Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
szeptember
minden ami Siófok
Látványos képek a Samsara fesztiválról

Magazin

Látványos képek a Samsara fesztiválról

Augusztus 6-12 között negyedik alkalommal rendezték meg a Samsara FesztiváltSiófokon. A korábbi évekhez képest sok újdonságot hozott az...

Swing a téren

Kultúra

Swing a téren

Siófokon élvezhettük a Magyarországon egyedülálló Gipsy Swing műfajt képviselő Canarro együttes koncertjét, akik – felidézve modern...

Kosártábor

Sport

Kosártábor

Második alkalommal rendezték meg ezen a nyáron a Siófoki Kosársuli Egyesület szervezésében az immár hagyománnyá vált kosártábort.

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Balaton

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Somogy vizei fürdőzésre alkalmasak, kiváló minősítésűek. Ez derül ki a szezon előtti, illetve az azt követő első mintavétel...

Kultúra 2017. 03. 10.

Nők és Nők

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Romantikus, színes beszélgetős estén mutatta be legújabb könyvét Okváth Anna, siófoki születésű írónő a Brtk Könyvtárban.

Március 8-án, nőnapon hozta el a siófoki közönségnek Szonáta gordonkára és kávédarálóra című könyvét Okváth Anna, aki ez alkalommal a könyvbemutató mellett beszélgetőpartnerével, Veress Liza rádiós műsorvezetővel a nőket érintő témákat is kielemezte.

- Fontos, hogy a nő önálló, erős személyiség legyen, de mindemellett nő is maradjon – hangsúlyozta Veress Liza, aki párkapcsolati mediátorként is tevékenykedik. Meglátása szerint a kommunikáció hiánya a legnagyobb probléma a mai párkapcsolatokban, nem érnek rá a fiatalok, nem fektetnek energiát a kapcsolatokba.

- Számodra milyen férfi a férfi? – tette fel a kérdést Okváth Annának, aki egyből rávágta a választ, mint apukám.

- Szomorú vagyok, hogy felnőtt egy olyan generáció, akik nem tudják azokat az értékeket értékelni, mint a hűség, a problémamegoldó készség. Sokan nem látták a családban ezt a jó mintát – mondta el az írónő.

Felgyorsult a világ, az internetes társkeresők korszakát éljük.

- Hova tűntek a régi férfiak, akik lovagok, katonák voltak? – vetette fel Okváth Anna, beszélgetőpartnere szerint ez ma már nem trendi, a lányok inkább fiúsabbá, a fiúk inkább lányosabbá válnak már óvodás korban.

Sokszor azt vesszük észre, hogy a rohanó világban már sajnos az olvasás sem trendi, tömegével kapjuk nap mint a nap a híreket, információkat. Mégis van a fiatal generációnak egy rétege, a kamaszlányok, akik meglepő módon egyre többet olvasnak, elsősorban nekik szól Okváth Anna legújabb kötete. A történetben az írónő saját érzésein túl megjelenik saját szülővárosa, Siófok is. A szenvedélyről és zenéről szóló regényét az írónő a rendezvény végén dedikálta olvasóinak.

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Bérletvásárlás

2018. 09. 15.

Szeptember 24-től vásárolhatók bérletek a következő színházi évadra.
Részletek »

Tibet kincsei Siófokon

2018. 09. 14.

Élményekkel teli múzeumi tárlatvezetéssel, és a buddhizmus több ezer éves kultúrájának bemutatásával nyitotta meg kapuit a Tibet kincsei kiállítás a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ )KIKK) emeleti galériáján. A Tibet-Európa Alapítvány a szeptember 20-ig látogatható kiállítás mellett a meditációról, a karmáról és a buddhizmusról szóló előadásokkal várja az érdeklődőket a KIKK-ben.
Részletek »

Fűszerezett népzene

2018. 08. 05.

A népzene, a modern zene és a kelet-európai életérzés keveredett a Főtéren augusztus második estéjén, amikor is a Cimbaliband zenekar előadásában volt részünk.
Részletek »

Eső nélkül nincsen tánc

2018. 08. 04.

A Belvárosi Néptánc Estek programsorozat alkalmából a Balaton Táncegyüttes produkcióját láthattuk a Főtéren.
Részletek »

Handabanda a téren

2018. 08. 02.

Siófok Főterére érkezett a Handabanda zenekar július utolsó napján. A koncert 19.00 – kor kezdődött, ennek ellenére már 18.00 - tól színes programokkal, kézműves foglalkozással, népi játszótérrel várták a játékos gyermekeket.
Részletek »

Káprázat a parkban

2018. 08. 01.

A szabadtéri színpadon a varázslat volt az úr július közepén, Magic showban lehetett része Siófok lakosainak.
Részletek »

Csukott szemmel

2018. 07. 31.

Vasárnap a Jókai Parkot elárasztotta a nyugalom. Cséry Zoltán zongorista, zeneszerző érkezett hozzánk, aki szólóban élete során második alkalommal kápráztatta el közönségét.
Részletek »

Majestic Sounds orgonakoncertek

2018. 07. 29.

Teleki Miklós Artisjus-díjas orgonaművész koncertjével indult a Majestic Sounds című orgonakoncert sorozat július 16-án a Siófoki Római Katolikus Plébániatemplomban.
Részletek »

Vissza a Múltba

2018. 07. 26.

Vissza a Múltba
Kálmán Imre és Lehár Ferenc műveiből összeállított operett gála került megrendezésre a Dunakeszi Szimfonikus zenekar előadásában a Fő téren.
Részletek »

Swing a téren

2018. 07. 20.

Swing a téren
Siófokon élvezhettük a Magyarországon egyedülálló Gipsy Swing műfajt képviselő Canarro együttes koncertjét, akik – felidézve modern korunkban a 20-as 30-as évek zenei világát, a jazz-t vegyítve különböző zenei tradíciókkal - a Fő téren egészen varázslatos hangulatot teremtettek.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai