Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
február
minden ami Siófok
Jótékonysági koncert a siófoki rászoruló gyerekek javára

Magazin

Jótékonysági koncert a siófoki rászoruló...

Példaértékű összefogás eredményeként 700 ezer forinttal tudta támogatni a Siófoki Férfi Dalkör a Beszédes József Általános Iskola...

Siófok 50 – ikonikus épületek

Kultúra

Siófok 50 – ikonikus épületek

A Siófok 50 - pillanatképek a város életéből című kiállítás-sorozat második rendezvényeként a város ikonikus épületeit...

Vak Bottyános ritmikus sportgimnasztikásoké lett a Széchenyi Kupa

Sport

Vak Bottyános ritmikus sportgimnasztikásoké...

Március 2-án 14. alkalommal rendezték meg a siófoki Széchenyi István Általános Iskolában a Széchenyi Kupa ritmikus sportgimnasztika...

Ördög Nóra harmadszor is háziasszony az ország seregszemléjén

Balaton

Ördög Nóra harmadszor is háziasszony az...

A Balatoni Hajózási Zrt. tavaly novemberben hivatalosan bejelentette, hogy idén is megszervezi a Nemzeti Regattát – Magyarország...

Kultúra 2018. 02. 24.

Jó zenétől hangos Siófok

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Fantasztikus idei könnyűzenei programja mellett sikeres klasszikus- és komolyzenei koncertsorozattal is ünnepel Siófok, amely 50 éve nyerte el a városi rangot. Februárban indult a Zenél a város sorozat, amely mostantól rendszeresen jelentkezik és ad teret kiváló zenészeknek és hangszereknek.

Siófok ötven éves évfordulója alkalmából a közönség egész éven át élvezheti a klasszikus- és komolyzenei koncerteket, amelyek között lesz tavaszváró koncert, tradicionális jazz klub és költészet-napi koncert is. A város alpolgármestere, Potocskáné Kőrösi Anita azért is büszke a program létrejöttére, mert olyan zenei nagyságok álltak mellé, mint Teleki Miklós Artisjus-díjas orgonamester, Apáti János az Apáti Dixieland Band vezetője, Bati Zoltán, a Siófoki Női Kar karnagya, valamint a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara.  A programsorozatot elsőként február elején, az Apáti Dixieland Band nyitotta meg, igazi New Orleans-i hangulatot varázsolva a koncertterembe.

Aki erről lemaradt, annak sem kell búsulnia, hiszen nemsokára a PTE Fagott Kamaraestje szórakoztatja a közönséget. A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete egy 15 állomásból álló sorozat egyik helyszínének választotta Siófokot. Céljuk, hogy a régió zenebarátait és jövőbeli zenebarátait olyan produkciókkal ismertessék meg, amelyeket a közönség korábban ritkábban hallhatott.  A fagott az oboák családjába tartozó hangszer, amelyre Antonio Vivaldi mellett többek közt Mozart és Strauss is írt műveket. Egyik érdekessége, hogy ennek segítségével szólaltatták meg a tévémacit annak idején az Esti mese szignáljában, az ott hallható brummogást ugyanis a fagott hangjával érzékeltették a zeneszerzők.

A siófoki fagott kamarakoncert a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézetének kiváló művészi produkcióiból táplálkozik. Liszt- és Kossuth-díjas nemzetközi hírű művésztanárok és a felnövekvő új művészgeneráció alkotják a fellépő kamaraegyütteseket. Az együttesben öt kiváló fagottos - Herpay Ágnes, Ducza Ágnes, Fehér László Balázs, Matkovics Lívia és Vedres Péter- szólaltatja meg a hangszereket.

Az alpolgármester asszony szerint a siófokiak és a város vendégei nyitottak és egyre inkább kíváncsiak az efféle színvonalas kikapcsolódásra. A koncert-sorozat első eseményére is érkeztek más településekről is nézők, a koncert igazi színfoltnak számított a város és a szűkebb régió életében, bizonyítva, hogy Siófokon nem csak a nyaralásban, de a kultúrában is „Itt kezdődik a Balaton”.

Aki szívesen megismerkedne a fagott egyedülálló hangjával, aki nem tud betelni vele, vagy csak egyszerűen szívesen hallgatna szép komolyzenét, annak szól az ingyenes fagott kamarakoncertmárcius 3-án (szombaton) 18 órától a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal házasságkötő termében.

A koncert alatt kiállítás látható Csepeli Eta siófoki alkotó műveiből.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

„A félelem képes mind a két szélsőséget kihozni az emberből”

2018. 02. 26.

„A félelem képes mind a két szélsőséget kihozni az emberből”
Ismét Siófokra látogatott Al Ghaoui Hesna újságíró, riporter, aki elsősorban konfliktuszónákból adott tudósításai által vált ismertté. Február 26-án a közelmúltban megjelent Félj bátran című könyvét hozta el a siófoki KIKK Teátrum kávéházába, ahol könyvbemutatóval egybekötött előadással, beszélgetéssel várta az érdeklődőket.
Részletek »

Siófok 50 – ikonikus épületek

2018. 02. 21.

Siófok 50 – ikonikus épületek
A Siófok 50 - pillanatképek a város életéből című kiállítás-sorozat második rendezvényeként a város ikonikus épületeit idézhették fel az érdeklődők Tóth-Baranyi Antal képeslap-, plakát- és fotógyűjteménye által.
Részletek »

KIKK éjjel-nappal

2018. 02. 05.

KIKK éjjel-nappal
A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvény látogatói megtudhatták mi történik a Kálmán Imre Kulturális Központ kulisszái mögött, miután lekapcsolták a lámpákat és összehúzták a függönyöket.
Részletek »

Siófok 50 - pillanatképek a város életéből

2018. 01. 10.

Siófok 50 - pillanatképek a város életéből
Siófok várossá válásának 50. évfordulója alkalmából Siófok 50 - pillanatképek a város életéből címmel kiállítás sorozat indult a Kálmán Imre Kulturális Központban. Januártól egészen novemberig minden hónapban más és más témakörön keresztül ismerhetik meg az érdeklődők Siófok 50 évét.
Részletek »

Támogatás a Balaton Táncegyüttesnek

2017. 12. 02.

Az Egyesület vezetősége fontos lépésnek tatja a szakmai munka erősítését, hiszen jövőre a város 50. évfordulója alkalmából újabb koreográfiákkal, produkciókkal készülnek.
Részletek »
Még több kultúra cikk