Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
október
minden ami Siófok
Érzékenyítő programok a Fehér bot napja alkalmából

Magazin

Érzékenyítő programok a Fehér bot napja...

A Fehér bot napja alkalmából a Látássérültek Siófoki Regionális Egyesülete érzékenyítő programokat szervez október 15. és 19....

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes

Kultúra

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte...

A Rovinjban megrendezett Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte Siófokot és Magyarországot a Balaton Táncegyüttes szeptember végén.

Strandfoci sikerek

Sport

Strandfoci sikerek

Légiósok nélkül, helyi nevelésű játékosokkal küzdött a csapat a nemzeti bajnokságban.

Átadták a balatonszéplaki vízmű megújult ülepítőtavát

Balaton

Átadták a balatonszéplaki vízmű megújult...

Ünnepélyes keretek között adták át október 18-án a megújult zagyvíz-tározót Balatonszéplak-alsón. Az Országos Vízügyi...

Kultúra 2017. 12. 20.

Karácsonyi műsor a Balaton Táncegyüttestől

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Vendégművészek is bemutatkoztak a Balaton Táncegyüttes hagyományos Karácsonyi műsorán.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is a Balaton Táncegyüttes három generációja, a Balaton Táncegyüttes, a Szakajtó utánpótlás csoport és a Balaton BT senior csoport lépett fel a Kálmán Imre Kulturális Központban december 15-én megrendezett Karácsonyi műsor során.  A teltházas előadásra a műsort az együttes új művészeti vezetője, Kádár Ignác, örökös Aranysarkantyús táncos, pedagógus állította össze. A néptáncosokat a színpadon Szemző Angéla és zenekara kísérte.

- A hagyományos karácsonyi előadásunk most vendégművészekkel bővült. A táncok közt Berecz András Kossuth-díjas énekes és mesemondó mesélt és énekelt, az est folyamán nemcsak koreográfusként és művészeti vezetőként, hanem néptáncosként is bemutatkozott Kádár Ignác, aki feleségével, Nagypál Anettel lépett színpadra, valamint az együttes volt művészeti vezetője, Kolumbán Norbert is vendégszerepelt. A Balaton Táncegyüttes táncosainak előadása közt kiemelkedő volt a Kádár Ignácz által megalkotott új koreográfia, az Ördöngösfüzesi táncok, Csuti Péter fiatal táncosunk első koreográfiája, a szilágysági táncok, és a Szigeti Angéla, Kádár Ignác által felújított sárközi karikázó és páros táncok – mondta el a Balaton Táncegyüttes elnöke, Tamás Lóránt.

A néptáncosok az idei évet december 16-án a Balatonos Évzáró Karácsonyi Bállal zárták a SunGarden Hotelben.

 

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes

2018. 10. 10.

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes
A Rovinjban megrendezett Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte Siófokot és Magyarországot a Balaton Táncegyüttes szeptember végén.
Részletek »

Balatoni Népfőiskola

2018. 09. 30.

Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta előadásával indult újra szeptember 25-én a Kálmán Imre Kulturális Központ Balatoni Népfőiskola programsorozata.
Részletek »

Bérletvásárlás

2018. 09. 15.

Szeptember 24-től vásárolhatók bérletek a következő színházi évadra.
Részletek »

Tibet kincsei Siófokon

2018. 09. 14.

Élményekkel teli múzeumi tárlatvezetéssel, és a buddhizmus több ezer éves kultúrájának bemutatásával nyitotta meg kapuit a Tibet kincsei kiállítás a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ )KIKK) emeleti galériáján. A Tibet-Európa Alapítvány a szeptember 20-ig látogatható kiállítás mellett a meditációról, a karmáról és a buddhizmusról szóló előadásokkal várja az érdeklődőket a KIKK-ben.
Részletek »

Fűszerezett népzene

2018. 08. 05.

A népzene, a modern zene és a kelet-európai életérzés keveredett a Főtéren augusztus második estéjén, amikor is a Cimbaliband zenekar előadásában volt részünk.
Részletek »
Még több kultúra cikk