Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
július
minden ami Siófok
Határidőre elkészült a szabadstrand fejlesztés

Magazin

Határidőre elkészült a szabadstrand...

Átadták a felújított siófoki szabadstrandokat, 300 millió forintot költöttek rá, 21. századi körülmények várják a pihenni vágyókat.

Zene a Zöldben

Kultúra

Zene a Zöldben

A Zene a Zöldben programsorozat keretében a Melodika Projekt rendhagyó hangszeres felállásban, saját átdolgozott dallamokkal nyújtott...

Siófokon rajtolt a 40. Tour de Hongrie

Sport

Siófokon rajtolt a 40. Tour de Hongrie

Hat kontinens harmincegy országának 129 versenyzője állt rajthoz a 40. Tour de Hongrie siófoki prológján, köztük tizenhat hazai versenyző...

Siófok a Balaton Sportfővárosa

Balaton

Siófok a Balaton Sportfővárosa

Siófok a balatoni régió legnagyobb településeként nemcsak az egyik legtöbb sportegyesülettel és tömegsportolási lehetőséggel...

Kultúra 2019. 06. 30.

Belvárosi Néptánc Estek

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Az Ördöngös Táncegyüttes néptánc műsorával és táncházával indult június 26-án a Kálmán Imre Kulturális Központ Belvárosi Néptánc Estek programsorozata.

A több mint negyed évszázados múltú Ördöngös Táncegyüttes Lengyeltóti városából érkezett Siófokra. A gyermek és ifjúkorú táncosok a Dunántúl és a Kárpát-medence tánc- és népi kultúrájából mutattak be ízelítőt a Fő téri színpadon. A néptáncosok előadásukat táncházzal zárták, a vidám hangulatú körtáncba közönségüket is bevonták.

A Belvárosi Néptánc Estek egész nyáron át folytatódnak, szerda esténkét Somogy megye különböző településeinek táncegyüttesei mutatkoznak be:

Július 3. szerda 19.30 - Balaton Táncegyüttes (Siófok)

Július 10. szerda 19.30 - Baglas Néptánc Egyesület (Marcali)

Július 17. szerda 19.30 - Lelle Néptánc Egyesület (Balatonlelle)

Július 24. szerda 19.30 - Szedemice Népművészeti Egyesület (Kapoly, Tab)

Július 31. szerda 19.30 - Buzsáki Boszorkányos Néptánc Egyesület (Buzsák)

Augusztus 7. szerda 19.30 - Balaton Táncegyüttes (Siófok) és a Sólya zenekar

Augusztus 14. szerda 19.30 - Boglári Senior Néptánccsoport (Balatonboglár)

Augusztus 21. szerda 19.30 - Somogy Táncegyüttes (Kaposvár)

Augusztus 28. szerda 19.30 - Fonyódi Betyárok Néptánc Egyesület (Fonyód).

Július 3-án, 10-én, 31-én, valamint augusztus 7-én, 21-én és 28-án az előadások után a BackStage-ben a Sólya zenekar koncertje zárja az estét.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Zene a Zöldben

2019. 07. 02.

Zene a Zöldben
A Zene a Zöldben programsorozat keretében a Melodika Projekt rendhagyó hangszeres felállásban, saját átdolgozott dallamokkal nyújtott kellemes vasárnap esti kikapcsolódást a Jókai park árnyékot adó fái alatt összegyűlt közönségnek.
Részletek »

Belvárosi Zenei Estek

2019. 07. 01.

Belvárosi Zenei Estek
Igazi forró nyári hangulatot varázsolt a siófoki Fő térre a latin-amerikai cumbia együttes, a Los Orangutanes június 27-én a Kálmán Imre Kulturális Központ Belvárosi Zenei Estek programsorozatának első rendezvényén.
Részletek »

Vakációs Gyermek Koncertek

2019. 06. 29.

Vakációs Gyermek Koncertek
A közel 10 éves Lóca Együttes néphagyományokat és népszokásokat felelevenítő zenés gyermekműsorát hozta el Siófokra június 25-én, a Vakációs Gyermek Koncertek programsorozat első előadására.
Részletek »
Még több kultúra cikk