Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
július
minden ami Siófok
Tömeges izomnövekedés Siófokon

Magazin

Tömeges izomnövekedés Siófokon

Augusztus első hétvégéjén hetedik alkalommal rendezték meg a siófoki Plázson a nyár legizgalmasabb testépítő és fitness programját, a...

Kultúra

Káprázat a parkban

A szabadtéri színpadon a varázslat volt az úr július közepén, Magic showban lehetett része Siófok lakosainak.

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat

Sport

Országos második helyezést ért el a Siófok...

Siófok 60 év feletti labdarúgó csapata, a Siófok Senior a dobogó második fokára állhatott fel a X. Országos Veterán Labdarúgó...

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Balaton

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Somogy vizei fürdőzésre alkalmasak, kiváló minősítésűek. Ez derül ki a szezon előtti, illetve az azt követő első mintavétel...

Kultúra 2017. 10. 05.

A Zene Világnapja Siófokon

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A Zene Világnapja alkalmából Siófok Önkormányzatánál a Siófoki Művészeti Iskola gyermekkórusa, művésztanárai és a Nők Együtt Egyesület tánccsoportja közreműködésével kiállítással egybekötött koncertet rendeztek, és a város Fő terén a Siófoki Művészeti Iskola új zenekara adott hangversenyt.

Szeptember 29-én a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal Házasságkötő termében a Zene Világnapja és a Kodály-év alkalmából ünnepi műsorral készült a Siófoki Művészeti Iskola gyermekkórusa, művésztanárai, és a Nők Együtt Egyesület tánccsoportja. Az előadás idején a közönség a helyi és Balaton környéki művészek kiállítását is megtekinthette.

Október 1-jén a város Főterén a Siófoki Művészeti Iskola növendékei és tanárai által közösen alkotott zenekar mutatkozott be a Zene Világnapja alkalmából megrendezett hangversenyen. A zenekar egy évvel ezelőtt a Zene-Bona Alapítvány kezdeményezésére alakult meg.

- Zenekarunk nem egy klasszikus formáció lett, hiszen olyan hangszerekkel dolgozunk, amilyen szakos tanáraink vannak a művészeti iskolában. Tavaly első alkalommal a Zene Világnapján léptünk fel, ami nagyon jól sikerült, így idén megismételtük a hangversenyt. Az idei tanévben az új zenekar próbái már bekerültek az órarendbe is, és hosszú távú tervünk, hogy minden évszakban egy-egy koncerten mutatkozzunk be a városban – beszélt az egyelőre még hivatalos név nélküli zenekari formációról Bati Zoltán karnagy, akinek célkitűzése, hogy az iskola kórusaiból, zenészeiből egy nagy zenei családot hozzon létre, akik közös néven öregbítenék Siófok zenei területen elért hírnevét.

A művészeti vezetők és pedagógusok a zenekari próbák és fellépések által közösségi élményt szeretnének nyújtani a részt vevő gyerekeknek, és a koncertek közönségének egyaránt. A kezdeményezés célja emellett, hogy még ismertebbé váljon a Siófoki Művészeti Iskola, még több kezdő zenész palánta ismerkedjen meg a zene szeretetével.

- A fiatalok lelkesen látogatják a próbákat, úgy tűnik, hogy ez egy olyan kezdeményezés, amit szeretnek, és szüleik is támogatnak. A gyerekeknek és a pedagógusoknak ez egyaránt egy új terület, és fontosnak tartom a folyamatos és rendszeres próbát, gyakorlást. Évente előzetesen négy állandó koncertet tervezünk, melyekre négy repertoárt állítunk össze. Természetesen vannak átfedések, viszont számos új darabot adunk elő. A koncertekre a kották átdolgozásait is kollégáimmal közösen készítjük – mondta el Bati Zoltán.

Az október 1-jei Zene Világnapon is számos újdonsággal állt elő a zenekar, a klasszikus zenei darabok mellett, könnyed, szórakoztató műfajok is teret kaptak, és a közösségi élmény erősítésére a közönséggel együtt csendült fel Beethoven Örömódája.

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Swing a téren

2018. 07. 20.

Swing a téren
Siófokon élvezhettük a Magyarországon egyedülálló Gipsy Swing műfajt képviselő Canarro együttes koncertjét, akik – felidézve modern korunkban a 20-as 30-as évek zenei világát, a jazz-t vegyítve különböző zenei tradíciókkal - a Fő téren egészen varázslatos hangulatot teremtettek.
Részletek »

Táncos lábak az esőben

2018. 07. 19.

Táncos lábak az esőben
Siófok főterére látogatott a 33 éves Nagyatádi Fürjecske Néptánc Egyesület.
Részletek »

Jazz a Fő téren

2018. 07. 14.

Jazz a Fő téren
Javában zajlik a 15. New Orleans Jazz fesztivál a Fő téren. Ma este Hot Jazz Band.
Részletek »

Néptánccal és koncertekkel színesített Belvárosi Estek

2018. 07. 05.

Néptánccal és koncertekkel színesített Belvárosi Estek
Június végén elindultak a Kálmán Imre Kulturális Központ Belvárosi Néptánc Estek és Belvárosi Zenei Estek sorozatai.
Részletek »

Elindult a Zene a Zöldben!

2018. 07. 04.

Elindult a Zene a Zöldben!
A Zene a Zöldben komolyzenei koncertsorozat július 1-jei nyitórendezvényén Horgas Eszter - Falusi Mariann és a ClassJazz Band hozta el világslágereit a Jókai parkban összegyűlt több száz fős közönségnek.
Részletek »

A Gyöngyhajú lány balladája

2018. 06. 29.

A Gyöngyhajú lány balladája
Látványos produkció, szuper zene: az ExperiDance első musicalje a siófoki szabadtérin, az Omega életművéből.
Részletek »

Gondolatok a siófoki Ünnepi Könyvhétről

2018. 06. 19.

Minek is nevezzük a könyvheti rendezvényünket? Bemutatónak, összejövetelnek, bulinak, ismerkedési délutánnak vagy társas estnek? Talán nem is kell ezek közül választani, mert a siófoki Ünnepi Könyvhét mindegyik volt egyszerre.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai