Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
október
minden ami Siófok
Érzékenyítő programok a Fehér bot napja alkalmából

Magazin

Érzékenyítő programok a Fehér bot napja...

A Fehér bot napja alkalmából a Látássérültek Siófoki Regionális Egyesülete érzékenyítő programokat szervez október 15. és 19....

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes

Kultúra

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte...

A Rovinjban megrendezett Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte Siófokot és Magyarországot a Balaton Táncegyüttes szeptember végén.

Strandfoci sikerek

Sport

Strandfoci sikerek

Légiósok nélkül, helyi nevelésű játékosokkal küzdött a csapat a nemzeti bajnokságban.

Átadták a balatonszéplaki vízmű megújult ülepítőtavát

Balaton

Átadták a balatonszéplaki vízmű megújult...

Ünnepélyes keretek között adták át október 18-án a megújult zagyvíz-tározót Balatonszéplak-alsón. Az Országos Vízügyi...

Kultúra 2017. 10. 07.

Görögországi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a siófoki Balaton Táncegyüttes

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Nemcsak Siófokot, hanem Magyarországot és a magyar folklórt is képviselte a görögországi nemzetközi folklórfesztiválon a Balaton Táncegyüttes. A több évtizedes múltra visszatekintő siófoki néptánc társulat táncbemutatóival és a Magyar Táncházzal is hatalmas sikert aratott a görög Tánc Arisztotelész Földjén Fesztiválon.

A siófoki Balaton Táncegyüttes senior csapatával, a Balaton Baráti Társasággal kiegészülve utazott ki szeptember végén a görög Halkidiki félszigeten megrendezett nemzetközi folklórfesztiválra. 31 táncos, négy zenész, Tamás Lóránt a táncegyüttes elnöke és Kolumbán Norbert, egykori művészeti vezető képviselte a magyar néptánc hagyományokat a Tánc Arisztotelész Földjén Fesztiválon. A táncegyüttes öt év óta most jutott ki először külföldi nemzetközi fesztiválra ilyen nagy létszámmal, így a görög rendezvénynek nagy jelentősége volt egyrészt abban, hogy a Balatonosok bemutassák tánctudásukat a nemzetközi csoportok közt, másrészt abban, hogy ezáltal nemcsak Siófokot, hanem egyedüli magyar táncegyüttesként Magyarországot is képviseljék.

- Azt gondolom maximálisan teljesítettük, amit vállaltunk és méltóképpen képviseltük a magyar folklórt, Magyarországot és szűkebb pátriánkat, Siófokot. Fantasztikus napokat töltöttünk az Égei-tenger partján, csodálatos görög embereket ismertünk meg és kapcsolatokra tettünk szert. A fesztiválnak több kiemelkedő pillanata is volt, mint például, mikor a házigazdáink a Görög est után a szállodánk managerének kérésére felkérte a Balaton Táncegyüttest, hogy csináljunk egy Magyar táncházat. Fél órán belül velünk táncolt és ünnepelt a teljes fesztivál, illetve a szálloda közönsége. Kolumbán Norbert és Kasza Krisztina vezetésével egy fergeteges Magyar estet varázsoltunk spontán. Természetesen ehhez szükségünk volt egy fantasztikus zenekarra, a minket kísérő Szemző Angélára és zenekarára, akiknek nagyon hálásak vagyunk a konstruktív együttműködésért. Az estünk sikerét abból tudtuk lemérni, hogy másnap a Balatonos pólót viselő táncosainkat megsüvegelve, széles mosollyal előre üdvözölték, mind a szálló vendégek, mind pedig a fesztiválon résztvevő más együttesek táncosai – számolt be a fesztiválon szerzett élményekről, tapasztalatokról Tamás Lóránt elnök, aki ezúton is szeretne köszönetet mondani a táncegyüttes nevében Siófok város vezetésének, hogy megteremtették a lehetőségét annak, hogy egy nemzetközi folklórfesztiválon bizonyíthassanak.

- Bízom benne, hogy továbbra is megmarad ez a jó munkakapcsolat és még nagyon sok helyre vihetjük Siófok és az ország folklórkincsét és jó hírét – tette hozzá Tamás Lóránt.

A Balaton Táncegyüttesnek az idén sikerült kijutnia Landsbergbe, ahol egy testvérvárosi rendezvényen képviselték Siófokot. A két utazással teljesítették idei nagy célkitűzéseiket, táncosaik az év végéig folyamatosan próbálnak a hagyományos karácsonyi műsorra, és minden hónap első szombatján Apropók Táncházra várják a gyerekeket. A táncegyüttes vezetősége továbbra is keresi azokat a fiatal táncosokat, kezdőket és újrakezdőket, akik csatlakoznának a csapathoz, számukra ősszel nyílt próbákon biztosítanak lehetőséget, hogy bepillanthassanak az együttes életébe. A Balaton Táncegyüttes nagy váltás előtt is áll, hiszen hamarosan egy új művészeti vezetővel, Kádár Ignáccal folytatják a komoly szakmai munkát, és készülnek a jövő évi nemzetközi folklórfesztiválokra.

 

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes

2018. 10. 10.

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes
A Rovinjban megrendezett Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte Siófokot és Magyarországot a Balaton Táncegyüttes szeptember végén.
Részletek »

Balatoni Népfőiskola

2018. 09. 30.

Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta előadásával indult újra szeptember 25-én a Kálmán Imre Kulturális Központ Balatoni Népfőiskola programsorozata.
Részletek »

Bérletvásárlás

2018. 09. 15.

Szeptember 24-től vásárolhatók bérletek a következő színházi évadra.
Részletek »

Tibet kincsei Siófokon

2018. 09. 14.

Élményekkel teli múzeumi tárlatvezetéssel, és a buddhizmus több ezer éves kultúrájának bemutatásával nyitotta meg kapuit a Tibet kincsei kiállítás a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ )KIKK) emeleti galériáján. A Tibet-Európa Alapítvány a szeptember 20-ig látogatható kiállítás mellett a meditációról, a karmáról és a buddhizmusról szóló előadásokkal várja az érdeklődőket a KIKK-ben.
Részletek »

Fűszerezett népzene

2018. 08. 05.

A népzene, a modern zene és a kelet-európai életérzés keveredett a Főtéren augusztus második estéjén, amikor is a Cimbaliband zenekar előadásában volt részünk.
Részletek »
Még több kultúra cikk