Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
október
minden ami Siófok
Nemcsak modern, de bejárható is lesz a Sió-zsilip

Magazin

Nemcsak modern, de bejárható is lesz a...

A vízépítés történetében egyedülálló létesítmény valósul meg a közeljövőben Siófokon.

Milyen festői!

Kultúra

Milyen festői!

Holló László Munkácsy-díjas, Kossuth-díjas festőművész grafikáiból, tanulmányrajzaiból, festményeiből nyílt kiállítás szeptember...

Siófokon rajtolt a 40. Tour de Hongrie

Sport

Siófokon rajtolt a 40. Tour de Hongrie

Hat kontinens harmincegy országának 129 versenyzője állt rajthoz a 40. Tour de Hongrie siófoki prológján, köztük tizenhat hazai versenyző...

Ősszel is lesz miért a Balatonra menni

Balaton

Ősszel is lesz miért a Balatonra menni

Tizenegyedik alkalommal szervezi meg a Balatoni Turizmus Szövetség a Nyitott Balaton akciót, amelyhez idén 284 szálláshely, 140 étterem,...

Kultúra 2019. 07. 24.

XVI. Siófoki New Orleans Jazz Fesztivál

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Július 11. és 14. között a tradicionális jazz műfajának képviselői közül nyolc ismert és elismert zenekar mutatkozott be a siófoki Fő téren megrendezett XVI. Siófoki New Orleans Jazz Fesztiválon.

- A Siófoki New Orleans Jazz Fesztivállal az a célunk, hogy a hazai tradicionális jazz zenei élet jeles képviselői megmutathassák magukat a városban. Hálás vagyok a Siófoki Önkormányzatnak, és Apáti Jánosnak, aki 45 éve a városban tevékenykedik, és megismertette ezt a műfajt a helyi közönséggel, és az ide utazó turistákkal egyaránt – nyilatkozta Bényei Tamás, a Hot Jazz Band zenekar vezetője és a fesztivál alapítója.

Hazai zenekarokról lévén szó, a „nagy öregek”, a Benkó Dixieland Band és a Molnár Dixieland Band minden évben szerepel a fesztivál fellépői közt, és a siófoki Apáti Dixieland Band, valamint a házigazda Hot Jazz Band is elmaradhatatlan részese a legnagyobb hazai dixieland fesztiválnak. Minden évben érkeznek új fellépők is, idén Szegedről látogatott el hozzánk a Storyville Jazz Band, bemutatkozott a színpadon Bényei Tamás, testvére, Bényei Tibor és Gáspár Pál (Benkó Dixieland) által alapított Banjo Brothers nevű trió, és debütált a jazz fesztiválon az Ausztriából érkező Streetview Dixieclub együttes Ladányi Ádám vezetésével.

A rendezvény záró napján nagy sikert aratott a hazánkban jazztörténeti kuriózumnak számító Hungarian All Stars.

- A dixieland műfajában ez az első és egyetlen ilyen formáció. Ennek a zenének a sajátja az improvizáció, a rögtönzött, spontán örömzene, ami úgy összeáll a színpadon, mintha száz éve együtt próbálnánk. Az All Starsban szerepel Nagy Iván, a Benkó Dixielandből, Molnár Gyula, a Molnár Dixielandből, Papa Fleigh, Apáti János, az Apáti Dixielandből, és a Hot Jazz Bandből Galbács István, Juhász Zoltán és jómagam, Bényei Tamás. A hazai dixieland zenekarok krémjéből összeválogatott csapat 23 éve alkalmi zenekarként működik, de nagy örömmel állunk össze egy-egy fesztivál alkalmából – mondta el Bényei Tamás.

A családbarát fesztiválon a jazz zene mellett kitelepült gasztro kereskedők is gondoskodnak a kellemes hangulatról, és a közönség létszáma is évről évre növekszik.

