Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
április
minden ami Siófok
Elkészült az új gyermekmedence a siófoki Nagystrandon

Magazin

Elkészült az új gyermekmedence a siófoki...

Május 18-tól, a strandok hivatalos nyitásának napjától vehetik birtokba a gyerekek a Nagystrand új gyermekmedencéjét.

Síkból a térbe

Kultúra

Síkból a térbe

A vakok és gyengénlátók számára is felejthetetlen művészeti élményt nyújt a Kálmán Imre Kulturális Központban május 8-án nyílt...

Mazsorettek XIV. Siófoki Vándorkupa versenye

Sport

Mazsorettek XIV. Siófoki Vándorkupa versenye

31 település mazsorettjei 5 korcsoportban, 20 kategóriában neveztek az április 14. és 15. között lezajlott „Mazsorettek XIV. Siófoki...

Balaton

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija

A balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó Annabáli Csemege fagylaltkülönlegessége lett a 2018-as év Balaton fagyija. A Márton Sándor által...

Kultúra 2017. 07. 28.

Balatoni Csillagösvény

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Július 19. és 23. között járt a Balatonnál Böjte Csaba ferences szerzetes a Marosszéki Gyermekkórus tagjaival és a dévai gyerekekkel az V. Balatoni Csillagösvény missziós körút során.

A 60 fős, főleg 10 és 14 éves gyermekből álló csapatot a körút idejére az előző évekhez hasonlóan a Siófoki Önkormányzat szállásolta el a Galerius Vendégházban. A fiatalok Balatonbogláron, Balatonfüreden, Balatonalmádiban, Szántódpusztán és Siófokon vettek részt egy-egy eseményen, és tartottak hangversenyt, szentmisét.

A Magyar Örökség Díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar Siófokon a körút zárásaként, július 23-án lépett fel a Fő téri színpadon. Böjte Csabát és a gyermekeket Potocskáné Kőrösi Anita, Siófok alpolgármestere köszöntötte. A marosszéki kórus hangversenye mellett a közönség egy dévai gyermekvédelmi otthon fiataljaiból álló tánccsoport előadását, valamint a Nemadomfel Együttes zenés, táncos műsorát is megtekinthette, akik egy olyan integrált zenekart alkotnak, amelyben a szólisták kivétel nélkül sérült (mozgáskorlátozott, értelmileg akadályozott és látássérült) előadók.

A Balatoni Csillagösvény missziós körút során Böjte Csaba és a kórus adományokat is gyűjtött. Az idei évben összesen 330 ezer forint gyűlt össze, amit a Marosszéki Gyermekkórus és a Szent Ferenc Alapítvány közösen a Nem adom fel Alapítvány számára ajánlott fel. A támogatásból az Alapítvány Budapesten építene fel egy otthont a hátrányos helyzetű családok és sérült személyek számára.

A Balatoni Csillagösvény résztvevői és az érdeklődők Böjte Csaba és a Marosszéki Gyermekkórus vezetésével, énekszóval vonultak át a Sarlós Boldogasszony templomba, ahol tánccal és kórusművekkel színesített hálaadó szentmisét tartottak.

 

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Síkból a térbe

2018. 05. 10.

Síkból a térbe
A vakok és gyengénlátók számára is felejthetetlen művészeti élményt nyújt a Kálmán Imre Kulturális Központban május 8-án nyílt tapintható tárlat, melyen Bodrogi Éva alkotásai láthatóak.
Részletek »

Zenés irodalmi est

2018. 04. 29.

Zenés irodalmi est
Az Egerszegi Akusztik zenekar zenés irodalmi estet szervezett április 23-án a siófoki BackStage étterem és kávézóban.
Részletek »

A magyar költészet napját ünnepelték Siófokon

2018. 04. 14.

A magyar költészet napját ünnepelték Siófokon
Siófokon a Kálmán Imre Kulturális Központ gálaműsorral, családi délutánnal és közös versszavalással, a Siófoki Önkormányzat koncerttel, a BRTK Könyvtár József Attila esttel ünnepelte a magyar költészet napját.
Részletek »

Várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak

2018. 03. 31.

Várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak
Siófoki általános iskolák csapatai bizonyították, mennyire jól ismerik Siófok múltját és jelenét a város 50. jubileuma alkalmából szervezett várostörténeti vetélkedőn.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai