Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
július
minden ami Siófok
Tömeges izomnövekedés Siófokon

Magazin

Tömeges izomnövekedés Siófokon

Augusztus első hétvégéjén hetedik alkalommal rendezték meg a siófoki Plázson a nyár legizgalmasabb testépítő és fitness programját, a...

Kultúra

Káprázat a parkban

A szabadtéri színpadon a varázslat volt az úr július közepén, Magic showban lehetett része Siófok lakosainak.

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat

Sport

Országos második helyezést ért el a Siófok...

Siófok 60 év feletti labdarúgó csapata, a Siófok Senior a dobogó második fokára állhatott fel a X. Országos Veterán Labdarúgó...

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Balaton

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Somogy vizei fürdőzésre alkalmasak, kiváló minősítésűek. Ez derül ki a szezon előtti, illetve az azt követő első mintavétel...

Magazin 2018. 05. 06.

Álláskereső RapidRandi

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Konkrét állásajánlatokkal térhettek haza azok a fiatalok, akik részt vettek a siófoki Plázson megrendezett Álláskereső RapidRandin. 300 nyitott pozíció várta a vendéglátásban és turizmusban elhelyezkedni vágyókat.

Első alkalommal rendezték meg május 5-én az Álláskereső RapidRandit a siófoki Plázson, ahová a Balatonnál dolgozni vágyó fiatalokat, álláskeresőket várták a turizmusban és vendéglátásban érdekelt balatoni cégek képviselői. Az eseményt az újgenerációs interaktív álláskereső és álláshirdető applikáció, a SimpleJob hozta el Siófokra.

- Mindannyian tudjuk, hogy a munkaerőhiány nyáron, a Balatonon nagy problémát jelent, ezért hoztunk létre a siófoki állásbörzét. Rendezvényünk egy rendhagyó Álláskereső RapidRandi, melynek koncepciója, hogy az álláskeresők nemcsak a kiállítók között sétálgatnak, hanem konkrét állásinterjúkon vesznek részt, és a nap végén ajánlattal térhetnek haza. 13 kiállítónk 300 nyitott pozícióval várja a jelentkezőket főként a turizmus és a vendéglátás terén. Az álláskeresőket előre beregisztráltattuk az applikációban, ahol egy álláskereső profilt nyitottak, ezáltal fel tudtuk mérni az érdeklődést. Összesen 200-an regisztráltak előzetesen a mai a rendezvényre, és a helyiek mellett az ország számos pontjáról érkeznek álláskeresők – nyilatkozta a SimpleJob ügyvezetője, Lukács Beáta.

Az Álláskereső RapidRandi elsősorban a fiatalokat célozta meg, akik közül sokan meg is találták nyári munkájukat a villáminterjúk után.

- Szobalányállást kerestünk leginkább, és amit itt hallottunk eddig, az nagyon tetszett. Konkrét ajánlatokat is kaptunk Siófokra és Lellére egyaránt, ahol szállást és ellátást is biztosítanak. Budapestről érkeztünk, így ez számunkra nagyon fontos szempont – mondta el két fővárosból érkező diák.

A rendezvénynek otthont adó siófoki Plázsnak, valamint a népszerű Palace Dance Clubnak is volt saját standja a helyszínen. A két vállalkozás tulajdonosa, Barna Sándor maga interjúztatta leendő munkavállalóit.

- A kulcsállásokat már betöltöttük, amit mi jelenleg keresünk, az a könnyebbik műfaj, kisegítők, pultosok, a nehezebb szakképzett szakácsot és felszolgálót találni. A jó vendéglátó szakembereknek már megvan az éves állásuk, és 2-3 hónapos üzletért komoly emberek nem hagyják ott a munkahelyüket. Helyben nem találtunk, csak olyanokat, akik messzebbről érkeztek, akiknek éppen megszűnt az állásuk, vagy ősztől mennek ki külföldre. Rengeteg pesti teraszos hely van, amik ilyenkor nyitnak ki, és felszívják a munkaerőt. Az is probléma, hogy nyáron a hét második felébe háromszor annyi munkaerő kell, mint a hét első felébe. Ezek plusz kihívások. 90 százalékban szükséges az álláskeresők számára a szállás is, melynek megtalálásában segítjük a munkatársakat. A rosszban azért az a jó, hogy Balatonon jó dolgozni egy fiatalnak – mondta el tapasztalatait Barna Sándor.

Az eseményre kitelepült egy komplex szolgáltató cég, a Balaton Job is, akik a vendéglátás mellett egyéb területekre is tudnak álláskeresőket közvetíteni.

- Akiket a ma kitelepült vállalkozók nem tudnak alkalmazni, őket széleskörű pozíciónk egyikében biztosan el tudunk helyezni. Több 18 éven aluli diák is érkezett, akik egy vendéglátóhelyen kevésbé tudnak elhelyezkedni, mert nem dolgozhatnak alkohol tartalmú italokkal, éjszakába nyúlóan, viszont mi erre is felkészültünk és sok olyan pozíciónk van, amit 16 éves kortól is betölthetnek. Ebben a korban fontos az olyan pozíció, amiben a szülő is látja a biztonságot és a nyugalmat. Közvetítünk munkaerőt például pékséghálózatokba, élelmiszerüzletekbe, ahol a fiatalok belecsöppennek a balatoni munkavégzésbe, de nem napi 12 órát dolgoznak, hanem 8-at, így tudnak pihenni, strandolni is akár. Azt gondolom, hogy a Balaton az egész országban mindenki számára vonzó, ráadásul minden partnerünk figyel arra, hogy a munkavállalóknak megfelelő minőségű szállásuk is legyen, ha messzebbről érkeznek.

A szakképzett munkaerő ritkább, mint 5-10 évvel ezelőtt, de egy megfelelő ajánlattal, egy jó csomaggal megfogható. Kevesebben vannak, ezért nagyobb a verseny értük. Mi azt látjuk, hogy egy gyors ajánlatadással, meg lehet őket fogni és tartani. Például egy modern kialakítású és szemléletű konyhában a szakképzett munkaerő is látja a fejlődési lehetőséget, így egy életpályának is jó. A megfelelő bérezés mellett fontos a megfelelő pihenőidő és a szállás biztosítása, az emberséges közeg, és mindennek alapja a korrektség. A régi negatív sztereotípiáknak, hogy a Balatonon nem fizetik ki a munkaerőt, jelenleg már nincs alapja - nyilatkozta Stasztny Viktor, a Balaton Job tulajdonosa.

A munkaközvetítő iroda tulajdonosa szerint a külföldi bérekkel és megélhetési költségekkel összehasonlítva is versenyképessé vált a Balaton. Külföldön ugyan magasabb a fizetés, de tetemes megélhetési költséget kell fizetniük a munkavállalóknak, a Balatonnál azonban számos munkaadó ingyen biztosítja a szállást.

 

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Újdonságok a jubileumi évben

2018. 08. 13.

A jubileumi év nem csak a rendezvényekben hoz sok újdonságot, de Siófok marketing kommunikációs felületei is megújulnak.
Részletek »

Tömeges izomnövekedés Siófokon

2018. 08. 06.

Tömeges izomnövekedés Siófokon
Augusztus első hétvégéjén hetedik alkalommal rendezték meg a siófoki Plázson a nyár legizgalmasabb testépítő és fitness programját, a Scitec Muscle Beach-et. A gyönyörű helyszín, a szikrázó napsütés és a Balaton mellett a Team Scitec tagjai és sztárvendégek várták három napon át a sport és a nyár szerelmeseit.
Részletek »

Emléktábla Latyinak

2018. 07. 18.

Emléktábla Latyinak
A Latabár család egykori házának falára került emléktábla mindenféle csinadratta nélkül. Mikor megnéztük, Latabár Katalinnal is összefutottunk.
Részletek »

Elsüllyedt hajó az Ezüstparton

2018. 07. 17.

Elsüllyedt hajó az Ezüstparton
Elkészült az új gyerekjátszótér az Ezüstparton és igencsak látványos lett.
Részletek »

Feléhez érkezett a jubileumi év

2018. 07. 10.

Feléhez érkezett a jubileumi év
Most, hogy már júliust írunk, és eltelt a 2018. év több mint fele, tekintsünk vissza kicsit a jubileumi ünnepsorozat eddig megvalósult programjaira, és lássuk, mi vár még ránk ebben a különleges évben!
Részletek »

Kárpátalján segítettek a perczeles tanárok

2018. 07. 03.

Kárpátalján segítettek a perczeles tanárok
A Határtalanul Kárpátaljai Akcióprogram keretében a Nagymuzsalyi Középiskolába vittek adományokat a Perczel Mór gimnázium tanárai.
Részletek »

Óriási óriáskerék

2018. 07. 01.

Óriási óriáskerék
Mától forog az 50 méteres kerék a siófoki nagystrandon.
Részletek »

Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését vette át a Siófoki Női Kar

2018. 06. 18.

Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését vette át a Siófoki Női Kar
Díjátadóval egybekötött kóruskoncerten vette át az Örökségünk - Somogyország Kincse kitüntetést a Siófoki Női Kar.
Részletek »

Old timerek a Fő téren

2018. 06. 12.

Old timerek a Fő téren
Idén is Siófokról indult a Balaton Classic, amelyen ez évben több rekord is született.
Részletek »
Még több magazin cikk

Swing a téren

2018. 07. 20.

Swing a téren
Siófokon élvezhettük a Magyarországon egyedülálló Gipsy Swing műfajt képviselő Canarro együttes koncertjét, akik – felidézve modern korunkban a 20-as 30-as évek zenei világát, a jazz-t vegyítve különböző zenei tradíciókkal - a Fő téren egészen varázslatos hangulatot teremtettek.
Részletek »

Táncos lábak az esőben

2018. 07. 19.

Táncos lábak az esőben
Siófok főterére látogatott a 33 éves Nagyatádi Fürjecske Néptánc Egyesület.
Részletek »

Jazz a Fő téren

2018. 07. 14.

Jazz a Fő téren
Javában zajlik a 15. New Orleans Jazz fesztivál a Fő téren. Ma este Hot Jazz Band.
Részletek »

Néptánccal és koncertekkel színesített Belvárosi Estek

2018. 07. 05.

Néptánccal és koncertekkel színesített Belvárosi Estek
Június végén elindultak a Kálmán Imre Kulturális Központ Belvárosi Néptánc Estek és Belvárosi Zenei Estek sorozatai.
Részletek »

Elindult a Zene a Zöldben!

2018. 07. 04.

Elindult a Zene a Zöldben!
A Zene a Zöldben komolyzenei koncertsorozat július 1-jei nyitórendezvényén Horgas Eszter - Falusi Mariann és a ClassJazz Band hozta el világslágereit a Jókai parkban összegyűlt több száz fős közönségnek.
Részletek »

A Gyöngyhajú lány balladája

2018. 06. 29.

A Gyöngyhajú lány balladája
Látványos produkció, szuper zene: az ExperiDance első musicalje a siófoki szabadtérin, az Omega életművéből.
Részletek »

Gondolatok a siófoki Ünnepi Könyvhétről

2018. 06. 19.

Minek is nevezzük a könyvheti rendezvényünket? Bemutatónak, összejövetelnek, bulinak, ismerkedési délutánnak vagy társas estnek? Talán nem is kell ezek közül választani, mert a siófoki Ünnepi Könyvhét mindegyik volt egyszerre.
Részletek »
Még több kultúra cikk

A félmilliomodik utas

2018. 08. 07.

A félmilliomodik utas
Siófokon köszöntötte a BAHART az idei félmilliomodik személyhajó utasát. A főidényi hajózási szezon idén egészen augusztus 26-ig tart a sűrített menetrendi járatokkal, valamint a színes séta- és programhajó kínálattal
Részletek »

Nyártól a kempingezők is wifizhetnek a Balatonnál

2018. 05. 24.

Nagy sávszélességű wifi-hálózatot telepítettek két népszerű balatoni kempingben. A siófoki Aranypart és a zamárdi Mirabella vendégei az idei szezontól kezdve használhatják a szolgáltatást.
Részletek »

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija

2018. 05. 18.

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija
A balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó Annabáli Csemege fagylaltkülönlegessége lett a 2018-as év Balaton fagyija. A Márton Sándor által megálmodott jeges édességet a gyerekek is tesztelték az ünnepélyes eredményhirdetésen május 16-án a Tünde személyhajó fedélzetén.
Részletek »

Idén másodjára indul útnak a Balaton Camino

2018. 04. 29.

A február helyett kellemesebb időben, májusban kezdődik a Balatont megkerülő séta, idén a MOL Nagyon Balaton támogatásával. A szervezők – Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna – a téli kabátot pólóra cserélik és felfedezik, milyen a szezonra készülő májusi Balaton. Az útról minden nap posztokban, bejelentkezésekben, képekben tudósítanak majd. A napi indulási helyszínek és időpontok nyilvánosak, csatlakozni ér, annál is inkább, mert 2 hétvégét, köztük egy hosszú hétvégét is magába foglal a 10 nap – tájékoztatták a Balaton Camino ötletgazdái a hirbalaton.hu-t.
Részletek »
Még több Balaton cikk

Grappling verseny a Beszédesben

2018. 06. 30.

Grappling verseny a Beszédesben
Idén már harmadik alkalommal került megrendezésre Siófokon a Global Grappling Liga versenye.
Részletek »

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat

2018. 06. 27.

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat
Siófok 60 év feletti labdarúgó csapata, a Siófok Senior a dobogó második fokára állhatott fel a X. Országos Veterán Labdarúgó Fesztiválon, ezzel hazánk második legjobb senior labdarúgó csapatává vált.
Részletek »

Spinning a Balatonon

2018. 06. 26.

Közel 250-en biciklizték át a Balatont a Badacsony katamarán fedélzetén az ötödik alkalommal megrendezett Tekerj Katamaránon sporteseményen.
Részletek »

Ritmikus gimnasztika országos döntő

2018. 06. 15.

Eredményesen szerepeltek a siófoki iskolák csapatai a június 8-ai, Kazincbarcikán megrendezett Ritmikus Gimnasztika Diákolimpia Országos Döntőjén.
Részletek »
Még több sport cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai