Tekintse meg aktuális számunkat! megnézem
január
minden ami Siófok

Magazin

Az első magyar kutatónő, aki az Antarktiszon...

Csaknem ötven év után húzta haza a szíve Siófokra.

Kikről nevezte el Kálmán Imre a tacskóit?

Kultúra

Kikről nevezte el Kálmán Imre a tacskóit?

Kálmán Imre-fotókiállítás nyílt a világhírű operettkomponista születésnapján, október 24-én a KIKK előtti téren. November 26-ig...

Egyre feljebb lapátolnának

Sport

Egyre feljebb lapátolnának

Új elnökséget választott a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület.

Balaton

Még Füred az élen, végül Siófok nyerheti...

Turizmus, 2020: a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalma alapján Balatonfüred áll az élen, de ha a magánszálláshelyekét is...

Szerkesztői ajánlat

Magazin 2020. 12. 24.

„Ma a lelki szegénység az ínség”

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Jövőre lesz harminc éve, hogy Siófokra hívta az akkori városvezetés a ferences szegénygondozó nővéreket.

 „Míg régen társadalmi szegénység, nyomor volt, ma a lelki szegénység sokkal nagyobb ínség…”

 

 

Magyarországon 70 éve, az 1950. évi 34. számú törvényerejű rendelettel a rendházak kapui bezárultak, a szerzetesek működését megszüntették. A szétszóratáskor az országban 72 helyen végeztek szerzetesrendek szegénygondozást, ebből 43 házban dolgoztak ferences szegénygondozó nővérek. Az újrarendeződés után Siófokra 1991-ben az akkori városvezetés hívta meg a ferences nővéreket; ketten kezdték meg a munkát, Mária Manfréda és Mária Ilona, akik kezdetben még a plébánián laktak. Feladatuk környezettanulmány-készítés, házi gondozás és 1992-től a városi ingyenkonyha ellátása volt. Jelenlegi házukat két és fél év után kapták az önkormányzattól, mellyel máig nagyon jó a kapcsolatunk. Szerződésben foglaltak szerint végzik apostoli munkájukat, amit közösségi szinten szolgálatként végeznek akár itt Siófokon, akár máshol csendes jelenlétükkel a rászorulók, szegények, betegek, elhagyatottak között. 

1993 decemberében költöztek a nővérek a Kele utcába, a létszám változó, néha hárman, néha négyen dolgoztak együtt. Engedélyt kaptak az oltáriszentség őrzésére, kápolnájukat 1995-ben szentelte Balás Béla megyéspüspök, ugyanebben az évben készült el a lourdes-i barlang, történt meg a keresztfa megáldása, majd ekkoriban adományozta a harangot a Bakonyi házaspár. Jelenleg négyen teljesítenek szolgálatot Siófokon. „A rendelkezésre állás, az ítélkezés nélküli meghallgatás, az észrevétlen segítség mind arra szolgálnak, hogy terjedhessen Isten országa” – mondták a Siófoki Híreknek.

...mint Teréz anya

Ivácson Mária Rita nővér gyergyóremetei születésű és közel 30 éve szolgál a rendben. „A 70-es években az idős nővéreknek civil ruhában kellett dolgozniuk a megélhetésükért, sokan kimentek Ausztriába, hogy tudjanak közösségi életet élni, hiszen ott nem volt diktatúra. Az én képzésem Esztergomban indult, majd Ausztriában folytatódott. Első fogadalmam után onnan helyeztek át Magyarországra, ahol a 90-es években indult újra a ferences szegénygondozó nővérek tevékenysége. Az újraindulás küszöbén, alig, hogy az idősek újra felöltötték a szerzetesi ruhát, a szerzetesi életet újrakezdték, fogadtak engem, mint friss jelentkezőt. Mindenképpen ferences szerettem volna lenni, olyan közösséget kerestem, akik a szegényekkel foglalkoznak, mint Teréz anya. 1996-ban az örökfogadalmam után kerültem ide először”.

Siófokon kezdetben a családsegítővel szoros együttműködésben dolgoztak a nővérek, és az elsődleges feladat az volt, hogy felismerjék, ki az, aki valóban rászoruló, és miben szenved hiányt. Napjainkra mások lettek a társadalmi, szociális körülmények, más igények vannak. „Ma az elmagányosodott, magára maradt, lelki ínségben szenvedő emberekről alig tud valaki – folytatta Mária Rita. – Sokkal nehezebb ezt felderíteni, mint amikor valaki pusztán anyagi segítségre szorul. Míg régen a nővérek meszeltek, poloskát irtottak a szegényeknél, társadalmi szegénység, nyomor volt, ma a lelki szegénység sokkal nagyobb ínség. Napjainkban gyakoribbak a gyerekeket egyedül nevelő szülők is, és segítünk akkor is, ha valaki elveszíti a munkahelyét, nem tudja fizetni a számláit, és kikapcsolják a gázt vagy a villanyt”.

Idén a járványhelyzet a nővérek számára is több új feladatot hozott. Sokan hirtelen elvesztették az állásukat, és napi szinten fordultak hozzájuk tartós élelmiszerért, tisztasági csomagért. Idősek, betegek is segítségre szorultak akár a bevásárlás, akár a gyógyszerek kiváltása terén. A tavaszi időszakban megmozdultak, összefogtak az emberek, vállalkozások; több önkéntes felajánlás érkezett. A nővérek hetente háromszor kapnak például kenyeret és pékárut a Royal pékségből, ezt is a rászoruló embereknek osztják ki. A járvány miatt szüneteltetniük kellett a kórházi beteglátogatást, melyet önkéntesekből álló kis csoportjukkal karöltve végeznek. Rendházukban működik azonban a hetente ingyenesen igény bevehető jogi segítségnyújtás, helyet adnak az Anonim Alkoholistáknak és a hozzátartozóiknak, a Házas Hétvége mozgalom csoportnak, a plébániai családos közösségnek, a Katolikus Karitász önkénteseinek. Ugyanakkor időt szentelnek a lelki segítségnyújtásnak, az imádságnak is.

Körbejárnak

A ferences szegénygondozó nővérek közösségének egésze egymást segíti, a nővérek szolgálatukat a három rendház (az esztergomi központ mellett a Szécsényben és Siófokon található rendház, valamint a Nagyvenyimben működő szeretetotthon) között néhány évente vándorolva töltik. Segítségük felekezettől, vallástól független, bárki fordulhat a nővérekhez, számukra a segítségnyújtás az elsődleges, és minden nővérnek megvan a maga „szakterülete”. Míg Mária Rita a helyi közösséget mint házfőnöknő vezeti, Lúcia nővér az idősekkel, betegekkel, Kinga nővér a fiatalokkal, Anna nővér a házaspárokkal foglalkozik.

Petrovics Mária Lúcia nővér Nógrád megyéből származik, 5 éve tett örök fogadalmat, és több alkalommal is szolgált Siófokon, jelenleg 2 éve él itt. Számára a legnagyobb ajándék kijárni idősekhez, betegekhez, a saját környezetükben találkozni velük, a közösségük ereje által megpróbálni segíteni számukra.

A rend legfiatalabb örökfogadalmas tagja, a 33 éves Lócskai Mária Kinga nővér esztergomi születésű, 6 éve tagja a közösségnek, idén januárban költözött Siófokra, októberben tett örökfogadalmat. „Számomra fontos, hogy a fizikai segítség mellett lelki támogatást is tudjunk nyújtani. Az idős, beteg, vagy éppen nehéz helyzetben lévő személy felé szeretettel fordulok, jelen tudok lenni a számára, meg tudom hallgatni, majd az imában hordozom, közösségileg imádkozom a nehéz helyzetéért.”

A „ház mamája”, Érsek Mária Anna nővér, Ózdon született, 1998-ban lépett be a rendbe, és 2003-ban tett örökfogadalmat. 2004-ben diplomázott a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán. Mindhárom rendházban szolgált már, Siófokon több alkalommal is, idén márciusban a járványhelyzet miatt ismét áthelyezték ide. Számára a kinti szolgálat és a rendbeli tevékenység egyaránt kedves. A házas hétvégés közösséggel ő tartja a kapcsolatot.

Siófok nyitott város

Minden város különböző, ezt a nővérek már megtapasztalták, és úgy vélik Siófok – talán a vendégfogadás, a vendégszeretet miatt is – igazán nyitott város, a nővéreket a helyiek tisztelik és szeretik. Gyakran becsengetnek, telefonon hívják, vagy egyszerűen csak megállítják az utcán, vásárlás közben a nővéreket a segítségre szorulók, és a támogatásukat felajánlók egyaránt.

 

Milei Barbara

Tekintse meg fotó galériánkat! Tekintse meg fotó galériánkat!

Az első magyar kutatónő, aki az Antarktiszon „nyaralt”

2021. 01. 23.

Csaknem ötven év után húzta haza a szíve Siófokra.
Részletek »

Királyok tekercse: 1300 év, 13 méter

2021. 01. 16.

Helyet keres az alkotásának.
Részletek »

Karácsonyi képeslapokkal kezdte, siófokiakkal folytatta

2020. 12. 20.

Karácsonyi képeslapokkal kezdte, siófokiakkal folytatta
Tóth-Baranyi Antal gyűjteménye bekerült Siófok Város Értéktárába.
Részletek »

Mosolyka: majd helyett most!

2020. 12. 06.

Mosolyka: majd helyett most!
Csuja Imrével és Udvaros Dorottyával forgatta filmjét.
Részletek »

Kandó utcai garázsból indult a világbajnok

2020. 11. 11.

Kandó utcai garázsból indult a világbajnok
Harminc éves a mexikói aranyérem, de egy világversenyen még elindulna...
Részletek »

„Az legyél, aki mindent kibír, aki mindent túlél!”

2020. 10. 04.

„Az legyél, aki mindent kibír, aki mindent túlél!”
„Esténként gyakran sírok” – mondja Papp András, a 2017. januári veronai busztragédia siófoki túlélője. Nevelt fia és felesége is elhunyt a 17 halálos áldozattal járó balesetben.
Részletek »

Tőle néhány méterre lőtték le Szadat egyiptomi elnököt

2020. 09. 12.

Tőle néhány méterre lőtték le Szadat egyiptomi elnököt
90. születésnapja alkalmából köszöntötte Ferenczi Ernő nyugalmazott katonai attasét a város nevében Bardócziné dr. Molnár Anita alpolgármester.
Részletek »

CupCup és a 2 méteres víztoronytorta

2020. 08. 16.

CupCup és a 2 méteres víztoronytorta
CupCup néven saját terméket is kreált, logóját szabadalmaztatta. Két éve, a város 50. születésnapjára több mint 2 méteres víztorony-tortát sütött. A halfesztiválokon HarCSAVARázs-zsal és halasrétessel állt elő Leányvári Krisztina mestercukrász, gasztroblogger és cukrász szakoktató.
Részletek »

Böbi néni 100 éves, Béla bácsi 101

2020. 07. 25.

Böbi néni 100 éves, Béla bácsi 101
Az országban sem sok hasonló korú pár élhet; nemrég ünnepelték a siófoki családi nyaralóban Böbi néni 100. születésnapját, a város nevében Bardócziné dr. Molnár Anita alpolgármester köszöntötte fel.
Részletek »

Kubikosok, nők és gyerekek, talicskával: így építették a Siót

2020. 06. 25.

Kubikosok, nők és gyerekek, talicskával: így építették a Siót
Ábrahám Gábor gyűjtötte össze az 1800-as évek végén készült fotókat.
Részletek »

Siófok hétszer cserélt „gazdát”

2020. 05. 10.

Siófok hétszer cserélt „gazdát”
Hetvenöt éve ért véget a második világháború.
Részletek »

Hol állt a foki török vár?

2020. 04. 05.

Hol állt a foki török vár?
A márciusi Siófoki Hírekben is folytatódott a vita.
Részletek »

Gyilkos, vagy környezetbarát?

2020. 04. 05.

Gyilkos, vagy környezetbarát?
Vitaindító.
Részletek »

Alkoholmentes fesztivál

2020. 03. 10.

Alkoholmentes fesztivál
Siófok-Sóstón, a kempingben.
Részletek »

Hol állt a foki török vár?

2020. 02. 24.

Hol állt a foki török vár?
A Granárium-dombon? Vagy valahol a mai tab-kaposvári vasútvonal közelében? Esetleg itt is, ott is?
Részletek »

Ötezer fotón őrzi a város múltját

2020. 02. 23.

Ötezer fotón őrzi a város múltját
Már a régi városszépítő egyesületnek is tagja volt.
Részletek »

Újra ketyeg a története

2020. 02. 21.

Újra ketyeg a története
Újraélesztett zsebóráit hírül véve a Financial Times riportere is meglátogatta töreki tanyáján Tamás Lórántot.
Részletek »

Tankcsapda, ByeAlex, dr. Alban

2020. 02. 12.

Tankcsapda, ByeAlex, dr. Alban
Plázs-ízelítő.
Részletek »

Amolyan rebellis fajta...

2020. 01. 31.

Amolyan rebellis fajta...
Örülök, hogy eljött az idő, amikor egy olyan „rebellis fajtát” is, mint én, városi elismerésben lehet részesíteni – dr. Kovács Péter ezt nem csak a Siófoki Híreknek mondta, hanem a Siófokért Érem kitüntetés átvételekor is.
Részletek »

Sió-Fok, a Balaton fenekéről kiemelkedett település

2020. 01. 27.

Sió-Fok, a Balaton fenekéről kiemelkedett település
Faragó Sándor szerint a legendás Atlantisz ellentéte, hiszen a magyar tenger fenekéről emelkedett ki, és egyáltalán nem legenda, hanem valóság...
Részletek »

Ötven éve halt meg Latyi

2020. 01. 11.

Siófokon töltötte a nyarait, a Balaton vizében imádkozott.
Részletek »

Ha fúj a szél: kiteosok az Ezüstparton, karácsonykor is

2019. 12. 27.

Karácsonykor is a vízen és a víz fölött repkedtek színes ernyőikkel, hiszen idén szeles karácsonyunk volt...
Részletek »

Cukorbetegek karácsonya

2019. 12. 14.

A helyi civil szervezetek sorában a cukorbetegek egyesülete is megtartotta évzáró ünnepségét.
Részletek »

Főállású alpolgármester: két év, két felkérés

2019. 12. 14.

Bardócziné dr. Molnár Anita másfél éve került a siófoki városházára.
Részletek »

Az egészséges ivóvízért kampányolnak a siófoki kézis lányok

2019. 11. 11.

Magyarország szerencsés helyzetben van, hiszen bőséges és jó minőségű ivóvízzel rendelkezik, miközben világszerte vízválságról számolnak be. A további következmények megállítása pedig közös felelősség. Többek között erre hívja fel a figyelmet a DRV Zrt. ezúttal a Siófok Kézilabda Clubbal a napokban indított közös kampányában.
Részletek »

Négy utassal futott zátonyra egy vitorlás Siófoknál

2019. 10. 28.

Homokpadra futott egy vitorláshajó a Balatonon, a rendőrök segítették ki szorult helyzetéből. Vasárnap délben történt az eset – a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint.
Részletek »

Faültetés a Földünkért Világnapon

2019. 10. 26.

A rendőrség épülete előtti területen sajnos ki kellett vágni elöregedett vadszilva fákat, azonban nem maradt a terület fa nélkül. Október 21-én, a Földünkért Világnap alkalmából az FGSZ munkatársai és a GOESZ Szakszervezet elnöksége – a siófoki önkormányzattal együttműködve – önkéntes program keretében három bordó levelű vérjuhar fát ültetett el.
Részletek »

Őszi pályaválasztási napok a Barossban

2019. 10. 25.

Őszi pályaválasztási napok a Barossban
A megfelelő szaktudással rendelkező szakemberek hiányára ad választ a Siófoki SZC Baross Gábor Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája most meghirdetett, hét technikusi és nyolc szakmai képesítést felvonultató, új képzési palettája, melyet az őszi pályaválasztási napok keretében mutat be a felvételiző diákok és szüleik számára.
Részletek »

Komplex védelmi igazgatási gyakorlatot tartottak Siófokon és Barcson

2019. 10. 21.

Komplex védelmi igazgatási gyakorlatot tartottak Siófokon és Barcson
Nyolc járási mentőcsoport újította meg az öt évvel korábban szerzett nemzeti minősítést, amelyet az azt megelőző napokban elméleti képzés előzött meg.
Részletek »

Nemcsak modern, de bejárható is lesz a Sió-zsilip

2019. 10. 12.

Nemcsak modern, de bejárható is lesz a Sió-zsilip
A vízépítés történetében egyedülálló létesítmény valósul meg a közeljövőben Siófokon.
Részletek »

Gasztrokavalkád a siófoki Halfesztiválon

2019. 10. 08.

A Fish Food Főzőversenyen és a Civil Halpikniken és Főzőversenyen is halas különlegességek készültek Siófok legnépszerűbb gasztrofesztiválján, az október 4. és 6. között megrendezett Halfesztiválon.
Részletek »

Halloween gyerekhajók a Balatonon

2019. 10. 06.

“Szellemes” feladatokkal és igazi “tökös” programmal várja a gyerekeket a BAHART november 2-án a Halloween Gyerekhajók fedélzetén.
Részletek »

Anatómiai 3D mozi várta a siófoki iskolásokat

2019. 10. 04.

Anatómiai modellek segítségével ismerhették meg a siófoki iskolások, hogyan néz ki a testük belülről, azaz milyenek az egyes szerveik.
Részletek »

Őszi élmények Siófokon!

2019. 10. 03.

Ahogy beköszönt az ősz, a Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesület és Tourinform iroda munkatársai már a következő évet tervezik. Ebben az időszakban kerül kialakításra a következő év marketingkommunikációs és turisztikai stratégiája is. Az egyesület tagjainak visszajelzései, a Tourinform iroda, a turisztikai szempontból kiemelt intézmények, a civil szervezetek tapasztalatai, az aktuális évi és a várható trendek alapján elkészül egy olyan kommunikációs terv, melynek köszönhetően tudatosan kiválasztott csatornákon keresztül érhető el Siófok célközönsége.
Részletek »

Idén nagyobb lesz a Jégkikötő

2019. 10. 01.

Idén nagyobb lesz a Jégkikötő
Idén is lesz jégpálya a hajóállomáson, azaz újra lesz Jégkikötő.
Részletek »

Kárpátaljai kirándulás

2019. 09. 23.

Kárpátaljai kirándulás
Idén augusztusban második alkalommal utazott el a Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának tanári testülete Kárpátaljára a Határtalanul! pályázat keretében, hogy az úton részt vevő pedagógusok által összegyűjtött 400 ezer forint összegű pénzadományt és körülbelül 300 ezer forint értékű ruhanemű/cipőadományt, valamint magyar nyelvű tankönyveket és szépirodalmi könyveket adjanak át a mezőgecsei magyar iskolának.
Részletek »

Születés Hete Siófok

2019. 09. 20.

Születés Hete Siófok
A siófoki Életkezdet Perinatális Munkacsoport programjai által szeptember 10. és 14. között Siófok ismét csatlakozott az országos Születés Hete Fesztiválhoz.
Részletek »

Kajla Siófokon járt

2019. 09. 19.

Hihetetlen népszerűségnek örvendett a "Hol vagy, Kajla?" program Siófokon. A nyári pecsétgyűjtő kampány időszaka alatt több mint 1200 gyermek kereste Kajlát a siófoki Tourinform irodában.
Részletek »

Sör és Csülök Fesztivál – Siófok új őszi gasztrofesztiválja

2019. 09. 18.

Sör és Csülök Fesztivál – Siófok új őszi gasztrofesztiválja
Szeptember 13. és 15. között háromnapos gasztrofesztivállal indult az őszi szezon Siófokon. Az első Sör és Csülök Fesztivál gasztro különlegességekkel, koncertekkel, gyerekprogramokkal és kirakodó vásárral várta az érdeklődőket a Fő téren.
Részletek »

300 ezernél is többen buliztak idén a PLÁZSon

2019. 09. 16.

300 ezernél is többen buliztak idén a PLÁZSon
A PLÁZS, a balatoni ellazulás epicentruma, ahol napközben a fehér homokos parton pihenhettünk, éjszaka pedig a legjobb hazai és nemzetközi előadók gondoskodnak a partyról. Az augusztus 31-i záróbuli után most téli álomra vonul, de május 30-án már indulhat is a 2020-as szezon. Addig is lássuk, hogyan zárult az idei nyár.
Részletek »

25. születésnapját ünnepelte a Siófoki Állatvédő Alapítvány

2019. 09. 15.

25. születésnapját ünnepelte a Siófoki Állatvédő Alapítvány
A Kutyás Nap és VIII. Örökbefogadott Találkozó alkalmával 25. jubileumát ünnepelte a Siófoki Állatvédő Alapítvány szeptember 7-én a Siófoki Kutyás Központ kutyaiskolájában.
Részletek »

Menzákon is népszerűsítik a csapvizet

2019. 09. 08.

Menzákon is népszerűsítik a csapvizet
Ősszel is folytatódik a 110 éves DRV Zrt. csapvizet népszerűsítő kampánya, ezúttal a bölcsődések, óvodások, általános és középiskolások figyelmét szeretnék felhívni a vízfogyasztás fontosságára étkezési szolgáltatók bevonásával, valamint a gyerekek életkorának megfelelő tájékoztató plakátok kihelyezésével.
Részletek »

Elérhetővé és kutathatóvá vált a BAHART fényképarchívuma

2019. 09. 02.

A megújuló Közlekedési Múzeum páratlan balatoni képanyagot digitalizált a nyár végére. A fotókon főleg a két világháború közötti kikötőépítések, parti munkák és a balatoni, tóparti közlekedésben dolgozók társadalmi helyzetét bemutató életképek elevenednek meg.
Részletek »
Még több magazin cikk

Kikről nevezte el Kálmán Imre a tacskóit?

2020. 10. 29.

Kikről nevezte el Kálmán Imre a tacskóit?
Kálmán Imre-fotókiállítás nyílt a világhírű operettkomponista születésnapján, október 24-én a KIKK előtti téren. November 26-ig látható.
Részletek »

Csiszár, Varga, Muzsinszki

2020. 09. 19.

Csiszár, Varga, Muzsinszki
Siófok ékkövei.
Részletek »

Szobor, díj, sétány – és SiópArt-emlékszám

2020. 07. 09.

Szobor, díj, sétány – és SiópArt-emlékszám
Lesz Varga Imre-szobor és Varga Imre-sétány a Rózsakertnél, továbbá Varga Imre-díjat alapít a város fiatal helyi művészek támogatására.
Részletek »

SiópArt: Varga Imre-emlékszám

2020. 06. 29.

SiópArt: Varga Imre-emlékszám
Bemutató július 7-én.
Részletek »

Az online térben virágzik a kulturális élet

2020. 05. 06.

Az online térben virágzik a kulturális élet
Tudja Ön, hogy mi volt Kálmán Imre kedvenc étele? A könyvtár online-programjából megtudhatja.
Részletek »

Zseblámpával a KIKK-ben

2020. 02. 19.

Zseblámpával a KIKK-ben
Benéztünk a nézőtér alá, felmentünk a színpad fölé. A Siófoki Hírek is ott volt a Kálmán Imre Kulturális Központ zseblámpás bejárásán, a Kultúrházak éjjel-nappal program keretében.
Részletek »

Guszti bácsi, a kultúra lovagja

2020. 01. 29.

„Nem kell mindenkinek zenésznek lenni, csak legyen jó ember”
Részletek »

Őrizz és emlékezz!

2020. 01. 28.

Őrizz és emlékezz!
A siófoki születésű Kálmán Imre szülőházában nyílt meg a Zalaegerszegi Zsidó Hitközség Őrizz és emlékezz című vándorkiállítása a magyar kultúra napján.
Részletek »

Vastaps Teleki Miklósnak

2020. 01. 18.

Vastaps Teleki Miklósnak
Ismét „Zenélt a város”, ezúttal Teleki Miklós "Artisjus"-díjas orgona- és zongoraművész, a Siófoki Alkotók Köre (SAK) tagjának koncertjét élvezhették az érdeklődők a siófoki városháza nagytermében.
Részletek »

Ukrán karácsonyi dalok Siófokon

2020. 01. 07.

A „Kárpátalja” cikke.
Részletek »

Kiderült, mi van a nagyruva alatt

2020. 01. 02.

Sok tehetség, munka, hagyományőrzés.
Részletek »

18.10-re kiderül, mi van a nagyruva alatt

2019. 12. 18.

Nagyruva alatt: egy népzenei táborban álmodta meg idei karácsonyi műsoruk kereteit Csuti Péter, a Balaton Táncegyüttes új és eddigi legfiatalabb művészeti vezetője.
Részletek »

Bécike karúszója, meg az a sok risza-cica

2019. 12. 14.

Megjelent a SiópArt ez évi harmadik száma.
Részletek »

Színjáték a magyar festészet napján

2019. 10. 27.

Október 22-én, a magyar festészet napján színjáték várta a gyerekeket a siófoki Kálmán Imre Emlékházban.
Részletek »

XXXVII. Nemzetközi Balatoni Dalostalálkozó

2019. 10. 22.

XXXVII. Nemzetközi Balatoni Dalostalálkozó
A Siófoki Férfi Dalkör Egyesület október 19-én a Kálmán Imre Kulturális Központban rendezte meg a XXXVII. Nemzetközi Balatoni Dalostalálkozót.
Részletek »

Hangverseny a zene világnapja alkalmából

2019. 10. 11.

A Siófoki Művészeti Iskola művésztanárai és ifjúsági zenekara adott koncertet a Zenél a város klasszikus- és komolyzenei koncertsorozat keretében október 9-én a zene világnapja alkalmából a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal házasságkötő termében.
Részletek »

Országos Könyvtári Napok a siófoki BRTK Könyvtárban

2019. 10. 10.

Kiállításokkal, előadásokkal, gyerekprogramokkal csatlakozott a 14. Országos Könyvtári Napokhoz a siófoki BRTK Könyvtár szeptember 30. és október 6. között.
Részletek »

Emlékházi Vigadalom

2019. 09. 26.

Emlékházi Vigadalom
Tárlatvezetéssel, filmvetítéssel, kincskereséssel és Emlékházi Vigadalommal ünnepelte a Kulturális Örökség Napokat szeptember 20-án és 21-én a Kálmán Imre Emlékház.
Részletek »

Milyen festői!

2019. 09. 25.

Milyen festői!
Holló László Munkácsy-díjas, Kossuth-díjas festőművész grafikáiból, tanulmányrajzaiból, festményeiből nyílt kiállítás szeptember 20-án a Kálmán Imre Emlékházban.
Részletek »

Zenélő Templomok a Budapesti Tomkins Énekegyüttessel

2019. 09. 24.

Zenélő Templomok a Budapesti Tomkins Énekegyüttessel
A Budapesti Tomkins Énekegyüttes előadása nyitotta meg a Zenélő Templomok kulturális rendezvénysorozat új évadát szeptember 20-án a Siófok-Kiliti Református templomban.
Részletek »

Siófok: színes kínálat az új színházi évadban

2019. 09. 22.

A siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ idei színházi évadában a legkisebbektől a felnőttekig mindenki talál majd kedvére való darabot. A város kínálatában az őszi rendezvények és előadások mellett már az új évad felnőtt- és gyermekbérletei is szerepelnek, melyek keretében operett, vígjáték, balett, mesemusical, filmvetítés, táncjáték, bábelőadás, rajzfilmzenék, sőt még lézershow is várja az érdeklődőket egészen jövő májusig.
Részletek »

Siófoki szépirodalmi sikerek

2019. 09. 21.

Siófoki szépirodalmi sikerek
Eredményesen szerepelt az Irodalmi Rádió szépirodalmi pályázatán két siófoki alkotóművész, Völgyi Ildikó és Gróf Tamás.
Részletek »

Nyitott templomok napja Siófokon

2019. 09. 17.

Nyitott templomok napja Siófokon
Az európai hírű Ars Sacra Fesztivál keretében kilencedik alkalommal rendezték meg Siófokon a Nyitott templomok napját szeptember 14-én.
Részletek »

Szeder koncert a Magyar Dal Napján

2019. 09. 13.

Szeder koncert a Magyar Dal Napján
Szeder koncertjével csatlakozott a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ szeptember 8-án a magyar könnyűzene előtt tisztelgő Magyar Dal Napja című országos kezdeményezéshez.
Részletek »

Spájz – Siófoki Értékleltár

2019. 09. 12.

Spájz – Siófoki Értékleltár
Szeptember 7-én megnyitotta kapuit a Spájz – Siófoki Értékleltár a Kálmán Imre Kulturális Központban.
Részletek »

Újra Zenél a város

2019. 09. 09.

Újra Zenél a város
Az Apáti Dixieland Band koncertjével indult el szeptember 6-án a Zenél a város című klasszikus- és komolyzenei koncertsorozat új évada a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal Házasságkötő termében.
Részletek »
Még több kultúra cikk

Még Füred az élen, végül Siófok nyerheti a „versenyt”

2021. 01. 23.

Turizmus, 2020: a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalma alapján Balatonfüred áll az élen, de ha a magánszálláshelyekét is számoljuk, akkor Siófok lehet az első.
Részletek »

Az augusztusi és szeptemberi vendégforgalom felülmúlta a tavalyit Siófokon

2020. 11. 30.

Az augusztusi és szeptemberi vendégforgalom felülmúlta a tavalyit Siófokon
Egyre többen választják a magánszálláshelyeket.
Részletek »

„Siófok, szeretem”

2020. 08. 31.

„Siófok, szeretem”
„Szeretem a főtér semmihez sem hasonlító hangulatát, a Víztorony meredekségét, a templomot, az egész óránként felhangzó zenét, az egyetlen bevásárlóközpont halk elevenségét...”
Részletek »

Mégse kampó?

2020. 05. 05.

Mégse kampó?
Lesz szezon!
Részletek »

Orbán: „A turisztikai szezon idén kampó”

2020. 03. 10.

Orbán: „A turisztikai szezon idén kampó”
A miniszterelnök a turizmus idei kilátásairól, a koronavírus apropóján.
Részletek »

Aláírásgyűjtés a Balatonért

2020. 02. 07.

Aláírásgyűjtés a Balatonért
Célja a Balaton-part további beépítésének leállítása, a tóparti részek védettségének megőrzése.
Részletek »

Ennél több embert nem bír el a tó

2020. 01. 19.

Ennél több embert nem bír el a tó
Eljött az idő, hogy végre olyan törvényeket hozzunk, melyek a Balaton megóvását szolgálják és nem pedig a kiskirályok álmait... Interjút adott a tihanyi limnológiai intézet igazgatója a balatonfured.hu-nak.
Részletek »

Szúnyoginvázió?

2019. 12. 14.

A szúnyoginvázió lehet a jövő nyár egyik slágertémája.
Részletek »

Több balatoni szolgáltató is elnyerte az Év Kutyabarát helye díjat

2019. 11. 10.

Az Év Kutyabarát helye kampány évről évre egyre sikeresebb, köszönhetően a kutyabarát filozófia terjedésének. Már hatodik alkalommal került megrendezésre a kampány, amelyre idén 127 regisztráció érkezett a 11 kategóriában. A díjazottak között balatoni pláza, cukrászda, kávézó és étterem is található.
Részletek »

Jól profitál a balatoni turizmus a vénasszonyok nyarából

2019. 11. 06.

Fekete ­Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke szerint a bor és a tök jól kompenzálja a szélsőséges időjárást, a szokatlanul meleg szeptember és október jót tett a balatoni turizmusnak.
Részletek »

Világszerte a legmelegebb október volt az idei

2019. 11. 05.

A valaha mért legmelegebb október hónap volt a világon 2019 októbere – jelentette be kedden a Copernicus európai kutatóintézet.
Részletek »

Ritkábban és rövidebb ideig járnak november 4-től a balatoni kompok

2019. 11. 03.

Változik a kompmenetrend november 4-én a Balatonon. Hétfőtől már csak óránként indulnak az átkelőhajók Szántód felől 7 és 18 óra között, Tihany felől pedig 7.15 és 18.15 óra között közlekedve.
Részletek »

Véget ért a viharjelzési szezon a nagy tavaknál

2019. 11. 02.

A rendszer a Balaton körül 31, a Velencei-tónál 4, míg a Tisza-tónál 5 fényjelző lámpaegységből áll.
Részletek »

Zárják a Sió-zsilipet: a vízeresztés alatt eddig 3 centimétert apadt a Balaton

2019. 10. 29.

A hétvégén elkezdték zárni a Sió-zsilipet, vagyis pár napon belül befejeződik a hajózásnak is teret adó vízeresztés a Balatonból. A tó vízszintje a zsilip-nyitástól kezdve eddig 3 centimétert apadt – a vizugy.hu adatai szerint.
Részletek »

Tihanyi kutatóintézet: újratervezés

2019. 10. 19.

A Balaton-kutatás megújulásához újra kell pozicionálni a tihanyi Balatoni Limnológiai Intézetet (BLI) – nyilatkozta Jordán Ferenc, az intézmény áprilisban kinevezett igazgatója az MTI-nek. A Balaton nyár végi algásodásának okairól még mindig csak találgatnak a kutatók, amiről a BLI vezetője annyit mondott; “nem feltétlenül kudarcként éljük meg, hanem inkább egy kijózanító pofonként, ami világossá teszi a döntéshozók számára is, hogy többet kell áldozni kutatásra”.
Részletek »

Tovább tart a szezon a Balatonnál

2019. 10. 05.

Magyarország egy négy évszakos úti cél, a leglátogatottabb turisztikai térségünk, a Balaton pedig nem csupán a nyári üdülési szezonban, hanem ősszel és télen is kínál számos kincset, az aktív kikapcsolódáshoz, a kultúrához, a borhoz, a gasztronómiához kapcsolódó élménylehetőségeket. Évről évre egyre hatásosabb akciókat szerveznek a turizmus helyi és országos szereplői annak érdekében, hogy meghosszabbodjon a hagyományos, négy hónapos idény a magyar tengernél.
Részletek »

Ősszel is lesz miért a Balatonra menni

2019. 09. 14.

Ősszel is lesz miért a Balatonra menni
Tizenegyedik alkalommal szervezi meg a Balatoni Turizmus Szövetség a Nyitott Balaton akciót, amelyhez idén 284 szálláshely, 140 étterem, büfé, cukrászda csatlakozott.
Részletek »

Jó irányba tart a balatoni turizmus hajója

2019. 09. 11.

Jó irányba tart a balatoni turizmus hajója
Másodjára futott ki a balatonföldvári kikötőből a Somogyi Hírlap és a balatonföldvári önkormányzat médiahajója, ahol a turizmus eredményei mellett a vidékfejlesztés fontosságáról és a Magyar Nemzeti Vidék Hálózatról is szó esett. A rendezvény díszvendége Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója volt.
Részletek »

Sikeres főszezont zárt a Balatoni Hajózási Zrt.

2019. 09. 07.

Sikeres főszezont zárt a Balatoni Hajózási Zrt.
Július 6-án kezdődött a 173. hajózási szezon főidénye, melyet a BAHART idén nyáron az előző évhez képest további egy héttel hosszabbított meg. Így egészen szeptember 1-ig várta az utasokat a települések közötti legsűrűbb menetrendi hajózással, valamint a teljes séta- és programhajó kínálatával.
Részletek »

Tíz éven belül lecseréli a kormány a teljes balatoni hajóflottát

2019. 08. 30.

Tíz éven belül lecseréli a kormány a teljes balatoni hajóflottát
A balatoni térség fejlesztésén túl kiemelt cél a a Magyar Turisztikai Adatszolgáltatási Központ átlátható működtetése. A digitális adatszolgáltatástól az ágazat kifehérítését várják, s már lejárt a türelmi idő az együttműködéssel késlekedő szálláshelyekkel szemben.
Részletek »

Már több mint 1.000.000 utas a balatoni kompokon

2019. 08. 23.

Az idei évben augusztus 21-én elérte a BAHART a bűvös egymilliós utasszámot a balatoni kompokon, így kora délután a sajtó jelenlétében egy szerencsés nyertest köszöntöttek a Balaton közepén.
Részletek »

Siófok a legkedveltebb úti célok között, élmezőnyben Balatonfüred

2019. 08. 22.

11 százalékkal nőtt a turizmus a második negyedévben a Szallas.hu becslése szerint. Az átlagos foglalási érték 42 ezer forint volt, a SZÉP-kártyások ennél 70 százalékkal többet fizettek. A közvetített forgalom közel 20 százalékkal nőtt. A legnépszerűbb úti célok a főváros mellett Siófok, Eger és Szeged voltak. A foglalások kétharmada mobilról érkezett.
Részletek »

A túrázást népszerűsíti a Magyar Vitorlás Szövetség

2019. 08. 15.

A Magyar Vitorlás Szövetség egy nyertes GINOP-pályázatnak köszönhetően az elmúlt időszakban 800 millió forintot fordíthatott fejlesztésekre. Ebből az összegből 11 fajta vitorlás kishajót, illetve motorcsónakokat vásároltak, összesen 199 darabot, amit 27 tagszervezetüknél helyeztek ki a Balatonon, a Velencei-tavon, a Fertő-tavon, az Orfűi-tavon, a Tisza-tónál és a Nyékládházi-tavakon. Ezek többnyire olyan hajók, amivel gyerekek és felnőttek megtanulhatják a vitorlázás alapvető fogásait. A szövetség túraútvonal-ajánlókat is készít, amely reményeik szerint arra ösztönzi a vitorlázókat, hogy minél többet kiránduljanak a tavon.
Részletek »

Szállodaszövetség: kiugróan nőtt a szállodák bevétele

2019. 08. 14.

Kiugróan nőtt a magyarországi szállodák árbevétele idén júniusban, és az első fél évben egyaránt a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) legfrissebb elemzése szerint, amelyet hétfőn juttattak el az MTI-hez. Júniusban a szállodák árbevétele kiugróan, országos szinten és Budapesten is 13,3 százalékkal, a fővároson kívüli hotelekben 13,2 százalékkal, a balatoni régióban 11,3 százalékkal nőtt a 2018 júniusihoz képest.
Részletek »
Még több Balaton cikk

Egyre feljebb lapátolnának

2021. 01. 11.

Egyre feljebb lapátolnának
Új elnökséget választott a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület.
Részletek »

„Ránk zárták az ajtót az ETO-stadionban”

2020. 12. 13.

„Ránk zárták az ajtót az ETO-stadionban”
Hogyan jött össze a 80-as évek sikercsapata?
Részletek »

„Parádé”, 3-0

2020. 11. 08.

„Parádé”, 3-0
Szotyimentes foci, szájmaszk, szétültetett nézők.
Részletek »

Széteshet a Siófok KC

2020. 10. 29.

Széteshet a Siófok KC
Távozik Pena, valamint a szezon előtt érkezett trió, Eckerle, Van der Heijden és Snelder?
Részletek »

Kézilabda: bojkottálta a B-közép a meccset

2020. 10. 17.

Kézilabda: bojkottálta a B-közép a meccset
Szikora: „Senki sem utál senkit”
Részletek »

A vírus és a Rákóczi is legyőzte a Siófokot

2020. 09. 27.

A vírus és a Rákóczi is legyőzte a Siófokot
Szomorú vasárnap, mert a kézis lányok is kikaptak.
Részletek »

Most sem a pénz futballozott – hanem a Siófok , Ferenczi erőnléti edzővel

2020. 09. 13.

Most sem a pénz futballozott – hanem a Siófok , Ferenczi erőnléti edzővel
Siófok-Vasas 2-0, úgy, hogy Bíró Imre és Bíró Gábor pályára sem lépett...
Részletek »

Marhavásártérből futballpálya

2020. 08. 30.

Marhavásártérből futballpálya
Jövőre lesz 100 éves a siófoki labdarúgás.
Részletek »

Helyi erők góljaival

2020. 08. 26.

Helyi erők góljaival
Amikor válaszolgat egymásnak a helyi B-közép és az ülőhelyi lelátó...
Részletek »

Első Siófoki SUP Kupa: győztesek és helyezettek

2020. 08. 24.

Első Siófoki SUP Kupa: győztesek és helyezettek
Az eseményen a kajak-kenu sportág kiemelkedő alakjaival is találkozhattak a résztvevők. A rajtbíró a háromszoros Quadratlon világbajnok, Mészáros András volt, az igazolt kategóriában nevezettek közt pedig szerepelt Rasztotzky Eszter kajak-kenu világbajnok és párja, Nagy Szabolcs, valamint Nagy Tibor kajak-kenu világbajnok.
Részletek »

Szép gólok és az első győzelem

2020. 08. 16.

Szép gólok és az első győzelem
Nem muszáj feltétlenül jól játszani, pótolhatja ezt a sok gól, a sok szép gól, no meg a győzelem is...
Részletek »

Alakul ez!...

2020. 08. 09.

Alakul ez!...
A válogatott játékosok sorával teletűzdelt, nem oly rég még NB I-es bajnok Debrecen nem tudott nyerni Siófokon: BFC-DVSC 1-1.
Részletek »

Toporgás-Haladás 1-5

2020. 08. 02.

Toporgás-Haladás 1-5
Ennél azért jobb szezonnyitóra számítottak a siófoki drukkerek a labdarúgó NB II-ben...
Részletek »

Előbb a Haladás, majd a Debrecen jön Siófokra

2020. 07. 23.

Előbb a Haladás, majd a Debrecen jön Siófokra
Rajt augusztus 2-án, „minden idők” legerősebb NB II-es futball-bajnokságában.
Részletek »

35 éve jutott fel az NB I-be a Siófoki Bányász

2020. 07. 11.

35 éve jutott fel az NB I-be a Siófoki Bányász
Jövőre lesz 100 éves a klub.
Részletek »

„Bajnokok Ligája” a kiliti műfüvesen

2020. 06. 22.

„Bajnokok Ligája” a kiliti műfüvesen
Ahol zöld lap is van és ahol az edző köti meg a focista cipőfűzőjét.
Részletek »

Futball: lefújták az NB II-t

2020. 05. 04.

Futball: lefújták az NB II-t
A BFC Siófok tehát ebben a szezonban már nem játszik meccset, számára vége az idénynek, akár csak a kézilabdában a Siófok KC számára. Csak a labdarúgó NB I folytatódik.
Részletek »

Lenullázták a Siófok KC szezonját

2020. 04. 09.

Lenullázták a Siófok KC szezonját
Mintha semmi sem történt volna ebben a bajnokságban, így tekinti a magyar kézilabda szövetség a veszélyhelyzet kihirdetése után felfüggesztett szezont. Vagyis a legnagyobb vesztes a női és férfi vonalat is ideszámítva a Siófok KC, mely legyőzte a Győrt és a Fradit is, jó esélye volt a bajnoki 2. helyre és a Bajnokok Ligája-indulásra...
Részletek »

Moen edző már egy hete házi karanténban

2020. 03. 17.

Moen edző már egy hete házi karanténban
„Egy jó darabig nem lesz kézilabda. Az is nagyon életidegen lenne, hogy több hónapos kihagyás után fejezzék be a csapatok a bajnokságokat és a kupaküzdelmeket” – mondta a Siófok KC norvég mestere.
Részletek »

Se néző, se gól

2020. 03. 14.

Se néző, se gól
BFC Siófok-Dorog 0-0.
Részletek »

EHF Kupa: elődöntős a Siófok KC

2020. 03. 07.

EHF Kupa: elődöntős a Siófok KC
Húsz góllal győzték le a lányok szombat kora este a török együttest.
Részletek »

Négy megye 200 kis tornásza

2020. 02. 29.

Négy megye 200 kis tornásza
Diákolimpiai elődöntő, eredmények.
Részletek »

Az év meccsét is megnyerte a Siófok KC!

2020. 02. 18.

Az év meccsét is megnyerte a Siófok KC!
A Győr után a Fradit is legyőzték Kobeticék, irány a Bajnokok Ligája!
Részletek »

EHF Kupa: csoportelső a Siófok KC

2020. 02. 09.

EHF Kupa: csoportelső a Siófok KC
A második félidőben lelépte a csapat a románokat.
Részletek »

Nyert az SKC és a BFC is

2020. 02. 02.

Nyert az SKC és a BFC is
Idegenben győzött a Siófok KC a női kézilabda EHF Kupában, a BFC Siófok pedig a labdarúgó NB II tavaszi nyitányán.
Részletek »

Kaproncán is ikszelt a Siófok KC

2020. 01. 26.

Kaproncán is ikszelt a Siófok KC
És így továbbra is vezeti csoportját az EHF Kupában.
Részletek »

A Siófok legyőzte a világ legjobb csapatát!

2020. 01. 22.

A Siófok legyőzte a világ legjobb csapatát!
Kézilabda-történelem 2020. január 22-én a siófoki Kiss Szilárd Arénában: Siófok KC – Győr 34-29.
Részletek »

A világ legjobb csapata Siófokon

2020. 01. 21.

A világ legjobb csapata Siófokon
Siófoki hírek: Solberg és Kobetic is távozik a szezon végén.
Részletek »

Siófok KC: iksz a Podravka ellen

2020. 01. 18.

Siófok KC: iksz a Podravka ellen
Hosszú rövidzárlat a 2. félidőben.
Részletek »

A Siófok KC-nak irányító se kell...

2020. 01. 12.

Két saját nevelésű fiatal is betalált Romániában.
Részletek »

Pena sem játszhat Nagydisznódon

2020. 01. 10.

Ahogy Kobetic, Niombla és Mazák-Németh sem...
Részletek »

A BFC Siófok Törökországba megy

2020. 01. 09.

Elkezdték a felkészülést, még csak távozókról adtak hírt.
Részletek »

BÚÉK Siófok Sportnapok, pezsgőfutással

2019. 12. 19.

December 28-án és 31-én.
Részletek »

Kutyát sétáltattak a siófoki focisták

2019. 12. 14.

Kutyát sétáltattak és jótékonykodtak az állatmenhelyen a BFC Siófok futballistái, így „készülve” a szezonzáró, Haladás elleni hazai derbire.
Részletek »

Családbarát Tökös Futás

2019. 11. 07.

Családbarát Tökös Futás
Közel 400-an álltak rajthoz a Balatuning Egyesület által szervezett V. Tökös Futáson november 3-án, a siófoki Hajóállomáson.
Részletek »

Mozdulj, Baross!

2019. 10. 23.

A fiatalok körében népszerű számítógépezésnek, telefonozásnak, semmittevésnek üzentek hadat a Baross középiskola pedagógusai, akiknek őszi program kavalkádja a szabadban végzett testmozgásra fókuszált.
Részletek »

Kiütötték a Fehérvárt a siófoki lányok

2019. 10. 20.

Gálát rendezett Szikora vezérletével a Siófok KC NB I.-es kézilabdacsapata Nerea Pena debütálásán. A kapitány a tizenharmadik percben beállva négy góllal nyitott az enervált fehérváriak ellen, akik tizenöt perc alatt elbukták a bajnokit.
Részletek »

A franciák sem tudták megállítani a remeklő Siófokot

2019. 08. 25.

Zárt kapus mérkőzéssel folytatta a felkészülést a Siófok KC női kézilabda-csapata. A Balaton-partiak a francia Besancon együttesét verték.
Részletek »

Örömíjász verseny

2019. 08. 06.

Több mint 130 versenyző vett részt a Kiliti Íjász és Szabadidő Egyesület által szervezett örömíjász versenyen augusztus 3-án a töreki Cinege Pihenőnél.
Részletek »

A Siófok KC otthona az ország egyik legmodernebb arénája

2019. 07. 31.

Szeptemberben a második teljes kézilabdaszezon kezdődik el a Kiss Szilárd Sportcsarnokban. Az elmúlt másfél évben sok mérkőzést és egyéb eseményt rendeztek a Siófok KC NB I.-es női kézilabdacsapatának új otthonában.
Részletek »

Kézilabdára cserélte gitárját a BL-győztes Tomori Zsuzsanna

2019. 07. 28.

Gond nélkül beilleszkedett a Siófok KC NB I.-es kézilabdacsapatába a nyolcszoros magyar bajnok és hatszoros Magyar Kupa-győztes Tomori Zsuzsanna.
Részletek »

Bajnoki ezüst

2019. 06. 27.

Bajnoki ezüst
Június 14-15-én Balatonfüred adott otthont a Nyíltvízi Úszás Országos Bajnokságának, illetve FiNA Nyíltvízi Világkupának. Az első napon a 15 éves siófoki Kersák Kristóf serdülő korcsoportban 5000 méteren bajnoki ezüstérmet szerzett, ezzel a korosztályos magyar válogatott sportolója lett.
Részletek »

Siófokon rajtolt a 40. Tour de Hongrie

2019. 06. 13.

Siófokon rajtolt a 40. Tour de Hongrie
Hat kontinens harmincegy országának 129 versenyzője állt rajthoz a 40. Tour de Hongrie siófoki prológján, köztük tizenhat hazai versenyző és három határon túlról érkező kerékpárosunk mutatkozott be a keddi prológon.
Részletek »

Első helyen végzett Siófok a Kihívás Napján

2019. 05. 31.

Első helyen végzett Siófok a Kihívás Napján
A települések versenyében kategóriájának első helyezettje lett a város a 2019-es Kihívás Napja országos sporteseményen.
Részletek »

Streetball pályák épülhetnek

2019. 05. 23.

Streetball pályák épülhetnek
Megérkeztek a látványtervek az épülő streetball pályákhoz.
Részletek »

Bajnokcsapat

2019. 05. 14.

Bajnokcsapat
Az elmúlt héten Fehérváron biztosította be a Siófok KC csapata a bronzérmet a női kézilabda liga 25. fordulójában. Ez volt a hatodik győzelem, amelyet zsinórban szerzett a csapat a bajnokságban, Estelle Nze Minko pedig pályafutása 500. gólját lőtte a találkozón SKC-mezben. Három nap múlva aztán ott folytatták a lányok, ahol abbahagyták, hazai pályán megnyerték az EHF-kupát, sport- és klubtörténelmet írtak.
Részletek »

Országos diákolimpiai arany

2019. 04. 22.

Országos diákolimpiai arany
Az elmúlt hétvégén rendezték Győrben az országos “A” kategóriás (versenyzői) úszás diákolimpiát.
Részletek »

Óriási országos csúcsot úszott Németh Nándor

2019. 04. 06.

Óriási országos csúcsot úszott Németh Nándor
Brutális országos csúccsal (48.17) nyerte meg a 100 méteres gyorsúszás döntőjét Németh Nándor, aki a világ idei negyedik legjobb idejét úszta.
Részletek »
Még több sport cikk