Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
augusztus
minden ami Siófok
Határidőre elkészült a szabadstrand fejlesztés

Magazin

Határidőre elkészült a szabadstrand...

Átadták a felújított siófoki szabadstrandokat, 300 millió forintot költöttek rá, 21. századi körülmények várják a pihenni vágyókat.

Legendás Beatles dalok szóltak a KIKK tetején

Kultúra

Legendás Beatles dalok szóltak a KIKK tetején

A The Beatles 1969-es koncertjét idézte fel Siófokon a The Bits Beatles tribute a Kálmán Imre Kulturális Központ tetején, augusztus 10-én.

Siófokon rajtolt a 40. Tour de Hongrie

Sport

Siófokon rajtolt a 40. Tour de Hongrie

Hat kontinens harmincegy országának 129 versenyzője állt rajthoz a 40. Tour de Hongrie siófoki prológján, köztük tizenhat hazai versenyző...

Siófok a Balaton Sportfővárosa

Balaton

Siófok a Balaton Sportfővárosa

Siófok a balatoni régió legnagyobb településeként nemcsak az egyik legtöbb sportegyesülettel és tömegsportolási lehetőséggel...

Kultúra 2019. 07. 23.

I. Olasz-magyar ifjúsági zenekari találkozó

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Július 3. és 7. között rendezte meg a Siófoki Művészeti Iskola az I. Olasz-magyar ifjúsági zenekari találkozót Siófokon.

Bognár-Volenszki Betti, a Siófoki Művészeti Iskola gitártanárának beszámolója az I. Olasz-magyar ifjúsági zenekari találkozóról:

2018 szeptemberében kaptam egy messenger üzenetet az Olaszországban élő és tanító Hodossy Zoltán professzortól, aki egy barátja számára kért tőlem segítséget… így indult az ismeretségünk. Az üzenetváltások során kiderült, hogy neki Olaszországban hasonló felállású zenekara van ott, mint nekünk itt, Siófokon. Zoltán Abano Terme-ben, egy Padova melletti Siófokhoz hasonló lélekszámú városban él, és dolgozik. Mivel ő már régóta szeretett volna itthon kurzust szervezni, ezért mindkettőnkben hamar felmerült a találkozó gondolata. A szervezés nem volt egyszerű, hiszen náluk tovább tart a tanév, mint nálunk. Így esett a választás július első napjaira. Az első meghirdetéskor olasz részről sokan jelentkeztek, ami júniusra öt főre csökkent. Szerencsénkre egy olasz „mamma” felkarolta az ügyet, és az alacsony létszám ellenére mindenképpen szerette volna, hogy eljöjjenek a gyerekek. A siófoki diákjaink viszont - dacára a szünetnek - nagyon szép számmal képviseltették magukat. A zenekarunkban „hagyomány”, hogy az egyes tanszakok tanárai is beülnek a gyerekekkel együtt muzsikálni. Idén sem történt ez másképpen.

Igyekeztünk az ország minél több zeneiskolájában hirdetni a táborunkat (ami a siófoki gyerekeknek ingyenes volt) mert azt szerettük volna, ha külsős gitáros és más hangszeres gyerekek is megtapasztalnák a zenekari játék szépségeit. Így történt, hogy egy tapolcai hegedűs kislány is beült a zenekarba. Az olasz gyerekeket a zenekarosaink családjai vették szárnyaik alá, akik a szállás és étkezés biztosításán túl maximálisan igyekeztek, hogy minél jobban érezzék magukat a diákok, pl. közös családi strandolásokkal mosták le a próbák fáradalmait. Négy napon keresztül napi öt órán át próbáltunk intenzíven, szívvel-lélekkel. Ennek megkoronázása a sikeres július 6-i záróhangverseny volt a zeneiskola előtti Bartók-téren, amiről videofelvétel is készült. Aznap délben zeneiskolánk Zene-Bona Alapítványa jóvoltából egy jutalomebédet kaptak a gyerekek, és másnap a Balatoni Hajózási Zrt. támogatásával egy füredi hajóúton is részt vehettünk. A kurzus létrejöttét Siófok Város Önkormányzata is támogatta pályázati kereteken belül.

Nagyon összekovácsolódott a kis csapatunk ebben a pár napban, a gyerekek remekül érezték magukat. Az olasz visszajelzésekből máris az szűrődött le, hogy jövőre nem csak öt fő szeretne eljönni hozzánk. Természetesen meghívást kapott a zenekarunk is Olaszországba, de ez még a „jövő zenéje” lesz.

Reméljük, hogy ezzel a találkozóval egy újabb kulturális színfoltot tudunk teremteni, amivel városunk jó hírét vihetjük szerte-szét határainkon innen, és túl…

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Legendás Beatles dalok szóltak a KIKK tetején

2019. 08. 13.

Legendás Beatles dalok szóltak a KIKK tetején
A The Beatles 1969-es koncertjét idézte fel Siófokon a The Bits Beatles tribute a Kálmán Imre Kulturális Központ tetején, augusztus 10-én.
Részletek »

XVI. Siófoki New Orleans Jazz Fesztivál

2019. 07. 24.

Július 11. és 14. között a tradicionális jazz műfajának képviselői közül nyolc ismert és elismert zenekar mutatkozott be a siófoki Fő téren megrendezett XVI. Siófoki New Orleans Jazz Fesztiválon.
Részletek »

Kiállítás II. Rákóczi Ferenc emlékére

2019. 07. 22.

Kiállítás II. Rákóczi Ferenc emlékére
A II. Rákóczi Ferenc emlékév alkalmából júliusban kiállítás nyílt a siófoki BRTK Könyvtár Felnőttrészlegén.
Részletek »

Országos filatéliai kiállítás nyílt Siófokon

2019. 07. 18.

Országos filatéliai kiállítás nyílt Siófokon
A MABÉOSz Emlékív és Levélzáróbélyeg Gyűjtő Szakosztály (ELGYűSZ) és az idén 20 éves Siófoki Hózer Imre Városi Bélyeggyűjtő Kör júliusban a Kálmán Imre Kulturális Központban rendezi meg az ELGYűSZ XIV. országos „Balaton” kiállítást.
Részletek »

Zene a Zöldben

2019. 07. 02.

Zene a Zöldben
A Zene a Zöldben programsorozat keretében a Melodika Projekt rendhagyó hangszeres felállásban, saját átdolgozott dallamokkal nyújtott kellemes vasárnap esti kikapcsolódást a Jókai park árnyékot adó fái alatt összegyűlt közönségnek.
Részletek »

Belvárosi Zenei Estek

2019. 07. 01.

Belvárosi Zenei Estek
Igazi forró nyári hangulatot varázsolt a siófoki Fő térre a latin-amerikai cumbia együttes, a Los Orangutanes június 27-én a Kálmán Imre Kulturális Központ Belvárosi Zenei Estek programsorozatának első rendezvényén.
Részletek »

Belvárosi Néptánc Estek

2019. 06. 30.

Az Ördöngös Táncegyüttes néptánc műsorával és táncházával indult június 26-án a Kálmán Imre Kulturális Központ Belvárosi Néptánc Estek programsorozata.
Részletek »

Vakációs Gyermek Koncertek

2019. 06. 29.

Vakációs Gyermek Koncertek
A közel 10 éves Lóca Együttes néphagyományokat és népszokásokat felelevenítő zenés gyermekműsorát hozta el Siófokra június 25-én, a Vakációs Gyermek Koncertek programsorozat első előadására.
Részletek »
Még több kultúra cikk