Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
március
minden ami Siófok
Magyarország első Cars & Coffee luxusautó kiállítása Siófokon

Magazin

Magyarország első Cars & Coffee luxusautó...

Május 6-án délután 14 és 17 óra között közel 100 luxusautó lesz látható Siófok Főterén a Cars & Coffee első hazai kiállításán.

Mesés tavasz a KIKK-ben

Kultúra

Mesés tavasz a KIKK-ben

Tavaszi hangulatot varázsolt a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központba Török Júlia és Mizerák Beáta közös kiállítása, a Mesékbe...

Átadták a Siófok Kézilabda Club büszkeségét, a Kiss Szilárd Arénát

Sport

Átadták a Siófok Kézilabda Club...

Látványos show műsor keretében vehették birtokba a Siófok KC profi kézilabdásai, az utánpótlás nevelésben résztvevő több száz...

Magyar fejlesztés forradalmasíthatja a vízi közlekedést a Balatonon is

Balaton

Magyar fejlesztés forradalmasíthatja a vízi...

Az elektromos meghajtású járművek térhódítása a vizeket is elérte, és az elektromos hajók után most megszületett a világ első...

Kultúra 2017. 10. 07.

Görögországi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a siófoki Balaton Táncegyüttes

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Nemcsak Siófokot, hanem Magyarországot és a magyar folklórt is képviselte a görögországi nemzetközi folklórfesztiválon a Balaton Táncegyüttes. A több évtizedes múltra visszatekintő siófoki néptánc társulat táncbemutatóival és a Magyar Táncházzal is hatalmas sikert aratott a görög Tánc Arisztotelész Földjén Fesztiválon.

A siófoki Balaton Táncegyüttes senior csapatával, a Balaton Baráti Társasággal kiegészülve utazott ki szeptember végén a görög Halkidiki félszigeten megrendezett nemzetközi folklórfesztiválra. 31 táncos, négy zenész, Tamás Lóránt a táncegyüttes elnöke és Kolumbán Norbert, egykori művészeti vezető képviselte a magyar néptánc hagyományokat a Tánc Arisztotelész Földjén Fesztiválon. A táncegyüttes öt év óta most jutott ki először külföldi nemzetközi fesztiválra ilyen nagy létszámmal, így a görög rendezvénynek nagy jelentősége volt egyrészt abban, hogy a Balatonosok bemutassák tánctudásukat a nemzetközi csoportok közt, másrészt abban, hogy ezáltal nemcsak Siófokot, hanem egyedüli magyar táncegyüttesként Magyarországot is képviseljék.

- Azt gondolom maximálisan teljesítettük, amit vállaltunk és méltóképpen képviseltük a magyar folklórt, Magyarországot és szűkebb pátriánkat, Siófokot. Fantasztikus napokat töltöttünk az Égei-tenger partján, csodálatos görög embereket ismertünk meg és kapcsolatokra tettünk szert. A fesztiválnak több kiemelkedő pillanata is volt, mint például, mikor a házigazdáink a Görög est után a szállodánk managerének kérésére felkérte a Balaton Táncegyüttest, hogy csináljunk egy Magyar táncházat. Fél órán belül velünk táncolt és ünnepelt a teljes fesztivál, illetve a szálloda közönsége. Kolumbán Norbert és Kasza Krisztina vezetésével egy fergeteges Magyar estet varázsoltunk spontán. Természetesen ehhez szükségünk volt egy fantasztikus zenekarra, a minket kísérő Szemző Angélára és zenekarára, akiknek nagyon hálásak vagyunk a konstruktív együttműködésért. Az estünk sikerét abból tudtuk lemérni, hogy másnap a Balatonos pólót viselő táncosainkat megsüvegelve, széles mosollyal előre üdvözölték, mind a szálló vendégek, mind pedig a fesztiválon résztvevő más együttesek táncosai – számolt be a fesztiválon szerzett élményekről, tapasztalatokról Tamás Lóránt elnök, aki ezúton is szeretne köszönetet mondani a táncegyüttes nevében Siófok város vezetésének, hogy megteremtették a lehetőségét annak, hogy egy nemzetközi folklórfesztiválon bizonyíthassanak.

- Bízom benne, hogy továbbra is megmarad ez a jó munkakapcsolat és még nagyon sok helyre vihetjük Siófok és az ország folklórkincsét és jó hírét – tette hozzá Tamás Lóránt.

A Balaton Táncegyüttesnek az idén sikerült kijutnia Landsbergbe, ahol egy testvérvárosi rendezvényen képviselték Siófokot. A két utazással teljesítették idei nagy célkitűzéseiket, táncosaik az év végéig folyamatosan próbálnak a hagyományos karácsonyi műsorra, és minden hónap első szombatján Apropók Táncházra várják a gyerekeket. A táncegyüttes vezetősége továbbra is keresi azokat a fiatal táncosokat, kezdőket és újrakezdőket, akik csatlakoznának a csapathoz, számukra ősszel nyílt próbákon biztosítanak lehetőséget, hogy bepillanthassanak az együttes életébe. A Balaton Táncegyüttes nagy váltás előtt is áll, hiszen hamarosan egy új művészeti vezetővel, Kádár Ignáccal folytatják a komoly szakmai munkát, és készülnek a jövő évi nemzetközi folklórfesztiválokra.

 

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

A magyar költészet napját ünnepelték Siófokon

2018. 04. 14.

A magyar költészet napját ünnepelték Siófokon
Siófokon a Kálmán Imre Kulturális Központ gálaműsorral, családi délutánnal és közös versszavalással, a Siófoki Önkormányzat koncerttel, a BRTK Könyvtár József Attila esttel ünnepelte a magyar költészet napját.
Részletek »

Várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak

2018. 03. 31.

Várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak
Siófoki általános iskolák csapatai bizonyították, mennyire jól ismerik Siófok múltját és jelenét a város 50. jubileuma alkalmából szervezett várostörténeti vetélkedőn.
Részletek »

Tavaszköszöntő koncert az Önkormányzatnál

2018. 03. 26.

Tavaszköszöntő koncert az Önkormányzatnál
A Siófoki Művészeti Iskola diákjai és művésztanárai igazi tavaszi hangulatot hoztak koncertjükkel a város Önkormányzatához.
Részletek »

Mesés tavasz a KIKK-ben

2018. 03. 21.

Mesés tavasz a KIKK-ben
Tavaszi hangulatot varázsolt a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központba Török Júlia és Mizerák Beáta közös kiállítása, a Mesékbe szőtt álmok. A KIKK Tavaszi Fesztivál című rendezvénysorozatának tárlatmegnyitójára színes akvarell és pasztell festményeket, mesebeli tündérházikókat hozott el a két siófoki alkotóművész.
Részletek »

„A félelem képes mind a két szélsőséget kihozni az emberből”

2018. 02. 26.

„A félelem képes mind a két szélsőséget kihozni az emberből”
Ismét Siófokra látogatott Al Ghaoui Hesna újságíró, riporter, aki elsősorban konfliktuszónákból adott tudósításai által vált ismertté. Február 26-án a közelmúltban megjelent Félj bátran című könyvét hozta el a siófoki KIKK Teátrum kávéházába, ahol könyvbemutatóval egybekötött előadással, beszélgetéssel várta az érdeklődőket.
Részletek »

Siófok 50 – ikonikus épületek

2018. 02. 21.

Siófok 50 – ikonikus épületek
A Siófok 50 - pillanatképek a város életéből című kiállítás-sorozat második rendezvényeként a város ikonikus épületeit idézhették fel az érdeklődők Tóth-Baranyi Antal képeslap-, plakát- és fotógyűjteménye által.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai