Magazin
Az első magyar kutatónő, aki az Antarktiszon...
Csaknem ötven év után húzta haza a szíve Siófokra.
Csaknem ötven év után húzta haza a szíve Siófokra.
Kálmán Imre-fotókiállítás nyílt a világhírű operettkomponista születésnapján, október 24-én a KIKK előtti téren. November 26-ig...
Turizmus, 2020: a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalma alapján Balatonfüred áll az élen, de ha a magánszálláshelyekét is...
- A gyerekek nagyon félkészülten jöttek ide a versenyre, azt lehetett látni. Mindenkinek megvolt a saját koncepciója, a felkészítő tanár jól odatette magát, mert tényleg beleverte a gyerekekbe, amit kell csinálni. Néhol egy picit zavarban is voltak a gyerekek, hogyha egy-egy kérdést feltettünk nekik a zsűri szempontjából, hogy ezt most miért csinálod, azt nem tudta elmondani, de azért nagyon itták a szavainkat, amikor próbáltunk nekik segíteni, és nagyon hálásak voltak. Legfőképpen technológiában, hogy mit miért és hogyan csinálunk. Nagyon egyszerű, például volt egy olyan versenyző, aki megfőzött egy céklát, utána felkockázta, és félrerakta, mondván, hogy abból majd nagyon jó pürét fog csinálni. Amikor rávezettük arra, hogy oké, összevágtad, játszol a színekkel, de hogy fogod ezt majd lepürésíteni, ha nincsen folyadék, nem tud elindulni a turmixgép, ha hamar megfőzöd a céklát, akkor elveszti a színét, ha kihűl, akkor hogy fogod lepürésíteni. És akkor elkezdenek gondolkozni a tanulók, és rájönnek, hogy de jó, milyen igaza van valakinek, hogy ezt elmondta nekem. Vagy akár sütésben. Például a szűz sütésénél nagyon figyelni kell az állagokra, hogy egy gyors vékony kis kérget rakni rá, bezárjuk a rostokat, nem fog kifolyni a nedv, a szaft belőle, puha lesz, omlós. Ezekre rá tudtuk vezetni őket, és megcsináltak mindent- mondta Sárközi Ákos, a Michelin-csillaggal is elismert Borkonyha séfje, de Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonosa, aki Gundel Károly-díjat vehetett át a közelmúltban, és aki egyben a hazai gasztronómia, a Balaton régió elkötelezett élharcosa is elismerően nyilatkozott:
- Egyértelműen el lehet mondani, hogy az elmúlt években nagyon fejlődik a szakmai versenyek színvonala, legalább olyan mértékben, mint ahogy az egész magyar gasztronómia fejlődését látjuk. Most is nagyon sok olyan csillogó szemű fiatalt láttam, akiben bízom benne, hogy ezt a szakmát nemcsak megtanulja, hanem utána a szakmában is marad, belőlük nagyon értékes szakemberek lehetnek. Egyértelmű az, hogy a balatoni turizmus megint egy felszálló ágba került, szerintem rohamosan fejlődik nemcsak a szállodaipar, hanem a vendéglátás is. Az egész turizmus most tényleg megint kezd divatossá válni. A Balaton maga egy divatos desztinációvá vált, ezáltal erre fel lehet készülni, hogy hosszabbodni fog a szezon, erősebbek lesznek a szezonok, ha nem is a főszezon, de az elő- és az utószezon. Ezáltal sokkal több jó szakemberre lesz szükség, és ezek a jó szakemberek szerintem egyre jobban meg is lesznek fizetve, mert az látszik, hogy a jó szakemberekért most kapkodnak a munkáltatók. Úgyhogy szerintem van jövőkép ebben az egész szakmában, érdemes tanulni, érdemes energiát beletenni, mert ez tényleg hosszútávon egy jövőképet adhat egy mostani fiatalnak.
2021. 01. 23.
2021. 01. 12.
2020. 12. 24.
2020. 12. 20.
2020. 12. 06.
2020. 11. 11.
2020. 10. 04.
2020. 09. 12.
2020. 08. 16.
2020. 07. 25.
2020. 06. 25.
2020. 05. 10.
2020. 04. 05.
2020. 02. 24.
2020. 02. 23.
2020. 02. 21.
2020. 01. 31.
2020. 01. 27.
2020. 01. 11.
2019. 12. 27.
2019. 12. 14.
2019. 12. 14.
2019. 11. 11.
2019. 10. 28.
2019. 10. 26.
2019. 10. 25.
2019. 10. 21.
2019. 10. 12.
2019. 10. 08.
2019. 10. 06.
2019. 10. 04.
2019. 10. 03.
2019. 10. 01.
2019. 09. 23.
2019. 09. 20.
2019. 09. 19.
2019. 09. 18.
2019. 09. 16.
2019. 09. 15.
2019. 09. 08.
2019. 09. 02.
2020. 10. 29.
2020. 07. 09.
2020. 05. 06.
2020. 02. 19.
2020. 01. 29.
2020. 01. 28.
2020. 01. 18.
2019. 12. 18.
2019. 12. 14.
2019. 10. 27.
2019. 10. 22.
2019. 10. 11.
2019. 10. 10.
2019. 09. 26.
2019. 09. 25.
2019. 09. 24.
2019. 09. 22.
2019. 09. 21.
2019. 09. 17.
2019. 09. 13.
2019. 09. 12.
2019. 09. 09.
2021. 01. 23.
2020. 11. 30.
2020. 08. 31.
2020. 03. 10.
2020. 03. 03.
2020. 02. 07.
2020. 01. 19.
2019. 11. 10.
2019. 11. 06.
2019. 11. 05.
2019. 11. 03.
2019. 11. 02.
2019. 10. 29.
2019. 10. 19.
2019. 10. 05.
2019. 09. 14.
2019. 09. 11.
2019. 09. 07.
2019. 08. 30.
2019. 08. 23.
2019. 08. 22.
2019. 08. 15.
2019. 08. 14.
2021. 01. 11.
2020. 12. 13.
2020. 10. 29.
2020. 10. 17.
2020. 09. 27.
2020. 09. 13.
2020. 08. 26.
2020. 08. 24.
2020. 08. 16.
2020. 08. 09.
2020. 08. 02.
2020. 07. 23.
2020. 07. 11.
2020. 06. 22.
2020. 05. 04.
2020. 04. 09.
2020. 03. 17.
2020. 03. 07.
2020. 02. 18.
2020. 02. 09.
2020. 02. 02.
2020. 01. 26.
2020. 01. 22.
2020. 01. 21.
2020. 01. 12.
2020. 01. 10.
2020. 01. 09.
2020. 01. 05.
2019. 12. 14.
2019. 11. 07.
2019. 10. 23.
2019. 10. 20.
2019. 08. 25.
2019. 08. 06.
2019. 07. 31.
2019. 07. 28.
2019. 06. 27.
2019. 06. 13.
2019. 05. 31.
2019. 05. 23.
2019. 05. 14.
2019. 04. 22.
2019. 04. 06.