Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
július
minden ami Siófok
Határidőre elkészült a szabadstrand fejlesztés

Magazin

Határidőre elkészült a szabadstrand...

Átadták a felújított siófoki szabadstrandokat, 300 millió forintot költöttek rá, 21. századi körülmények várják a pihenni vágyókat.

Zene a Zöldben

Kultúra

Zene a Zöldben

A Zene a Zöldben programsorozat keretében a Melodika Projekt rendhagyó hangszeres felállásban, saját átdolgozott dallamokkal nyújtott...

Siófokon rajtolt a 40. Tour de Hongrie

Sport

Siófokon rajtolt a 40. Tour de Hongrie

Hat kontinens harmincegy országának 129 versenyzője állt rajthoz a 40. Tour de Hongrie siófoki prológján, köztük tizenhat hazai versenyző...

Siófok a Balaton Sportfővárosa

Balaton

Siófok a Balaton Sportfővárosa

Siófok a balatoni régió legnagyobb településeként nemcsak az egyik legtöbb sportegyesülettel és tömegsportolási lehetőséggel...

Kultúra 2018. 08. 30.

Klassz a pARTon! nyáresti gyermekkoncertek Siófokon

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A Klassz a pARTon! koncertsorozat a klasszikus zene fontosságát hirdeti a Duna-parton, a Balaton parton és az Adrián. Siófokra gyermekprogramokkal, gyermekeknek szóló klasszikus koncertekkel látogattak el a rendezvénysorozat művészei.

A BRTK Könyvtár és a Balaton-parti Kft. szervezésében érkeztek Siófokra a Klassz a pARTon családi programjai. Július 31-én a Nagystrandon a Balaton és Európa Játéktér ügyességi játékai, és kézműves foglalkozások várták a gyerekeket, akik délután a Cimbora Együttes interaktív verskoncertjén együtt énekelhettek, zenélhettek a zenészekkel. A strandoló családok kora este az Utazás a zongora körül című programon vehettek részt Lukácsházi Győző, zenész, rádiós szerkesztő, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója és a Görög Sisters előadásában. A zenészek a zongoradarabokat mesével összekötve játékos formában mutatták be a gyerekeknek a zongora és a klasszikus zene történetét.

Az augusztus 1-jei gyermekprogram helyszíne a BRTK Könyvtár lett, ahol Mozart Varázsfuvolája csendült fel. Gulyás Dénes, Kossuth-díjas, Liszt Ferenc-díjas, érdemes és kiváló művész, a Pécsi Nemzeti Színház zeneigazgatója, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem oktatója rendezésében igazi gyerekbarát darabot adtak elő az operaművészek. A zenés, játékos előadás történetének alakításába ráadásul a kicsiket is bevonták, így a gyerekek is a darab szereplőivé váltak.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Zene a Zöldben

2019. 07. 02.

Zene a Zöldben
A Zene a Zöldben programsorozat keretében a Melodika Projekt rendhagyó hangszeres felállásban, saját átdolgozott dallamokkal nyújtott kellemes vasárnap esti kikapcsolódást a Jókai park árnyékot adó fái alatt összegyűlt közönségnek.
Részletek »

Belvárosi Zenei Estek

2019. 07. 01.

Belvárosi Zenei Estek
Igazi forró nyári hangulatot varázsolt a siófoki Fő térre a latin-amerikai cumbia együttes, a Los Orangutanes június 27-én a Kálmán Imre Kulturális Központ Belvárosi Zenei Estek programsorozatának első rendezvényén.
Részletek »

Belvárosi Néptánc Estek

2019. 06. 30.

Az Ördöngös Táncegyüttes néptánc műsorával és táncházával indult június 26-án a Kálmán Imre Kulturális Központ Belvárosi Néptánc Estek programsorozata.
Részletek »

Vakációs Gyermek Koncertek

2019. 06. 29.

Vakációs Gyermek Koncertek
A közel 10 éves Lóca Együttes néphagyományokat és népszokásokat felelevenítő zenés gyermekműsorát hozta el Siófokra június 25-én, a Vakációs Gyermek Koncertek programsorozat első előadására.
Részletek »
Még több kultúra cikk