Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
október
minden ami Siófok
Siófok50 Születésnapi Party

Magazin

Siófok50 Születésnapi Party

Siófok várossá válásának jubileumi évi ünneplése még csak most kezdődik igazán! Az egész éves ünnepi programsorozat megkoronázása...

Zenés irodalmi est egy rendhagyó helyszínen

Kultúra

Zenés irodalmi est egy rendhagyó helyszínen

Gróf Tamás, költő és Kovács János, gitárművész egy különleges érzelmi utazásra hívta a közönséget október 25-i Poetry Night...

Cipőosztás a Kosársulinál

Sport

Cipőosztás a Kosársulinál

Több mint kétmillió forint értékben ajándékozott sportcipőket játékosainak a Siófoki Kosársuli Egyesület. A fiatalok emellett kiváló...

Átadták a balatonszéplaki vízmű megújult ülepítőtavát

Balaton

Átadták a balatonszéplaki vízmű megújult...

Ünnepélyes keretek között adták át október 18-án a megújult zagyvíz-tározót Balatonszéplak-alsón. Az Országos Vízügyi...

Kultúra 2017. 03. 10.

Nők és Nők

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Romantikus, színes beszélgetős estén mutatta be legújabb könyvét Okváth Anna, siófoki születésű írónő a Brtk Könyvtárban.

Március 8-án, nőnapon hozta el a siófoki közönségnek Szonáta gordonkára és kávédarálóra című könyvét Okváth Anna, aki ez alkalommal a könyvbemutató mellett beszélgetőpartnerével, Veress Liza rádiós műsorvezetővel a nőket érintő témákat is kielemezte.

- Fontos, hogy a nő önálló, erős személyiség legyen, de mindemellett nő is maradjon – hangsúlyozta Veress Liza, aki párkapcsolati mediátorként is tevékenykedik. Meglátása szerint a kommunikáció hiánya a legnagyobb probléma a mai párkapcsolatokban, nem érnek rá a fiatalok, nem fektetnek energiát a kapcsolatokba.

- Számodra milyen férfi a férfi? – tette fel a kérdést Okváth Annának, aki egyből rávágta a választ, mint apukám.

- Szomorú vagyok, hogy felnőtt egy olyan generáció, akik nem tudják azokat az értékeket értékelni, mint a hűség, a problémamegoldó készség. Sokan nem látták a családban ezt a jó mintát – mondta el az írónő.

Felgyorsult a világ, az internetes társkeresők korszakát éljük.

- Hova tűntek a régi férfiak, akik lovagok, katonák voltak? – vetette fel Okváth Anna, beszélgetőpartnere szerint ez ma már nem trendi, a lányok inkább fiúsabbá, a fiúk inkább lányosabbá válnak már óvodás korban.

Sokszor azt vesszük észre, hogy a rohanó világban már sajnos az olvasás sem trendi, tömegével kapjuk nap mint a nap a híreket, információkat. Mégis van a fiatal generációnak egy rétege, a kamaszlányok, akik meglepő módon egyre többet olvasnak, elsősorban nekik szól Okváth Anna legújabb kötete. A történetben az írónő saját érzésein túl megjelenik saját szülővárosa, Siófok is. A szenvedélyről és zenéről szóló regényét az írónő a rendezvény végén dedikálta olvasóinak.

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Zenés irodalmi est egy rendhagyó helyszínen

2018. 11. 01.

Zenés irodalmi est egy rendhagyó helyszínen
Gróf Tamás, költő és Kovács János, gitárművész egy különleges érzelmi utazásra hívta a közönséget október 25-i Poetry Night előadássorozat Az Utazás című előadóestjén a siófoki Lógó Üveg Kult Kocsmában.
Részletek »

Jajj cica...

2018. 10. 24.

Jajj cica...
Operettkiállítással indult a Kálmán Imre Emléknapok rendezvénysorozat.
Részletek »

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes

2018. 10. 10.

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes
A Rovinjban megrendezett Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte Siófokot és Magyarországot a Balaton Táncegyüttes szeptember végén.
Részletek »

Balatoni Népfőiskola

2018. 09. 30.

Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta előadásával indult újra szeptember 25-én a Kálmán Imre Kulturális Központ Balatoni Népfőiskola programsorozata.
Részletek »

Bérletvásárlás

2018. 09. 15.

Szeptember 24-től vásárolhatók bérletek a következő színházi évadra.
Részletek »

Tibet kincsei Siófokon

2018. 09. 14.

Élményekkel teli múzeumi tárlatvezetéssel, és a buddhizmus több ezer éves kultúrájának bemutatásával nyitotta meg kapuit a Tibet kincsei kiállítás a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ )KIKK) emeleti galériáján. A Tibet-Európa Alapítvány a szeptember 20-ig látogatható kiállítás mellett a meditációról, a karmáról és a buddhizmusról szóló előadásokkal várja az érdeklődőket a KIKK-ben.
Részletek »

Fűszerezett népzene

2018. 08. 05.

A népzene, a modern zene és a kelet-európai életérzés keveredett a Főtéren augusztus második estéjén, amikor is a Cimbaliband zenekar előadásában volt részünk.
Részletek »
Még több kultúra cikk