Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
július
minden ami Siófok
Óriási óriáskerék

Magazin

Óriási óriáskerék

Mától forog az 50 méteres kerék a siófoki nagystrandon.

Festmények és minikönyvek a siófoki Múzeumok Éjszakáján

Kultúra

Festmények és minikönyvek a siófoki...

G. Lantos Judit képzőművész, tanár kiállításával nyílt meg Siófokon a Múzeumok Éjszakája. A BRTK Könyvtár és a Kálmán Imre...

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat

Sport

Országos második helyezést ért el a Siófok...

Siófok 60 év feletti labdarúgó csapata, a Siófok Senior a dobogó második fokára állhatott fel a X. Országos Veterán Labdarúgó...

Találd meg álmaid balatoni állását egyetlen nap alatt!

Balaton

Találd meg álmaid balatoni állását...

Idén először rendhagyó állásbörzén vehetnek részt azok a fiatalok, akik nyáron a Balatonnál szeretnének dolgozni a turizmusban vagy a...

Kultúra 2017. 12. 08.

Japán dobosok jótékonysági koncertje Siófokon

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A japán Hono-o-Daiko dobcsapat első siófoki jótékonysági koncertje által a város a két japán hagyományokon alapuló sportegyesületét támogatta.

December 6-án teltház előtt állt a Kálmán Imre Kulturális Központ színpadára a japán Hono-o-Daiko dobcsapat. Az együttes Japán déli részéről érkezett, Shimane prefektúrából, Okuizumo városából, melyről egy bemutató videót is láthatott a siófoki közönség.

Hasebe Toshiaki, a Siófok által utazó nagykövetnek felkért üzletember az előadás előtt bemutatta a Japán várost, mely földrajzi fekvése miatt elszigetelt, híres a hagyományos vas megmunkálásról, és mesterei a vasból főleg kardot, kést és kaszát készítenek.

- Ezt a vassal történő kemény munkát fejezik ki a dobosok az előadásban is – mondta el Hasebe Toshiaki. A dob együttes tagjainak lenyűgöző hangzású és látványvilágú produkciói többek közt a hullócsillag, a tőr és a mennydörgés fantázianeveket viselték.

A műsor előtt Dr. Lengyel Róbert siófoki polgármester köszönetet mondott az utazó nagykövetnek, és Zsuga Jánosnak, az MVM Zrt. vezérigazgatójának, akik nélkül a koncert nem jöhetett volna létre.

Az előadás ingyenes volt, de jótékonysági szándékkal hozták létre, a becsületkasszában összegyűlt pénzt két siófoki tradicionális japán hagyományokon alapuló sportegyesületnek ajánlotta fel a város. A koncert után Budoka Kyokushin Karate Klub, valamint a Siófoki Natan Dojo képviselői vehették át az adományokat, melyet Dr. Lengyel Róbert saját polgármesteri keretéből további 25-25 ezer forinttal egészített ki.

 

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Jazz a Fő téren

2018. 07. 14.

Jazz a Fő téren
Javában zajlik a 15. New Orleans Jazz fesztivál a Fő téren. Ma este Hot Jazz Band.
Részletek »

Néptánccal és koncertekkel színesített Belvárosi Estek

2018. 07. 05.

Néptánccal és koncertekkel színesített Belvárosi Estek
Június végén elindultak a Kálmán Imre Kulturális Központ Belvárosi Néptánc Estek és Belvárosi Zenei Estek sorozatai.
Részletek »

Elindult a Zene a Zöldben!

2018. 07. 04.

Elindult a Zene a Zöldben!
A Zene a Zöldben komolyzenei koncertsorozat július 1-jei nyitórendezvényén Horgas Eszter - Falusi Mariann és a ClassJazz Band hozta el világslágereit a Jókai parkban összegyűlt több száz fős közönségnek.
Részletek »

A Gyöngyhajú lány balladája

2018. 06. 29.

A Gyöngyhajú lány balladája
Látványos produkció, szuper zene: az ExperiDance első musicalje a siófoki szabadtérin, az Omega életművéből.
Részletek »

Gondolatok a siófoki Ünnepi Könyvhétről

2018. 06. 19.

Minek is nevezzük a könyvheti rendezvényünket? Bemutatónak, összejövetelnek, bulinak, ismerkedési délutánnak vagy társas estnek? Talán nem is kell ezek közül választani, mert a siófoki Ünnepi Könyvhét mindegyik volt egyszerre.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai