Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
április
minden ami Siófok
Elkészült az új gyermekmedence a siófoki Nagystrandon

Magazin

Elkészült az új gyermekmedence a siófoki...

Május 18-tól, a strandok hivatalos nyitásának napjától vehetik birtokba a gyerekek a Nagystrand új gyermekmedencéjét.

Síkból a térbe

Kultúra

Síkból a térbe

A vakok és gyengénlátók számára is felejthetetlen művészeti élményt nyújt a Kálmán Imre Kulturális Központban május 8-án nyílt...

Mazsorettek XIV. Siófoki Vándorkupa versenye

Sport

Mazsorettek XIV. Siófoki Vándorkupa versenye

31 település mazsorettjei 5 korcsoportban, 20 kategóriában neveztek az április 14. és 15. között lezajlott „Mazsorettek XIV. Siófoki...

Balaton

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija

A balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó Annabáli Csemege fagylaltkülönlegessége lett a 2018-as év Balaton fagyija. A Márton Sándor által...

Magazin 2018. 05. 06.

Álláskereső RapidRandi

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Konkrét állásajánlatokkal térhettek haza azok a fiatalok, akik részt vettek a siófoki Plázson megrendezett Álláskereső RapidRandin. 300 nyitott pozíció várta a vendéglátásban és turizmusban elhelyezkedni vágyókat.

Első alkalommal rendezték meg május 5-én az Álláskereső RapidRandit a siófoki Plázson, ahová a Balatonnál dolgozni vágyó fiatalokat, álláskeresőket várták a turizmusban és vendéglátásban érdekelt balatoni cégek képviselői. Az eseményt az újgenerációs interaktív álláskereső és álláshirdető applikáció, a SimpleJob hozta el Siófokra.

- Mindannyian tudjuk, hogy a munkaerőhiány nyáron, a Balatonon nagy problémát jelent, ezért hoztunk létre a siófoki állásbörzét. Rendezvényünk egy rendhagyó Álláskereső RapidRandi, melynek koncepciója, hogy az álláskeresők nemcsak a kiállítók között sétálgatnak, hanem konkrét állásinterjúkon vesznek részt, és a nap végén ajánlattal térhetnek haza. 13 kiállítónk 300 nyitott pozícióval várja a jelentkezőket főként a turizmus és a vendéglátás terén. Az álláskeresőket előre beregisztráltattuk az applikációban, ahol egy álláskereső profilt nyitottak, ezáltal fel tudtuk mérni az érdeklődést. Összesen 200-an regisztráltak előzetesen a mai a rendezvényre, és a helyiek mellett az ország számos pontjáról érkeznek álláskeresők – nyilatkozta a SimpleJob ügyvezetője, Lukács Beáta.

Az Álláskereső RapidRandi elsősorban a fiatalokat célozta meg, akik közül sokan meg is találták nyári munkájukat a villáminterjúk után.

- Szobalányállást kerestünk leginkább, és amit itt hallottunk eddig, az nagyon tetszett. Konkrét ajánlatokat is kaptunk Siófokra és Lellére egyaránt, ahol szállást és ellátást is biztosítanak. Budapestről érkeztünk, így ez számunkra nagyon fontos szempont – mondta el két fővárosból érkező diák.

A rendezvénynek otthont adó siófoki Plázsnak, valamint a népszerű Palace Dance Clubnak is volt saját standja a helyszínen. A két vállalkozás tulajdonosa, Barna Sándor maga interjúztatta leendő munkavállalóit.

- A kulcsállásokat már betöltöttük, amit mi jelenleg keresünk, az a könnyebbik műfaj, kisegítők, pultosok, a nehezebb szakképzett szakácsot és felszolgálót találni. A jó vendéglátó szakembereknek már megvan az éves állásuk, és 2-3 hónapos üzletért komoly emberek nem hagyják ott a munkahelyüket. Helyben nem találtunk, csak olyanokat, akik messzebbről érkeztek, akiknek éppen megszűnt az állásuk, vagy ősztől mennek ki külföldre. Rengeteg pesti teraszos hely van, amik ilyenkor nyitnak ki, és felszívják a munkaerőt. Az is probléma, hogy nyáron a hét második felébe háromszor annyi munkaerő kell, mint a hét első felébe. Ezek plusz kihívások. 90 százalékban szükséges az álláskeresők számára a szállás is, melynek megtalálásában segítjük a munkatársakat. A rosszban azért az a jó, hogy Balatonon jó dolgozni egy fiatalnak – mondta el tapasztalatait Barna Sándor.

Az eseményre kitelepült egy komplex szolgáltató cég, a Balaton Job is, akik a vendéglátás mellett egyéb területekre is tudnak álláskeresőket közvetíteni.

- Akiket a ma kitelepült vállalkozók nem tudnak alkalmazni, őket széleskörű pozíciónk egyikében biztosan el tudunk helyezni. Több 18 éven aluli diák is érkezett, akik egy vendéglátóhelyen kevésbé tudnak elhelyezkedni, mert nem dolgozhatnak alkohol tartalmú italokkal, éjszakába nyúlóan, viszont mi erre is felkészültünk és sok olyan pozíciónk van, amit 16 éves kortól is betölthetnek. Ebben a korban fontos az olyan pozíció, amiben a szülő is látja a biztonságot és a nyugalmat. Közvetítünk munkaerőt például pékséghálózatokba, élelmiszerüzletekbe, ahol a fiatalok belecsöppennek a balatoni munkavégzésbe, de nem napi 12 órát dolgoznak, hanem 8-at, így tudnak pihenni, strandolni is akár. Azt gondolom, hogy a Balaton az egész országban mindenki számára vonzó, ráadásul minden partnerünk figyel arra, hogy a munkavállalóknak megfelelő minőségű szállásuk is legyen, ha messzebbről érkeznek.

A szakképzett munkaerő ritkább, mint 5-10 évvel ezelőtt, de egy megfelelő ajánlattal, egy jó csomaggal megfogható. Kevesebben vannak, ezért nagyobb a verseny értük. Mi azt látjuk, hogy egy gyors ajánlatadással, meg lehet őket fogni és tartani. Például egy modern kialakítású és szemléletű konyhában a szakképzett munkaerő is látja a fejlődési lehetőséget, így egy életpályának is jó. A megfelelő bérezés mellett fontos a megfelelő pihenőidő és a szállás biztosítása, az emberséges közeg, és mindennek alapja a korrektség. A régi negatív sztereotípiáknak, hogy a Balatonon nem fizetik ki a munkaerőt, jelenleg már nincs alapja - nyilatkozta Stasztny Viktor, a Balaton Job tulajdonosa.

A munkaközvetítő iroda tulajdonosa szerint a külföldi bérekkel és megélhetési költségekkel összehasonlítva is versenyképessé vált a Balaton. Külföldön ugyan magasabb a fizetés, de tetemes megélhetési költséget kell fizetniük a munkavállalóknak, a Balatonnál azonban számos munkaadó ingyen biztosítja a szállást.

 

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Elkészült az új gyermekmedence a siófoki Nagystrandon

2018. 05. 08.

Elkészült az új gyermekmedence a siófoki Nagystrandon
Május 18-tól, a strandok hivatalos nyitásának napjától vehetik birtokba a gyerekek a Nagystrand új gyermekmedencéjét.
Részletek »

Hétköznapi hőseink képekben

2018. 04. 28.

A tűzoltók és a rendőrök munkáját, valamint Siófok 50. évfordulója alkalmából a város nevezetességeit ábrázolták alkotásaikon azok a gyerekek, akik részt vettek a Siófoki Rendőrkapitányság Nyugdíjas Egyesületének II. Gyermekrajz pályázatán.
Részletek »

Nosztalgikus klubtalálkozó

2018. 04. 26.

Nosztalgikus klubtalálkozó
Egykori kórházi és MAHART-os klubtagok emlékeztek vissza az 1970-es évektől a ’80-as évek végéig tartó sokrétű, változatos programokban gazdag klubéletre.
Részletek »
Még több magazin cikk

Síkból a térbe

2018. 05. 10.

Síkból a térbe
A vakok és gyengénlátók számára is felejthetetlen művészeti élményt nyújt a Kálmán Imre Kulturális Központban május 8-án nyílt tapintható tárlat, melyen Bodrogi Éva alkotásai láthatóak.
Részletek »

Zenés irodalmi est

2018. 04. 29.

Zenés irodalmi est
Az Egerszegi Akusztik zenekar zenés irodalmi estet szervezett április 23-án a siófoki BackStage étterem és kávézóban.
Részletek »

A magyar költészet napját ünnepelték Siófokon

2018. 04. 14.

A magyar költészet napját ünnepelték Siófokon
Siófokon a Kálmán Imre Kulturális Központ gálaműsorral, családi délutánnal és közös versszavalással, a Siófoki Önkormányzat koncerttel, a BRTK Könyvtár József Attila esttel ünnepelte a magyar költészet napját.
Részletek »

Várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak

2018. 03. 31.

Várostörténeti vetélkedő általános iskolásoknak
Siófoki általános iskolák csapatai bizonyították, mennyire jól ismerik Siófok múltját és jelenét a város 50. jubileuma alkalmából szervezett várostörténeti vetélkedőn.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija

2018. 05. 18.

A balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó Annabáli Csemege fagylaltkülönlegessége lett a 2018-as év Balaton fagyija. A Márton Sándor által megálmodott jeges édességet a gyerekek is tesztelték az ünnepélyes eredményhirdetésen május 16-án a Tünde személyhajó fedélzetén.
Részletek »

Idén másodjára indul útnak a Balaton Camino

2018. 04. 29.

A február helyett kellemesebb időben, májusban kezdődik a Balatont megkerülő séta, idén a MOL Nagyon Balaton támogatásával. A szervezők – Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna – a téli kabátot pólóra cserélik és felfedezik, milyen a szezonra készülő májusi Balaton. Az útról minden nap posztokban, bejelentkezésekben, képekben tudósítanak majd. A napi indulási helyszínek és időpontok nyilvánosak, csatlakozni ér, annál is inkább, mert 2 hétvégét, köztük egy hosszú hétvégét is magába foglal a 10 nap – tájékoztatták a Balaton Camino ötletgazdái a hirbalaton.hu-t.
Részletek »

Negyedmillió kiscsukával gyarapszik a Balaton halállománya

2018. 04. 28.

Kétszázötvenezer kiscsuka kezdheti meg új életét ezekben a napokban a Balatonban – mondta el a hirbalaton.hu kérdésére Nagy Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászati ágazatvezetője.
Részletek »

Találd meg álmaid balatoni állását egyetlen nap alatt!

2018. 04. 27.

Találd meg álmaid balatoni állását egyetlen nap alatt!
Idén először rendhagyó állásbörzén vehetnek részt azok a fiatalok, akik nyáron a Balatonnál szeretnének dolgozni a turizmusban vagy a vendéglátásban. Az Álláskereső RapidRandi összehozza a munkaadókat a leendő munkavállalókkal, így akár egyetlen nap alatt megoldódhat a nyári munka kérdése.
Részletek »

Nyitott Balaton: Boldog Békeidők, Piknik a Parton, pecsételés két keréken

2018. 04. 27.

Április 27-e és május 27-e között rendezik meg az idei Nyitott Balaton akciót, ahol rengeteg izgalmas kalanddal, például vártámadással várják az érdeklődőket, de a nyugalmasabb időtöltésre vágyók is találnak maguknak programot, például a Boldog Békeidők rendezvényen. A haspártiak Palacsintafesztiválon vagy a Piknik a Parton rendezvényen töltődhetnek fel élményekkel és kalóriákkal.
Részletek »

Ingatlan.com: 15-20 százalékot drágultak a Balaton környéki ingatlanok

2018. 04. 22.

Körülbelül 15-20 százalékot drágultak a Balaton környékén található ingatlanok – mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője kedd reggel az M1 aktuális csatornán.
Részletek »

A Balaton közepére is épül viharjelző

2018. 04. 21.

A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület (RSOE) nyílt közbeszerzésen keres szállítót 22 balatoni viharjelző berendezésre, ezek közül három a tó közepén működik majd – a felhívás a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
Részletek »

A Balatonon tesztelik az első sorozatgyártásra szánt elektromos jet-skit

2018. 04. 20.

A Balatonon tesztelik az első sorozatgyártásra szánt elektromos jet-skit
Az e-autók után itt a magyar e-jetski. Már a Balaton tesztelik a Narke Electrojet prototípusát, amely a világ első sorozatgyártásra fejlesztett, elektromos meghajtású jet-skije.
Részletek »
Még több Balaton cikk

A siófoki ritmikus gimnasztikások regionális versenyeredményei

2018. 05. 09.

A siófoki iskolák a következő eredményeket érték el Somogyjádon a Ritmikus Gimnasztika Diákolimpia Nyugat-Magyarországi Regionális Döntőjének 1-5. korcsoportos versenyén:
Részletek »

Mazsorettek XIV. Siófoki Vándorkupa versenye

2018. 04. 25.

Mazsorettek XIV. Siófoki Vándorkupa versenye
31 település mazsorettjei 5 korcsoportban, 20 kategóriában neveztek az április 14. és 15. között lezajlott „Mazsorettek XIV. Siófoki Vándorkupa” versenyére, mely a siófoki tavasz egyik kiemelkedő rendezvénye.
Részletek »

Bejutott az országos döntőbe a Perczel ritmikus gimnasztika csapata

2018. 04. 19.

A Siófoki Perczel Mór Gimnázium ritmikus gimnasztika csapata első helyen végzett a Ritmikus Gimnasztika Diákolimpia Nyugat-Magyarországi Regionális Döntőjében, így továbbjutott az országos fordulóba.
Részletek »
Még több sport cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai