Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
július
minden ami Siófok
Tömeges izomnövekedés Siófokon

Magazin

Tömeges izomnövekedés Siófokon

Augusztus első hétvégéjén hetedik alkalommal rendezték meg a siófoki Plázson a nyár legizgalmasabb testépítő és fitness programját, a...

Kultúra

Káprázat a parkban

A szabadtéri színpadon a varázslat volt az úr július közepén, Magic showban lehetett része Siófok lakosainak.

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat

Sport

Országos második helyezést ért el a Siófok...

Siófok 60 év feletti labdarúgó csapata, a Siófok Senior a dobogó második fokára állhatott fel a X. Országos Veterán Labdarúgó...

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Balaton

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Somogy vizei fürdőzésre alkalmasak, kiváló minősítésűek. Ez derül ki a szezon előtti, illetve az azt követő első mintavétel...

Kultúra 2018. 02. 21.

Siófok 50 – ikonikus épületek

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A Siófok 50 - pillanatképek a város életéből című kiállítás-sorozat második rendezvényeként a város ikonikus épületeit idézhették fel az érdeklődők Tóth-Baranyi Antal képeslap-, plakát- és fotógyűjteménye által.

Siófok várossá válásának 50. évfordulója alkalmából Siófok 50 - pillanatképek a város életéből címmel indult kiállítás-sorozat januárban, a Kálmán Imre Kulturális Központban. A rendezvények alkalmából minden hónapban más és más témakörön keresztül ismerhetik meg az érdeklődők Siófok 50 évét.

Január a kulturális élet hónapja volt, februárban Siófok ikonikus épületei kerültek sorra.

- A rendezvénysorozat során nem csak a kiállításon van a hangsúly, a tárgyi emlékeken, hanem azokon a beszélgetéseken, melyeken a siófokiak együtt, közösen felidézik egykori emlékeiket a várossal kapcsolatban – emelte ki a második kiállítás megnyitóján Gyulainé Isó Edina, a KIKK igazgatója.

A nosztalgikus hangulatú tárlatmegnyitón Tóth-Baranyi Antal Siófokon élő agrármérnök, főállású halász és fotós mesélt a város híres és nevezetes épületeiről. Felidézte a katolikus templom, az egykori Sió áruház, a Víztorony, a Beszédes József Általános Iskola, a buszpályaudvar, és a Kálmán Imre Kulturális Központ és Szabadtéri Színpad egykori épületeit, a régen oly népszerű Kiliti piacot, valamint a Kenyérgyárat is. A múltidéző beszélgetésbe örömmel csatlakozott be a közönség, akik sorra vették számos mai épület egykori funkcióját, mint például a régi Fogas éttermet, Márkus bácsi fagyizóját, a Borharapót, vagy a Fő téri szökőkutat.

Tóth-Baranyi Antalt országos viszonylatban az egyik legjelentősebb képeslapgyűjtőként tartják számon, és a siófoki rendezvényre is híres gyűjteményéből hozott el válogatást. A régi fotók, képeslapok megtekintése során idézhetik fel a kiállítás megtekintői Siófok ikonikus épületeinek múltját.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Swing a téren

2018. 07. 20.

Swing a téren
Siófokon élvezhettük a Magyarországon egyedülálló Gipsy Swing műfajt képviselő Canarro együttes koncertjét, akik – felidézve modern korunkban a 20-as 30-as évek zenei világát, a jazz-t vegyítve különböző zenei tradíciókkal - a Fő téren egészen varázslatos hangulatot teremtettek.
Részletek »

Táncos lábak az esőben

2018. 07. 19.

Táncos lábak az esőben
Siófok főterére látogatott a 33 éves Nagyatádi Fürjecske Néptánc Egyesület.
Részletek »

Jazz a Fő téren

2018. 07. 14.

Jazz a Fő téren
Javában zajlik a 15. New Orleans Jazz fesztivál a Fő téren. Ma este Hot Jazz Band.
Részletek »

Néptánccal és koncertekkel színesített Belvárosi Estek

2018. 07. 05.

Néptánccal és koncertekkel színesített Belvárosi Estek
Június végén elindultak a Kálmán Imre Kulturális Központ Belvárosi Néptánc Estek és Belvárosi Zenei Estek sorozatai.
Részletek »

Elindult a Zene a Zöldben!

2018. 07. 04.

Elindult a Zene a Zöldben!
A Zene a Zöldben komolyzenei koncertsorozat július 1-jei nyitórendezvényén Horgas Eszter - Falusi Mariann és a ClassJazz Band hozta el világslágereit a Jókai parkban összegyűlt több száz fős közönségnek.
Részletek »

A Gyöngyhajú lány balladája

2018. 06. 29.

A Gyöngyhajú lány balladája
Látványos produkció, szuper zene: az ExperiDance első musicalje a siófoki szabadtérin, az Omega életművéből.
Részletek »

Gondolatok a siófoki Ünnepi Könyvhétről

2018. 06. 19.

Minek is nevezzük a könyvheti rendezvényünket? Bemutatónak, összejövetelnek, bulinak, ismerkedési délutánnak vagy társas estnek? Talán nem is kell ezek közül választani, mert a siófoki Ünnepi Könyvhét mindegyik volt egyszerre.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai