Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
január
minden ami Siófok
Rendhagyó irodalomóra Totth Benedekkel

Magazin

Rendhagyó irodalomóra Totth Benedekkel

A siófoki BRTK Könyvtár rendhagyó irodalomórára hívta a város középiskolás és gimnazista diákjait a Lógó Üveg Kult Kocsmába. A...

KIKK éjjel-nappal

Kultúra

KIKK éjjel-nappal

A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvény látogatói megtudhatták mi történik a Kálmán Imre Kulturális Központ kulisszái mögött, miután...

Sümegi Dalma, Siófok csigás íjász bajnoka

Sport

Sümegi Dalma, Siófok csigás íjász bajnoka

A siófoki születési Sümegi Dalma 12 éves korára már kétszeres pályaíjász országos bajnok lett csigás íjászatban. Két évvel...

Ördög Nóra harmadszor is háziasszony az ország seregszemléjén

Balaton

Ördög Nóra harmadszor is háziasszony az...

A Balatoni Hajózási Zrt. tavaly novemberben hivatalosan bejelentette, hogy idén is megszervezi a Nemzeti Regattát – Magyarország...

Kultúra 2017. 03. 10.

Nők és Nők

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Romantikus, színes beszélgetős estén mutatta be legújabb könyvét Okváth Anna, siófoki születésű írónő a Brtk Könyvtárban.

Március 8-án, nőnapon hozta el a siófoki közönségnek Szonáta gordonkára és kávédarálóra című könyvét Okváth Anna, aki ez alkalommal a könyvbemutató mellett beszélgetőpartnerével, Veress Liza rádiós műsorvezetővel a nőket érintő témákat is kielemezte.

- Fontos, hogy a nő önálló, erős személyiség legyen, de mindemellett nő is maradjon – hangsúlyozta Veress Liza, aki párkapcsolati mediátorként is tevékenykedik. Meglátása szerint a kommunikáció hiánya a legnagyobb probléma a mai párkapcsolatokban, nem érnek rá a fiatalok, nem fektetnek energiát a kapcsolatokba.

- Számodra milyen férfi a férfi? – tette fel a kérdést Okváth Annának, aki egyből rávágta a választ, mint apukám.

- Szomorú vagyok, hogy felnőtt egy olyan generáció, akik nem tudják azokat az értékeket értékelni, mint a hűség, a problémamegoldó készség. Sokan nem látták a családban ezt a jó mintát – mondta el az írónő.

Felgyorsult a világ, az internetes társkeresők korszakát éljük.

- Hova tűntek a régi férfiak, akik lovagok, katonák voltak? – vetette fel Okváth Anna, beszélgetőpartnere szerint ez ma már nem trendi, a lányok inkább fiúsabbá, a fiúk inkább lányosabbá válnak már óvodás korban.

Sokszor azt vesszük észre, hogy a rohanó világban már sajnos az olvasás sem trendi, tömegével kapjuk nap mint a nap a híreket, információkat. Mégis van a fiatal generációnak egy rétege, a kamaszlányok, akik meglepő módon egyre többet olvasnak, elsősorban nekik szól Okváth Anna legújabb kötete. A történetben az írónő saját érzésein túl megjelenik saját szülővárosa, Siófok is. A szenvedélyről és zenéről szóló regényét az írónő a rendezvény végén dedikálta olvasóinak.

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

KIKK éjjel-nappal

2018. 02. 05.

KIKK éjjel-nappal
A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvény látogatói megtudhatták mi történik a Kálmán Imre Kulturális Központ kulisszái mögött, miután lekapcsolták a lámpákat és összehúzták a függönyöket.
Részletek »

Siófok 50 - pillanatképek a város életéből

2018. 01. 10.

Siófok 50 - pillanatképek a város életéből
Siófok várossá válásának 50. évfordulója alkalmából Siófok 50 - pillanatképek a város életéből címmel kiállítás sorozat indult a Kálmán Imre Kulturális Központban. Januártól egészen novemberig minden hónapban más és más témakörön keresztül ismerhetik meg az érdeklődők Siófok 50 évét.
Részletek »

Támogatás a Balaton Táncegyüttesnek

2017. 12. 02.

Az Egyesület vezetősége fontos lépésnek tatja a szakmai munka erősítését, hiszen jövőre a város 50. évfordulója alkalmából újabb koreográfiákkal, produkciókkal készülnek.
Részletek »
Még több kultúra cikk