Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
február
minden ami Siófok
Siófok a turisztikai élvonalban

Magazin

Siófok a turisztikai élvonalban

A jubileumi programoknak és az intenzív marketingkommunikációnak köszönhetően 2018 kiemelkedően sikeres éve volt a városnak....

Muzsinszki kiállítás Siófokon

Kultúra

Muzsinszki kiállítás Siófokon

A napokban nyílt meg a Muzsinszki Nagy Endre magángyűjtemény festményeiből álló kiállítás a siófoki Kálmán Imre Emlékházban. Idén...

Siófoki asztaliteniszezők sikerei

Sport

Siófoki asztaliteniszezők sikerei

Február 14-17. között rendezték a 2018/2019-es tanév Asztalitenisz Országos Döntőjét, Karcagon, melyen a siófoki diákok kiemelkedő...

Nagy kitörési pont lehet az elektromos bicikli a bringaturizmusban

Balaton

Nagy kitörési pont lehet az elektromos...

„Valószínű, amikor pár évtized múlva visszagondolunk erre az időszakra, azt fogjuk gondolni, hogy a bringaturizmusban a legnagyobb...

Kultúra 2019. 02. 21.

A csillagos égbolt és a kultúrház titkai

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A Kálmán Imre Kulturális Központ munkatársainak segítségével a kultúrház, az Utazó Planetárium csapata által pedig a Naprendszer rejtelmeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők a Kultúrházak éjjel-nappal című rendezvényen.

Február 15-én vidám hangulatú Karibi táncházzal kezdődött el a KIKK Kultúrházak éjjel-nappal című kétnapos programsorozata. Február 16-án este az épület színfalai mögé nyerhettek betekintést a látogatók, több száz kisgyermek barangolta végig szüleikkel együtt a kultúrház minden szegletét. A zseblámpás körbevezetésen az érdeklődők belestek a vezérlőkbe, a színpad mögé, sőt még a zenekari árokba is lemerészkedtek, miközben sok-sok érdekességet megtudtak a színház kulisszatitkairól. A színpadon mindeközben már tárt kapukkal várta a kíváncsi vendégeket az Utazó Planetárium hatalmas, felfújható kupolája, melybe belépve a nézők a csillagos égbolt rejtelmeiben gyönyörködhettek.

- Az Utazó Planetárium hat éve működik, budapesti központtal, és attól különleges, hogy házhoz megy. Ezáltal nagyon sok olyan helyre tudunk eljutni, ahol olyan gyerekek élnek, akiket nem tudnának elvinni se múzeumba, se planetáriumba. Bejártuk már az egész országot, de a szomszédos országokban is tartottunk már előadásokat. Közel 20 különböző témájú programunk van minden korosztálynak. Óvodásoknak és kisiskolásoknak például a Naprendszer bolygóiról, a Naprendszerről tartunk bemutatót, ezt hoztuk el Siófokra is. Emellett a Holdról, a Napról, a galaxisokról, a távcsövekről, az univerzumról, a sötét anyagról egyaránt tudunk előadást tartani. Egy digitális vetítőrendszerrel vetítjük a kupolára körben, 360 fokban a képet, ezáltal kicsit olyan mintha tényleg a csillagok közt repülnénk – mutatta be az Utazó Planetáriumot Lukács Katalin, csillagász.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Muzsinszki kiállítás Siófokon

2019. 02. 20.

Muzsinszki kiállítás Siófokon
A napokban nyílt meg a Muzsinszki Nagy Endre magángyűjtemény festményeiből álló kiállítás a siófoki Kálmán Imre Emlékházban. Idén a Siófokhpz kötődő művész nem vallási témájú festményeit állították ki, melyeket április 27-ig lehet megtekinteni.
Részletek »

Egy csepp természet a KIKK-ben

2019. 02. 15.

Egy csepp természet a KIKK-ben
Egy csepp természet címmel nyílt meg Gazdagné Varga Judit és Ráczi Zoltán fotókiállítása február 7-én a Kálmán Imre Kulturális Központ galériáján.
Részletek »

A Seuso-kincs – Vagyon, műveltség, hatalom

2019. 01. 31.

A Seuso-kincs – Vagyon, műveltség, hatalom
A Seuso-kincs ezüstedényeinek történetéről tartott előadást Mráv Zsolt, a Magyar Nemzeti Múzeum régésze január 24-én a siófoki BRTK Könyvtárban.
Részletek »
Még több kultúra cikk