Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
március
minden ami Siófok
Magyarország első Cars & Coffee luxusautó kiállítása Siófokon

Magazin

Magyarország első Cars & Coffee luxusautó...

Május 6-án délután 14 és 17 óra között közel 100 luxusautó lesz látható Siófok Főterén a Cars & Coffee első hazai kiállításán.

Mesés tavasz a KIKK-ben

Kultúra

Mesés tavasz a KIKK-ben

Tavaszi hangulatot varázsolt a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központba Török Júlia és Mizerák Beáta közös kiállítása, a Mesékbe...

Átadták a Siófok Kézilabda Club büszkeségét, a Kiss Szilárd Arénát

Sport

Átadták a Siófok Kézilabda Club...

Látványos show műsor keretében vehették birtokba a Siófok KC profi kézilabdásai, az utánpótlás nevelésben résztvevő több száz...

Magyar fejlesztés forradalmasíthatja a vízi közlekedést a Balatonon is

Balaton

Magyar fejlesztés forradalmasíthatja a vízi...

Az elektromos meghajtású járművek térhódítása a vizeket is elérte, és az elektromos hajók után most megszületett a világ első...

Kultúra 2017. 10. 05.

A Zene Világnapja Siófokon

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A Zene Világnapja alkalmából Siófok Önkormányzatánál a Siófoki Művészeti Iskola gyermekkórusa, művésztanárai és a Nők Együtt Egyesület tánccsoportja közreműködésével kiállítással egybekötött koncertet rendeztek, és a város Fő terén a Siófoki Művészeti Iskola új zenekara adott hangversenyt.

Szeptember 29-én a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal Házasságkötő termében a Zene Világnapja és a Kodály-év alkalmából ünnepi műsorral készült a Siófoki Művészeti Iskola gyermekkórusa, művésztanárai, és a Nők Együtt Egyesület tánccsoportja. Az előadás idején a közönség a helyi és Balaton környéki művészek kiállítását is megtekinthette.

Október 1-jén a város Főterén a Siófoki Művészeti Iskola növendékei és tanárai által közösen alkotott zenekar mutatkozott be a Zene Világnapja alkalmából megrendezett hangversenyen. A zenekar egy évvel ezelőtt a Zene-Bona Alapítvány kezdeményezésére alakult meg.

- Zenekarunk nem egy klasszikus formáció lett, hiszen olyan hangszerekkel dolgozunk, amilyen szakos tanáraink vannak a művészeti iskolában. Tavaly első alkalommal a Zene Világnapján léptünk fel, ami nagyon jól sikerült, így idén megismételtük a hangversenyt. Az idei tanévben az új zenekar próbái már bekerültek az órarendbe is, és hosszú távú tervünk, hogy minden évszakban egy-egy koncerten mutatkozzunk be a városban – beszélt az egyelőre még hivatalos név nélküli zenekari formációról Bati Zoltán karnagy, akinek célkitűzése, hogy az iskola kórusaiból, zenészeiből egy nagy zenei családot hozzon létre, akik közös néven öregbítenék Siófok zenei területen elért hírnevét.

A művészeti vezetők és pedagógusok a zenekari próbák és fellépések által közösségi élményt szeretnének nyújtani a részt vevő gyerekeknek, és a koncertek közönségének egyaránt. A kezdeményezés célja emellett, hogy még ismertebbé váljon a Siófoki Művészeti Iskola, még több kezdő zenész palánta ismerkedjen meg a zene szeretetével.

- A fiatalok lelkesen látogatják a próbákat, úgy tűnik, hogy ez egy olyan kezdeményezés, amit szeretnek, és szüleik is támogatnak. A gyerekeknek és a pedagógusoknak ez egyaránt egy új terület, és fontosnak tartom a folyamatos és rendszeres próbát, gyakorlást. Évente előzetesen négy állandó koncertet tervezünk, melyekre négy repertoárt állítunk össze. Természetesen vannak átfedések, viszont számos új darabot adunk elő. A koncertekre a kották átdolgozásait is kollégáimmal közösen készítjük – mondta el Bati Zoltán.

Az október 1-jei Zene Világnapon is számos újdonsággal állt elő a zenekar, a klasszikus zenei darabok mellett, könnyed, szórakoztató műfajok is teret kaptak, és a közösségi élmény erősítésére a közönséggel együtt csendült fel Beethoven Örömódája.

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

A magyar költészet napját ünnepelték Siófokon

2018. 04. 14.

A magyar költészet napját ünnepelték Siófokon
Siófokon a Kálmán Imre Kulturális Központ gálaműsorral, családi délutánnal és közös versszavalással, a Siófoki Önkormányzat koncerttel, a BRTK Könyvtár József Attila esttel ünnepelte a magyar költészet napját.
Részletek »

Várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak

2018. 03. 31.

Várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak
Siófoki általános iskolák csapatai bizonyították, mennyire jól ismerik Siófok múltját és jelenét a város 50. jubileuma alkalmából szervezett várostörténeti vetélkedőn.
Részletek »

Tavaszköszöntő koncert az Önkormányzatnál

2018. 03. 26.

Tavaszköszöntő koncert az Önkormányzatnál
A Siófoki Művészeti Iskola diákjai és művésztanárai igazi tavaszi hangulatot hoztak koncertjükkel a város Önkormányzatához.
Részletek »

Mesés tavasz a KIKK-ben

2018. 03. 21.

Mesés tavasz a KIKK-ben
Tavaszi hangulatot varázsolt a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központba Török Júlia és Mizerák Beáta közös kiállítása, a Mesékbe szőtt álmok. A KIKK Tavaszi Fesztivál című rendezvénysorozatának tárlatmegnyitójára színes akvarell és pasztell festményeket, mesebeli tündérházikókat hozott el a két siófoki alkotóművész.
Részletek »

„A félelem képes mind a két szélsőséget kihozni az emberből”

2018. 02. 26.

„A félelem képes mind a két szélsőséget kihozni az emberből”
Ismét Siófokra látogatott Al Ghaoui Hesna újságíró, riporter, aki elsősorban konfliktuszónákból adott tudósításai által vált ismertté. Február 26-án a közelmúltban megjelent Félj bátran című könyvét hozta el a siófoki KIKK Teátrum kávéházába, ahol könyvbemutatóval egybekötött előadással, beszélgetéssel várta az érdeklődőket.
Részletek »

Siófok 50 – ikonikus épületek

2018. 02. 21.

Siófok 50 – ikonikus épületek
A Siófok 50 - pillanatképek a város életéből című kiállítás-sorozat második rendezvényeként a város ikonikus épületeit idézhették fel az érdeklődők Tóth-Baranyi Antal képeslap-, plakát- és fotógyűjteménye által.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai