Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
december
minden ami Siófok
Busókkal töltöttek kolbászt a siófoki kikötőben

Magazin

Busókkal töltöttek kolbászt a siófoki...

Mindent bevetnek Siófokon, hogy elűzzék a telet. A II. Siófoki Toros Partyra újra meghívták a mohácsi busókat, és a biztonság kedvéért...

„Mintha feléledtek volna a festmények”

Kultúra

„Mintha feléledtek volna a festmények”

December 7-én nyílt meg Démuth Réka Lilla festő, grafikus Siófoki arcok című kiállítása a siófoki Kálmán Imre Emlékházban.

Csoportelsők a lányok

Sport

Csoportelsők a lányok

Csoportelső a Siófok KC, miután az EHF-kupában legyőzte idegenben 12 góllal a dán Herning-Ikast.

Téli kampánnyal is népszerűsítik a négy évszakos Balatont

Balaton

Téli kampánnyal is népszerűsítik a négy...

Helló tél! címmel forgalomélénkítő kampányt indított a Magyar Turisztikai Ügynökség: megyénkben hét szolgáltató – szálláshely,...

Kultúra 2018. 07. 31.

Csukott szemmel

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Vasárnap a Jókai Parkot elárasztotta a nyugalom. Cséry Zoltán zongorista, zeneszerző érkezett hozzánk, aki szólóban élete során második alkalommal kápráztatta el közönségét.

Nem volt kétségünk a művészetének nagyságát illetően- hiszen Cséry Zoltán fiatal kora ellenére komoly pályát futott már be a magyar könnyűzenében: játszott a Ganxsta Zolee és a Kartelben, a Subscribe-ban ás a Special Providence-ben, tagja a Barabás Lőrinc Quartetnek, Pápai Joci zenekarának és a Random Tripnek, zenélt Dés Lászlóval, Kálloy-Molnár Péterrel, még több előadónak hangszerelt. Saját duója is van Patché néven, Pákai Petrával,  keresett hangszerelő, billentyűs- de ezt még fokozni is tudta azzal, hogy improvizált darabokat is bemutatott. Stílusa meditatív, spirituális, minimalista. Melankólia, remény, öröm keveredik ezekben zongoradarabokban, melyeket „Dalok a lelkednek” címet viselik.

„A kevesebb néha több” – mesélte, hiszen ő egy szembecsukós, fül-, szív- és lélekkinyitós hangulat megalapozására törekszik, akár egy pohár finom bor kíséretében.

A nézőtér megtelt, de nem panaszkodhattak azok sem, akiknek nem jutott hely. Nem is lehetett volna jobban átélni a dalainak mondanivalóját, motivációját, mint a fűből törökülésben, természetesen csukott szemmel. A közönség gondolatainak elszabadulása szinte tapintható volt. Dalainak egyszerű, mégis sokat mondó címeket adott, melyek megértetik a kiváltó okot. Játszott feldolgozásokat is, például a KFT Balatoni nyár című slágerét minimalista stílusban.

Egészen különleges hangulat járta át a parkot, a járókelők sem tudtak közömbösen elsétálni mellette. Meghatározó élmény volt, melynek nincsen vége, hiszen a Youtube-on számos darabja megtalálható, mondanivalójához tökéletesen passzoló videóklipek kíséretében.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

A Seuso-kincs – Vagyon, műveltség, hatalom

2019. 01. 31.

A Seuso-kincs – Vagyon, műveltség, hatalom
A Seuso-kincs ezüstedényeinek történetéről tartott előadást Mráv Zsolt, a Magyar Nemzeti Múzeum régésze január 24-én a siófoki BRTK Könyvtárban.
Részletek »

„Mintha feléledtek volna a festmények”

2019. 01. 08.

„Mintha feléledtek volna a festmények”
December 7-én nyílt meg Démuth Réka Lilla festő, grafikus Siófoki arcok című kiállítása a siófoki Kálmán Imre Emlékházban.
Részletek »

Sorsok, helyek, történetek a Balaton mellől

2018. 12. 24.

Sorsok, helyek, történetek a Balaton mellől
Két évtizede kutatja a Balaton történetét, három könyve jelent meg a tóról, most a Balatonról, a tóhoz kötődő személyekről, helyekről ír könyvet Kovács Emőke. A kaposvári származású író Balatoni impressziók című kötete 2019 májusában jelenik meg.
Részletek »
Még több kultúra cikk