Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
május
minden ami Siófok
Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését vette át a Siófoki Női Kar

Magazin

Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését...

Díjátadóval egybekötött kóruskoncerten vette át az Örökségünk - Somogyország Kincse kitüntetést a Siófoki Női Kar.

Nosztalgikus múlt és félelmet keltő jövőkép extrém szobrok formájában

Kultúra

Nosztalgikus múlt és félelmet keltő...

„Halálra szórakoztatva” címmel nyílt meg Csiszár Zsolt siófoki alkotóművész extrém szobrainak kiállítása a Régi Könyvtár...

Alakreform és sportprogramok a Kihívás Napján

Sport

Alakreform és sportprogramok a Kihívás Napján

Rubint Rékával edzettek a siófokiak a 2018-as Kihívás Napján május 30-án.

Találd meg álmaid balatoni állását egyetlen nap alatt!

Balaton

Találd meg álmaid balatoni állását...

Idén először rendhagyó állásbörzén vehetnek részt azok a fiatalok, akik nyáron a Balatonnál szeretnének dolgozni a turizmusban vagy a...

Kultúra 2017. 03. 10.

Nők és Nők

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Romantikus, színes beszélgetős estén mutatta be legújabb könyvét Okváth Anna, siófoki születésű írónő a Brtk Könyvtárban.

Március 8-án, nőnapon hozta el a siófoki közönségnek Szonáta gordonkára és kávédarálóra című könyvét Okváth Anna, aki ez alkalommal a könyvbemutató mellett beszélgetőpartnerével, Veress Liza rádiós műsorvezetővel a nőket érintő témákat is kielemezte.

- Fontos, hogy a nő önálló, erős személyiség legyen, de mindemellett nő is maradjon – hangsúlyozta Veress Liza, aki párkapcsolati mediátorként is tevékenykedik. Meglátása szerint a kommunikáció hiánya a legnagyobb probléma a mai párkapcsolatokban, nem érnek rá a fiatalok, nem fektetnek energiát a kapcsolatokba.

- Számodra milyen férfi a férfi? – tette fel a kérdést Okváth Annának, aki egyből rávágta a választ, mint apukám.

- Szomorú vagyok, hogy felnőtt egy olyan generáció, akik nem tudják azokat az értékeket értékelni, mint a hűség, a problémamegoldó készség. Sokan nem látták a családban ezt a jó mintát – mondta el az írónő.

Felgyorsult a világ, az internetes társkeresők korszakát éljük.

- Hova tűntek a régi férfiak, akik lovagok, katonák voltak? – vetette fel Okváth Anna, beszélgetőpartnere szerint ez ma már nem trendi, a lányok inkább fiúsabbá, a fiúk inkább lányosabbá válnak már óvodás korban.

Sokszor azt vesszük észre, hogy a rohanó világban már sajnos az olvasás sem trendi, tömegével kapjuk nap mint a nap a híreket, információkat. Mégis van a fiatal generációnak egy rétege, a kamaszlányok, akik meglepő módon egyre többet olvasnak, elsősorban nekik szól Okváth Anna legújabb kötete. A történetben az írónő saját érzésein túl megjelenik saját szülővárosa, Siófok is. A szenvedélyről és zenéről szóló regényét az írónő a rendezvény végén dedikálta olvasóinak.

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Gondolatok a siófoki Ünnepi Könyvhétről

2018. 06. 19.

Minek is nevezzük a könyvheti rendezvényünket? Bemutatónak, összejövetelnek, bulinak, ismerkedési délutánnak vagy társas estnek? Talán nem is kell ezek közül választani, mert a siófoki Ünnepi Könyvhét mindegyik volt egyszerre.
Részletek »

Nosztalgikus múlt és félelmet keltő jövőkép extrém szobrok formájában

2018. 06. 13.

Nosztalgikus múlt és félelmet keltő jövőkép extrém szobrok formájában
„Halálra szórakoztatva” címmel nyílt meg Csiszár Zsolt siófoki alkotóművész extrém szobrainak kiállítása a Régi Könyvtár emeletén.
Részletek »

Balatoni alkotóművészek tárlata

2018. 05. 22.

Balatoni alkotóművészek tárlata
A Balaton térségében élő kiváló szobrász, textil, üveg, porcelán és belsőépítész művészek alkotásait mutatja be Siófokon a II. Balaton Szalon.
Részletek »

Síkból a térbe

2018. 05. 10.

Síkból a térbe
A vakok és gyengénlátók számára is felejthetetlen művészeti élményt nyújt a Kálmán Imre Kulturális Központban május 8-án nyílt tapintható tárlat, melyen Bodrogi Éva alkotásai láthatóak.
Részletek »

Zenés irodalmi est

2018. 04. 29.

Zenés irodalmi est
Az Egerszegi Akusztik zenekar zenés irodalmi estet szervezett április 23-án a siófoki BackStage étterem és kávézóban.
Részletek »

A magyar költészet napját ünnepelték Siófokon

2018. 04. 14.

A magyar költészet napját ünnepelték Siófokon
Siófokon a Kálmán Imre Kulturális Központ gálaműsorral, családi délutánnal és közös versszavalással, a Siófoki Önkormányzat koncerttel, a BRTK Könyvtár József Attila esttel ünnepelte a magyar költészet napját.
Részletek »

Várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak

2018. 03. 31.

Várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak
Siófoki általános iskolák csapatai bizonyították, mennyire jól ismerik Siófok múltját és jelenét a város 50. jubileuma alkalmából szervezett várostörténeti vetélkedőn.
Részletek »
Még több kultúra cikk