Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
május
minden ami Siófok
Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését vette át a Siófoki Női Kar

Magazin

Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését...

Díjátadóval egybekötött kóruskoncerten vette át az Örökségünk - Somogyország Kincse kitüntetést a Siófoki Női Kar.

Nosztalgikus múlt és félelmet keltő jövőkép extrém szobrok formájában

Kultúra

Nosztalgikus múlt és félelmet keltő...

„Halálra szórakoztatva” címmel nyílt meg Csiszár Zsolt siófoki alkotóművész extrém szobrainak kiállítása a Régi Könyvtár...

Alakreform és sportprogramok a Kihívás Napján

Sport

Alakreform és sportprogramok a Kihívás Napján

Rubint Rékával edzettek a siófokiak a 2018-as Kihívás Napján május 30-án.

Találd meg álmaid balatoni állását egyetlen nap alatt!

Balaton

Találd meg álmaid balatoni állását...

Idén először rendhagyó állásbörzén vehetnek részt azok a fiatalok, akik nyáron a Balatonnál szeretnének dolgozni a turizmusban vagy a...

Kultúra 2017. 08. 17.

Fantasztikus előadások a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Igazi nagy durranásként robbant be a siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpadra a Madách Színház Macskák című musicalje augusztusban. A Szabadtéri új üzemeltetője, a Balaton-parti Kft. ügyvezetőjét, Pintér Tamást a darab fogadtatásáról, valamint az idei nyári évadról kérdeztük.

Hogyan jellemezné a legutóbbi nagysikerű előadást, a Madách Színház Macskák című musicaljét?

- Amennyiben egy szóval kellene jellemeznem, akkor a fantasztikus jelző jut eszembe. Azt gondolom, hogy a színház történelem egyik legnagyobb darabját sikerült színpadra állítanunk. Ezt a nemzetközileg is ismert darabot első alkalommal láthatta Siófokon a közönség. Erre még az is felkapta a fejét, aki eddig nem foglalkozott azzal, hogy mi mit is csinálunk a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon. Ez egy alapmű, melyet mindenki ismer és legalább egyszer mindenkinek látnia is kell. Az volt a célunk a Macskákkal, hogy legyen egy igazi nagy durranás Siófokon, melyről mindenki beszél, és az előadás elő-és utóélete alapján kijelenthetjük, hogy ez 100%-ban sikerült.

Melyek voltak eddig a közönség által legkedveltebb előadások a nyáron?

- Első helyre kívánkozik a Madách: Macskák darabja, hiszen közel teltházzal üzemeltünk. Ezen kívül a látogatói számok alapján az Experidence: Fergeteges című darabja és a szezonnyitó Anconai szerelmesek című musicalt tudnám kiemelni, de minden egyes előadás pozitív visszajelzést kapott.

 

Milyen népszerűséggel üzemelt az idei évadban a Szabadtéri Színpad?

- Azt gondolom, hogy az idei évben elkezdtünk egy folyamatot annak érdekében, hogy a nézőket visszacsalogassuk a Szabadtéri Színpadra és ez részben sikerült is. Azonban még nagyon az út elején járunk, de az irány, amit kitűztünk magunk elé – hogy kulturális értéke tegyük a színpadra – megvalósult. Sajnálatos módon még nem abban a mértékben, hogy gazdaságilag is rendben legyen, de ennek számos összetevője van, amin a jövőben mindenképpen változtatni kell.

Mi várható még augusztusban?

- Az idei szezonban még látható lesz nálunk az idén 70 éves Demjén Ferenc augusztus 18-án, pénteken. Szombaton reggel a kicsiknek kedvezve ismét ellátogat a színpadra az Alma együttes, és este a Turay Ida színház lesz látható a Hazudni tudni kell című darabbal. Sajnálatos módon a vasárnapra tervezett Miklósa Erika koncertet a művésznő menedzsmentje lemondta. Azonban utána héten, csütörtökön (08.24.) ismét színpadra lép a Madách Színház a Páratlan Páros című darabbal, és ezzel zárjuk az évadot,de csak a felnőtt látogatóink számára, hiszen a kicsinek még szombaton tartunk egy gyermek koncertet az Iszkiri zenekar szereplésével.

 

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Gondolatok a siófoki Ünnepi Könyvhétről

2018. 06. 19.

Minek is nevezzük a könyvheti rendezvényünket? Bemutatónak, összejövetelnek, bulinak, ismerkedési délutánnak vagy társas estnek? Talán nem is kell ezek közül választani, mert a siófoki Ünnepi Könyvhét mindegyik volt egyszerre.
Részletek »

Nosztalgikus múlt és félelmet keltő jövőkép extrém szobrok formájában

2018. 06. 13.

Nosztalgikus múlt és félelmet keltő jövőkép extrém szobrok formájában
„Halálra szórakoztatva” címmel nyílt meg Csiszár Zsolt siófoki alkotóművész extrém szobrainak kiállítása a Régi Könyvtár emeletén.
Részletek »

Balatoni alkotóművészek tárlata

2018. 05. 22.

Balatoni alkotóművészek tárlata
A Balaton térségében élő kiváló szobrász, textil, üveg, porcelán és belsőépítész művészek alkotásait mutatja be Siófokon a II. Balaton Szalon.
Részletek »

Síkból a térbe

2018. 05. 10.

Síkból a térbe
A vakok és gyengénlátók számára is felejthetetlen művészeti élményt nyújt a Kálmán Imre Kulturális Központban május 8-án nyílt tapintható tárlat, melyen Bodrogi Éva alkotásai láthatóak.
Részletek »

Zenés irodalmi est

2018. 04. 29.

Zenés irodalmi est
Az Egerszegi Akusztik zenekar zenés irodalmi estet szervezett április 23-án a siófoki BackStage étterem és kávézóban.
Részletek »

A magyar költészet napját ünnepelték Siófokon

2018. 04. 14.

A magyar költészet napját ünnepelték Siófokon
Siófokon a Kálmán Imre Kulturális Központ gálaműsorral, családi délutánnal és közös versszavalással, a Siófoki Önkormányzat koncerttel, a BRTK Könyvtár József Attila esttel ünnepelte a magyar költészet napját.
Részletek »

Várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak

2018. 03. 31.

Várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak
Siófoki általános iskolák csapatai bizonyították, mennyire jól ismerik Siófok múltját és jelenét a város 50. jubileuma alkalmából szervezett várostörténeti vetélkedőn.
Részletek »
Még több kultúra cikk