Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
február
minden ami Siófok
Ötezer fotón őrzi a város múltját

Magazin

Ötezer fotón őrzi a város múltját

Már a régi városszépítő egyesületnek is tagja volt.

Zseblámpával a KIKK-ben

Kultúra

Zseblámpával a KIKK-ben

Benéztünk a nézőtér alá, felmentünk a színpad fölé. A Siófoki Hírek is ott volt a Kálmán Imre Kulturális Központ zseblámpás...

Az év meccsét is megnyerte a Siófok KC!

Sport

Az év meccsét is megnyerte a Siófok KC!

A Győr után a Fradit is legyőzték Kobeticék, irány a Bajnokok Ligája!

Aláírásgyűjtés a Balatonért

Balaton

Aláírásgyűjtés a Balatonért

Célja a Balaton-part további beépítésének leállítása, a tóparti részek védettségének megőrzése.

Szerkesztői ajánlat

Kultúra

Talentum és intellektus – 90 éves Varga Imre

2013. 11. 20.

Talentum és intellektus – 90 éves Varga Imre
90 éves Siófok első díszpolgára. Varga Imre november 1-jén ünnepelte születésnapját. Óbudán, Laktanya utcai múzeumában barátai, hozzátartozói mellett szülővárosának vezetése is köszöntötte Siófok szülöttét. A szobrászművész születésnapja alkalmából Vivát Varga! címmel könyv jelent meg, amelyben a mesterhez közel álló pályatársak, barátok köszöntőit gyűjtötték össze értékes gondolatokkal, amelyek között számos emlékírás Varga Imre egyedi talentumát, lenyűgöző intellektusát méltatja.
Részletek »

A „látott hal” és társai

2013. 11. 14.

A „látott hal” és társai
Új rendezvénnyel gyarapodott Siófok amúgy is gazdag programkínálata: októberben a balatoni halak kaptak bemutatkozási lehetőséget. A hétvége hatalmas sikere azt bizonyítja, hogy a fesztivál a gasztronómia és kultúra misztikus útjainak kereszteződésében, illetve a megújult Fő téren igazi otthonra talált.
Részletek »

A Páratlan párossal indul az ismét páratlan évad

2013. 09. 18.

Neves társulatokkal, a színházi világ húzóneveivel hívja a nézőközönség soraiba a színházkedvelőket a Kálmán Imre Kulturális Központ. A 2013/2014-es évad november elején indul, és a megszokottak szerint nem csak a felnőttekre koncentrál, hanem a gyerekekre is.
Részletek »

Apáti, vagy amit akartok…

2013. 09. 11.

Apáti, vagy amit akartok…
Negyven évvel ezelőtt Siófokon jött létre, és azóta folyamatosan működik, koncertezik az Apáti János nevével fémjelzett Apáti Dixieland Band. A kerek évfordulót a zenekar október 4-én közvetlen hangvételű, a rájuk jellemző improvizatív koncerttel ünnepelte.
Részletek »

„Van már kenyerem, borom is van… Szívem minek is szomorítsam?”

2013. 09. 03.

„Van már kenyerem, borom is van… Szívem minek is szomorítsam?”
Az idei siófoki Bor és kenyér ünnepe változatos műsorokkal várta az érdeklődőket a Rózsakertben az augusztus 20-i hosszú hétvégén: könnyűzenei előadások, gyerekprogramok, kulturális bemutatók váltották egymást a pódiumon.
Részletek »

Ha Te tudnád….

2013. 08. 07.

A július végi forróság ellenére hatalmas sikerrel és látogatottsággal zárult a VI. Siófolk Fesztivál. A Rózsakert négy napra a világ közepe lett, hiszen a szervezők odavarázsolták nekünk az autentikus népzene és a népi hagyományok csodálatos világát.
Részletek »

New Orleanstól Siófokig – a déli part zenéje

2013. 07. 31.

New Orleanstól Siófokig –  a déli part zenéje
10. születésnapját ünnepelte idén a Siófoki New Orleans Jazz Fesztivál, tizedik alkalommal töltötte meg látogatók serege a nézőteret, csillogó rézhangszerek kavalkádja a színpadot, csendes, mégis magával ragadó hangulatot árasztó zene a nyári estét. Három nap, tizenkét előadó, rengeteg zene, hatalmas siker – talán így lehetne legegyszerűbben összefoglalni a dixieland ezévi látogatását városunkban.
Részletek »

Ha itt a nyár, ugye komám, a szív a víznek szalutál…

2013. 07. 18.

Régi siófoki nyaraink – így üdültünk mi címmel ismét kiállításba rendezte a múltat idéző képek, képeslapok, plakátok színes csokrát a Kálmán Imre Szabadtéri Színpad. A ’60-as, ’70-es, ’80-as évek világát bemutató tárlat ebben az évben újabb érdekességgel gazdagodott: a korszakra szintén oly jellemző karikatúrák is helyet kaptak a Jókai téri építményben.
Részletek »

Siófok – egymás mellett térben és időben

2013. 06. 17.

Siófok – egymás mellett térben és időben
Különleges kiállítás segítségével idézhetjük fel városunk történetét a Kálmán Imre Kulturális Központ galériáján: Gáti Kornél fotográfus kép a képben technikával kalauzolja végig az érdeklődőket Siófok elmúlt néhány évtizedén. A többnyire fekete-fehér vagy éppen szépia árnyalatú múlthoz a jelen adja a színes keretet, az emlékek pedig tartalommal töltik meg kor(szak)történeti dokumentumokat.
Részletek »

Helytörténeti nyomozójáték cserkész módra

2013. 06. 11.

Helytörténeti nyomozójáték cserkész módra
Több mint 100 gyerek járta Siófok utcáit május utolsó szombatján 3-4 fős csoportokba verődve, egy-egy papírlapot szorongatva, mely a város különböző pontjain elhelyezett állomásokhoz kalauzolta őket. A hazánk és lakóhelyünk történelmének fontosabb momentumait felidéző megállók egy verseny részét képezték, mellyel a cserkészek tisztelegtek Siófok várossá avatásának 45. évfordulója előtt.
Részletek »