Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
április
minden ami Siófok
Elkészült az új gyermekmedence a siófoki Nagystrandon

Magazin

Elkészült az új gyermekmedence a siófoki...

Május 18-tól, a strandok hivatalos nyitásának napjától vehetik birtokba a gyerekek a Nagystrand új gyermekmedencéjét.

Síkból a térbe

Kultúra

Síkból a térbe

A vakok és gyengénlátók számára is felejthetetlen művészeti élményt nyújt a Kálmán Imre Kulturális Központban május 8-án nyílt...

Mazsorettek XIV. Siófoki Vándorkupa versenye

Sport

Mazsorettek XIV. Siófoki Vándorkupa versenye

31 település mazsorettjei 5 korcsoportban, 20 kategóriában neveztek az április 14. és 15. között lezajlott „Mazsorettek XIV. Siófoki...

Balaton

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija

A balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó Annabáli Csemege fagylaltkülönlegessége lett a 2018-as év Balaton fagyija. A Márton Sándor által...

Kultúra 2018. 02. 24.

Jó zenétől hangos Siófok

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Fantasztikus idei könnyűzenei programja mellett sikeres klasszikus- és komolyzenei koncertsorozattal is ünnepel Siófok, amely 50 éve nyerte el a városi rangot. Februárban indult a Zenél a város sorozat, amely mostantól rendszeresen jelentkezik és ad teret kiváló zenészeknek és hangszereknek.

Siófok ötven éves évfordulója alkalmából a közönség egész éven át élvezheti a klasszikus- és komolyzenei koncerteket, amelyek között lesz tavaszváró koncert, tradicionális jazz klub és költészet-napi koncert is. A város alpolgármestere, Potocskáné Kőrösi Anita azért is büszke a program létrejöttére, mert olyan zenei nagyságok álltak mellé, mint Teleki Miklós Artisjus-díjas orgonamester, Apáti János az Apáti Dixieland Band vezetője, Bati Zoltán, a Siófoki Női Kar karnagya, valamint a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara.  A programsorozatot elsőként február elején, az Apáti Dixieland Band nyitotta meg, igazi New Orleans-i hangulatot varázsolva a koncertterembe.

Aki erről lemaradt, annak sem kell búsulnia, hiszen nemsokára a PTE Fagott Kamaraestje szórakoztatja a közönséget. A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete egy 15 állomásból álló sorozat egyik helyszínének választotta Siófokot. Céljuk, hogy a régió zenebarátait és jövőbeli zenebarátait olyan produkciókkal ismertessék meg, amelyeket a közönség korábban ritkábban hallhatott.  A fagott az oboák családjába tartozó hangszer, amelyre Antonio Vivaldi mellett többek közt Mozart és Strauss is írt műveket. Egyik érdekessége, hogy ennek segítségével szólaltatták meg a tévémacit annak idején az Esti mese szignáljában, az ott hallható brummogást ugyanis a fagott hangjával érzékeltették a zeneszerzők.

A siófoki fagott kamarakoncert a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézetének kiváló művészi produkcióiból táplálkozik. Liszt- és Kossuth-díjas nemzetközi hírű művésztanárok és a felnövekvő új művészgeneráció alkotják a fellépő kamaraegyütteseket. Az együttesben öt kiváló fagottos - Herpay Ágnes, Ducza Ágnes, Fehér László Balázs, Matkovics Lívia és Vedres Péter- szólaltatja meg a hangszereket.

Az alpolgármester asszony szerint a siófokiak és a város vendégei nyitottak és egyre inkább kíváncsiak az efféle színvonalas kikapcsolódásra. A koncert-sorozat első eseményére is érkeztek más településekről is nézők, a koncert igazi színfoltnak számított a város és a szűkebb régió életében, bizonyítva, hogy Siófokon nem csak a nyaralásban, de a kultúrában is „Itt kezdődik a Balaton”.

Aki szívesen megismerkedne a fagott egyedülálló hangjával, aki nem tud betelni vele, vagy csak egyszerűen szívesen hallgatna szép komolyzenét, annak szól az ingyenes fagott kamarakoncertmárcius 3-án (szombaton) 18 órától a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal házasságkötő termében.

A koncert alatt kiállítás látható Csepeli Eta siófoki alkotó műveiből.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Síkból a térbe

2018. 05. 10.

Síkból a térbe
A vakok és gyengénlátók számára is felejthetetlen művészeti élményt nyújt a Kálmán Imre Kulturális Központban május 8-án nyílt tapintható tárlat, melyen Bodrogi Éva alkotásai láthatóak.
Részletek »

Zenés irodalmi est

2018. 04. 29.

Zenés irodalmi est
Az Egerszegi Akusztik zenekar zenés irodalmi estet szervezett április 23-án a siófoki BackStage étterem és kávézóban.
Részletek »

A magyar költészet napját ünnepelték Siófokon

2018. 04. 14.

A magyar költészet napját ünnepelték Siófokon
Siófokon a Kálmán Imre Kulturális Központ gálaműsorral, családi délutánnal és közös versszavalással, a Siófoki Önkormányzat koncerttel, a BRTK Könyvtár József Attila esttel ünnepelte a magyar költészet napját.
Részletek »

Várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak

2018. 03. 31.

Várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak
Siófoki általános iskolák csapatai bizonyították, mennyire jól ismerik Siófok múltját és jelenét a város 50. jubileuma alkalmából szervezett várostörténeti vetélkedőn.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai