Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
október
minden ami Siófok
Érzékenyítő programok a Fehér bot napja alkalmából

Magazin

Érzékenyítő programok a Fehér bot napja...

A Fehér bot napja alkalmából a Látássérültek Siófoki Regionális Egyesülete érzékenyítő programokat szervez október 15. és 19....

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes

Kultúra

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte...

A Rovinjban megrendezett Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte Siófokot és Magyarországot a Balaton Táncegyüttes szeptember végén.

Strandfoci sikerek

Sport

Strandfoci sikerek

Légiósok nélkül, helyi nevelésű játékosokkal küzdött a csapat a nemzeti bajnokságban.

Átadták a balatonszéplaki vízmű megújult ülepítőtavát

Balaton

Átadták a balatonszéplaki vízmű megújult...

Ünnepélyes keretek között adták át október 18-án a megújult zagyvíz-tározót Balatonszéplak-alsón. Az Országos Vízügyi...

Magazin 2018. 05. 06.

Álláskereső RapidRandi

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Konkrét állásajánlatokkal térhettek haza azok a fiatalok, akik részt vettek a siófoki Plázson megrendezett Álláskereső RapidRandin. 300 nyitott pozíció várta a vendéglátásban és turizmusban elhelyezkedni vágyókat.

Első alkalommal rendezték meg május 5-én az Álláskereső RapidRandit a siófoki Plázson, ahová a Balatonnál dolgozni vágyó fiatalokat, álláskeresőket várták a turizmusban és vendéglátásban érdekelt balatoni cégek képviselői. Az eseményt az újgenerációs interaktív álláskereső és álláshirdető applikáció, a SimpleJob hozta el Siófokra.

- Mindannyian tudjuk, hogy a munkaerőhiány nyáron, a Balatonon nagy problémát jelent, ezért hoztunk létre a siófoki állásbörzét. Rendezvényünk egy rendhagyó Álláskereső RapidRandi, melynek koncepciója, hogy az álláskeresők nemcsak a kiállítók között sétálgatnak, hanem konkrét állásinterjúkon vesznek részt, és a nap végén ajánlattal térhetnek haza. 13 kiállítónk 300 nyitott pozícióval várja a jelentkezőket főként a turizmus és a vendéglátás terén. Az álláskeresőket előre beregisztráltattuk az applikációban, ahol egy álláskereső profilt nyitottak, ezáltal fel tudtuk mérni az érdeklődést. Összesen 200-an regisztráltak előzetesen a mai a rendezvényre, és a helyiek mellett az ország számos pontjáról érkeznek álláskeresők – nyilatkozta a SimpleJob ügyvezetője, Lukács Beáta.

Az Álláskereső RapidRandi elsősorban a fiatalokat célozta meg, akik közül sokan meg is találták nyári munkájukat a villáminterjúk után.

- Szobalányállást kerestünk leginkább, és amit itt hallottunk eddig, az nagyon tetszett. Konkrét ajánlatokat is kaptunk Siófokra és Lellére egyaránt, ahol szállást és ellátást is biztosítanak. Budapestről érkeztünk, így ez számunkra nagyon fontos szempont – mondta el két fővárosból érkező diák.

A rendezvénynek otthont adó siófoki Plázsnak, valamint a népszerű Palace Dance Clubnak is volt saját standja a helyszínen. A két vállalkozás tulajdonosa, Barna Sándor maga interjúztatta leendő munkavállalóit.

- A kulcsállásokat már betöltöttük, amit mi jelenleg keresünk, az a könnyebbik műfaj, kisegítők, pultosok, a nehezebb szakképzett szakácsot és felszolgálót találni. A jó vendéglátó szakembereknek már megvan az éves állásuk, és 2-3 hónapos üzletért komoly emberek nem hagyják ott a munkahelyüket. Helyben nem találtunk, csak olyanokat, akik messzebbről érkeztek, akiknek éppen megszűnt az állásuk, vagy ősztől mennek ki külföldre. Rengeteg pesti teraszos hely van, amik ilyenkor nyitnak ki, és felszívják a munkaerőt. Az is probléma, hogy nyáron a hét második felébe háromszor annyi munkaerő kell, mint a hét első felébe. Ezek plusz kihívások. 90 százalékban szükséges az álláskeresők számára a szállás is, melynek megtalálásában segítjük a munkatársakat. A rosszban azért az a jó, hogy Balatonon jó dolgozni egy fiatalnak – mondta el tapasztalatait Barna Sándor.

Az eseményre kitelepült egy komplex szolgáltató cég, a Balaton Job is, akik a vendéglátás mellett egyéb területekre is tudnak álláskeresőket közvetíteni.

- Akiket a ma kitelepült vállalkozók nem tudnak alkalmazni, őket széleskörű pozíciónk egyikében biztosan el tudunk helyezni. Több 18 éven aluli diák is érkezett, akik egy vendéglátóhelyen kevésbé tudnak elhelyezkedni, mert nem dolgozhatnak alkohol tartalmú italokkal, éjszakába nyúlóan, viszont mi erre is felkészültünk és sok olyan pozíciónk van, amit 16 éves kortól is betölthetnek. Ebben a korban fontos az olyan pozíció, amiben a szülő is látja a biztonságot és a nyugalmat. Közvetítünk munkaerőt például pékséghálózatokba, élelmiszerüzletekbe, ahol a fiatalok belecsöppennek a balatoni munkavégzésbe, de nem napi 12 órát dolgoznak, hanem 8-at, így tudnak pihenni, strandolni is akár. Azt gondolom, hogy a Balaton az egész országban mindenki számára vonzó, ráadásul minden partnerünk figyel arra, hogy a munkavállalóknak megfelelő minőségű szállásuk is legyen, ha messzebbről érkeznek.

A szakképzett munkaerő ritkább, mint 5-10 évvel ezelőtt, de egy megfelelő ajánlattal, egy jó csomaggal megfogható. Kevesebben vannak, ezért nagyobb a verseny értük. Mi azt látjuk, hogy egy gyors ajánlatadással, meg lehet őket fogni és tartani. Például egy modern kialakítású és szemléletű konyhában a szakképzett munkaerő is látja a fejlődési lehetőséget, így egy életpályának is jó. A megfelelő bérezés mellett fontos a megfelelő pihenőidő és a szállás biztosítása, az emberséges közeg, és mindennek alapja a korrektség. A régi negatív sztereotípiáknak, hogy a Balatonon nem fizetik ki a munkaerőt, jelenleg már nincs alapja - nyilatkozta Stasztny Viktor, a Balaton Job tulajdonosa.

A munkaközvetítő iroda tulajdonosa szerint a külföldi bérekkel és megélhetési költségekkel összehasonlítva is versenyképessé vált a Balaton. Külföldön ugyan magasabb a fizetés, de tetemes megélhetési költséget kell fizetniük a munkavállalóknak, a Balatonnál azonban számos munkaadó ingyen biztosítja a szállást.

 

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Jó éjt hölgyem, vagy verőfényes délutánt! - előadássorozat a változókorról

2018. 10. 18.

Elsősorban a változókorban lévő hölgyeknek szeretne segítséget, tanácsokat nyújtani a Reménység Alapítvány Jó éjt hölgyem, vagy verőfényes délutánt! című előadássorozata, melynek első részét szeptember 25-én rendezték meg a siófoki BRTK Könyvtárban.
Részletek »

Jubileumi évünk eseményei

2018. 10. 17.

Jubileumi évünk eseményei
Számtalan programmal találkozhattak idén Siófokon a helyi lakosok és az idelátogató vendégek, de még közel sem értünk a jubileumi programok végére. A Siófok várossá válásának 50. éve előtt tisztelgő Siófok50 rendezvénysorozat tovább folytatódik: az őszi és a téli szezonunk is tartogat még megannyi fantasztikus programot az érdeklődők számára.
Részletek »

Érzékenyítő programok a Fehér bot napja alkalmából

2018. 10. 15.

Érzékenyítő programok a Fehér bot napja alkalmából
A Fehér bot napja alkalmából a Látássérültek Siófoki Regionális Egyesülete érzékenyítő programokat szervez október 15. és 19. között a Kálmán Imre Kulturális Központban.
Részletek »

Egészséges táplálkozás az iskolákban

2018. 10. 14.

Egészséges táplálkozás az iskolákban
A Kiliti Pillangó Óvodáért Alapítvány egészséges táplálkozás népszerűsítése pályázatának keretében szeptember utolsó hetének négy délutánján az iskola alsó tagozatos tanulói interaktív foglalkozásokon vettek részt.
Részletek »

Több mint diákcsere

2018. 10. 09.

Több mint diákcsere
A Walnut Creek-i gyerekek látogatása mellett waldheimi diákok is a városba látogattak a múlt hónapban. A német testvérváros fiataljai nemcsak a szokásos cserediákprogramban vettek részt, hanem a Krúdy iskolában szakmai programokon is vendégeskedtek.
Részletek »

Street Food verseny a Halfesztiválon

2018. 10. 07.

Street Food verseny a Halfesztiválon
A Halfesztivál utolsó napján rendezik a már hagyományos Street Food versenyt ahol igazi halas különlegességekkel készülnek a versenyzők.
Részletek »

Halfesztivál

2018. 10. 06.

Halfesztivál
Október első hétvégéjén három napon át minden a halról szólt Siófokon. A Siófoki Halfesztivál gasztronómiai programjai, esti koncertjei hatalmas tömeget vonzottak a város Fő terére.
Részletek »
Még több magazin cikk

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes

2018. 10. 10.

Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte hazánkat a Balaton Táncegyüttes
A Rovinjban megrendezett Nemzetközi folklórfesztiválon képviselte Siófokot és Magyarországot a Balaton Táncegyüttes szeptember végén.
Részletek »

Balatoni Népfőiskola

2018. 09. 30.

Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta előadásával indult újra szeptember 25-én a Kálmán Imre Kulturális Központ Balatoni Népfőiskola programsorozata.
Részletek »

Bérletvásárlás

2018. 09. 15.

Szeptember 24-től vásárolhatók bérletek a következő színházi évadra.
Részletek »

Tibet kincsei Siófokon

2018. 09. 14.

Élményekkel teli múzeumi tárlatvezetéssel, és a buddhizmus több ezer éves kultúrájának bemutatásával nyitotta meg kapuit a Tibet kincsei kiállítás a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ )KIKK) emeleti galériáján. A Tibet-Európa Alapítvány a szeptember 20-ig látogatható kiállítás mellett a meditációról, a karmáról és a buddhizmusról szóló előadásokkal várja az érdeklődőket a KIKK-ben.
Részletek »

Fűszerezett népzene

2018. 08. 05.

A népzene, a modern zene és a kelet-európai életérzés keveredett a Főtéren augusztus második estéjén, amikor is a Cimbaliband zenekar előadásában volt részünk.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Folyamatos a kontroll az M7-es autópályán

2018. 10. 20.

Összehangolt ellenőrzések az autópálya somogyi szakaszán.
Részletek »

Átadták a balatonszéplaki vízmű megújult ülepítőtavát

2018. 10. 19.

Átadták a balatonszéplaki vízmű megújult ülepítőtavát
Ünnepélyes keretek között adták át október 18-án a megújult zagyvíz-tározót Balatonszéplak-alsón. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) együttműködésével, valamint a Magyar Víziközmű Szövetség közreműködésével megújult a Siófok teljes körű vízellátásáért felelős felszíni vízmű ülepítőtó. A közel 100 millió forint értékű rekonstrukciós projekt eredményeként környezettudatosabbá, hatékonyabbá és szabályozhatóbbá vált a zagyvíz ülepítő-tároló működése, így a víztisztítási folyamat.
Részletek »

Késő őszi menetrendre váltanak a balatoni hajók, kompok

2018. 09. 29.

Október 1. napjától életbe lép a késő őszi menetrend, amely szerint a balatoni hajók és kompok október 23-ig közlekednek majd.
Részletek »

A Balaton módosított vízszint-szabályozási szintjének hatásai

2018. 09. 27.

A „Balaton levezető rendszerérének korszerűsítése” című projekt kedvezményezettje, az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép- dunántúli Vízügyi Igazgatóság Konzorciuma szeptember elején, a siófoki Hotel Azúrban tartott lakossági rendezvényt. A fórum előadói elsősorban a szélsőséges időjárás változások, vízszintingadozások következményeiről, valamint a Balaton módosított vízszint-szabályozási szintjének hatásairól adtak tájékoztatást.
Részletek »

Sokak vágya, hogy négy évszakossá váljék a Balaton

2018. 09. 24.

A balatoni főszezon meghosszabbításával mindenki jól járna. Az emberek minőségi szolgáltatásokat kapnának, a vendéglátóhelyeknek, panzióknak, szállodáknak pedig könnyebb lenne megtartaniuk a vendéglátásban dolgozókat, és nem kellene évről évre küzdeniük a munkaerőhiánnyal. A következő években jelentős mértékű fejlesztések lesznek a Balatonnál, elsősorban olyanok, amelyek a tavaszi és az őszi időszakban, sőt, télen is vonzó, minőségi programkínálattal színes úti céllá teszik a tó térségét.
Részletek »

Kiemelkedő évre számít a BAHART az idén

2018. 09. 22.

Kiemelkedő forgalomra számít az idén a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART), a személyhajózásban az utasok száma szeptember 9-ig, az utószezon végéig meghaladta a 717 ezer főt, ami magasabb, mint a 2017. évi teljes utasforgalom – közölte Kollár József, a társaság vezérigazgatója egy ünnepi rendezvényen pénteken Tihanyban.
Részletek »

A Balaton és a Velencei-tó lehetnek egy világtrend legnagyobb magyar nyertesei

2018. 09. 19.

A világ egyik megatrendje, a városokba költözés, a következő évtizedekben Magyarországon is folytatódhat, de közben a távmunka lehetőségek terjedése, mint másik megatrend, fékezi ezt és a kettő együtt oda vezet, hogy olyan élhető térségek lesznek a legnagyobb nyertesek, mint például a Balaton, vagy a Velencei-tó – vetítette előre a következő évtizedek egyik lényeges fejlesztéspolitikai szempontját a Közgazdász-vándorgyűlés egyik panelbeszélgetésében a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója.
Részletek »

Megkapta a hatósági engedélyt a Balaton nyári vízszintemelése

2018. 09. 18.

Megkapta a hatósági engedélyt a Balaton nyári szabályozási vízszint-maximumának 110 centiméterről 120 centiméterre emelésének projektje a Veszprém Megyei Kormányhivataltól, a határozat még nem jogerős - értesült az MTI kedden.
Részletek »
Még több Balaton cikk

A Gyarmati-Kocsis páros képviselte Siófok színeit az Ózd Rallyn

2018. 10. 12.

Magasról a mélybe. Röviden így lehetne megfogalmazni a siófoki versenyzőpáros, Gyarmati Ariel és Kocsis György legutóbbi versenyét. A Steelvent Ózd-Salgó Rallyra a fiúk azzal a céllal érkeztek, hogy egy jó helyezéssel – futamgyőzelemmel – megerősítsék vezető helyüket a bajnokságban. Erre minden esélyük megvolt, sőt, vezették is az ORC abszolút és a kategória értékelést egyaránt. Azonban jött a fekete leves, Fortuna ismét hátat fordított nekik.
Részletek »

Strandfoci sikerek

2018. 10. 11.

Strandfoci sikerek
Légiósok nélkül, helyi nevelésű játékosokkal küzdött a csapat a nemzeti bajnokságban.
Részletek »

Látványos prológgal rajtolt Siófokon a Tour de Hongrie

2018. 08. 22.

Augusztus 14-én Siófokon rendezték meg a 39. Tour de Hongrie nemzetközi országúti kerékpárverseny látványos prológját.
Részletek »

Megyei strandfoci bajnokság

2018. 08. 19.

Megyei strandfoci bajnokság
Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a siófoki MLSZ Beach Arénában a leány U16-os megyei bajnokság, 5 csapat részvételével.
Részletek »

Balaton-trófea

2018. 08. 19.

Balaton-trófea
Siófok adott otthont június 25. és 29. között a Balaton-trófea elnevezésű nemzetközi ifjúsági labdarúgó bajnokságsorozatnak, melynek keretében 13 országból mintegy 2500 fiatal sportoló érkezett a városba.
Részletek »

Kosártábor

2018. 08. 18.

Kosártábor
Második alkalommal rendezték meg ezen a nyáron a Siófoki Kosársuli Egyesület szervezésében az immár hagyománnyá vált kosártábort.
Részletek »

Balaton Trófea

2018. 07. 28.

Siófok adott otthont június 25. és 29. között a Balaton Trófea elnevezésű nemzetközi ifjúsági labdarúgó bajnokságsorozatnak, melynek keretében 13 országból mintegy 2500 fiatal sportoló érkezett a városba.
Részletek »
Még több sport cikk