Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
július
minden ami Siófok
Tömeges izomnövekedés Siófokon

Magazin

Tömeges izomnövekedés Siófokon

Augusztus első hétvégéjén hetedik alkalommal rendezték meg a siófoki Plázson a nyár legizgalmasabb testépítő és fitness programját, a...

Kultúra

Káprázat a parkban

A szabadtéri színpadon a varázslat volt az úr július közepén, Magic showban lehetett része Siófok lakosainak.

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat

Sport

Országos második helyezést ért el a Siófok...

Siófok 60 év feletti labdarúgó csapata, a Siófok Senior a dobogó második fokára állhatott fel a X. Országos Veterán Labdarúgó...

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Balaton

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Somogy vizei fürdőzésre alkalmasak, kiváló minősítésűek. Ez derül ki a szezon előtti, illetve az azt követő első mintavétel...

Magazin 2017. 10. 27.

I. Balatoni Gasztronómiai Verseny a Krúdy napokon

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának szakács tanulója, Márta Richárd lett az Év Innovatív Séfje a Krúdy napok keretében megrendezett I. Balatoni Gasztronómiai Versenyen.

A Balaton Fiatal Séfje, Cukrásza és Pincére címekért, valamint a Balatoni Kör Vándorkupáért küzdöttek a középiskolás diákok az I. Balatoni Gasztronómiai Versenyen október 25-én. A Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája rendezésében, a Balatoni Kör főtámogatásával megvalósult regionális versenyen a szakmai zsűri értékelése alapján a Veszprémből és Szekszárdról érkezett csapatok diadalmaskodtak, a siófoki Krúdy tanulója, Márta Richárd pedig különdíjat nyert, kiérdemelte az Év Innovatív Séfje címet.

 

A Krúdy napok keretében megrendezett I. Balatoni Gasztronómiai Verseny szakács és cukrász bajnokságán hat iskola két-két fős csapata mérte össze szakmai tudását. A siófoki, szekszárdi, keszthelyi, veszprémi és nyitrai diákoknak négy óra állt rendelkezésére, hogy elkészítsék az előírt három fogást. Minden versenyző azonos, az őszi szezonra jellemző alapanyagokból, saját ötlet alapján készítette az ételeket.

A siófoki Krúdy csapata előételként nyurgaponty oldalast készített, zsályás csicsókakrémmel, savanyított répával, babpürével és sütőtök veknivel. A főétel mangalica szűz volt köles köntösben, laskagombás, brokkolis gerslizottóval, céklahabbal és fordított burgonyasalátával. Desszertként a kürtölcsér névre keresztelt körte parféval és szilvaszósszal töltött, sós grillázsmorzsával megszórt különlegességet szolgálták fel.

A Krúdy tankonyháján Sárközi Ákos, a rendezvény egyik fővédnöke, a Michelin-csillagos Borkonyha étterem séfje, a Konyhafőnök című műsor zsűritagja kísérte végig a versenyzők munkáját, tanácsaival, ötleteivel segítette a fiatal séfeket és cukrászokat.

- A mai nap a hagyományról, a gasztronómiáról és a kultúráról szól. A Krúdy és a Krúdy napok sikerének titka a fejlődés iránti nyitottság és a megújulásra való nyitottság, melyet az I. Balatoni Gasztronómiai Verseny is jól jelképez – emelte ki a Krúdy napok megnyitóján Witzmann Mihály országgyűlési képviselő.

A rendezvényen a verseny másik fővédnöke, Csapody Balázs, a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke, Gundel-díjas, a Kistücsök étterem tulajdonos-üzletvezetője a Balaton régió vendéglátásának megújulásáról beszélt.

- Jó azt látni, hogy új szelek fújnak a balatoni turizmusban, minden mozgásban van, minden fejlődik. Hatalmas beruházások lesznek a régióban, melyekhez jó szakemberekre van szükség. Bízom benne, hogy igazi paradigmaváltás lesz a balatoni turizmusban és vendéglátásban, melynek egyik fontos ékköve lesz ez az iskola is. Minden követ megmozgatunk a Pannon Gasztronómiai Akadémiával, hogy új tanmenet, új tantervek, új vizsgakövetelmények legyenek azért, hogy azok, akik itt végeznek az iskolában, egyből érvényesülni tudjanak a piacon, olyan helyeken tudjanak dolgozni, ahol magas szakmai munka folyik, és ezért megfelelő bérezés és megfelelő munkakörülmények legyenek. Meggyőződésem, hogy egy-két éven belül látni fogjuk, hogy nem kell már külföldre menni azért, hogy valaki érvényesüljön – mondta el Csapody Balázs.

Szamosi Lóránt, a Siófoki SZC főigazgatója arról beszélt, hogy a Krúdy egy korszakváltás határához érkezett, és azon kevés iskola egyike lehet, amely képes felismerni azt, hogy tud tenni annak érdekében, hogy a legújabb ismereteket magáévá tegye a gasztronómia területén, és erre maximálisan fel is tud készülni mind tudásban, mind felkészültségben. Tóth Krisztina, a Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának tagintézmény-vezetője kiemelte, hogy a Krúdy napokkal tiszteleg az iskola névadója, Krúdy Gyula munkássága előtt az író születésnapjának évfordulóján, a gasztronómiai és pályaorientációs napok programjai pedig hűen tükrözik az iskola szellemiségét, melyben a megmérettetés, a megfelelés is jelen van.

 

A gasztronómiai versenyek mellett Gasztro-falu, és több szakmai bemutató is várta az érdeklődőket, melyen bemutatkozott Herczeg Ágnes wine expert, llés Ervin, a Szakma Sztár döntőse, Tóth Balázs a BL YachtClubtól, valamint Porecs testvérvárosának küldöttsége.

A Krúdy napok október 26-án díszcsomagoló-, turisztikai és nyelvi versenyekkel, az Országos Krúdy prózamondó versennyel és pályaorientációs kiállítással folytatódik tovább.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Újdonságok a jubileumi évben

2018. 08. 13.

A jubileumi év nem csak a rendezvényekben hoz sok újdonságot, de Siófok marketing kommunikációs felületei is megújulnak.
Részletek »

Tömeges izomnövekedés Siófokon

2018. 08. 06.

Tömeges izomnövekedés Siófokon
Augusztus első hétvégéjén hetedik alkalommal rendezték meg a siófoki Plázson a nyár legizgalmasabb testépítő és fitness programját, a Scitec Muscle Beach-et. A gyönyörű helyszín, a szikrázó napsütés és a Balaton mellett a Team Scitec tagjai és sztárvendégek várták három napon át a sport és a nyár szerelmeseit.
Részletek »

Emléktábla Latyinak

2018. 07. 18.

Emléktábla Latyinak
A Latabár család egykori házának falára került emléktábla mindenféle csinadratta nélkül. Mikor megnéztük, Latabár Katalinnal is összefutottunk.
Részletek »

Elsüllyedt hajó az Ezüstparton

2018. 07. 17.

Elsüllyedt hajó az Ezüstparton
Elkészült az új gyerekjátszótér az Ezüstparton és igencsak látványos lett.
Részletek »

Feléhez érkezett a jubileumi év

2018. 07. 10.

Feléhez érkezett a jubileumi év
Most, hogy már júliust írunk, és eltelt a 2018. év több mint fele, tekintsünk vissza kicsit a jubileumi ünnepsorozat eddig megvalósult programjaira, és lássuk, mi vár még ránk ebben a különleges évben!
Részletek »

Kárpátalján segítettek a perczeles tanárok

2018. 07. 03.

Kárpátalján segítettek a perczeles tanárok
A Határtalanul Kárpátaljai Akcióprogram keretében a Nagymuzsalyi Középiskolába vittek adományokat a Perczel Mór gimnázium tanárai.
Részletek »

Óriási óriáskerék

2018. 07. 01.

Óriási óriáskerék
Mától forog az 50 méteres kerék a siófoki nagystrandon.
Részletek »

Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését vette át a Siófoki Női Kar

2018. 06. 18.

Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését vette át a Siófoki Női Kar
Díjátadóval egybekötött kóruskoncerten vette át az Örökségünk - Somogyország Kincse kitüntetést a Siófoki Női Kar.
Részletek »

Old timerek a Fő téren

2018. 06. 12.

Old timerek a Fő téren
Idén is Siófokról indult a Balaton Classic, amelyen ez évben több rekord is született.
Részletek »
Még több magazin cikk

Swing a téren

2018. 07. 20.

Swing a téren
Siófokon élvezhettük a Magyarországon egyedülálló Gipsy Swing műfajt képviselő Canarro együttes koncertjét, akik – felidézve modern korunkban a 20-as 30-as évek zenei világát, a jazz-t vegyítve különböző zenei tradíciókkal - a Fő téren egészen varázslatos hangulatot teremtettek.
Részletek »

Táncos lábak az esőben

2018. 07. 19.

Táncos lábak az esőben
Siófok főterére látogatott a 33 éves Nagyatádi Fürjecske Néptánc Egyesület.
Részletek »

Jazz a Fő téren

2018. 07. 14.

Jazz a Fő téren
Javában zajlik a 15. New Orleans Jazz fesztivál a Fő téren. Ma este Hot Jazz Band.
Részletek »

Néptánccal és koncertekkel színesített Belvárosi Estek

2018. 07. 05.

Néptánccal és koncertekkel színesített Belvárosi Estek
Június végén elindultak a Kálmán Imre Kulturális Központ Belvárosi Néptánc Estek és Belvárosi Zenei Estek sorozatai.
Részletek »

Elindult a Zene a Zöldben!

2018. 07. 04.

Elindult a Zene a Zöldben!
A Zene a Zöldben komolyzenei koncertsorozat július 1-jei nyitórendezvényén Horgas Eszter - Falusi Mariann és a ClassJazz Band hozta el világslágereit a Jókai parkban összegyűlt több száz fős közönségnek.
Részletek »

A Gyöngyhajú lány balladája

2018. 06. 29.

A Gyöngyhajú lány balladája
Látványos produkció, szuper zene: az ExperiDance első musicalje a siófoki szabadtérin, az Omega életművéből.
Részletek »

Gondolatok a siófoki Ünnepi Könyvhétről

2018. 06. 19.

Minek is nevezzük a könyvheti rendezvényünket? Bemutatónak, összejövetelnek, bulinak, ismerkedési délutánnak vagy társas estnek? Talán nem is kell ezek közül választani, mert a siófoki Ünnepi Könyvhét mindegyik volt egyszerre.
Részletek »
Még több kultúra cikk

A félmilliomodik utas

2018. 08. 07.

A félmilliomodik utas
Siófokon köszöntötte a BAHART az idei félmilliomodik személyhajó utasát. A főidényi hajózási szezon idén egészen augusztus 26-ig tart a sűrített menetrendi járatokkal, valamint a színes séta- és programhajó kínálattal
Részletek »

Nyártól a kempingezők is wifizhetnek a Balatonnál

2018. 05. 24.

Nagy sávszélességű wifi-hálózatot telepítettek két népszerű balatoni kempingben. A siófoki Aranypart és a zamárdi Mirabella vendégei az idei szezontól kezdve használhatják a szolgáltatást.
Részletek »

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija

2018. 05. 18.

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija
A balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó Annabáli Csemege fagylaltkülönlegessége lett a 2018-as év Balaton fagyija. A Márton Sándor által megálmodott jeges édességet a gyerekek is tesztelték az ünnepélyes eredményhirdetésen május 16-án a Tünde személyhajó fedélzetén.
Részletek »

Idén másodjára indul útnak a Balaton Camino

2018. 04. 29.

A február helyett kellemesebb időben, májusban kezdődik a Balatont megkerülő séta, idén a MOL Nagyon Balaton támogatásával. A szervezők – Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna – a téli kabátot pólóra cserélik és felfedezik, milyen a szezonra készülő májusi Balaton. Az útról minden nap posztokban, bejelentkezésekben, képekben tudósítanak majd. A napi indulási helyszínek és időpontok nyilvánosak, csatlakozni ér, annál is inkább, mert 2 hétvégét, köztük egy hosszú hétvégét is magába foglal a 10 nap – tájékoztatták a Balaton Camino ötletgazdái a hirbalaton.hu-t.
Részletek »
Még több Balaton cikk

Grappling verseny a Beszédesben

2018. 06. 30.

Grappling verseny a Beszédesben
Idén már harmadik alkalommal került megrendezésre Siófokon a Global Grappling Liga versenye.
Részletek »

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat

2018. 06. 27.

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat
Siófok 60 év feletti labdarúgó csapata, a Siófok Senior a dobogó második fokára állhatott fel a X. Országos Veterán Labdarúgó Fesztiválon, ezzel hazánk második legjobb senior labdarúgó csapatává vált.
Részletek »

Spinning a Balatonon

2018. 06. 26.

Közel 250-en biciklizték át a Balatont a Badacsony katamarán fedélzetén az ötödik alkalommal megrendezett Tekerj Katamaránon sporteseményen.
Részletek »

Ritmikus gimnasztika országos döntő

2018. 06. 15.

Eredményesen szerepeltek a siófoki iskolák csapatai a június 8-ai, Kazincbarcikán megrendezett Ritmikus Gimnasztika Diákolimpia Országos Döntőjén.
Részletek »
Még több sport cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai