Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
szeptember
minden ami Siófok
Látogatók Walnut Creek-ből

Magazin

Látogatók Walnut Creek-ből

A magyar kultúra, országunk látnivalói, gasztronómiája, a siófoki vendégszeretet és a siófoki Vak Bottyán Iskolás diákok angol...

Görögországi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a siófoki Balaton Táncegyüttes

Kultúra

Görögországi folklórfesztiválon...

Nemcsak Siófokot, hanem Magyarországot és a magyar folklórt is képviselte a görögországi nemzetközi folklórfesztiválon a Balaton...

Sikert sikerre halmoz a siófoki bringáslány

Sport

Sikert sikerre halmoz a siófoki bringáslány

Károlyi Natália 12 évesen kezdett triatlonozni Mészáros András edző irányításával. Két éven keresztül csak kedvtelésből edzett,...

Sikeres szezont zárt a Balatoni Hajózási Zrt.

Balaton

Sikeres szezont zárt a Balatoni Hajózási Zrt.

Szeptember végére elkészültek az előzetes elemzések az első nyolc hónap teljesítményéről, melyek alapján kijelenthető, hogy a...

Kultúra 2017. 10. 05.

A Zene Világnapja Siófokon

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A Zene Világnapja alkalmából Siófok Önkormányzatánál a Siófoki Művészeti Iskola gyermekkórusa, művésztanárai és a Nők Együtt Egyesület tánccsoportja közreműködésével kiállítással egybekötött koncertet rendeztek, és a város Fő terén a Siófoki Művészeti Iskola új zenekara adott hangversenyt.

Szeptember 29-én a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal Házasságkötő termében a Zene Világnapja és a Kodály-év alkalmából ünnepi műsorral készült a Siófoki Művészeti Iskola gyermekkórusa, művésztanárai, és a Nők Együtt Egyesület tánccsoportja. Az előadás idején a közönség a helyi és Balaton környéki művészek kiállítását is megtekinthette.

Október 1-jén a város Főterén a Siófoki Művészeti Iskola növendékei és tanárai által közösen alkotott zenekar mutatkozott be a Zene Világnapja alkalmából megrendezett hangversenyen. A zenekar egy évvel ezelőtt a Zene-Bona Alapítvány kezdeményezésére alakult meg.

- Zenekarunk nem egy klasszikus formáció lett, hiszen olyan hangszerekkel dolgozunk, amilyen szakos tanáraink vannak a művészeti iskolában. Tavaly első alkalommal a Zene Világnapján léptünk fel, ami nagyon jól sikerült, így idén megismételtük a hangversenyt. Az idei tanévben az új zenekar próbái már bekerültek az órarendbe is, és hosszú távú tervünk, hogy minden évszakban egy-egy koncerten mutatkozzunk be a városban – beszélt az egyelőre még hivatalos név nélküli zenekari formációról Bati Zoltán karnagy, akinek célkitűzése, hogy az iskola kórusaiból, zenészeiből egy nagy zenei családot hozzon létre, akik közös néven öregbítenék Siófok zenei területen elért hírnevét.

A művészeti vezetők és pedagógusok a zenekari próbák és fellépések által közösségi élményt szeretnének nyújtani a részt vevő gyerekeknek, és a koncertek közönségének egyaránt. A kezdeményezés célja emellett, hogy még ismertebbé váljon a Siófoki Művészeti Iskola, még több kezdő zenész palánta ismerkedjen meg a zene szeretetével.

- A fiatalok lelkesen látogatják a próbákat, úgy tűnik, hogy ez egy olyan kezdeményezés, amit szeretnek, és szüleik is támogatnak. A gyerekeknek és a pedagógusoknak ez egyaránt egy új terület, és fontosnak tartom a folyamatos és rendszeres próbát, gyakorlást. Évente előzetesen négy állandó koncertet tervezünk, melyekre négy repertoárt állítunk össze. Természetesen vannak átfedések, viszont számos új darabot adunk elő. A koncertekre a kották átdolgozásait is kollégáimmal közösen készítjük – mondta el Bati Zoltán.

Az október 1-jei Zene Világnapon is számos újdonsággal állt elő a zenekar, a klasszikus zenei darabok mellett, könnyed, szórakoztató műfajok is teret kaptak, és a közösségi élmény erősítésére a közönséggel együtt csendült fel Beethoven Örömódája.

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

50 éves a Siófoki Rádióklub

2017. 10. 11.

50 éves a Siófoki Rádióklub
Kiállítás megnyitóval és elismerések átadásával ünnepelte megalapításának 50. jubileumát a Siófoki Rádióklub október 9-én a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központban.
Részletek »

Görögországi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a siófoki Balaton Táncegyüttes

2017. 10. 07.

Görögországi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a siófoki Balaton Táncegyüttes
Nemcsak Siófokot, hanem Magyarországot és a magyar folklórt is képviselte a görögországi nemzetközi folklórfesztiválon a Balaton Táncegyüttes. A több évtizedes múltra visszatekintő siófoki néptánc társulat táncbemutatóival és a Magyar Táncházzal is hatalmas sikert aratott a görög Tánc Arisztotelész Földjén Fesztiválon.
Részletek »

Szüreti mulatság a hagyományok jegyében

2017. 10. 02.

Szüreti mulatság a hagyományok jegyében
A hagyományokhoz híven az idei évben is kisbíró és néptáncosok műsora színesítette a XI Kiliti Szüreti Felvonulás menetét, a szüreti mulatság Jótékonysági Bállal zárult.
Részletek »

Intarzia – egy elfelejtett művészet

2017. 09. 29.

Intarzia – egy elfelejtett művészet
Linka Sándor, Hőnich Imre, és Varga Robin közös kiállításán ismerkedhetnek meg az érdeklődők egy ritka iparművészeti faberakásos technikával, az intarziával a Kálmán Imre Kulturális Központ galériáján.
Részletek »

Muzsinszki Nagy Endre emlékkiállítás

2017. 09. 20.

Koszorúzással és emlékkiállítással tisztelegtek Siófokon a város díszpolgára, Muzsinszki Nagy Endre festőművész munkássága előtt.
Részletek »

Made in Hungária a siófoki Hajóállomáson

2017. 08. 23.

Made in Hungária a siófoki Hajóállomáson
A siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ nyári Belvárosi Színházi Estek sorozatának záró darabját, a Made in Hungáriát új helyszínen, a Hajóállomáson tekinthette meg a közönség.
Részletek »

Fantasztikus előadások a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon

2017. 08. 17.

Fantasztikus előadások a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon
Igazi nagy durranásként robbant be a siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpadra a Madách Színház Macskák című musicalje augusztusban. A Szabadtéri új üzemeltetője, a Balaton-parti Kft. ügyvezetőjét, Pintér Tamást a darab fogadtatásáról, valamint az idei nyári évadról kérdeztük.
Részletek »
Még több kultúra cikk