Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
április
minden ami Siófok
Elkészült az új gyermekmedence a siófoki Nagystrandon

Magazin

Elkészült az új gyermekmedence a siófoki...

Május 18-tól, a strandok hivatalos nyitásának napjától vehetik birtokba a gyerekek a Nagystrand új gyermekmedencéjét.

Síkból a térbe

Kultúra

Síkból a térbe

A vakok és gyengénlátók számára is felejthetetlen művészeti élményt nyújt a Kálmán Imre Kulturális Központban május 8-án nyílt...

Mazsorettek XIV. Siófoki Vándorkupa versenye

Sport

Mazsorettek XIV. Siófoki Vándorkupa versenye

31 település mazsorettjei 5 korcsoportban, 20 kategóriában neveztek az április 14. és 15. között lezajlott „Mazsorettek XIV. Siófoki...

Balaton

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija

A balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó Annabáli Csemege fagylaltkülönlegessége lett a 2018-as év Balaton fagyija. A Márton Sándor által...

Kultúra 2018. 02. 21.

Siófok 50 – ikonikus épületek

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A Siófok 50 - pillanatképek a város életéből című kiállítás-sorozat második rendezvényeként a város ikonikus épületeit idézhették fel az érdeklődők Tóth-Baranyi Antal képeslap-, plakát- és fotógyűjteménye által.

Siófok várossá válásának 50. évfordulója alkalmából Siófok 50 - pillanatképek a város életéből címmel indult kiállítás-sorozat januárban, a Kálmán Imre Kulturális Központban. A rendezvények alkalmából minden hónapban más és más témakörön keresztül ismerhetik meg az érdeklődők Siófok 50 évét.

Január a kulturális élet hónapja volt, februárban Siófok ikonikus épületei kerültek sorra.

- A rendezvénysorozat során nem csak a kiállításon van a hangsúly, a tárgyi emlékeken, hanem azokon a beszélgetéseken, melyeken a siófokiak együtt, közösen felidézik egykori emlékeiket a várossal kapcsolatban – emelte ki a második kiállítás megnyitóján Gyulainé Isó Edina, a KIKK igazgatója.

A nosztalgikus hangulatú tárlatmegnyitón Tóth-Baranyi Antal Siófokon élő agrármérnök, főállású halász és fotós mesélt a város híres és nevezetes épületeiről. Felidézte a katolikus templom, az egykori Sió áruház, a Víztorony, a Beszédes József Általános Iskola, a buszpályaudvar, és a Kálmán Imre Kulturális Központ és Szabadtéri Színpad egykori épületeit, a régen oly népszerű Kiliti piacot, valamint a Kenyérgyárat is. A múltidéző beszélgetésbe örömmel csatlakozott be a közönség, akik sorra vették számos mai épület egykori funkcióját, mint például a régi Fogas éttermet, Márkus bácsi fagyizóját, a Borharapót, vagy a Fő téri szökőkutat.

Tóth-Baranyi Antalt országos viszonylatban az egyik legjelentősebb képeslapgyűjtőként tartják számon, és a siófoki rendezvényre is híres gyűjteményéből hozott el válogatást. A régi fotók, képeslapok megtekintése során idézhetik fel a kiállítás megtekintői Siófok ikonikus épületeinek múltját.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Síkból a térbe

2018. 05. 10.

Síkból a térbe
A vakok és gyengénlátók számára is felejthetetlen művészeti élményt nyújt a Kálmán Imre Kulturális Központban május 8-án nyílt tapintható tárlat, melyen Bodrogi Éva alkotásai láthatóak.
Részletek »

Zenés irodalmi est

2018. 04. 29.

Zenés irodalmi est
Az Egerszegi Akusztik zenekar zenés irodalmi estet szervezett április 23-án a siófoki BackStage étterem és kávézóban.
Részletek »

A magyar költészet napját ünnepelték Siófokon

2018. 04. 14.

A magyar költészet napját ünnepelték Siófokon
Siófokon a Kálmán Imre Kulturális Központ gálaműsorral, családi délutánnal és közös versszavalással, a Siófoki Önkormányzat koncerttel, a BRTK Könyvtár József Attila esttel ünnepelte a magyar költészet napját.
Részletek »

Várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak

2018. 03. 31.

Várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak
Siófoki általános iskolák csapatai bizonyították, mennyire jól ismerik Siófok múltját és jelenét a város 50. jubileuma alkalmából szervezett várostörténeti vetélkedőn.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai