Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
szeptember
minden ami Siófok
Látványos képek a Samsara fesztiválról

Magazin

Látványos képek a Samsara fesztiválról

Augusztus 6-12 között negyedik alkalommal rendezték meg a Samsara FesztiváltSiófokon. A korábbi évekhez képest sok újdonságot hozott az...

Swing a téren

Kultúra

Swing a téren

Siófokon élvezhettük a Magyarországon egyedülálló Gipsy Swing műfajt képviselő Canarro együttes koncertjét, akik – felidézve modern...

Kosártábor

Sport

Kosártábor

Második alkalommal rendezték meg ezen a nyáron a Siófoki Kosársuli Egyesület szervezésében az immár hagyománnyá vált kosártábort.

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Balaton

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Somogy vizei fürdőzésre alkalmasak, kiváló minősítésűek. Ez derül ki a szezon előtti, illetve az azt követő első mintavétel...

Kultúra 2017. 03. 03.

Divatkollekció és képzőművészeti alkotások a KIKK-ben

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A WHYNOT menswear férfi divatkollekció darabjai mellett festményekkel, grafikákkal, kerámiamunkákkal mutatkozott be Barabás Ildikó rajztanárnő egykori tanítványaival a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ emeleti galériáján.

Az „Egyedül állók” címmel március 2-án nyílt tárlaton Barabás Ildikó az egykori Dél-Balatoni Kulturális Központ rajz-szakkörének vezetője és néhány tanítványa hozta el az érdeklődőknek művészeti alkotásait:

Barabás Ildikó a Pécsi Tudományegyetem Tanárképző Kar rajz-földrajzszakos tanáraként végzett. Siófokon rajzszakkört vezetett, számos kiállításon mutatta be festményeit, textil szövéseit.

Ella Kekezovits pályakezdő designer, művész, hobby fotós és blogger a kaposvári Zichy Mihály Iparművészeti Szakközépiskolában végzett textilrajzoló és modelltervező szakon. 2016 végén a Mod’Art International Hungary divattervező szakán diplomázott, megálmodta saját márkáját, a WHYNOT menswear férfiak számára készült kapszula-kollekciót, mely sajátos, alternatív látásmódjának és világának külső kivetülése. Számára a divat művészet és önkifejezés egyben, szeret a klasszikus sémákkal szembe menni, közel állnak hozzá a formabontó és szokatlan megoldások.

Hetényi Zsuzsanna nyugdíjas pedagógus, a siófoki Vak Bottyán János Általános Iskolában tanított, kézműves szakkört vezetett. Jelenleg kerti kerámiákkal kísérletezik, érdekli a kerámia, mint térplasztika.

Séllei Nóra a Zichy Mihály Iparművészeti Szakközépiskolában érettségizett. A Budapesti Metropolitan Egyetem képi ábrázolás alapszakán végzett, ahol jelenleg tervezőgrafika szakon folytatja tanulmányait, főként a könyvillusztráció területe érdekli.

Katona Márton a Konzervatórium Jazz Tanszékén végzett, a zene mellett az olajfestészetben fejezi ki önmagát.

A márciusi tárlatot Dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere nyitotta meg, a művészek személyes bemutatkozása mellett a Siófoki Művészeti Iskola diákjainak műsora és Németh Gábor zongora előadása színesítette a rendezvényt.

- Akinek van kedve, leülhet közénk, megmutatjuk mi az a művészet, amivel mi foglalkozunk – invitálta vendégeit a szövés és a kerámiai alapjainak kipróbálására Barabás Ildikó. Az interaktív kiállítás megnyitót követően március végéig megtekinthetőek a KIKK galériáján a „Siófoki Egyedülállók”.

 

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Bérletvásárlás

2018. 09. 15.

Szeptember 24-től vásárolhatók bérletek a következő színházi évadra.
Részletek »

Tibet kincsei Siófokon

2018. 09. 14.

Élményekkel teli múzeumi tárlatvezetéssel, és a buddhizmus több ezer éves kultúrájának bemutatásával nyitotta meg kapuit a Tibet kincsei kiállítás a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ )KIKK) emeleti galériáján. A Tibet-Európa Alapítvány a szeptember 20-ig látogatható kiállítás mellett a meditációról, a karmáról és a buddhizmusról szóló előadásokkal várja az érdeklődőket a KIKK-ben.
Részletek »

Fűszerezett népzene

2018. 08. 05.

A népzene, a modern zene és a kelet-európai életérzés keveredett a Főtéren augusztus második estéjén, amikor is a Cimbaliband zenekar előadásában volt részünk.
Részletek »

Eső nélkül nincsen tánc

2018. 08. 04.

A Belvárosi Néptánc Estek programsorozat alkalmából a Balaton Táncegyüttes produkcióját láthattuk a Főtéren.
Részletek »

Handabanda a téren

2018. 08. 02.

Siófok Főterére érkezett a Handabanda zenekar július utolsó napján. A koncert 19.00 – kor kezdődött, ennek ellenére már 18.00 - tól színes programokkal, kézműves foglalkozással, népi játszótérrel várták a játékos gyermekeket.
Részletek »

Káprázat a parkban

2018. 08. 01.

A szabadtéri színpadon a varázslat volt az úr július közepén, Magic showban lehetett része Siófok lakosainak.
Részletek »

Csukott szemmel

2018. 07. 31.

Vasárnap a Jókai Parkot elárasztotta a nyugalom. Cséry Zoltán zongorista, zeneszerző érkezett hozzánk, aki szólóban élete során második alkalommal kápráztatta el közönségét.
Részletek »

Majestic Sounds orgonakoncertek

2018. 07. 29.

Teleki Miklós Artisjus-díjas orgonaművész koncertjével indult a Majestic Sounds című orgonakoncert sorozat július 16-án a Siófoki Római Katolikus Plébániatemplomban.
Részletek »

Vissza a Múltba

2018. 07. 26.

Vissza a Múltba
Kálmán Imre és Lehár Ferenc műveiből összeállított operett gála került megrendezésre a Dunakeszi Szimfonikus zenekar előadásában a Fő téren.
Részletek »

Swing a téren

2018. 07. 20.

Swing a téren
Siófokon élvezhettük a Magyarországon egyedülálló Gipsy Swing műfajt képviselő Canarro együttes koncertjét, akik – felidézve modern korunkban a 20-as 30-as évek zenei világát, a jazz-t vegyítve különböző zenei tradíciókkal - a Fő téren egészen varázslatos hangulatot teremtettek.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai