Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
augusztus
minden ami Siófok
Határidőre elkészült a szabadstrand fejlesztés

Magazin

Határidőre elkészült a szabadstrand...

Átadták a felújított siófoki szabadstrandokat, 300 millió forintot költöttek rá, 21. századi körülmények várják a pihenni vágyókat.

Legendás Beatles dalok szóltak a KIKK tetején

Kultúra

Legendás Beatles dalok szóltak a KIKK tetején

A The Beatles 1969-es koncertjét idézte fel Siófokon a The Bits Beatles tribute a Kálmán Imre Kulturális Központ tetején, augusztus 10-én.

Siófokon rajtolt a 40. Tour de Hongrie

Sport

Siófokon rajtolt a 40. Tour de Hongrie

Hat kontinens harmincegy országának 129 versenyzője állt rajthoz a 40. Tour de Hongrie siófoki prológján, köztük tizenhat hazai versenyző...

Siófok a Balaton Sportfővárosa

Balaton

Siófok a Balaton Sportfővárosa

Siófok a balatoni régió legnagyobb településeként nemcsak az egyik legtöbb sportegyesülettel és tömegsportolási lehetőséggel...

Kultúra 2019. 07. 24.

XVI. Siófoki New Orleans Jazz Fesztivál

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Július 11. és 14. között a tradicionális jazz műfajának képviselői közül nyolc ismert és elismert zenekar mutatkozott be a siófoki Fő téren megrendezett XVI. Siófoki New Orleans Jazz Fesztiválon.

- A Siófoki New Orleans Jazz Fesztivállal az a célunk, hogy a hazai tradicionális jazz zenei élet jeles képviselői megmutathassák magukat a városban. Hálás vagyok a Siófoki Önkormányzatnak, és Apáti Jánosnak, aki 45 éve a városban tevékenykedik, és megismertette ezt a műfajt a helyi közönséggel, és az ide utazó turistákkal egyaránt – nyilatkozta Bényei Tamás, a Hot Jazz Band zenekar vezetője és a fesztivál alapítója.

Hazai zenekarokról lévén szó, a „nagy öregek”, a Benkó Dixieland Band és a Molnár Dixieland Band minden évben szerepel a fesztivál fellépői közt, és a siófoki Apáti Dixieland Band, valamint a házigazda Hot Jazz Band is elmaradhatatlan részese a legnagyobb hazai dixieland fesztiválnak. Minden évben érkeznek új fellépők is, idén Szegedről látogatott el hozzánk a Storyville Jazz Band, bemutatkozott a színpadon Bényei Tamás, testvére, Bényei Tibor és Gáspár Pál (Benkó Dixieland) által alapított Banjo Brothers nevű trió, és debütált a jazz fesztiválon az Ausztriából érkező Streetview Dixieclub együttes Ladányi Ádám vezetésével.

A rendezvény záró napján nagy sikert aratott a hazánkban jazztörténeti kuriózumnak számító Hungarian All Stars.

- A dixieland műfajában ez az első és egyetlen ilyen formáció. Ennek a zenének a sajátja az improvizáció, a rögtönzött, spontán örömzene, ami úgy összeáll a színpadon, mintha száz éve együtt próbálnánk. Az All Starsban szerepel Nagy Iván, a Benkó Dixielandből, Molnár Gyula, a Molnár Dixielandből, Papa Fleigh, Apáti János, az Apáti Dixielandből, és a Hot Jazz Bandből Galbács István, Juhász Zoltán és jómagam, Bényei Tamás. A hazai dixieland zenekarok krémjéből összeválogatott csapat 23 éve alkalmi zenekarként működik, de nagy örömmel állunk össze egy-egy fesztivál alkalmából – mondta el Bényei Tamás.

A családbarát fesztiválon a jazz zene mellett kitelepült gasztro kereskedők is gondoskodnak a kellemes hangulatról, és a közönség létszáma is évről évre növekszik.

- Idén sajnos az időjárás kibabrált velünk, azonban a közönség annyira lelkes volt, és ragaszkodó, hogy az eső és a hűvös esték ellenére is végig velünk maradtak, amit ezúton is köszönök nekik. Óriási siker, hogy még vasárnap este is 400-500 ember hallgatta végig fellépőinket. Ez egy szeretett és megszokott fesztivál, amit a műfaj rajongói minden évben már előre várnak – számolt be a sikeres XVI. Siófoki New Orleans Jazz Fesztiválról az alapító, Bényei Tamás.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Legendás Beatles dalok szóltak a KIKK tetején

2019. 08. 13.

Legendás Beatles dalok szóltak a KIKK tetején
A The Beatles 1969-es koncertjét idézte fel Siófokon a The Bits Beatles tribute a Kálmán Imre Kulturális Központ tetején, augusztus 10-én.
Részletek »

I. Olasz-magyar ifjúsági zenekari találkozó

2019. 07. 23.

Július 3. és 7. között rendezte meg a Siófoki Művészeti Iskola az I. Olasz-magyar ifjúsági zenekari találkozót Siófokon.
Részletek »

Kiállítás II. Rákóczi Ferenc emlékére

2019. 07. 22.

Kiállítás II. Rákóczi Ferenc emlékére
A II. Rákóczi Ferenc emlékév alkalmából júliusban kiállítás nyílt a siófoki BRTK Könyvtár Felnőttrészlegén.
Részletek »

Országos filatéliai kiállítás nyílt Siófokon

2019. 07. 18.

Országos filatéliai kiállítás nyílt Siófokon
A MABÉOSz Emlékív és Levélzáróbélyeg Gyűjtő Szakosztály (ELGYűSZ) és az idén 20 éves Siófoki Hózer Imre Városi Bélyeggyűjtő Kör júliusban a Kálmán Imre Kulturális Központban rendezi meg az ELGYűSZ XIV. országos „Balaton” kiállítást.
Részletek »

Zene a Zöldben

2019. 07. 02.

Zene a Zöldben
A Zene a Zöldben programsorozat keretében a Melodika Projekt rendhagyó hangszeres felállásban, saját átdolgozott dallamokkal nyújtott kellemes vasárnap esti kikapcsolódást a Jókai park árnyékot adó fái alatt összegyűlt közönségnek.
Részletek »

Belvárosi Zenei Estek

2019. 07. 01.

Belvárosi Zenei Estek
Igazi forró nyári hangulatot varázsolt a siófoki Fő térre a latin-amerikai cumbia együttes, a Los Orangutanes június 27-én a Kálmán Imre Kulturális Központ Belvárosi Zenei Estek programsorozatának első rendezvényén.
Részletek »

Belvárosi Néptánc Estek

2019. 06. 30.

Az Ördöngös Táncegyüttes néptánc műsorával és táncházával indult június 26-án a Kálmán Imre Kulturális Központ Belvárosi Néptánc Estek programsorozata.
Részletek »

Vakációs Gyermek Koncertek

2019. 06. 29.

Vakációs Gyermek Koncertek
A közel 10 éves Lóca Együttes néphagyományokat és népszokásokat felelevenítő zenés gyermekműsorát hozta el Siófokra június 25-én, a Vakációs Gyermek Koncertek programsorozat első előadására.
Részletek »
Még több kultúra cikk