Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
október
minden ami Siófok
Érzékenyítő programok a Fehér bot napja alkalmából

Magazin

Érzékenyítő programok a Fehér bot napja...

A Fehér bot napja alkalmából a Látássérültek Siófoki Regionális Egyesülete érzékenyítő programokat szervez október 15. és 19....

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes

Kultúra

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte...

A Rovinjban megrendezett Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte Siófokot és Magyarországot a Balaton Táncegyüttes szeptember végén.

Strandfoci sikerek

Sport

Strandfoci sikerek

Légiósok nélkül, helyi nevelésű játékosokkal küzdött a csapat a nemzeti bajnokságban.

Átadták a balatonszéplaki vízmű megújult ülepítőtavát

Balaton

Átadták a balatonszéplaki vízmű megújult...

Ünnepélyes keretek között adták át október 18-án a megújult zagyvíz-tározót Balatonszéplak-alsón. Az Országos Vízügyi...

Kultúra 2018. 02. 21.

Siófok 50 – ikonikus épületek

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A Siófok 50 - pillanatképek a város életéből című kiállítás-sorozat második rendezvényeként a város ikonikus épületeit idézhették fel az érdeklődők Tóth-Baranyi Antal képeslap-, plakát- és fotógyűjteménye által.

Siófok várossá válásának 50. évfordulója alkalmából Siófok 50 - pillanatképek a város életéből címmel indult kiállítás-sorozat januárban, a Kálmán Imre Kulturális Központban. A rendezvények alkalmából minden hónapban más és más témakörön keresztül ismerhetik meg az érdeklődők Siófok 50 évét.

Január a kulturális élet hónapja volt, februárban Siófok ikonikus épületei kerültek sorra.

- A rendezvénysorozat során nem csak a kiállításon van a hangsúly, a tárgyi emlékeken, hanem azokon a beszélgetéseken, melyeken a siófokiak együtt, közösen felidézik egykori emlékeiket a várossal kapcsolatban – emelte ki a második kiállítás megnyitóján Gyulainé Isó Edina, a KIKK igazgatója.

A nosztalgikus hangulatú tárlatmegnyitón Tóth-Baranyi Antal Siófokon élő agrármérnök, főállású halász és fotós mesélt a város híres és nevezetes épületeiről. Felidézte a katolikus templom, az egykori Sió áruház, a Víztorony, a Beszédes József Általános Iskola, a buszpályaudvar, és a Kálmán Imre Kulturális Központ és Szabadtéri Színpad egykori épületeit, a régen oly népszerű Kiliti piacot, valamint a Kenyérgyárat is. A múltidéző beszélgetésbe örömmel csatlakozott be a közönség, akik sorra vették számos mai épület egykori funkcióját, mint például a régi Fogas éttermet, Márkus bácsi fagyizóját, a Borharapót, vagy a Fő téri szökőkutat.

Tóth-Baranyi Antalt országos viszonylatban az egyik legjelentősebb képeslapgyűjtőként tartják számon, és a siófoki rendezvényre is híres gyűjteményéből hozott el válogatást. A régi fotók, képeslapok megtekintése során idézhetik fel a kiállítás megtekintői Siófok ikonikus épületeinek múltját.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes

2018. 10. 10.

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes
A Rovinjban megrendezett Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte Siófokot és Magyarországot a Balaton Táncegyüttes szeptember végén.
Részletek »

Balatoni Népfőiskola

2018. 09. 30.

Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta előadásával indult újra szeptember 25-én a Kálmán Imre Kulturális Központ Balatoni Népfőiskola programsorozata.
Részletek »

Bérletvásárlás

2018. 09. 15.

Szeptember 24-től vásárolhatók bérletek a következő színházi évadra.
Részletek »

Tibet kincsei Siófokon

2018. 09. 14.

Élményekkel teli múzeumi tárlatvezetéssel, és a buddhizmus több ezer éves kultúrájának bemutatásával nyitotta meg kapuit a Tibet kincsei kiállítás a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ )KIKK) emeleti galériáján. A Tibet-Európa Alapítvány a szeptember 20-ig látogatható kiállítás mellett a meditációról, a karmáról és a buddhizmusról szóló előadásokkal várja az érdeklődőket a KIKK-ben.
Részletek »

Fűszerezett népzene

2018. 08. 05.

A népzene, a modern zene és a kelet-európai életérzés keveredett a Főtéren augusztus második estéjén, amikor is a Cimbaliband zenekar előadásában volt részünk.
Részletek »
Még több kultúra cikk