Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
február
minden ami Siófok
Jótékonysági koncert a siófoki rászoruló gyerekek javára

Magazin

Jótékonysági koncert a siófoki rászoruló...

Példaértékű összefogás eredményeként 700 ezer forinttal tudta támogatni a Siófoki Férfi Dalkör a Beszédes József Általános Iskola...

Siófok 50 – ikonikus épületek

Kultúra

Siófok 50 – ikonikus épületek

A Siófok 50 - pillanatképek a város életéből című kiállítás-sorozat második rendezvényeként a város ikonikus épületeit...

Vak Bottyános ritmikus sportgimnasztikásoké lett a Széchenyi Kupa

Sport

Vak Bottyános ritmikus sportgimnasztikásoké...

Március 2-án 14. alkalommal rendezték meg a siófoki Széchenyi István Általános Iskolában a Széchenyi Kupa ritmikus sportgimnasztika...

Ördög Nóra harmadszor is háziasszony az ország seregszemléjén

Balaton

Ördög Nóra harmadszor is háziasszony az...

A Balatoni Hajózási Zrt. tavaly novemberben hivatalosan bejelentette, hogy idén is megszervezi a Nemzeti Regattát – Magyarország...

Kultúra 2018. 02. 21.

Siófok 50 – ikonikus épületek

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A Siófok 50 - pillanatképek a város életéből című kiállítás-sorozat második rendezvényeként a város ikonikus épületeit idézhették fel az érdeklődők Tóth-Baranyi Antal képeslap-, plakát- és fotógyűjteménye által.

Siófok várossá válásának 50. évfordulója alkalmából Siófok 50 - pillanatképek a város életéből címmel indult kiállítás-sorozat januárban, a Kálmán Imre Kulturális Központban. A rendezvények alkalmából minden hónapban más és más témakörön keresztül ismerhetik meg az érdeklődők Siófok 50 évét.

Január a kulturális élet hónapja volt, februárban Siófok ikonikus épületei kerültek sorra.

- A rendezvénysorozat során nem csak a kiállításon van a hangsúly, a tárgyi emlékeken, hanem azokon a beszélgetéseken, melyeken a siófokiak együtt, közösen felidézik egykori emlékeiket a várossal kapcsolatban – emelte ki a második kiállítás megnyitóján Gyulainé Isó Edina, a KIKK igazgatója.

A nosztalgikus hangulatú tárlatmegnyitón Tóth-Baranyi Antal Siófokon élő agrármérnök, főállású halász és fotós mesélt a város híres és nevezetes épületeiről. Felidézte a katolikus templom, az egykori Sió áruház, a Víztorony, a Beszédes József Általános Iskola, a buszpályaudvar, és a Kálmán Imre Kulturális Központ és Szabadtéri Színpad egykori épületeit, a régen oly népszerű Kiliti piacot, valamint a Kenyérgyárat is. A múltidéző beszélgetésbe örömmel csatlakozott be a közönség, akik sorra vették számos mai épület egykori funkcióját, mint például a régi Fogas éttermet, Márkus bácsi fagyizóját, a Borharapót, vagy a Fő téri szökőkutat.

Tóth-Baranyi Antalt országos viszonylatban az egyik legjelentősebb képeslapgyűjtőként tartják számon, és a siófoki rendezvényre is híres gyűjteményéből hozott el válogatást. A régi fotók, képeslapok megtekintése során idézhetik fel a kiállítás megtekintői Siófok ikonikus épületeinek múltját.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

„A félelem képes mind a két szélsőséget kihozni az emberből”

2018. 02. 26.

„A félelem képes mind a két szélsőséget kihozni az emberből”
Ismét Siófokra látogatott Al Ghaoui Hesna újságíró, riporter, aki elsősorban konfliktuszónákból adott tudósításai által vált ismertté. Február 26-án a közelmúltban megjelent Félj bátran című könyvét hozta el a siófoki KIKK Teátrum kávéházába, ahol könyvbemutatóval egybekötött előadással, beszélgetéssel várta az érdeklődőket.
Részletek »

KIKK éjjel-nappal

2018. 02. 05.

KIKK éjjel-nappal
A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvény látogatói megtudhatták mi történik a Kálmán Imre Kulturális Központ kulisszái mögött, miután lekapcsolták a lámpákat és összehúzták a függönyöket.
Részletek »

Siófok 50 - pillanatképek a város életéből

2018. 01. 10.

Siófok 50 - pillanatképek a város életéből
Siófok várossá válásának 50. évfordulója alkalmából Siófok 50 - pillanatképek a város életéből címmel kiállítás sorozat indult a Kálmán Imre Kulturális Központban. Januártól egészen novemberig minden hónapban más és más témakörön keresztül ismerhetik meg az érdeklődők Siófok 50 évét.
Részletek »

Támogatás a Balaton Táncegyüttesnek

2017. 12. 02.

Az Egyesület vezetősége fontos lépésnek tatja a szakmai munka erősítését, hiszen jövőre a város 50. évfordulója alkalmából újabb koreográfiákkal, produkciókkal készülnek.
Részletek »
Még több kultúra cikk