- Idén sajnos az időjárás kibabrált velünk, azonban a közönség annyira lelkes volt, és ragaszkodó, hogy az eső és a hűvös esték ellenére is végig velünk maradtak, amit ezúton is köszönök nekik. Óriási siker, hogy még vasárnap este is 400-500 ember hallgatta végig fellépőinket. Ez egy szeretett és megszokott fesztivál, amit a műfaj rajongói minden évben már előre várnak – számolt be a sikeres XVI. Siófoki New Orleans Jazz Fesztiválról az alapító, Bényei Tamás.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Hangverseny a zene világnapja alkalmából

2019. 10. 11.

A Siófoki Művészeti Iskola művésztanárai és ifjúsági zenekara adott koncertet a Zenél a város klasszikus- és komolyzenei koncertsorozat keretében október 9-én a zene világnapja alkalmából a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal házasságkötő termében.
Részletek »

Országos Könyvtári Napok a siófoki BRTK Könyvtárban

2019. 10. 10.

Kiállításokkal, előadásokkal, gyerekprogramokkal csatlakozott a 14. Országos Könyvtári Napokhoz a siófoki BRTK Könyvtár szeptember 30. és október 6. között.
Részletek »

Emlékházi Vigadalom

2019. 09. 26.

Emlékházi Vigadalom
Tárlatvezetéssel, filmvetítéssel, kincskereséssel és Emlékházi Vigadalommal ünnepelte a Kulturális Örökség Napokat szeptember 20-án és 21-én a Kálmán Imre Emlékház.
Részletek »

Milyen festői!

2019. 09. 25.

Milyen festői!
Holló László Munkácsy-díjas, Kossuth-díjas festőművész grafikáiból, tanulmányrajzaiból, festményeiből nyílt kiállítás szeptember 20-án a Kálmán Imre Emlékházban.
Részletek »

Zenélő Templomok a Budapesti Tomkins Énekegyüttessel

2019. 09. 24.

Zenélő Templomok a Budapesti Tomkins Énekegyüttessel
A Budapesti Tomkins Énekegyüttes előadása nyitotta meg a Zenélő Templomok kulturális rendezvénysorozat új évadát szeptember 20-án a Siófok-Kiliti Református templomban.
Részletek »

Siófok: színes kínálat az új színházi évadban

2019. 09. 22.

A siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ idei színházi évadában a legkisebbektől a felnőttekig mindenki talál majd kedvére való darabot. A város kínálatában az őszi rendezvények és előadások mellett már az új évad felnőtt- és gyermekbérletei is szerepelnek, melyek keretében operett, vígjáték, balett, mesemusical, filmvetítés, táncjáték, bábelőadás, rajzfilmzenék, sőt még lézershow is várja az érdeklődőket egészen jövő májusig.
Részletek »

Siófoki szépirodalmi sikerek

2019. 09. 21.

Siófoki szépirodalmi sikerek
Eredményesen szerepelt az Irodalmi Rádió szépirodalmi pályázatán két siófoki alkotóművész, Völgyi Ildikó és Gróf Tamás.
Részletek »

Nyitott templomok napja Siófokon

2019. 09. 17.

Nyitott templomok napja Siófokon
Az európai hírű Ars Sacra Fesztivál keretében kilencedik alkalommal rendezték meg Siófokon a Nyitott templomok napját szeptember 14-én.
Részletek »

Szeder koncert a Magyar Dal Napján

2019. 09. 13.

Szeder koncert a Magyar Dal Napján
Szeder koncertjével csatlakozott a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ szeptember 8-án a magyar könnyűzene előtt tisztelgő Magyar Dal Napja című országos kezdeményezéshez.
Részletek »

Spájz – Siófoki Értékleltár

2019. 09. 12.

Spájz – Siófoki Értékleltár
Szeptember 7-én megnyitotta kapuit a Spájz – Siófoki Értékleltár a Kálmán Imre Kulturális Központban.
Részletek »

Újra Zenél a város

2019. 09. 09.

Újra Zenél a város
Az Apáti Dixieland Band koncertjével indult el szeptember 6-án a Zenél a város című klasszikus- és komolyzenei koncertsorozat új évada a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal Házasságkötő termében.
Részletek »
Még több kultúra cikk