Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
október
minden ami Siófok
Érzékenyítő programok a Fehér bot napja alkalmából

Magazin

Érzékenyítő programok a Fehér bot napja...

A Fehér bot napja alkalmából a Látássérültek Siófoki Regionális Egyesülete érzékenyítő programokat szervez október 15. és 19....

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes

Kultúra

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte...

A Rovinjban megrendezett Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte Siófokot és Magyarországot a Balaton Táncegyüttes szeptember végén.

Strandfoci sikerek

Sport

Strandfoci sikerek

Légiósok nélkül, helyi nevelésű játékosokkal küzdött a csapat a nemzeti bajnokságban.

Átadták a balatonszéplaki vízmű megújult ülepítőtavát

Balaton

Átadták a balatonszéplaki vízmű megújult...

Ünnepélyes keretek között adták át október 18-án a megújult zagyvíz-tározót Balatonszéplak-alsón. Az Országos Vízügyi...

Kultúra 2018. 02. 24.

Jó zenétől hangos Siófok

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Fantasztikus idei könnyűzenei programja mellett sikeres klasszikus- és komolyzenei koncertsorozattal is ünnepel Siófok, amely 50 éve nyerte el a városi rangot. Februárban indult a Zenél a város sorozat, amely mostantól rendszeresen jelentkezik és ad teret kiváló zenészeknek és hangszereknek.

Siófok ötven éves évfordulója alkalmából a közönség egész éven át élvezheti a klasszikus- és komolyzenei koncerteket, amelyek között lesz tavaszváró koncert, tradicionális jazz klub és költészet-napi koncert is. A város alpolgármestere, Potocskáné Kőrösi Anita azért is büszke a program létrejöttére, mert olyan zenei nagyságok álltak mellé, mint Teleki Miklós Artisjus-díjas orgonamester, Apáti János az Apáti Dixieland Band vezetője, Bati Zoltán, a Siófoki Női Kar karnagya, valamint a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara.  A programsorozatot elsőként február elején, az Apáti Dixieland Band nyitotta meg, igazi New Orleans-i hangulatot varázsolva a koncertterembe.

Aki erről lemaradt, annak sem kell búsulnia, hiszen nemsokára a PTE Fagott Kamaraestje szórakoztatja a közönséget. A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete egy 15 állomásból álló sorozat egyik helyszínének választotta Siófokot. Céljuk, hogy a régió zenebarátait és jövőbeli zenebarátait olyan produkciókkal ismertessék meg, amelyeket a közönség korábban ritkábban hallhatott.  A fagott az oboák családjába tartozó hangszer, amelyre Antonio Vivaldi mellett többek közt Mozart és Strauss is írt műveket. Egyik érdekessége, hogy ennek segítségével szólaltatták meg a tévémacit annak idején az Esti mese szignáljában, az ott hallható brummogást ugyanis a fagott hangjával érzékeltették a zeneszerzők.

A siófoki fagott kamarakoncert a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézetének kiváló művészi produkcióiból táplálkozik. Liszt- és Kossuth-díjas nemzetközi hírű művésztanárok és a felnövekvő új művészgeneráció alkotják a fellépő kamaraegyütteseket. Az együttesben öt kiváló fagottos - Herpay Ágnes, Ducza Ágnes, Fehér László Balázs, Matkovics Lívia és Vedres Péter- szólaltatja meg a hangszereket.

Az alpolgármester asszony szerint a siófokiak és a város vendégei nyitottak és egyre inkább kíváncsiak az efféle színvonalas kikapcsolódásra. A koncert-sorozat első eseményére is érkeztek más településekről is nézők, a koncert igazi színfoltnak számított a város és a szűkebb régió életében, bizonyítva, hogy Siófokon nem csak a nyaralásban, de a kultúrában is „Itt kezdődik a Balaton”.

Aki szívesen megismerkedne a fagott egyedülálló hangjával, aki nem tud betelni vele, vagy csak egyszerűen szívesen hallgatna szép komolyzenét, annak szól az ingyenes fagott kamarakoncertmárcius 3-án (szombaton) 18 órától a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal házasságkötő termében.

A koncert alatt kiállítás látható Csepeli Eta siófoki alkotó műveiből.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes

2018. 10. 10.

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes
A Rovinjban megrendezett Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte Siófokot és Magyarországot a Balaton Táncegyüttes szeptember végén.
Részletek »

Balatoni Népfőiskola

2018. 09. 30.

Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta előadásával indult újra szeptember 25-én a Kálmán Imre Kulturális Központ Balatoni Népfőiskola programsorozata.
Részletek »

Bérletvásárlás

2018. 09. 15.

Szeptember 24-től vásárolhatók bérletek a következő színházi évadra.
Részletek »

Tibet kincsei Siófokon

2018. 09. 14.

Élményekkel teli múzeumi tárlatvezetéssel, és a buddhizmus több ezer éves kultúrájának bemutatásával nyitotta meg kapuit a Tibet kincsei kiállítás a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ )KIKK) emeleti galériáján. A Tibet-Európa Alapítvány a szeptember 20-ig látogatható kiállítás mellett a meditációról, a karmáról és a buddhizmusról szóló előadásokkal várja az érdeklődőket a KIKK-ben.
Részletek »

Fűszerezett népzene

2018. 08. 05.

A népzene, a modern zene és a kelet-európai életérzés keveredett a Főtéren augusztus második estéjén, amikor is a Cimbaliband zenekar előadásában volt részünk.
Részletek »
Még több kultúra cikk