Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
április
minden ami Siófok
Elkészült az új gyermekmedence a siófoki Nagystrandon

Magazin

Elkészült az új gyermekmedence a siófoki...

Május 18-tól, a strandok hivatalos nyitásának napjától vehetik birtokba a gyerekek a Nagystrand új gyermekmedencéjét.

Síkból a térbe

Kultúra

Síkból a térbe

A vakok és gyengénlátók számára is felejthetetlen művészeti élményt nyújt a Kálmán Imre Kulturális Központban május 8-án nyílt...

Mazsorettek XIV. Siófoki Vándorkupa versenye

Sport

Mazsorettek XIV. Siófoki Vándorkupa versenye

31 település mazsorettjei 5 korcsoportban, 20 kategóriában neveztek az április 14. és 15. között lezajlott „Mazsorettek XIV. Siófoki...

Balaton

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija

A balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó Annabáli Csemege fagylaltkülönlegessége lett a 2018-as év Balaton fagyija. A Márton Sándor által...

Magazin 2017. 10. 27.

I. Balatoni Gasztronómiai Verseny a Krúdy napokon

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának szakács tanulója, Márta Richárd lett az Év Innovatív Séfje a Krúdy napok keretében megrendezett I. Balatoni Gasztronómiai Versenyen.

A Balaton Fiatal Séfje, Cukrásza és Pincére címekért, valamint a Balatoni Kör Vándorkupáért küzdöttek a középiskolás diákok az I. Balatoni Gasztronómiai Versenyen október 25-én. A Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája rendezésében, a Balatoni Kör főtámogatásával megvalósult regionális versenyen a szakmai zsűri értékelése alapján a Veszprémből és Szekszárdról érkezett csapatok diadalmaskodtak, a siófoki Krúdy tanulója, Márta Richárd pedig különdíjat nyert, kiérdemelte az Év Innovatív Séfje címet.

 

A Krúdy napok keretében megrendezett I. Balatoni Gasztronómiai Verseny szakács és cukrász bajnokságán hat iskola két-két fős csapata mérte össze szakmai tudását. A siófoki, szekszárdi, keszthelyi, veszprémi és nyitrai diákoknak négy óra állt rendelkezésére, hogy elkészítsék az előírt három fogást. Minden versenyző azonos, az őszi szezonra jellemző alapanyagokból, saját ötlet alapján készítette az ételeket.

A siófoki Krúdy csapata előételként nyurgaponty oldalast készített, zsályás csicsókakrémmel, savanyított répával, babpürével és sütőtök veknivel. A főétel mangalica szűz volt köles köntösben, laskagombás, brokkolis gerslizottóval, céklahabbal és fordított burgonyasalátával. Desszertként a kürtölcsér névre keresztelt körte parféval és szilvaszósszal töltött, sós grillázsmorzsával megszórt különlegességet szolgálták fel.

A Krúdy tankonyháján Sárközi Ákos, a rendezvény egyik fővédnöke, a Michelin-csillagos Borkonyha étterem séfje, a Konyhafőnök című műsor zsűritagja kísérte végig a versenyzők munkáját, tanácsaival, ötleteivel segítette a fiatal séfeket és cukrászokat.

- A mai nap a hagyományról, a gasztronómiáról és a kultúráról szól. A Krúdy és a Krúdy napok sikerének titka a fejlődés iránti nyitottság és a megújulásra való nyitottság, melyet az I. Balatoni Gasztronómiai Verseny is jól jelképez – emelte ki a Krúdy napok megnyitóján Witzmann Mihály országgyűlési képviselő.

A rendezvényen a verseny másik fővédnöke, Csapody Balázs, a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke, Gundel-díjas, a Kistücsök étterem tulajdonos-üzletvezetője a Balaton régió vendéglátásának megújulásáról beszélt.

- Jó azt látni, hogy új szelek fújnak a balatoni turizmusban, minden mozgásban van, minden fejlődik. Hatalmas beruházások lesznek a régióban, melyekhez jó szakemberekre van szükség. Bízom benne, hogy igazi paradigmaváltás lesz a balatoni turizmusban és vendéglátásban, melynek egyik fontos ékköve lesz ez az iskola is. Minden követ megmozgatunk a Pannon Gasztronómiai Akadémiával, hogy új tanmenet, új tantervek, új vizsgakövetelmények legyenek azért, hogy azok, akik itt végeznek az iskolában, egyből érvényesülni tudjanak a piacon, olyan helyeken tudjanak dolgozni, ahol magas szakmai munka folyik, és ezért megfelelő bérezés és megfelelő munkakörülmények legyenek. Meggyőződésem, hogy egy-két éven belül látni fogjuk, hogy nem kell már külföldre menni azért, hogy valaki érvényesüljön – mondta el Csapody Balázs.

Szamosi Lóránt, a Siófoki SZC főigazgatója arról beszélt, hogy a Krúdy egy korszakváltás határához érkezett, és azon kevés iskola egyike lehet, amely képes felismerni azt, hogy tud tenni annak érdekében, hogy a legújabb ismereteket magáévá tegye a gasztronómia területén, és erre maximálisan fel is tud készülni mind tudásban, mind felkészültségben. Tóth Krisztina, a Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának tagintézmény-vezetője kiemelte, hogy a Krúdy napokkal tiszteleg az iskola névadója, Krúdy Gyula munkássága előtt az író születésnapjának évfordulóján, a gasztronómiai és pályaorientációs napok programjai pedig hűen tükrözik az iskola szellemiségét, melyben a megmérettetés, a megfelelés is jelen van.

 

A gasztronómiai versenyek mellett Gasztro-falu, és több szakmai bemutató is várta az érdeklődőket, melyen bemutatkozott Herczeg Ágnes wine expert, llés Ervin, a Szakma Sztár döntőse, Tóth Balázs a BL YachtClubtól, valamint Porecs testvérvárosának küldöttsége.

A Krúdy napok október 26-án díszcsomagoló-, turisztikai és nyelvi versenyekkel, az Országos Krúdy prózamondó versennyel és pályaorientációs kiállítással folytatódik tovább.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Elkészült az új gyermekmedence a siófoki Nagystrandon

2018. 05. 08.

Elkészült az új gyermekmedence a siófoki Nagystrandon
Május 18-tól, a strandok hivatalos nyitásának napjától vehetik birtokba a gyerekek a Nagystrand új gyermekmedencéjét.
Részletek »

Álláskereső RapidRandi

2018. 05. 06.

Álláskereső RapidRandi
Konkrét állásajánlatokkal térhettek haza azok a fiatalok, akik részt vettek a siófoki Plázson megrendezett Álláskereső RapidRandin. 300 nyitott pozíció várta a vendéglátásban és turizmusban elhelyezkedni vágyókat.
Részletek »

Hétköznapi hőseink képekben

2018. 04. 28.

A tűzoltók és a rendőrök munkáját, valamint Siófok 50. évfordulója alkalmából a város nevezetességeit ábrázolták alkotásaikon azok a gyerekek, akik részt vettek a Siófoki Rendőrkapitányság Nyugdíjas Egyesületének II. Gyermekrajz pályázatán.
Részletek »

Nosztalgikus klubtalálkozó

2018. 04. 26.

Nosztalgikus klubtalálkozó
Egykori kórházi és MAHART-os klubtagok emlékeztek vissza az 1970-es évektől a ’80-as évek végéig tartó sokrétű, változatos programokban gazdag klubéletre.
Részletek »
Még több magazin cikk

Síkból a térbe

2018. 05. 10.

Síkból a térbe
A vakok és gyengénlátók számára is felejthetetlen művészeti élményt nyújt a Kálmán Imre Kulturális Központban május 8-án nyílt tapintható tárlat, melyen Bodrogi Éva alkotásai láthatóak.
Részletek »

Zenés irodalmi est

2018. 04. 29.

Zenés irodalmi est
Az Egerszegi Akusztik zenekar zenés irodalmi estet szervezett április 23-án a siófoki BackStage étterem és kávézóban.
Részletek »

A magyar költészet napját ünnepelték Siófokon

2018. 04. 14.

A magyar költészet napját ünnepelték Siófokon
Siófokon a Kálmán Imre Kulturális Központ gálaműsorral, családi délutánnal és közös versszavalással, a Siófoki Önkormányzat koncerttel, a BRTK Könyvtár József Attila esttel ünnepelte a magyar költészet napját.
Részletek »

Várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak

2018. 03. 31.

Várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak
Siófoki általános iskolák csapatai bizonyították, mennyire jól ismerik Siófok múltját és jelenét a város 50. jubileuma alkalmából szervezett várostörténeti vetélkedőn.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija

2018. 05. 18.

A balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó Annabáli Csemege fagylaltkülönlegessége lett a 2018-as év Balaton fagyija. A Márton Sándor által megálmodott jeges édességet a gyerekek is tesztelték az ünnepélyes eredményhirdetésen május 16-án a Tünde személyhajó fedélzetén.
Részletek »

Idén másodjára indul útnak a Balaton Camino

2018. 04. 29.

A február helyett kellemesebb időben, májusban kezdődik a Balatont megkerülő séta, idén a MOL Nagyon Balaton támogatásával. A szervezők – Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna – a téli kabátot pólóra cserélik és felfedezik, milyen a szezonra készülő májusi Balaton. Az útról minden nap posztokban, bejelentkezésekben, képekben tudósítanak majd. A napi indulási helyszínek és időpontok nyilvánosak, csatlakozni ér, annál is inkább, mert 2 hétvégét, köztük egy hosszú hétvégét is magába foglal a 10 nap – tájékoztatták a Balaton Camino ötletgazdái a hirbalaton.hu-t.
Részletek »

Negyedmillió kiscsukával gyarapszik a Balaton halállománya

2018. 04. 28.

Kétszázötvenezer kiscsuka kezdheti meg új életét ezekben a napokban a Balatonban – mondta el a hirbalaton.hu kérdésére Nagy Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászati ágazatvezetője.
Részletek »

Találd meg álmaid balatoni állását egyetlen nap alatt!

2018. 04. 27.

Találd meg álmaid balatoni állását egyetlen nap alatt!
Idén először rendhagyó állásbörzén vehetnek részt azok a fiatalok, akik nyáron a Balatonnál szeretnének dolgozni a turizmusban vagy a vendéglátásban. Az Álláskereső RapidRandi összehozza a munkaadókat a leendő munkavállalókkal, így akár egyetlen nap alatt megoldódhat a nyári munka kérdése.
Részletek »

Nyitott Balaton: Boldog Békeidők, Piknik a Parton, pecsételés két keréken

2018. 04. 27.

Április 27-e és május 27-e között rendezik meg az idei Nyitott Balaton akciót, ahol rengeteg izgalmas kalanddal, például vártámadással várják az érdeklődőket, de a nyugalmasabb időtöltésre vágyók is találnak maguknak programot, például a Boldog Békeidők rendezvényen. A haspártiak Palacsintafesztiválon vagy a Piknik a Parton rendezvényen töltődhetnek fel élményekkel és kalóriákkal.
Részletek »

Ingatlan.com: 15-20 százalékot drágultak a Balaton környéki ingatlanok

2018. 04. 22.

Körülbelül 15-20 százalékot drágultak a Balaton környékén található ingatlanok – mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője kedd reggel az M1 aktuális csatornán.
Részletek »

A Balaton közepére is épül viharjelző

2018. 04. 21.

A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület (RSOE) nyílt közbeszerzésen keres szállítót 22 balatoni viharjelző berendezésre, ezek közül három a tó közepén működik majd – a felhívás a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
Részletek »

A Balatonon tesztelik az első sorozatgyártásra szánt elektromos jet-skit

2018. 04. 20.

A Balatonon tesztelik az első sorozatgyártásra szánt elektromos jet-skit
Az e-autók után itt a magyar e-jetski. Már a Balaton tesztelik a Narke Electrojet prototípusát, amely a világ első sorozatgyártásra fejlesztett, elektromos meghajtású jet-skije.
Részletek »
Még több Balaton cikk

A siófoki ritmikus gimnasztikások regionális versenyeredményei

2018. 05. 09.

A siófoki iskolák a következő eredményeket érték el Somogyjádon a Ritmikus Gimnasztika Diákolimpia Nyugat-Magyarországi Regionális Döntőjének 1-5. korcsoportos versenyén:
Részletek »

Mazsorettek XIV. Siófoki Vándorkupa versenye

2018. 04. 25.

Mazsorettek XIV. Siófoki Vándorkupa versenye
31 település mazsorettjei 5 korcsoportban, 20 kategóriában neveztek az április 14. és 15. között lezajlott „Mazsorettek XIV. Siófoki Vándorkupa” versenyére, mely a siófoki tavasz egyik kiemelkedő rendezvénye.
Részletek »

Bejutott az országos döntőbe a Perczel ritmikus gimnasztika csapata

2018. 04. 19.

A Siófoki Perczel Mór Gimnázium ritmikus gimnasztika csapata első helyen végzett a Ritmikus Gimnasztika Diákolimpia Nyugat-Magyarországi Regionális Döntőjében, így továbbjutott az országos fordulóba.
Részletek »
Még több sport cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai