Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
október
minden ami Siófok
Érzékenyítő programok a Fehér bot napja alkalmából

Magazin

Érzékenyítő programok a Fehér bot napja...

A Fehér bot napja alkalmából a Látássérültek Siófoki Regionális Egyesülete érzékenyítő programokat szervez október 15. és 19....

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes

Kultúra

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte...

A Rovinjban megrendezett Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte Siófokot és Magyarországot a Balaton Táncegyüttes szeptember végén.

Strandfoci sikerek

Sport

Strandfoci sikerek

Légiósok nélkül, helyi nevelésű játékosokkal küzdött a csapat a nemzeti bajnokságban.

Átadták a balatonszéplaki vízmű megújult ülepítőtavát

Balaton

Átadták a balatonszéplaki vízmű megújult...

Ünnepélyes keretek között adták át október 18-án a megújult zagyvíz-tározót Balatonszéplak-alsón. Az Országos Vízügyi...

Kultúra 2017. 12. 08.

Japán dobosok jótékonysági koncertje Siófokon

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A japán Hono-o-Daiko dobcsapat első siófoki jótékonysági koncertje által a város a két japán hagyományokon alapuló sportegyesületét támogatta.

December 6-án teltház előtt állt a Kálmán Imre Kulturális Központ színpadára a japán Hono-o-Daiko dobcsapat. Az együttes Japán déli részéről érkezett, Shimane prefektúrából, Okuizumo városából, melyről egy bemutató videót is láthatott a siófoki közönség.

Hasebe Toshiaki, a Siófok által utazó nagykövetnek felkért üzletember az előadás előtt bemutatta a Japán várost, mely földrajzi fekvése miatt elszigetelt, híres a hagyományos vas megmunkálásról, és mesterei a vasból főleg kardot, kést és kaszát készítenek.

- Ezt a vassal történő kemény munkát fejezik ki a dobosok az előadásban is – mondta el Hasebe Toshiaki. A dob együttes tagjainak lenyűgöző hangzású és látványvilágú produkciói többek közt a hullócsillag, a tőr és a mennydörgés fantázianeveket viselték.

A műsor előtt Dr. Lengyel Róbert siófoki polgármester köszönetet mondott az utazó nagykövetnek, és Zsuga Jánosnak, az MVM Zrt. vezérigazgatójának, akik nélkül a koncert nem jöhetett volna létre.

Az előadás ingyenes volt, de jótékonysági szándékkal hozták létre, a becsületkasszában összegyűlt pénzt két siófoki tradicionális japán hagyományokon alapuló sportegyesületnek ajánlotta fel a város. A koncert után Budoka Kyokushin Karate Klub, valamint a Siófoki Natan Dojo képviselői vehették át az adományokat, melyet Dr. Lengyel Róbert saját polgármesteri keretéből további 25-25 ezer forinttal egészített ki.

 

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes

2018. 10. 10.

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes
A Rovinjban megrendezett Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte Siófokot és Magyarországot a Balaton Táncegyüttes szeptember végén.
Részletek »

Balatoni Népfőiskola

2018. 09. 30.

Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta előadásával indult újra szeptember 25-én a Kálmán Imre Kulturális Központ Balatoni Népfőiskola programsorozata.
Részletek »

Bérletvásárlás

2018. 09. 15.

Szeptember 24-től vásárolhatók bérletek a következő színházi évadra.
Részletek »

Tibet kincsei Siófokon

2018. 09. 14.

Élményekkel teli múzeumi tárlatvezetéssel, és a buddhizmus több ezer éves kultúrájának bemutatásával nyitotta meg kapuit a Tibet kincsei kiállítás a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ )KIKK) emeleti galériáján. A Tibet-Európa Alapítvány a szeptember 20-ig látogatható kiállítás mellett a meditációról, a karmáról és a buddhizmusról szóló előadásokkal várja az érdeklődőket a KIKK-ben.
Részletek »

Fűszerezett népzene

2018. 08. 05.

A népzene, a modern zene és a kelet-európai életérzés keveredett a Főtéren augusztus második estéjén, amikor is a Cimbaliband zenekar előadásában volt részünk.
Részletek »
Még több kultúra cikk