Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
január
minden ami Siófok
Rendhagyó irodalomóra Totth Benedekkel

Magazin

Rendhagyó irodalomóra Totth Benedekkel

A siófoki BRTK Könyvtár rendhagyó irodalomórára hívta a város középiskolás és gimnazista diákjait a Lógó Üveg Kult Kocsmába. A...

KIKK éjjel-nappal

Kultúra

KIKK éjjel-nappal

A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvény látogatói megtudhatták mi történik a Kálmán Imre Kulturális Központ kulisszái mögött, miután...

Sümegi Dalma, Siófok csigás íjász bajnoka

Sport

Sümegi Dalma, Siófok csigás íjász bajnoka

A siófoki születési Sümegi Dalma 12 éves korára már kétszeres pályaíjász országos bajnok lett csigás íjászatban. Két évvel...

Ördög Nóra harmadszor is háziasszony az ország seregszemléjén

Balaton

Ördög Nóra harmadszor is háziasszony az...

A Balatoni Hajózási Zrt. tavaly novemberben hivatalosan bejelentette, hogy idén is megszervezi a Nemzeti Regattát – Magyarország...

Kultúra 2017. 08. 17.

Fantasztikus előadások a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Igazi nagy durranásként robbant be a siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpadra a Madách Színház Macskák című musicalje augusztusban. A Szabadtéri új üzemeltetője, a Balaton-parti Kft. ügyvezetőjét, Pintér Tamást a darab fogadtatásáról, valamint az idei nyári évadról kérdeztük.

Hogyan jellemezné a legutóbbi nagysikerű előadást, a Madách Színház Macskák című musicaljét?

- Amennyiben egy szóval kellene jellemeznem, akkor a fantasztikus jelző jut eszembe. Azt gondolom, hogy a színház történelem egyik legnagyobb darabját sikerült színpadra állítanunk. Ezt a nemzetközileg is ismert darabot első alkalommal láthatta Siófokon a közönség. Erre még az is felkapta a fejét, aki eddig nem foglalkozott azzal, hogy mi mit is csinálunk a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon. Ez egy alapmű, melyet mindenki ismer és legalább egyszer mindenkinek látnia is kell. Az volt a célunk a Macskákkal, hogy legyen egy igazi nagy durranás Siófokon, melyről mindenki beszél, és az előadás elő-és utóélete alapján kijelenthetjük, hogy ez 100%-ban sikerült.

Melyek voltak eddig a közönség által legkedveltebb előadások a nyáron?

- Első helyre kívánkozik a Madách: Macskák darabja, hiszen közel teltházzal üzemeltünk. Ezen kívül a látogatói számok alapján az Experidence: Fergeteges című darabja és a szezonnyitó Anconai szerelmesek című musicalt tudnám kiemelni, de minden egyes előadás pozitív visszajelzést kapott.

 

Milyen népszerűséggel üzemelt az idei évadban a Szabadtéri Színpad?

- Azt gondolom, hogy az idei évben elkezdtünk egy folyamatot annak érdekében, hogy a nézőket visszacsalogassuk a Szabadtéri Színpadra és ez részben sikerült is. Azonban még nagyon az út elején járunk, de az irány, amit kitűztünk magunk elé – hogy kulturális értéke tegyük a színpadra – megvalósult. Sajnálatos módon még nem abban a mértékben, hogy gazdaságilag is rendben legyen, de ennek számos összetevője van, amin a jövőben mindenképpen változtatni kell.

Mi várható még augusztusban?

- Az idei szezonban még látható lesz nálunk az idén 70 éves Demjén Ferenc augusztus 18-án, pénteken. Szombaton reggel a kicsiknek kedvezve ismét ellátogat a színpadra az Alma együttes, és este a Turay Ida színház lesz látható a Hazudni tudni kell című darabbal. Sajnálatos módon a vasárnapra tervezett Miklósa Erika koncertet a művésznő menedzsmentje lemondta. Azonban utána héten, csütörtökön (08.24.) ismét színpadra lép a Madách Színház a Páratlan Páros című darabbal, és ezzel zárjuk az évadot,de csak a felnőtt látogatóink számára, hiszen a kicsinek még szombaton tartunk egy gyermek koncertet az Iszkiri zenekar szereplésével.

 

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

KIKK éjjel-nappal

2018. 02. 05.

KIKK éjjel-nappal
A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvény látogatói megtudhatták mi történik a Kálmán Imre Kulturális Központ kulisszái mögött, miután lekapcsolták a lámpákat és összehúzták a függönyöket.
Részletek »

Siófok 50 - pillanatképek a város életéből

2018. 01. 10.

Siófok 50 - pillanatképek a város életéből
Siófok várossá válásának 50. évfordulója alkalmából Siófok 50 - pillanatképek a város életéből címmel kiállítás sorozat indult a Kálmán Imre Kulturális Központban. Januártól egészen novemberig minden hónapban más és más témakörön keresztül ismerhetik meg az érdeklődők Siófok 50 évét.
Részletek »

Támogatás a Balaton Táncegyüttesnek

2017. 12. 02.

Az Egyesület vezetősége fontos lépésnek tatja a szakmai munka erősítését, hiszen jövőre a város 50. évfordulója alkalmából újabb koreográfiákkal, produkciókkal készülnek.
Részletek »
Még több kultúra cikk