Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
augusztus
minden ami Siófok
A véradással életeket menthetsz!

Magazin

A véradással életeket menthetsz!

A Magyar Vöröskereszt Siófoki Területi Irodája a Városi Kórház Vérellátó Osztályával együttműködve rendszeresen szervez...

Fantasztikus előadások a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon

Kultúra

Fantasztikus előadások a Kálmán Imre...

Igazi nagy durranásként robbant be a siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpadra a Madách Színház Macskák című musicalje augusztusban. A...

A Scitec Fitt Plázs legszebb hölgyei

Sport

A Scitec Fitt Plázs legszebb hölgyei

Hétvégén nyárbúcsúztató fitt őrülettel várta a Scitec a sport és az egészséges életmód szerelmeseit a Plázson.

Hóesés nyáron? A Balatonnál ez is lehetséges!

Balaton

Hóesés nyáron? A Balatonnál ez is lehetséges!

Érdekes légköri jelenséget figyeltek meg az Országos Metorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának munkatársai augusztus 15-én a...

Kultúra 2017. 08. 17.

Fantasztikus előadások a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Igazi nagy durranásként robbant be a siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpadra a Madách Színház Macskák című musicalje augusztusban. A Szabadtéri új üzemeltetője, a Balaton-parti Kft. ügyvezetőjét, Pintér Tamást a darab fogadtatásáról, valamint az idei nyári évadról kérdeztük.

Hogyan jellemezné a legutóbbi nagysikerű előadást, a Madách Színház Macskák című musicaljét?

- Amennyiben egy szóval kellene jellemeznem, akkor a fantasztikus jelző jut eszembe. Azt gondolom, hogy a színház történelem egyik legnagyobb darabját sikerült színpadra állítanunk. Ezt a nemzetközileg is ismert darabot első alkalommal láthatta Siófokon a közönség. Erre még az is felkapta a fejét, aki eddig nem foglalkozott azzal, hogy mi mit is csinálunk a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon. Ez egy alapmű, melyet mindenki ismer és legalább egyszer mindenkinek látnia is kell. Az volt a célunk a Macskákkal, hogy legyen egy igazi nagy durranás Siófokon, melyről mindenki beszél, és az előadás elő-és utóélete alapján kijelenthetjük, hogy ez 100%-ban sikerült.

Melyek voltak eddig a közönség által legkedveltebb előadások a nyáron?

- Első helyre kívánkozik a Madách: Macskák darabja, hiszen közel teltházzal üzemeltünk. Ezen kívül a látogatói számok alapján az Experidence: Fergeteges című darabja és a szezonnyitó Anconai szerelmesek című musicalt tudnám kiemelni, de minden egyes előadás pozitív visszajelzést kapott.

 

Milyen népszerűséggel üzemelt az idei évadban a Szabadtéri Színpad?

- Azt gondolom, hogy az idei évben elkezdtünk egy folyamatot annak érdekében, hogy a nézőket visszacsalogassuk a Szabadtéri Színpadra és ez részben sikerült is. Azonban még nagyon az út elején járunk, de az irány, amit kitűztünk magunk elé – hogy kulturális értéke tegyük a színpadra – megvalósult. Sajnálatos módon még nem abban a mértékben, hogy gazdaságilag is rendben legyen, de ennek számos összetevője van, amin a jövőben mindenképpen változtatni kell.

Mi várható még augusztusban?

- Az idei szezonban még látható lesz nálunk az idén 70 éves Demjén Ferenc augusztus 18-án, pénteken. Szombaton reggel a kicsiknek kedvezve ismét ellátogat a színpadra az Alma együttes, és este a Turay Ida színház lesz látható a Hazudni tudni kell című darabbal. Sajnálatos módon a vasárnapra tervezett Miklósa Erika koncertet a művésznő menedzsmentje lemondta. Azonban utána héten, csütörtökön (08.24.) ismét színpadra lép a Madách Színház a Páratlan Páros című darabbal, és ezzel zárjuk az évadot,de csak a felnőtt látogatóink számára, hiszen a kicsinek még szombaton tartunk egy gyermek koncertet az Iszkiri zenekar szereplésével.

 

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Muzsinszki Nagy Endre emlékkiállítás

2017. 09. 20.

Koszorúzással és emlékkiállítással tisztelegtek Siófokon a város díszpolgára, Muzsinszki Nagy Endre festőművész munkássága előtt.
Részletek »

Made in Hungária a siófoki Hajóállomáson

2017. 08. 23.

Made in Hungária a siófoki Hajóállomáson
A siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ nyári Belvárosi Színházi Estek sorozatának záró darabját, a Made in Hungáriát új helyszínen, a Hajóállomáson tekinthette meg a közönség.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

A Balaton Táncegyüttes karácsonyi műsora

A Balaton Táncegyüttes karácsonyi műsora