Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
július
minden ami Siófok
Határidőre elkészült a szabadstrand fejlesztés

Magazin

Határidőre elkészült a szabadstrand...

Átadták a felújított siófoki szabadstrandokat, 300 millió forintot költöttek rá, 21. századi körülmények várják a pihenni vágyókat.

Zene a Zöldben

Kultúra

Zene a Zöldben

A Zene a Zöldben programsorozat keretében a Melodika Projekt rendhagyó hangszeres felállásban, saját átdolgozott dallamokkal nyújtott...

Siófokon rajtolt a 40. Tour de Hongrie

Sport

Siófokon rajtolt a 40. Tour de Hongrie

Hat kontinens harmincegy országának 129 versenyzője állt rajthoz a 40. Tour de Hongrie siófoki prológján, köztük tizenhat hazai versenyző...

Siófok a Balaton Sportfővárosa

Balaton

Siófok a Balaton Sportfővárosa

Siófok a balatoni régió legnagyobb településeként nemcsak az egyik legtöbb sportegyesülettel és tömegsportolási lehetőséggel...

Kultúra 2019. 02. 21.

A csillagos égbolt és a kultúrház titkai

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A Kálmán Imre Kulturális Központ munkatársainak segítségével a kultúrház, az Utazó Planetárium csapata által pedig a Naprendszer rejtelmeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők a Kultúrházak éjjel-nappal című rendezvényen.

Február 15-én vidám hangulatú Karibi táncházzal kezdődött el a KIKK Kultúrházak éjjel-nappal című kétnapos programsorozata. Február 16-án este az épület színfalai mögé nyerhettek betekintést a látogatók, több száz kisgyermek barangolta végig szüleikkel együtt a kultúrház minden szegletét. A zseblámpás körbevezetésen az érdeklődők belestek a vezérlőkbe, a színpad mögé, sőt még a zenekari árokba is lemerészkedtek, miközben sok-sok érdekességet megtudtak a színház kulisszatitkairól. A színpadon mindeközben már tárt kapukkal várta a kíváncsi vendégeket az Utazó Planetárium hatalmas, felfújható kupolája, melybe belépve a nézők a csillagos égbolt rejtelmeiben gyönyörködhettek.

- Az Utazó Planetárium hat éve működik, budapesti központtal, és attól különleges, hogy házhoz megy. Ezáltal nagyon sok olyan helyre tudunk eljutni, ahol olyan gyerekek élnek, akiket nem tudnának elvinni se múzeumba, se planetáriumba. Bejártuk már az egész országot, de a szomszédos országokban is tartottunk már előadásokat. Közel 20 különböző témájú programunk van minden korosztálynak. Óvodásoknak és kisiskolásoknak például a Naprendszer bolygóiról, a Naprendszerről tartunk bemutatót, ezt hoztuk el Siófokra is. Emellett a Holdról, a Napról, a galaxisokról, a távcsövekről, az univerzumról, a sötét anyagról egyaránt tudunk előadást tartani. Egy digitális vetítőrendszerrel vetítjük a kupolára körben, 360 fokban a képet, ezáltal kicsit olyan mintha tényleg a csillagok közt repülnénk – mutatta be az Utazó Planetáriumot Lukács Katalin, csillagász.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Zene a Zöldben

2019. 07. 02.

Zene a Zöldben
A Zene a Zöldben programsorozat keretében a Melodika Projekt rendhagyó hangszeres felállásban, saját átdolgozott dallamokkal nyújtott kellemes vasárnap esti kikapcsolódást a Jókai park árnyékot adó fái alatt összegyűlt közönségnek.
Részletek »

Belvárosi Zenei Estek

2019. 07. 01.

Belvárosi Zenei Estek
Igazi forró nyári hangulatot varázsolt a siófoki Fő térre a latin-amerikai cumbia együttes, a Los Orangutanes június 27-én a Kálmán Imre Kulturális Központ Belvárosi Zenei Estek programsorozatának első rendezvényén.
Részletek »

Belvárosi Néptánc Estek

2019. 06. 30.

Az Ördöngös Táncegyüttes néptánc műsorával és táncházával indult június 26-án a Kálmán Imre Kulturális Központ Belvárosi Néptánc Estek programsorozata.
Részletek »

Vakációs Gyermek Koncertek

2019. 06. 29.

Vakációs Gyermek Koncertek
A közel 10 éves Lóca Együttes néphagyományokat és népszokásokat felelevenítő zenés gyermekműsorát hozta el Siófokra június 25-én, a Vakációs Gyermek Koncertek programsorozat első előadására.
Részletek »
Még több kultúra cikk