Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
január
minden ami Siófok
Rendhagyó irodalomóra Totth Benedekkel

Magazin

Rendhagyó irodalomóra Totth Benedekkel

A siófoki BRTK Könyvtár rendhagyó irodalomórára hívta a város középiskolás és gimnazista diákjait a Lógó Üveg Kult Kocsmába. A...

KIKK éjjel-nappal

Kultúra

KIKK éjjel-nappal

A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvény látogatói megtudhatták mi történik a Kálmán Imre Kulturális Központ kulisszái mögött, miután...

Sümegi Dalma, Siófok csigás íjász bajnoka

Sport

Sümegi Dalma, Siófok csigás íjász bajnoka

A siófoki születési Sümegi Dalma 12 éves korára már kétszeres pályaíjász országos bajnok lett csigás íjászatban. Két évvel...

Ördög Nóra harmadszor is háziasszony az ország seregszemléjén

Balaton

Ördög Nóra harmadszor is háziasszony az...

A Balatoni Hajózási Zrt. tavaly novemberben hivatalosan bejelentette, hogy idén is megszervezi a Nemzeti Regattát – Magyarország...

Kultúra 2017. 11. 17.

Siófokra érkeztek „Makovecz angyalai”

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A Makovecz Imre Kossuth-díjas építész által tervezett épületekben, templomokban zajló Héttorony Fesztivál a zenei programok mellett a „Makovecz angyalai” kiállítás megnyitójával érkezett Siófokra.

A Héttorony Fesztivál az idén 25 éves Sevillai Pavilonból ered, ahol Makovecz Imre, a magyar organikus építészet megteremtője megalkotta a Héttornyot. Ekkor készült el a Héttorony hangjai című zenemű is, melyet Kiss Ferenc, a fesztivál művészeti vezetője álmodott meg. Az első Héttorony Fesztivált 2002-ben rendezték meg, majd néhány évvel ezelőtt a programok új elemekkel gazdagodtak. Ma már 11 településen zajlik a vándorfesztivál, melynek első napja általában a november 5-i Imre nap, záró rendezvénye pedig november 20., Makovecz Imre születésnapja. A hazai és határon túli Makovecz épületekben a fesztivál idején helyet kapnak a rangos népzenei és világzenei előadók produkciói, valamint a kortárs képzőművészeti, táncos, filmes és építészeti műhelyek, alkotások is.

A Siófoki Evangélikus Templomban (Makovecz Templom) november 17-én kiállítás megnyitóval kezdődtek el a fesztivál programjai. A Szerbiából érkezett Braca Teofilovici, és a Cimbalom Brothers koncertje közben „Makovecz angyalai” vigyáztak a közönségre. Makovecz Imre angyalokat ábrázoló rajzvázlatai az Adventi időszakban is láthatóak lesznek a siófoki templomban.

 

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

KIKK éjjel-nappal

2018. 02. 05.

KIKK éjjel-nappal
A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvény látogatói megtudhatták mi történik a Kálmán Imre Kulturális Központ kulisszái mögött, miután lekapcsolták a lámpákat és összehúzták a függönyöket.
Részletek »

Siófok 50 - pillanatképek a város életéből

2018. 01. 10.

Siófok 50 - pillanatképek a város életéből
Siófok várossá válásának 50. évfordulója alkalmából Siófok 50 - pillanatképek a város életéből címmel kiállítás sorozat indult a Kálmán Imre Kulturális Központban. Januártól egészen novemberig minden hónapban más és más témakörön keresztül ismerhetik meg az érdeklődők Siófok 50 évét.
Részletek »

Támogatás a Balaton Táncegyüttesnek

2017. 12. 02.

Az Egyesület vezetősége fontos lépésnek tatja a szakmai munka erősítését, hiszen jövőre a város 50. évfordulója alkalmából újabb koreográfiákkal, produkciókkal készülnek.
Részletek »
Még több kultúra cikk