Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
július
minden ami Siófok
Tömeges izomnövekedés Siófokon

Magazin

Tömeges izomnövekedés Siófokon

Augusztus első hétvégéjén hetedik alkalommal rendezték meg a siófoki Plázson a nyár legizgalmasabb testépítő és fitness programját, a...

Kultúra

Káprázat a parkban

A szabadtéri színpadon a varázslat volt az úr július közepén, Magic showban lehetett része Siófok lakosainak.

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat

Sport

Országos második helyezést ért el a Siófok...

Siófok 60 év feletti labdarúgó csapata, a Siófok Senior a dobogó második fokára állhatott fel a X. Országos Veterán Labdarúgó...

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Balaton

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Somogy vizei fürdőzésre alkalmasak, kiváló minősítésűek. Ez derül ki a szezon előtti, illetve az azt követő első mintavétel...

Kultúra 2018. 02. 24.

Jó zenétől hangos Siófok

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Fantasztikus idei könnyűzenei programja mellett sikeres klasszikus- és komolyzenei koncertsorozattal is ünnepel Siófok, amely 50 éve nyerte el a városi rangot. Februárban indult a Zenél a város sorozat, amely mostantól rendszeresen jelentkezik és ad teret kiváló zenészeknek és hangszereknek.

Siófok ötven éves évfordulója alkalmából a közönség egész éven át élvezheti a klasszikus- és komolyzenei koncerteket, amelyek között lesz tavaszváró koncert, tradicionális jazz klub és költészet-napi koncert is. A város alpolgármestere, Potocskáné Kőrösi Anita azért is büszke a program létrejöttére, mert olyan zenei nagyságok álltak mellé, mint Teleki Miklós Artisjus-díjas orgonamester, Apáti János az Apáti Dixieland Band vezetője, Bati Zoltán, a Siófoki Női Kar karnagya, valamint a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara.  A programsorozatot elsőként február elején, az Apáti Dixieland Band nyitotta meg, igazi New Orleans-i hangulatot varázsolva a koncertterembe.

Aki erről lemaradt, annak sem kell búsulnia, hiszen nemsokára a PTE Fagott Kamaraestje szórakoztatja a közönséget. A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete egy 15 állomásból álló sorozat egyik helyszínének választotta Siófokot. Céljuk, hogy a régió zenebarátait és jövőbeli zenebarátait olyan produkciókkal ismertessék meg, amelyeket a közönség korábban ritkábban hallhatott.  A fagott az oboák családjába tartozó hangszer, amelyre Antonio Vivaldi mellett többek közt Mozart és Strauss is írt műveket. Egyik érdekessége, hogy ennek segítségével szólaltatták meg a tévémacit annak idején az Esti mese szignáljában, az ott hallható brummogást ugyanis a fagott hangjával érzékeltették a zeneszerzők.

A siófoki fagott kamarakoncert a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézetének kiváló művészi produkcióiból táplálkozik. Liszt- és Kossuth-díjas nemzetközi hírű művésztanárok és a felnövekvő új művészgeneráció alkotják a fellépő kamaraegyütteseket. Az együttesben öt kiváló fagottos - Herpay Ágnes, Ducza Ágnes, Fehér László Balázs, Matkovics Lívia és Vedres Péter- szólaltatja meg a hangszereket.

Az alpolgármester asszony szerint a siófokiak és a város vendégei nyitottak és egyre inkább kíváncsiak az efféle színvonalas kikapcsolódásra. A koncert-sorozat első eseményére is érkeztek más településekről is nézők, a koncert igazi színfoltnak számított a város és a szűkebb régió életében, bizonyítva, hogy Siófokon nem csak a nyaralásban, de a kultúrában is „Itt kezdődik a Balaton”.

Aki szívesen megismerkedne a fagott egyedülálló hangjával, aki nem tud betelni vele, vagy csak egyszerűen szívesen hallgatna szép komolyzenét, annak szól az ingyenes fagott kamarakoncertmárcius 3-án (szombaton) 18 órától a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal házasságkötő termében.

A koncert alatt kiállítás látható Csepeli Eta siófoki alkotó műveiből.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Swing a téren

2018. 07. 20.

Swing a téren
Siófokon élvezhettük a Magyarországon egyedülálló Gipsy Swing műfajt képviselő Canarro együttes koncertjét, akik – felidézve modern korunkban a 20-as 30-as évek zenei világát, a jazz-t vegyítve különböző zenei tradíciókkal - a Fő téren egészen varázslatos hangulatot teremtettek.
Részletek »

Táncos lábak az esőben

2018. 07. 19.

Táncos lábak az esőben
Siófok főterére látogatott a 33 éves Nagyatádi Fürjecske Néptánc Egyesület.
Részletek »

Jazz a Fő téren

2018. 07. 14.

Jazz a Fő téren
Javában zajlik a 15. New Orleans Jazz fesztivál a Fő téren. Ma este Hot Jazz Band.
Részletek »

Néptánccal és koncertekkel színesített Belvárosi Estek

2018. 07. 05.

Néptánccal és koncertekkel színesített Belvárosi Estek
Június végén elindultak a Kálmán Imre Kulturális Központ Belvárosi Néptánc Estek és Belvárosi Zenei Estek sorozatai.
Részletek »

Elindult a Zene a Zöldben!

2018. 07. 04.

Elindult a Zene a Zöldben!
A Zene a Zöldben komolyzenei koncertsorozat július 1-jei nyitórendezvényén Horgas Eszter - Falusi Mariann és a ClassJazz Band hozta el világslágereit a Jókai parkban összegyűlt több száz fős közönségnek.
Részletek »

A Gyöngyhajú lány balladája

2018. 06. 29.

A Gyöngyhajú lány balladája
Látványos produkció, szuper zene: az ExperiDance első musicalje a siófoki szabadtérin, az Omega életművéből.
Részletek »

Gondolatok a siófoki Ünnepi Könyvhétről

2018. 06. 19.

Minek is nevezzük a könyvheti rendezvényünket? Bemutatónak, összejövetelnek, bulinak, ismerkedési délutánnak vagy társas estnek? Talán nem is kell ezek közül választani, mert a siófoki Ünnepi Könyvhét mindegyik volt egyszerre.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai