Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
július
minden ami Siófok
Tömeges izomnövekedés Siófokon

Magazin

Tömeges izomnövekedés Siófokon

Augusztus első hétvégéjén hetedik alkalommal rendezték meg a siófoki Plázson a nyár legizgalmasabb testépítő és fitness programját, a...

Kultúra

Káprázat a parkban

A szabadtéri színpadon a varázslat volt az úr július közepén, Magic showban lehetett része Siófok lakosainak.

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat

Sport

Országos második helyezést ért el a Siófok...

Siófok 60 év feletti labdarúgó csapata, a Siófok Senior a dobogó második fokára állhatott fel a X. Országos Veterán Labdarúgó...

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Balaton

Kiváló minősítésűek a somogyi strandok vizei

Somogy vizei fürdőzésre alkalmasak, kiváló minősítésűek. Ez derül ki a szezon előtti, illetve az azt követő első mintavétel...

Magazin 2018. 07. 27.

50 éve Siófok hűséges vendégei

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Fél évszázados barátság köti össze a németországi Meyer és a siófoki Stolle családot. A lipcsei család tagjai 1968 óta minden nyáron Siófokon töltik a vakációt, és az évforduló alkalmából idén júliusban „Hűséges Vendég” oklevelet vehettek át a Siófoki Önkormányzati Hivataltól.

A „Hűséges Vendég” oklevelet Hamvas Péter alpolgármester adta át Wolfgang és Helga Meyernek, akik egyik gyermekük és két unokájuk, valamint hűséges szállásadóik és jó barátaik, Kollár Rita és édesapja, ifj. Stolle László társaságában látogattak el a Siófoki Önkormányzati Hivatalba. 

A két család 50 éves barátságának történetéről Kollár Rita mesélt lapunknak.

- 50 évvel ezelőtt a lipcsei focicsapat vendégségben járt a siófoki csapatnál. Egy lengyel és akkor még cseh-szlovák focicsapattal együtt egy barátságos mérkőzéseket játszottak. Akkor 50 esztendős nagypapám, Stolle László a Siófoki Bányász Sportegyesület elnöke volt, így ismerkedett meg a 28 éves Wolfgang Meyerrel. A foci kapcsán alakult ki ez a barátság, és a következő évben nagyszüleim meghívták őket, hogy lakjanak a Stolle családnál. Az azóta eltelt évek alatt családunk öt generációját ismerték meg, dédnagymamámat, nagyszüleimet, szüleimet, engem és a gyerekeimet is. Mi a Meyer család három generációját ismerjük, lányaik is itt nyaraltak, akik később hozták a gyerekeiket is, így a nagyszülők, gyerekek és unokák mind Siófokon töltötték a szünidőt. Az egyik unokájuk például 13 éve, kisbaba korától kezdve, minden nyáron itt nyaral – mesélt a kezdetekről Kollár Rita.

- Annyira jó barátság alakult ki, és olyan nagy szeretettel fogadták őket nagyszüleim, hogy ezáltal létrejöhetett ez a hosszú távú kapcsolat. Nagymamám két éve hunyt el, de pár évvel ezelőtt még minden nap ő főzött nekik. Nagyon szeretett a két család együtt vitorlázni, közös programokon vettünk részt. Az első években bejárták a környéket, kirándultak Badacsonyban, Pécsen, Budapesten, végigjárták a termálfürdőket, csónakáztak a Tapolcai barlangban. Legfőbb vágyuk mindig is a nyugalom és a nyugodt pihenés. Általában két és fél három hétig itt nyaralnak, de volt olyan év, hogy többször is ellátogattak hozzánk. Olyannyira családtagokká váltak, hogy nagymamámat kerek születésnapjain meglepetésként meglátogatták. A nyaralások kölcsönösek voltak, nagypapámék többször is jártak Lipcsében, és középiskolás koromban a német tudásomat nagyban segítette, hogy velük folyamatosan tartottam a kapcsolatot. Évközben is sokszor beszélünk telefonon, és nincs olyan születésnap, amit elfelejtenének – mondta el Kollár Rita.

A nagyszülők vendégszeretete megalapozta, és összetartotta a kapcsolatot, szeretettel beszél róluk ma is a lipcsei Meyer család.

- A Stolle családhoz vagyunk a leghűségesebbek, már a család öt generációját megismertük. A család részei lettünk, ez a legmeghatározóbb. Egyik legnagyobb élményünk az volt, mikor ideutaztunk a nagypapa 80. születésnapjára meglepetésként, és amikor a nagymama 90. születésnapját ünnepeltük. 2014-ben az egész családunk itt járt, lányaink a férjeikkel, két-két gyermekükkel, ez egy nagy közös nyaralás volt. Nagyon örülök, hogy nem csak a nagyszülőkkel volt jó a kapcsolat, hanem most is tart a barátság a család többi generációjával is. Mély szeretet köt minket a Stolle család által Siófokhoz. A városban láttuk azt a folyamatos fejlődést, ami a fél évszázad alatt végbement. 50 évvel ezelőtt számunkra minden olyan vidékies volt még, de mostanra minden modernné vált, új létesítmények, épületek gazdagítják a várost. Akkoriban még csak egy ABC volt és a csarnok, ma már szinte otthon érezzük magunkat, olyan, mint Németországban – mesélt élményeiről a Meyer família.

Meyerék, ha egészségük engedi, és úgy alakul, nagyon szeretnének visszatérni Siófokra a következő években is.

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Újdonságok a jubileumi évben

2018. 08. 13.

A jubileumi év nem csak a rendezvényekben hoz sok újdonságot, de Siófok marketing kommunikációs felületei is megújulnak.
Részletek »

Tömeges izomnövekedés Siófokon

2018. 08. 06.

Tömeges izomnövekedés Siófokon
Augusztus első hétvégéjén hetedik alkalommal rendezték meg a siófoki Plázson a nyár legizgalmasabb testépítő és fitness programját, a Scitec Muscle Beach-et. A gyönyörű helyszín, a szikrázó napsütés és a Balaton mellett a Team Scitec tagjai és sztárvendégek várták három napon át a sport és a nyár szerelmeseit.
Részletek »

Emléktábla Latyinak

2018. 07. 18.

Emléktábla Latyinak
A Latabár család egykori házának falára került emléktábla mindenféle csinadratta nélkül. Mikor megnéztük, Latabár Katalinnal is összefutottunk.
Részletek »

Elsüllyedt hajó az Ezüstparton

2018. 07. 17.

Elsüllyedt hajó az Ezüstparton
Elkészült az új gyerekjátszótér az Ezüstparton és igencsak látványos lett.
Részletek »

Feléhez érkezett a jubileumi év

2018. 07. 10.

Feléhez érkezett a jubileumi év
Most, hogy már júliust írunk, és eltelt a 2018. év több mint fele, tekintsünk vissza kicsit a jubileumi ünnepsorozat eddig megvalósult programjaira, és lássuk, mi vár még ránk ebben a különleges évben!
Részletek »

Kárpátalján segítettek a perczeles tanárok

2018. 07. 03.

Kárpátalján segítettek a perczeles tanárok
A Határtalanul Kárpátaljai Akcióprogram keretében a Nagymuzsalyi Középiskolába vittek adományokat a Perczel Mór gimnázium tanárai.
Részletek »

Óriási óriáskerék

2018. 07. 01.

Óriási óriáskerék
Mától forog az 50 méteres kerék a siófoki nagystrandon.
Részletek »

Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését vette át a Siófoki Női Kar

2018. 06. 18.

Somogy megye egyik legrangosabb kitüntetését vette át a Siófoki Női Kar
Díjátadóval egybekötött kóruskoncerten vette át az Örökségünk - Somogyország Kincse kitüntetést a Siófoki Női Kar.
Részletek »

Old timerek a Fő téren

2018. 06. 12.

Old timerek a Fő téren
Idén is Siófokról indult a Balaton Classic, amelyen ez évben több rekord is született.
Részletek »
Még több magazin cikk

Swing a téren

2018. 07. 20.

Swing a téren
Siófokon élvezhettük a Magyarországon egyedülálló Gipsy Swing műfajt képviselő Canarro együttes koncertjét, akik – felidézve modern korunkban a 20-as 30-as évek zenei világát, a jazz-t vegyítve különböző zenei tradíciókkal - a Fő téren egészen varázslatos hangulatot teremtettek.
Részletek »

Táncos lábak az esőben

2018. 07. 19.

Táncos lábak az esőben
Siófok főterére látogatott a 33 éves Nagyatádi Fürjecske Néptánc Egyesület.
Részletek »

Jazz a Fő téren

2018. 07. 14.

Jazz a Fő téren
Javában zajlik a 15. New Orleans Jazz fesztivál a Fő téren. Ma este Hot Jazz Band.
Részletek »

Néptánccal és koncertekkel színesített Belvárosi Estek

2018. 07. 05.

Néptánccal és koncertekkel színesített Belvárosi Estek
Június végén elindultak a Kálmán Imre Kulturális Központ Belvárosi Néptánc Estek és Belvárosi Zenei Estek sorozatai.
Részletek »

Elindult a Zene a Zöldben!

2018. 07. 04.

Elindult a Zene a Zöldben!
A Zene a Zöldben komolyzenei koncertsorozat július 1-jei nyitórendezvényén Horgas Eszter - Falusi Mariann és a ClassJazz Band hozta el világslágereit a Jókai parkban összegyűlt több száz fős közönségnek.
Részletek »

A Gyöngyhajú lány balladája

2018. 06. 29.

A Gyöngyhajú lány balladája
Látványos produkció, szuper zene: az ExperiDance első musicalje a siófoki szabadtérin, az Omega életművéből.
Részletek »

Gondolatok a siófoki Ünnepi Könyvhétről

2018. 06. 19.

Minek is nevezzük a könyvheti rendezvényünket? Bemutatónak, összejövetelnek, bulinak, ismerkedési délutánnak vagy társas estnek? Talán nem is kell ezek közül választani, mert a siófoki Ünnepi Könyvhét mindegyik volt egyszerre.
Részletek »
Még több kultúra cikk

A félmilliomodik utas

2018. 08. 07.

A félmilliomodik utas
Siófokon köszöntötte a BAHART az idei félmilliomodik személyhajó utasát. A főidényi hajózási szezon idén egészen augusztus 26-ig tart a sűrített menetrendi járatokkal, valamint a színes séta- és programhajó kínálattal
Részletek »

Nyártól a kempingezők is wifizhetnek a Balatonnál

2018. 05. 24.

Nagy sávszélességű wifi-hálózatot telepítettek két népszerű balatoni kempingben. A siófoki Aranypart és a zamárdi Mirabella vendégei az idei szezontól kezdve használhatják a szolgáltatást.
Részletek »

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija

2018. 05. 18.

Az Annabáli Csemege lett idén a Balaton fagyija
A balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó Annabáli Csemege fagylaltkülönlegessége lett a 2018-as év Balaton fagyija. A Márton Sándor által megálmodott jeges édességet a gyerekek is tesztelték az ünnepélyes eredményhirdetésen május 16-án a Tünde személyhajó fedélzetén.
Részletek »

Idén másodjára indul útnak a Balaton Camino

2018. 04. 29.

A február helyett kellemesebb időben, májusban kezdődik a Balatont megkerülő séta, idén a MOL Nagyon Balaton támogatásával. A szervezők – Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna – a téli kabátot pólóra cserélik és felfedezik, milyen a szezonra készülő májusi Balaton. Az útról minden nap posztokban, bejelentkezésekben, képekben tudósítanak majd. A napi indulási helyszínek és időpontok nyilvánosak, csatlakozni ér, annál is inkább, mert 2 hétvégét, köztük egy hosszú hétvégét is magába foglal a 10 nap – tájékoztatták a Balaton Camino ötletgazdái a hirbalaton.hu-t.
Részletek »
Még több Balaton cikk

Grappling verseny a Beszédesben

2018. 06. 30.

Grappling verseny a Beszédesben
Idén már harmadik alkalommal került megrendezésre Siófokon a Global Grappling Liga versenye.
Részletek »

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat

2018. 06. 27.

Országos második helyezést ért el a Siófok Senior csapat
Siófok 60 év feletti labdarúgó csapata, a Siófok Senior a dobogó második fokára állhatott fel a X. Országos Veterán Labdarúgó Fesztiválon, ezzel hazánk második legjobb senior labdarúgó csapatává vált.
Részletek »

Spinning a Balatonon

2018. 06. 26.

Közel 250-en biciklizték át a Balatont a Badacsony katamarán fedélzetén az ötödik alkalommal megrendezett Tekerj Katamaránon sporteseményen.
Részletek »

Ritmikus gimnasztika országos döntő

2018. 06. 15.

Eredményesen szerepeltek a siófoki iskolák csapatai a június 8-ai, Kazincbarcikán megrendezett Ritmikus Gimnasztika Diákolimpia Országos Döntőjén.
Részletek »
Még több sport cikk

Aktuális számunk

megnézem
Archívum

Ezt hallgatjuk

Pink Floyd live at London

Pink Floyd live at London

Ezt nézzük

Az idő urai

Az idő urai