Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
december
minden ami Siófok
Megnyílt a JátékKuckó

Magazin

Megnyílt a JátékKuckó

A siófoki ovisok boldogan vették birtokba a város új JátékKuckóját az élményház november 20-i megnyitóján.

Siófok 50 - pillanatképek a város életéből

Kultúra

Siófok 50 - pillanatképek a város életéből

Siófok várossá válásának 50. évfordulója alkalmából Siófok 50 - pillanatképek a város életéből címmel kiállítás sorozat indult...

2017 legjobb sportolói

Sport

2017 legjobb sportolói

Több száz Világbajnok, Európa Bajnok és országos bajnok siófoki sportoló, valamint edzőik vehették át elismerő okleveleiket, érmeiket...

Ördög Nóra harmadszor is háziasszony az ország seregszemléjén

Balaton

Ördög Nóra harmadszor is háziasszony az...

A Balatoni Hajózási Zrt. tavaly novemberben hivatalosan bejelentette, hogy idén is megszervezi a Nemzeti Regattát – Magyarország...

Kultúra 2017. 10. 05.

A Zene Világnapja Siófokon

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A Zene Világnapja alkalmából Siófok Önkormányzatánál a Siófoki Művészeti Iskola gyermekkórusa, művésztanárai és a Nők Együtt Egyesület tánccsoportja közreműködésével kiállítással egybekötött koncertet rendeztek, és a város Fő terén a Siófoki Művészeti Iskola új zenekara adott hangversenyt.

Szeptember 29-én a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal Házasságkötő termében a Zene Világnapja és a Kodály-év alkalmából ünnepi műsorral készült a Siófoki Művészeti Iskola gyermekkórusa, művésztanárai, és a Nők Együtt Egyesület tánccsoportja. Az előadás idején a közönség a helyi és Balaton környéki művészek kiállítását is megtekinthette.

Október 1-jén a város Főterén a Siófoki Művészeti Iskola növendékei és tanárai által közösen alkotott zenekar mutatkozott be a Zene Világnapja alkalmából megrendezett hangversenyen. A zenekar egy évvel ezelőtt a Zene-Bona Alapítvány kezdeményezésére alakult meg.

- Zenekarunk nem egy klasszikus formáció lett, hiszen olyan hangszerekkel dolgozunk, amilyen szakos tanáraink vannak a művészeti iskolában. Tavaly első alkalommal a Zene Világnapján léptünk fel, ami nagyon jól sikerült, így idén megismételtük a hangversenyt. Az idei tanévben az új zenekar próbái már bekerültek az órarendbe is, és hosszú távú tervünk, hogy minden évszakban egy-egy koncerten mutatkozzunk be a városban – beszélt az egyelőre még hivatalos név nélküli zenekari formációról Bati Zoltán karnagy, akinek célkitűzése, hogy az iskola kórusaiból, zenészeiből egy nagy zenei családot hozzon létre, akik közös néven öregbítenék Siófok zenei területen elért hírnevét.

A művészeti vezetők és pedagógusok a zenekari próbák és fellépések által közösségi élményt szeretnének nyújtani a részt vevő gyerekeknek, és a koncertek közönségének egyaránt. A kezdeményezés célja emellett, hogy még ismertebbé váljon a Siófoki Művészeti Iskola, még több kezdő zenész palánta ismerkedjen meg a zene szeretetével.

- A fiatalok lelkesen látogatják a próbákat, úgy tűnik, hogy ez egy olyan kezdeményezés, amit szeretnek, és szüleik is támogatnak. A gyerekeknek és a pedagógusoknak ez egyaránt egy új terület, és fontosnak tartom a folyamatos és rendszeres próbát, gyakorlást. Évente előzetesen négy állandó koncertet tervezünk, melyekre négy repertoárt állítunk össze. Természetesen vannak átfedések, viszont számos új darabot adunk elő. A koncertekre a kották átdolgozásait is kollégáimmal közösen készítjük – mondta el Bati Zoltán.

