étterem és kávézóban.
Részletek »

A magyar költészet napját ünnepelték Siófokon

2018. 04. 14.

A magyar költészet napját ünnepelték Siófokon
Siófokon a Kálmán Imre Kulturális Központ gálaműsorral, családi délutánnal és közös versszavalással, a Siófoki Önkormányzat koncerttel, a BRTK Könyvtár József Attila esttel ünnepelte a magyar költészet napját.
Részletek »

Várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak

2018. 03. 31.

Várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak
Siófoki általános iskolák csapatai bizonyították, mennyire jól ismerik Siófok múltját és jelenét a város 50. jubileuma alkalmából szervezett várostörténeti vetélkedőn.
Részletek »
Még több kultúra cikk