Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
november
minden ami Siófok
Megnyílt a JátékKuckó

Magazin

Megnyílt a JátékKuckó

A siófoki ovisok boldogan vették birtokba a város új JátékKuckóját az élményház november 20-i megnyitóján.

Siófokra érkeztek „Makovecz angyalai”

Kultúra

Siófokra érkeztek „Makovecz angyalai”

A Makovecz Imre Kossuth-díjas építész által tervezett épületekben, templomokban zajló Héttorony Fesztivál a zenei programok mellett a...

Városi sakkbajnokság

Sport

Városi sakkbajnokság

20 felnőtt és 24 általános iskolás mérte össze erejét villámsakkban Siófok Város 51. Sakkbajnokságán.

Négylábú kadétok

Balaton

Négylábú kadétok

Újabb rendőrkutyák segítik majd a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkáját.

Kultúra 2017. 08. 17.

Fantasztikus előadások a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Igazi nagy durranásként robbant be a siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpadra a Madách Színház Macskák című musicalje augusztusban. A Szabadtéri új üzemeltetője, a Balaton-parti Kft. ügyvezetőjét, Pintér Tamást a darab fogadtatásáról, valamint az idei nyári évadról kérdeztük.

Hogyan jellemezné a legutóbbi nagysikerű előadást, a Madách Színház Macskák című musicaljét?

- Amennyiben egy szóval kellene jellemeznem, akkor a fantasztikus jelző jut eszembe. Azt gondolom, hogy a színház történelem egyik legnagyobb darabját sikerült színpadra állítanunk. Ezt a nemzetközileg is ismert darabot első alkalommal láthatta Siófokon a közönség. Erre még az is felkapta a fejét, aki eddig nem foglalkozott azzal, hogy mi mit is csinálunk a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon. Ez egy alapmű, melyet mindenki ismer és legalább egyszer mindenkinek látnia is kell. Az volt a célunk a Macskákkal, hogy legyen egy igazi nagy durranás Siófokon, melyről mindenki beszél, és az előadás elő-és utóélete alapján kijelenthetjük, hogy ez 100%-ban sikerült.

Melyek voltak eddig a közönség által legkedveltebb előadások a nyáron?

- Első helyre kívánkozik a Madách: Macskák darabja, hiszen közel teltházzal üzemeltünk. Ezen kívül a látogatói számok alapján az Experidence: Fergeteges című darabja és a szezonnyitó Anconai szerelmesek című musicalt tudnám kiemelni, de minden egyes előadás pozitív visszajelzést kapott.

 

Milyen népszerűséggel üzemelt az idei évadban a Szabadtéri Színpad?

- Azt gondolom, hogy az idei évben elkezdtünk egy folyamatot annak érdekében, hogy a nézőket visszacsalogassuk a Szabadtéri Színpadra és ez részben sikerült is. Azonban még nagyon az út elején járunk, de az irány, amit kitűztünk magunk elé – hogy kulturális értéke tegyük a színpadra – megvalósult. Sajnálatos módon még nem abban a mértékben, hogy gazdaságilag is rendben legyen, de ennek számos összetevője van, amin a jövőben mindenképpen változtatni kell.

Mi várható még augusztusban?

- Az idei szezonban még látható lesz nálunk az idén 70 éves Demjén Ferenc augusztus 18-án, pénteken. Szombaton reggel a kicsiknek kedvezve ismét ellátogat a színpadra az Alma együttes, és este a Turay Ida színház lesz látható a Hazudni tudni kell című darabbal. Sajnálatos módon a vasárnapra tervezett Miklósa Erika koncertet a művésznő menedzsmentje lemondta. Azonban utána héten, csütörtökön (08.24.) ismét színpadra lép a Madách Színház a Páratlan Páros című darabbal, és ezzel zárjuk az évadot,de csak a felnőtt látogatóink számára, hiszen a kicsinek még szombaton tartunk egy gyermek koncertet az Iszkiri zenekar szereplésével.

 

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

A Lángoló Tűz-Zománc Attribútumai

2017. 10. 28.

A Lángoló Tűz-Zománc Attribútumai
Glatz Marietta tervező grafikus színes tűzzománc képeiből nyílt kiállítás a siófoki Kálmán Imre Emlékházban a Kálmán Imre Emléknapok alkalmából.
Részletek »

Jubileumi Kálmán Imre Emléknapok

2017. 10. 24.

Jubileumi Kálmán Imre Emléknapok
Hangszer és jelmezkiállítással, kávéházi operettel, operett gálaműsorral, gyermek operett előadással tiszteleg a siófoki születésű világhírű operett szerző, Kálmán Imre munkássága előtt a zeneszerzőről elnevezett siófoki kulturális központ a X. Kálmán Imre Emléknapokon október 24. és 29. között.
Részletek »

„Pécsi szál avagy vissza a kezdetekhez” a Magyar Festészet Napján

2017. 10. 22.

A Magyar Festészet Napján nyílt meg Démuth Réka Lilla festő grafikus és G.Lantos Judit festő ötvös közös kiállítása a siófoki Lógó Üveg Galériában. A tárlat a Pécsi Tudományegyetem Művészeti karán végzett siófoki képzőművészek alkotói tevékenységét mutatja be a kezdetektől napjainkig.
Részletek »

50 éves a Siófoki Rádióklub

2017. 10. 11.

50 éves a Siófoki Rádióklub
Kiállítás megnyitóval és elismerések átadásával ünnepelte megalapításának 50. jubileumát a Siófoki Rádióklub október 9-én a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központban.
Részletek »

Görögországi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a siófoki Balaton Táncegyüttes

2017. 10. 07.

Görögországi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a siófoki Balaton Táncegyüttes
Nemcsak Siófokot, hanem Magyarországot és a magyar folklórt is képviselte a görögországi nemzetközi folklórfesztiválon a Balaton Táncegyüttes. A több évtizedes múltra visszatekintő siófoki néptánc társulat táncbemutatóival és a Magyar Táncházzal is hatalmas sikert aratott a görög Tánc Arisztotelész Földjén Fesztiválon.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai