Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
augusztus
minden ami Siófok
Határidőre elkészült a szabadstrand fejlesztés

Magazin

Határidőre elkészült a szabadstrand...

Átadták a felújított siófoki szabadstrandokat, 300 millió forintot költöttek rá, 21. századi körülmények várják a pihenni vágyókat.

Legendás Beatles dalok szóltak a KIKK tetején

Kultúra

Legendás Beatles dalok szóltak a KIKK tetején

A The Beatles 1969-es koncertjét idézte fel Siófokon a The Bits Beatles tribute a Kálmán Imre Kulturális Központ tetején, augusztus 10-én.

Siófokon rajtolt a 40. Tour de Hongrie

Sport

Siófokon rajtolt a 40. Tour de Hongrie

Hat kontinens harmincegy országának 129 versenyzője állt rajthoz a 40. Tour de Hongrie siófoki prológján, köztük tizenhat hazai versenyző...

Siófok a Balaton Sportfővárosa

Balaton

Siófok a Balaton Sportfővárosa

Siófok a balatoni régió legnagyobb településeként nemcsak az egyik legtöbb sportegyesülettel és tömegsportolási lehetőséggel...

Kultúra

Apáti, vagy amit akartok…

2013. 09. 11.

Apáti, vagy amit akartok…
Negyven évvel ezelőtt Siófokon jött létre, és azóta folyamatosan működik, koncertezik az Apáti János nevével fémjelzett Apáti Dixieland Band. A kerek évfordulót a zenekar október 4-én közvetlen hangvételű, a rájuk jellemző improvizatív koncerttel ünnepelte.
Részletek »

„Van már kenyerem, borom is van… Szívem minek is szomorítsam?”

2013. 09. 03.

„Van már kenyerem, borom is van… Szívem minek is szomorítsam?”
Az idei siófoki Bor és kenyér ünnepe változatos műsorokkal várta az érdeklődőket a Rózsakertben az augusztus 20-i hosszú hétvégén: könnyűzenei előadások, gyerekprogramok, kulturális bemutatók váltották egymást a pódiumon.
Részletek »

Ha Te tudnád….

2013. 08. 07.

A július végi forróság ellenére hatalmas sikerrel és látogatottsággal zárult a VI. Siófolk Fesztivál. A Rózsakert négy napra a világ közepe lett, hiszen a szervezők odavarázsolták nekünk az autentikus népzene és a népi hagyományok csodálatos világát.
Részletek »

New Orleanstól Siófokig – a déli part zenéje

2013. 07. 31.

New Orleanstól Siófokig –  a déli part zenéje
10. születésnapját ünnepelte idén a Siófoki New Orleans Jazz Fesztivál, tizedik alkalommal töltötte meg látogatók serege a nézőteret, csillogó rézhangszerek kavalkádja a színpadot, csendes, mégis magával ragadó hangulatot árasztó zene a nyári estét. Három nap, tizenkét előadó, rengeteg zene, hatalmas siker – talán így lehetne legegyszerűbben összefoglalni a dixieland ezévi látogatását városunkban.
Részletek »

Ha itt a nyár, ugye komám, a szív a víznek szalutál…

2013. 07. 18.

Régi siófoki nyaraink – így üdültünk mi címmel ismét kiállításba rendezte a múltat idéző képek, képeslapok, plakátok színes csokrát a Kálmán Imre Szabadtéri Színpad. A ’60-as, ’70-es, ’80-as évek világát bemutató tárlat ebben az évben újabb érdekességgel gazdagodott: a korszakra szintén oly jellemző karikatúrák is helyet kaptak a Jókai téri építményben.
Részletek »

Siófok – egymás mellett térben és időben

2013. 06. 17.

Siófok – egymás mellett térben és időben
Különleges kiállítás segítségével idézhetjük fel városunk történetét a Kálmán Imre Kulturális Központ galériáján: Gáti Kornél fotográfus kép a képben technikával kalauzolja végig az érdeklődőket Siófok elmúlt néhány évtizedén. A többnyire fekete-fehér vagy éppen szépia árnyalatú múlthoz a jelen adja a színes keretet, az emlékek pedig tartalommal töltik meg kor(szak)történeti dokumentumokat.
Részletek »

Helytörténeti nyomozójáték cserkész módra

2013. 06. 11.

Helytörténeti nyomozójáték cserkész módra
Több mint 100 gyerek járta Siófok utcáit május utolsó szombatján 3-4 fős csoportokba verődve, egy-egy papírlapot szorongatva, mely a város különböző pontjain elhelyezett állomásokhoz kalauzolta őket. A hazánk és lakóhelyünk történelmének fontosabb momentumait felidéző megállók egy verseny részét képezték, mellyel a cserkészek tisztelegtek Siófok várossá avatásának 45. évfordulója előtt.
Részletek »

50 éves Balaton táncegyüttes

2013. 03. 12.

A siófoki Balaton táncegyüttes idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját, mely alkalomból nagyszabású előadássorozattal készülnek a fiatal és idősebb generációk az elmúlt évek táncrepertoárjának bemutatására. A jubileumi év első önálló estjére április 29-én, a tánc világnapján került sor a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében.
Részletek »