Az október 1-jei Zene Világnapon is számos újdonsággal állt elő a zenekar, a klasszikus zenei darabok mellett, könnyed, szórakoztató műfajok is teret kaptak, és a közösségi élmény erősítésére a közönséggel együtt csendült fel Beethoven Örömódája.

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Siófok 50 - pillanatképek a város életéből

2018. 01. 10.

Siófok 50 - pillanatképek a város életéből
Siófok várossá válásának 50. évfordulója alkalmából Siófok 50 - pillanatképek a város életéből címmel kiállítás sorozat indult a Kálmán Imre Kulturális Központban. Januártól egészen novemberig minden hónapban más és más témakörön keresztül ismerhetik meg az érdeklődők Siófok 50 évét.
Részletek »

Támogatás a Balaton Táncegyüttesnek

2017. 12. 02.

Az Egyesület vezetősége fontos lépésnek tatja a szakmai munka erősítését, hiszen jövőre a város 50. évfordulója alkalmából újabb koreográfiákkal, produkciókkal készülnek.
Részletek »

50 éves Siófok

2017. 12. 01.

50 éves Siófok
jövő évben ünnepli várossá válásának 50. évfordulóját Siófok, a jubileumi alkalomra a tervek szerint egész éves programsorozattal készülnek a szervezők.
Részletek »

Siófok díszpolgára, Csiszár Elek ünnepi kiállítása

2017. 11. 25.

Siófok díszpolgára, Csiszár Elek ünnepi kiállítása
A Kálmán Imre Kulturális Központ emeleti galériáján, a Városnapon nyílt meg Siófok 85 éves festőművész díszpolgára, Csiszár Elek ünnepi kiállítása. A kiállítást dr. Lengyel Róbert polgármester és a szervező Helyi Érték Egyesület elnöke, Gyarmati László nyitotta meg.
Részletek »

A Lángoló Tűz-Zománc Attribútumai

2017. 10. 28.

A Lángoló Tűz-Zománc Attribútumai
Glatz Marietta tervező grafikus színes tűzzománc képeiből nyílt kiállítás a siófoki Kálmán Imre Emlékházban a Kálmán Imre Emléknapok alkalmából.
Részletek »

Jubileumi Kálmán Imre Emléknapok

2017. 10. 24.

Jubileumi Kálmán Imre Emléknapok
Hangszer és jelmezkiállítással, kávéházi operettel, operett gálaműsorral, gyermek operett előadással tiszteleg a siófoki születésű világhírű operett szerző, Kálmán Imre munkássága előtt a zeneszerzőről elnevezett siófoki kulturális központ a X. Kálmán Imre Emléknapokon október 24. és 29. között.
Részletek »

„Pécsi szál avagy vissza a kezdetekhez” a Magyar Festészet Napján

2017. 10. 22.

A Magyar Festészet Napján nyílt meg Démuth Réka Lilla festő grafikus és G.Lantos Judit festő ötvös közös kiállítása a siófoki Lógó Üveg Galériában. A tárlat a Pécsi Tudományegyetem Művészeti karán végzett siófoki képzőművészek alkotói tevékenységét mutatja be a kezdetektől napjainkig.
Részletek »

50 éves a Siófoki Rádióklub

2017. 10. 11.

50 éves a Siófoki Rádióklub
Kiállítás megnyitóval és elismerések átadásával ünnepelte megalapításának 50. jubileumát a Siófoki Rádióklub október 9-én a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központban.
Részletek »

Görögországi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a siófoki Balaton Táncegyüttes

2017. 10. 07.

Görögországi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a siófoki Balaton Táncegyüttes
Nemcsak Siófokot, hanem Magyarországot és a magyar folklórt is képviselte a görögországi nemzetközi folklórfesztiválon a Balaton Táncegyüttes. A több évtizedes múltra visszatekintő siófoki néptánc társulat táncbemutatóival és a Magyar Táncházzal is hatalmas sikert aratott a görög Tánc Arisztotelész Földjén Fesztiválon.
Részletek »
Még több kultúra cikk