Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
július
minden ami Siófok
Tömeges izomnövekedés Siófokon

Magazin

Tömeges izomnövekedés Siófokon

Augusztus első hétvégéjén hetedik alkalommal rendezték meg a siófoki Plázson a nyár legizgalmasabb testépítő és fitness programját, a...

Kultúra

Káprázat a parkban

A szabadtéri színpadon a varázslat volt az úr július közepén, Magic showban lehetett része Siófok lakosainak.

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat

Sport

Országos második helyezést ért el a Siófok...

Siófok 60 év feletti labdarúgó csapata, a Siófok Senior a dobogó második fokára állhatott fel a X. Országos Veterán Labdarúgó...

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Balaton

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Somogy vizei fürdőzésre alkalmasak, kiváló minősítésűek. Ez derül ki a szezon előtti, illetve az azt követő első mintavétel...

Magazin 2018. 06. 07.

A Siófoki Szakképzési Centrum Kiváló Tanulója díjátadó ünnepély

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
A Siófoki Szakképzési Centrum intézményeiben hagyomány, hogy a tanév végén díjátadó ünnepély keretében a példamutató szorgalommal rendelkező kitűnő tanulókat, a versenyeken kimagasló eredményt elérő diákokat és a kiemelkedő közösségi munkát végző fiatalokat Szamosi Lóránt főigazgató az iskola legmagasabb fokú elismerésével, a Siófoki Szakképzési Centrum Kiváló Tanulója oklevéllel jutalmazza. Az intézmény vezetése a diákok, az őket felkészítő tanárok, valamint a jubiláló pedagógusok szakmai munkáját a június 5-i átadóünnepség keretei között ismerte el.

- A mai ünnepség központi témája a tehetség. Ahogy diákjainkon és felkészítő tanáraikon végignézek, mindenképpen a tehetség szó jut eszembe. A két legnagyobb kihívás egy iskolában, a nagyon gyenge képességű gyermek és a nagyon komoly képességű, tehetséges gyermek. Mindkettő nagy erőfeszítéseket és komoly munkát igényel a pedagógusok részéről. A tehetség is relatív fogalom, a jelenlévő diákok abszolút jók abban a szakmában, tanulmányokban, amit éppen folytatnak, vagy a sportban, ez már önmagában a tehetséget jelenti. Országunk legfőbb árucikke a tehetség. Nincsenek nagy kőolajmezőink, földgázmezőink, hanem tehetségeink vannak, amivel azt gondolom, hogy nagyon jól tudunk gazdálkodni. Bízom abban, hogy hosszútávon is meg tudjuk tartani tehetségeinket, hiszen ennek az országnak szüksége van a dolgos, sportolni szerető, valamiben kiemelkedőt nyújtó ifjúságra – mondta ünnepi beszédében Szamosi Lóránt, a Siófoki SZC főigazgatója.

A Hotel Mala Garden Balaton parti teraszán megrendezett díjátadót a Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulóinak műsora színesítette.

A Siófoki Szakképzési Centrum Kiváló Tanulója elismerő oklevelet vehetett át:

Máté Fanni Szabina, a Siófoki SZC Mathiász János Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának gimnáziumi tanulója kitűnő tanulmányi eredményéért, valamint kézilabda és atlétika sportágakban nyújtott kiváló teljesítményéért. Felkészítő tanára: Vargáné Hidvéghy Édua.

Sági Cintia Viktória, a Siófoki SZC Marcali Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának gépi forgácsoló tanulója kiváló tanulmányi eredményéért, aktív közösségi és sport tevékenységéért. Felkészítő tanára: Landi István.

Szász László Achilles, a Siófoki SZC Baross Gábor Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának hegesztő tanulója kiváló tanulmányi eredményéért, valamint a tanulmányi versenyeken nyújtott teljesítményéért, közösségi munkájáért. Felkészítő tanára: Varga István.

Gulyás Sándor, a Siófoki SZC Bacsák György Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának villanyszerelő tanulója kitűnő tanulmányi eredményéért, az OSZKTV versenyen elért helyezéséért, példamutató szakmai szorgalmáért. Felkészítő tanárai: Horváth Péter és Poór László.

Czene Nikolett, a Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának pénzügyi-számviteli ügyintéző tanulója kiváló tanulmányi eredményéért, az OSZTV versenyen nyújtott teljesítményéért. Felkészítő tanárai: Sebők Éva és Kercsmár Vilmos.

A díjátadó ünnepélyen a jubiláló tanárokat is köszöntötték, akik kiemelkedő, áldozatos szakmai munkájukkal hozzájárultak intézményük és a Siófoki Szakképzési Centrum magas színvonalú pedagógiai tevékenységéhez és elősegítették az iskola hírnevének növelését:

Matyikóné Nagy Éva magyar nyelv és irodalom szakos tanár, népművelő, kulturális menedzser, a Krúdy Irodalmi Színpad alapítója, 17 éve a Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának tanára, a tanári-közszolgálati pályán már 41 éve tevékenykedik.

Kulcsár János műszaki oktató, gyakorlati oktatásvezető, a Siófoki SZC Marcali Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tantestületének elismert és tisztelt tagja. 44 esztendeje dolgozik jelenlegi munkahelyén, pályafutása során több elismerést, kitüntetést is kapott.

Pék Róbertné matematika-pedagógia szakos tanár, a Siófoki SZC Marcali Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tantestületének kiemelkedő tagja, mintegy 40 éves oktató-nevelő munkája meghatározó az iskola életében.

Horák Ferenc gépészmérnök-mérnöktanár, a Siófoki SZC Baross Gábor Szakgimnáziuma és Szakközépiskola szakmai munkaközösségének oszlopos tagja. 27 évet töltött el a pedagógusi pályán, ebből 6 évet Siófokon. A szakmai elmélet és gyakorlat oktatása terén nem ismer lehetetlent, lelkesedése, szakma iránti elkötelezettsége egyedülálló.

Mátrainé Horváth Beatrix matematika-fizika-kémia szakos tanár és Mátrai Tibor matematika-fizika-számítástechnika szakos tanár. Mindketten a Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának meghatározó pedagógusai. A mintegy négy évtizedes pályafutás, amelyet a középfokú nevelés és oktatás szolgálatában töltöttek el példaértékű és meghatározó nem csak a Krúdy, hanem Siófok oktatási életében is.

 

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Újdonságok a jubileumi évben

2018. 08. 13.

A jubileumi év nem csak a rendezvényekben hoz sok újdonságot, de Siófok marketing kommunikációs felületei is megújulnak.
Részletek »

Tömeges izomnövekedés Siófokon

2018. 08. 06.

Tömeges izomnövekedés Siófokon
Augusztus első hétvégéjén hetedik alkalommal rendezték meg a siófoki Plázson a nyár legizgalmasabb testépítő és fitness programját, a Scitec Muscle Beach-et. A gyönyörű helyszín, a szikrázó napsütés és a Balaton mellett a Team Scitec tagjai és sztárvendégek várták három napon át a sport és a nyár szerelmeseit.
Részletek »

Emléktábla Latyinak

2018. 07. 18.

Emléktábla Latyinak
A Latabár család egykori házának falára került emléktábla mindenféle csinadratta nélkül. Mikor megnéztük, Latabár Katalinnal is összefutottunk.
Részletek »

Elsüllyedt hajó az Ezüstparton

2018. 07. 17.

Elsüllyedt hajó az Ezüstparton
Elkészült az új gyerekjátszótér az Ezüstparton és igencsak látványos lett.
Részletek »

Feléhez érkezett a jubileumi év

2018. 07. 10.

Feléhez érkezett a jubileumi év
Most, hogy már júliust írunk, és eltelt a 2018. év több mint fele, tekintsünk vissza kicsit a jubileumi ünnepsorozat eddig megvalósult programjaira, és lássuk, mi vár még ránk ebben a különleges évben!
Részletek »

Kárpátalján segítettek a perczeles tanárok

2018. 07. 03.

Kárpátalján segítettek a perczeles tanárok
A Határtalanul Kárpátaljai Akcióprogram keretében a Nagymuzsalyi Középiskolába vittek adományokat a Perczel Mór gimnázium tanárai.
Részletek »

Óriási óriáskerék

2018. 07. 01.

Óriási óriáskerék
Mától forog az 50 méteres kerék a siófoki nagystrandon.
Részletek »

Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését vette át a Siófoki Női Kar

2018. 06. 18.

Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését vette át a Siófoki Női Kar
Díjátadóval egybekötött kóruskoncerten vette át az Örökségünk - Somogyország Kincse kitüntetést a Siófoki Női Kar.
Részletek »

Old timerek a Fő téren

2018. 06. 12.

Old timerek a Fő téren
Idén is Siófokról indult a Balaton Classic, amelyen ez évben több rekord is született.
Részletek »
Még több magazin cikk

Swing a téren

2018. 07. 20.

Swing a téren
Siófokon élvezhettük a Magyarországon egyedülálló Gipsy Swing műfajt képviselő Canarro együttes koncertjét, akik – felidézve modern korunkban a 20-as 30-as évek zenei világát, a jazz-t vegyítve különböző zenei tradíciókkal - a Fő téren egészen varázslatos hangulatot teremtettek.
Részletek »

Táncos lábak az esőben

2018. 07. 19.

