Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
január
minden ami Siófok

Magazin

Az első magyar kutatónő, aki az Antarktiszon...

Csaknem ötven év után húzta haza a szíve Siófokra.

Kikről nevezte el Kálmán Imre a tacskóit?

Kultúra

Kikről nevezte el Kálmán Imre a tacskóit?

Kálmán Imre-fotókiállítás nyílt a világhírű operettkomponista születésnapján, október 24-én a KIKK előtti téren. November 26-ig...

Egyre feljebb lapátolnának

Sport

Egyre feljebb lapátolnának

Új elnökséget választott a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület.

Balaton

Még Füred az élen, végül Siófok nyerheti...

Turizmus, 2020: a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalma alapján Balatonfüred áll az élen, de ha a magánszálláshelyekét is...

Szerkesztői ajánlat

Kultúra

Ha Te tudnád….

2013. 08. 07.

A július végi forróság ellenére hatalmas sikerrel és látogatottsággal zárult a VI. Siófolk Fesztivál. A Rózsakert négy napra a világ közepe lett, hiszen a szervezők odavarázsolták nekünk az autentikus népzene és a népi hagyományok csodálatos világát.
Részletek »

New Orleanstól Siófokig – a déli part zenéje

2013. 07. 31.

New Orleanstól Siófokig –  a déli part zenéje
10. születésnapját ünnepelte idén a Siófoki New Orleans Jazz Fesztivál, tizedik alkalommal töltötte meg látogatók serege a nézőteret, csillogó rézhangszerek kavalkádja a színpadot, csendes, mégis magával ragadó hangulatot árasztó zene a nyári estét. Három nap, tizenkét előadó, rengeteg zene, hatalmas siker – talán így lehetne legegyszerűbben összefoglalni a dixieland ezévi látogatását városunkban.
Részletek »

Ha itt a nyár, ugye komám, a szív a víznek szalutál…

2013. 07. 18.

Régi siófoki nyaraink – így üdültünk mi címmel ismét kiállításba rendezte a múltat idéző képek, képeslapok, plakátok színes csokrát a Kálmán Imre Szabadtéri Színpad. A ’60-as, ’70-es, ’80-as évek világát bemutató tárlat ebben az évben újabb érdekességgel gazdagodott: a korszakra szintén oly jellemző karikatúrák is helyet kaptak a Jókai téri építményben.
Részletek »

Siófok – egymás mellett térben és időben

2013. 06. 17.

Siófok – egymás mellett térben és időben
Különleges kiállítás segítségével idézhetjük fel városunk történetét a Kálmán Imre Kulturális Központ galériáján: Gáti Kornél fotográfus kép a képben technikával kalauzolja végig az érdeklődőket Siófok elmúlt néhány évtizedén. A többnyire fekete-fehér vagy éppen szépia árnyalatú múlthoz a jelen adja a színes keretet, az emlékek pedig tartalommal töltik meg kor(szak)történeti dokumentumokat.
Részletek »

Helytörténeti nyomozójáték cserkész módra

2013. 06. 11.

Helytörténeti nyomozójáték cserkész módra
Több mint 100 gyerek járta Siófok utcáit május utolsó szombatján 3-4 fős csoportokba verődve, egy-egy papírlapot szorongatva, mely a város különböző pontjain elhelyezett állomásokhoz kalauzolta őket. A hazánk és lakóhelyünk történelmének fontosabb momentumait felidéző megállók egy verseny részét képezték, mellyel a cserkészek tisztelegtek Siófok várossá avatásának 45. évfordulója előtt.
Részletek »

50 éves Balaton táncegyüttes

2013. 03. 12.

A siófoki Balaton táncegyüttes idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját, mely alkalomból nagyszabású előadássorozattal készülnek a fiatal és idősebb generációk az elmúlt évek táncrepertoárjának bemutatására. A jubileumi év első önálló estjére április 29-én, a tánc világnapján került sor a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében.
Részletek »