Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
október
minden ami Siófok
Siófok50 Születésnapi Party

Magazin

Siófok50 Születésnapi Party

Siófok várossá válásának jubileumi évi ünneplése még csak most kezdődik igazán! Az egész éves ünnepi programsorozat megkoronázása...

Zenés irodalmi est egy rendhagyó helyszínen

Kultúra

Zenés irodalmi est egy rendhagyó helyszínen

Gróf Tamás, költő és Kovács János, gitárművész egy különleges érzelmi utazásra hívta a közönséget október 25-i Poetry Night...

Cipőosztás a Kosársulinál

Sport

Cipőosztás a Kosársulinál

Több mint kétmillió forint értékben ajándékozott sportcipőket játékosainak a Siófoki Kosársuli Egyesület. A fiatalok emellett kiváló...

Átadták a balatonszéplaki vízmű megújult ülepítőtavát

Balaton

Átadták a balatonszéplaki vízmű megújult...

Ünnepélyes keretek között adták át október 18-án a megújult zagyvíz-tározót Balatonszéplak-alsón. Az Országos Vízügyi...

Kultúra 2017. 03. 03.

Divatkollekció és képzőművészeti alkotások a KIKK-ben

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A WHYNOT menswear férfi divatkollekció darabjai mellett festményekkel, grafikákkal, kerámiamunkákkal mutatkozott be Barabás Ildikó rajztanárnő egykori tanítványaival a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ emeleti galériáján.

Az „Egyedül állók” címmel március 2-án nyílt tárlaton Barabás Ildikó az egykori Dél-Balatoni Kulturális Központ rajz-szakkörének vezetője és néhány tanítványa hozta el az érdeklődőknek művészeti alkotásait:

Barabás Ildikó a Pécsi Tudományegyetem Tanárképző Kar rajz-földrajzszakos tanáraként végzett. Siófokon rajzszakkört vezetett, számos kiállításon mutatta be festményeit, textil szövéseit.

Ella Kekezovits pályakezdő designer, művész, hobby fotós és blogger a kaposvári Zichy Mihály Iparművészeti Szakközépiskolában végzett textilrajzoló és modelltervező szakon. 2016 végén a Mod’Art International Hungary divattervező szakán diplomázott, megálmodta saját márkáját, a WHYNOT menswear férfiak számára készült kapszula-kollekciót, mely sajátos, alternatív látásmódjának és világának külső kivetülése. Számára a divat művészet és önkifejezés egyben, szeret a klasszikus sémákkal szembe menni, közel állnak hozzá a formabontó és szokatlan megoldások.

Hetényi Zsuzsanna nyugdíjas pedagógus, a siófoki Vak Bottyán János Általános Iskolában tanított, kézműves szakkört vezetett. Jelenleg kerti kerámiákkal kísérletezik, érdekli a kerámia, mint térplasztika.

Séllei Nóra a Zichy Mihály Iparművészeti Szakközépiskolában érettségizett. A Budapesti Metropolitan Egyetem képi ábrázolás alapszakán végzett, ahol jelenleg tervezőgrafika szakon folytatja tanulmányait, főként a könyvillusztráció területe érdekli.

Katona Márton a Konzervatórium Jazz Tanszékén végzett, a zene mellett az olajfestészetben fejezi ki önmagát.

A márciusi tárlatot Dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere nyitotta meg, a művészek személyes bemutatkozása mellett a Siófoki Művészeti Iskola diákjainak műsora és Németh Gábor zongora előadása színesítette a rendezvényt.

- Akinek van kedve, leülhet közénk, megmutatjuk mi az a művészet, amivel mi foglalkozunk – invitálta vendégeit a szövés és a kerámiai alapjainak kipróbálására Barabás Ildikó. Az interaktív kiállítás megnyitót követően március végéig megtekinthetőek a KIKK galériáján a „Siófoki Egyedülállók”.

 

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Zenés irodalmi est egy rendhagyó helyszínen

2018. 11. 01.

Zenés irodalmi est egy rendhagyó helyszínen
Gróf Tamás, költő és Kovács János, gitárművész egy különleges érzelmi utazásra hívta a közönséget október 25-i Poetry Night előadássorozat Az Utazás című előadóestjén a siófoki Lógó Üveg Kult Kocsmában.
Részletek »

Jajj cica...

2018. 10. 24.

Jajj cica...
Operettkiállítással indult a Kálmán Imre Emléknapok rendezvénysorozat.
Részletek »

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes

2018. 10. 10.

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes
A Rovinjban megrendezett Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte Siófokot és Magyarországot a Balaton Táncegyüttes szeptember végén.
Részletek »

Balatoni Népfőiskola

2018. 09. 30.

Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta előadásával indult újra szeptember 25-én a Kálmán Imre Kulturális Központ Balatoni Népfőiskola programsorozata.
Részletek »

Bérletvásárlás

2018. 09. 15.

Szeptember 24-től vásárolhatók bérletek a következő színházi évadra.
Részletek »

Tibet kincsei Siófokon

2018. 09. 14.

Élményekkel teli múzeumi tárlatvezetéssel, és a buddhizmus több ezer éves kultúrájának bemutatásával nyitotta meg kapuit a Tibet kincsei kiállítás a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ )KIKK) emeleti galériáján. A Tibet-Európa Alapítvány a szeptember 20-ig látogatható kiállítás mellett a meditációról, a karmáról és a buddhizmusról szóló előadásokkal várja az érdeklődőket a KIKK-ben.
Részletek »

Fűszerezett népzene

2018. 08. 05.

A népzene, a modern zene és a kelet-európai életérzés keveredett a Főtéren augusztus második estéjén, amikor is a Cimbaliband zenekar előadásában volt részünk.
Részletek »
Még több kultúra cikk