Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
január
minden ami Siófok
Rendhagyó irodalomóra Totth Benedekkel

Magazin

Rendhagyó irodalomóra Totth Benedekkel

A siófoki BRTK Könyvtár rendhagyó irodalomórára hívta a város középiskolás és gimnazista diákjait a Lógó Üveg Kult Kocsmába. A...

KIKK éjjel-nappal

Kultúra

KIKK éjjel-nappal

A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvény látogatói megtudhatták mi történik a Kálmán Imre Kulturális Központ kulisszái mögött, miután...

Sümegi Dalma, Siófok csigás íjász bajnoka

Sport

Sümegi Dalma, Siófok csigás íjász bajnoka

A siófoki születési Sümegi Dalma 12 éves korára már kétszeres pályaíjász országos bajnok lett csigás íjászatban. Két évvel...

Ördög Nóra harmadszor is háziasszony az ország seregszemléjén

Balaton

Ördög Nóra harmadszor is háziasszony az...

A Balatoni Hajózási Zrt. tavaly novemberben hivatalosan bejelentette, hogy idén is megszervezi a Nemzeti Regattát – Magyarország...

Kultúra 2017. 03. 03.

Divatkollekció és képzőművészeti alkotások a KIKK-ben

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A WHYNOT menswear férfi divatkollekció darabjai mellett festményekkel, grafikákkal, kerámiamunkákkal mutatkozott be Barabás Ildikó rajztanárnő egykori tanítványaival a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ emeleti galériáján.

Az „Egyedül állók” címmel március 2-án nyílt tárlaton Barabás Ildikó az egykori Dél-Balatoni Kulturális Központ rajz-szakkörének vezetője és néhány tanítványa hozta el az érdeklődőknek művészeti alkotásait:

Barabás Ildikó a Pécsi Tudományegyetem Tanárképző Kar rajz-földrajzszakos tanáraként végzett. Siófokon rajzszakkört vezetett, számos kiállításon mutatta be festményeit, textil szövéseit.

Ella Kekezovits pályakezdő designer, művész, hobby fotós és blogger a kaposvári Zichy Mihály Iparművészeti Szakközépiskolában végzett textilrajzoló és modelltervező szakon. 2016 végén a Mod’Art International Hungary divattervező szakán diplomázott, megálmodta saját márkáját, a WHYNOT menswear férfiak számára készült kapszula-kollekciót, mely sajátos, alternatív látásmódjának és világának külső kivetülése. Számára a divat művészet és önkifejezés egyben, szeret a klasszikus sémákkal szembe menni, közel állnak hozzá a formabontó és szokatlan megoldások.

Hetényi Zsuzsanna nyugdíjas pedagógus, a siófoki Vak Bottyán János Általános Iskolában tanított, kézműves szakkört vezetett. Jelenleg kerti kerámiákkal kísérletezik, érdekli a kerámia, mint térplasztika.

Séllei Nóra a Zichy Mihály Iparművészeti Szakközépiskolában érettségizett. A Budapesti Metropolitan Egyetem képi ábrázolás alapszakán végzett, ahol jelenleg tervezőgrafika szakon folytatja tanulmányait, főként a könyvillusztráció területe érdekli.

Katona Márton a Konzervatórium Jazz Tanszékén végzett, a zene mellett az olajfestészetben fejezi ki önmagát.

A márciusi tárlatot Dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere nyitotta meg, a művészek személyes bemutatkozása mellett a Siófoki Művészeti Iskola diákjainak műsora és Németh Gábor zongora előadása színesítette a rendezvényt.

- Akinek van kedve, leülhet közénk, megmutatjuk mi az a művészet, amivel mi foglalkozunk – invitálta vendégeit a szövés és a kerámiai alapjainak kipróbálására Barabás Ildikó. Az interaktív kiállítás megnyitót követően március végéig megtekinthetőek a KIKK galériáján a „Siófoki Egyedülállók”.

 

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

KIKK éjjel-nappal

2018. 02. 05.

KIKK éjjel-nappal
A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvény látogatói megtudhatták mi történik a Kálmán Imre Kulturális Központ kulisszái mögött, miután lekapcsolták a lámpákat és összehúzták a függönyöket.
Részletek »

Siófok 50 - pillanatképek a város életéből

2018. 01. 10.

Siófok 50 - pillanatképek a város életéből
Siófok várossá válásának 50. évfordulója alkalmából Siófok 50 - pillanatképek a város életéből címmel kiállítás sorozat indult a Kálmán Imre Kulturális Központban. Januártól egészen novemberig minden hónapban más és más témakörön keresztül ismerhetik meg az érdeklődők Siófok 50 évét.
Részletek »

Támogatás a Balaton Táncegyüttesnek

2017. 12. 02.

Az Egyesület vezetősége fontos lépésnek tatja a szakmai munka erősítését, hiszen jövőre a város 50. évfordulója alkalmából újabb koreográfiákkal, produkciókkal készülnek.
Részletek »
Még több kultúra cikk