Táncos lábak az esőben
Siófok főterére látogatott a 33 éves Nagyatádi Fürjecske Néptánc Egyesület.
Részletek »

Jazz a Fő téren

2018. 07. 14.

Jazz a Fő téren
Javában zajlik a 15. New Orleans Jazz fesztivál a Fő téren. Ma este Hot Jazz Band.
Részletek »

Néptánccal és koncertekkel színesített Belvárosi Estek

2018. 07. 05.

Néptánccal és koncertekkel színesített Belvárosi Estek
Június végén elindultak a Kálmán Imre Kulturális Központ Belvárosi Néptánc Estek és Belvárosi Zenei Estek sorozatai.
Részletek »

Elindult a Zene a Zöldben!

2018. 07. 04.

Elindult a Zene a Zöldben!
A Zene a Zöldben komolyzenei koncertsorozat július 1-jei nyitórendezvényén Horgas Eszter - Falusi Mariann és a ClassJazz Band hozta el világslágereit a Jókai parkban összegyűlt több száz fős közönségnek.
Részletek »

A Gyöngyhajú lány balladája

2018. 06. 29.

A Gyöngyhajú lány balladája
Látványos produkció, szuper zene: az ExperiDance első musicalje a siófoki szabadtérin, az Omega életművéből.
Részletek »

Gondolatok a siófoki Ünnepi Könyvhétről

2018. 06. 19.

Minek is nevezzük a könyvheti rendezvényünket? Bemutatónak, összejövetelnek, bulinak, ismerkedési délutánnak vagy társas estnek? Talán nem is kell ezek közül választani, mert a siófoki Ünnepi Könyvhét mindegyik volt egyszerre.
Részletek »
Még több kultúra cikk

A félmilliomodik utas

2018. 08. 07.

A félmilliomodik utas
Siófokon köszöntötte a BAHART az idei félmilliomodik személyhajó utasát. A főidényi hajózási szezon idén egészen augusztus 26-ig tart a sűrített menetrendi járatokkal, valamint a színes séta- és programhajó kínálattal
Részletek »

Nyártól a kempingezők is wifizhetnek a Balatonnál

2018. 05. 24.

Nagy sávszélességű wifi-hálózatot telepítettek két népszerű balatoni kempingben. A siófoki Aranypart és a zamárdi Mirabella vendégei az idei szezontól kezdve használhatják a szolgáltatást.
Részletek »

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija

2018. 05. 18.

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija
A balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó Annabáli Csemege fagylaltkülönlegessége lett a 2018-as év Balaton fagyija. A Márton Sándor által megálmodott jeges édességet a gyerekek is tesztelték az ünnepélyes eredményhirdetésen május 16-án a Tünde személyhajó fedélzetén.
Részletek »

Idén másodjára indul útnak a Balaton Camino

2018. 04. 29.

A február helyett kellemesebb időben, májusban kezdődik a Balatont megkerülő séta, idén a MOL Nagyon Balaton támogatásával. A szervezők – Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna – a téli kabátot pólóra cserélik és felfedezik, milyen a szezonra készülő májusi Balaton. Az útról minden nap posztokban, bejelentkezésekben, képekben tudósítanak majd. A napi indulási helyszínek és időpontok nyilvánosak, csatlakozni ér, annál is inkább, mert 2 hétvégét, köztük egy hosszú hétvégét is magába foglal a 10 nap – tájékoztatták a Balaton Camino ötletgazdái a hirbalaton.hu-t.
Részletek »
Még több Balaton cikk

Grappling verseny a Beszédesben

2018. 06. 30.

Grappling verseny a Beszédesben
Idén már harmadik alkalommal került megrendezésre Siófokon a Global Grappling Liga versenye.
Részletek »

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat

2018. 06. 27.

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat
Siófok 60 év feletti labdarúgó csapata, a Siófok Senior a dobogó második fokára állhatott fel a X. Országos Veterán Labdarúgó Fesztiválon, ezzel hazánk második legjobb senior labdarúgó csapatává vált.
Részletek »

Spinning a Balatonon

2018. 06. 26.

Közel 250-en biciklizték át a Balatont a Badacsony katamarán fedélzetén az ötödik alkalommal megrendezett Tekerj Katamaránon sporteseményen.
Részletek »

Ritmikus gimnasztika országos döntő

2018. 06. 15.

Eredményesen szerepeltek a siófoki iskolák csapatai a június 8-ai, Kazincbarcikán megrendezett Ritmikus Gimnasztika Diákolimpia Országos Döntőjén.
Részletek »
Még több sport cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai