Magazin
Az első magyar kutatónő, aki az Antarktiszon...
Csaknem ötven év után húzta haza a szíve Siófokra.
Csaknem ötven év után húzta haza a szíve Siófokra.
Kálmán Imre-fotókiállítás nyílt a világhírű operettkomponista születésnapján, október 24-én a KIKK előtti téren. November 26-ig...
Turizmus, 2020: a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalma alapján Balatonfüred áll az élen, de ha a magánszálláshelyekét is...
A Krúdy-napok célja, hogy a tanulók közelebb kerüljenek az író sajátos világához, bővítsék szakmai ismereteiket, és a hasonló jellegű képzéssel foglalkozó intézmények között szorosabb kapcsolat alakuljon ki. Az október 20. és 22. között megrendezett 23. Krúdy-napokon a vendéglátói, kereskedelmi, közgazdasági szakmacsoportok tanulói egyaránt szerephez jutottak, és a hagyományok szerint a szépirodalom is a rendezvénysorozat fontos részévé vált az évek folyamán.
A kereskedelmi szakképzéssel foglalkozó intézmények és saját kereskedelmi szakos diákjai részére a siófoki szakközépiskola díszcsomagoló versenyt szervezett, melynek témája a nemzeti jelképeink színei voltak. A versenyzőknek az iskolában, háromfős csapatokban kellett elkészíteniük egy-egy nemzeti színekbe öltöztetett díszasztalt, rajta pedig különböző, kreatívan becsomagolt tárgyakat helyeztek el.
A közgazdasági szakmacsoport vetélkedője szintén a Krúdy csapataival és külsős nevezőkkel együtt zajlott. A 9-10. évfolyamosok a pénz fejlődése, a forint története, nemzetek pénzei, euró bankjegyek és érmék témakörökben mérték össze tudásukat, a 11-12. évfolyam tanulói pedig egy tőzsdejáték vetélkedőn vehettek részt.
„Vendégségben nálunk” mottóval indult a szakközépiskola gasztronómia versenye, amelyre cukrász, szakács és pincér kategóriában nevezhettek a diákok. A bajnokság célja Siófok és a régió jellegzetes ételeinek, italainak alapanyagainak megjelenítése, bemutatása volt.
Szakács kategóriában a tanulóknak négyfogásos ételsort kellett összeállítaniuk lakóhelyük jellegzetes ételeiből, alapanyagaiból, és a zsűri elsősorban érdekes technológiai megoldásokat várt az elkészült versenyművek terén.
A pincér kategóriában jelentkezett résztvevők az iskola éttermében a szakácsok és pincérek által megszerkesztett négyfogásos ételsort ötfogásosra bővítették ki, hozzá megfelelő helyi régiós italsort ajánlottak. Az ételeket a korábban elkészített, menüsornak megfelelő négy fő részére megterített díszasztalra szolgálták fel a tanulók.
A cukrász kategória versenyzőinek feladata két darab, 16 szeletes torta elkészítése volt, mely a nevezett diák lakóhelyének specialitása, a sütemény alapanyagainak pedig az adott régióra jellemzőeknek kellett lenniük. A cukrászok munkájuk második részében három féle, tetszőleges töltelékkel megtöltött házi húzott rétest készítettek.
A gasztronómiai versenyek fővédnöke a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség volt, a tanulók teljesítményét az MNGSZ által kijelölt szakmai bizottságok bírálták el.
A hazai (A Somogyi TISZK Közép- és Szakiskola Krúdy Gyula Tagintézménye) eredmények:
Pincér
Arany minősítés
Ágoston Rita
Lakatos Dominika
Szakács
Ezüst minősítés
Bozsik Tamás
Szűr Mariann
Cukrász
Arany minősítés
Harkai Viktória
Kiss Fruzsina
Csomagoló verseny
I. helyezett
Heró István
Nagy Eszter
Tendli Boglárka
II. helyezett
Balaskó Bianka
Laczi Ivett Katalin
Kovács Ildikó
2021. 01. 23.
2021. 01. 12.
2020. 12. 24.
2020. 12. 20.
2020. 12. 06.
2020. 11. 11.
2020. 10. 04.
2020. 09. 12.
2020. 08. 16.
2020. 07. 25.
2020. 06. 25.
2020. 05. 10.
2020. 04. 05.
2020. 02. 24.
2020. 02. 23.
2020. 02. 21.
2020. 01. 31.
2020. 01. 27.
2020. 01. 11.
2019. 12. 27.
2019. 12. 14.
2019. 12. 14.
2019. 11. 11.
2019. 10. 28.
2019. 10. 26.
2019. 10. 25.
2019. 10. 21.
2019. 10. 12.
2019. 10. 08.
2019. 10. 06.
2019. 10. 04.
2019. 10. 03.
2019. 10. 01.
2019. 09. 23.
2019. 09. 20.
2019. 09. 19.
2019. 09. 18.
2019. 09. 16.
2019. 09. 15.
2019. 09. 08.
2019. 09. 02.
2020. 10. 29.
2020. 07. 09.
2020. 05. 06.
2020. 02. 19.
2020. 01. 29.
2020. 01. 28.
2020. 01. 18.
2019. 12. 18.
2019. 12. 14.
2019. 10. 27.
2019. 10. 22.
2019. 10. 11.
2019. 10. 10.
2019. 09. 26.
2019. 09. 25.
2019. 09. 24.
2019. 09. 22.
2019. 09. 21.
2019. 09. 17.
2019. 09. 13.
2019. 09. 12.
2019. 09. 09.
2021. 01. 23.
2020. 11. 30.
2020. 08. 31.
2020. 03. 10.
2020. 03. 03.
2020. 02. 07.
2020. 01. 19.
2019. 11. 10.
2019. 11. 06.
2019. 11. 05.
2019. 11. 03.
2019. 11. 02.
2019. 10. 29.
2019. 10. 19.
2019. 10. 05.
2019. 09. 14.
2019. 09. 11.
2019. 09. 07.
2019. 08. 30.
2019. 08. 23.
2019. 08. 22.
2019. 08. 15.
2019. 08. 14.
2021. 01. 11.
2020. 12. 13.
2020. 10. 29.
2020. 10. 17.
2020. 09. 27.
2020. 09. 13.
2020. 08. 26.
2020. 08. 24.
2020. 08. 16.
2020. 08. 09.
2020. 08. 02.
2020. 07. 23.
2020. 07. 11.
2020. 06. 22.
2020. 05. 04.
2020. 04. 09.
2020. 03. 17.
2020. 03. 07.
2020. 02. 18.
2020. 02. 09.
2020. 02. 02.
2020. 01. 26.
2020. 01. 22.
2020. 01. 21.
2020. 01. 12.
2020. 01. 10.
2020. 01. 09.
2020. 01. 05.
2019. 12. 14.
2019. 11. 07.
2019. 10. 23.
2019. 10. 20.
2019. 08. 25.
2019. 08. 06.
2019. 07. 31.
2019. 07. 28.
2019. 06. 27.
2019. 06. 13.
2019. 05. 31.
2019. 05. 23.
2019. 05. 14.
2019. 04. 22.
2019. 04. 06.