Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
augusztus
minden ami Siófok

Magazin

Jótékonysági gálaest a Ments-Vár...

Közel 800 ezer forint gyűlt össze a Ments-Vár Alapítvány gyermekeinek támogatására az I. Nathifa Jótékonysági Gálaesten.

Fantasztikus előadások a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon

Kultúra

Fantasztikus előadások a Kálmán Imre...

Igazi nagy durranásként robbant be a siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpadra a Madách Színház Macskák című musicalje augusztusban. A...

Ifi Európa Bajnok úszó

Sport

Ifi Európa Bajnok úszó

A siófoki Németh Nándor 100 méter gyorson megnyerte az Ifjúsági Úszó Európa Bajnokságot, és továbbjutott az Ifi Világbajnokságra.

Hóesés nyáron? A Balatonnál ez is lehetséges!

Balaton

Hóesés nyáron? A Balatonnál ez is lehetséges!

Érdekes légköri jelenséget figyeltek meg az Országos Metorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának munkatársai augusztus 15-én a...

Kultúra 2017. 07. 28.

Balatoni Csillagösvény

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Július 19. és 23. között járt a Balatonnál Böjte Csaba ferences szerzetes a Marosszéki Gyermekkórus tagjaival és a dévai gyerekekkel az V. Balatoni Csillagösvény missziós körút során.

A 60 fős, főleg 10 és 14 éves gyermekből álló csapatot a körút idejére az előző évekhez hasonlóan a Siófoki Önkormányzat szállásolta el a Galerius Vendégházban. A fiatalok Balatonbogláron, Balatonfüreden, Balatonalmádiban, Szántódpusztán és Siófokon vettek részt egy-egy eseményen, és tartottak hangversenyt, szentmisét.

A Magyar Örökség Díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar Siófokon a körút zárásaként, július 23-án lépett fel a Fő téri színpadon. Böjte Csabát és a gyermekeket Potocskáné Kőrösi Anita, Siófok alpolgármestere köszöntötte. A marosszéki kórus hangversenye mellett a közönség egy dévai gyermekvédelmi otthon fiataljaiból álló tánccsoport előadását, valamint a Nemadomfel Együttes zenés, táncos műsorát is megtekinthette, akik egy olyan integrált zenekart alkotnak, amelyben a szólisták kivétel nélkül sérült (mozgáskorlátozott, értelmileg akadályozott és látássérült) előadók.

A Balatoni Csillagösvény missziós körút során Böjte Csaba és a kórus adományokat is gyűjtött. Az idei évben összesen 330 ezer forint gyűlt össze, amit a Marosszéki Gyermekkórus és a Szent Ferenc Alapítvány közösen a Nem adom fel Alapítvány számára ajánlott fel. A támogatásból az Alapítvány Budapesten építene fel egy otthont a hátrányos helyzetű családok és sérült személyek számára.

A Balatoni Csillagösvény résztvevői és az érdeklődők Böjte Csaba és a Marosszéki Gyermekkórus vezetésével, énekszóval vonultak át a Sarlós Boldogasszony templomba, ahol tánccal és kórusművekkel színesített hálaadó szentmisét tartottak.

 

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Siófokon adott koncertet a Hollandiai Haydn Ifjúsági Vonóskar

2017. 07. 19.

Siófokon adott koncertet a Hollandiai Haydn Ifjúsági Vonóskar
A fiatal tehetségekből álló Haydn Youth String Orchestra, azaz a Hollandiai Haydn Ifjúsági Vonóskar magyarországi turnéja során Siófokra is ellátogatott, ahol az ifjú zenészek a város Főterén adtak nagyszabású koncertet.
Részletek »

Majestic Sounds Siófokon

2017. 07. 18.

Majestic Sounds Siófokon
Teleki Miklós Artisjus-díjas orgonaművész és a Siófoki Női Kar közös hangversenyével indult el az idei siófoki Majestic Sounds orgonahangverseny-sorozat a Római katolikus plébániatemplomban.
Részletek »

„A szegények szolgálatában”

2017. 07. 17.

„A szegények szolgálatában”
A Ferences Szegénygondozó Nővérek Közössége megalakulásának 90. évfordulója alkalmából nyílt kiállítás a Kálmán Imre Kulturális Központban.
Részletek »

Vasárnaponként ismét Zene a zöldben!

2017. 07. 04.

Vasárnaponként ismét Zene a zöldben!
A Sturcz vonósnégyes koncertjével indult el július 2-án a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ komolyzenei sorozata, a Zene a zöldben.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

A Balaton Táncegyüttes karácsonyi műsora

A Balaton Táncegyüttes karácsonyi műsora