Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
november
minden ami Siófok
Megnyílt a JátékKuckó

Magazin

Megnyílt a JátékKuckó

A siófoki ovisok boldogan vették birtokba a város új JátékKuckóját az élményház november 20-i megnyitóján.

Siófok díszpolgára, Csiszár Elek ünnepi kiállítása

Kultúra

Siófok díszpolgára, Csiszár Elek ünnepi...

A Kálmán Imre Kulturális Központ emeleti galériáján, a Városnapon nyílt meg Siófok 85 éves festőművész díszpolgára, Csiszár Elek...

Városi sakkbajnokság

Sport

Városi sakkbajnokság

20 felnőtt és 24 általános iskolás mérte össze erejét villámsakkban Siófok Város 51. Sakkbajnokságán.

Négylábú kadétok

Balaton

Négylábú kadétok

Újabb rendőrkutyák segítik majd a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkáját.

Kultúra 2017. 03. 03.

Divatkollekció és képzőművészeti alkotások a KIKK-ben

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A WHYNOT menswear férfi divatkollekció darabjai mellett festményekkel, grafikákkal, kerámiamunkákkal mutatkozott be Barabás Ildikó rajztanárnő egykori tanítványaival a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ emeleti galériáján.

Az „Egyedül állók” címmel március 2-án nyílt tárlaton Barabás Ildikó az egykori Dél-Balatoni Kulturális Központ rajz-szakkörének vezetője és néhány tanítványa hozta el az érdeklődőknek művészeti alkotásait:

Barabás Ildikó a Pécsi Tudományegyetem Tanárképző Kar rajz-földrajzszakos tanáraként végzett. Siófokon rajzszakkört vezetett, számos kiállításon mutatta be festményeit, textil szövéseit.

Ella Kekezovits pályakezdő designer, művész, hobby fotós és blogger a kaposvári Zichy Mihály Iparművészeti Szakközépiskolában végzett textilrajzoló és modelltervező szakon. 2016 végén a Mod’Art International Hungary divattervező szakán diplomázott, megálmodta saját márkáját, a WHYNOT menswear férfiak számára készült kapszula-kollekciót, mely sajátos, alternatív látásmódjának és világának külső kivetülése. Számára a divat művészet és önkifejezés egyben, szeret a klasszikus sémákkal szembe menni, közel állnak hozzá a formabontó és szokatlan megoldások.

Hetényi Zsuzsanna nyugdíjas pedagógus, a siófoki Vak Bottyán János Általános Iskolában tanított, kézműves szakkört vezetett. Jelenleg kerti kerámiákkal kísérletezik, érdekli a kerámia, mint térplasztika.

Séllei Nóra a Zichy Mihály Iparművészeti Szakközépiskolában érettségizett. A Budapesti Metropolitan Egyetem képi ábrázolás alapszakán végzett, ahol jelenleg tervezőgrafika szakon folytatja tanulmányait, főként a könyvillusztráció területe érdekli.

Katona Márton a Konzervatórium Jazz Tanszékén végzett, a zene mellett az olajfestészetben fejezi ki önmagát.

A márciusi tárlatot Dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere nyitotta meg, a művészek személyes bemutatkozása mellett a Siófoki Művészeti Iskola diákjainak műsora és Németh Gábor zongora előadása színesítette a rendezvényt.

- Akinek van kedve, leülhet közénk, megmutatjuk mi az a művészet, amivel mi foglalkozunk – invitálta vendégeit a szövés és a kerámiai alapjainak kipróbálására Barabás Ildikó. Az interaktív kiállítás megnyitót követően március végéig megtekinthetőek a KIKK galériáján a „Siófoki Egyedülállók”.

 

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Támogatás a Balaton Táncegyüttesnek

2017. 12. 02.

Az Egyesület vezetősége fontos lépésnek tatja a szakmai munka erősítését, hiszen jövőre a város 50. évfordulója alkalmából újabb koreográfiákkal, produkciókkal készülnek.
Részletek »

50 éves Siófok

2017. 12. 01.

50 éves Siófok
jövő évben ünnepli várossá válásának 50. évfordulóját Siófok, a jubileumi alkalomra a tervek szerint egész éves programsorozattal készülnek a szervezők.
Részletek »

Siófok díszpolgára, Csiszár Elek ünnepi kiállítása

2017. 11. 25.

Siófok díszpolgára, Csiszár Elek ünnepi kiállítása
A Kálmán Imre Kulturális Központ emeleti galériáján, a Városnapon nyílt meg Siófok 85 éves festőművész díszpolgára, Csiszár Elek ünnepi kiállítása. A kiállítást dr. Lengyel Róbert polgármester és a szervező Helyi Érték Egyesület elnöke, Gyarmati László nyitotta meg.
Részletek »

A Lángoló Tűz-Zománc Attribútumai

2017. 10. 28.

A Lángoló Tűz-Zománc Attribútumai
Glatz Marietta tervező grafikus színes tűzzománc képeiből nyílt kiállítás a siófoki Kálmán Imre Emlékházban a Kálmán Imre Emléknapok alkalmából.
Részletek »

Jubileumi Kálmán Imre Emléknapok

2017. 10. 24.

Jubileumi Kálmán Imre Emléknapok
Hangszer és jelmezkiállítással, kávéházi operettel, operett gálaműsorral, gyermek operett előadással tiszteleg a siófoki születésű világhírű operett szerző, Kálmán Imre munkássága előtt a zeneszerzőről elnevezett siófoki kulturális központ a X. Kálmán Imre Emléknapokon október 24. és 29. között.
Részletek »

„Pécsi szál avagy vissza a kezdetekhez” a Magyar Festészet Napján

2017. 10. 22.

A Magyar Festészet Napján nyílt meg Démuth Réka Lilla festő grafikus és G.Lantos Judit festő ötvös közös kiállítása a siófoki Lógó Üveg Galériában. A tárlat a Pécsi Tudományegyetem Művészeti karán végzett siófoki képzőművészek alkotói tevékenységét mutatja be a kezdetektől napjainkig.
Részletek »

50 éves a Siófoki Rádióklub

2017. 10. 11.

50 éves a Siófoki Rádióklub
Kiállítás megnyitóval és elismerések átadásával ünnepelte megalapításának 50. jubileumát a Siófoki Rádióklub október 9-én a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központban.
Részletek »

Görögországi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a siófoki Balaton Táncegyüttes

2017. 10. 07.

Görögországi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a siófoki Balaton Táncegyüttes
Nemcsak Siófokot, hanem Magyarországot és a magyar folklórt is képviselte a görögországi nemzetközi folklórfesztiválon a Balaton Táncegyüttes. A több évtizedes múltra visszatekintő siófoki néptánc társulat táncbemutatóival és a Magyar Táncházzal is hatalmas sikert aratott a görög Tánc Arisztotelész Földjén Fesztiválon.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai